Diplomaţia americană şi bădărănia dâmboviţeană

Categoria Actualitate, Opinii, Politica, Social, Stiri Interne

ponta femeie

Din nou România se remarcă, din nou ajunge  subiectul ziarelor de scandal din lume, aud că prin Elveţia nu ştiu ce ziare scriu despre politica guvernului Ponta, că alţi şi alţi europeni ne ceartă, ne trag de urechi, pentru nerespectarea drepturilor, abuzuri ale guvernanţilor, probleme cu justiţia, etc etc. Antena 3 care încă nu ştie cum se va termina procesul  lui Voiculescu, se grăbeşte să se ploconească făcând sluj la Marele Licurici, cerând cititorilor să semneze o petiţie către domnul Obama cu abuzurile lui Băsescu la adresa „poporului„ Ponta. Mai are cineva dubii cu privire la care anume reclamaţii vor fi selectate sau popularizate? Nu dar asta nu contează, principalul este că Antena 3 îşi declară şi dovedeşte public  principiile de supravieţuire. Când Americanii prin emisarii trimişi din nou să tragă de urechi se plâng că mogulii de presă Voiculescu şi Ghiţă fac politica guvernului Ponta, Antena 3 îşi pleacă umil capul sperând să nu îi fie tăiat.

Îmi amintesc că acum un an şi jumătate, când CCR, Madam Macovei, madam Kovesi se plângeau instituţiilor europene că statul de drept este ameninţat în România, Antenele luau foc şi blamau amestecul altora în ciorba noastră internă şi strigau pârâcioşii pârâcioşii. Acum, când americanii trimit iarăşi buzduganul pentru a mai sparge ceva dinţi prea colţoşi, Antenele pe de o parte dau frâu liber expresiilor unor consilieri guvernamentali  care spun că nu ne vindem ţara şi nu suntem colonie, se fac că nu ştiu unde este primul ministru dar nici nu se întreabă de ce acesta nu este prezent la discuţii pe care el ar trebui să le poarte, nici Băsescu, nici Corlăţeanu şi nimeni altcineva, dar pe de altă parte iniţiază şi o petiţie On line prin care îşi manifestă slugărnicia faţă de Marele Licurici şi i se plâng, ca şi cum pasămite ar aplauda şi sprijini acest nou amestec în politica internă a statului. Doamne ce urât miroase pe canalele Voiculescului.

Vizavi de mult discutata, lăudata sau blamata vizită a doamnei Nuland la Bucureşti purtând stindardul nemulţumirii şi îngrijorării Porţii faţă de statul de drept al  supuşilor, se ridică câteva întrebări pentru marele prieten de peste ocean:

1.      Cu ce probleme pe la noi ? Noi ne-am dus peste ei să îi întrebăm de ce Congresul nu aprobă bugetul şi lasă pompierii, poliţiştii şi centralele federale fără bani când statul de drept american era în mare pericol să inducă  o nouă criză financiară în Europa? Nu l-am trimis nici pe domnul Oprea de exemplu sau pe domnul Gheorghe Coman deputatul Auto să cheme la ordin pe Obama şi şefii de departamente? Nu ! Atunci ei de ce se autoinvită?

2.      Dacă îi fugăreşte grija faţă de democraţia, statul de drept, drepturile omului şi justiţia din România ce au făcut timp de 24 de ani ? Sau au cumva impresia că până acum cetăţeanul a mâncat numai lapte şi miere şi a băut ambrozie şi nectar? Ale cui interese le apără şi pentru cine intervin, pentru interesele noastre, sau pentru ale companiilor americane care încep să se certe uşor cu Ponta când îl critică ? Păi dacă sunt interesaţi de Chevron, Exon, RMGC atunci să nu vină aici să facă pe protectorii statului de drept erijându-se în apărătorii democraţiei că nici românii nu mai sunt cei care îi aşteptau în 44. Cu ce drept vin ei să ceară socoteală guvernului şi de ce mint spunând că îi interesează drepturile românilor când ei vin pentru drepturile şi interesele firmelor americane ?  Aici îi dau dreptate lui Frunda care ştie şi el, că nu e prost, de ce vine madam Nuland  şi ce hram poartă.

3.      Dacă au venit pentru a discuta problemele statului de drept, ce caută să vorbească cu Preşedintele care are un rol mai mult .. decorativ, se ocupă de politica externă şi cu ministrul de externe, şi nu au cerut sau aşteptat încă câteva zile până era „disponibil” capul răutăţilor cel care răspunde şi trebuie să răspundă tuturor acuzaţiilor şi nemulţumirilor? Ce fac îl bârfesc pe Ponta la Cotroceni sau pun la cale debarcarea lui ? Cum altfel aş putea interpreta pretinsa îngrijorare a diplomaţiei americane ? E ca şi cum eu aş avea de reclamat încărcarea facturii de energie electrică, dar m-aş duce să discut factura cu cei de la gaze. Sau au venit să se „informeze”? Păi stimaţi parteneri strategici, dacă dumneavoastră nu cunoaşteţi situaţia din România  şi trebuie să veniţi să vă informaţi  pe teren ce se întâmplă pe aici direct la sursă, înseamnă că ori vă plătiţi degeaba serviciile specifice, ori s-au stricat sistemele de interceptare şi  aţi venit să schimbaţi aparatura.

4.       Sunteţi siguri stimaţi parteneri că statul de drept este subiectul discuţiilor de la Cotroceni  şi nu anumite redislocări, populări şi baze de plecare la ofensivă pentru viitoarele acţiuni din Iran? Nu cumva se continuă discuţiile începute de Kerry şi Corlăţean şi ca să nu bată la ochi aţi introdus altă temă şi aţi mai lungit un pic traseul aşa de ochii lumii ? Asta ar fi singura explicaţie pentru care discutaţi cu Băsescu şi Corlăţean şi nu cu Ponta pentru că da, acestea sunt probleme de politică externă şi numai cu ei puteaţi discuta. Nu e aşa că sunt şMEKeri  americanii ăştia?

Rămâne valabilă după toate astea, întrebarea, CU CE PROBLEME PE LA NOI TOVARĂŞI, DAR PE BUNE, NU AŞA LA VRĂJEALĂ?

Acum să discutăm un pic şi despre politica dâmboviţelească. Făcându-se că nu a mâncat nici usturoi alte alimente al căror miros îţi mută nasul,  domnul Ponta se dă lovit şi  cum s-a anunţat vizita doamnei Nolan s-a dat la fund. La al cui ? Nu se ştie, nici marele prieten Dragnea nu ştie, lăcătuşul Zgonea este în tandreţuri cu colegul Mişu  neînfricatu  prin Craiova şi mai dă doar câte o sârmă pe Facebuci, Oprea se ocupă de numirile prin MApN, ca nu cumva Duşa să se creadă ministru şi să numească pe cine vrea el tocmai acum, purtătorul de bârfe al guvernului numără de la distanţă cuburile de gheaţă din paharele preşedintelui fiind în concediu aşa că conducerea ţării a rămas pe mâna şoferului domnului premier care mâine poimâine ajunge şi el deputat şi se laudă că meseria lui e Auto. Acum să fim cinstiţi, nu e prima oară când domnul Ponta cel viteaz ne lasă cu ochii în soare când ne e lumea mai dragă. Dacă ţin eu bine minte, ne-a mai lăsat aşa şi când a venit domnul  Zegrean să ne spună că referendumul a fost pă bune, şi la fel vorbeam singuri şi când repetentul  Zgonea mătrăşea  codul penal pe înţelesul demnitarului şi legea eliberării puşcăriaşilor de lux,  sau cum îi spune. Deci nu avem de ce ne plânge ar fi trebuit să ne aşteptăm la asta, nu ştiu de ce e atâta agitaţie că lipseşte din decor un premier,  că doar ţara  e în cădere liberă şi cu el şi fără el. E adevărat, cu el mişcarea este un pic accelerată, dar direcţia şi destinaţia sunt aceleaşi. Bine măi nene  Victor Viorel, trădare să fie, dar să o ştim şi noi. Pleci pleci, nu te ţinem noi legat că nu ne eşti chiar aşa de drag, dar spune tată unde, cu ce scop şi pentru cât timp, să ştim şi noi cât trebuie să ne bucurăm de augusta lipsă.

Nu ştiu cum se simt partenerii strategici care se văd astfel trataţi cu curul de domnul Ponta care deşi nu are nici o activitate trecută în programul de premier, a dispărut pur şi simplu şi NIMENI NU ŞTIE UNDE ESTE. Bineînţeles că marinarul ştie, şi va spune totul la momentul potrivit. Să ne amintim de plecarea lui nenea Geoană, zis prostănacul la SUA acum câţiva ani. Ce atunci nu ştia nimeni unde e? Frumoasă acţiune domnule preşedinte, ce frumos aţi scăpat de el şi Ponta ce frumos a pus botul. De atunci nu i s-a mai dezlipit boticul de  gulgutele prezidenţiale, le înghite una după alta. Crede cineva că Băsescu nu ştie unde e Ponta? Ştie matrozul şi când e matrafoxat dar îl lasă să piară pre limba lui, el face pe băiatul cuminte acum , nu pârăşte, el vrea linişte şi diciuplină nu se pretează la pâre neconforme cu statutul de prezident. Dar grav este nu faptul că domnul Ponta îşi tratează vizitatorii externi pe care îi declara parteneri strategici cu spatele, poate uneori merita asta, grav este că el tratează identic şi cetăţenii care l-au votat pe el şi acoliţii lui, cărora le întoarce spatele nu prima oara în momente cruciale fără a da nici o explicaţie aşa cum boierul nu se simţea dator să explice ţăranului de ce îşi mărită fata după un moşulică plin de bube dar şi de bani. Dispreţ, indiferenţă, aroganţă, mitocănie, astea sunt învăţate la Scoala lui Adrian Năstase şi Iliescu, adevărata şcoală de partid.
Vine el timpul decontului.

Ce l-a apucat însă pe Ponta să se facă de cacao în halul acesta. Chestia aia cu „avea alte activităţi planificate”  e pentru copii doamnei Blându sau cel mult pentru părinţii copiilor, cei care îi plăteau ratele la bancă. Aici este o chichiţă. Domnul Frunda a fost desemnat să dea o declaraţie pseudo-oficială, cum că nu suntem gubernia nimănui, că noi nu răspundem la ordine externe, chestii din astea „subţiri” care încă mai prind la o anumită pătură pe care domnul Ponta o vrea lipită de piele la viitoarele alegeri. Ce l-a apucat pe domnul Ponta să se prefacă ocupat izact acum când vine Steag de la Înalta Poartă? Îi e frică de mazilire, avea semnale că i se taie capul, sau ştie că discuţiile nu au nici o legătură cu  ceea ce este declarat oficial că practic alte sunt subiectele şi nu vrea să fie părtaş la semnarea unor înţelegeri care sunt un pic neortodoxe? Nici asta nu ar fi o noutate, a mai fost el împins către astfel de acte când cu privatizarea CFR marfă şi nici atunci nu a semnat, deşi era interimar, a amânat şi s-a fofilat până a numit un ministru care şi el a aplicat aceeaşi tactică şi a pus un secretar de stat să dea cu subsemnatul .

Oricare ar fi motivul cauzei, sau cauza motivului absenţei domnului Ponta de data asta a confirmat  încă una din trăsăturile domniei sale, „curajul”, probat în atâtea ocazii. Când miroase, a praf de puşcă, viteazul nostru prim ministru dă dosul cum se spune prin Oltenia, adică îşi ia picioarele la spinare. Bun aşa, Iranul bate la uşă, e bine să ştim cine ne va conduce  în  luptă.

Pe lângă toate astea, nu ştiu cum să spun dar să îţi bată o doamnă la uşă iar tu să tragi jaluzelele să dai drumul la câini şi să stai ascuns sub pat, să nu o inviţi la un ceai în casă, ştiind că vine săraca din frig, din zăpadă, de la ger este nu numai o dovadă de laşitate ci şi  lipsă de diplomaţie, bun simţ, de cavalerism. Domnule Ponta, faceţi o vizită pe la Cornu, poate i-au mai rămas domnul Năstase nişte ouă pe la fermă. Sau aţi plecat la Viena să cumpăraţi de acolo? A găsit Daciana ceva mai  tare decât în ţară? Eu zic că puteaţi să staţi acasă, să o primiţi pe doamna Noland, să vedeţi ce vrea şi eventual să îi spuneţi în faţă că România nu este a nu ştiu câta stea din steagul Statelor Unite ale SUA. Era mai bărbătesc sau nu înţelegeţi termenul ?

P.S. Gurile rele spun că Victor ar fi plecat să vadă traseul pe care s-a accidentat Shumi  şi să vadă dacă îi mai poate fi copilot sau se orientează spre altcineva.

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

3 Raspunsuri la Diplomaţia americană şi bădărănia dâmboviţeană

  1. OLTEANU

    Este pe trseu cu grupul ” Gercetasii Romaniei”.

  2. ANONIM

    Basistul ca tiganul.Daca il speli cu 10 ape tot basist ramane.Pai bine mai desteptule.O fi ea America ,dar de cand un prim-ministru intampina un adjunct de ministru?De acord ca o doamna se primeste si cu covor rosu dar in particular. Ce a facut Basescu este o mascarada.Tu chiar nu vezi ca el a incercat sa traga spuza pe turta lui?Faci niste articole de tot rasul.

  3. Lt .Col.r SLAVEANU GEORGE

    Doamna a venit cu o misiune care nu il privea chiar deloc pe pontac.Ai uitat Marine ca pe vremea repedeimpuscatului,armata se ocupa cu activitati nu tocmai ortodoxe si anume cu instruirea militara a capilor gherilelor din asaziselor republici bananiere? Asa este si acum,Trebuie sa protejam niscaiva teroristi necesari Licuriciului.Asa a fost si cu inchisorile ilegale.Sa nu uitam ca distinsa doamna a fost pregatita in ale MARINARIEI de catre rusi:Alba ca zapada si cei 17 pitici din echipaj.Iar daca tot vine vorba de catre Licurici,sa nu uitam de Siria si de revolutia portocalie in care Licuriciul este de partea teroristilor care au pus-o in tema.Noroc cu Putin ca i-a pus la timp sarma in nas.