Săptămâna glumeţilor

Categoria Actualitate, Opinii, Politica

elenele

Situația din Ucraina și apropierea alegerilor Europarlamentare a dat ocazia politicienilor români să facă declarații care pot intra oricând în topul celor mai trăznite replici ale copiilor. Fără a avea pretenția că am inventariat toate perlele, am făcut o trecere în revistă a creațiilor unor politicieni în această săptămână și le pun la dispoziția cititorilor.

Voi începe cu o doamnă, că așa se cuvine:

Măria şi Pălăria

Elena Udrea,cea care cu ocazia referendumului din 2012, nu se mai vedea pe nicăieri datorită aversiunii cetățenilor și a stat în low profile ca să nu îi strice imaginea lui Băsescu, acum a ieșit cu putere la atac și ne invadează din nou retina și timpanele crezând că dacă a făcut penitență și a schimbat numele partidului, cum schimbau PDL-iștii culorile de la portocaliu, la verde și alb, românii nu vor ști cine le vorbește dă cu putere perlă după perlă după recenta întâlnire cu tătucul:

”Avem un partid nou, un partid fără legături cu FSN-ul o generație nouă, nu neapărat o generație tânără, că nu mai suntem tineri nici eu nici domnul Boc, un partid cu idei noi”

Declarația doamnei Udrea mi-a declanșat involuntar o imagine cu un mamifer, nu contează care, obișnuit să se scalde în noroiul camerei sale, să se tăvălească până se acoperă tot de noroi, apoi întră în altă cocină curată și se uită plin de satisfacție împrejur, convins că acum este curat, pentru că a schimbat încăperea.

Apoi ca să nu creadă cineva că a uitat cui îi datorează ascensiunea politică, nu uită să pupe mâna care a hrănit-o, încercând să ne convingă că ceea ce spune este adevărat:

” Mă bucur că am participat la o activitate cu cei mai buni primari din Romania, Băsescu si Boc, cel mai bun prim ministru.”

Și ca să vadă șeful că îi este nu doar recunoscătoare ci și urmașă fidelă, îmbrățișându-i nu doar măsurile ci și ideile, ne arată, uitând de picioarele rupte de jandarmii lui Boc, care este calea de urmat și ce trebuie să facă românii pentru ca ea să ajungă din nou la putere:

”Există o primăvară românească, oamenii să iasă în stradă. Există dispoziția și dorința românilor de a ieși în stradă. Este benefic pentru viața socială”.

Deci doamna Udrea, ca şi iubitul preşedinte Băsescu, îndeamnă lumea la mişcări de stradă, probabil un nou euromaidan cu molotovuri şi lunetişti sprijiniţi de Barroso şi Gittenstein, ca în vremurile bune. Nu e de mirare că domnul Băsescu îndeamnă marile puteri să ia atitudine, doar – doar s-o lipi ceva şi de România. Mai rămâne, așa cum spunea parcă prietenul Ponta, ca doamna Elena să își facă o fotografie înfășurată doar în drapel, nu contează al cui, poate ar fi bine cel de la revoluție, cu o gaură în el, să poată admira românii două găuri una în revoluție și una în capul revoluționarei.

Soluţia UE şi poluţia lu ăla mic

Prezent în studioul aceleiași televiziuni care a început să concureze celebrul B1 prin invitarea tuturor gângăviților creatori și distrugători de evenimente care îl au pe Băsescu în suflet, chiar la aceeași emisiune în care se reproducea doamna Elena ot Pleșcoi, piticul specialist în legi anticonstituționale, mister Boc face și el dovada mișcării neuronului:

” Acuma justiția dă decizii fără legătură cu partidele politice, fără să primească ordine de la FSN-ul lui Adrian Năstase.”

Da? Se pare că domnul Boc trăiește în altă țară, căci nu a auzit nici de amestecul ambasadei americane care a chemat la ordin șefii justiției române, parlamentarii din comisia juridică exact pe acest aspect, sau nu a auzit ultimele declarații ale procurorilor DNA. Domnia sa declarând că la această oră nu mai avem cazuri de amestec al politicului în justiție, vrea probabil să afirme că amestecul domnului Băsescu nu se pune pentru că președintele este apolitic. Așa da. Dar tot nu înţeleg ce au amândoi cu Năstase, ăla e la puşcărie, s-a zis cu el, de ce mai guiţă unii după el, că doar l-au pârlit de mult, sau neavând alt Bau Bau sau inspiraţie, au citit temele de la alegerile din 2005? Deşteptarea copii, suntem în 2014.

Și mai dă domnul Boc o perlă de genul gura mincinosului adevăr grăiește când se referă la situația din Ucraina și implicarea UE. Iată ce perlă dă domnul Boc:

”Uniunea Europeană este soluția și nu cauza la ceea ce se întâmplă azi.”

Se referă oare domnul Boc numai la euromaidanezii cu gloanțe și molotovuri, care sunt soluția și nu cauza sau la toate măsurile ce vor urma conform practicii deja implementate în România?Apropo domnul Boc, starea în care se găsește acum România este din cauza UE sau a soluțiilor UE,  că la toate măsurile și legile impuse de nenumăratele dumneavoastră guverne, vă plângeați că așa ați primit ordin de la FMI și că trebuie să vă supuneți indicațiilor şi deciziilor UE.

Prin acumulări cantitative la salturi calitative negative

Trecem la o altă glumeaţă, o altă Elenă, o altă perlă. Doamna Elena, dar nu Băsescu, că nu mai e Eba acum, e nevasta lui SIDA, să mă scuze, nu i-am reţinut numele de familie, doar cel de scenă, scrie, -atenţie, a reuşit marea performanţă să editeze câteva cuvinte închegate, fără să se împleticească- pe blogul său cică, cum că ea nu se compară cu madam Macovei, că activitatea ei la UE nici nu se compară cu cea a pârâcioasei, care nu are nici pe jumătate din intervenţiile şi interpelările ei în şedinţe. Păi la fel se poate lăuda şi domnul Cosma Gheorghe, prietenul doamnei Grappini, renumitul deputat „auto”care oricând îi poate spune unui profesor universitar doctor că nu a scris atâtea cărţi, câte chefuri a aranjat el pentru partid. Doamna SIDA, dacă tăticuţu a uitat să vă informeze, vă spun eu că chestia aia cu acumulările cantitative care duc la salturi calitative a trecut, nu mai e de actualitate, suntem în 2014, nu în 1914.Vreţi să aduceţi aminte lumii ce perle aţi scos prin intervenţiile dumneavoastră? Păi decât 1000 de intervenţii bâlbâite şi pe lângă tema şedinţei, mai bine una dar bună. Acuma nu că i-aş lua apărarea, dar   când vorbea , sau mai bine spus când turna doamna Macovei, aplecau urechea toţi comisarii europeni gata să facă rapoarte privind ameninţăruile la adresa statului de drept în România,  nu ca la dumneavoastră, că care când vorbeaţi vă ascultau doar băieţii cu ochi albaştri atenţi să nu vă scrântiţi limba.  Parol!

Ponta expertul Europei

La fel de hazliu este și domnul Ponta, care merge în Albania și își oferă serviciile fără să i le ceară nimeni. Și ce poate să ofere România Albaniei? Mulți ar spune că destule. Eu aș spune că nimic. Albania este la această oră mult peste România, deși a avut o ”revoluție” mai lungă și mai sângeroasă decât România. Drumurile în Albania sunt de zece ori mai bune decât în România, prețurile mai mici, nivelul de trai mai ridicat. Până și renumita armată albaneză este mai înzestrată. Ce are România și nu are Albania, este apartenența la UE și aș spune că tocmai datorită acestui fapt Albania nu a trecut prin criză, și este peste România la toate capitolele. Dar asta nu va mai dura, domnul Ponta s-a dus acolo să îi învețe pe albanezi cum e cu UE și să le ofere consultanță în ceea ce privește … țineți-vă bine, ABSORBIREA FONDURILOR EUROPENE ȘI LUPTA ANTICORUPȚIE. Nu, nu este o glumă este purul adevăr:

” Există două domenii în care vreau şi putem să acordăm asistenţă, în primul rând în ceea ce priveşte accesarea fondurilor europene. Vreau să oferim tot sprijinul şi toată experienţa noastră în acest sens“

Să nu leșini de râs? Sunt două domenii în care România a primit scatoalce de i-a dat borșul pe nas și  exact în aceste domenii în care UE ne urechează și ne dă amenzi de miliarde, Ponta vrea să le dea lecții albanezilor ca să intre în UE. Nici că se putea un profesor mai bun. Expert nu altceva. Nu bănuiam că domnul Ponta este atât de talentat în texte umoristice. Răposatul Băieșu l-ar fi invidiat, zău așa.

Fericirea lui Grapini

Și pentru că am început cu o doamnă să încheiem cu alta. Renumita doamnă Grapini, prietena domnului deputat Cosma, deputatul auto, cum mai este cunoscut. Face doamna Grapini cum face și dă cu nuca în perete, ca să nu pomenesc de fasole. Ultima oară dădea vina pe calculator și pe cratime. Acuma doamna Grapini, are probleme cu computerul personal, adică materia cenușie. Fiind probabil la concurs cu fostul ministru Barbu, cel care avea ceva cu bolnavii de SIDA, doamna Grapini se leagă de reumatici și o dă de belea. În vizită pe la Tușnad în precampanie, doamna noastră se miră cu gura mare de multitudinea de românași care vizitează băile și se bucură nevoie mare că sunt așa mulți. Iată ce spune cu subiect și predicat:

„este indicat tratamentul pentru Reumatism, și slavă domnului, în România jumătate din populație este bolnavă de reumatism”

Dacă ținem cont că cealaltă jumătate este bolnavă de cancer și de inimă, atunci „slavă domnului”, scapă și guvernul de grija pensiilor și a ajutoarelor sociale. Pe bune!

Ei, să mai spună cineva că românii şi-au pierdut simţul umorului.

 

 

 

 

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Un Raspuns la Săptămâna glumeţilor

  1. Pingback: Săptămâna glumeţilor | Blogosfera