Cei mai ghinionişti oameni?

Categoria Magazin, Social

bufnita

Pe diferite ziare on line sau bloguri au apărut sub titlul “Cei mai ghinionişti 7 oameni ai planetei “sau ai lumii câteva cazuri.Deşi titlul e acelaşi, cazurile diferă în oarecare măsură, chiar dacă marea majoritate coincid. Asta oricum nu contează, când e vorba să faci un top, este imposibil să fie toţi de acord cu clasamentul.  Ceea ce nu înţeleg eu este de ce li se spune cei mai ghinionişti oameni . Este adevărat, au trecut aproape toţi prin nu una, ci mai multe întâmplări sau pur şi simplu cataclisme, dar ar fi fost ghinion dacă ar fi trecut odar prin unul, fără să mai aibă ocazia să mai treacă şi prin celelalte. Eu i-aş cataloga drept cei mai norocoşi oameni pentru că au supravieţuit nu unui simplu accident sau cataclism, ci mai multora. Se poate numi ghinion că s-au aflat într-un anumit loc la un moment dat? Nu, pentru că faptul că se aflau acolo nu a fost o întâmplare, a fost un act deliberat, planificat nu o pură întâmplare. Dar în mod cert a fost o fericire faptul că în comparaţie cu  cei mai mulţi dintre  cei care se aflau alături de ei în momentul evenimentului, ei au avut”ghinionul” de a rămâne în viaţă.

Hai să vedem despre ce e vorba:

  1.  Scorpionul japonez

Tsutomu Yamaguchi, este poate singurul om din lume care a avut “ghinionul” să supravieţuiască la două atacuri nucleare. Ar trebui să i se spună “scorpionul japonez” pentru că se ştie că la această oră singurele vieţuitoare care  supravieţuiesc  efectelor armelor nucleare sunt scorpionii.  Zamagughi  locuia în Nagasaki, unde lucra pentru compania Mitsubishi,  dar la data de 6 august 1945  se afla în Hiroşima în interes de serviciu. Bomba lansată de pacifiştii americani l-a găsit în Hiroşima, deşi ar fi trebuit să fi fost plecat  dar îşi uitase permisul de liberă trece la hotel aşa că a trebuit să se întoarcă să îl ia. Aşa se face că bomba l-a găsit la 3 km de locul de impact. A avut “ghinionul” să se aleagă doar timpanele sparte, a orbit temporar şi a suferit arsuri pe o bună parte a jumătăţii stângi a corpului a fost internat o zi în spital şi s-a întors la Nagasaki să se întâlnească cu cea de-a doua dovadă de prietenie a americanilor. Întors la Nagasaki a fost internat în spital, dar în loc să stea acolo s-a dus la serviciu, bandajat ca omul invizibil. În timp ce îi povestea şefului prin ce a trecut, a venit şi a doua bombă nucleară. “Ghinionistul” a scăpat nevătămat. Istoria nu spune ce s-a întâmplat cu spitalul und ear fi trebuit să stea internat “scorpionul”. Nu m-ar mira să aflu că spitalul a fost distrus  şi atunci mă întreb unde e ghinionul? În 2009 Yamaguchi  a fost declarat singurul supravieţuitor al celor două explozii nucleare şi a murit în 2010 la 93 de ani, de cancer la stomac. Cu adevărat ghinion ar fi fost pentru el să fi fost internat într-un spital din România, căci în mod cert ar fi luat de acolo un virus şi ar fi murit la o săptâmână de la internare.

  1. Delfinul  englez

Violet Jessup , o britanică  se poate lăuda că a scufundat 3 nave una şi una.

În 1911 Violet, în vârstă de 23 de ani, lucra ca stewardesă la bordul vasului transatlantic RMS Olympic, cea mai mare ambarcaţiune civilă a vremii. La 20 decembrie vasul s-a ciocnit de crucişătorul HMS Hawke, lângă insula Wight, suferind avarii grave, dar reuşind să se întoarcă în portul Southampton.Violet a supravieţuit pentru că trebuia să mai participle la nişte “scufundări”, erau în plan. În 1912 era angajată pe Titanic. A avut ghinionul să supravieţuiască. O aştepta Britannic, o navă spital  unde se afla angajată tot ca stewardesă  în timpul Primului Război Mondial . Nava a lovit o mină marină în Marea Egee,  s-a scufundat lângă o  insula greacă luând cu ea 30 de oameni . Violet s-a numărat printre “ghinioniştii” salvaţi.

După război, Violet Jessup a continuat să lucreze ca stewardesă pe diferite vase. A  murit în 1971, de insuficienţă cardiacă.Dacă ar fi trăit în România, ar fi fost învinuită de terorism, dovedită că  a scufundat 3 nave, probabil în baza declaraţiilor unui  decedat şi dosarului întocmit de un procuror care ar fi considerat că a hipnotizat timonierii celor 3 nave făndu-i să avarieze navele.

  1. Săracul grec

În 2012, un orăşel din Spania, Sodeto, a devenit  localitatea milionarilor în euro. Toate cele 70 de familii care locuiau în oraş, au jucat  de Crăciun aceleaşi numere la Loto  şi au câştigat  potul cel mare de 700 milioane euro, adică 10 milioane euro de familie. Numerele au fost propuse de Asociaţia Gospodarilor  din localitate, iar membrii acesteia au mers din casă în casă rugându-i  pe oameni să cumpere biletul . Unul singur nu a fost călcat de membrii asociaţiei, un grec Cotis Mitsotakis. Acesta locuia la 3 km de oraş şi se spune că ăsta e motivul pentru care nu a fost “călcat” de iniţiatori. Dar la cât de zgârciţi şi de fuduli sunt grecii, mă îndoiesc că acesta ar fi fost motivul pentru care nu au fost la el. Probabil acesta era atât de ciufut încât au considerat că nici nu merită să îl mai întrebe. Ghinion ar fi fost cu adevărat dacă ar fi fost la el iar el ar fi refuzat şi nu ar fi cumpărat biletul. Se ştie că după scoţieni, grecii sunt pe locul 2 la zgârcenie.

Dacă ar fi trăit în România, toţi cetăţenii oraşului ar fi fost ghinionişti pentru că la noi câştigurile la Loto se repartizează după alte principiI şi am fi avut nu oraşul milionarilor în euro ci oraşul ghinioniştilor furaţi de  sistem.

  1. Melcul american

Melcul este o vietate care îşi construieşte singur casa Dacă aceasta este avariată, melcul şi-o poate  repara . De asemenea sistemul lor de deplasare este foarte curios, practic îşi aştern “asfaltul “pe care se deplasează lăsând în urmă o dungă albicioasă. Se spune că melcul poate merge pe o lamă de brici fără să se taie. În acest caz Melanie Marinez o femeie din Louisiana, SUA, este indestructibilă. Aceasta şi-a pierdut 4 case în ultimii 50 de ani, toate din cauza uraganelor  Betsy (1965), Juan (1985), George (1998) şi Katrina (2005).

În 2012, impresionaţi de povestea ei, realizatorii show-ului tv „Hideous Houses” au  donat 20.000 de dolari pentru a-i reface ultima casă în care locuise dar în scurt timp un nou uragan i-a dărâmat locuinţa care abia fusese refăcută.

Femeia refuză să plece în altă zonă mai sigură, spunând că acolo s-a născut, acolo este casa ei.

Dacă ar fi trăit în România, ar fi fost convinsă de autorităţi că este indicat să plece de acolo ca să scape de cutremure, sau s-ar fi trezit cu un grof sau un fostă victimă a holocaustului că îi revendică casa. Au fost ei expropriaţi locuitorii din Nădaş, fără cutremure ca cei din Izvoarele  dar o biată ghinionistă lovită de 4 ori de uragan.

  1. Omul muşcat

Erik Norrie este  un American despre care se spune că e ghinionist pentru  că a fost a fost lovit de un fulger, a fost muşcat de un şarpe cu clopoţei şi de un rechin. Asta numesc  ei ghinion? Înseamnă că americanii nu  ştiu ce e ăla ghinion. Să vină în România şi să îi muşte un “câine maidanez” şi după aia să vorbească de ghinioane.

  1. John  Calamitate

John Lyne, din Marea Britanie, este poreclit de prieteni John „Calamitate”  pentru are la activ, până la 54 de ani, nu mai puţin 16 accidente grave, unele dintre ele legate sau cum se spune a dat din lac în puţ supravieţuind unor accidente “sudate”. John  a căzut dintr-o căruţă, trasă de un cal apoi a fost călcat de o camionetă, a căzut dintr-un copac şi şi-a rupt braţul apoi  în drum spre spital maşina cu care se deplasa a avut accident şi şi-a rupt în acel accident acelaşi braţ încă odată. Apoi au mai urmat de-a lungul vieţii 3 accidente de maşină, a fost lovit de fulger, a fost surprins de avalanşă, într-o surpare de pământ, a căzut într-un canal şi altele. Dar eu tot nu înţeleg de ce i se spune John calamitate? Noi avem în fruntea ţării guvernului un om care a încercat să “privatizeze” şi să repună pe picioare câteva obiective de importanţă naţională dar toate încercările au fost catastrofale. De ce lui nu îi spune nimeni Victor Calamitate? Pe lângă el, John Lyne   este copil de ţâţă.

  1. Taximetristul

John Wade Agan, un alt American,  de 47 de ani, vrea şi el să ia titlul de cel mai ghinionist American sau cel puţin cel mai ghinionist taximetrist american. Mai întâi a fost bătut, jefuit şi băgat în portbagaj de un client. Când se considera norocos că a scăpat, un altul l-a atacat jefuit şi înjunghiat.  Şi-a luat concediu să scape de “ghinioane”  dar a fost  a muşcat nu de unul, ci de doi şerpi în acelaşi timp. Probabil atacatorii lui se transformaseră în şerpi şi l-au atacat amândoi odată. După doi ani, când credea că a scăpat de duşmani  John, tot John, este  lovit de fulger în timp ce vorbea la telefonul fix din propria casă. Unde să se mai ascundă? În nici un caz în România, aici oamenii nu se transform în şerpi, aici şerpii au chipuri de oameni şi sunt mult mai periculoşi, dacă te muşcă unul din ăsta, nu scapi pentru că la noi nu s-a descoperit încă antidotul pentru veninul  şerpilor cu chip de om.

  1. Cuplul para-terorist

 Jason şi Cairns Jenny-Lawrence  sunt un cuplu care pot fi numiţi para-terorişti sau paratrăznet pentru acţiunile teroriste.   Nu ştiu cine le programnează concediile dar ar trebui să âşi pună mari întrebări vizavi de firma care le asigură biletele de voiaj.
Pe 11 septembrie 2001 vizitau World Trade Center. Pe 7 iulie 2005  în timpul atacului din metroul  londonez, se aflau la locul atentatului. În 2008 vizitau oraşul Mumbay în India când a avut loc un alt incident în hotelul în care erau cazaţi. Pare ciudat dar oamenii ăştia continuă să viziteze obiective turustice. Mulţumesc lui Dumnezeu că nu au auzit încă de frunza Elenei Udrea. Nu ar scăpa nici ei nici noi.

  1. L-a ocolit, l-a ocolit…

Se spune că maimuţa când o mănâncă se scarpină până iese sângele. Ca o dovadă că ne tragem din maimuţă, facem şi noi ca oameni uneori aceleaşi lucruri. Henry Zeigland s-a scărpinat prima oară când a intrat într-o relaţie cu o fată care s-a dovedit totuşi a nu fi ceea ce voia şi aşa că a interupt relaţia. Numai că fosta lui prietenă s-a scărpinat şi ea până a dat de sânge, căci s-a sinucis nesuportând despărţirea. Henry credea că asta a fost tot, dar nu a fost aşa. Fratele foastei lui prietene a considerat că el se face vinovat de moartea surorii lui şi într-o zi l-a urmărit şi l-a împuşcat, după care s-a sinucis. Şi pe el l-a mâncat. Căci el a murit plecând să îşi întâlnească sora, dar Henry  care fusese doar zgâriat de glonţ a supravieţuit iar glonţul destinat lui a intrat într-un copac.  Acuma Henry practic scăpase. Dar .. mâncărimea  persista şi atunci s-a decis să taie copacul care îi amintea de  familia iubitoare. Ca să scape mai repede a folosit dinamita pentru a spulbera copacul.Ce credeţi că i-a trecut prin cap în timp ce arunca în aer copacul? Exact glonţul care rămăsese infipt în copac la tentativa cumnatului.  Aşa a scăpat omul de mâncărimi.  Lumea zice că a fost ghinion. Eu zic la fel. Dacă ar fi fost în România, ar fi fost încă în viaţă, pentru că la noi copaci sunt dinamitaţi de oameni cu renume, nu are oricine dreptul să îi verestoiască. Ghinioniştii suntem însă noi, căci dacă Henry ar fi fost român şi se ocupa altcineva de cheresteaua lui şi nu el, am fi avut acuma mai multă pădure în picioare.

  1. Câinele prietenul omului

Un oarecare Hary Jenkins împreună cu doi prieteni au plecat la pescuit la copcă într-o iarnă. Cum lacul pe care voiau să pescuiască era destul de îngheţat şi nu prea aveau de gând să piardă timpul cu tăiatul copcii, au luat şi ei, ca şi Henry, explozibil, probabil trotil, care la ei se foloseşte după câte văd eu şi la tăiat copaci şi la pescuit, probabil şi la tăiat găina, sau gonit ciorile. Au aprins fitilul, au aruncat trotilul şi aşteptau ca aceasta să explodeze şi să facă gaura dătătoare de peşte. Numai că au uitat să îi spună asta şi câinelui care era cu ei şi care era obişnuit să facă aport la tot ce era aruncat. Câinele educat a fugit după  calupul de trotil, l-a luat în gură şi fuga cu el bucuros, la stăpân, care stăpân încerca să bată recordul mondial la suta de metri.  Oamenii au scăpat, câinele nu şi nici maşina care era parcată pe gheţa lacului, gheaţă care s-a spart la explozie şi a luat sub ea şi câinele şi maşina. Ghinion? Nu, doar prostie şi noroc cât cuprinde. Dacă câinele era mai rapid bietul Hary ne-ar fi privit acuma de undeva de sus. Dacă ar fi fost în România şi pe calup ar fi scris “ofertă” în locul câinilor ar fi sărit în lac sute de “sărmani” şi nici unul nu ar fi venit cu el înapoi. Aşa ar fi scăpat şi el şi maşina şi câinele.

  1. Omul paratrăznet

După cuplul para-terorist să vorbim despre un paratrăznet veritabil. Roy Sullivan, un paznic de la Parcul Naţional “Shenandoah”  Virginia, a fost lovit de fulger de 7 ori de-a lungul vieţii. Statisticienii spun că probabilitatea ca un om să fie lovit de şapte ori de un fulger este de 22 000 000 000 000 000 000 000 000 la 1! După ce în urma unui fulger i.a luat foc părul, omul a început să poarte după el în permanenţă un recipient cu apă. Ar trebui probabil să ia măsuri şi să nu poarte metal pe el, nici curea la pantaloni, nici chei de la casă, nici bani de buzunar. Poate aşa s-ar micşora sau evita astfel de accidente. Sau poate ar trebui să vină să lucreze în România. După un an de lucrat va fi în curul gol, deci nu va avea curea la pantaloni, nu va mai avea chei de la casă pentru că i-o va lua banca pentru că nu şi-a plătit ratele, nu va avea nici bani de buzunar. Acuma înţeleg de ce se întâmplă toate astea la noi, guvernul vrea să ne protejeze de fulgere. Mulţumim din inimă!

Acuma spuneţi şi dumnevoastră merită aceşti oameni să se bată pentru titlul de cel mai ghinionist om sau pentru cel de cel mai norocos?

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

2 Raspunsuri la Cei mai ghinionişti oameni?

  1. Lt .Col.r SLAVEANU GEORGE

    Prietene,incearca sa gandesti pozitiv…Romania este o Tara zglobie,totusi.Sa asteptam si petrecerea unor evenimente placute.De exemplu luni,intalnirea de la Cercul Militar.Numai de bine!

  2. neacsum

    Nea George,
    A gandi pozitiv inseamna a vedea realitatea si a alege solutia care sa iti provoace cele mai putine neplaceri.