”Comisie mixtă” ruso-americană pentru cercetarea dispariției Zborului 370

Categoria Actualitate, Opinii, Politica

zborulMH370

Surse ce doresc să rămână în anonimat au anunțat că SUA și Rusia au decis să caute împreună avionul malayezian dispărut acum două săptămâni. Cum cercetarea prin sateliți nu a dat nici un rezultat iar în Oceanul Indian și Marea Chinei nu s-a descoperit încă epava, doar se primesc anunțuri că ar fi fost zărite prin satelit niște elemente dar nu se poate ajunge la ele, cele două mari puteri au decis să caute împreună. Numai că Oceanul Indian și Marea Chinei fiind deja amanetate la căutare de australieni, chinezi și alte națiuni care vor să afle de ce a dispărut avionul și ce avea la bord de nu îl găsește nimeni, rușii și americanii au decis să caute avionul prin Marea Neagră. Americanii și-au adus ceva portavioane și distrugătoare, AWACS uri și avioane de luptă ca să caute avionul dispărut, iar rușii au adus ceva tancuri, artilerie însoțite de 100000 de soldați care așteaptă un semn, o informație cât de mică, pentru a porni ca ”perierea” zonei, în lanț de ”căutători”.  Cum încă nu se știe unde și cum a dispărut avionul acesta este căutat după cum se vede, în aer, pe mare și pe uscat. Nu este exclus  ca forțele să sporească cu trecerea timpului. Așa că cine își face probleme privind iminența unui nou război în Ucraina, să se liniștească, nu este nimic altceva decât o simplă activitate umanitară la care cele două țări au decis să ia parte.

Modul în care este căutat avionul dispărut, în anul de grație 2014, mă duce cu gândul la un banc din anii 80, când un milițian afla în exercițiul foncțiunii  întâlnește un cetățean turmentat care se învârtea noaptea pe la orele 22-23 sub un felinar și înjura de mama focului. După o serie de  pulane administrate tulburătorului liniștii publice, în timp ce își odihnea mâna legii,  polițistul își amintește că e totuși om și îl întreabă pe cetățean de ce umblă la ora aia pe străzi înjurând și nu este acasă în pat. Omul spune printre lovituri că și-a pierdut cheia și nu are cu ce intra în casă. Luminat, și el milițianul cât era el de milițan a admis că omul nu putea intra în casă decât prin efracție ceea ce era ilegal și purcede la căutarea cheii alături de cetățean. După o jumătate de oră de căutat de pomană își pierde calmul și începe și el să înjure la concurență cu bețivul.După altă jumătate de oră, cu cascheta lăsată pe spate și transpirat de nervi milițianul îl întreabă pe om dacă e sigur că a pierdut cheia acolo, că e imposibil să nu o fi găsit dacă era acolo, iar omul răspunde:

-Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, nuuuuuuuuuuuuu, am pierdut-o pe trotuarul celălalt.

-Păi și atunci de ce o cauți aici măi animalele, își iese definitiv din bocanci milițianul?

-Păi aici este mai multă lumină, răspunde inocent cetățeanul.

Cam așa mi se pare mie că se caută avionul malayezian dispărut. În anul de grație 2014 cu sute de sateliți spion, cu sisteme de căutare, interceptare, avionul nu este de găsit, deși este căutat de toate serviciile și sateliții posibili. Au apărut pe internet și variante neoficiale care îmbrățișează ipoteze conspirative. Acum ori variantele și ipotezele lansate de autorități, ca și ”știrile” vehiculate ca sigure sau mai mult ca probabile pe diferite surse oficiale sunt date de amatori în dorința de a spune ceva și a salva incompetența sau lipsa de interes, ca și în cazul Apuseni, ori cei care plămădesc teorii ale conspirației sunt cu adevărat profesioniști, mai profesioniști decât ”profesioniștii” oficiali din sistemul de căutare cercetare sau departamentul comunicare al administrației responsabile, dar adevărul e că din toate variantele apărute cea mai plauzibilă este și cea mai năstrușnică.

Așa se face că am primit de la dispariția avionului până acum zeci de informații care fie se băteau cap în cap, fie nu aveau nici o noimă sau nu contau în caz, fie erau date așa ca să se dea ceva presei flămânde de știri sau familiilor dar toate mascând imposibilitatea de a da ceva real.

Am aflat că în avion erau doi teroriști arabi cu pașapoarte false, apoi că nu erau teroriști, am aflat că avionul a căzut în Marea Chinei, apoi că a schimbat traseul, am aflat că piloții se jucau si fotografiau cu fetele în avion, apoi că erau doi profesioniști, am aflat că avionul a fost deturnat, apoi că de fapt piloții schimbaseră direcția, am aflat că au fost decuplate sistemele de urmărire și identificare, că piloții au făcut-o intenționat, apoi că nu se poate așa ceva, că s-ar fi zburat prea sus sau prea jos pentru a fi identificat, tot ce se putea spune s-a spus, inclusiv că ar fi fost identificat avionul sau rămășite ale avionului, dar nimeni nu a ajuns la ele, pentru că nu se spune din ce motive nu s-a putut, că nu știu ce cercetători ar fi descoperit prin calcule locul unde ar fi avionul ca și cum ar fi devenit o novă, o nouă planetă pe cer, iar culmea ridicolului este informația că toți călătorii ar fi murit prin asfixiere, pentru că avionul ar fi zburat prea sus. Este pur și simplu incredibil că pot fi date astfel de explicații avansate ca informații date de unii experți care în loc să ajute mai mult încurcă. De ce aș crede această variantă, dată în baza unei posibilități, fără nici o dată care să confirme? ” Aeronava Boeing 777 a companiei Malaysia Airlines, dată dispărută din 8 martie, la scurt timp după decolarea din Kuala Lumpur, ar fi urcat până la altitudinea maximă permisă de aparatul de zbor, într-o misiune sinucigaşă terifiantă” scrie Daily Mail. Co.UK ,dintr-o sursă care dorește să rămână anonimă dar vrea să își facă astfel reclamă. Că apar declarații de acest gen, nu mă miră sunt mulți nebăgați în seamă care profită de lipsa de informații, incompetența sau reaua voință a autorităților, așa cum și ziare sau televiziuni care preiau orice porcărie sau chiar inventează sub numai să își vândă marfa.

În aceste condiții este normal să apară teorii ale conspirației care dacă sunt și bine pregătite și se bazează pe unele informații reale, pot părea ca singura explicație viabilă. Așa a apărut pe un blog informația sau teoria că de fapt avionul ar fi transportat pe lângă călători, și unele materiale interzise, ceva arme biologice sau nucleare, că totul se făcea sub acoperire, că departamente ale unor state, sau  CIA sau mai știu eu ce organizații secrete erau implicate. Sunt acreditate ipoteze legate de o bază americană din atolul Diego Marcia din Oceanul Indian, de o navă americană “Maersk Alabama”, de moartea suspectă a doi foști militari SEALS, trafic cu arme biologice sau nucleare. Apoi apar alte date, altă teorie, legată de existența unei zone gen Triunghiul Bermudelor în zona în care a dispărut și Zborul MH370 fiind inventariate alte 16 dispariții asemănătoare. Datele statistice confirmă dispariția dar nu dau nici o explicație palpabilă privind cauzele. Și ca să fie pus și aici un capac, mai apare o teorie , că avionul malayezian ar avea o clonă undeva prin Israel dar de fapt nici SUA nu ar fi străine și în fine, ultima variantă, că familia Rostchild ar fi la baza dispariției pentru că dorea dispariția unor savanți de la o firmă Hi-tech,care se găseau printre pasageri și puseseră la cale o invenție care îi încurcau afacerile. Se dă ca probă un anunț privind dispariția sau prezența acestora în avion : “Aceştia erau oameni care aveau multă experienţă şi cunoştinţe tehnice şi erau foarte importanţi pentru noi. Cu siguranţă că dispariţia lor reprezintă o pierdere mare pentru companie”, declarase la un moment dat Mitch Haws, vice-preşedintele corporaţiei pentru comunicaţii globale şi relaţii cu investitorii.”

Până la urmă toate aceste date și informații oferite de adepții teoriilor conspiraționiste și autorități nu fac altceva decât să ducă la ”creșterea negativă” a interesului sau curiozității presei sau a opiniei publice față de subiect, la fel ca și în cazul Apuseni unde apăruseră tot felul de teorii privind amestecul lui Arafat în traficul de organe, al lui Ponta în mafia transplantului de organe, sau concurența dintre spitalele românești și cele ungurești privind preluarea ”donatorilor” de organe. Finalul va fi și aici ca și în cazul Apuseni, unul românesc, în care opinia publică, familiile celor decedați de aleg cu o zi de doliu național, o medalie, mult praf pe tobă și o batistă imensă pe țambal.

Rămân însă câteva întrebări care lasă loc la orice interpretări și explicații, care mai de care mai fanteziste:

– Cum se face că a fost posibil să dispară ditamai mastodontul fără să observe nimeni, fără să nu se găsească nici o urmă fără să vadă nimeni pe cer un avion căzând sau explodând în aer?

– Cum se poate să nu fie înregistrat traseul  pe radar sau cum poate să zboare un avion încă 4 ore după ce se pierde legătura cu el, fără să fie înregistrat de radare sau alte sisteme de detecție, sateliți în condițiile în care era ”dat în urmărire”? Înseamnă că deja a fost inventat avionul invizibil total și imposibil de detectat și armata americană nu știe nimic?

– Cum se face că după dispariția oricărui contact cu avionul, timp de câteva ore telefoanele unora din pasageri sunau deci primeau semnal de la familiile acestora? Dacă avionul ar fi explodat în aer sau ar fi căzut în ocean acest lucru ar fi fost imposibil fie din cauză că ar fi fost distruse în urma exploziei fie ar fi fost pe fundul oceanului și nu mai puteau primi semnal. Singura explicație, ar fi că avionul ar fi continuat să zboare, dar telefoanele fie au fost luate de la călători pentru a nu comunica cu familiile, deci e vorba de un atentat, nu contează al cui, fie au fost bruiate cu sisteme la care au acces numai anumite agenții, ceea ce alimentează teoriile de mai sus.

– în ce direcție a zburat unde a ajuns și cum a fost posibil să nu fie văzut timp de 4 ore avionul respectiv nici pe radare nici cu ochiul liber, unde a aterizat, dacă nu se văd sau mai bine zis nu s-au găsit urme nicăieri ale prăbușirii nicăieri?

Îmi e teamă că nu vor primi răspunsuri la aceste întrebări se va spune că teoriile conspiraționiste sunt pure invenții aberante, lucru pe care l-aș accepta pentru că adevărul este unul singur, iar teoriile mai multe, dar dacă altă explicație nu există și totuși nu se găsește nici o urmă cât de mică a avionului, atunci nu pot exista decât trei explicații :

1. Avionul a fost deturnat apoi distrus cu pasageri cu tot în mod intenționat de către cineva suficient de mare și puternic încât să poată acoperi toată afacerea;

2. În zonă se manifestă fenomene sau există forțe care depășesc tehnologia pământeană cunoscută ,care pot face să dispară fără urma avioane de asemenea dimensiune, oameni, aparatură tehnologică;

3. Competența și neglijența autorităților este atât de mare încât preferă să ascundă adevărata cauză sau locul prăbușirii, decât să dea explicații care i-ar incrimina;

Oricare dintre variante ar fi dus la dispariția sau negăsirea avionului, este clar că cel vinovat sau care știe ceva, este destul de mare și puternic pentru a acoperi totul;

PS: Apropo, aud că 3 dintre eroii găsirii avionului căzut în Apuseni, sunt acum și ei căutați… de procurori, pentru că își câștigă traiul din tăieri/vânzări de lemne, tot așa, pe cont propriu, cum au găsit și avionul. Păi de, ce să vă fac eu măi oamenilor dacă nu ați intrat și voi în echipele de căutare ale poliției, și SMURD, ministerul transportului, sau alte echipe oficiale, ale statului sau oamenilor statului vedeți ce se întâmplă? Celor care lucrează oficial nu li se întâmplă niciodată nimic, că de aia sunt la putere și reprezintă legea. Așa e și cu lemnele. Dacă cei trei  ar fi intrat în echipele de tăietori ale regilor lemnului,coordonați de oficiali din fruntea ministerului pădurilor al mediului, și ”puilor de dac” moștenitori ai lui Attila, care taie liniștiți lemne de 25 de ani fără să îi găsească nimeni și fără să fie căutați de procurori, alta ar fi fost situația. Așa se întâmplă când te implici în activități de unul singur și nu te întovărășești cu cei care o fac organizat, acoperiți și protejați. I-a pus dracu să arate ei că sunt mai buni decât statul și găsesc ei ceea ce nimeni nu avea chef să găsească. De aici și proverbul românesc” nici o faptă bună nu scapă nepedepsită”.

http://www.lovendal.ro/wp52/am-aflat-misterul-zborului-370-al-avionului-malaiezian-disparut-el-a-fost-deturnat-de-marina-americana-la-baza-militara-diego-garcia-din-oceanul-indian-avand-o-incarcatura-biologica-suspecta/

http://www.bloomberg.com/infographics/2014-03-13/vanishing-planes-mapped-since-1948.html

http://www.planespotters.net/Production_List/Boeing/777/28416,N105GT-GA-Telesis-php

http://www.lovendal.ro/wp52/noi-dezvaluiri-bomba-despre-avionul-malaiezian-disparut-george-soros-detine-un-avion-clona-in-israel-iar-acesta-ar-putea-fi-folosit-de-serviciile-secrete-israeliene-pentru-a-inscena-un-atac-terorist/

http://www.lovendal.ro/wp52/lovitura-de-teatru-familia-illuminati-rothschild-doboara-avionul-malaiezian-pentru-a-detine-controlul-asupra-unui-brevet-important-angajatii-companiei-high-tech-sunt-sacrificati-in-numele-puterii/

 

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Un Raspuns la ”Comisie mixtă” ruso-americană pentru cercetarea dispariției Zborului 370

  1. ionescu

    Parerea mea umila e ca l-a lovit ceva care circula cu directie precisa spre altceva,iar acum se musamalizeaza,s-a format acea formatiune care acopera urmele,vom afla adevarul peste…..1000 ani.Majoritatea erau chinezi….presupun oameni de afaceri…..iar treaba cu teroristii nu o mai crede nimeni,treaba e facuta cap-coada.Cind esti intr-o misiune riscanta,asumata stiti cum zice cel MARE…daca reusesti bine,daca nu, eu nu stiu nimic