Minciunile lui Ponta-1

Categoria Actualitate, Divertisment, Opinii

pontanacul1

Am primit mai de mult un mail cu un material legat de Victor Ponta, un material aş spune imens, pe 20 de pagini care se referă la minciunile lui Ponta. Materialul este imens dacă ne gândim la efortul celui care a stat să le caute pe toate, sau mă rog, cele mai importante, luate cam din 2010 încoace. Este indubitabil faptul că cel care le-a cules nu este un fan Ponta ba chiar mai mult, este fan Băsescu, poate chiar angajat al structurilor care îl au pe Băsescu în inimă, dar asta nu schimbă cu nimic realitatea faptelor. Cum eu nu sunt nici fan Băsescu nici fan Ponta, voi începe să public aceste pagini aici în serial, pentru a nu plictisi cu prea multe. De ce le public ? Nu pentru a face reclamă sau campanie unuia sau altuia ci pentru că am sesizat că românul are mintea scurtă şi la fiecare sesiune de alegeri uită ce i s-a promis şi ce a primit după alegerile anterioare. Cred că e bine ca din când în când să ne reamintim, căci altfel ne vom întreba mereu de ce am votat cutare sau cutare partid sau candidat, până se vor întreba alţii „da prostu ăsta de ce a murit ?”

Este indubitabil faptul că dacă am contabiliza toate minciunile lui Ponta sau ale politicienilor ne-ar trebui câţiva ani cu condiţia să nu se mai contabilizeze cele noi, căci altfel, contabilizarea ar fi înregistrată ca primul perpetuum mobile din istorie.

Din acest material voi comenta foarte  scurt doar un eveniment care este ilustrat de declaraţia lui Geoană din sfarşitul paginii: De ce a fost trimis Geoană la Vântu? Se ştie cine l-a trimis, domnul Sârbu, socrul lui Ponta, vezi doamne ca să afle dacă Băsescu are întrebările în plic. Se ştia că le are, nu mai era nevoie să meargă Geoană acolo. Dar a fost trimis acolo, special ca să fie întrebat de Turcescu, dacă a fost la Vântu. Iar Ponta îl învăţa pe Geoană să mintă, ştiind că Turcescu şi Băsescu au  dovada şi puteau dovedi pe post că Geoană a minţit. Geoană a fost prostănac că s-a dus, dar a fost prevăzător că nu a minţit, aşa cum îl învaţa Ponta pentru că ar fi fost pur şi simplu desfiinţat de Băsescu sau Turcescu. Cine spune că politica e curvă, nu a cunoscut politicienii.

Concluzia e clară, Geoană a fost sabotat de stafful său.

Start:

„• 7 decembrie 2010

Ponta l-a invatat pe Geoana sa minta ca nu a fost la Vintu. Fostul şef al PSD a explicat, într-o postare video de pe site-ul personal, momentul vizitei acasă la Sorin Ovidiu Vîntu din finalul campaniei pentru prezidenţiale.„Domnul Ponta care era în acel moment purtătorul de cuvânt al campaniei mi-a spus “dacă vă întreabă de vizita la Vîntu, minţiţi că ați fost acasă la nevastă”.

• 4 iulie 2012 (Masteratul din Catania)

Victor Ponta si-a trecut in CV un “Master in drept penal international la Universitatea din Catania”. Jurnalistii de la Adevarul au verificat veridicitatea informatiei.

Antonio Recca, presedintele Universitatii din Catania a raspuns ca “Victor Ponta nu fost niciodata masterand la universitatea noastra”.

Oficiali ai universitatii au raspuns pentru Tv Info: “În urma unui control efectuat atât în arhiva departamentului de Master al universităţii, cât şi în baza de date a studenţilor, nu a fost găsit nicio persoană cu numele Victor Ponta”.

Ponta a sustinut insa ca a fost in Catania si are o diploma de acolo, iar ca dovada a publicat pe blogul personal diploma din Catania.

Aceasta atesta insa faptul ca a făcut un curs de drept penal internaţional la Universitatea din Catania, în perioada martie-iunie 2000, dar nu studii masterale.

Ulterior, masteratul din Catania a fost sters din toate CV-urile premierului. Intrebat de ce a facut acest lucru, Ponta a explicat ca a dorit sa pastreze in CV doar ceea ce ii „cere legea pentru a fi prim-ministru”.

• Până să ajungă la Palatul Victoria în calitate de premier, Victor Ponta declara că prima măsură pe care o va lua în calitate de prim-ministru va fi majorarea salariului minim şi scăderea contribuţiilor pentru asigurările de sănătate. Salariul minim va crește abia din 2014, iar scăderea CAS a fost amânată „sine diae”

• A declarat că va crește salariile imediat ce va ajunge la guvernare dar nu a făcut acest lucru, a ales să crească salariile în două etape.

• A declarat că el nu vorbește despre justiție întrucât nu are acest drept. Ulterior într-un alt context s-a referit la preluarea controlului asupra DNA. Plus numeroasele declarații și acuzații la adresa justiție făcute de când e prim ministru

• Suspendarea preşedintelui Băsescu nu s-a aflat mult timp pe agenda actualului premier, care în mai multe declaraţii oficiale a negat faptul că USL ar intenţiona să demareze această procedură. Mai mult, Victor Ponta l-a contrat pe preşedintele fondator al PC, Dan Voiculescu, cel care prezentase un calendar clar privind suspendarea preşedintelui Băsescu. În cele din urmă, după contrele cu preşedintele Băsescu privind participarea la Consiliul European şi izbucnirea scandalului de plagiat, Victor Ponta a fost de acord cu începerea procedurilor privind suspendarea preşedintelui Băsescu.

• Octombrie 2011 (Reorganizarea teriorială)

A declarat că nu e nevoie de reorganizare, după care a spus că e nevoie de reorganizare, dar în altă formulă decât cea propusă de PDL.

• Ianuarie 2012

A spus că salariile la Oltchim pe noiembrie au fost achitate, dar acest lucru nu s-a întâmplat. Ministerul Economiei l-a contrazis afirmând că au intrat cele pe octombrie.

• Martie 2012

A declarat că nu va accepta să fie numit premier de Traian Băsescu nici măcar la mișto.

• Iunie-Iulie 2012

A afirmat pentru ziarul El Pais că va demisiona dacă o comisie va decide că a plagiat în lucrerea de doctorat. Interviu publicat în El Pais„Dacă o comisie va decide că este plagiat?“, întreabă ziaristul de la el PaIS. „Atunci, în mod sigur, mă retrag.“ „Veţi demisiona atunci?“ „Sigur. Dacă comisia abilitată de lege va da o asemenea decizie, atunci, cu siguranţă, da.“

După câteva zile a spus că nu a declarat că va demisiona ci să-și va asuma răspunderea pentru faptele sale. 16 iulie Realitatea TV. Întrebare din partea moderatorului: „Până la urmă, ce aţi declarat în El Pais? Că vă daţi demisia sau nu?“ „Nu, am declarat că îmi asum responsabilitatea pentru faptele mele.“

În replică, El Pais publică pe site înregistrarea interviului.

• 14 iunie 2012

A declarat că el va merge la Consiliul Europei întrucât a primit deja invitația. „Eu voi merge la Consiliul European de pe 28 iunie, fiindcă am primit invitaţia de a participa“. Câteva ore mai târziu schimba declarația: „Amândoi suntem invitaţi, şi şeful statului, şi primul-ministru, după care cei doi sau, mă rog, fiecare ţară stabileşte cine este reprezentantul“.

Presa relatează că aşa-zisa invitaţie era de fapt doar un program de lucru.

• Iulie 2012

A declarat că decizia de a organiza referedum pe 29 iulie aparține Curții Constituționale. Dar decizia organizării referendumului, inclusiv data acestuia, au fost stabilite prin hotărârea Parlamentului României. Ponta a vreut să pasese CCR responsabilitatea acestui act.

• Iulie 2012

A spus că a răspuns în scris celor 11 angajamente primite de la Manuel Baroso. Peste câteva zile, reprezentanții Comisiei europene au spus că nu au primit niciun răspuns de la premierul Ponta.

• 11-13 Iulie 2012

Într-o conferință cu Martin Schultz, liderul socialiștilor europeni, a spus că referendumul trebuie validat dacă se prezintă 9 milioane de români la vot. După 2 zile a spus că nu a promis la Bruxelles că va fi prag la referndum.

(11 iulie Bruxelles, conferinţă de presă alături de liderul socialiştilor europeni, Martin Schulz. Premierul declară: „Guvernul va organiza referendumul conform legii şi deciziei Curţii Constituţionale. Conform procedurilor, referendumul trebuie validat de CCR. Dacă 9 milioane de români se vor prezenta la vot, atunci Curtea Constituţională va valida acest referendum, rezultatul votului va rezolva disputele dintre partidele p o l i t i c e“.

Întors în ţară de la Bruxelles, referitor la modificarea Legii referendumului prin OUG, declară la 13 iulie Antena 3: „Nu am angajat la Bruxelles promisiunea că va fi prag la referendum. Nici nu puteam să fac lucrul acesta, asta numai parlamentul poate să facă“: „Guvernul nu poate schimba legea, doar parlamentul o poate face. Ordonanţă de urgenţă, explic pentru oamenii de bună-credinţă, nu pentru doamna Macovei, nu pot să dau în vacanţa parlamentară“.

Constituţia României, la art. 115, aliniatul 5: „Ordonanţa de urgenţă intră în vigoare numai după depunerea sa spre dezbatere în procedură de urgenţă la Camera competentă şi după publicarea ei în Monitorul Oficial. Camerele, dacă nu se află în sesiune, se convoacă în mod obligatoriu în cinci zile de la depunere sau, după caz, de la trimitere“.)

• Iulie 2012

I-a mințit pe oficialii europeni când le-a spus că e nevoie de convocarea Parlamentului pentru ca legea referendumului să fie pusă în acord cu hotărârile CCR. A spus că doar Parlamentul poate modifica această lege iar guvernul nu.

• 12 Iulie 2012

Ponta primeşte lista cu cele „11 porunci“ ale lui Barroso, la care trebuie să răspundă în scris.

13 iulie, Ponta: „Am trimis un răspuns la cele 11 puncte ridicate de Barroso“.

16 iulie, purtătorul de cuvânt al CE, Olivier Bailly: „Nu am primit până acum oficial o scrisoare finală din partea autorităţilor române. Aşteptăm confirmarea angajamentelor scrise ale guvernului. Nu este timp de pierdut şi această scrisoare trebuie să ajungă urgent“.

• 14 iulie 2012

Am dat Ordonanta de urgenta pentru ca legea referendumului era blocata de Basescu

Victor Ponta a afirmat ca i-a spus lui Barroso ca Guvernul a fost obligat sa dea Ordonanta de Urgenta deoarece in Parlament era o lege “blocata de Basescu”. Va instiintez ca Guvernul a dat acea ordonanta deoarece in Parlament se votase o lege care era blocata de Traian Basescu si PDL, in momentul in care a fost deblocata de CCR, nu se va mai folosi instrumentul ordonantelor de urgenta”, a spus Ponta la Antena 3.

In fapt, legea din parlament era cea a USL, care prevedea majoritatea de 50%+1 din numarul celor prezenti la vot si care nu a ajuns niciodata la promulgarea lui Traian Basescu. Aceasta este legea care a fost contestata la CCR si asupra careia Curtea s-a pronuntat si care a ajuns vineri, 13 martie la promulgarea lui Crin Antonescu. In loc sa lase propria lege sa-si urmeze traseul normal, guvernul a emis o Ordonanta de Urgenta cu acelasi continut cu legea.

• 16 iulie 2012

Realitatea TV – despre interviul din El Pais. „Nu l-am spus eu, cuvântul acela. Dar m-am învăţat minte când mai vorbesc cu spanioli să vorbesc în spaniolă, nu în engleză.“ „Păi, atunci în ce limbă aţi vorbit?“ „În engleză.“

Interviul din El Pais a avut loc în limba română, fiind publicat pe site din 3 iulie, informaţia fiind, deci, publică de mult timp.”

 

 

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

2 Raspunsuri la Minciunile lui Ponta-1

 1. Pingback: Preacinstitul victor viorel ponta | BASELANDIA

 2. Imi pare rau ca o asemenea creatura a putut pacali (prosti) atata lume.
  Pe timpul mongolilor(G.HAN),minciuna era pedepsita cu moarte.La noi ,
  un plagiator,o nulitate ajunge si sef de stat caud Partidul BOLSEVIC,cu minciuni, manipuleaza pe cei slabi de inger Gasca asta de mafioti ,care
  aproape toti sunt puscariabil,nu au nimic cu Socialismul si nici cu
  asa zisul comunism,ci este Partidul BOLSEVIC,in l.rusa,BOLSOI=MARE.
  OAMENI BUNI,nu va lasati molipsiti de CIUMA ROSIE!!!

Statistici T5