Ce nu ne spun doctorii despre hipertensiune şi remedii

Categoria Sanatate

organele interne

Am primit pe mail un material despre hiertensiunea arterială. Am căutat să găsesc sursa, există doar o trimitere la un site străin, dar nu am găsit articolul în limba română şi nici autorul traducerii nu îl ştiu. Îmi cer scuze faţă de autor, dacă cineva are detalii, rog să mă anunţe, pentru a face precizarea de rigoare. Materialul de mai jos este foarte important, din această cauză îl preiau pentru că spune ceea ce nu spune nici un medic, decât în condiţii de confidenţialiltate, celor apropiaţi  şi anume cum profită industria farmaceutică de lipsa de informare a pacienţilor şi cum ni se bagă pe gât medicamente care uneori nu fac altceva decât să ne menţină boala, dar nu să o vindece sau în multe cazuri, să ne facă mai mult rău decât bine. Tot ce scrie aici este adevărat . Nu ştiu dacă remediul naturist recomandat în finalul articolului este cu adevărat bun, s-ar putea ca tot articolul să fie făcut pentru promovarea acelui medicament, nu m-ar mira ştiu însă că ceea ce se spune despre medicamentele de mai jos este real. Las pe fiecare însă să citească şi să tragă concluziile care se trag.

UPDATE: Am gasit întâmplator articolul , priblicat pe pagina domnului Ion Coja care la rândul său dă altă sursă. Ma bucur că am reuşit să găsescu sursele, le voi trece în jocul paginii.

Medicina nu cunoaşte cauza hipertensiunii!

„La majoritatea persoanelor nu există o cauză determinantă pentru apariţia hipertensiunii arteriale.”

Boala este descrisă şi clasificată în „hipertensiune arterială esenţială sau primară”, dar depre cauzele bolii nu se ştie o iotă în mod sigur!

Ce medicamente se dau in cazul hipertensiunii arteriale de catre medicina clasica?

Medicamentul standard la hipertensiunea arteriala si pe care il primesc aproape 100% din pacienti este un medicament care contine o substanta numita betablocher si care inhiba bataile normale ale muschiului inimii reducand randamentul ei natural. Prin aceasta metoda inima nu mai bate cu amplitudinea necesara organismului si acest lucru duce automat la scaderea presiunii sangelui in artere la fel ca si atunci cand un robinet la care se afla legat un furtun este inchis un pic.

Randamentul inimii este redus prin betablocheri cu 20-40% si acest lucru va duce inevitabil la:

– distrugerea sigura a muschilor inimii si ca urmare la boli cronice de inima

– lipsa de putere si energie

– oboseala cronica

– infectii in sange datorita lipsei de oxigen si de sange proaspat in extremitati

– slabirea sistemului imunitar

– slabirea tutoror organelor (toate organele sunt alimentate si intarite cu sangele pompat de inima.

– capacitate cerebrala scazuta

Alte medicamante date impreuna cu betablocherii sunt medicamente care „subtiaza” sangele, adica care altereaza in mod artificial consistenta lui sau medicamente care dilata arterele.

Intrebarea 1: Daca hipertensiunea nu are de a face cu inima – dupa cunostintele actuale ale medicinii – de ce se dau totusi medicamente care reduc puterea inimii?

Pentru ca prin aceste medicamente se obtine cel mai rapid efect de reducere a hipertensiunii – efect dorit si de pacienti. Insa cu medicamente se produc efecte nefaste si ireparabile asupra sanatatii de care vor profita la urma cel mai mult tot fabricantii de medicamente.

Intrebarea 2: Betablocherii vindeca hipertensiunea arteriala?

Bineinteles ca nu vindeca nimic pentru ca inima are de a face cu tensinea arteriala la fel de mult ca si un robinet cu un furtun infundat care este conectat la el. Prin inchiderea robinetului nu se curata furtunul chiar daca presiunea din acesta scade.

Intrebarea 3: De ce se dau totusi betablocherii la hipertensiunea arteriala daca nu vindeca nimic?

Tocmai fiindca nu vindeca se dau aceste medicamente. Daca medicamentele ar vindeca ceva cine ar mai cumpara aceste medicamente decenii intregi ? Scopul industriei farmaceutice este profitul si nu vindecarea. Cu vindecarea nu se fac bani.

Intrebarea 4: De ce doctorii nu cauta o alternativa mai buna?

Industria farmaceutica nu produce alte medicamente contra acestei afectiuni si ca urmare doctorii nu au ce sa aleaga.

Betablocherii funtioneaza rapid (desi distrug inima si slabesc intregul organism) si acest lucru le este mai mult decat suficient celor mai multi „doctori”. Un doctor adevarat insa va cauta cauza bolii si va incerca sa o inlature, dar un astfel de doctor este mai rar decat 7 cifre la lotto.

Intrebarea 5: Care este de fapt cauza adevarata a hipertensiunii arteriale?

Daca privim sistemul cardio-vascular il putem compara cu o pompa de apa care tine apa in circulatie intr-un lac artificial.

Acest sistem format dintr-o pompa (inima), furtun (vase sanguine), un filtru (rinichii).

Pompa de apa este aleasa de asa natura sa garanteze circulatia ideala a apei.

Daca presiunea din furtun creste la un moment dat exista numai doua cauze posibile:

a) infundarea furtunului

b) infundarea filtrului (rinichii)

Reducand randamentul pompei de apa se scade tensiunea ridicata care apare in mod automat in furtun insa acest lucru nu duce la repararea problemei. Un instalator va face in acest caz ceea ce trebuie: el va curata flitrul infundat.

In cazul organismului cauza hipertensiunii arteriale sunt rinichii.

Rinichii filtreaza permanent sangele si atunci cand randamentul lor scade automat creste tensiunea arteriala caci inima nu isi schimba randamenetul in functie de cel al rinichilor.

De ce scade randamentul rinichilor?

Rinichii omului sunt organele cele mai puternic legate direct de emotii si sunt afectati foarte puternic de suparari si de emotiile negative, indeosebi de cele de durata (tristete, depresie, deceptii sentimentale, pierderea celor iubiti, singurate).

Cei mai multi oameni incep sa fac hipertensiune arteriala dupa un deces sau o suparare care tine mai mult timp.

In cazul supararilor cronice rinichii nu mai pot lucra cum trebuie – se strang de la tristete – si reducandu-se capacitatea lor de filtrare creste in mod automat tensiunea din artere.

Si conflictele si enervarile zilnice la oameni care nu sunt tristi sau depresivi duc la hipertensiune arteriala, insa acest lucru este cauzat nu numai de randamentul slabit al rinichilor (cei mai multi oamenii au rinichii slabiti si infundati) ci mai mult de ficat, care are o functie compensatoare la volumul de sange aflat in circulatie in organism.

Enervearea afecteaza in mod direct ficatul. Deci cauza numarul 2 la hipertensiune sunt conflictele emotionale, certurile, care duc la tensiune emotionala si ca urmare si la tensiune in sange.

Ca urmare voia buna si echilibrul emotional sunt factorii care vindeca cel mai usor hipertensiunea arteriala.

Fiindca pacientii nu stiu acest lucru, de indata ce au aflat ca sufera de aceasta afectiune ei vor lua medicamentele precrise de medic ani de zile – chiar daca necesitatea lor dispare – fiind convinsi ca boala este nevindecabila si ca trebuie sa ia aceste medicamente o viata intreaga.

Un alt factor important la hipertensiune este ficatul.

Ficatul actioneaza ca un rezervor de sange care mentine cantitatea de sange din organism la nivelul necesar – asemanator cu rezervoarele de dilatare folosite la instalatiile de incalzire Oricine a vazut un ficat de animal isi poate da seama usor ca acesta este asemanator unui burete care contine mult sange.

La miscare muschii trebuie alimentati cu sange si acestea este eliberat de ficat care il aduna in timpul repausului.

Si la enervare sau emotii puternice ficatul elibereaza acest sange care se duce in zonele necesare, mai ales la cap unde se creeaza o congestie.

La un om cu fiactul sanatos sangele se retrage repede inapoi in ficat dupa efort sau eneervare, pe cand la unul cu ficatul afectat acest lucru nu se mai petrece in mod rapid.

Din cauza afectiunilor ficatului care, ca si cele la rinichi le are aproape orice om din ziua de azi mai mult sau mai putin datorită mai multor factori

(alimentatie nesanatoasa, lipsa de miscare, toxine acumulate, calculi renali si bliari) ficatul nu mai poate indeplini aceasta functie in mod ideal iar compensarea cantitatii de sange din arterii nu mai poate fi facuta in timp util ducand la valori marite de tensiune.

Un ficat bolnav si enervarile duc deci la valori si mai mari ale tensiunii arteriale decat in cazul unui ficat sanatos.

Si acest lucru este cunoscut: bolnavii despresivi si maniosi fac tensiune si mai mare decat cei care sunt numai depresivi.

Desi cauza primara a hipertensiunii este pe plan organic sistemul renal, ficatul are deci o influenta destul de mare asupra valorilor ei.

Al treilea factor la hipertensiunea arteriala, care este insa minor, este pierderea elasticititatii arterelor.

Arterele elastice sunt in stare sa compenseze prin umflare o parte din tensiunea marita aparuta, in timp ce arterele rigide si cu elasticitatea alterata vor pastra cresterea presiunii arteriale la valoarea cauzata de emotia creeata.

Factorii zilnici care duc la variatia tensiunii arteriale in cazul hipertensivilor cronici, datorate rinichilor, emotiile negative si enervarile, asa cum stie orice hipertensiv din proprie experienta.

Intrebarea 6: De ce doctorul meu nu stie toate lucrurile acestea ?

Doctorii au fost invatati candva la facultate – in mod evident gresit – ca hipertensiunea nu are cauze si ca se trateaza cu betablocheri.

Majoritarea doctorilor au ramas la acest stadiu de necunoastere totala, stadiu la care a ramas si „stiinta” oferita de industria farmaceutica de mai multe decenii.

In ultimii 30 de ani nu s-a facut un singur pas inaintre pentru vindecarea hipertensiunii caci, cine are oare nevoie de un pas inainte, cand se castiga atatia bani cu betablocheri si cu alte medicamente ?

Timp de cercetare proprie si mai ales de gandire doctorii din ziua de azi nu detin, iar ei, ca si cei multi „oameni de stiinta” se multumesc cu ceea ce stiu deja.

Cum se poate vindeca hipertensiunea in mod adevarat

Pentru a vindeca hipertensiunea exista un singur mod real si eficient: trebuie vindecata sau eliminata depresia, supararea sau tristetea pacientului !

Acest lucru se poate face in mod efectiv cu ajutorul homeopatiei sau prin schimbarea modului de viata.

Oamenii care se enerveaza usor trebuie sa indeparteze sursele conflictelor si sa incearca sa se stapanesca.

In cazul hipertensiunii trebuie tratate cu remedii naturiste atat organele (rinichii si ficatul) care duc la cresterea ei dar mai ales cauzele psihice care duc la dereglarea acestor organe: supararea, depresia si enervarea.

Acest lucru se poate face cel mai efectiv si precis cu ajutorul remediilor homeopate.

Tratamentul cu betablocheri si subtietori de sange aduce numai daune intregului organsim si nu vizeaza deloc cauza adevarata a bolii, facand bolnavii dependenti de aceste medicamente pentru decenii intregi.

In plus, in acest caz este evident faptul ca doctorii dau la hipertensiune un medicament pentru inima cand de fapt cauza bolii nu este cunoscuta si nici atribuita inimii !

Acest tratament este tot asa o mare prostie ca si reducerea randamentului pompei de apa in loc de desfundarea filtrului pentru un instalator.

Daca un instalator ar face asa ceva ar fi concediat imediat. Doctorii fac acest lucru de decenii intregi, fara nici macar sa se intrebe care este cauza acestei boli.

Multi bolnavi care au reusit sa depaseasca stadiul depresiv nu mai au hipertensiune si nu mai au ca urmare nici nevoie de medicamente, dar se iau mai departe din obsinuinta sau din cauza ca doctorii lor nu le spun ca nu mai sunt necesare.

Frica de „a se intampla ceva” este mentinuta si innoculata de sistemul medical si acesti betablocheri se dau in cele mai multe cazuri decenii intregi desi necesitatea lor dispare des de la sine in multe cazuri.

Alternative eficiente la betablocheri

O alternativa naturala foarte eficienta la betablocheri si mult mai sanatoasa si care functioneaza pentru cei mai multi bolnavi, este remediul naturist de la plafar cu numele de „Regulator de tensiune”.

Remediul costa 25 de lei si se poate gasi peste tot unde este un magazin naturist gen plafar.

Remediul merita incercat, desi nu poate ajuta pe toti dat fiind factorii diferiti care cauzeaza marirea tensiunii cat si organele afectate.

Mult mai eficiente la vindecarea cauzelor hipertensiunii ar fi deci drenoare renale si hepatice, remedii care inlatura depunerile din rinichi impreuna cu remedii naturale contra depresiei sau a irascibiliatii.

Why Hypertension Medication Side Effects?

by Dr. Johann Georg Schnitzer

http://ioncoja.ro/textele-altora/cum-tratam-hipertensiunea/

 http://sanatate.findtalk.biz/t365-despre-cauzele-adevarate-ale-hipertensiunii-arteriale

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

23 Raspunsuri la Ce nu ne spun doctorii despre hipertensiune şi remedii

  1. Loris

    Mai este o chestie asemănătoare și cu colesterolul. A mea soră făcea facultatea de biologie acum 40 și ceva de ani.
    A lucrat ca biolog într-un laborator de analize medicale renumit. Când au apărut valorile noi de colesterol maxim la analize (200), soru-mea mi-a zis și mi-a arătat cărțile ei din facultate, colesterolul este peste normal atunci când trece de 250. Adică trebuie să te gândești puțin să te îngrijești de sănătatea ta.
    Deci valoarea este scăzută artificial pentru a mai coopta ceva clienți la medicamente anticolesterol.

    Și după cum vedem în ziua de azi tot felul de reclame la tot felul de medicamente: că nu ai apetit sexual, că ai incontinență urinară la femei, că ai retenție de apă, că ai probleme cu prostata și altele, și altele.

    Totul doar pentru a cumpăra medicamente, cât mai multe și pentru orice fel de afecțiune reală sau inventată, dar de cele mai multe ori inventată.

    Suntem o națiune supusă experimentelor de tot genul. Să ne trăiască aleșii în fruntea țării! Că ei sunt cei mai în măsură să ne spună CUM și CÂT trebuie să TRĂIM.

    Așa să ne ajute Dumnezeu!

  2. Da asa este , si asta o stie orice doctor, dar in mod intentionat sunt scazute valorile , ca sa justifice si sa duca la vanzarea de medicamente.

  3. Pingback: Ce nu ne spun doctorii despre hipertensiune | ACVILA ORTODOXA blog

  4. hajdu angelica

    Imi doresc foarte mult sa nu folosecs medicamentele pentru tensiune,mai ales ca doctorii mi-au tot schimbat tratamentul si tensiunea mea nu scade. Dupa 3 pastile luate zilnic ,valoarea tensiunii este de 160,171, cu 10! Problema este ca am dureri mari de cap,stari de ameteala,greata oboseala si ma simt cu 2o de ani mai in varsta decat sunt. Acum am 60 de ani. Daca as primi un sfat sau chiar recomandari ,eu as fi bucuroasa ,si va multumesc!

  5. Doamna Hajdu,
    Eu nu sunt medic, nu va pot da nici macar sfaturi. Ceea ce stiu eu este ca durerile de cap pot veni si din cauza ochilor, banuiesc ca purtati ochleari, poate nu ati mai fost la oculist de mult si acestia trebuie schimbati. In al doilea rand in perioada primavara si toamna, schimbarile frecvente de temnp[eratura si presiune atmosferica dau peste cap pe cei cu probleme cardiace si de circutlatie. In al treile arand poate aveti o boala netratata sau de care nu stiti si aceasta va afecteaza si celelalte organe, dar in mod cert durerile de cap si problemele de tensiune sunt agravate de astarea aceasta de nesiguranta si lipsa de incredere, grijila zilnice si faptul ca nu stiti ce aveti. faceti-va o analiza la sange si rinichi, apoi vedeti cum stati si incercati sa cedeti daca o alimentatie vegetariana si o atitudine pozitiva va schimba problemele Incercati ceaiuri naturiste pentru diferite afectiuni, ficat si rinichji, fara zahar, si folositi pastilele pentru inlaturarea sau oprirea durerilor. Dar inainte de toate trebuie consultat un medic si vazut care este cauza reala a durerilor de cap. Probabil o sa va spuna ca .. circulatia si tensiunea,dar nu o sa va spuna de ce aveti tensiune de fapt. Deci analize, apoi.. incercati sa lucrati pe organul afectat si sa va concentrati gandurile pe ceva lucrativ care sa nu va mai tina mintea ocupata cu starea in care sunteti.

  6. MARIA

    Buna ziua METOSUCCINAT SANTOS , contine aceasta substanta betablocher
    Este mult 95+95 de grame pe zi? ( deci doua pe zi) oare ce se intampla daca iau numai una? Multumesc

  7. Doamna Maria,
    Nu va suparati nu am nici pregatirea si nici dreptul sa fac astfel de recomandari, asa cum am spus si doamnei de mai inainte, consultati un medic. Eu pot doar sa caut sau sa primesc anumite puncte de vedere aparute in presa si sa le expun pentru cei interesati, ceea ce si fac. Nu sunt medic, sunt doar pacient, si eu am unele afectiuni care sunt intretinute de unele medicamente si incerc sa le evit. Este de altfek stiut ca numarul mare de medicamente, pentru bolnavii cronici duce pe langa bolile deja stiute si la afectiuni ale stomacului si ficatului. Când luati un medicament cititi si contraindicatiile si efectele secundare pentru ca s-ar putea sa va loveasca in alt punct sensibil sau bolnav si sa dati in altele. Asta la modul general. Nu sunt in masura nici macar sa va indic un medicament, dar sa va mai spus si doza, pentru asta sunt medicii, sau … organismul dumneavoastra care e cel mai bun medic.
    Va doresc sanatate!

  8. ARBUNEA RUXANDA

    BUNA SEARA MARIN NEACSU,VA FELICIT PT ACEST ARTICOL ATAT DE INTERESANT PT NOI,BOLNAVII.DUPA MAI MULTI ANI DE RATACIRE PRIN SPITALE,CABINETE MEDICALE PARTICULARE,LABORATOARE DE ANALIZE,FEL DE FEL DE ALTE INVESTIGATII,TRATAMENTE ALOPATE,UN ADEVARAT LANT AL SLABICIUNILOR FARA NICI-UN REZULTAT[DIMPOTRIVA]AM GASIT REZOLVARE IN TRATAMENT NATURIST SI HOMEOPAT DAT DE MEDIC SPECIALIST IN ACEST DOMENIU.CU BANI PUTINI SI REZULTATE MAXIME! MULTUMESC,SANATATE SI NUMAI BINE!

  9. Sanatate doamna!Situatia prezentata aici este destul de blanda. Adevbarul este mult mai crud. Sunt semne ca de fapt suntem imbolnaviti intentionat atat prin alimentatie cat si prin medicamentatie. Sunt dovezi ca anumite repere sunt scazute intentionat, ca sa ne declare medicii bolnavi si sa ne oblige sa luam medicamente sau ca unele afecte ale medicamentelor nu sunt trecute pe reteta, desi cauzeaza alte imbolnăviri. Iar medicamentele sunt recomandate de medicinu in functie de efectele lor ci de bonusurile primite de la producatorii de medicamente care platesc bine medicii ca sa recomande medicamentele dorite. Stiti cum sunt si cu cat sunt platiti deliverii sau reprezentantii anumitor firme de medicamente? Sa va spun eu, au un salariu de 20-30 milioane dar iau bonusuri de 100. Iar medicii care promoveaza medicamentele anumitor firme primesc drept bonusuri de la concedii in tari exotice pana la masini. Si nu fac altceva decat scriu ibusinus in loc de nurofen pe reteta. Aceeasi situatie o întâlnim in farmacii unde farmacistele in loc sa iti dea medicamentul prescris de medic, iti spune ca nu il are, sau ca ar fi prea scump si iti recomanda altul, pentru care primesc si ele bonus daca il vand. deci lumea medicala se bate pentru bonusurile producatorilor de medicamente pe spinarea si sanatatea pacientilor. D8n pacate asta e adevarul.

  10. Tony

    Se vede clar ca este un articol pentru promovare scris de cineva fara cunostinte medicale.Plantele medicinale au fost studiate mi de ani si daca ar fi fost suficiente medicina alopata nu si ar mai fi avut locul pe care il are acum.Desi sunt multi asa zisi eco,bio,sau mai stiu eu cum nu cred ca ar merge vreunul la medic si sa se astepte la o perfuzie cu zeama de urzici sau injectii cu zeama de varza.Nu neg calitatile curative si mai ales preventive ale plantelor,dar sa nu uitam ca nimeni dar absolut nimeni nu face nimic daca nu are profit,iar aceste remedii nu au nici un suport stiintific.Este o moda care face foarte mult rau si aduce castiguri fabuloase teparilor de la noi si de aiurea.

  11. Tony,
    medicina naturista nu este la începuturi, dimpotriva, este veche, aplicata de când este lumea. In definitiv, toate medicamentele sunt facute sau cel putin declarat ca fiind facute in baza efectelor curative ale plantelor sau imitand sintetic efectele medicinei naturiste.Sunstantele active care sunt continute de medicamente sunt fie facute pe baza substantelor continute de plante sau animale, fie pe baza unor sbstante similiare obtinute sintetic , pe cale de laborator care de fapt imita ceea ce contin sursele primare. Deci afirmatia ta ca nu sunt suficiente este gresita. Tot ce a facut industria farmaceutica a fost sa incerce sa descopere si sa sintetizeze pe cale artificiala, substantele curative si proprietatile acestora , care se gasesc in natura. Daca s-ar fi limitat numai la asta, nu ar fi fost nimic, partea proasta este ca multe medicamente doar pretind ca au in ele ceea ce spun ca au sau daca au au intr-o cantitate mult mai mica decat plantele sau pe langa ele mai au si alte substante care au efecte secundare. Daca medicii nu recomanda medicina naturista este nu pentru ca nu sunt bune plantele ci pentru ca nu iese profit, daca lumea ar sti ceea ce stiau batranii , samanii, vracii pe vremuri, nu ar mai avea nevoie de medicamente si in cele din urma nici de doctori. Cum a trait lumea pana in sec 16 -17, fara medici, fara medicamente, fara pastile si injectii? Apoi o alta intrebare, de ce au proliferat bolile in ultimele decenii, daca industria farmaceutica e in floare? A treia de ce scade permameent varsta medie, daca avem bolo si de unde apar boli pe care doctorii nu le pot nici macar diagnostica ? De ce avem din ce in ce mai multi bolnavi in special de inima, cancer diabet? Atata vreme cat mancam cu E-uri, iar alimentele naturiste sunt tot mai prohibite, interzise, prin diverse metode, industria farmaceutica va merge inainte si afacerile de pe urma ei la fel

  12. Tony

    Marin
    Nu vreau sa ti spun ca ai nevoie de cultura,dar macar citeste ce am scris daca tot vrei sa convingi pe cineva ca ai dreptate.Pana in sec 17 speranta de viata era in jur de 40 de ani,si exista si cancer si diabet si boli de inima.Poate mi spui si mie unde gasesc o farmacie naturista care da gratis ceva,banuiesc ca alea sunt cele care nu vizeaza profitul,nu?Iar in ce priveste E urile mai documenteaza te chiar si sarea este un E.

  13. Tony,
    Nu te face ca nu intelegi deea. Eu nu am spus nici ca medicina naturista e pe degeaba, dar poate fi. Daca oamenii ar sti ce ceaiuri anume sau plante pot fi folosite pentru fiecare afectiune ar reusi sa si le procure si singuri, fara sa mai apeleze la farmaciile plafar. Eu nu am spus nici ca nu existau boli de inima, sau cancer sau diabet pe vremuri, dar daca tot te-ai apucat de statistici cauta sa vezi nu comparativ cu secolul 17, ci cu perioada dinainte de 90 , care este incidenta acestor boli in Romania, ca sa nu te trimit prin alte parti. Apoi reflecteaza.

  14. Sebastian Pop

    Ziua buna,Parintele Arsenie Boca pt. detoxifierea organismului ,eliminarea ,pietrelor de la rinichi, fiere ,se poate folosi Limba Cerbului (cautati detalii pe google…) planta in sine este miraculoasa ,dar trebuie consumata doar verde ,pierde pana la 2/3 din proprietati prin uscare ,vestea buna este ca am frunze verzi ,contactati-ma la tel:0758796397B aile Herculane ,pot sa trimit colet la cine doreste .De mentionat ca Navalnicul (Limba Cerbului ) se consuma in combinatii cu alte plante ,pt. a marii efectul ,pt pietre la fiere si rinichi ,se combina cu GHIMBIRUL si se consuma un litru de ceai pe zi in prima parte a zilei ( din experiente … pot sa va spun ca bolnavii au rarit cafeaua ,ba chear au renuntat la cafea,planta fiind verde este foarte tonica,energiza nta )panta se poate consuma si verde la salate ,are un gust placut.

  15. ion

    Mai baiatule….esti incredibil.Nu ai cunoastinte medicale , faci niste afirmatii tampite . Medicii nu cunosc cauzele hta? mai blegule poti trai mult cu feocromocitom , nu trebuie reparat trebuie doar sa tratezi hta.suntmulte cauze de hta care nu se trateaza sau nu este indicat sa bagi bisturiul sau nu poti sa faci terapie pe generatorul hta.Nu mai minti oamenii cu mizerii de pe net.
    vrei sa fii profi? daca scrii despre boli solicita parerea unui medic. daca scrii despre mancare solicita parearea unui specialist in mancare.
    daca scrii de becuri solicita parerea unui specialist in becuri. Spune sincer. asa-i ca in afara de scoala vietii nu ai nici o alta scoala?Tu nu-ti poti da sfaturi tie,de ce incerci sa dai altora?

  16. Gheorghe Gigel

    Ioane, postac prost, cere-te afara. Crezi ca daca absolvi Facultatea de medicina le cunosti pe toate? Daca nu sunt bucatar, atunci nu pot sa fac de mancare?
    Nu pot utiliza becuri decat consultand un specialist in becuri?
    Tu, daca tot nu reusesti sa scrii corect in romaneste, de ce nu consulti un profesor de limba romana? Daca nu poti discrimina, de ce nu apelezi la un invatator?

  17. Tensiunea arteriala este o consecinta, un simtom care are la baza mai multi factori: colesterolul ridicat, depunerea de ateroame pe vase si, prin urmare, stramtorarea acestera, afectiuni ale inimii, nivel de stres ridicat.Tratamentul naturist trebuie adaptat in functie de particularitatile de sanatate ale fiecarui individ in parte.Dintre cele mai eficiente plante pentru ameliorarea nivelului tensiunii arteriale se numara paducelul, talpa gastei (in special pentru aritmii), maslinul, pasiflora, lavanda (atunci cand hipertensiunea se datoreaza stresului) , hibiscus etc. Pentru intocmirea unei retete de tratament personalizate, adresativa unui fitoterapeut sau medic cu competenta in fitoterapie.
    Adrian Udrea- fitoterapeut, nutritionist- Timisoara
    plantevindecatoare@gmail.com
    http//terapienaturala.blogspot.ro

  18. ionescu

    Se spune ca la curtea imperiala a Chinei,sub nu imi amintesc corect dinastia(de aceea nu doresc sa spun ceva gresit,importanta e ideea)doctorul era platit daca nu era niciun supus bolnav,iar daca era vreunul bolnav,acesta nu isi primea banii,pentru ca nu se vedea rostul pentru a primi bani Rolul doctorului si a farmacistilor(ca fac parte din aceeasi categorie)e de PREVENTIE,sa invete,indrume pe cei care nu au cultura in domeniu,sa isi intretina sanatatea,cum sa aiba grija de ea,etc.nu sa se uite sa aiba citi mai multi bolnavi,se mai si mindresc citi pacienti au….o anomalie a societatii,si nu e singura…..

  19. magda chiriac

    ma alatur celor ce sustine medicina clasica cea naturista nu o neg este sanatoasa daca te tratezi inainte de a fi bolnav dar ce te faci cind din cauza colesterolului mare si a singelui ingrosat mai faci si un infart si coronarele iti sunt infundate si ai nevoie de urgenta te scapa plantele?cind ai o valva la inima care nu functioneaza incepi sa te tratezi cu plante medicinale ? va intrb pentru-ca eu am avut de aface cu toate acestea si daca medici nu interveneau de foarte mare urgenta ar fi fost dezastru da multumesc lui dumnezeu pentru-ca stiinta este avansata si stie ce are de facut ne folosim si de plante medicinale dar nu in urgente sa auzim numa de bine si sa ne incredem si sa nadajduim in dumnezeu el este cel care iti da viata de aceia a lasat stiinta pe pamint ca omu sa se foloseasca de ea si plantele la fel sa ne folosim de el sa intretinem sanatatea sa auzim numa de bine

  20. Irina

    Domnule… Esti praf! Iti doresc sa nu ai nevoie vreodata de un doctor care ti-a citit articolul. Pt ca o sa te trateze cu paducel!

  21. VALERIA STANESCU

    Eu luna aceasta implinesc 72 de ani. Eu nu am consumat si nu consum nimic din farmacie . De 17 ani consum produse de calitate naturale. Este foarte adevarat tot ce se spune in articol si mai adevarate sunt comentariile facute Eu am avut o experienta neplacuta cu sora mea. Multumesc.Tel. 0724225047.

  22. Pingback: Boala este descrisă şi clasificată în ”hipertensiune arterială esenţială sau primară”, dar depre cauzele bolii nu se ştie mai nimic – Descoperă Lumea

  23. Gabi

    Lucrurile sunt complicate, insa, in principiu putem vorbi de o medicina de urgenta si una preventiva. Occidentul prin stiinta si tehnologie a reusit sa controleze corpul uman si sa-l echilibreze chiar cand este foarte afectat. O medicina preventiva solicita atentia pacientului, introspectia, cunoasterea unor remedii naturale, dar mai ales mult timp. Dar noi nu prea avem timp si mergem cu salvarea la doctor. Suntem pusi pe picioare in numai 7 zile (asa-i la urgenta) dupa care medicul ne recomanda o schema de tratament care dupa un timp ne trimite iar la 112, UPU etc. Totusi, unii cardiologi recomanda coenzima Q10, mai ales din produse naturale, o anumita dieta etc. Cand i-am spus cardiologului ca vitamina C ar avea un efect benefic in hipertensiune a ras de mine. Nu i-am mai spus ca nu puteam face o extractie dentara pentru ca tensiunea era 16,5-17….. Acum, dupa doua luni de cand iau bomboane de vitamina C de la farmacie am 13 cu 7 sau 8. Am decis sa ma documentez singur, dar fac analize la laboratoare, insa eu decid ce iau si ce nu, deoarece este corpul meu in joc si nu al doctorilor.