Paradoxuri şi adevăruri post USL

Categoria Actualitate, Opinii, Politica, Social

Malpraxis

Un caz de malpraxis nedeclarat

USL a fost declarat mort de Antonescu, dar Ponta declară că este doar în comă. Doi dottore care nu se pun de acord asupra diagnosticului unui pacient, unul pentru că mai vrea să ia ceva bani de la “rudele “ decedatului dându-le speranţe că îl poate reanima, celălalt pentru că s-a plicttisit să mai facă respiraţie gură la gură unui pacient căruia îi miroase gura din ziua internării. Paradoxal, nici unul din ei nu vrea să recunoască că şi-au omorât pacientul nici unul nu vrea să fie învinuit de malpraxis deşi ştiu că ei sunt vinovaţi şi ştiu să că nu are cine să îi “condamne” pentru că toţi ceilaţi medici, “Comisia de disciplină” îi vor disculpa, pentru că aşa fac doctorii între ei. Fiecare însă speră să tragă cât poate de pe urma decesului şi decedatului şi nici unul nu vrea nici să plătească cheltuielile de înmormântare nici să îngroape mortul.

Antonescu, spaima premierilor

Doi foşti duşmani, un fost premier şi un viitor fost premier, doi “cavaleri ai dreptăţii” unul al dreptăţii şi adevărului, celălalt al dreptăţii până la capăt, îşi dau mâna peste timp şi îşi unesc destinele printr-un paradox pe care istoria trebuie să îl păstreze în anale. Ambii-amândoi s-au declarat duşmani neîmpăcaţi ai lui Băsescu, s-au luptat cu el până au semnat acte de coabitare, pe hârtie sau pe frunte, şi-au format o imagine de Sf Gheoghe încercând să ucidă Balaurul, pe care totuşi l-au lăsat să arunce foc pe nări cum a vrut el şi au declarat iubire veşnică lui Antonescu. Ei bine, pare ciudat, dar amândoi au făcut compromisuri cu Băsescu, cu propria conştiinţă, cu orgoliile şi mândria de şefi de partide şi politicieni, dar nu au fost în stare să facă compromis cu Antonescu pe care declarau că îl iubeau. Nu pot pricepe nici picat cu ceară şi mă întreb, oare a fost mai uşor pentru ei să îl accepte pe Băsescu şi toate şicanele şi ameninţările, jignirile, şantajurile lui dar nu au putut să îşi calce pe mândrie pentru a se înţelege cu Antonescu ? Este mai rău Antonescu decât Băsescu? Şi cum, aşa dintr-o dată? Se pare că Antonescu, ca prieten este mai periculos decât Băsescu, ca duşman. Brrrrrrrrrrrrrr.

Tăriceanu la bătrâneţe a dat în mintea lui Antonescu

Tăriceanu a făcut până în prezent impresia unui politician cerebral, calculat, a unui tip cu capul pe umeri, echilibrat dar mai ales pragmatic. Toate astea au căzut ca un castel de nisip sau de cărţi de joc, când într-o singură zi i-a cântat cocoşul de trei ori, ca lui Sf Petru . Mai întâi se căciuleşte în faţa lui Ponta mergând la el cu o intervenţie inutilă,pentru că Ponta nici să fi vrut nu avea ce să facă de vreme ce PNL ieşise de la guvernare, nu putea ţine locurile vacante de dragul lui Tăriceanu, nu îi dădea voie Constituţia. Apoi, dacă aţi fi făcut acest gest înainte de decizia luată de PNL, indiferent cu cât timp, demersul dumnevoastră ar fi avut măcat un rost şi o umbră de decenţă, dar aşa v-aţi făcut de KKO. În al doilea rând îşi dă demisia din PNL susţinând că o face din cauza lui Antonescu. Păi domnule Tăriceanu, dacă dumneavoastră aveaţi dreptate şi Antonescu greşea, dacă marea masă a peneliştilor erau de partea dumneavoastră, trebuia să rămâneţi în partid şi să îl faceţi pe Antonescu să plece el. Dar dumnevoastră aţi fost dezamăgit de partid, nu de Antonescu şi de asta aţi ieşit din partid. Spuneţi vă rog lucrurilor pe nume. În al treilea rând a decis să înfiinţeze un alt partid liberal dovedind că practic nu liberalismul îl interesează, pentru că dacă ar fi un liberal, nu l-ar împărţi ca pe o pâine, pe el îl pasionează candidatura la preşedinţie fie în numele partidului pe care îl înfiinţează, fie “sprijinit” de UDL. Domnule Tăriceanu, cât de rupt de realitate sau împins de orgoliu să fiţi să nu realizaţi că Ponta nu vă va sprijini niciodată să deveniţi preşedinte? Dacă ar fi dorit pe altcineva din afara PSD, acela ar fi fost Antonescu, pentru că era slab şi putea face ce voia cu el. Chiar credeţi că USD-ul sau Ponta v-ar sprijini vreodată candidatura? Dacă a reuşit să vă facă Ponta, înseamnă că a venit timpul să ieşiţi din viaţa politică.

Antonescu vorbeşte cu gura plină

Antonescu îl învinuieşte pe Tăriceanu că a umblat după ciolan când s-a dus la Ponta să îi ceară să amâne verdictul ruperii USL şi să amâne numirea miniştrilor din afara USL. Să îmi fie cu iertare domnule Antonescu dar v-aş întreba, dumnevoastră, cel care i-aţi pus pe alţii să demisioneze din toate funcţiile rămânând însă pe scaunul de şef al senatorilor ce ţineţi în mână stând pe scaunul ăla? Nu e cumva un ciolan ? Sau când le-aţi spus celor ce v-au urmat în marea aventură în care i-aţi târât că în teritoriu pot rămâne cum vor ei, în ce coaliţie sau majoritate vor ei(dacă vor putea), pentru a-şi apăra investiţiile şi “proiectele” adică afacerile mai pe româneşte, unde i-aţi trimis, nu la ciolan ? De ce umblaţi cu jumătăţi de măsură? Când îi îndemnaţi să îşi păstreze coaliţiile în teritoriu nu mai e vorba de principii şi nerespectarea angajamentelor de către PSD? Domnule Antonescu, nu mai vorbiţi cu gura plină, că nu e frumos, adică nu mai vorbiţi de osul altora când aveţi ciolanul în gură.

A treia ţeapă penelistă

Domnul Antonescu face pe victima inocenţă şi se trage de păr scoţând pe gard toată lenjeria murdară pe care a fost nevoit să o spele la mână în baia USL, plecând de la suspendare, continuând cu coabitarea, Kovesi, cod penal, taxe, cotă unică de impozitare, etc. Domnule Crin, nu te maid a floare albă, toate aceste acte pe care le-ai înghiţit sau acceptat, oricum ai numi-o, au purtat girul şi semnătura Antonescu unele doar moral, altele şi instituţional. Dacă cineva le poate reproşa cuiva aceştia sunt cetăţenii şi fiţi pregătit să primiţi bobârnace pentru tot ce aţi acceptat de dragul unui vis şi a unui orgoliu care acuma, exact când nu trebuia, nu aveaţi practic nici un motiv serios, vă cere să vă credeţi un mare cavaler pe cal alb. Fals cavaler, amărâtă mârţoagă. Pe dumneavoastră v-a scos din USL acuma nu Ponta, care e adevărat, a crezut că nu veţi avea curajul să ieşiţi şi şi-a făcut ambiţia, fiind totodată nevoit să apere interesele lui Oprea şi ale PSD la apărare şi interne, ci cei care v-au promis că vă vor sprijini să luaţi puterea din Noiembrie, aşa cum v-a promis şi Ponta că vă face preşedinte după ce iese el premier. Veţi primi de la noii protectori, ce aţi primit şi de la Ponta şi atunci la cine veţi merge, că nu vă vor mai primi nici cei care vă ling tălpile acuma aşteptând marele ciolan. După ţeapa DA, după ţeapa USL, Antonescu şi peneleii de sub el vor şi ţeapa PPE.S-au spurcat la ţepe băieţii ăştia.

Amărâţi candidaţi vom vedea pe liste în iarnă, urâtă pespectivă şi negru viitor, dacă vom fi siliţi  să alegem  între Ponta, Antonescu, Tăriceanu, Udrea, sau mai ştiu eu ce pion împins pe tablă la sacrificiu.

 

 

 

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Un Raspuns la Paradoxuri şi adevăruri post USL

  1. Pingback: Paradoxuri si adevaruri post USL. Un caz de malpraxis nedeclarat | FrontPress