1 DECEMBRIE 2013 CRAIOVA

Categoria Actualitate, Opinii, Stiri Interne

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

La Craiova ca în întreaga ţară s-a sărbătorit Ziua Naţională pe 1 Decembrie. De fapt nu a fost chiar ca în întreaga ţară pentru că în Craiova primăria nu a dat fasole cu cârnaţi şi nici mititei ca în alte locuri din ţară. Poate conducerea de partid şi de stat a considerat că stă destul de bine cu voturile ca să mai fie nevoie de o astfel de propagandă, poate în Craiova sunt mai puţini amatori de pomeni electorale, poate fondurile primăriei şi ale prefecturii sunt mai sărace, poate e mai interesant să fii capitală culturală europeană decât să faci concurenţă lui Onţanu, poate la Craiova nu există nici o doamnă Daiana, poate toate la un loc.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cert este că  la Craiova evenimentul nu a fost stropit cu bere şi mititei nici împroşcat cu fasole, a fost un eveniment marcat printr-o prezenţă destul de mare a cetăţenilor, câteva discursuri lipsite de obişnuitele sforăituri din alţi ani, scurte, la obiect, fără pampoane.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Aş spune că a fost mai degrabă o sărbătoare  decentă, lipsită de acel entuziasm comandat prefăcut, cu speech-uri  pământeşti şi activităţi solemne.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

După slujba religioasă scurtă şi la obiect, au urmat discursurile celor 3 capi ai judeţului şi oraşului, în care chiar şi mesajul premierului s-a înscris în tonul activităţii. Apropo de slujba religioase, văzând cine are acces la farfuria cu colivă la veşnica pomenire, mi-am adus aminte fără să vreau că pe vremuri şampania era o băutură pe care o bea clasa muncitoare prin reprezentanţii ei.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pe timpul  discursurilor s-a iscat un mic incident într-un anumit sector, câţiva cetăţeni erau supăraţi pe cameramani şi fotografii care stăteau în faţă şi din cauza lor respectivii cetăţeni nu o puteau vedea pe doamna Olguţa. Acum nu ştiu dacă dorinţa lor se datora faptului că avem cel mai frumos primar din ţară sau faptului că în ultimul timp nu prea a fost văzută prin Craiova. Cert este că uite lumea vrea să o vadă, aşa că doamna primar mai staţi şi pe acasă, ochii care nu se văd se uită.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

  Apoi   s-a trecut la depunerea coroanelor de către organizaţiile şi asociaţiile care au dorit să  cinstească memoria eroilor la Statuia lui Cuza. De data asta, faţă de anii de tristă amintire când unele asociaţii ale militarilor nu erau acceptate să depună coroane pentru că nu erau pe placul partidului tată, au depus coroane toţi cei care au simţit imboldul, inclusiv masonii care de regulă se menţin undeva în umbră.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Să fie un semn că aceştia încep să se facă tot mai simţiţi în viaţa publică, au primit verde la imagine sau cei care au depus coroana sunt doar  gardul vopsit? În fine, nu contează, am remarcat diversitatea şi multitudinea de  asociaţii. Până şi romii au venit cu două asociaţii, una mai colorată decât cealaltă, mă refer la fustele reprezentantelor . Parcă era mai frumos dacă unii dintre ei măcar pe timpul depunerii coroanelor s-ar fi oprit din mestecat ciunga. Mai e de lucru la imagine aici, ar trebui ca cineva să facă un pic de instrucţie de protocol. Bine că nu au mestecat de floare de soare.

După depunerea coroanelor a urmat mult aşteptatul moment al defilării trupelor şi tehnicii. Nu ştiu cu cât la sută din tehnică a ieşit armata, dacă a depăşit 40% din efectivele operative dar la capitolul tehnică nu am putut să nu constat că în timp ce armata a defilat cu tehnică de împrumut sau vechea tehnică revopsită  jandarmii şi SRI -ul au impresionat prin „tehnică de ultima generaţie” semn că actuala conducere, ca şi cea dinainte  se pregăteşte să lupte mai mult  cu populaţia decât cu duşmanii externi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Este şi normal atâta vreme cât „ecoanarhiştii” sunt declaraţi acum duşmanii numărul unu ai României. Am auzit la ştiri că şi la Pungeşti au defilat jandarmii printre protestatari  şi localnicii sunt foarte „marcaţi” de această defilare care a început la ora 5. La Bucureşti un copil a fost rănit de un blinda. La Pungeşti se pare că au fost mai mulţi „copii” care s-au întâlnit cu „tancul”.

După defilare a urmat un program artistic, cu cântece şi dansuri populare. Nu la Pungeşti, la Craiova. La Pungeşti după defilarea jandarmilor, sătenilor  nu le mai ardea de cântat, că jucaseră tontoroiul sub bastoanele lor, suficient. Că aşa e în  România de Ziua Naţională.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

De remarcat că vremea a fost plăcută, măcar Dumnezeu a ţinut cu românii,  că vremurile sunt mult mai vitrege.

 

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

11 Raspunsuri la 1 DECEMBRIE 2013 CRAIOVA

  1. OLTEANU

    Ori salut cu mana la piept (americaneste), ori fasole cu ciolan (romaneste)!?
    Cita ipocrizie , Cit fariseism ,Cit lichelism!

  2. Masonii saluta cum vor ei, ei dau tonul.

  3. OLTEANU

    panimaiu!

  4. Daciana

    Este prima data cand trupe militare straine defileaza de ziua nationala? In alte tari se practica asa ceva?

  5. La noi este prima. Nu stiu daca nu cumva s-a mai intamplat cat am fost sub ocupatie germana sau dupa 45 and aveam prietenii rusi pe post de consilieri politici, dar dupa 65 sigur e prima oara. Nu stiu daca prin alta tari s-a mai intamplat, dar nu e cine stie ce, e suficient sa soliciti cateva armate prietene si se rezolva. Nu este cine stie ce mare realizare, e doar o problema de… imbatosare, cheeltuieli si fast inutil. Banii acestia puteau fi folositi mai bine. Probabil insa ca armata romana avand gradul de operativitate de 40% a fost nevoie ca sa apelam la alte armate, si pentru parada sa ne ajute cum e nevoie sa intervina altii si in caz ca tara e atacata.Nici nu se putea o expresie mai plastica a neputintei.

  6. gerula

    Nu trebuie sa fim rai draga Marine.Prezenta militarilor straini nu e semn de slabiciune ci de prietenie.Dotarea si inzestrarea armatei necesita multi bani, iar cu cei cheltuiti pentru parada nu cumparam decat ciorapii si ceva chiloti.Asemenea actiuni sunt benefice pentru a mentine treaz sentimentul apartenentei la acest NEAM.

  7. Buni si ciorapii si chilotii Gerula. Acuma nu mai avem nici chiloti si ciorapi pentru armata. De pampersi nu mai vorbim sa cumparam, desi ar cam fi cazul, au ajuns la carma armatei niste cacaciosi. Asemenea actiuni sunt folosite pentru mangaierea oprgoliului celor care le organizeaza. Peste ani se va spune doar ca la parada din 2013 organizata sub guvernul Ponta au participat pentru prima oara si militari ai altor armate,dar nu va spune nimeni ca sub acelasi guvern armata a ajuns la 40@ stare de operativitate. Panimaesi ?

  8. De fapt draga Gerula, cine imi garanteaza mie ca peste 20 de ani vom mai avea armata ? Sau de unde stiu eu ca la 1 decembrie 2014 nu vom vedea trecand pe sub arcul de triumf 200 de militari ai fortelor NATO de origine romana si 2000000de soldati localnici de origine chineza?

  9. gerula

    Declinul ARMATEI ROMANE a inceput cu multi ani in urma cand fostii activisti si CI-isti,reevaluati au fost ,,integrati” in compartimentele de personal,unde au lucrat cu sarg la stoparea ADEVARATEI REFORME si eliminarea din sistem a elitelor autentice.Ei au reinventat ,,filiera indirecta de intrare in armata „,varianta democrata a ,,FILIEREI MUNCITORESTI” pentru a elimina profesionistii si a permite beizadelelor care nu au valoare in piata sa se capatoiasca in armata.Vezi cazul Stoie, Tudosie,Seserman,Gabor si multi alti care s-au facut pres la usa politicului ,ei ajungand generaliiar odraslele fiind facute ofiteri fara scoala{pe filiera indirecta}.Ca si in societate criza e morala si daca <> nu e apreciata atunci TOTUL E PIERDUT. Sa ne bucuram ca tocmai ARMATA a scapat de balastul celor 41 de UTC-ISTI care au franat evolutia si au alterarea imaginii institutiei.

  10. gerula

    Fara scoala ,fara profesionisti,fara dragoste de meserie……vom pierde si bruma asta pe care o mai avem.Treziti-va domnilor politicieni si domnilor generali si asezati ARMATA acolo unde ii este locul pentru ca „ARMATA E INCEPUTUL SI SFARSITUL UNUI NEAM ,ESTE NEAMUL INSUSI.

  11. gerula

    Si inca ceva doresc sa aduc in atentia camarazilor din armata si anume ca nu TITLUL DE DOCTOR le da valoarea in sistem,ci pregatirea de specialitate,asa ca sa o lase mai usor cu achizitionarea de cartoane fara acoperire in cunostiinte.Stiinta militara,pe langa cunostiinte din diverse alte domenii include si cunostinte din domeniul militar si multa multa EXPERIENTA IN CNDUCEREA TRUPELOR,si ma intreb cum e posibil sa devi ‘doctor” la gradul de capitan,maior cand ai comandat decat compania.{ca dl din poza]Asta au facut politrucii care au condus si mai conduc armata au dus in derizoriu tot…..bulversand si inversand scara valorilor.