Actorul si peneliștii

Categoria Opinii, Politica

caragiu

Aud că Mircea Diaconu, actorul, a demisionat din PNL. Mai aud că Mircea Diaconu, politicianul va candida ca independent pe listele de europarlamentare și va trebui să strângă 100000 de semnături în 5 zile ca să îi fie acceptată candidatura. În acest moment, nu știu dacă să spun bravo Mircea Diaconu. Dacă a ieșit din partid pentru a candida independent, pentru că partidul nu a vrut să riște să piardă un loc din vina incompatibilității, și va reveni în partid după alegeri, nu merită nici un bravo, dimpotrivă. Dacă a ieșit din partid supărat că partidul nu a avut încredere și nu a vrut sa piardă locul prin proces și nu se va mai întoarce în partid, ar fi altceva, dar ar putea să fie vorba de o simplă ambiție. Vom vedea dacă merită felicitat sau huiduit. Dacă va reuși în cele 5 zile ce a reușit și Eba, înseamnă că și el va fi ”sprijinit” de tinerii PNL deci ieșirea din partid a fost o înțelegere între el și Antonescu. Unii ar putea spune că Mircea Diaconu nu este în stare de așa ceva pentru că el este un tip integru și nu se pretează la așa ceva. Oare?

Hai să ne amintim momentul Aprilie 2013 când Ponta o numea pe coana Kovesi la DNA. Imediat a avut loc o întâlnire la nivel înalt în PNL care a văzut în asta o încălcare a angajamentelor luate de USL în fața alegătorilor. Dacă Mircea Diaconu ar fi ieșit din partid când a fost numită doamna Kovesi la DNA, aș fi mers pe jos până la București să îl felicit. La vremea aia însă el s-a mulțumit să spună în ședință că ar trebui ca PNL sa iasă de la guvernare pe chestia asta. Îmi făcusem bagajele să merg totuși pe bicicletă, dar a doua zi îl văd pe domnul Diaconu la tv susținând că nu e adevărat, că sunt zvonuri. Am descălecat de pe bicicletă. Apoi după încă o zi, domnul ministru Barbu, cel cu bolnavii de SIDA, spune pe post cu gurița lui că este adevărat, Mircea Diaconu ceruse ieșirea de la guvernare pe motiv ca a fost numită Kovesi la DNA. Atunci mi-am revenit definitiv și am realizat ca actorul devenise și el sălbatic,nu mai respecta publicul, spunea replicile primite de la sufleur, el nu mai avea nici măcar curajul să își recunoască propriile replici. Maestre Diaconu, să îți dea replica un Toma Caragiu, este o onoare, dar să îți  sufle  replicile Crin Antonescu este umilitor. Așa a mai căzut pentru mine un idol, așa s-a mai năruit o speranță.

De ce aș crede acum că ieșirea din PNL ar fi pe bune și nu ar fi numai o chichiță, pentru a putea candida independent, dar sprijinit de PNL în strângerea semnăturilor? Dacă va reuși în 5 zile să strângă 100000 de semnături, asta ar însemna 20000 pe zi asta ar însemna ca în fiecare zi 200 de oameni să strângă câte 100 de semnături. Și matematic este imposibil. Nici Adrian Păunescu, cu al său cenaclu nu ar fi strâns atâtea semnături dacă ar fi adunat pe stadioane oamenii la spectacol. Ce se va întâmpla rămâne de văzut, dacă va strânge semnăturile, aștept revenirea la partid după alegeri ca să pot să merg cu avionul până la București si să îi spun că a devenit un mare actor dacă a prostit 100000 de oameni să semneze crezând că a devenit independent. Dacă și actorul s-a sălbăticit, la ce să ne mai așteptăm? Nu am găsit altă rimă, maestre!

 

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

4 Raspunsuri la Actorul si peneliștii

  1. OLTEANU

    Daca si actorul s-a salbaticit, la ce sa ne mai asteptam?

    Mare actor , a jucat aproape perfect rolul ” personajului infantil”!

  2. jorj gurita

    Daca si Mircea Diaconu este un mare actor, ce vrea sa faca el ca europarlamentar. Vrea sa mearga la cascaval, la bani multi caci pentru tara asta nu este in stare sa faca mare brinza. Probabil ca ideologia partidului nu-i mai este pe plac. Daca stie care este aceasta ideologie despre care nici Crinut nu stie mare lucru. Niste ciocoi.

  3. Mircea Diaconu a facut un rol bun in Actorul si salbaticii, popate si pentru ca a fost langa titanul Caragiu si ne-a incantat prin inocenta lui din sceneta cu elefantul, jucata tot cu Caragiu.Probabil ca multi il vad acelasi inocent, dar mie nu mi se mai pare un tip chiar atat de nevinovat odata intrat in politica. A facut acuma aceeasi greseala pe care a facut-o si Antonescu cu USL-ul: bad timing.Daca iesea din PNL cand a fost numita Kovesi la DNA sau cand s-au votat salariile parlamentarilor sau avionul pentru transportul demnitarilor, acuma facea 100000 de semnaturi intr-o zi. Asa insa, pare ca a iesit pentru ca a fost scos de pe lista de europarlamentari, respectiv de la cascaval european. Asta e. Pe mine m-a convins, cand a negat ca a cerut iesirea de la guvernare. Nu era nici o rusine sa fi recunoscut, darnu a vrut sa strice maginea partidului daca ar fi spus ca a avut o parere contrara sefului de partid. Acuma seful de partid i-a intors serviciu, l-a scos de pe liste ca sa nu strice imaginea partidului.

  4. Pingback: Actorul si peneliștii | Blogosfera

Statistici T5