Armata pe mâna cui, partea a VIII-a Asociaţiile rezerviştilor-3

Categoria Actualitate, Despre Armata

dogy

SCMD

Apariţia

Am vorbit în articolul anterior despre ANCMRR şi procesul pe care aceasta l-a intentat Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, pe scurt SCMD. Am să vorbesc astăzi şi despre această organizaţie, chiar dacă de patru ani de când am intrat în acest sindicat am scris atâta încât  bate orice carte din scrierile alese ale domnului Mircea Dogaru, autoalesul preşedinte al sindicatului. Poate scrie domnia sa o istorie a minciunilor servite sindicaliştilor. Prin urmare nu o să mai revin asupra celor déjà spuse, o să încerc să mă refer la ultimele evenimente , cele mai importante, pentru ca cei care eventual nu au auzit sau nu ştiu cine conduce acest sindicat, să aibă o imagine. Nu va fi vina mea dacă aceasta va fi bălţată, sper să se mai vadă şi urme de culoare albă.

Pentru cei total neştiutori, SCMD s-a înfiinţat în 2009, din iniţiativa câtorva rezervişti militari care fuseseră angajaţi ai statului, consilieri sau funcţionari prin Parlament, ANI, Apa Nova şi odată cu apariţia Legii 329 îşi pierduseră dreptul de a mai primi şi pensie militară şi salariu la stat. Nu am cum să ştiu cine a fost cu ideea, dar nucleul s-a cristalizat în jurul unor nume care se găsesc şi acuma în structurile de conducere a SCMD şi nu vor să se mai dea jos de acolo, manipulând şi convocând şedinţe când, cu cine şi cum vor ei . Este vorba de un grup de 4-5 persoane la care se mai adaugă şi altele care urmăresc acelaşi lucru, rezolvarea unor probleme şi ambiţii personale pe banii şi structura unui sindicat la care fraierii cotizează iar băieţii deştepţi profită. Pentru a putea conduce după bunul plac, fondatorii au trecut în statut că au drepturi speciale şi că filialele nu pot avea statut juridic deşi este împotriva legii, filialele au statut juridic, sucursalele nu au, dar cui îi pasă? Unii dintre preşedinţii de filială se chinuie de 4 ani să schimbe statutul dar de fiecare dată Dogaru şi gaşca o lălăie, Conferinţele Naţionale ţinute mereu unde şi cu cine vrea Dogaru, se termină cu tradiţionalul chef românesc  după două zile de discuţii sterile uneori piperate cu certuri ca la uşa cortului, ameninţări şi ” pedepse”. În final se lasă totul în coadă de peşte iar Dogaru se autoîmputerniceşte să rezolve tot ce trebuia să stabilească filialele dar nu au putut din cauza diferenţelor de opinii şi opoziţiei conducerii şi grupului său de suţinători.

După cum se ştie, ANCMRR cealaltă asociaţie mai mare a rezerviştilor, condusă şi ea tot de persoane dornice de avantaje de toate felurile, a contestat în instanţă chiar procesul înfiinţării SCMD numai că a pierdut datorită diletantismului şi superficialităţii. Dacă ar fi ştiut unde şi cum să caute ar fi găsit în chiar documentele de înfiinţare a SCMD motive nu numai să îl desfiinţeze ci poate chiar şi să determine apariţia unui dosar penal sau civil.  Dacă cineva consideră că ceea ce spun nu e adevărat, il rog să mă acţioneze în instanţă.

Conducerea

Cert este că printre fondatorii acestui sindicat se află domnii Mircea Dogaru, fost istoric, pentru că de când a preluat frâiele sindicatului nu am auzit să mai fi scris ceva, probabil sindicatul îi mănâncă şi îi bea tot timpul, domnul Pricină Valeriu, fost scriitor şi jurnalist care se află în aceeaşi situaţie, a rărit dacă nu încetat să mai producă ceva literar în afară de înjurături la adresa contestarilor din sindicat sau aiurea, domnul Apostol Cătălin care s-a remarcat prin activitatea financiar contabilă care a dus la cererea unui audit intern cel puţin scandalos, ocazie cu care s-au tras concluzii deloc favorabile conducerii  şi modului de gestionare a fondurilor, domnul Năstase Constantin, fost şef al Direcţiei Financiare pe care speră să o recâştige cu ajutorul lui Oprea, căruia acuma i se gudură acest grup şi posesorul unui dosar DNA privind obţinerea abuzivă a unui apartament din fondurile MApN, domnul Bălan Iosif, fost şef al unei secţii de poliţie comunitară, căreia i-a închiriat propria locuinţă drept sediu şi domnul Rînciog Dumitru, specialist în înfiinţări de asociaţii ale rezerviştilor disponibilizaţi, evidenţă de personal, strângeri de date şi tabele “fără nici un scop”. Ceilalţi fondatori sunt fie lipsiţi de importanţă şi figurează doar cu numele fie au fost înlăturaţi de cei 6, pentru că nu le urmau “ indicaţiile şi paşii. Aşa au fost îndepărtaţi Ana Winzer, Constantin Monac şi Elena Cobuz, învinuiţi că .. sunt UNPR- işti, vânduţi sau apropiaţi ai lui Oprea pe care cei doi îl socoteau de ochii lumii “inamicul public număru 1 al sindicaliştilor”. Ei bine, cine credeţi că este acuma şeful Departamentului Apărare al UNPR? Cel mai înverşunat “duşman al “izmenarului” (după cum îl etichetau cei doi, Dogaru şi Pricină”), chiar Valeriu Pricină în persoană, cel care spunea că “ nu are Oprea bani să mă cumpere pe mine “. Se pare că de la această declaraţie până în prezent , averea domnului Oprea a mai crescut suficient încât să îl poate coopta pe domnul Pricină în structuri.  Acest grup vesel aflat în fruntea conducerii SCMD nu prea vrea să mai plece de acolo în ciuda deselor contestaţii din partea sindicaliştilor, a unor filiale care au văzut că în afară de înfiinţarea sindicatlui, contracte cu diverse case de avocatură pentru procese cu cine a vrut Dogaru să se certe, sau cu companii de telefonie, plătite toate din banii pensionarilor arşi la buzunare de Boc şi Oprea, conducerea SCMD s-a remarcat prin cheltuieli de tot felul,  bani aruncaţi pe apa Sâmbetei. Era normal să fie aşa, prin fruntea lui se afla un fost lucrător la Apa Nova. Cineva, un fost coleg de la prima asociaţie înfiinţată de acest Dorel al asociaţiilor militarilor, spunea şi bănuiesc că în cunoştiinţă de cauză, că acolo la ACMDR Dorel al nostru a reuşit înainte de a ajunge la Apa Nova să falimenteze asociaţia apoi a plecat. Bun băiat. Urmează SCMD. Citez din mesajul adresat de domnul Toporan Alexandru :

“Catre SCMD

“In atentia tuturor membrilor si a staffului, inclusiv a Dlui Ranciog

Urmaresc actiunile de coagulare a SCMD si dezbaterile cu mult scepticism intrucat am niste experiente neplacurte in sensul ca am participat cu mare deschidere si speranta la organizarea unor astfel de organizatii a caror activitate a fost deturnata. Din momentul in care l-am vazut pe Dl Ranciog cocotat in staff, hotararea mea este foarte clara: nu am ce cauta intr-un grup in care Dl Ranciog isi aroga rolul de leader (sau lider?).

Explicatie: Dl Ranciog a condus ACMDR; a parasit organizatia pentru a se angaja la APA NOVA (nimic rau pana aici) insa la parasirea organizatiei situatia financiara a acesteia era negativa adica …in faliment.

Cu stima, Alexandru TOPORAN

PS: Astept ca dl R sa ma dea in judecata”

Ca o completare, acuma ACMDR se află în proces cu SCMD pentruă că aceasta din urmă i-a copiat statutul, prin metoda Ponta.

Proteste şi bâlci

A mai organizat domnul Dogaru câteva proteste, toate cu ocazia unor zile naţionale ca să fie sigur că este băgat în seamă de presă, din care cea mai renumită este memorabilia scenă a căpăcirii unui rezervist de către jandarmi la Constanţa, împins în braţele jandarmilor de proprii colegi şi cea a incendierii unei caschete de marinar, din cele care se cumpără prin bâlciuri. Cam asta e tot ce a dorit şi a făcut conducerea SCMD cu fiecare ieşire pe post, sau pe stradă, bâlci.

Am spus  că nu voi insista pe date déjà spuse cu alte ocazii. Voi aborda un subiect mai nou, pentru a vedea şi înţelege cei ce citesc cam cum lucrează cei din conducerea acestui sindicat.

SCMD  este  apolitic?

Deşi oficial nu a început Campania electorală pentru alegerile Euro- Parlamentare, domnul Dogaru şi echipa sa de sunet au început déjà activităţile, chiar dacă sindicatele , conform Legii Dialogului, sunt apolitice. După ce a pupat timp de un an şi jumătate tălpile lui Duşa, Ponta , Oprea, Stroe si Maior, îndemnând rezerviştii să stea cuminţi că el are situaţia sub control şi cei sus numiţi lucrează febril la legile promise şi la care el are un rol activ, după cearta şi mai ales spargerea USL domnul Dogaru a schimbart iarăşi foaia, strategia, partitura, şi îşi îndeamnă plătitorii de cotizaţie să se alăture unui partid mai mic la europarlamentare partid pe care bineînţeles îl va alege el, că doar l-a mandatat mama lui Ştefan cel Mare să facă ce vrea muşchii lui cu sindicatul, pe principiul iliescian “ revoluţie şi reformă, eu te-am făcut, eu te omor”.

Iată ce îşi anunţa “supuşii” domnul Dogaru pe data de 07.02.2014 :

“ In baza hotararii CNR din 2013, privind strategia pe 2014 a SCMD, deschiderea unei liste nationale cu candidati propusi de SCMD, lista care va fi negociata cu acela dintre partidele noi, de orientare nationala, care va fi dispus sa si-o asume. Aceasta decizie are in vedere atat sensibilizarea USL asupra neindeplinirii solicitarilor noastre, pe care si le-au asumat in campania trecuta, cat si, mai ales, faptul ca USL nu mai actioneaza unitar neavand o lista comuna de candidati. Pentru a nu fi pus in situatia de a alege intre USL 1 (PSD, PC, UNPR) si USL 2 (PNL) si pentru ca nu poate vota „si” .. „si”, strategia SCMD pe 2014 prevede, in mod corect, „nici”… „nici”. Modul in care vom proceda concret va fi prezentat de presedintele SCMD si Biroul Operativ central in materialul programatic intitulat „LISTA NATIONALA”.

Deci domnul Dogaru, preşedinte de sindicat, structură apolitică, a decis să împartă cărţile, adică voturile sindicaliştilor de care crede că dispune cum vrea şi cu care ademeneşte unii politicieni în căutare de sprijin şi se mai şi laudă cu asta. Aici intervin trei aspecte:

1. Domnul Dogaru intră pe un teren minat, putând fi acuzat de încălcarea art 2 din Legea Dialogului Social;

2. Domnul Dogaru promite unor partide, votul unor oameni pe care speră să îi manevreze şi manipuleze pentru a vota cum vrea el, sau –caz şi mai periculos- se poate folosi de datele acestora pentru a completa nişte liste privind susţinerea unor candidaţi, în baza datelor personale ale pensionarilor sindicalişti, date care sunt păstrate la sediul sindicatului. Se poate merge atât de departe? Teoretic este posibil, practic nu se poate verifica deocamdată, dar sunt destui cei care ar spune că nu i-ar mira. Aceasta este deocamdată o posibilitate şi cineva se întreba la un moment dat dacă depozitarul acestor date, respectiv domnul Rînciog are dreptul să păstreze aceste, date în conformitate cu prevederile legale. Cert este că datele acestea, incluzând CNP-urile sindicaliştilor, există în baza de date a secretariatului SCMD. Întrebarea care se pune este dacă ar putea cineva din conducerea SCMD să facă acest lucru. Nimeni nu poate spune pentru că nimeni nu poate controla. Deşi oficial totul este transparent, ca şi în masonerie, practic este greu să te apropii de baza de date a SCMD, domnul Dogaru însuşi s-a pronunţat în repetate rânduri că are o listă de membri secretă, pe care nu o pune la dispoziţie nimănui pentru că sunt persoane sus puse despre care nu e bine să se ştie că sunt membrii sau simpatizanţi de sindicat. Ce să facă,  dacă a făcut armata  la fără frecvenţă, acuma se joacă şi el de-a conspiraţia.   Cândva se lăuda că a avut nu ştiu ce contribuţie în revolta militarilor maghiari. A făcut atâtea declaraţii de genul acesta încât şi Vadim l-ar invidia.

3. Domnul Dogaru ia decizii de capul său, fără a avea acceptul celor în numele cărora vorbeşte.

Dogaru şi LARG

Aici, pe punctul 3 s-ar putea scrie volume. Partea proastă este că nu vorbeşte numai în numele sindicaliştilor pe care prin funcţia pe care o are să spunem că ar avea oarece cădere să îi reprezinte, dar domnia sa vorbeşte şi în numele unor oameni sau organizaţii care habar nu au că le este folosit numele de către acest manipulator de profesie. Să exemplificăm :

În data de 28 Ianuarie 2012, domnul Dogaru anunţa într-un comunicat : „Conducerea SCMD, lideri ai revolutionarilor de la Timisoara si liderii diasporei romanesti din Germania au avut concomitent aceeasi idée: o zi de protest, in care oamenii din intreaga tara, membri sau nu ai SCMD, membri sau nu ai CNSC, sa protesteze fata de regimul corupt si dictatorial purtand o banderola alba. In curand, SCMD va primi ca sponsorizare din Germania 1000 de astfel de banderole, pe care scrie “Jos Basescu!”

Comunicatul era adresat sindicaliştilor şi era de aşteptat să ridice moralul acestora şi României întregi şi să le arate cât de apreciat este sindicatul peste hotare şi ce susţinători are domnul Dogaru. Numai că imediat, în aceeaşi zi domnul Dogaru este contrat, pe un alt site bineînţeles, pentru că blogul sindicatului nu a binevoit să acorde drept la replică liderilor diasporei din Germania. Printr-un comunicat apărut pe Roarmy, Dipl.Ing Emil Mateiaş,Vicepreşedinte şi purtător de cuvânt al LARG (Liga Asociaţiilor Româno-Germane) dă o dezminţire şi spune că:

“În urma informaţiilor primite de la SCMD, am constatat că aceşti “lideri ai diasporei româneşti din Germania“ sunt de fapt o singură persoană, necunoscută nouă. Desigur, noi respectăm decizia acestei persoane de a se solidariza şi de a sponzoriza banderole la o acţiune politică, dar LARG declară neadevărată informaţia din Comunicatul SCMD cum că diaspora din Germania ar susţine protestele acestui sindicat şi consideră că această informaţie este o inadmisibilă manipulare a opiniei publice.”

Cum a procedat domnul Dogaru? A intrat în contact cu cineva care fusese “pe afară” l-a adus în faţa sindicaliştilor şi l-a prezentat drept reprezentatntul diasporei româneşti din Germania. Cine stătea să verifice dacă ce spune marele istoric este adevărat? Dacă şi cărţile de istorie le-a scris la fel, e vai de istoria noastră.

Iată cum o încercare de intoxicare a conducerii SCMD este desfiinţată de cei în numele cărora a vorbit domnul Dogaru. O să spuneţi că a fost o eroare, că se mai întâmplă. Nu este chiar aşa, nu era prima oară când domnul Dogaru vorbea în numele altora fără ca acele persoane să aibă habar. A dat atâtea communicate în numele CNSC acest forum la care sunt trecute ca membri persoane care habar nu aveau că fac parte din acest Consiliu, încât te întrebi dacă nu cumva din asta trăieşte domnul Dogaru.

Dogaru şi Radu Golban

Ultima încercare de manipulare este de dată foarte recentă şi se referă la exact Lista Naţională a domnului Dogaru, pentru Alegerile Europarlamentare, cea despre care spunea domnia sa că va fi negociată cu un partid, probabil cel care îi va promite funcţii mai multe prin guverne sau ministere, cum încerca să obţină şi de la USL. Iată ce apare pe data de 16.02.2014 pe pagina CNSC, care este inclusă în paginile de blog ale SCMD, (de fapt ale domnului Rînciog cel care le gestionează, administrează şi care beneficiază de contractele Ad sense şi reclame) :

“In aceste zile si-au manifestat intentia de a candida la europarlamentare pe Lista Nationala, urmatorii patrioti:

(aici urmează lista unor copii de mingi ai domnului Dogaru, doritori de funcţii alese sau de politicieni, rătăciţi de patria mumă, adică partidele în care au activat, ca şi persoane care învăţate să fie cineva,vor să ţină contactul cu plutonul fruntaş dar nu sunt băgaţi în seamă )

si independenti, cu care colaboram:

• Radu Golban, Cluj Napoca, cunoscut pentru actiunile de recuperare a celor 18 mld. dolari datorate de Germania statului roman (peste 50.000 de semnaturi ca independent, pana acum);

• Aura Speranta Ungureanu, avocat, Alexandria (circa 60.000 de semnaturi pana acum).”

Văzând eu acest comunicat şi ştiind că domnul Golban este candidat independent care déjà trecuse la strângerea de semnături neputând să beneficieze de girul nici unui partid, aşa cum insinua domnul Dogaru am intervenit pe pagina CNSC cu un comentariu şi am cerut lămuriri domnului Rînciog, vizavi de colaborarea SCMD-Radu Golban şi prezenţa acestuia pe lista SCMD.

Am primit un răspuns la mişto, aşa cum ştie foarte bine domnul Rînciog să dea, dar nici o lămurire vizavi de cele cerute, decât că au acceptul acestuia să îi preia unele articole şi să le posteze pe blog. Am insistat să fiu lămurit dacă domnul Radu Golban a cerut sprijinul SCMD pentru a candida pe Lista Naţională, şi în ce constă colaborarea. Nu am primit răspuns, dar a doua zi, pe 17, déjà apăruse o modificare pe pagina respectivă, dipăruse acel “Şi independenţi” apărând doar “independenţi cu care colaborăm” dar apărând acolo în continuare numele domnului Golban. Am insistat să primesc răspuns dar nimic.

Arătând că obrazul conducerii SCMD este gros şi nu se formalizează de simple probleme de bun simţ, domnul Dogaru nu numai că nu retrage de pe acea listă numele unui om pe care nu l-a consultat măcar cu privirea la folosirea numelui şi imaginii sale pe blog, dar continuă să dezinformeze şi să manipuleze fabulând în continuare. Astfel în data de joi 6 Martie, anunţă pe pagina principală a Blogului SCMD, următoarele :

“joi, 6 martie 2014

DREPTUL DE A CANDIDA

APEL

catre toti membrii SCMD si partenerii din CNSC

Considerand ca majoritatea electoratului este complet scarbita si satula de minciunile si prestatiile politice de pana acum, ca vrea figuri noi, ridicate din randul nostru, al Societatii civile, va rog respectuos sa fiti de acord, in numele Democratiei si al drepturilor noastre sistematic inculcate de actuala clasa politica, sa acordam sansa de a candida celor porniti de jos, dintre noi.

In acest sens ni s-au adresat:

1. Independentii: av. Aura UNGUREANU (Alexandria) si prof. Radu GOLBAN (Cluj Napoca);”

Rezultă fără nici un dubiu de aici că domnul Radu Golban „s-a adresat domnului Dogaru sau sindicatului”, pentru a fi acceptat, trecut pe acea listă şi pentru a fi sprijinit la alegerile europarlamentare. Este ciudat, pe pagina oficială a domnului Radu Golban nu scrie nimic despre aşa ceva. De ce oare? Răspunsul este simplu, NU EXISTĂ NICI O CERERE, ADRESĂ, ÎNŢELEGERE, CONVENŢIE, PRIVIND SCMD  ŞI CANDIDATURA DOMNULUI RADU GOLBAN, TOATE ACESTE INTOXICĂRI AU ROLUL DE A ARĂTA LUMII CE NUME MARI „LUCREAZĂ” CU DOMNUL DOGARU ŞI ÎŞI PUN SOARTA ÎN MÂINILE LUI. TOTUL ESTE O INTOXICARE MARCA DOGARU.

Dar,  manifestând un profund dispreţ faţă de cei la care face apel dar şi cei de al căror nume se foloseşte, domnul Dogaru nu are nici măcar bunul simţ să se informeze cu privire la domiciliul domnului Golban şi îl plasează în Cluj Napoca. O dovadă în plus că nesimţirea nu are graniţe.

Am cerut să fie probate cu ceva acceptul domnului Golban sau cererea acestuia, aşa cum se specifică în acest ultim comunicat, de a fi sprijinit de către SCMD sau CNSC dar nu am primit nimic.

Aceasta este conducerea sindicatului şi aşa înţeleg domnii Dogaru, Pricină, Rinciog, Apostol, Bălan şi Năstase să conducă sindicatul.

Cât se mai lasă prostiţi sindicaliştii?

În aceste condiţii, sindicaliştii au tot dreptul să se întrebe cine îi conduce, cine le stabileşte alianţele, cine le gestionează cotizaţiile şi bunurile, cine le apără drepturile şi cine se foloseşte dar mai ales cum, de datele personale. În Decembrie 2010, conducerea sindicatului a cerut de la toti membrii de sindicat câte cinci rânduri de tabele cu datele personale şi semnături sub pretext că vor fi folosite pentru procesele pe care sindicatul le va deschide în numele lor, dar nu s-a specificat la care procese anume, şi nici ce s-a întâmplat ulterior cu acele tabele pe care erau cam douăzeci de mii de sindicalişti. Unde sunt acele tabele, căci unele filiale le-au cerut înapoi văzând că miroase a minciună dar au primit răspunsul că au fost .. distruse. Problema nu este chiar aşa de simplă, în situaţia că acele tabele erau rătăcite, ajungeau pe mâna cuiva rău intenţionat, sau a unui partid, acele tabele puteau fi folosite inclusiv pentru verificarea unor date bancare sau înfiinţarea unui, sprijinirea unui candidat sau partid.Şi atunci erau alegeri europarlamentare şi unii au avut succesuri mari în strângerea semnăturilor. Poate cineva se va gândi serios să dea de urma acelor tabele.

După toate aceste încercări de manipulare, nu poţi să nu te întrebi totuşi, cu ce scop a fost creat acest sindicat, cine îl conduce şi încotro se îndreaptă, pentru că după cum se vede, domnul Dogaru balează între UNPR şi partide mici căutând de fapt pe cineva care să îl bage în seamă şi să creadă în “ forţa a treia” pe care se laudă că o reprezintă fără a avea însă girul celor de al căror nume se foloseşte. Peste toate aceste fapte ale unor oameni care încearcă şi ei să tragă un ce profit, ca tot românul, se pune întrebarea de ce acceptă sindicaliştii militari atâta manipulare şi cum de s-au lăsat minţiţi şi prostiţi atâta timp de un manipulator? La această întrebare rezerviştii din SCMD încă nu au răspuns, deşi unele filiale fac opinie separată faţă de conducerea autocrată a lui Dogaru.

Unele adunări generale ale filialelor au luat chiar atitudine fermă împotriva pretenţiilor  conducerii centrale a SCMD. Este cazul filialelor din Bucureşti, a celor din Oltenia şi a celei din Constanţa, care au mers până la a cere demisia conducerii.

Iată ce au decis de exemplu, două filiale, cele din Constanţa şi Craiova :

Craiova:

Filiala 1 Craiova își exprimă dezacordul față de maniera în care președintele SCMD dl.col.(r) Mircea Dogaru înțelege să se adreseze camarazilor din organizație, care nu îi împărtășesc opiniile sau care îi sancționează derapajele în raport cu deciziile pe care le adoptă în mod discreționar și uneori chiar abuziv.

Militarii filialei îi atrag atenția ca asemenea comportamente sunt de natură a prejudicia raporturile și relațiile cu filialele, mergând până la ruperea acestora și chemarea în instanță.”
       Dacă actuala conducere într-un timp rezonabil nu va obţine rezultatele pe care le aşteptăm şă îşi prezinte demisia”.

SCMD sau CNSC, Dogaru Mircea , sau Mircea Dogaru ?

Din cauza acestor contestări din ce în ce mai puternice şi categorice, domnul Dogaru s-a lansat în înfiinţarea CNSC, aşa zisa Forţă a treia, în care el centrează, el dă cu capul, ca şi în sindicat, dar acolo nu are cine să îl contreze pentru că cei mai mulţi din cei în numele cărora vorbeşte acolo,habar nu au ce face el şi încă îl consideră mare şef de sindicat, adulat de supuşi. De aceea acesta confundă, amestecă, mixează tot, SCMD cu CNSC, vorbind când în numele unora când al altora, dar de fapt în nume propriu. Iată ce raporta cu mândrie într-un document care se dorea un plan de acţiune al CNSC:

„PS:
1. In perspectiva celor de mai sus, SCMD va sustine, spre exemplu, includerea pe LISTA NATIONALA a dlui senator Dumitru Pelican (PC) si a dlui Radu Todoran (PSD Alba).
2. Proiectul de mai sus a fost intocmit in baza Rezolutiei Consiliului National al Reprezentantilor
SCMD, Alba Iulia, 30.11.2013. „

Este interesant, membrilor CNSC Dogaru le spune că are sprijinul SCMD pentru ceea ce propune  şi că vorbeşte în numele sindicaliştilor militari, iar sindicaliştilor le spune că propunerile vin din partea CNSC ca şi câand SCMD ar fi subordonat CNSC şi este ordin să se supună. Asta înseamnă să ştii să manipulezi. De fapt totul se învârte în jurul celor 6 nominalizaţi mai sus care apar în toate măsurile şi documentele emise şi colo şi colo, pe lângă care apare şi un enigmatic „consilier secret”, Toma pe numele lui, pe care Sindicatul îl plăteşte, dar nici Pricină de exemplu nu ştie cine este şi ce caută pe statul de plată al sindicatului, ce face şi care îi e rolul. Dacă ai ajuns să îţi manevrezi proprii colaboratori, e groasă domnule Dogaru.

De remarcat că acel domn Todoran pe care vrea Dogaru să îl sprijine pe Lista Naţională , este un traseist politic, fost membru PDL pe cand Boc le tăia pensiile  militarilor, actualmente vicepreşedinte PSD Alba Iulia, când  Duşa şi Ponta fac ce a făcut Boc, adică îşi bat joc de pensionari jucând ping pong cu pensiile lor. Ce legături există între Todoraan şi Dogaru, şi de ce toate conferinţele Natioale ale SCMD au fost organizate la Alba Iulia? Să răspundă domnul Dogaru.

Ca întreaga societate însă, şi armata rezerviştilor este divizată şi când îi vezi cum se ceartă nu poţi să nu te întrebi dacă cearta lor este generată de principii şi probleme sindicale sau de alianţele şi despărţirile politice care iată au început să preocupe viaţa sindicatului mai mult decât este chiar legal admis.

PS: Dacă încercând să accesaţi vreuna din paginile SCMD date sub link, nu veţi reuşi sau veţi găsi alt material nu daţi vina pe mine, nu eu le gestionez şi nu eu ascund gunoiul după uşă.

http://sindicatulcmd.blogspot.ro/2012_01_01_archive.html

http://www.roarmy.ro/manipularea-opiniei-publice-marca-scmd/

http://democratia-cnsc.blogspot.ro/p/lista-candidatilor.html

http://sindicatulcmd.blogspot.ro/2014/03/dreptul-de-candida_6.html

http://scmdfiliala1constanta.blogspot.ro/

http://scmdfiliala1craiova.blogspot.ro/2014/02/hotararea-adunarii-generale.html

https://docs.google.com/document/d/1BSdbl3StDhJg2vckrMDIyCtpBOnYGHt2oihIQeM57w4/edit

P.S-2:

Pentru cei care vor să afle mai multe despre activitatea conducătorilor acestui sindicat, e suficient să intre pe blogul sindicatului şi să citească mesajele, apelurile şi comunicatele conducerii. Nu e nevoie de interpretări, sau specializări în psihologie. Se vede cu ochiul liber.

 

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

25 Raspunsuri la Armata pe mâna cui, partea a VIII-a Asociaţiile rezerviştilor-3

 1. Dan

  Nici ca se putea un comentariu atat de corect critic la adresa conducerii SCMD (centrala si locala-Sect. 6)! In urma cu ceva luni de zile, cand inca mai aveam acces la grupul SCMD, initiat de Ranciog, am criticat dezertarea lui Pricina la UNPR si acceptul liderilor la cumulul lui de functii, incompatibile conf statutului SCMD, moment in care mi-a sarit in cap, pe langa Pricina, si „dulaul” Ranciog, care m-a amenintat si cu o actiune in instanta judiciara. Si, cum era de asteptat, afland ca sunt in posesia unui audit financiar care i-ar „ascunde” dupa gratii destui ani, Ranciog a redevenit „catelusul de plus” , inofensiv si decorativ.

 2. Vladi Mir

  Pe buna dreptate, Neacsu ii cauta Pricina lui Dogaru!!!

 3. olteanu

  Despre traci(geto – daci),Istoriile,Cartea a-IV-a, Herodot(sec V i.Cr).
  Neamu’ m^asi de ….(intelept)!?

 4. Generalul Iarna

  Atat ACMRR cat si SCMD reprezinta interesele meschine ale unor conducatori cu multiple lacune:M.Iliescu,un spagar de duzina cat a fost in activitate si Dogaru,mai degraba un lider la Liga alcoolicilor profesionisti.Asa s-au putut aciui la cele doua structuri „reprezentative”(!)altii de teapa lor,ca Gl.Nastase Costica,care nu a zis nimic la introducerea militarilor in Legea Unitara,col.Tudor Marian,un alt alcoolic cronic dat afara din armata(dar pe bune!)de Spusu,Pricina, Ranciog s.a.Prin targ se vorbeste ca Dogarelul a primit banuti adevarati de la fortele politice interesate in anumite momente de manipularea opiniei publice iar „istoricul”e specialist in asa ceva.Beleaua e ca au inceput sa se destepte prostii(membrii cotizanti )si nu mai e cascaval,asa ca pe paginile SCMD gasesti tabele-tabelase cu sute de restantieri la plata cotizatiilor impuse.legea e departe rau de SCMD cel putin.Sa va mai spun ca la CAR-ul infiintat la „indicatiile pretioase”ale lui Nastase o singura persoana-Chelu Marin-fost subofiter sanitar,”vopsit”financiar inainte de 1989 era in acelasi timp contabil,casier si secretar/!!!!Cam asa merg treburile la aceste „asociatii profesionale”si cam asa ni se cheltuie banii dati din pensie?!!!Pacat!!!

 5. pedro

  Si L241/2013 asa cum a fost conceputa este tot mana lui DOGARU et comp. deoarece ei nu au vrut sau insistat in discutiile cu conducerile celor doua ministere pentru a se recupera si sumele retinute abuziv deoarece se gandeau la perspectiva existentei lor in conducerea SCMD,au lasat ceva important nerezolvat ca sa se continue procesele.Cum sa accepti tu ca sindicalist in continuare sa te reprezinte avocati din Bucuresti care nu au castigat nici un proces?La dl. Pricina ma asteptam sa dezerteze la UNPR
  si ne face in continuare un mare deserviciu prin iesirile la TV si limbajul utilizat ,nemaivorbind de tinuta ce contravine total cu deontologia unui ziarist si militar cum se autointituleaza.Desi l-am avertizat inca din 2010 sa se puna la punct cu legislatia muncii silegile noastre militare nici acum dupa 4 ani nu le stapaneste,nu le intelege si turuie niste enormitati ce fac deliciul presei aservite si implicit noua militarilor.Daca dorea conducerea SCMD aiba succes in media trebuiau sa-si pregateasca niste comunicatori redutabili consiliati de fosti specialisti in resurse umane.
  Succes d-le Neacsu si va voi urmari in continuare punctele de vedere.

 6. Murphy

  Din cate stiu, raposatul grl. Ion Zapor, acum cativa ani in urma a facut un audit asupra afacerilor din SCMD. A vazut cineva rezultatul acestuia?

 7. Nu Zapor a facut auditul, ci cel care acuma este in Comitetul Director si i-a luat locul celui pe care l-a verificat. Este vorba de domnul Nastase. Acuma mai vrei sa vezi raportul ?

 8. voicu ion

  D-le Neacșu dvs.foștii militari activi (o parte) în dec.’89 acum cadre militare în rezervă ar fi bine să învățați (și să vă căiți) de la armata ucraineană,cum trebuia să evitați implicarea în evenimentele sângeroase din dec.’89. Uitați-vă și luați aminte că armata din țara vecină a stat cuminte în cazărmi,a evitat să se implice,să se poziționeze întro parte sau în cealaltă a „baricadei” din p-ța Maidan ( Kiev),nu a intrat cu Taburile în mulțime sau baricade ca la noi….Ce credeți că nu sau primit ordine de a interveni? Sunt convins că da (șeful statului major a fost destituit,oare de ce?)…au avut comandanți cu onoare de militar,patrioți,militari care-și respectă jurământul.Dvs.îmi spuneați că ați ieșit pe străzi să apărați institutii,întreprinderi etc.,oare armata ucraineană nu ar fi făcut la fel? Desigur dar nu asta era sarcina ei și bine a făcut….Ianukovici a plecat și fără implicarea armatei („Victoraș ai grijă”)..La noi de ce a fost altfel? Nu cumva ați fost „robii”propriilor comandanți care la rândul dvs.( o parte) ați fost comandanții unor „robi” ( militarii în termen),complet nevinovați?

 9. Domnule Voicu, deveniti nu doar penibil, ci si patologic. Am mai discutat subiectul. Inca va mai framanta? Daca aveti ceva concret vizavi de mine, va rog sa spuneti, daca nu va sfatuiesc prieteneste sa va calmati inainte de a devani si penal.

 10. olteanu

  Marine , din nou „ruleaza” „Omul cu mintea odihnita”! ( vreau bilet .ro , la nr.9)!

 11. jorj gurita

  Europarlamentare!!!! Dar dece nu se concentreaza SCMD-ul asta pe problemele arzatoare ale sindicatului. Legea pensiilor militare a murit?
  Ce sa faca aia din lista nationala pentru bunua administrare a Romaniei?
  Parlamentarii europeni se ingrijesc sa le fie lor bine si sa aiba pensii babane. Pina in prezent nu cunosc nicio implicare a europarlamentarilor romani nici macar pentru diaspora romanesca. Iesim la vot toti si ii votam pe toti, sa dam un semnal de neincredere fata de clasa politica romanesca.

 12. neacsum

  Esti copil Jorj. Pai daca unul din ei ajunge Europarlamentar nu are si el nevoie de consilier? Si ce consilier mai bun poate avea decat pe cel care l-a pus pe lista aia chiar daca nu a facut nimic altceva ?
  Si cine a spus ca parlamentarii europeni trebuie sa faca ceva pentru tara ? Ce astia care au fost pana acum au facut ?Iar legea pensiilor cui ii trebuie? Ultimul care vrea sa o rezolve e Dogaru. Când rezervistii nu vor mai avea probleme cu pensiile s-a dus cu sindicatul, cu procesele, cu cotizatiile, cu televiziunile. Tie ti-ar conveni sa pierzi toate astea?

 13. Petre

  MIF-uri (mijloace de influentare a fraierilor)…cand trecem la statutul cadrelor armatelor din UE si NATO?
  Restul este gargara…sa adormim copii…

 14. voicu ion

  Penibil? Hmmm…dacă eu sunt penibil sunt în măsura în care și d-ta eșt ridicol….Personal,nu am nimic cu tine d-le absolut nimic,dar mă doare că te visezi un avocat al celor ce în dec.’89…..au tras în populația nevinovată,tât și nimic altceva.Repet,ce am văzut și trăit în dec.’89 nu se poate șterge niciodată de pe „retina” amintirilor de atunci totuși extrem de triste…..nici cu amenințarea d-tale voalată cu iz penal! p.s.în ce stadiu te mai afli cu procesul intentat ziarului Adevărul?

 15. Pai daca nu ai nimicm, nu mai fa matale pe procurorul impotriva armatei. Daca ai dovezi impotriva cuiva, mergi cu el in sinstanta dar nu mai spune ARMATA cand este vorba de indivizi, chiar daca purtau o uniforma. Nu armata a facut ce spui ci cei care o compuneau si nici aia toti. Punct.

 16. OLTEANU

  ‘nimicm’
  marine ,……………..
  eta vsio!

 17. voicu ion

  olteanum errare est demonstradum!?

 18. OLTEANU

  Hai sa nu mai Stambul(iz^am),moare dracu cateaua legata de lant,iar noi ne dam dea tranta!?
  Ps.Nene Voicule, „la matale place munca”?, daca da „Suna-ma”.
  Ms . Marine!?

 19. voicu ion

  Oltene,nu te sun…..dar îți doresc sănătate maximă și moarte ușoară! p.s.Dacă nu pricepi urarea sună-mă….!!!

 20. Voicule, ai depasit limitele admise. Inca o urare de genul asta si te poti considera scos din circuit! Daca nu ai inteles, nu ma suna, o sa vezi.

 21. voicu ion

  D-le colonel…cum am întrecut măsura? Cred că dvs.nu ați înțeles…D-nului Olteanu i-am facut o urare de bun simț Sanătate Maximă,adică să trăiască 90-100 de ani sănătos și Moarte Ușoară,adică să se culce și să moară în somn fără suferință! Ce vedeți rău în urarea asta?

 22. OLTEANU

  Dle, multumesc ptr. urare .
  Sa va dea ce-L de sus multa sanatate.
  Cu stima.
  UN ” OLTEAN ” din Oltenia!

 23. dinu

  F bun si critic corect acest articol. Bine documentat si tot ce este in cuprins este real.Am fost membru scmd si m-a retras din 2011 si bine am facut. Asta nu inteleg? De ce nu va retrageti fratilor din scmd ca nu va mai ajuta cu nimic. Platiti cotizatia fara sa aveti nici un avantaj. Nu vedeti ca dogaru in loc sa vada de interesele sindicatului umbla cu liste de europarlamentari, acum se vrea si consilier pe afara.Cum de mai acceptati ca un asemenea alcoolic sa va mai apere cauza? Cand am vazut la alba iulia cum bea de cade sub masa, cum accepta libidinos dansul in poala a unor dansatoare, cum mahmur dimineata dadea ordine de plecare spre bucuresti de parca ar fi fost un imparat, mi s-a facut lehamite si am spus gata. Nu pot sa cred ca inca mai exista rezervisti care mai cred in cuvantul lui si care accepta cu capul plecat tot ce le spune sa faca.

 24. radu

  Acum Dogaru se bate cu pumnul in piept ca a castigat procesul impotriva ANMCC, fara sa spun ca s-a anulat ca netimbrata cu 20 de lei cererea ANMCC impotriva scmd. Nu are scmd nici un merit in asta, aia au pierdut din ..p r o s tie . Dar m-au uimit cheltuielile de judecata de 2483 lei. Suma asta este onorariul de avocat, platit de scmd din cotizatiile noastre bineinteles, la un singur termen de judecata. Enorm cand sunt rezervisti care au pensia pe luna mai mica decat suma asta. Ce face Dogaru e bataie de joc. El apara chipurile interesele rezervistilor, dar le ia din pensie ca sa plateasca avocatii pentru procesele scmd, de fapt ale lui, unde el vrea sa fie sef. Ma retrag din scmd. E m u i e pe fatza..

 25. ion trusca

  muie dogaru, pelican si toti ciumpalacii de la antene.

Statistici T5