la cotroceni

Parlamentul şi cometa

A dat Dumnezeu şi am fost martor zilele acestea la un eveniment epocal. Prezentată drept un eveniment istoric, vizita premierului chinez Li Keqiang  şi a delegaţiei sale a prilejuit un eveniment care nu va mai fost văzut până acum şi nu va mai fi văzut prea curând, ca şi cometa  ISON. Pentru prima oară după 1990 Sala Parlamentului a fost plină ochi, parlamentarii au fost prezenţi aproape toţi la muncă, au lipsit doar cei bolnavi, cei aflaţi la întristare  sau cei după care nu a mai putut pleca avionul din cauza condiţiilor meteo nefavorabile. Pentru umplerea sălii, la cererea expresă a premierului chinez căruia nu îi plac scaunele… goale, au fost aduşi  ca la fostele plenare ale CC, membri de partid  verificaţi şi aleşi pe sprânceană, cu dosarul de cadre avizat de organe.  Oricum  umplerea sălii rămâne ca un eveniment de referinţă  pe care nu ştiu când o să îl mai vedem. După două zile de întâlniri premierul chinez s-a văzut şi cu matrozul sau matolul cum spune purtătorul de cuvânt al guvernului. Ca urmare a discuţiei purtate cu preşedintele României, discursul premierului chinez s-a îmbunătăţit cu noi termeni, în afară de primăvară şi tigri am auzit şi de vapoare, ancore, cârmaci şi cârme.

Naşu plăteşte, naşu comandă muzica

 Activitatea de la Palatul Parlamentului sau Casa Poporului cum i-ar fi plăcut domnului Li să spună, a arătat odată în plus că Marea  Chină e în toate şi trebuie să ştie toată lumea că nu mai poate fi evitată. Dar e bine de ştiut că imaginea Chinei o vând chinezii şi China arată doar ce vrea ea, cum vrea ea, cât vrea ea şi cui vrea ea. În aceasta notă se înscrie şi translaţia de la întâlnirea cu parlamentul unde  am fost nevoiţi să ascultăm o traducere a unui chinez într-o română greoaie, confuză, când putea traduce un român bun cunoscător al limbii chineze.

Tot la capitolul cum vrem noi, se înscrie si ambiţia părţii chineze de a avea sala plină ochi, ca să poată arăta acasă, cât de apreciată a fost delegaţia şi cum se înghesuiau românii să  soarbă cuvintele fratelui chinez care a avut şi pretenţia de  a sta la prezidiu, acolo unde  nu a mai fost pus nimeni până la fratele chinez. Cunosc  acest gen de ambiţie, chinezii ţin foarte mult la imagine şi fac din toate aceste ambiţii un scop în sine pentru a arăta că nu mai e nimeni ca ei. Chinezilor le place să se exprime simbolic, cum spuneam  totul are un înţeles ascuns la ei. Dacă Buşh s-a lăudat că venirea lui a coincis cu apariţia curcubeului, despre care s-a vorbit apoi mult timp  tot simbolic, premierul chinez a trebuit să arate că vizita delegaţiei chineze este mult mai puternică, aceasta aducând nu doar un amărât de curcubeu după ploaie ci o primăvară în plină iarnă, deşi de două zile adică exact de după venirea delegaţiei chineze iarna şi-a intrat cu totul în drepturi. Dar asta nu contează, pentru marele prieten de la Răsărit  e primăvară şi aşa se va vorbi mulţi ani de acum încolo despre această vizită, premierul Li a insistat pe acest subiect şi după două zile de ninsoare în Bucureşti.

Touche mister Pussycat!

S-au semnat zilele astea atâtea hârtii şi angajamente, proiecte şi programe câte a semnat România cu SUA în 10 ani şi pe sume mult mai mari. Dacă ar fi vrut, chinezii ar fi cumpărat contractul RMGC sau Chevron cu investitori cu tot. Dar ca să nu creadă cineva că sunt veniţi cu barja pe Huan Ho, au cerut românilor ca pe lângă actele obişnuite să semneze şi un fel de act de coabitare, sau un act de garantare a respectării  contractelor şi promisiunilor. Cine crede că se va putea juca cu aceste angajamente cum s-a jucat cu celălalt act de coabitare  nu îi cunoaşte pe chinezi.

Oricum, semnarea angajamentului prin care Romania promite ca nu va minţi şi îşi va respecta promisiunile si angajamentele luate în problema privatizării Oltchimului este o dovada a faptului că nu numai la nivel instituţional ci şi internaţional nu mai are nimeni încredere în noi şi e nevoie de acte suplimentare, pacturi de coabitare care sa precizeze că legile vor fi respectate. Acest act, aceasta cerere a părţii chineze arată valoarea şi faima guvernului României, a politicienilor şi oamenilor de afaceri români.

Atenţie la mâna chineză!

Şi uite că nici nu plecă chinezul şi politicienii români începură să  se bată cu cărămida în piept care are meritul apropierii de China, înainte de a vedea dacă relaţia va merge sau ce se va întâmpla. Boc spune că el este cel care a pus prima cărămidă, MRU că el a pus cărămida cea mai mare, Ponta spune acum că nu contează cine pune prima cărămidă ci cine termină construcţia. Mie tare îmi e teamă că vom da chix şi în această relaţie. Premierul chinez a spus ceva ce nu ştiu dacă domnul Ponta a sesizat. Domnul Li a spus că nu vine în România numai ca investitor, China nu are doar interese economice, ci şi ca prieten  tradiţional al românilor. După ce a amintit filmele româneşti care au avut priză la publicul chinez, (uitând însă  să menţioneze şi filmele cu  Florin Piersic  şi efectele sonore la scuipatul seminţelor), domnul Li a subliniat tradiţionalele legături româno chineze despre care  apăruseră şi bancuri pe vremuri, dar cuvintele sale nu trebuie luate doar ca un semn de amabilitate sau protocol ci ca un avertisment, la adresa guvernanţilor şi partenerilor români. Numai cine nu ştie cum reacţionează un chinez înşelat nu atât în afaceri cât în amorul propriu şi în sentimentele lui, ar putea să facă greşeala să afle. Deci cei care se laudă acum cu prietenia chinezului trebuie să ştie că ouăle fierte sau nefierte, sau cristalele de Murano sunt jucării pe lângă modul în care trebuie umblat cu chinezii. Dacă chinezul s-a supărat pe cineva, îl doare în bobul de orez cine este, sau ce spun legile internaţionale, există o singură lege, picătura chinezească. Pentru cei care au impresia că exagerez le sugerez să îşi amintească faptul  că în ultima criză americană a bugetului, ministrul de finanţe chinez a sunat la Washington  nu să întrebe de ce NSA ascultă telefoanele chinezilor ci să informeze partenerul  nord  american  că „Beijingul cere oficial ca SUA să depună toate eforturile posibile pentru a preveni falimentul de stat „pentru a asigura siguranţa investiţiilor chineze din SUA şi revenirea economică mondială”.

Dacă domnul Ponta are de gând să trateze partenerul chinez ca pe orice alt partener sau ca pe Băsescu, cu care a semnat hârtii doar ca să fie arătate lumii, face  greşeala vieţii lui. La prima minciună sau dovadă de “aburire” chinezii nu vor ezita să ceară, nu să ceară,  să impună demiterea lui Ponta şi o vor face cât se poate de direct. Mai e cazul să spun că o asemenea cerere va găsi imediat susţinători şi în ţară şi în afară? Domnul Ponta,Tigrul Europei Centrale şi de Est, cel care acuma zâmbeşte chinezeşte şi râde mânzeşte,  nu realizează că prin acestă mişcare şi-a legat de gât o piatră imensă de care nu va putea scăpa. Dacă nu va respecta legământul şi înţelegerile semnate cu chinezii, se poate considera istorie. Din cauza asta eu mă bucur de acest proiect, pentru că dacă se vor respecta termenii impuşi de chinezi avem şansa să ne mai revenim, iar dacă nu, scăpam de mincinoşii din fruntea ţării. Oricum ar fi, nu va mai fi ca până acuma. Numai că cineva trebuie să îi bage în cap noului Sandokan al Europei că nu e indicat să fie prins cu minciuna sau furtul din buzunarul chinezului.

Nu mă îndoiesc că partenerul chinez se va achita de toate sarcinile ce îi revin dar dacă crede cineva că va fura din asfaltul chinezesc pentru a-şi face alee la căsuţa de vacanţă cum se  obişnuia cu Bechtel & Co  şi va scăpa nepedepsit este un mare visător, mai mare decât Antonescu. Intrăm într-o nouă  epocă, a mai apărut un licurici. Pe Dâmboviţa vor lumina lampioane chinezeşti . Să vedem cât timp şi cine va încerca să le stingă.

Colocviu pe teme agricole

 Dar mai este un aspect de care nu vorbeşte nimeni şi nu ştiu când vom afla: în afară de piaţă de desfacere şi împingerea influenţei chineze până în Europa Centrală şi de Est, aşa cum s-a făcut până în Africa şi America de Nord, ce alte clauze mai cuprind înţelegerile? Să  crezi că dragostea şi filmele româneşti sau primăvara iernilor româneşti  au adus  banii chinezilor  peste noi este absurd. Deci domnule Ponta, când aflăm cât ne costă cu adevărat mâna chinezilor?

Prin anii în care se spune a că la autopsia lui Mao Tze Dung i-au găsit un rus în gât şu un român la inimă, circula un banc vizavi de modul în care diferite agenţii de presă îşi informau cititorii cu privire la unele evenimente. Pe vremea aia nu exista internet aşa că fiecare afla ceea ce i se arunca sub ochi.

„Agenţia Tass  informa  : În cursul zilei de ieri 3 tractoare ruseşti care arau paşnic la graniţa ruso-chineză au fost atacate de o escadrilă chineză de avioane de bombardament. Tractoarele au răspuns atacului şi au doborât un avion.

Agenţia China Nouă transmitea: În cursul zilei de ieri câteva avioane  utilitare  chineze care împrăştiau îngrăşăminte la graniţa ruso-chineză au fost atacate de un pluton de tancuri ruseşti. Avioanele au ripostat şi au distrus două tancuri.

Agenţia Agerpress anunţa : În cursul zilei de ieri, la graniţa ruso-chineză a avut loc un colocviu pe teme agricole. „

Astăzi lucrurile nu diferă mult.

Ceea ce nu înţeleg eu este dacă vizita delegaţiei chineze a fost urmare a invitaţiei lansate de Ponta cu ocazia vizitei sale din vară şi a coincis fericit cu Forumului Economic China – Europa Centrală şi de Est sau  s-a datorat Forumului şi cu ocazia asta s-au discutat şi probleme bilaterale? Partea română vorbeşte mai mult de varianta 1 dar adevărul înclină către varianta 2 .

Iată două titluri:

„Premierul chinez, Li Keqiang, omologi din 16 ţări din Europa Centrală şi de Est, 1.000 de reprezentanţi ai unor companii private şi de stat se reunesc, marţi, la Bucureşti, pentru a discuta, negocia şi încheia contracte importante, sub supravhegerea atentă a Uniunii Europene.”

 „Premierul Republicii Populare Chineze, Li Keqiang, a sosit luni la Bucureşti într-o vizită oficială, ca răspuns la invitaţia adresată de Victor Ponta, cu ocazia vizitei întreprinse la Beijing în luna iulie 2013.”

Informatia si evenimentul ( mă refer aici la Forumul economic) au fost palmate pentru ca lumea trebuia să ştie doar că Ponta s-a întâlnit cu marele partener chinez ca urmare a vizitei  efectuate de Ponta  în China astă vară. Trebuia ca prezenţa premierului chinez în România să treacă drept o mare victorie a guvernului Ponta, a domnului Ponta personal.  Aşa că Forumul a fost trecut pe linia a doua, prezentat ca „o anexa” a istoricei vizite. Chiar mă mir că presa Pontistă nu a menţionat mai clar  că,  ” cu ocazia vizitei sale în România, premierul chinez s-a întâlnit şi cu ceilalti premieri aflati in România să vadă meciul de fotbal Steaua Bucureşti -Schalke 04″.

Să începem relaţia cu o minciună? Parcă nu se face. Oricum a fost destul de nediplomatic pentru Ponta şi televiziuni că au vorbit atât de puţin despre ceilalţi participanţi la Forum, premieri şi ei  pe care totuşi domnul Ponta se pare că i-a invitat la meci ca să nu se simtă chiar aşa de nebăgaţi în seamă. Nu e bine domnule Ponta. Nu uita că totuşi Europa te-a făcut prim ministru.

De

14 comentarii la „Ponta, Tigrul Europei”
 1. Da,cred ca acestea sunt intradevar punctele principale ale evenimentului.Am avut sentimentull pietrei de moara la fiecare cuvant rostit de Li.Nu cred ca se asteptau Ponta si acolitii la asa ceva ,eu cred ca s-a si vazut ingrijorarea lui pe fata in reactiile ulterioare,din doua motive:unu,chinezii au facut oferte mult mai mari decat credeam ,si sunt motive sa ne indoim ca guvernul actual va putea raspunde pe masura si doi,China,prin discursul lui Li,a facut ca Romania sa para mai mult un cap de pod chinez in Europa decat un membru de facto al UE,atingand si dimensiuni politico economice,ceea ce se adauga la deja cunoscuta imagine a lui Ponta in CE de antieuropean,cu orientari rusofile la inceput .Daca aceasta imagine se mai estompase putin prin diferitele actiuni de coabitare si acceptare cu grimase a statului de drept ,aceste ,,tigrarii,, nu au facut altceva decat sa reinnoiasca imaginea dinainte.

 2. Tatal ebai s-a crezut timp de 9 ani Sandokan, iar acum se pregateste sa devina hartie creponata
  Mult iubitul si stimatul presedinte, cel mai iubit fiu al poporului, intaiul agricultor, tatal ebai si nasul flotei etc. etc. intra in ultimul an de mandat. Si incep sa iasa prin salopeta manecile de la tot felul de matrapazlacuri – asta cu terenurile e doar maslina din aperitiv. Ca si baietii aia din parchete, si aia de prin servicii sunt oameni de constiinta care vor sa apuce pensia asa ca incep sa faca pluta, ca sa se odihneasca, pana la momentul cand vor porni sa inoate catre barca ailalta.
  Iar el stie asta. Si va deveni tot mai interesant sa vedem cum va gestiona lucrurile. Mai o intelegere, mai o repriza de tambalau, mai o criza de isterie. 9 ani a facut doar ce l-a taiat capul, a incalcat toate regulile, a nesocotit orice intelegere, s-a crezut Sandokan. Acum, incet-incet, se pregateste sa devina hartie creponata.
  Toate astea i se intampla pentru ca, asemeni altora, inclusiv dintre cei care se cred azi ninja, nu au priceput ca venirea la putere inseamna o lista mult mai mare de “ce nu ai voie” si una mult mai mica de “ce iti e ingaduit”.
  DE LA CINE VINE RAUL IN ROMANIA
  Constiinta unui liberal de Stanga: Un jalnic sfarsit de domnie
  traian basescu a ajuns la capatul carierei sale politice, si sfarseste jalnic, cu un scandal de coruptie, care, daca Romania ar fi o tara normala, ar trebui sa-l determine sa demisioneze, iar apoi sa ajunga in fata justitiei. Probabil ca, odata si odata, va ajunge. Dar slaba consolare, pentru ca raul facut de el Romaniei si romanilor este aproape imposibil de indreptat.
  traian basescu lasa in urma lui un sistem politic ruinat, minat de coruptie si de impostura. A distrus toti posibilii lideri, de la stanga si de la dreapta, pentru ca nu suporta concurenta. traian basescu lasa in urma o justitie ruinata, deprofesionalizata, la fel corupta, daca nu chiar mai corupta decat clasa politica, o justitie de care cetatenii se feresc ca dracu de tamaie.
  traian basescu lasa in urma o economie facuta zob, in care partea productiva si profitabila nu mai apartine romanilor, somaj in crestere, milioane de romani fugiti in afara din fata saraciei, saracie pe care a persiflat-o, de la inaltimea averii sale de milioane de euro, avere facuta prin fraude, coruptie, furt, spalare de bani.
  traian basescu lasa in urma lui cadavrul unui stat, care nu mai este capabil sa-si apere cetatenii, sa-si indeplineasca misiunea, un stat ale carui institutii au fost acaparate de grupuri de interese, care le folosesc in interes propriu, si impotriva cetatenilor si a interesului public.
  traian basescu lasa in urma lui o democratie de fatada, golita de continut, o societate fragmentata, in care fiecare se confrunta cu fiecare, in care solidaritatea nu-si mai are sensul, o societate dominata de individualism feroce, de ura si de intoleranta.
  Romania lui traian basescu este o tara profund bolnava, pentru care nu exista leac. Tara asta trebuie distrusa si refacuta. Numai asa ne mai putem vindeca. Daca ne mai putem vindeca. Pentru ca basismul este atat de impregnat in mintea romanilor, incat nimeni si nimic nu-l mai pot scoate de acolo.
  Ca mai sta la Cotroceni o zi, o luna, un an, basescu nu mai exista. Exista doar raul produs de el. Si raul asta ne va urmari toata viata noastra…
  (Marti 19.11.2013 08:27, Mireille Astrid POPA)
  COTELE NESIMTIRII PREZIDENTIALE
  Moshemordechai.ro: Basescule, cat de nesimtit poti fi?
  Aflat in studioul B1Tv, unde modera o emisiune in care il avea ca invitat pe Robert Turcescu (eu asa am vazut!), Traian Basescu si-a dat cu parerea despre orice, de la starea USL pana la datoriile Rompetrol. Cu creditul de la CEC nu m-am prea lamurit cum a fost, dar nici nu ma asteptam la mari confesiuni.
  De multa vreme nu ma mai intereseaza grohaielile prea-suspendatului – incerc sa-l ignor, atat cat se poate. Nu ma intereseaza crizele lui de nervi, bancurile mitocanesti, balitul parsiv aluziv, miorlaielile, vaicarelile sau racnetele lui. Ne dispretuim reciproc. Eu, impreuna cu altii, dispretuim licheaua, neamprostenia si ticalosia pe care o reprezinta. El ma dispretuieste, pe mine si pe altii, pentru ca n-am stiut sa stam in pozitie turcescu in fata lui. Marea de scarba care ne desparte era suficienta, nimeni nu-si propunea sa construiasca plute cu care sa o traverseze. Dar uneori nesimtirea astuia se revarsa dincolo de tarm si atunci chiar trebuie spus ceva.
  Asa a fost si aseara, cand s-a gasit sa vorbeasca despre posibilitatea sincronizarii referendumului referitor la revizuirea Constitutiei cu alegerile prezidentiale. Si constata el ca asta ar fi inacceptabil, un precedent inadmisibil, neconstitutional etc. etc. etc. Nesimtirea astuia chiar depaseste tarmurile suportabilului! In 2009, in ciuda tuturor protestelor, a decis sa organizeze, simultan cu alegerile prezidentiale, celebra mascarada pe care a botezat-o “referendum privind revizuirea Constitutiei”. Va amintiti, desigur, mizerabila campanie cu “DE CE LE E FRICA NU SCAPA “! Cu o nesimtire dincolo de orice inchipuire, a incropit atunci o campanie, chipurile, de revizuire a Constitutiei, prin care promitea reducerea numarului de parlamentari, inventand astfel pretextul pentru ca in plina campanie pentru alegerile prezidentiale sa isi construiasca inca o campanie, paralela, pe bani publici! Evident, dupa ce s-a vazut cu sacii in caruta a uitat si de referendum, si de promisiuni, si de revizuire. Acum, cu o nesimtire care depaseste orice inchipuire, se gaseste scandalizat de ideea organizarii unui referendum simultan cu alegerile prezidentiale!
  Ca sa fie clar care e subiectul: nu spun ca sunt de acord cu tot ceea ce se propune in privinta revizuirii Constitutiei, nu-mi place ca a lipsit complet dezbaterea publica pe acest subiect. Dar asta e un cu totul alt subiect. Iar atunci cand asta vine, cu o asemenea nesimtire, sa reclame ca uselistii chiar vor sa organizeze un referendum, pentru o revizuire a legii fundamentale, care de data asta chiar trebuie sa se intample, iar acest referendum, din motive tehnice, va fi organizat simultan cu alegerile prezidentiale, atunci chiar e prea mult. Prea multa. Nesimtire.
  P.S. Tehnologia pulverizarii prafului in ochi:
  Uniunea Nationala a Notarilor Publici efectueaza un control pe care nu l-a cerut nimeni, in privinta contractului de credit, recte contractul de cumparare a terenului de catre Ioana Basescu.
  Nimeni n-a semnalat vreo defectiune pe chestiunea autentificarii documentelor tranzactiei, tot balamucul e legat de creditul de la CEC, implicarea consilierului prezidential si asa mai departe. Dar Uniunea Notatilor se “auto-sesizeaza”, asa, de chichi, ca sa controleze ce n-a reclamat nimeni, doar pentru a putea, la sfarsit, emite un comunicat prin care sa spuna ca “totul a fost legal”. Prin totul a fost legal intelegandu-se ca stampila notarului avea suficient tus, ca altceva n-aveau competenta sa controleze.
  Acum, pentru mitocanul de rand, cu instructie canci, chestia asta suna a treaba serioasa. Deci au zis unii care se pare ca au treaba cu legea ca e legal, deci e legal.
  Da’ de ce nu vine si Craciunescu, sa constate ca cei de la CEC aveau o pozitie fireasca, cei de la medicina legala sa constate ca terenul nu era gravid, iar cei de la politia rutiera sa raporteze ca baseasca avea masina echipata cu anvelope de iarna? Ca e la fel de relevant.
  (Sambata 23.11.2013 07:25, Mireille Astrid POPA)

 3. E mult de discutat.De la U.E.s-a cam vazut ca nu ne putem astepta la binefaceri peste noapte(vezi si reactia Ungariei).Poate chinezii ne vor trata astfel,avand nevoie de un „cap de pod”in Europa.Oricum suntem tot intr-o faza a unui nou experiment pe spinarea noastra.

 4. […] Să începem relaţia cu o minciună? Parcă nu se face. Oricum a fost destul de nediplomatic pentru Ponta şi televiziuni că au vorbit atât de puţin despre ceilalţi participanţi la Forum, premieri şi ei pe care totuşi domnul Ponta se pare că i-a invitat la meci ca să nu se simtă chiar aşa de nebăgaţi în seamă. Nu e bine domnule Ponta. Nu uita că totuşi Europa te-a făcut prim ministru. De Marin Neacsu – In cuiul catarii […]

 5. Din punct de vedere geografic RO e in mijlocul Europei ,din punct de vedere religios si UE RO e in Est ,din punct de vedere istoric mai sapam si vedem unde. Forumului Economic China – Europa Centrală şi de Est pentru mine suna cam asa : CHINA : „Hei , tu Europa Centrală şi de Est la mine adunarea ! Va ajunge cat v-ati chinuit cu PATUL lui PROUSA ,PROUE sau PROCUST (imi scapa denumirea corecta ) ala care a ras Europa de West si coloniile lor , a ras Europa Centrală şi de Est si bate la portile Rusiei si la Zidul Chinezesc pentru un pumn de bani , i-am dat si ii dam din prostia noastra superinteligentei lor , dar a venit timpul sa va dam si voua ”
  Ponta , Tigrul Europei … Ce gluma buna Pai ,asta- i dottore in mafie si in Balcani de fapt , e de RASUL CARPATILOR .Toti se bat cu caramida in pipt „Noi am facut ,noi am dres „dar hai sa-l intrebam pe Daniel Daianu in ce faliment a gasit STATUL RO la preluarea ministerului de finante in 1997 , si cine ILIE VERDET a negociat imprumultul de la singura tara din lume care a fost de acord CHINA .Sa nu ne aducem aminte cum a fost primit Ilie Verdet de chinezi…
  Politicienii romani au un cartof fierbinte in maini , premierul chinez i-a invitat la o „Sezatoare cu proverbe” :” apa trece , pietrele raman ” eu as mai adauga „vorba zboara , scrisul ramane ” Prin clauzele anexe sa nu fie trecuta si respectarea celor scrise. Mai tineti minte scandalul cu laptele contaminat cu melamina „China isi omoara populatia , Chna jos ,China …” a iesit fostul premier si a spus : ” STATUL CHINA NU DETINE NICI O INTREPRINDERE ! Intreprinderile sunt doar pe TERITORIUL CHINEI ( asta am mai auzit-o de la NC in fata americanilor mi se pare firesc , cele doua state elaborasera impreuna sistemul cu cei 3 A A A ), cetatenii chinezi care se fac vinovati vor raspunde conform legilor in vigoare” A fost identificata firma Nestle iar vinovatii au fost invitati pe faimosul stadion sa inspire 7,62 .Daca injustitia din RO se contamineaza cu china ( fara stadioane si fara 7,62 ca si asa nu avem )si devine JUSTITIE ?
  Dupa ’89 au introdus NOUL COD PENAL: “asa vrea muschiul meu ” circoteci juridice ,Administrativul se baga in Comert , incalcari de testamente de sute de ani et c! Totul rezumat in 10 cuvinte:IMIXTIUNE TOTALA INCEPIND DE LA PERSONALITATEA JURIDICA PANA LA PATRIMONIU ! Si ATI INVENTAT NOUL COD PENAL: „asa vrea muschiul meu ,eu fac legea / ordonanta TU NU O EXECUTI – faci puscarie ; TU O EXECUTI – faci puscarie EU PARLAMENTAR SAU MINISTRU ! Vezi https://www.youtube.com/watch?v=bHhuYS3we0U Sa dam exemple 1. Cod Comercial Titlul II / faptele de comert si TITLUL III / despre comercianti cu “ARTICOLUL 8 Statul, judetul si comuna nu pot avea calitatea de comercianti.” iar “DESPRE SOCIETATI SECTIUNEA I – VI ARTICOLUL 77 – 220 Abrogate prin Legea nr. 31/1990 privind societatile comerciale ( IN CE SCOP Si IN CE CALITATE ATI DECRETAT LEGISLATIA COMUNISTA SI ATI DESFIINTAT INSTITUTIILE DIN RO care functionau dupa PERSONALITATEA JURIDICA stabilita de CUZA , CAROL I , FERDINAND , CAROL II) CAROL II baga COOPERATIA in COD separat bazat pe AIC unde RO e fondatoare 1895( adica sovieticii ne pusera sa ne batem conform AIC ) iar traducerea ultima respecta hotararile Centenarului A.I.C aplicate de NC in anii ’70 iar Codul Cooperativa face o traducere in romgleza a acelorasi hotarari 2.Legea minelor 1895 , largita la intreg teritoriu in1924 in vigoare pana in1998 cu modificarile neesentiale privid % de participare facute de CAROL II IN CE SCOP Si IN CE CALITATE ATI DECRETAT LEGISLATIA COMUNISTA TOATA ERA REGALISTA si mai ales CAPITALISTA. IN CE CALITATE si penitru cine ATI radiat Legea minelor 1895 , largita la intreg teritoriu in 1924 in vigoare pana in 1998 cu modificarile neesentiale privid % de participare facute de CAROL II ?
  Totul se rezuma in 10 cuvinte:IMIXTIUNE TOTALA INCEPIND DE LA PERSONALITATEA JURIDICA PANA LA PATRIMONIU !

 6. Excelent,Marine,bine tintit.De data aceasta,cuiul catarii a stat drept.Ai uitat un mic amanunt,in anii 50 ai secolului trecut Romania,asa pricajita cum era dupa razboi,a ajutat cum a putut afirmarea Chinei in lume si orientalii,datorita civilizatiei milenare nu uita un mic ajutor dat in momente grele.Politica externa a Romaniei de mai tarziu,a facut posibil ca relatiile ruso chineze sa se imbunatateasca,oprind un razboi care parea inevitabil.Intreb si eu asa ,sa nu mor prost,in situatia cand chinezii vor construi cele doua reactoare la Cernavoda sicand scutul de la Deveselu va fi pus in functiune,asa mic si pricajit cum este va mai exicta cineva care sa ne mai conteste integritatea teritoriala?Il felicit pentru consideratii si pe dl.Ilie,care demonstreaza cunostinte istorice deosebite.Pentru studiu va recomand reformele facute de Cuza privind armata.Ar trebui readuse in actualitate,pentru a putea sa reparam ce a distrus cuplul fatidic Basescu-Boc.

 7. Nea Slaveanu,cred ca ai citit pe dos tot ce a scris Marin si Ilie,de faci afirmatiile pe care le-ai postat.Vai mama noastra de militari cu pretentii de ‘telectuali!

 8. un om normal
  29 noiembrie 2013 – 19:56
  Stau si ma intreb : ” Unde o fi gasit „un om normal ” definitia omului normal ?” Eu am gasit definitia OMULUI in POARTA SARUTULUI … Nu ma pun cu nimeni … Stiti zicala :” Nebun nu e nebunul , nebun e cine se pune cu nebunii ” Deci nu ma pun cu nimeni .

 9. La comanda Armatei Roşii se afla ca ministru al Apărării Kliment Voroşilov, un om cu două clase primare, de meserie strungar, pe care Beria îl numea în familia lui „un cretin absolut“ (pag. 46). El îl înlocuise ca ministru din anul 1925 pe basarabeanul Mihai Frunză, mort în mod suspect, după ce fusese internat cu forţa într-un spital de unde n-a mai ieşit viu. Voroşilov era omul care, în loc să-şi apere subordonaţii, l-a aţâţat pe Stalin pentru uciderea lor. Întregul capitol consacrat acestui măcel este imposibil de citit cu calm şi detaşare. Istoria artei militare a lumii moderne nu cunoaşte un alt exemplu de barbarie mai cumplită decât cel comis de Stalin contra propriei sale armate!(AL DOILEA MACELAR IN DISTRUGEREA ARMATEI UNEI TARI ESTE BISNITARUL SECURIST TRAIAN BASESCU) Au fost unii care au încercat să-l incrimineze şi pe Jukov, şi să-l trimită în faţa plutonului de execuţie. L-a salvat mareşalul Semion Budionîi, şeful direct al lui Jukov, cunoscut ca fiind printre puţinii din jurul dictatorului care îndrăznea să-l contrazică pe Stalin. Autorul scrie că „fermitatea şi umorul aveau efect asupra lui Stalin: el l-a admirat si protejat pe Jukov şi chiar pe Hruşciov pentru opiniile lor ferme“ (pag. 467).

Comentariile sunt închise.