Justiţia şi-a tras intrare şi pe strada Ponta

Categoria Actualitate, Opinii, Politica, Social, Stiri Interne

doua intrari

Implicarea fetei preşedintelui în bătălia politică a declanşat războiul total între Băsescu şi Ponta. Desfăşurat mai întâi la nivel declarativ,  respectând mai mult sau mai puţin termenii actului de coabitare, primul semnal de alarmă a fost dat când Ponta a început să numească el oamenii în justiţie pe care era stabilit să îi numească Băsescu. Atunci  a izbucnit primul scandat mai puternic, pentru că Băsescu se simţea ameninţat direct ştiind că punctul slab al tuturor politicienilor îl constituie justiţia. Pentru asta voia ca el şi numai el să deţină controlul pe justiţie. Când Ponta a început să îşi bage oamenii lui, Băsescu a realizat că se pregăteşte ceva şi a reacţionat. La rândul  său, Ponta a înţeles, târziu, dar a înţeles că pe Băsescu nu îl interesează ce se întâmplă cu cei de lângă el, colegi de partid, de guvernare sau de furt. Pe el îl interesa doar familia şi atât. Iar în familia sa intra numai femeile,  fie ele Ioane, Elene, Marii, Roberte şi un  Mircea. Atât şi nimic mai mult. Masculul Alfa nu recunoaşte şi nu apără alţi membri ai haitei sale.  Degeaba a încercat Ponta să îl sensibilizeze prin Blejnari, Popovici, Videni , pe Băse nu îl interesa. Chiar şi la mimarea demiterii  sale din vara lui 2012, Băsescu era stăpân pe el, pentru că ştia foarte bine că nu se poate face nimic fără acordul licuricilor iar licuricii îl voiau pe el.  Dar atunci a spus ceva ce trebuia să fi fost reţinut de cine a avut urechi să audă. La întrebarea unui reporter ce va face dacă este demis, a spus: „ Şi care este problema? Atâta vreme cât sunt sănătos eu şi familia mea, altceva nu mă interesează”  La fel trebuie să fi gândit şi Voiculescu, patronul Antenelor, care a fost de neclintit în lupta sa atâta vreme cât familia lui nu era implicată. Cum a fost introdusă în dosar fiica sa , cum a schimbat partida şi de unde avea o alianţă cu PNL a trecut în barca PSD.

Ponta a înţeles sau cineva i-a deschis ochii dar a deschis şi poarta spre războiul total atunci când a decis verificarea afacerilor fetei prezidenţiale. Asta a făcut din Băsescu un om deosebit de sensibil, activ, cu  ieşiri de ora exactă, cu declaraţii directe, fără menajamente, mergând până la a spune că omul cu care el coabitează de un an jumătate este un este profund corupt. Nu îl mai interesează faptul că cineva l-ar putea întreba cum a coabitat timp de 18 luni cu cel mai profund  corupt  al României, gândul că fetei sale i se poate întâmpla ceva l-a scos din minţi sau aşa cum spune tata socru l-a făcut să dea declaraţii demenţiale. Nu că nu ar fi adevărate, dar sunt atât de grave încât te întrebi dacă e conştient de ceea ce spune sau nu . Eu personal sunt convins, ca şi Guşe, că nu vorbeşte nefondat şi la nevoie dacă va fi cazul va pune şi oarece dovezi pe o masă undeva, sau o parte din ele. Ponta are şi el dovezi, dar nu le scoate încă sau nu personal, el se foloseşte de televiziuni pentru a lovi, de purtători de cuvânt şi zvonuri,  vrea încă să pozeze în omul împăciuitor care coabitează şi cu dracu dacă este vorba de binele poporului. Texte pesediste. Aşa că el declară oficial că nu are nimic personal cu Băsescu, dar îşi asmute câinii împotriva familiei Băsescu, acolo unde ştie că îl doare.

Băsescu încă mai crede că are toată justiţia sub control şi îl roagă pe Ponta să îi facă plângere la procuratură dacă chiar are dovezi împotriva lui sau a fetei sale, convins fiind că nici un procuror, sau judecător, nici unul din cei numiţi de el nu îi va putea face dosar sau condamna pe el sau cineva din familia lui, pentru că doar el i-a ales şi numit şi ştie ce hram poartă fiecare şi ce bube ascunde. Numai că dacă înainte procuratura avea o singură intrare, intrarea principală, se pare că Ponta a mai făcut o poartă mică, de serviciu pe unde se poate intra sau ieşi. Deci la ora actuală justiţia are intrarea principală pe strada Băsescu şi încă o poartă mică pe strada Ponta. Fiecare intră sau iese  cu cizme sau bocanci în justiţie pe porţile respective. Aşa se face că mai nou, se pregătesc dosare pentru ceva foşti miniştri ai guvernului Băsescu-Boc dosare care vor intra în lucru pe poarta de pe strada Ponta. Cine crede că asta l-ar lovi, mişca, clinti sau impresiona pe Băsescu se înşeală. Nici nu cred că Ponta ar fi atât de prost încât să creadă că Băsescu îl va ruga să îi lase în pace pe Berceanu, Monica Macovei, Dobre, sau Vlădescu, cum a dat telefon ca să scape scaunul directorului CEC. Nuuuuu, nici gând, îl doare pe Băsescu în moţul de la bască de cei chemaţi la interviu pe intrarea de pe strada Ponta, chiar dacă printre ei se află şi madam Macovei cea care a făcut atâtea servicii interne şi externe domnului Băsescu. Monica este destul de matură şi are şi ea copiile unor dosare în fişetul personal încât să spună oricărui procuror care reacţionează la butoane : ”dar de unde ai postavul de manta?„  Nu, nu moare Băsescu de grija Monicăi Macovei. Pe el îl doare dosarul Călăraşi şi pentru asta e în stare să arunce în aer tot,  inclusiv România, ca şi Ponta. Dar pe Ponta îl interesează deocamdată PUTEREA, el face familie numai cu Puterea. Doamna Daciana are un apărător, pe tata socru, aşa că Ponta nu îşi face probleme.  Legătura lui Cu Daciana nu este de sânge iar copii lui nu au crescut suficient încât să se fi apucat de cumpărat terenuri. Cel puţin aşa cred. Deci Ponta este mai liber, pe el îl interesează doar propria persoană şi nimic mai mult. Sub aspectul acesta are un atu faţă de Băsescu,  are mai puţine călcâie.

Unde va duce toată această bătălie? LA UN DEZASTRU PROBABIL PENTRU ROMÂNI, DACĂ RĂZBOIUL VA CONTINUA PÂNĂ CADE UNUL DEFINITIV. În mod normal unul din ei va trebui să cedeze când va realiza că nu mai poate câştiga, dar până atunci vor fi victime colaterale şi mă tem nu pentru cei din clica unuia sau altuia ci pentru oamenii nevinovaţi care se uită când la unul când la altul aşteptând mântuirea. Prin Dosarul „Bechtel” Ponta nu loveşte în Băsescu ci în Năstase, e conştient de asta, dar nu îl interesează. El a scos dosarul la bătaie nu pentru a lovi în Băsescu deşi o parte a gugulanilor poate privi lucrurile şi aşa, ci pentru a arăta lumii că sub el pe poarta de pe strada Ponta a justiţiei se face curăţenie, se luptă împotriva marilor corupţi. Deci totul este o lovitură de imagine indiferent că se va merge mai departe sau nu. Nu condamnarea hoţilor îl interesează pe domnul Ponta cum nu îl interesează nici pe Băsescu ci haina cu care se poate îmbrăca, aceea de luptător împotriva corupţiei. Chestie de postav.

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

3 Raspunsuri la Justiţia şi-a tras intrare şi pe strada Ponta

  1. Nea Nicu

    Sunt aproape convins ca perdantul va fi in final Base.Pana atunci se vor mai duce insa multe lupte,cu foarte multe victime colaterale.”La razboi,ca la razboi”-cum ar zice francezul,necazul e ca victimele colaterale vom fi tot noi.Poporul adica.Incepem sa ne convingem ca si „Micul Titulescu”e insetat de putere si calca pe cadavre pentru a ajunge cat mai sus.

  2. Vere, sa fiu sincer eu nu cred ca va pierde Base. Punem pariu ca nu se va gasi nici o vina doamnei Ioana Basesescu si nu i se va imputa nimic SI DACA EA VA FI GASITA NEVINOVATA, BASESCU CASTIGA, PENTRU CA ALTCEVA NU IL INTERESEAZA. Dar Ponta va pierde la imagine, si mai ales va pierde in justitie pentru ca Basescu va lovi in cei de langa el de care Ponta este legat si a caror pozitie trebuie sa o apere. Asta la nivel de imagine, pentru ca de fapt nici pe Ponta nu il doare sufletul cu adevarat de Sova sau Dragnea, daca nu ar fi atat de mult identificat cu actiunile si vorbele lor.

  3. Pannduru Lunetistu'

    Mai ales ca, pe sestache, parlamentul rusinii nationale pregateste o lege a gratierii faptelor marunte (ca prea sunt pline puscariile si ar mai trebui golite) Ori in categoria faptelor marunte intra si neica Gigi becali, dar si exparlamentarul Voicu (colegul lui Gigi de camera)… si pot intra si dosarele initiate la data legii, chiar daca nu sunt finalizate !!!