Armata pe mâna cui, partea a VII-a asociaţiile rezerviştilor -2

Categoria Actualitate, Despre Armata

general Iliescu Mihai

ANCMRR

Vorbeam în articolul precedent dedicat asociaţiilor rezerviştilor că din păcate acestea în loc să urmărească interesele rezerviştilor şi să îşi unească eforturile formând eventual o uniune naţională a asociaţiilor militarilor care să reprezinte toate specialităţile şi asociaţiile militarilor active sau în rezervă, care să negocieze, să reprezinte cu adevărat interesele militarlor, se fărâmiţează, se impart sau despart în zeci de asociaţii mărunte fără nici o perspectivă sau putere de a face cu adevărat ceva bun pentru militari sau de a reprezenta o forţă de care condicerea ministerului să ţină seama, ba mai mult, se ceartă între ele, se jignesc, se bălăcăresc, şi mai nou, se dau în judecată.

Conducerile acestora de cele mai multe ori iau decizii şi stabilesc cursuri de acţiune fără a consulta filialele sau pe cei pe care spun că îi reprezintă, apoi apar discuţii, certuri, contestaţii, care fac din aceste asociaţii arene de circ aşa cum déjà ne-a obişnuit lumea politică şi alianţele mai mult sau mai puţin împotriva naturii care apar în poltica dâmboviţeană. De ce ar face notă aparte asociaţiile militarilor, că doar şi ele fac parte din aceeaşi ţară balcanică sau balcanizată, mai balcanică decât Balcanii.

Cu jalba în băţ la toaşa ‘nţătoare

Nu ştiu dacă mai e cineva care nu ştie că şeful ANCMRR a dat în judecată SCMD cerând în instanţă desfiinţarea sindicatului. A discutat cu cineva domnul Mihai Iliescu, preşedintele ascociaţiei  când a decis să dea în judecată o altă formă de asociere a militarilor ? A solicitat punctul de vedere al membrilor ANCMRR? Bineînţeles că nu. Domnul Mihai Iliescu face parte din acei şefi de organizaţii care aşa cum spuneam, vor şi ei să conducă şi o fac nu ca la armată, ci fără să se consulte, pentru că la armata când se ia o decizie, comandantul are un stat major cu care se consultă, domnia sa a decis într-un cerc restrâins, atât de restrains încât decizia sa i-a mirat şi pe cei mai apropiaţi. Aveţi aici în acest link textul acţiunii. Citind veţi observa mobilul acţiunii. Pentru cine credea că este vorba de ceva probleme serioase, sau eu ştiu un fapt grav săvârşit de SCMD împotriva ANCMRR adică din partea unor militari împotriva altor militari, regret să vă dezamăgesc, motivele sunt mult mai penibile. Bineînţeles că au existat reacţii puternice chiar din interiorul ANCMRR, ale unor filiale care s-au desolidarizat categoric de iniţiativa domnului Iliescu. Fac o paranteză şi informez necunoscătorii că ANCMRR fiinţează din 1990 când s-a înfiinţat ca Liga Naţională a Ofiţerilor în Retragere şi în Rezervă transformată în 1991 în Uniunea Naţională a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere (U.N.C.M.R.R.) ca apoi în 2001 să devină ANCMRR. Iată ce scrie chiar pe pagina de prezentare a asociaţiei: “Asociaţia funcţionează sub înaltul patronaj al preşedintelui României, în calitatea sa de comandant al Forţelor Armate şi sub patronajul Ministerului Apărării Naţionale, ministrul fiind Preşedinte de Onoare al A.N.C.M.R.R. Asociaţia nu este angajată politic şi nu desfăşoară activităţi în favoarea sau defavoarea vreunui partid sau organizaţie politică.”

De reţinut aici că deşi funcţionează sub patronajul ministrului apărării naţionale, persoană numită politic, asociaţia se declară apolitică. De reţinut acest aspect mai ales că se menţionează clar că “nu desfăşoară activităţi în favoarea sau defavoarea vreunui partid sau organizaţie politică.”

În ciuda acestui pasaj din prezentarea asociaţiei, iată ce spunea conducătorul asociaţiei,  în februarie 2012, într-o scrisoare adresată domnului Oprea, şeful UNPR.

Odă conducătorului iubit

“Dorim ca acest PARTID să devină partidul de suflet al nostru, partid care ne-a păstrat rangul şi onoarea noastră ca militari ai rezervei armatei române, partid care are în compunerea sa generali şi ofiţeri în rezervă cu un înalt simţ al onoarei şi al datoriei faţă de patrie, partid pe care dorim să ne sprijinim la greu, partid pe care dorim să-l sprijinim în situaţii deosebite. (…) Însă, numai împreună cu o forţă politică formată din membri devotaţi patriei şi poporului nostru, cinstiţi şi iubitori de dreptate noi, cadrele militare în rezervă şi retragere, vom reuşi să fim o persoană juridică de utilitate publică, să luptăm activ pentru ţară şi neamul românesc.”

După cum se poate observa din textul citat,scrisoarea nu era adresată ministrului apărării ci preşedintelui UNPR.

De asemenea, în Decembrie 2012, ANCMRR semna un protocol de colaborare cu Alianţa de Centru Stânga format din PSD şi UNPR, partidul de suflet.

Cam atât a ţinut neimplicarea politică a ANCMRR, de la înfiinţare, până a decis domnul Iliescu Mihai că este bine să aibă un partid de suflet şi un patron care să îl avanseze şi să îi pună la dispoziţie sedii, bilete de odihnă şi tratament şi fonduri cu care să se simtă bine. Că asta este scopul şi durerea, o să dovedesc mai târziu un pic.

SCMD a apărut mult mai târziu, fără a prelua nici o tradiţie a nici unei altei asociaţii sau sindicat, el a preluat doar statutul unui alt sindicat pe care însă membrii fondatori nu au fost în stare sau s-au grăbit prea tare şi nu au avut timp să îl actualizeze şi adapteze ca lumea la specificul sindicatului aşa că are încă în el prevederi care nu au nici o legătură cu militarii. Data înfiinţării SCMD chiar dacă este mult mai târzie, este mult mai neclară, pentru că domnii din conducere nu ştiu nici ei când să spună că s-au înfiinţat, ori în Mai 2009, ori în August 2009, ori în Octombrie 2009. Probabil erau atât de auforizaţi când au semnat documentele sau le-au semnat în atâtea “locaţii” şi tranşe încât nici ei nu mai ştiu ce să declare. De fapt chiar documentele de înfiinţare a sindicatului sunt confuze, dacă cineva se uită pe ele vede ori că semnăturile membrilor fondatori nu seamănă de pe un document pe altul, ori că  locaţia sau sediul sindicatului este declarat diferit în procesul verbal faţă de statut, ori că componenţa Biroului Operativ diferă de pe un document pe altul. Este clar că nici judecătorul care a dat certificatul de naştere pruncului nu a fost prea atent, sau cine ştie, dacă e să ne luăm după o declaraţie a domnului Pricină mâna a doua în sindicat, poate era chiar euforizat şi acesta căci domnul Pricină declara că numai el ştie câte mesa a dat ca să apară acest sindicat. Întrebarea ar fi cui şi de ce. În fine, e prea puţin important acuma.

Deci SCMD a apărut în 2009. De ce s-a trezit domnul Iliescu să ceară desfiinţarea SCMD tocmai acuma ? Timp de 5 ani ce a făcut? Nu a văzut ceea ce a văzut acuma sau ce s-a întâmplat?

Ciolanul, bată-l vina

Să vă spun eu ce s-a întâmplat. În august 2013 peste membrii SCMD cădea bomba atomică. Mult iubitul şi stimatul conducător Valeriu Pricină, Val pentru prieteni, făcea cunoscut faptul (aflat pe surse deci nemaiputând fi mascat) că a fost numit Şef al Departamentului Apărare şi Siguranţa Cetăţeanului al UNPR, funcţie de rang naţional, nu la vre-o filială. Ştirea a căzut ca o bombă din mai multe motive, în primul rând moral, pentru că domnii Dogaru şi Pricină erau până atunci duşmani declaraţi ai “Izmenarului“ pe care îl făcuseră până cu un an în urmă sau mai précis până la alegerile din 2012, cum le venise lor la gură şi mamă ce gură murdară au când vor. Domnul Pricină chiar întrebat cu ceva timp în urmă dacă va intra în politică a spus că nu are nimeni bani să îl cumpere, domnia sa este sindicalist convins, are onoare. Zii zău Val! Acuma în fine, e treaba fiecăruia ce face cu onoarea, viaţa sau convingerile politice, dar trecerea sa la UNPR are şi conotaţii oficiale pentru că în statutul SCMD la art. 21 se spune: ” Revocarea din funcție a celor aleși în Comitetul Director intervine în următoarele condiții:g) sunt promovați într-o funcție de conducere administrativă, magistrat, parlamentar sau în conducerea centrală a unui partid politic;”

Deci odată cu numirea în funcţia din UNPR domnul Pricină trebuia să fie scos din conducerea SCMD, în conformitate cu art menţionat mai sus coroborat cu art 39 punctul 3 din Statutul UNPR, care se spune : „ŞEFII DEPARTAMENTELOR SUNT ALEŞI DE CONSILIUL NAŢIONAL: ŞEFII DEPARTAMENTELOR SUNT ASIMILAŢI DIN PUNCT DE VEDERE POLITIC CU VICEPREŞEDINŢII PARTIDULUI.”

Deci clar pentru toată lumea că domnul Pricină nu mai putea rămâne în conducerea SCMD cu atât mai mult cu cât şi SCMD este tot o organizaţie apolitică, conform art 2 din statut „Art. 2. Sindicatul ”Cadrelor Militare Disponibilizate” este o organizație sindicală independentă, apolitică, constituită democratic, prin voința exclusivă a membrilor săi, în strictă conformitate cu prevederile Legii 54/2003.”dar şi articolului 2 din Legea 62 din 2011 care spune că :

„(1) Organizatiile sindicale sunt independente fata de autoritatile publice, de partidele politice si de organizatiile patronale.

(2) Organizatiile sindicale nu pot desfasura activitati cu caracter politic.”

Eu când am auzit că domnul Iliescu a dat în judecată SCMD am crezut că s-a luat de cele spuse mai sus despre înfiinţarea SCMD, respectiv prezenţa domnului Pricină în fruntea departamentului Apărare la UNPR concomitent cu prezenţa sa în Comitetul Director al SCMD, ceea ce în mod clar duce la idea că UNPR conduce prin domnul Pricină, destinele sindicatului.

Da de unde, chiar dacă motivele discordiei sunt politice, domnul Iliescu simţindu-se trădat şi scos din inima protectorului Oprea prin racolarea lui Pricină pe o funcţie aşa înaltă, motivele sunt mult mai pământene. În punctele 3, 5 şi 6 ale cererii de anulare a deciziei de înfiinţare a SCMD, domnul Iliescu invocă faptul că sindicatul vrea să îi ia membrii, vorbeşte în numele tuturor militarilor rezervişti, dar mai ales,”exprimă pretenţia de a obţine gratuit de la MApN unele facilităţi” care crede domnia sa ar aparţine de drept numai domniei sale, sau în traducere liberă vrea să pună mâna pe sedii, să obţină bilete de tratament, să împartă caşcaval rezerviştilor, să obţină finanţare de la guvern sau minister ceea ce ar reduce considerabil porţia de caşcaval  a conducerii ANCMRR. În graba sa de a scăpa de sindicat,  domnul Iliescu, probabil mai puţin obişnuit cu internetul declară şi susţine în faţa judelui că “nici o lege sindicală din nici o ţară europeană şi nu numai, nu se referă la sindicate militare”. Păi când vii cu asemenea aberaţii este normal să fii dat afară pe uşă şi să fii trimis la reciclare, ceea ce judecătorii au făcut respingând aberaţiile domnului Iliescu. Numai că domnul Iliescu nu s-a mulţumit cu asta şi vâzând că a picat în prima instanţă se aliază cu o altă asociaţie a militarilor despre care nu ştie prea multă lume, dar unii din membrii fondatori ai SCMD ştiu foarte multe, este vorba de ASOCIAŢIA CADRELOR MILITARE DISPONIBILIZATE DIN ROMÂNIA , care să conteste denumirea de “disponibilizat” din SCMD ca şi unele articole din statut care “se cam aseamănă”. Păi e normal să se asemene atâta vreme cât domnul Rinciog Dumitru, şeful secretariatului SCMD, a năsit şi ACMDR şi SCMD. Despre acest personaj s-ar putea scrie romane dar cine le-ar citi? Cine vrea însă să vadă care a fost contribuţia acestuia la ACMDR să întrebe un fost membru al ACMDR, domnul Toporan şi va avea surprize.

În fine cert este că iată, se confirmă din nou că aceste asociaţii în loc să se ajute, să îşi dea mâna şi să lupte împreună pentru drepturile militarilor, se ceartă se dau în judecată, se bălăcăresc dar nu membrii lor ci numai conducerile acestora, formate după cum se vede din oameni care nu urmăresc altceva decât orgolii personale, funcţii, favoruri, poziţii, şi de ce nu şi câte un mic caşcaval că doar viaţa e scumpă. În articolul următor vom vedea ce vrea domnul Dogaru, şeful SCMD.

http://ancmrr.ro/wp-content/uploads/2014/01/Actiune-anulare-1.pdf

http://www.ziuanews.ro/dezvaluiri-investigatii/operatiunea-epoleti-pentru-partid

http://ancmrr.ro/protocol-de-colaborare-intre-alianta-de-centru-stanga-psdunpr-si-asociatia-nationala-a-cadrelor-militare-in-rezerva-si-in-retragere-alexandru-ioan-cuza/

http://www.in-cuiul-catarii.info/2013/09/18/cat-mai-suporta-sindicalistii-militari-5122

http://sindicatulcmd.blogspot.ro/search?q=ASOCIATIA+CADRELOR+MILITARE+DISPONIBILIZATE&max-results=20&by-date=true

https://groups.yahoo.com/neo/groups/roarmy230/conversations/topics/1915?var=1

 

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

7 Raspunsuri la Armata pe mâna cui, partea a VII-a asociaţiile rezerviştilor -2

  1. Robinson Crusoe

    …”ceea ce judecătorii au făcut respingând aberaţiile domnului Iliescu”.Eu am inteles ca nu a fost admisa actiunea din cauza ca nu era timbrata…Care este realitatea?…

  2. Robinson Crusoe

    Informatii generale
    Nr. unic (nr. format
    vechi) :
    Data inregistrarii
    Data ultimei
    modificari:
    Sectie:
    Materie:
    Obiect:
    4s2t9/299120L3
    L6.12.20t3
    13.02.2014
    Civil
    anulare act cerere in anularr
    Fond
    a sentintei civile nr. 83/18.08.2009
    Stadiu
    Pirli
    Nume Calitate parte
    ASoclATlA NATIONALA A cADRELoR MILITARE iru ne zrnvA Stiru RETRAcERE petent
    ALEXANDRU IOAN CUZA
    SINDICATU L CADRELOR M I LITARE DISPONI BILIZATE – S.C.M.D.. Intimat
    $edinte
    13.02.20L4
    judiciard de timbru de 20lei, sub sanc!iunea anulSrii cererii ca netimbratS, Cu drept de apel
    in termen de 15 zile de la comunicare, Pronunlatd iri gedinfd publicS, astbzi L3.OZ.2OI4.
    Document: Hota16re L3.02.2014
    Cii atac
    Ora estimata: 0B:30
    Complet: C34-Civil
    Tip solutie: Anuleazi cererea
    Solutia pe scurt: Admite exceplia netimbrSrii, excepiie invocati de intimat. Anuleazi cererea
    principalS, ca netimbratS. Obligi petentul la plata cheltuielilor de judecatd de 2232 lei catre
    intimat, reprezentdnd onorariu avocat. Disjunge cerrlrea de intervenlie gi dispune formarea
    unui nou dosarin care acordi termen la data de 27.(D3,2013, pentru c6nd se citeazi pdrlile,
    Asociatia Cadrelor Militare Disponibilizate din RomShia, cu menliunea de a achita taxa
    Nu existd informalii,
    Citare prin publicitate
    Nu existb informatii.

  3. Cand ti se respinge o actiune, oricare ar fi motivul, cu atat mai mult cu cat este din prostia ta, ce altceva mai conteaza? Procedurile, argumentele, exprimarea?

  4. Generalul Iarna

    Gl.Iliescu,matusalemicul presedinte reales al ANCMRR,in perioada cat a lucrat in fostul CAAT(Bg.1 Rachete)era cunoscut ca un ciubucar ordinar,luind orice de la oricine.Acum se pretinde ca ar fi foarte vertical…Mie imi era clar de la inceput ca SCMD condus de politruci va fi un mare fis in final,final care se apropie(s-au terminatara banutii!).Am fost coleg cu Lenuta Cobuz ,ii stiu potentialul si am ramas interzis cand am aflat ca a fost indepartata din conducerea SCMD de guralivul betivan Dogarul.SCMD-ul nu prea mai are obiect de activitate pt.ca Gabita si Lupoaica(pe mana unor inconstienti precum Dragos Luca,Viorel Niculescu,Florin Radut et.co.de la Casa de Pensii)s-au scos.S-a uitat si de adeverintele scoase”la comanda clientului”de col.Stoica de la zonalul Bucuresti,nimeni nu mai e acum pe minus asa ca a disparut obiectul sandramalei lui Dogaru,o hahalera cu mult tupeu..

  5. dinu

    Din sentinta rezulta ca cererea formulata de ANCMRR impotriva SCMD a fost anulata ca netimbrata. Asta inseamna ca trebuiau sa plateasca la primarie o taxa de 20 lei pe care nu au platit-o. Problema nu e grava, pot sa formuleze alta cerere ptr ca actiunea in anulare este imprescriptibila. Ceea ce ma uimeste cu adevarat este ca ANCMRR trebuie sa plateasca onorariu de avocat catre SCMD de 2232 lei, adica SCMD si-a angajat un avocat cu onorariu de 2232 lei pentru a-i reprezenta interesele. Deci sper ca vedeti dragi rezervisti pe ce se duc cotizatiile d voastra. Pe onorarii exagerat de mari catre avocat. Adica ptr unul doua termene de judecata un avocat e platit de SCMD cu 500 euro.Sa tot traiesti..Dogaru nu mai are limite..

  6. Țiți Șelaru

    S.O.S. – MARE ATENȚIE PENTRU AMATORII DE FUNCȚII! DIN SURSE SIGURE AM AFLAT CĂ ÎN VIITORUL FOARTE APROPIAT CIOLANELE RĂMÂN FĂRĂ CARNE ȘI ZGÂRCIURI! (VĂ MAI INTERESEAZĂ FUNCȚIILE?!)