O declaraţie cât o condamnare

Categoria Despre Armata, Stiri Interne

basescu la lopata

Duminică 18.05.2014, după întâlnirile avute cu Secretarul General al NATO şi înainte de întâlnirea cu vicepreşedintele american Joe Biden, tatăl celebrului avocat Joseph Hunter Biden, membru în consiliul de Administraţie al firmei Burisma Holdings, cu interse în estul Ucrainei, domnul preşedinte Băsescu a avut o intervenţie televizată la Iaşi, ceva din seria “Cucul şi Pupăza” şi ne-a spus câteva adevăruri vizavi de relaţia NATO-România adevăruri care luate la bani mărunţi ar goli puşcăriile de actualii colocatari, pentru a face loc celor care din 89 încoace ne-au condus ţara.

Domnul Băsescu vorbeşte despre armată şi ne spune domnia sa că iată, acuma de când cu criza asta din Ucraina,( unde după domnia sa încă nu a început războiul civil, cei care se bat pe acolo se bat cu pistoale cu apă sunt soldaţi de plumb şi au tancuri de lemn), a descoperit că România nu mai are cu ce să se apere, că nu are tehnică, nu mai are industrie de apărare, nu mai are rezervă şi nici .. armată la rezerviştii pe care îi mai are. Nu mai vorbesc de sistem de mobilizare. În încercarea de a arăta cât de vizionar este, domnia sa ne spune: “Imediat ce au apărut ameninţări legate de Ucraina toţi am strigat să vină americanii, iar americanii spun: ‘Nu aţi vrea să cheltuiţi şi voi puţin mai mulţi bani pentru popria apărare? Noi venim, dar să nu ne chemaţi din prima zi'” Ei ce părere aveţi? Nu este bestial?

În primul rând că acuma dă vina pe noi că am strigat să vină NATO, cu alte cuuvinte, noi, românii suntem de vină pentru toate apelurile şi declaraţiile şi ameninţările idioate făcute de el şi Ponta imediat după ce au apărut turbulenţele în Ucraina.

În al doilea rând, pentru că spune domnia sa că reprezentantul NATO i-a spus acuma să cheltuim mai mulţi bani la apărare. Aici iarăşi sunt două idei. Prima se referă la faptul că în mod “ciudat” , marea reformă a armatei Române s-a făcut sub directa coordonare, îndrumare şi indicaţii ale marelui partener strategic şi NATO, aşa că nu înţeleg ce ne reproşează aceştia acuma. În al doilea rând nu înţeleg de ce trebuie să vină alţii să ne spună ce să facem cu armata şi cum să ne apărăm sau cât să investim în apărare, noi nu avem cap, noi nu ne cunoaştem interesele naţionale, noi nu ştiam că va veni o vreme când vom conta doar pe noi, idiferent câte acte de supuşenie sau colaborare vom semna ? Dacă domnul preşedinte Băsescu, preşedintele CSAT a aflat asta abia acuma, avem o mare problemă, înseamnă că România a fost condusă timp de nouă ani nu de un chior cumi se spune prin unele publicaţii şi televiziuni, ci de un orb sau un insconştient iar acest lucru se poate traduce prin subminarea capacităţii de apărare a ţării de către el şi toţi cei care au condus armata, siguranţa naţională, de 25 de ani încoace. Domnii de la SRI ar trebui să includă clasa politică românească pe lista ameninţărilor la adresa siguranţei naţionale.

A treia informaţie pe care ne-o dă domnul Băsescu într-o singură frază este că NATO nu va veni din prima zi chiar dacă va fi cazul aplicării atât de amintitului articol 5. Spune domnul Băsescu că reprezentanţii NATO i-ar fi spus: “noi venim, dar să nu ne chemaţi din prima zi”. Aoleo, dar domnia sa chiar credea că o să vină NATO în secunda doi? Domnia sa nu ştia că chestia aia cu secunda doi este o gogoriţă de aburit fraierii?Mă mir, că doar a folosit-o şi domnia sa când cu referendumul, şi Ponta când cu plagiatul şi şi Antonescu, când cu demisia. Nici o altă frază a nici unui politician român din toată istoria României nu cuprinde atâtea adevăruri şi auto-incriminări câte se găsesc în această declaraţie dată la Iaşi de domnul Băsescu. Domnul Băsescu sintetizează practic toată inconştienţa şi incompetenţa celor ce s-au aflat la conducerea ţării vizavi de politica şi strategia de apărare, pe care le-au pus undeva în coada intereselor guvernelor, partidelor şi parlamentelor de după 89, aşa cum spune acelaşi preşedinte, crezând sau sperând că noi ne vom gândi numai la guvernul Ponta: „întotdeauna prioritate au avut baronii şi mai puţin armata. Acum s-ar putea sa ne jucăm în continuare. Am văzut declara-iile premierului că în patru ani o să ajungem la 2%. E foarte gresit. Poate fi foarte tarziu” Din nou domnul Băsescu pune punctual pe I şi condamnă conducerea politică a ţării, dar greşeşte încercând să lase totul pe umerii ultimilor doi ani de “baronat” . Ca să fie credibil şi sincer “până la capăt” domnia sa ar fi trebui să se refere sau să admită că de aceeaşi vină se fac vinovate toate guvernele şi toţi preşedinţii care au condus destinele ţării, ale armatei şi siguranţa naţională de 25 de ani încoace, inclusive sfinţia sa.

Dacă tot vorbim de armată hai să spunem ceva şi de domnul Duşa, cel care şi acuma se crede ministrul apărării. Domnia ne anunţă în comunicatul cu nr 131, că s-a întâlnit cu domnul Anders Fogh Rasmussen, căruia nu a uitat să îi mulţumească cu supuşenie că ne conduce către noi culmi de progres şi civilizaţie:

“La începutul întrevederii oficiale, ministrul apărării naţionale, Mircea Duşa, a mulţumit secretarului general al NATO pentru activitatea desfăşurată de acesta în cadrul Alianţei Nord-Atlantice, considerând că leadership-ul demonstrat de Anders Fogh Rasmussen pe parcursul celor cinci ani de mandat a avut un un impact pozitiv asupra NATO.”

Cine spune că a dispărut limbajul de lemn şi limbile oficiale? Toată lumea ştie că în NATO limba oficială este Engleza, iar domnul Duşa a dovedit că o stăpâneşte.

Mai aflăm din acelaşi comunicat că ministrul apărării, ca şi domnul preşedinte are în plan acordarea de noi fonduri pentru apărare, probabil pentru cumpărarea altor sicrie zburătoare sau plutitoare sau altor aparate sau tehnică de la strategici, că doar acesta a fost obiectivul distrugerii industriei naţionale de apărare, dar şi că NATO a luat de bună oferta făcută de România prin domnii Geoană şi Corlăţean, privind crearea unor baze militare permanente în România subiect ce va fi discutat la Summitul NATO din Septembrie, care va avea loc în Ţara Galilor. Este deosebit de interesant, domnul Rasmussen consideră necesar să consulte membrii alianţei privind acest proiect, dar conducătorii noştri nu îşi consultă populaţia, ei iau decizii fără să consulte pe nimeni.

Mă întreb cine va fi preşedinte şi când va admite că ceea ce se întâmplă azi este împotriva intereselor României? Deci după ce nu doar au constatat, dar li s-a şi spus că trebuie să îşi organizeze şi doteze armata ţării, după ce li s-a spus că nimeni nu va veni să îi apere din prima zi, poate nici primele 30 de zile şi după ce au constatat că nu mai au armată naţională nici activă şi nici de rezervă care să se achite de sarcinile de apărare în procent de 100%, conducerea ţării în loc să ia măsurile care se cer, pun ţara la dispoziţia altora şi creează baze militare străine permanente în ţară neglijând din nou armata, pentru că banii pe care îi vor aloca armatei nu vor fi pentru creşterea capacităţii de apărare a armatei ci pentru înfiinţarea acestor baze şi cumpărări de arme şi tehnologie probabil tot second-hand că altceva nu ne putem permite. Lucrăm pompieristic, nu suntem în stare să construim, să facem ceva serios şi durabil, cârpim. Ţara nu se apără cu cârpaci, dar iată, este condusă de cârpaci şi lăutari. Aceste declaraţii prind bine, nu se ştie când va mai apărea un nou 89 şi să nu uităm că Ceauşescu a fost condamnat pentru aceleaşi vini, dar nedovedite pe când ei, se condamnă singuri, unul pe altul şi toţi la un loc.

http://www.ziare.com/basescu/presedinte/basescu-nu-poti-neglija-la-nesfarsit-cheltuieleile-pentru-aparare-poate-fi-prea-tarziu-1299535

 

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

4 Raspunsuri la O declaraţie cât o condamnare

 1. Dumitru Ardelean

  Aveti perfecta dreptate d-le N.Marin romanii ii tot asteapta pe americani di ’44 incoace,nu o sa ne ajute nimeni de nu ne vom ajuta singuri.Iar despre starea actuala a armatei ar trebui trasi la raspundere toti cei care de24 de ani incoace au contribuit la distrugerea si noncombativitatea ei.

 2. ionescu

  E o vorba din batrini…ajuta-te singur,sa nu asteptam ajutor de la strain,el se lipeste de tine cind are interes,si ho.ho,interese sint multe si grase.Sintem o tara cu resurse buni de muls,dar avem o slabiciune,ne place sa ne guduram pe linga cei care ii consideram puternici.Eu zic ca noi sintem puternici ca avem tot ce ne trebuie si ei trebuie sa se gudure pe linga noi sa le dam ceva.Germanii au scapat de baze pe teritoriul lor,si unde sa le amplaseze?!pe pamintul nostru,caci trebuie si pe astia sa-i intretina cineva nu?Poate ca asa o sa ajungem si noi ca nemtii cu economia lor,ce nu i-a omorit,i-a facut mai puternici.Basescu ma astept sa stie istoria tarii,foarte bine,stie ca am avut situatii cind ni s-a promis marea cu sarea si cind am fost la ananghie,am asteptat cu ochii in soare…..,iar e o vorba,o data esti bun,a doua oara,esti prost,iar noi ar trebui sa fim atenti ca a trecut de mult,a doua oara

 3. octavian martin

  … chematul din prima zi … Din cate am mai citit (si auzit) degeaba ii chemi! Din NATO de Europa … cine sa te ajute ca abia au pentru ei! Acum sunt „in functiune” cateva divizii imprastiate care, insumate, fac vreo 3 – 4 armate. Mai sunt cateva escadrile (nu vorbim de cele de sprijin).
  In doctrina SUA, pe timp de pace „e pe teren” infanteria marina, portavioanele cu grupurile lor de sprijin si cateva unitati de aviatie de vanatoare (pentru apararea teritoriului propriu). Restul zecilor de divizii meca si alte alea … stau in dulap, in mape, cu termen 30, 60 sau 90 de zile. Ehe … ! Boala lunga!
  Dincolo … se spune ca sunt 60 – 80 de armate in cazarma, „la cheie”. Cu cele 18.000 de tancuri (banuiesc ca nu T34), 12.000 miguri si suhoaie, 10.000 de tunulete si nu stiu cate’jdemii de parasutisti (se aude ca ar fi cateva zeci de divizii) … nu au nevoie decat de 2 – 3 saptamani de la semnal pentru a fi pe tarmul Atlanticului. Cand or veni americanii peste doua luni mai vedem!
  Am privit parada rusilor de zilele trecute. M-au surprins doua aspecte: a) felul in care defilau generalii … asa ceva la noi e imposibil! Ii lua pe majoritatea cu salvarea! b) a defilat un bloc de parada ce reprezenta o „brigada de lunetisti din cadrul Spetsnaz”! Pai atunci! Despre ce vorbim!?
  Asa ca … DOAMNE FERESTE!

 4. Gurita

  Un nou ’89 poate sa apara peste noapte,dar de data asta schema o sa le reuseasca; federalizarea Romaniei. Baze militare americane pot fi in orice regiune istorica a fostei Romanii.

Statistici T5