Armata pe mana cui ? Partea I – activii

Categoria Actualitate, Despre Armata

zisu-danila-si-dusa

Spuneam acuma ceva timp că armata nu mai are bani nici să îşi înmormânteze morţii. Nu era o figură de stil, la Oradea un colonel în rezervă a fost privat de onorurile complete din cauza lipsei cartuşelor de manevră necesare salvelor regulamentare. În aceeaşi perioadă a explodat şi “marea realizare”, Carta Albă a Apărării,   a guvernelor de după 89, dar în special de când la conducerea armatei s-a aflat domnul Oprea, aducerea nivelului operativ al armatei sub 40%. Că Oprea a fost ofiţer de logistică dar se declară jurist aproape că nu mai contează, şi aşa logistica armatei a încăput pe mâinile pricepute ale amicului Zisu un alt general promovat pe baza serviciilor, că doar provine şi el din servicii nu? O nouă ştire apărută cu ocazia noilor numiri în fruntea categoriilor de forţe m-a făcut să  tresar. Se spune că domnul Zisu, cel care domină tot ce ţine de înzestrare şi dotare în armată, ar fi propozabil pentru funcţia de locţiitor al şefului SMG pentru a fi pregătit pentru a-i lua locul motanului Dănilă, pupila prezidenţială, la şefia SMG. Nu ştiu cât de adevărat este, nu ştiu cât de mult şi-ar dori Zisu această funcţie, pentru că domnia sa doreşte să prindă funcţia aia militaro-civilă de la Departamentul Logistic, funcţie care se va înfiinţa prin noul Regulament de Funcţionare a MApN şi care îl va pune direct în subordinea primului ministru.

Să fie Zisu tentat sau momit să lase logistica şi să se suie locţiitor al şefului SMG? Mă îndoiesc. Mă îndoiesc din mai multe  motive:

1.      Zisu ştie că pe funcţia de şef al SMG (dacă o va prinde şi nu e doar cacealma), nu face faţă el nu ştie decât să facă aranjamente şi permutări cu terenurile şi bunurile armatei, dar în materie de tactică, strategie, operaţiuni, lucru de Stat Major, limbi străine, politici NATO, are o mare durere;

2.      Dacă va fi numit locţiitor al Şefului SMG va fi subordonat acestuia deci oricând propozabil pentru schimbare şi după o asemenea funcţie odată dat jos nu poţi fi decât trecut în rezervă sau numit şeful SMG ceea ce cum am spus, nu prea e de nasul lui;

3.      La nivelui SMG se manifestă şi aşa o mare  antipatie faţă de persoana sa, antipatie care poate exploda dacă va fi numit cumva locţiitor sau şef şi nu ar fi exclus să i se sape groapa din interior dacă va fi numit locţiitor;

4.      Nicăieri nu se simte ca în logistică acolo unde de mai bine de 20 de ani trage toate sforile. Unii mai răutăcioşi spun că dacă nu ar fi fost sprijinit de naş Oprea ar fi fost în lotul fostului şef al direcţiei înzestrare sau chiar în lotul Cioflină – Becali pentru că încă de atunci terenurile armatei, ca şi contractele cu Steaua i-au trecut prin mână;

5.      Dacă va rămâne la viitorul Departament Logistic şi regulamentul se va vota aşa cum este propus acuma, va fi pe funcţie de secretar de stat la dispoziţia şefului guvernului, va putea ocupa funcţia şi ca civil după pensionarea de la armată şi atâta vreme cât Oprea va fi la guvernare (iar Oprea şi al său UNPR  vor fi la guvernare  indiferent ce partid va forma guvernul pentru că el e gata să bată palma cu oricine pentru” stabilitate”) deci va pleca de la logistică numai pe afet. 

Deci eu cred că Zisu nu va accepta funcţia propusă sau sugerată decât dacă îi va da ordin Oprea. Cine mai are impresia că Duşa ar conduce Ministerul Apărării Naţionale, să se apuce de citit cărţi de Petre Ispirescu, va fi mult mai aproape de realitate.

Şi pentru că tot am vorbit de afet şi înmormântări, hai să vedem ce vrăji au mai făcut cei din conducerea ministerului vizavi de ceremonialurile militare.

Să luăm pentru început câteva prevederi ale Ordinului M-30 din 12, martie 2009, înlocuit cu Ordinul M-63 din 10 Iunie 2013, ambele ale Ministrului Apărării Naţionale. Menţionez că nu ştiu cine şi în ce baze operează aceste schimbări, cine e cu iniţiativa, cine spune că e bine, cine este de acord. Ştiu doar cine le semnează ca primarul: Domnul Duşa cel care se crede încă ministrul apărării naţionale. Şi cum el a semnat el se face de râs atâta vreme cât habar nu are sau nici nu citeşte ce i se bagă la semnat, iar subordonaţii îi bat cuie în tron cu fiecare regulament modificat.

Ia să vedem ce prevede în anumite puncte vechiul şi noul Regulament al Onorurilor şi Ceremonialurilor Militare.

La art 84 din M-30 se prevedea că  “pentru cadrele militare decedate, pe capacul sicriului se fixează şapca, iar pentru generali, amirali, ofiţeri şi veterani de război, şi drapelul României iar în M-63 la art 85 se prevede că  “Pentru cadrele militare decedate, pe capacul sicriului se fixează şapca şi drapelul României, iar pentru soldaţii şi gradaţii profesionişti, precum şi pentru veteranii de război, drapelul României”

Deci, s-a considerat pe drept cuvânt  că nu doar cadrele, ci şi soldaţii şi gradaţii au dreptul la drapel pe sicriu. Frumos. Acuma să vedem cum se asigură acest drept.

În M-30, la art 95 se prevedea că “După înhumare/incinerare, se înmânează familiei drapelul României care, în cazul decesului generalilor sau amiralilor, are înscris pe el numele defunctului.”

Dar  M-63 la art 92, spune : “ În cazul eroilor căzuţi la datorie în misiuni interne şi externe se înmânează familiei drapelul României, având înscris pe el numele defunctului, după înhumarea/incinerarea acestora.”

După cum se observă, familiile cadrele militare, soldaţii-gradaţii care aveau dreptul ca sicriul să fie acoperit cu drapel, nu vor primi acest drapel, doar îl vor vedea apoi va fi luat de către armată. El va fi dat numai în cazul celor căzuţi la datorie, în misiunile NATO, ca şi cum asta ar fi recompense pentru pierderea vieţii în slujba armatei, recompensă de care cei omorâţi de un o clasă politică iresponsabilă, nu au dreptul. Deci în vechiul regulament la toţi cei care aveau dreptul să fie înmormântaţi cu drapel, familiile primeau drapelul iar în cazul generalilor, pe drapel se scria numele decedatului. În noul regulament, nu mai primesc drapelul decât familiile eroilor decedaţi în misiune în afara graniţelor sau în interior, deci celor care luptă pentru interesele NATO. Să înţelegem de aici că aceste drapele sunt plătite de NATO iar armata română nu are bani pentru drapelele celor decedaţi în condiţii de boală, stress, sau în timp ce scriu “scrisori de mulţumire” preşedintelui şi primului ministru pentru pensia revizuită?

Mergem mai departe.

În M-30 la art. 137 se spunea: “(2) Drapelele României care se înmânează familiilor după înhumarea militarilor în activitate se asigură de unitatea militară din care au făcut parte; pentru cadrele militare în rezervă sau în retragere şi pentru veteranii de război, acestea se asigură de comenduirea de garnizoană, iar, în garnizoana Bucureşti, de către Regimentul 30 Gardă „Mihai Viteazul”.

În noul M-63 la art 133 se spune:   “ (3) Drapelele României care se înmânează familiilor după înhumarea militarilor eroi căzuţi la datorie în misiuni interne şi externe, se asigură de comenduirea de garnizoană din fondurile aprobate cu această destinaţie în bugetul Ministerului Apărării Naţionale.”.

După cum se vede, Ministerul Apărării Naţionale lasă Comenduirile de Garnizoană să se descurce cu aceşti bani, şi pentru activi şi pentru rezervişti deşi pentru activi ar fi fost normal să se ocupe unităţile în care şi-au desfăşurat activitatea nefericiţii, aşa cum spune de altfel şi Ordinul M6/2010 la articolul 79. De ce se contrazic regulamentele şi ordinele ministrului, nu e nimeni pe acolo să armonizeze ordinele, sau să gândească măcar în baza unei logici normale? Ce fac direcţia regulamente şi cea juridică? Sunt formate din elefanţi sau glumeţi? Dar totuşi să nu se uite că se asigură drapelele numai pentru cei decedaţi în slujba NATO, în teatrele de operaţii, nu şi celor omorâţi de grija statului faţă de pensionari. Nu e aşa că cineva se joacă nu numai cu vieţile, ci şi cu înmormântările militarilor? Pe de o parte se fac că le dau tuturor dreptul să fie înmormântaţi cu drapel dar pe de altă parte ministerul nu asigură aceste drapele şi nici nu le înmânează decât celor decedaţi în misiunile NATO, sau cine ştie, în misiuni în ţară, probabil în lupta împotriva propriului popor, în sprijinul jandarmilor,  că alte misiuni de război nu pot avea în ţară.

Deci, dragi pensionari militari, de acuma înainte mai aveţi o grijă: pe lângă trusoul specific ceremonialului  final, cumpăraţi-vă din timp şi drapel, altfel o să se întrebe  participanţii la ceremmonie, de ce nu aţi avut parte de el, poate nu aţi făcut parte din armata română, sau aţi supărat pe cineva din conducerea garnizoanei, poate din vechii şefi sau nu aţi  meritat să fie acoperiţi cu drapel.

Dar aberaţiile nu se opresc aici. Bătaia de joc şi umilirea armatei are multe căi.

În M-30 la art 69 se prevedea modul în care se desfăşoară paradele militare la nivel local.

“ART. 69

    (1) Parada militară la nivel local se organizează de comandanţii garnizoanelor respective, pe baza aprobării date de şeful Statului Major General, care numeşte şi persoana căreia i se acordă onorul militar.

    (2) Pentru a comanda trupele participante comandantul garnizoanei numeşte un comandant al paradei.

    (3) La ora fixată, unităţile/subunităţile militare participante la parada militară se adună pe locurile şi în formaţiile stabilite.

În M-63 scrie ……………………………………………………………………………………………………………….. adică nimic.

 Deci la nivel local nu se mai organizează parade militare cu ocazia Zilei Naţionale, sau Zilei Armartei, sau Zilei Unirii. De ce ? Pentru că .. aşa cum sunea domnul Duşa, armata funcţionează la 40% din capacitate, aşa că au fost nevoiţi să scoată aceste cheltuieli de pe listă.

Întrebare pentru domnul Duşa: ÎN CE BAZĂ CU AL CUI ORDIN AU FOST ORGANIZATE CEREMONIALURILE MILITARE LA NIVEL LOCAL PE DATA DE 1 DECEMBRIE 2013, DACĂ ORDIMUL MINISTRULUI APĂRĂRII NAŢIONALE M63/2013 NU MAI PREVEDE ACESTE ACTIVITĂŢI ŞI MAI ALES CU CE FONDURI, DE UNDE ? CINE A ÎNDRĂZNIT SĂ ÎNCALCE UN ORDIN AL MINISTRULUI? DOMNULE DUŞA VĂ AŞTEPT LA RAPORT.

Mergem mai departe.

În M-30, la art 7 se prevedea în ce situaţii se organizau ceremonialuri militare  la nivel central şi de garnizoană, şi printre alte activităţi, la punctul “i“se specifica:

  i) depunerea de coroane, jerbe şi buchete de flori la Mormântul Ostaşului Necunoscut, precum şi la monumentele şi cimitirele eroilor români sau ale militarilor străini căzuţi la datorie pe teritoriul României;”

În M-63, aceste activităţi nu mai apar la articolul respectiv, au fost scoase şi au fost trecute la prestări servicii.

Deci pentru aceste activităţi, cineva, nu ştiu cine trebuie să facă cerere de organizare de ceremonialuri militare la mormintele eroilor români şi al Ostaşului  Necunoscut şi să le plătească, pentru că armata le va organiza numai contra cost. Pe mâna cui a intrat armata română şi la ce respect ne mai putem aştepta din partea civililor a societăţii, dacă MINISTRUL APĂRĂRII NAŢIONALE SEMNEAZĂ ASTFEL DE ORDINE PRIN CARE MILITARII  TREBUIE SĂ ÎŞI PLĂTEASCĂ DRAPELE  IAR EROII CEREMONIALURILE MILITARE? CUM NU CRAPĂ PĂMÂNTUL SUB EI?

Mai aveţi puterea să continuăm? Hai să mergem mai departe. Vorbeam despre prestări servicii. Şi aici cineva îşi bate joc de armată. În orice alt minister, banii obţinuţi din prestări servicii, amenzi, sau alte forme obţinere de fonduri conform legii, acestea intră într-un procent mai mare sau mai mic în contul celor care le obţin. La armată însă serviciile efectuate de militari la cerere în folosul unui  privat să spunem, nu intră în contul unităţii respective, nici al garnizoanei şi nici măcar al ministerului apărării naţionale ci în bugetul statului. Deci practic militarii prestează servicii  ca sclavii, căci fondurile obţinute de ei nu intră nici măcar în bugetul ministerului ci al guvernului care face ce vrea cu ei. E iarnă, companiile care sunt plătite să cureţe drumurile taie frunză la câini. Militarii sunt scoşi la lopată. Conform legii pot fi scoşi din unitaţi doar la alarmă, război, situaţii declarate de necesitate sau urgenţă sau … pentru prestari servicii cu contract, contracost. Cine primeşte aceşti bani, armata? Nuuuuuuuu! Banii ajung la guvern, guvernul în cel mai fericit caz îi repartizează la drumuri ..iar de acolo ajung în buzunarele celor care taie frunză la câini în timp ce militarii dau la lopată. Înteligent nu?  Nu e  e aşa că asta înseamnă protecţia cadrelor şi apărarea demnităţii militarilor, domnule Duşa cel care vă credeţi ministru dar semnaţi ca primarul? De fapt implicaţiile sunt mult mai complexe. Practic acest lucru ascunde altceva. Ascunde  aservirea armatei intereselor unor potentaţi de partid sau privaţi care cer sprijinul armatei sau utilajele armatei, unităţile militare primesc doar ordin să pună la dispoziţia nu ştiu cui.. oameni şi tehnică în baza unui contract şi a unei plăţi pe care cei care prestează munca nu le văd niciodată şi nu se ştie dacă şi unde intră. Sclavie în toată regula.

Şi ca să mai şi râdem, pentru că este de râs să încununăm prezentarea aberaţiilor şi bătăii de joc cu o prevedere care nu numai că este împotriva bunului simţ dar şi a logicii. Lăudam la început prevederile art. 82 din M-63. Ei bine acesta este contrazis chiar în interiorul Ordinului, de Anexa 10. În vechea anexă 10 a M-30, care se referă la  ORGANIZAREA FUNERALIILOR CU ONORURI MILITARE, subofiţerii şi militarii profesionişti  în rezervă nu aveau dreptul la drapel. Dar prin M-79/2010 au primit acest drept. Ei bine, M-63, deşi la art 82 le dă dreptul, la Anexa 10 îl ia pentru că anexa 10 este la acest punct la fel cu cea din M-30. CONFORM ANEXEI 10 , SUBOFIŢERII ŞI SGP-ii NU AU DREPTUL LA DRAPEL. Domnul Duşa cu o mână dă şi ia cu două. A fost cumva popă şi el, că s-a umplut guvernul de răspopiţi.

Şi pentru ca să nu lipsească bomboana pe colivă, citesc pe blogul sindicatului militarilor că domnul Dogaru a promis  ca pentru membrii de sindicat să asigure sindicatul acest drapel. Dar numai pentru membrii de sindicat, aşa că dragi pensionari, dacă vreţi drapel la înmormântare, intraţi în sindicatul lui Dogaru, Zisu vă asigură dreptul de a fi înmormântaţi cu drapel, DAR NUMAI DACĂ VĂ DĂ VOIE ŞI ANEXA 10,  iar Dogaru vă asigură drapelul. Sublimă simbioză, Tusea şi Junghiul.  În loc să lupte pentru înlăturarea aberaţiilor din aceste regulamente, domnul Dogaru se mulţumeşte să asigure drapele. Probabil  are pe cineva prin Călăraşi la care déjà a dat comandă de drapele  şi iese de o busuioacă.

Aşa că vin vremuri grele pentru militari, fie ei activi  sau în rezervă, vii sau morţi. Boc şi Oprea  au tăiat salariile şi  pensiile militarilor activi sau în rezervă, dar nu s-au legat de morţi.  Ponta, Oprea şi  Duşa taie  şi ei, că de pus nu au de unde, sunt prea mulţi clienţi politici cu botul la ţeavă. Şi de unde să taie şi ei,taie  de acolo de unde nu se poate plânge nimeni, de la morţi! Morţilor…!!

P.S. Dacă tot suntem la acest capitol, o scurtă informaţie pentru pensionarii şi familiile lor, care probabil nu ştiu ce drepturi au conform legii.

Iată ce prevede art 79 din Odrinul M6/2010 al Ministrului Apărării Naţionale:

„În cazul decesului cadrelor militare în activitate/în rezervă/în retragere, comandantul garnizoanei, prin unitatea militară de care a aparţinut persoana decedată sau prin unitatea de garnizoană, în celelalte situaţii, asigură următoarele:

a) locul de veci, pentru cadrele militare şi membrii familiilor acestora;

b) funeralii cu onoruri militare, potrivit gradului avut;

c) confecţionarea sicriului şi a crucii, cu perceperea costului pentru materialele folosite;

d) mijlocul de transport;

e) oficierea serviciului religios, gratuit, de preoţii militari, acolo unde sunt încadraţi;

f) deservirea la mormânt;

g) contra cost, masa de pomenire prin popota unităţii/garnizoanei, acolo unde este posibil, în condiţiile prevăzute în reglementările în vigoare.”

Cereţi-vă drepturile, cât mai există şi nu le iau incompetenţii.

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

17 Raspunsuri la Armata pe mana cui ? Partea I – activii

 1. Micul patriot

  Nu am certitudinea ca postarea va ramane,Spusu fiind foarte atent cu propria imagine,ca si oamenii „de meserie” din „structurile specalizate”, asa se explica de ce comentarii despre titanul logisticii lipsesc cu desavarsire din media.Spusu nu va pleca niciodata de la ciolan in minister,pentru ca in primul rand nu suporta oamenii capabili langa el.Nu are apoi pregatirea necesara,el din comandantul garzii la DT 2 a ajuns cu ajutorul lui Babiuc sef de Directie si nu s-a mai oprit.Are sprijin in aproape tot mediul politic pentru ca i-a servit aproape pe toti cu cate ceva.S-a inconjurat aproape in exclusivitate cu oameni servili,docili,pe care i-a ajutat cu ceva,candva.O gramada de micimani si civili doar cu liceul la seral sau vreo facultate fantoma au ajuns peste noapte maiori sau lt.colonei direct doar pentru ca au fost si au ramas fideli: Alexandrescu,Nedelcu,Taranu, Pavel,Giusca,Duna si multi altii. Nu se va duce in minister desi e general cu trei stele si normal ar fi -daca e asa de capabil-sa fie promovat,nu?pentru ca nu are cine sa-l miste.El si Oprea conduc de ceva timp armata si militarii stiu asta.Din pacate Ponta e”bara-bara”cu Oprea iar Oprea „a copilarit”pe unde domneste acum Spusu.Daca se modifica legea de organizare a MApN si se va infiinta mult discutatul departament logistic,pariez ca sef va fi mult timp Spusu.Asa incult si paranoic cum il percep majoritatea celor cu care lucreaza

 2. OLTEANU

  Bine ca Dusa nu este medic ginecolog?

 3. E proctolog. Se ocupa de Ponta si Oprea.

 4. Bibicul

  D-le MN sa nu crezi ca ceea ce se intampla este din prostie sau nepricepere. Totul este foarte bine organizat, pus la punct cu mare precizie, pentru ca profitul sa fie maxim pentru ”ei” si negativ pentru ”noi”. Am mai scris, dar insist cu aceasta problema: raspunsul sefului DMRU la cererea mea de a-mi acorda alte conditii pentru perioada starii de urgenta (”revolutie”) 1989-1990 a fost uluitor: nu se poate acorda nici unui cadru militar deoarece nu a fost stare de urgenta oficiala (sic!). Aviz amatorilor…

 5. Bibicule, nu sefului DMRU trebuia sa te adresezi ci instantei. Seful DMRU era doar un alt individ parvenit al armatei care nu cunoaste legea.

 6. Pannduru Lunetistu'

  neica, bag seama ca ne bagam singuri in seama!
  Voi stiti ce mai asteapta prim ministrul si ministrul apararii de la noi? Va spui eu… sa iesim cat mai repede din sistem … pe cale naturala!
  Iar daca ne trebuie Drapelul Romaniei, sa punem mana sa ne cumparam din pensile noastre nesimtite cate un Drapel, chiar daca nu este de lupta , tricolor sa fie (eu, drept sa va spun, as cauta un Drapel ceva mai vechi, cu vreo 25 de ani, rosu, galben si albastru, nu invers ca acum, sa aiba pe el Stema Tarii, cu holde, brazi, schela de titei, munti inalti, iar peste ei sa troneze Mandrul Zalmoxe).
  hai sa avem sarbatori cu sanatate si… mai vedem al anu’ – care mai apucam!
  La multi ani!
  Marinica

 7. OLTEANU

  Neica Marine, raportul trebuie facut <>!?

 8. SCMD Beius

  Ba chir ca Boc si Oprea s-au legat si de morti – i-au considerat vii si le-au marit pensia, dovada fiind chiar in link-ul urmator:
  http://scmdbeius.blogspot.ro/2012_01_01_archive.html
  Aceste fapte, chiar daca la momentul respectiv poate au trecut neobservate, ele vor ramane peste ani.
  Ma gandeam atunci si ma gandesc si acum (tot degeaba) care era destinatia finala a acelor bani…

 9. SCMD Beius

  Si sa va mai spun una tare: un coleg de-al meu a fost la CNR la Alba Iulia si la caminul militar n-au vrut sa il cazeze pe baza legitimatiei de rezervist numai musai pe cuponul de pensie. Care vrasazica, ne luara ochii cu hartii fara valoare…

 10. jorj gurita

  Daca privim fotografia din capu’ articolului, nici nu trebuie sa mai citim continutul. Atita „prestanta” emana imaginile celor trei. Stau cu minile incrucisate in fata mai ceva ca Michael, ca nu cumva sa le zboare „cucii”. Halal tinuta si atitudine.

 11. Catana batrana

  Va incalzeste cu ceva daca aveti parte de 10 fanfare,5 steguri si 1000 cartuse de manevra,dupa deces?Mai bine va-ti bate pentru medicamente gratuite,asistenta medicala gratuita ,pentru lipsa coplata,pentru acces la case de odihna si tratament ale MAPN ,pentru acces la caminele de garnizoana ,pentru ca pensia de urmas sa fie de 100% si nu cat este acum ,adica 1/2.Cearta noastra prinde bine altora nu noua.

 12. OLTEANU

  Batrine, ai dreptate ,nu-ti treb’e „zeci de popi cadelnitand”, nici trompet ca nu’l mai auzi,dar ce ai nene (referitor la coplata), te mananca buzunarul!? Acces ai nene , la P.C.(punct control), dar nu si la cazare!?

 13. Catana Batrana,
  Euu nu ma bat pentru coroane, nici pentru pensii, nici pentru coplata, nici pentru acces. Eu ma bat pentru repturile mele, oricare ar fi ele.Daca tu nu intelegi asta , sau te faci ca nu intelegi, este altceva, asa cum sesizai, prinde bine altora. O sa ne impartim in grupuri, cine vrea bilete de dihna un grup, cine vrea transport gratuit alt grup, cine vrea medicamente gratuite alt grup, cine vrea tamaie din import alt grup si uite asa rezervistii vor sta adunati in ANCMRR, SCMD, CRPPS, MDFH, JUYA, ETC, DE NU MAI STII CINE PE CINE REPREZINTA SI DE CE SE BAT INTRE EI MILITARII IN LOC SA AIBA O SINGURA OPRGANZATIE MARE SI PUTERNICA. Dar asta se intampla cand unii nu se pot dezbara de obiceiul de a bate cu pumnul in masa si de a fi sefi, altii nu isi pot dezlipi buzele de dosuruile fostilor comandanti, altii care nu au comandat la viata lor decat mici si bere vor sa comande si ei acuma sindicate iar cei care aufost yesmeni toata viata spun si acuma tot Yes, dar de pe scaune de sefi de filiale.Asta este cauza a tot ce se intampla, nu Oprea, nu Ponta, nu Boc, nici Basescu. Daca noi am fi fost uniti si nu ne-am fi impuns pentru ca unul vrea medicamente si altul bilete de odihna sau grade, nici Basescu, nici Boc, nici Ponta si nici Oprea nu ar fi indraznit sa se lege de noi sau sa faca din armata bataia de joc a unor deputati cu 8 clase.

 14. OLTEANU

  De ce sindicat(sindicat dex)? Am fost mercenari,am avut contracte comerciale incheiate cu M.Ap.N.?
  Trebuie gasita o alta forma juridica privind asocierea.
  Unde sunt juristii militari (cu prefix) , unde sunt militarii cu studii juridice (fara prefix)?

 15. OLTEANU

  Toti Doamne, si (t……..) trei!

 16. Catana batrana

  Marinica Neacsu@Tanchist de Craiova.Bata-te mai frate pentru ceva ,dar bata-te pentru ceva ce iti este de folos in viata nu dupa aceea.Ori crezi in existenta unei alte lumi?Eu ti-am dat exemplu de niste utilitati pe lumea asta si nu ca as tine neaparat pentru una sau alta.
  Olteanu@crezi ca are importanta titlul asocierii.Ce importanta are daca ii spune sindicat sau asociatie?Adevarul este ca SCMD a facut ceva comparativ cu ANCMRR.Ca putea mai mult este alta poveste.De pe margine este usor sa chibitezi.Pe mine ma nemultumeste ca cei din conducerea SCMD vor sa fie platiti

 17. OLTEANU

  „Batrane”,unde dai si unde crapa?
  Aceasta problema am sesizato si cind sa „nascut” SCMD-ul pe siteu.
  Eu stiu ca am avut calitatea de „om de stat”, nu de specialist in cimpul muncii?
  Specialist(ing), sunt acuma , imi practic a doua meserie cu placere, dupa ce am trecut in rezerva( volens nolens) , dar calitatea mea de MILITAR , de Ofiter al Armatei Romane , nu am cumparato la taraba din piata asa cum se practica acum !
  Ps. Aceasta problema mai fost discutata cind sa nasit SCMDul.

  cu stima,
  …….

Statistici T5