Unde- i USL nu e tocmeală

Categoria Actualitate, Opinii, Politica, Social

ponti si anto

Gata a trecut anul 2013 şi odată cu el, aparent şi problemele din USL, cei doi Dala Lama ai politicii  stânga dreapta de Dâmboviţa au reapărut la aceeaşi masă. După ce la sfârşitul anului cei doi copii teribili ai României mai aveau un pic şi se muşcau efectiv unul pe altul, acum iată că au decis să traverseze strada din nou împreună, luaţi de mână chiar dacă nu se mai giugiulesc şi nu se mai privesc în ochi. După ce s-au făcut mincinos unul pe altul, după ce au declarat că nu vor mai sta la aceeaşi masă după ce s-au anunţat că nu îşi permit unul altuia anumite ieşiri şi chiar puneau problema spargerii USL „dacă celălalt asta vrea” acuma îşi zâmbesc mânzeşte. Practic cam asta voiau stafurile celor două partide, se cam săturaseră de această relaţie contra naturii,cei din PNL se săturaseră să tot fie marginalizaţi, daţi pe mâna procuraturilor celor doi coabitanţi şi să primească oasele celor din PSD de la masa  guvernării, cei din PSD se săturaseră de pretenţiile şi  cererile celor din PNL şi uite aşa au început certurile. După încercările PSD de a obţine o majoritate parlamentară fără PNL, aparent realizată cel puţin teoretic, mai ales cu sprijinul UNPR, Ponta era dispus şi chiar voia să o rupă cu PNL-ul care deja începea să îl calce pe bombeu. Având şi asigurări din partea UDMR că dacă scapă de PNL şi îi primeşte la guvernare totul este ok, Ponta se vedea pe cai mari, foarte mari  şi a trecut la atac pe toate fronturile. A început să se dea la familia Băsescu, adică acolo unde îl doare pe Băse şi să îi dea cu flit lui Anto. Greşeală. În primul rând că Băsescu nu este Voiculescu să pună botul pe labe când cineva se ia de fata lui şi în al doilea rând pentru că Antonescu, sătul de fiţele şi de strâmbele PSD-ului era gata să accepte spargerea USL şi ca să vadă Ponta că nu glumeşte, a dat liber unor manevre prin Ilfov unde mofturile doamnei Firea au fost cârpite de Petrache, lupul lui Anto. Doamna Firea văzând că nu i se ia apărarea şi Ponta nu forţează mâna lui Antonescu, îşi dă demisia din conducerea PSD, din toate funcţiile şi din partid, pretinzând că are nişte principii peste care nu trece şi apără USL. De fapt totul era un şantaj care nu a mers la prima mână.  

În 2014 s-au schimbat puţin datele problemei. Unii ar fi tentaţi să spună că schimbarea de politică a lui Ponta se datorează palmelor luate cu ocazia vizitei doamnei  Nuland. Alţii ar spune că lui Ponta i-a venit mintea la cap şi a realizat că în lupta cu Băsescu nu are nici o şansă fără PNL alţii că manevra din CJ Ilfov unde PNL a dat mâna cu PDL l-a făcut să înţeleagă că nu stă pe cai chiar aşa de mari. Adevărul e pe undeva între. Chiar domnia sa a declarat după revenirea din scurta vacanţă de care până la întoarcere nu ştia nimeni nimic, ca doamna Nuland a venit să discute alte probleme despre care însă nu poate spune nimic, dar în mod cert domnul Corlăţean era cel mai potrivit să le  discute, probleme care au fost şi vor fi discutate în CSAT. Ce să fie, ce să fie ?Ce subiect îi este familiar lui Corlăţean şi trebuie discutat în CSAT? Să fie ceva legat de anumite evenimente viitoare legate de zona Iran- Irak ? Să fie adevărat zvonul cu MEK? Atâta vreme cât domnul Ponta nu spune, se pot face orice fel de speculaţii. Cert este că Ponta şi Anto au ieşit din nou pe sticlă ca două costume proaspăt spălate au decis să semneze şi ei un act de coabitare în cadrul USL prin care să se oblige să respecte ceea ce semnaseră deja. În plus, domnul Antonescu a reuşit marea performanţă să se facă din nou  de râs cerând să îi fie trecut numele în noul act de coabitare ca şi cum asta i-ar garanta că va fi preşedinte, sau că PSD nu va scoate un alt candidat sau nu va rupe căruţa chiar înainte de alegerile prezidenţiale. Doamne ce imatur politic este. Păi nu a învăţat nimic nimic din tot ce a păţit de aproape doi ani încoace? Până acum nu a avut acte semnate cu Ponta, sau Ponta nu a mai semnat un act asemănător cu Băsescu ? Să fie atât de aerian încât să nu ştie că actele se semnează între hoţi? Oamenii adevăraţi îşi dau mâna şi gata. Cine îi garantează că la alegeri nu va apărea un „simpatizant” PSD  care va candida „independent” la prezidenţiale dar cu un puternic sprijin nedeclarat al PSD? Bineînţeles că nimeni, dar lui îi place să doarmă cu capul pe hârtii semnate. Cine spunea că Antonescu doarme mult,  poate ştie ceva, eu nu ştiu cât doarme, dar ştiu că îi place să fie adormit.

Dar nici Ponta nu se lasă.  Are impresia că dacă vine iarăşi cu steagul luptei împotriva lui Băsescu, românii vor ieşi la vot. Oamenii ăştia sunt total rupţi de realitate. Să fie vorba de o boală a conducătorilor  români? Aşa a pierit şi Ceauşescu, crezând că e iubit de tot poporul.

Ş acuma, după ce cei doi s-au pupat în văzul lumii, se va rezolva şi problema de la Ilfov, domnul Ponta a afirmat că nu a semnat sau aprobat demisia doamnei Firea, ca şi cum demisia nu ar fi un act unilateral. Dar nici doamna Firea nu mai vrea să fie rea şi a anunţat :„Dacă uman nu se poate face prea mult, măcar să se facă politic. (..) Las la o parte orice orgoliu, trec cu vederea orice jignire sau neadevăr care s-au spus în legătură cu mine şi familia mea şi, cum ar spune cineva foarte conciliant, o iau de la zero”. Ciudat, eu credeam  că îşi dăduse demisia din motive de principiu, acuma aflăm că a fost  vorba de orgolii. Asta e, până la urmă leii sunt pisicuţe, ghearele scoase sunt băgate în teacă, totul se negociază, şi principiile şi orgoliile şi poziţiile politice. Probabil se va denunţa înţelegerea dintre consilierii PNL şi PDL, dar  să fie clar, chiar dacă teoretic conflictul va fi dezamorsat, practic tensiunile există, iar Petrache  îşi va obţine voturile cum vrea el, nu cum vrea Firea. Poate Doamna Firea va primi noua funcţie de purtător de cuvânt al USL. Este o funcţie pe măsura orgoliului şi fumurilor personale, dar asta nu va face din ea un politician cu principii cu doar unul cu orgolii.

Hai că a început bine anul, nu lipseşte circul atât de prezent la români de 2000 de ani. Cu ochii la crizele de orgoliu ale şefilor PSD, sau cele de spate ale lui Becali, românul nici nu mai are timp să vadă când a rămas fără nădragi.

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

2 Raspunsuri la Unde- i USL nu e tocmeală

  1. jorj gurita

    Aceeasi ciorba reincalzita. Poate ca o sa avem o ciulama, marca Basescu. Asa de tare m-au deziluzionat cacarau si plagiatorul, incit tare m-asi bucura sa le-o trag la alegeri. Sa nu creada tembelul de cacarau ca am sa-i dau votul. Am sa pun stampila si pe dunga buletinului de vot.

  2. Lt .Col.r SLAVEANU GEORGE

    Votul este o activitate strict personala si mai ales secreta.S-a intamplat vreodata sa nu votezi raul cel mai mic?La oferta ce ni se etaleaza pe taraba,uneori asa procedam.Si sa nu uitam ca intr-o colonie,sau ca sa ma exprim mai dulce,intr-un protectorat,conteasa cine trage sforile si cine numara voturile.