Cambei Băsescule !

Categoria Actualitate, Opinii, Politica

basescu si sticla

Un chinez  ajungând în faţa Palatului Buckingam, vădit emoţionat îngenunchează în faţa drapelului britanic şi îl sărută cu ochii în lacrimi murmurând “ steagul nostru, steagul nostru”. Un poliţist îl observă, îl lasă să se manifeste aşteptând ca acesta să se ridice şi să plece, dar chinezul nu se mai oprea. După un timp intervine şi mirat îl întreabă pe chinez de ce tot pupă steagul britanic. Chinezul îi spune că e normal doar e steagul chinezesc . Poliţistul îl contrazice spunându-I că e steagul Marii Britanii, dar chinezul nu şi nu că e chinezesc. Cum să fie chinezesc că doar e cu culorile naţionale ale Marii Britanii, spune politistul. Da, spune chinezul dar ia uite ce scrie aici : “MADE ÎN CHINA”!

Un vechi proverb  spunea: „când doi se ceartă alt treilea câştigă” Eheeeeeeeeei, ce vremuri domnule, ce vremuri. Erau vremuri când oamenii se certau ca să câştige câte ceva, cearta lor avea un scop, un scop care justifica oarecum cearta. Şi în fuga după câştig se întâmpla uneori ca în toiul certei să apară un al treilea care lua crema. Acesta era riscul la care se era supus românul. Astăzi  proverbul nu mai este valabil, datele problemei se schimbă, societatea a evoluat, cearta s-a perfecţionat, oamenii nu se mai ceartă ca să câştige ceva, suntem în criză, trebuie să înţelegem că nu prea mai avem de unde să câştigăm, aşa că acum dacă ne certăm, ne certăm  nu ca să câştigăm ceva ci ca să piardă cel cu care ne certăm.  Deci nu câştigul este vizat acum ci pierderea, s-a schimbat obiectul muncii cum se spune, scopul final. Efectele însă se păstrează aşa că putem spune cu temei, „când doi se ceartă, al treilea pierde” iar în cazul nostru al treilea este românul.

Ponta se ceartă cu Băsescu, îşi dau la gioale mai pe faţă mai pe ascuns, mai direct, mai prin interpuşi, mai oficial mai neoficial, mai  glumind mai în serios totul sub paravanul coabitării. Nici unul nu spune că se ceartă, nici unul nu rupe contractul pentru că asta ar însemna în faţa licuricilor că România nu mai e guvernabilă sau mai bine spus controlabilă şi ar fi nevoiţi să ia măsuri ca în cazul Greciei sau ar pierde exploatările la care stau cu mâna întinsă de ceva ani buni. Adevărul e că toţi ştiu că pactul de coabitare este doar un angajament al celor  doi,  dar luat nu unul faţă de altul şi nu pentru guvernarea României ci un acord de acceptare a condiţiilor puse de licurici, un acord de control al acestora, control acceptat de ambii semnatari. Acordul de fapt se voia o garanţie a faptului că orice s-ar întâmpla oricâte faulturi de joc se vor face, rezultatul final, respectiv vinderea zăcămintelor  din subsolul României nu va fi scos de pe direcţia stabilită de licurici. În acest sens au avut loc şi ultimele vizite  sau chemări  la raport ale lui Ponta în SUA şi Germania unde a trebuit să dea asigurări că interesele companiilor pretine nu vor fi afectate de cearta dintre coabitanţi şi unde i s-a spus că dacă intervine ceva neprevăzut sau nedorit de licurici, România va exploda şi se va regionaliza nedorit.

                Ponta a  dat asigurări că el are ce are cu Băsescu, cu obţinerea puterii totale,  nu cu interesele companiilor americano-canadiano-germano-israeliano- ungaro- britanico- etc  în România şi s-a angajat că în toată această ceartă singurii care vor câştiga vor fi licuricii în baza vechiului proverb iar cei care vor pierde vor fi românii conform noului proverb. Uşor – uşor, pe şest, tiptil, la început prin zone de graniţă, guvernul, autorităţile centrale şi  locale au dat  liber exploatării gazelor de şist prin Moldova, Timiş, Bihor. Aşa au apărut nişte HG cu anexe secrete care au dat liber unor companii aparent minuscule, ale căror fire întortocheate duc către firme mamă care au ca tată vitreg generali mai mult sau mai puţin americani.  În Vaslui a ieşit un pic tam-tam, dar în Bihor, treaba a mers şnur şi timp de un an s-a mers pe burtă. Acum un an, ziarul Bihoreanul atrăgea atenţia că deja au fost semnate documente prin care „la Voivozi, acordul l-a obţinut Mol Ungaria împreună cu Expert Petroleum, o firmă înregistrată la Mediaş şi deţinută integral de un off-shore înregistrat în Iordania, în spatele căruia s-ar afla un fost ofiţer KGB. Pe perimetrele Băile Felix şi Tria a pus mâna compania canadiană East West Petroleum Corp, în timp ce acordul pentru Tulca a fost obţinut de Clara Petroleum Ltd, o firmă britanică.” Deci în ciuda certurilor şi scandalurilor pe care televiziunile române le prezintă disperate privind pământul lui Băsescu sau minciunile lui Ponta, treaba merge înainte, licuricii obţin pas cu pas ceea ce vor în timp ce românii privesc la circul mediatic bine regizat. Când vor fi semnate şi marile contracte cu Chevron, Exxon, sau mai ştiu eu cine, iar românii vor încerca să mai spună ceva, li se va spune „ dar care e problema, se extrag gaze de şist de doi ani de zile în Bihor şi nu s-a întâmplat nimic, de ce faceţi scandal acum ? Asta e discriminare”. Poţi să îi contrazici ? Tuturor celor care încearcă să spună că procedeul este nociv li se spune că asta încă nu se ştie, aşa că să nu ne speriem degeaba. Este ca şi cum un şofer se urcă beat la volan iar când poliţistul îi spune că nu are voie pentru că poate face accident, şoferul i-ar spune: „poate da, poate nu. Nu ai de unde să ştii, să aşteptăm să vedem ce se va întâmpla, acum nu putem şti până nu vedem „. Aşa  procedează guvernul în cazul gazelor de şist şi a exploatării cu cianuri.

Cum spuneam, când doi se ceartă, românul pierde. Dureros este faptul că cei doi certăreţi în cearta lor nu ţin absolut deloc  cont de interesele românilor, în dorinţa lor de a-şi face rău unul altuia şi de a se pune în situaţii penibile, lovesc efectiv în interesele naţionale. Prin nu ştiu ce minune, guvernul Ponta a admis că e timpul să încerce o apropiere de ţara care la ora actuală se uită la criza mondială şi îi dă cu flit. De ce îi dă cu flit? Ce are China şi nu are America sau Europa? Răspunsul e simplu: nu are licurici. Când licuricii strănută, ţările precum România, fac pneumonie. Când licuricii spun că vine criza, ţările conduse de coabitanţi intră în curbe de sacrificiu. Când dolarul scade, România îşi vinde aurul pe nimic. Aşa ceva nu se întâmplă în China pentru că în China există un singur stăpân, care e tot chinez, nu american , nu german, nu rus, nu evreu, nu maghiar, nu britanic, premierul chinez nu are consilieri NATO, chinezii au armată proprie, nu aşteaptă să îi apere nu ştiu ce alianţă, chinezii când vor mâncare se apucă de muncă, nu fac împrumuturi. În China, când un ministru este prins cu mâna în banii statului, China are un chinez mai puţin, la noi când un ministru este prins cu mâna în banii statului, România are un milionar în euro mai mult. Cu alte cuvinte, China nu are nimic în plus, dimpotrivă, are doar minusuri  faţă de noi. Şi uite că la ei minus cu minut face plus.

Ce l-a apucat pe Ponta să se apropie de chinezi, că doar nu vrea să împrumute sistemul juridic chinezesc? Doamne ce bine ne-ar prinde. Păi ce să caute, caută bani. Cum Europa cere din ce în ce mai mult şi oferă din ce în ce mai puţin, iar ceea ce oferă azi, mâine ia înapoi pentru că nu a fost bine folosit sau a fost deturnat, Ponta s-a gândit să încerce cu chinezii. Imediat, Europa a sărit băşicată. Ba că nimeni nu are voie să discute direct cu chinezii şi ar trebui ca toate contactele să se facă prin Big Brother, ba că China nu ar fi prea cosher în relaţii, ba că are bască, ba că nu are moţ. Una peste alta, faptul este cam consumat şi înainte de a vedea efectele reale ale noii legături să nu uităm ce se spunea la moartea lui Mao Tze Dun. Se spunea pe vremea aceea că la autopsie i-ar fi găsit un rus în gât şi un român la inimă. Nu ştiu cât de adevărat este, dar nici nu m-aş aventura să cred că au venit chizezii până aici de dragul nostru, chiar dacă dragonul şi draconul par să aibă origini comune. Nu cred că vom fi noi tigrii Europei chiar dacă va sta în spatele nostru marele zid chinezesc  dar înclin să cred că totuşi chinezii sunt mult mai fair play în relaţiile cu cei pe care îi consideră prieteni. Dar să te ferească Dumnezeu sau Budha  să îl calci pe chinez pe bătături sau să simtă că vrei să înşeli cu ceva. Domnule Ponta, nu ştiu cine vă consiliază pe filiera chineză, dar dacă nu v-a spus cum îi tratează chinezii pe mincinoşi nu v-a spus nimic. Dacă intenţionaţi ca şi pe chinezi să îi trataţi ca pe români vă puteţi considera demis cu tot sprijinul NATO. Dacă chinezii din România fac o mică demonstraţie în faţa palatului Victoria s-ar putea să vă treziţi cu traficul blocat până în Piteşti şi nu ştiu de unde o să aveţi atâţi jandarmi să încercuiţi o familie de chinezi ieşiţi la plimbare  la Universitate.  Nu uitaţi că economia SUA este dependentă de finanţele chinezeşti cam în procentul pe care l-a pierdut România la gradul de operativitate al armatei. O fi bine ? Nu ştiu cu ce intenţii şi cum intenţionează guvernul Ponta să abordeze relaţia cu China, dar îmi e teamă că dacă va izbucni cearta, vom pierde en gros!

Oricum în afară de madam Merkel s-a mai băşicat cineva de noile relaţii  româneşti, cineva care are pretenţia că ar conduce politica externă a României şi se vede astfel exclus din împărţirea caşcavalului ca să nu mai spun că dacă afacerea iese bine, adversarul lui va fi ridicat în slăvi şi va avea toate şansele să câştige toate alegerile. Din această cauză, cearta dintre cei doi va căpăta noi valenţe, se va umbla la cutia cu maimuţe pentru că lovitura chinezească dată de Ponta este covârşitoare pentru Băsescu . CEARTA DINTRE EI INTRĂ ÎN FAZE SUPERIOARE, Băsescu trebuie să facă ceva ca să distrugă noua imagine a lui Ponta şi pentru asta nu va ţine cont de victimele sau pagubele colaterale, va încerca să distrugă această lovitură de imagine a lui Ponta chiar dacă pentru asta va trebui să boicoteze actualele eforturi româno –chineze. Primul pas a fost făcut dar  convocarea CSAT în aceste zile când are loc forumul economic dedicat Chinei, este doar un lucru minor. Degeaba spun apărătorii lui Băsescu că şedinţa era programată cu o lună înainte, se putea amâna până la plecarea delegaţiei chineze, iar dacă Ponta a cunoscut programul ambelor evenimente şi nu le-a decalat înseamnă că mai are încă de învăţat şi Băsescu tocmai asta vrea să scoată în evidenţă, faptul că Ponta nu are imaginea în 3D, priveşte lucrurile în dimensiuni reduse.  Cine va pierde din toate aceste faulturi? Bineînţeles românul. Unul se străduieşte să arate lumii că avem un premier mincinos, plagiator, lăutar în conducerea ţării, celălalt că avem un preşedinte matrafoxat, care face afaceri de familie prin  instituţiile statului, şi vânzări de armament prin fratele prezidenţial, iar lumea înţelege că România este la cheremul a doi indivizi care ar face orice ca să se menţină la putere, deci .. pe ei şi pe mama mamii lor!

PS Gurile rele spun că Băsescu evită să se întâlnească cu delegaţia chineză, pentru că ultima oară când s-a întâlnit la un dineu oficial cu un chinez, acesta i-a spus „ cambei nană…”.

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

4 Raspunsuri la Cambei Băsescule !

 1. HUMOR NEGRU

  Tatal ebai s-a crezut timp de 9 ani Sandokan, iar acum se pregateste sa devina hartie creponata
  Mult iubitul si stimatul presedinte, cel mai iubit fiu al poporului, intaiul agricultor, tatal ebai si nasul flotei etc. etc. intra in ultimul an de mandat. Si incep sa iasa prin salopeta manecile de la tot felul de matrapazlacuri – asta cu terenurile e doar maslina din aperitiv. Ca si baietii aia din parchete, si aia de prin servicii sunt oameni de constiinta care vor sa apuce pensia asa ca incep sa faca pluta, ca sa se odihneasca, pana la momentul cand vor porni sa inoate catre barca ailalta.
  Iar el stie asta. Si va deveni tot mai interesant sa vedem cum va gestiona lucrurile. Mai o intelegere, mai o repriza de tambalau, mai o criza de isterie. 9 ani a facut doar ce l-a taiat capul, a incalcat toate regulile, a nesocotit orice intelegere, s-a crezut Sandokan. Acum, incet-incet, se pregateste sa devina hartie creponata.
  Toate astea i se intampla pentru ca, asemeni altora, inclusiv dintre cei care se cred azi ninja, nu au priceput ca venirea la putere inseamna o lista mult mai mare de “ce nu ai voie” si una mult mai mica de “ce iti e ingaduit”.
  DE LA CINE VINE RAUL IN ROMANIA
  Constiinta unui liberal de Stanga: Un jalnic sfarsit de domnie
  traian basescu a ajuns la capatul carierei sale politice, si sfarseste jalnic, cu un scandal de coruptie, care, daca Romania ar fi o tara normala, ar trebui sa-l determine sa demisioneze, iar apoi sa ajunga in fata justitiei. Probabil ca, odata si odata, va ajunge. Dar slaba consolare, pentru ca raul facut de el Romaniei si romanilor este aproape imposibil de indreptat.
  traian basescu lasa in urma lui un sistem politic ruinat, minat de coruptie si de impostura. A distrus toti posibilii lideri, de la stanga si de la dreapta, pentru ca nu suporta concurenta. traian basescu lasa in urma o justitie ruinata, deprofesionalizata, la fel corupta, daca nu chiar mai corupta decat clasa politica, o justitie de care cetatenii se feresc ca dracu de tamaie.
  traian basescu lasa in urma o economie facuta zob, in care partea productiva si profitabila nu mai apartine romanilor, somaj in crestere, milioane de romani fugiti in afara din fata saraciei, saracie pe care a persiflat-o, de la inaltimea averii sale de milioane de euro, avere facuta prin fraude, coruptie, furt, spalare de bani.
  traian basescu lasa in urma lui cadavrul unui stat, care nu mai este capabil sa-si apere cetatenii, sa-si indeplineasca misiunea, un stat ale carui institutii au fost acaparate de grupuri de interese, care le folosesc in interes propriu, si impotriva cetatenilor si a interesului public.
  traian basescu lasa in urma lui o democratie de fatada, golita de continut, o societate fragmentata, in care fiecare se confrunta cu fiecare, in care solidaritatea nu-si mai are sensul, o societate dominata de individualism feroce, de ura si de intoleranta.
  Romania lui traian basescu este o tara profund bolnava, pentru care nu exista leac. Tara asta trebuie distrusa si refacuta. Numai asa ne mai putem vindeca. Daca ne mai putem vindeca. Pentru ca basismul este atat de impregnat in mintea romanilor, incat nimeni si nimic nu-l mai pot scoate de acolo.
  Ca mai sta la Cotroceni o zi, o luna, un an, basescu nu mai exista. Exista doar raul produs de el. Si raul asta ne va urmari toata viata noastra…
  (Marti 19.11.2013 08:27, Mireille Astrid POPA)
  COTELE NESIMTIRII PREZIDENTIALE
  Moshemordechai.ro: Basescule, cat de nesimtit poti fi?
  Aflat in studioul B1Tv, unde modera o emisiune in care il avea ca invitat pe Robert Turcescu (eu asa am vazut!), Traian Basescu si-a dat cu parerea despre orice, de la starea USL pana la datoriile Rompetrol. Cu creditul de la CEC nu m-am prea lamurit cum a fost, dar nici nu ma asteptam la mari confesiuni.
  De multa vreme nu ma mai intereseaza grohaielile prea-suspendatului – incerc sa-l ignor, atat cat se poate. Nu ma intereseaza crizele lui de nervi, bancurile mitocanesti, balitul parsiv aluziv, miorlaielile, vaicarelile sau racnetele lui. Ne dispretuim reciproc. Eu, impreuna cu altii, dispretuim licheaua, neamprostenia si ticalosia pe care o reprezinta. El ma dispretuieste, pe mine si pe altii, pentru ca n-am stiut sa stam in pozitie turcescu in fata lui. Marea de scarba care ne desparte era suficienta, nimeni nu-si propunea sa construiasca plute cu care sa o traverseze. Dar uneori nesimtirea astuia se revarsa dincolo de tarm si atunci chiar trebuie spus ceva.
  Asa a fost si aseara, cand s-a gasit sa vorbeasca despre posibilitatea sincronizarii referendumului referitor la revizuirea Constitutiei cu alegerile prezidentiale. Si constata el ca asta ar fi inacceptabil, un precedent inadmisibil, neconstitutional etc. etc. etc. Nesimtirea astuia chiar depaseste tarmurile suportabilului! In 2009, in ciuda tuturor protestelor, a decis sa organizeze, simultan cu alegerile prezidentiale, celebra mascarada pe care a botezat-o “referendum privind revizuirea Constitutiei”. Va amintiti, desigur, mizerabila campanie cu “DE CE LE E FRICA NU SCAPA “! Cu o nesimtire dincolo de orice inchipuire, a incropit atunci o campanie, chipurile, de revizuire a Constitutiei, prin care promitea reducerea numarului de parlamentari, inventand astfel pretextul pentru ca in plina campanie pentru alegerile prezidentiale sa isi construiasca inca o campanie, paralela, pe bani publici! Evident, dupa ce s-a vazut cu sacii in caruta a uitat si de referendum, si de promisiuni, si de revizuire. Acum, cu o nesimtire care depaseste orice inchipuire, se gaseste scandalizat de ideea organizarii unui referendum simultan cu alegerile prezidentiale!
  Ca sa fie clar care e subiectul: nu spun ca sunt de acord cu tot ceea ce se propune in privinta revizuirii Constitutiei, nu-mi place ca a lipsit complet dezbaterea publica pe acest subiect. Dar asta e un cu totul alt subiect. Iar atunci cand asta vine, cu o asemenea nesimtire, sa reclame ca uselistii chiar vor sa organizeze un referendum, pentru o revizuire a legii fundamentale, care de data asta chiar trebuie sa se intample, iar acest referendum, din motive tehnice, va fi organizat simultan cu alegerile prezidentiale, atunci chiar e prea mult. Prea multa. Nesimtire.
  P.S. Tehnologia pulverizarii prafului in ochi:
  Uniunea Nationala a Notarilor Publici efectueaza un control pe care nu l-a cerut nimeni, in privinta contractului de credit, recte contractul de cumparare a terenului de catre Ioana Basescu.
  Nimeni n-a semnalat vreo defectiune pe chestiunea autentificarii documentelor tranzactiei, tot balamucul e legat de creditul de la CEC, implicarea consilierului prezidential si asa mai departe. Dar Uniunea Notatilor se “auto-sesizeaza”, asa, de chichi, ca sa controleze ce n-a reclamat nimeni, doar pentru a putea, la sfarsit, emite un comunicat prin care sa spuna ca “totul a fost legal”. Prin totul a fost legal intelegandu-se ca stampila notarului avea suficient tus, ca altceva n-aveau competenta sa controleze.
  Acum, pentru mitocanul de rand, cu instructie canci, chestia asta suna a treaba serioasa. Deci au zis unii care se pare ca au treaba cu legea ca e legal, deci e legal.
  Da’ de ce nu vine si Craciunescu, sa constate ca cei de la CEC aveau o pozitie fireasca, cei de la medicina legala sa constate ca terenul nu era gravid, iar cei de la politia rutiera sa raporteze ca baseasca avea masina echipata cu anvelope de iarna? Ca e la fel de relevant.
  (Sambata 23.11.2013 07:25, Mireille Astrid POPA)

 2. ilie

  Nea Marine , cu gurile rele ma dadusi gata nana … Pai , vrei ca omul sa miroase a prost ? Betia cu alcool arata incultura , betia cu cuvinte naste monstrii . Pastorel : ” Romanul e nascut poet / Ma ‘ntreaba Pastorel discret / De unde atata mai baiete / Romanul e nascut burete !”

 3. petrescu i

  Dle, facem haz de necaz, dar tara se duce de rapa distrusa din interior de chiar asa zisul presedinte al ei. As vrea sa traiesc, sa prind ziua cand basescu va fi judecat si condamnat de chiar justitia lui.

 4. Domnule Petrescu,
  Imi e teama ca nu veti apuca aceasta zi. Are prea multe dosare in fisetele personale si nici un procuror sau judecator nu vor indrazni sa il condamne. Cei care sunt curati si ar putea nu vor raspunde unei comenzi politice pentru ca trebuie un ordin politic pentru a-i face dosar in Romania, iar cei care raspund la comenzi politice nu au dosarul curat si le e teama ca vor fi ei cei bagati in puscarie. Ne invartim in cerc.

Statistici T5