Despre justiție, numai de bine!

Categoria Actualitate, Opinii, Social

criminal-justice-system-1372884734-8899

Toate râurile se varsă în Potomac

Ponta vrea să îngroape justiția. Pentru mine a devenit o certitudine. Lupta Iui cu Băsescu este clar că se dă pe justiție. Pe nici unul din ei nu interesează altceva decât să controleze justiția care are toate pârghiile și metodele prin care își pot controla atât proprii oameni cât și pe cei din opoziția personală. Nici pe Ponta nici pe Băsescu nu îi interesează din ce partid sau coaliție face parte un om sau altul, ei iau măsuri împotriva celor care se pun în fața propriilor lor proiecte, iar proiectele lor sunt identice: PUTEREA. Pentru a o câștiga trebuie să dea licuricilor ceea ce vor,iar licuricii vor ceea ce avem ceea ce încă mai avem și nu au luat:bogățiile subsolului. Că e Exxon, că e RMGC, că e Chevron, că e Novomatic, sau Intralot sau totuna, dacă ne referim la loterie, că e Clark, Ghittenstein sau Mîndruțescu tot una, nu contează cine se află la intercepție, contează unde se varsă râurile până la urmă. Iar râurile trebuie să se verse în Potomac. Toate. Cândva se spunea c toate drumurile duc la Roma. Eheeeeeeeeeeeeeeeeeeee, ce vremuri. Pe vremea aia se aplica dreptul roman. Acum se aplică dreptul personal.

Băsescu și Ponta-justiții paralele

Conflictul dintre Băsescu și Ponta a erupt când Ponta a făcut modificări în DNA peste capul lui Băsescu. Când bătuseră palma rămăsese stabilit, unul ia procuratura generală, celălalt DNA-ul. Fiecare însă spera să reușească să stăpânească și CSM-ul și CCR-ul, dar mai ales să își infiltreze proprii oameni în în sfera de influență a celuilalt. Asta a încercat să facă Ponta si a spart țeava coabitării. Acum echipe de intervenție încearcă să astupe breșa și nu întâmplător din partea guvernului din echipa de intervenție fac parte ministrul de externe și cel al justiției, pentru că obiectul disputei îl constituie justiția iar raportul trebuie trimis extern. Acum sper să nu creadă cineva că licuricii sunt îngrijorați cu adevărat de mersul justiției în România sau de dragostea dintre Ponta și Băsescu. Nu, pe ei îi interesează investițiile prezente și viitoare, soarta companiilor care iată se dovedește pe zi ce trece că au obținut contracte sau avize cel puțin dubioase. După dezvăluirile fostului procuror Oancea care a arătat cum a început istoria RMC iată că s-a confesat și doamna Rodica Stănoiu, vizată oarecum de dezvăluirile procurorului. Doamna Stănoiu a ieșit practic să se disculpe pe ea personal, guvernul și partidul pe care i-a servit spunând că ea a dat drumul dosarului care a fost atât de bine instrumentat încât a ajuns până în guvernarea următoare care nu se știe ce a făcut cu el, ba se știe,  a dat NUP în 2010 parcă, în timp ce domnul Maior căuta eco-anarhiștii. . Și cu asta doamna Stănoiu consideră că s-a spălat pe mâini ca Pilat din Pont. Așa face justiția, cum fac și doctorii, trimit pacientul de la un spital la altul, până ce mașina salvării face accident sau moare pacientul de bătrânețe sau în termeni juridici se prescrie fapta așa cum spunea domnul Șova de curând.

Se mișcă ceva în justiție

Una peste alta, este clar că interesul pentru justiție este îndreptat spre apărarea intereselor licuricilor și ambii jucători se străduiesc să își convingă stăpânii că totul este ok, dețin controlul, nimic nu va ”jeopardiza” investițiile partenerului strategic. Fiecare o face în felul lui, unul prin demiterea și trimiterea procurorilor și instituțiilor de presiune asupra celor ce se opun, învinuindu-i că au părul prea mare sau tricouri cu Pink Floyd, că au spart geamul, că sunt incompatibili cu politica guvernului, că și-au angajat soția( dar nu spun nimic de cel care și-a numit finul ministru la justiție, sau nașul viceprim-ministru), că sunt insolvenți, celălalt prin declarații prin care îi face proști pe cei care susțin că exploatările așa cum sunt prevăzute sunt un pericol. Deși sunt in antiteză, pe subiectul investițiilor și exploatărilor, ambii combatanți joacă aceeași carte și vor același lucru, să arate că fac tot ce ține de ei pentru a le proteja. De aici accelerarea declarațiilor dar și a măsurilor în ceea ce privește aceste exploatări, fiecare dorește să arate că el este artizanul implementării planurilor licuricilor. Prea puțin interesează pe fiecare ce se întâmplă cu adevărat cu justiția. Așa se face că avem șefi de departamente care încercând să demaște jocurile politice și corupția din interiorul justiției și poliției, sunt arestați și învinuiți de corupție pe baza mărturiei unui mort, se redeschid procese de doi bani ale unor granguri din interiorul partidelor pentru a nu-i avea împotrivă la alegeri, a le astupa gura și arăta că ”se mișcă ceva în justiție”. Aiurea, se mișcă doar rotițele și pentru a nu scârțâi, se ung din când în când prin rectificări ale bugetului. În timpul acesta românii mănâncă carne de pui contaminată, cel care le bagă salmonella pe gât pleacă merci bine din țară cu bani cu tot, iar procuratura se ocupă de 5 inși care sunt învinuiți de tulburarea ordinii publice, și că au … fost prin zonă când a fost spart geamul unui ministru scos la provocare pe stradă, dar nimeni nu spune sau nu arată sau demonstrează cine anume se face vinovat de spargerea geamului. Pe mine însă m-a surprins o declarație a unuia din cei învinuiți de spargerea geamului, care a spus că fiind pe capota din spate a mașinii ( ce căuta acolo este o altă întrebare) a simțit cioburile parbrizului spart pe mână. Presupunând că omul spune adevărul, ceea ce spune este relevant și foarte interesant dacă ținem cont de faptul că mașina nu se afla în mișcare. Dacă cioburile au căzut spre exterior înseamnă că luneta a fost spartă din interior. Aș vrea să văd și eu filmat momentul spargerii lunetei mașinii domnului Barbu, ca să mă conving că dosarul nu e o făcătură. Sau dacă a fost spart din exterior, poate vine cineva cu probe filmate, că doar erau o grămadă de camere pe acolo, care să arate momentul spargerii lunetei, o mână, o piatra care să indice făptașul și direcția din care a fost spart geamul.

Alegerile magistraților

Eu nu știu cu ce vrea să se laude guvernul Ponta și cum crede că va arăta MCV-ul peste un an. Până acum toată lumea știa că justiția în România era formată din justiția lui Băsescu și ceilalți. Acuma avem justiția lui Băsescu, justiția lui Ponta și ceilalți care ceilalți pe lângă faptul că sunt din ce în ce mai puțini, se împart și ei în mai multe categorii: cei care nu știu încotro să o apuce, cine va câștiga dintre cele două justiții, și așteaptă să vadă în partea cui se apleacă balanța, cei care așteaptă să fie invitați ori în una ori în alta din tabere pentru că le e frică să facă ei pasul, ca să nu fie respinși sau prinși de ceilalți și cei care nu mai au nici o speranță că se va îmbunătăți ceva, își fac treaba și nici nu caută promovări, dar nici sa intre în pușcării sau să tresară în somn ori de câte ori aud o bătaie în ușă. Deci mergem din ce în ce mai bine, justiția este pe” mâini bune”: din ce în ce mai multe. Pe data de 6 octombrie,unele ziare scriau cu litere de o șchioapă despre protestele cetățenilor împotriva demiterii lui Papici. Cică protestatarii luptau pentru ”independența DNA”și era un protest spontan, al unor cetățeni îngrijorați de soarta justiției. A cui, a lui Băse sau a lui Ponta? Cine a spus că românul s-a născut poet, nu a spus totul. Românii au un simț al umorului incontestabil. Adică nu iese românul în stradă când i se scumpește benzina, când i se dă pui contaminat în magazine, dar iese când este schimbat un procuror anonim. Ptiu, m-am umplut de râs pe piept.

Cum protejăm imaginea justiției: îngropând-o

Spuneam că Ponta vrea să îngroape justiția și mă voi explica. În primul rând prin faptul că printr-o ordonanță de urgență care stă să iasă pe piață din zi în zi fiind deja trecută de votul lăcătușului cu cravată de la Camera Deputaților, DGA se va călca pe bătături cu DNA pe L-70/2000 având atribuțiuni care se vor intersecta. În acest fel Ponta va avea și el DNA-ul lui deci vom avea două DNA, unul al lui Băsescu și unul al lui Ponta. Acum să te ții. Ponta nu avea până acum acces la demnitari, deci cei ai lui Băsescu sau cei care îl supărau, pentru că era treaba DNA. De acum va avea. Păzea, ferește că pontează! În al doilea rând că se urmărește închiderea gurii presei și a tutulol celor care au de gând să mai comenteze deciziile sau lucrătura procurorilor. De acum încolo nu o sa mai poți vorbi despre procurori, judecători și justiție decât de bine. Dar este știut că se spune că despre o singură categorie de persoane în lumea asta nu ai voie să vorbești decât de bine: morții. Ori, cum ni se va interzice să mai spunem ceva rău despre justiție, rezultă că în România justiția nu mai trăiește. Trăiesc doar procurorii și judecătorii și încă foarte bine. Așa înțelege Ponta să apere imaginea justiției, interzicând presei să mai vorvească despre porcăriile și porcăielile din interiorul ei. Atâta poate, atâta face. Deci în curând, despre justiție, numai de bine!

 

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Un Raspuns la Despre justiție, numai de bine!

  1. Lt .Col.r SLAVEANU GEORGE

    Nu este o noutate ca justitia a devenit un instrumrnt politic,asa a fost ea intotdeauna.Cel putin asa am pomenit-o de cand imi numar existenta.In iarna trecuta am votat pentru cei care au promis dreptate pana la capat si am ajuns la concluzia ca sensul adevarat a fost :dreptate pana la alegeri.Ponta si PSD sunt in stare sa-si tradeze si parintii,nu numai populatia cand e vorba de putere si interese personale.

Statistici T5