Ţinte false sau marea bârfă naţională

Categoria Actualitate, Opinii, Politica, Social

tinta falsa

Ortodoxismul lui Ponta

De la depunerea candidaturii domnului Ponta încoace, lucrurile încep să se precipite. Duşmanii de partid sau personali au sărit în sus, când acesta a pomenit de biserică şi ortodoxism, insinuând că acesta s-ar fi legat de faptul că Iohannis nu ar fi ortodox. Păi să ne fie cu iertare, nici Ponta nu este ortodox, nici politica sa, nici metodele sale de conducere, nici numirile miniştrilor nici afacerile pe care le angajează în numele nostru şi atunci care e problema?

Pericolul nu vine din ortodoxismul ci din neortodoxismul lui Ponta. Mulţi au sărit în sus susţinând că declaraţia lui ar amesteca Biserica în lupta politică. Hai să fim serioşi. Dar Biserica a făcut politică încă de pe vremea legionarilor, cine a spus că de atunci s-au lăsat ? Sau pe vremea lui Ştefan cel Mare nu era obiceiul ca popii să blagoslovească steagurile pretendenţilor la tron, fiecare popă cu domnitorul lui ? Să fim noi sănătoşi câte beizadele au fost adăpostite prin biserici de furia şi răzbunarea rudelor sau duşmanilor. Să nu facem din ei nici fecioare, nici uşi de biserică, că este ştiut că chiliile preasfinţilor nu mai adăpostesc fecioare şi nici feciori nici la propriu, nici la figurat. Aşa că toate lamentările pe acest subiect sunt de ochii lumii, aşa ca să aibă ce spune. De ce nu vede nimeni că Biserica se bagă din ce în ce mai mult în jocurile politice, clerul se grăbeşte să facă poze cu hăhăiţi aflaţi la putere, să promită domnie veşnică şi sprijin “divin” celor care îi ajută să îşi ridice Casa Poporului în sutană, cu banii tuturor românilor, indiferent că sunt ortodoxi sau nu, indiferent că vor sau nu. În timpul ăsta ei fac trafic cu lumânări, obiecte de cult, slujbe, într-o economie de culoarea sutanelor, pentru că atâta vreme cât fiscul nu are posibilitatea să verifice şi să impoziteze averile, afacerile şi bunurile bisericii, avem în faţă fără doar şi poate o afacere obscură, o evaziune fiscală, la care statul închide ochii şi chiar o ajută cu legi şi stipendii favorizante care ele însele reprezintă o discriminare la adresa altor culte.Statutul bisericii ortodoxe este dovada vie şi pământească a faptului că există ceva mai presus de lege în Romania. Despre asta nu spune nimeni nimic dar ne îndreaptă toţi spre ţinte false.

Numirea unor miniştri

Mare scandal mare legat de propunerile pentru ministerele Culturii şi al Bugetului. Cele două nominalizări ale lui Ponta, au fost hăhăite de Băsescu pe motive ascunse. Aparent Băsescu o respinge pe doamna Biro pentru că nu ştie limba română suficient de bine. Aiurea. Nu ar fi exclus ca peste un timp destul de scurt, să fie obligatoriu să ştii limba maghiară ca să fii numit ministru. Până atunci însă, e absurd să ceri unui UDMR-ist să ştie la perfecţie limba română, sau să o vorbeaqscă fără accent. Faptul că doamna Biro nu ştie ce înseamnă biped nu e din cauza limbii române ci din cauza culturii generale. Aici e vorbă de cultură, nu de limbă, dar probabil domnul Băsescu a vrut să fie mai blând. Este absurd să numeşţi la cultură o persoană care nu cunoaşte ce înseamnă a fi biped. Această farsă jurnalistică arată nu că doamna Biro nu ştie limba română ci că este tufă de Veneţia la capitolul cultură generală, iar domnul Ponta o propune la mişto ministrul culturii, parafând bătaia de joc a UDMR la adresa culturii româneşti. Dacă o astfel de persoană indiferent de naţionalitate ajunge la cultură, ne putem pune laţul de gât.

Dar adevărata dramă nu este că doamna Biro ar ajunge acolo, ci că UDMR a luat de fiecare dată în păstorire ministere aparent mici dar cu impact social şi naţional imens. Sănătatea, Mediul şi Cultura au fost mereu ale ungurilor, cât au fost la guvernare şi asta nu a dat nimănui de gândit. Având aceste ministere, UDMR a pus pe butuci sistemul sanitary făcând din România ţara cea mai bolnavă din regiune, s-a infiltrate adânc în industria farmaceutică, a pus mâna pe staţiunile balneoclimaterice din Transilvania, Băile Felix şi se pare în curând şi pe Herculane, au defrişat tot ce puteau defrişa, au dat aviz de distrugere a tuturor siturilor care au fost descoperite pe traseul autostrăzii Transilvania, şi se ocupă intens de distrugerea arhivelor şi a tuturor mărturiilor arheologice care arată că în Transilvania a fost altcineva până la sosirea călăreţilor din stepa Mongolă. Asta este cu mult mai grav decât faptul că doamna Biro, această Corina Creţu în variantă maghiară va fi ministru, deşi nu merită să fie nici educatoare.

Nici numirea domnului Manda nu este agreată, aparent pentru că ar fi finul lui Zgonea. Şi aici ţinta este falsă. Dacă domnul Manda ar fi un personaj fără bube în cap, nu ar conta că naşul său este colegul lui Mihai Viteazu, repetentul Zgonea, dar se pare că problemele cu Manda sunt mai adânci şi firele duc către persoane cu probleme penale din Craiova. Nu mai menţionez bâlbele sau falsurile din CV-ul domniei sale care de fapt nu sunt simple greşeli ci omisiuni sau declaraţii voite, făcute pentru a acoperi ceea ce nu era de spus. Domnul Băsescu ştie toate astea, o fi citit şi el unele ziare care déjà au publicat problemele lui Manda sau, cine ştie, poate informatorii ziarelor sunt serviciile lui Băsescu, dar el, din nou băiat finuţ, se face că nu ştie, şi o dă pe lipsa de experienţă, deşi în final declară că nu îl va accepta pe Manda, indiferent pe ce post ar fi propus. Ştie el de ce şi speră ca Ponta să îl retragă înainte de a intra DNA-ul pe fir.

Iată cum românilor li se servesc piste false, circ mediatic. În wrestlingul dintre Ponta şi Băsescu, aceştia se fac că se lovesc dar loviturile se opresc înainte de a se atinge efectiv, ei doar urlă, ţipă, se înjură, se strâmbă unul la altul fără efecte, fără măsuri reale, fără a se spune lucrurilor pe nume, fără a se schimba ceva. Băsescu ştie că pe oricine ar numi Ponta, tot ar avea ce să îi reproşeze, pentru că Ponta nu va numi decât miniştri şantajabili pe care să îi poată scoate din guvern sau încăleca cum vrea el. Mai ştie cineva câţi miniştri a schimbat din Mai 2012 încoace ? Fiecare din aceste schimbări reprezintă câte un eşec. Ar fi suficient pentru a spune “gata tată, te-ai jucat destul de-a premierul, nu eşti în stare nici să alegi un ministru, dar să conduci un guvern” dar degeaba i-ai spune. El nu pleacă, aşa cum nu a plecat nici Băsescu, ce el e mai prost decât Băsescu? Nu. O să arate el că poate fi chiar mai rău.

Pericolul maghiar

În ultimele zile se discută despre declaraţiile lui Vona Gabor, conducătorul Jobbik, cel care intră în România cum, când şi cu ce vor muşchii lui, învârte steaguri, îndeamnă la secesiune face declaraţii antiromâneşti instigă la acţiuni anticonstituţionale, apoi după ce pleacă nestingherit încep să vorbească şi inii parlamentari sau reprezentanţi ai puterii, ameninţând că dacă îi mai violează odată cineva fără să le ceară voie va ieşi foc şi pară. Alte ţinte false, alte declaraţii de spoială, alte vorbe goale.

Pericolul nu îl reprezintă câte un Laszlo Tokes sau Vona Gabor sau mai ştiu eu ce ungurian pripăşit sau călător pe aceste meleaguri, ci autorităţile care se gac că nu au atribuţiuni şi serviciile de profil care identifică şi urmăresc aşa zişii anarhişti ecologici care s eopun otrăvirii pământului, dar lasă să se pripăşească şi propăşească pe aici organizaţiile de extremă dreaptă străine care sunt interzise la ele în ţară sau organizaţiile paramilitare antistatale care desfăşoară activităţi anticonstituţionale. Mâine poimâine, domnul Maior o să iasă pe post şi o să ne recite câte rapoarte a trimis el premierilor şi preşedinţilor privind activitatea lui Gabor sau Tokeş şi cum şi-a făcut el datoria punând la dispoziţia jandarmilor fotografiile anarhiştilor care cereau interzicerea exploatărilor pe baze de cianuri şi a fracturării hidraulice.

Pericolul nu îl reprezintă UDMR-ul care face cum face şi intră mereu la guvernare şi cere aceleaşi ministere vitale pentru viitorul naţiei, cultura, deci istoria şi tradiţiile, sănătatea naţiei şi mediul, ministere la care se lucrează şi rod cu sârg de 25 de ani, ci cei care le-au permis să intre în Parlament şi la guvernare, celor care fac pact cu diavolul pe spinarea sănătăţii, tradiţiilor şi educaţiei românilor, partidele politice româneşti care au admis această struţo-cămilă în Parlament , nici partid nici ONG cu recunoscute declaraţuii şi obiective anticonstituţionale.

Pericolul nu îl reprezintă premierul maghiar sau preşedintele Ungariei care susţin mişcările antiromâneşti ci preşedinţii şi premierii României care nu susţin interesele românilor şi fac toate aceste anomalii posibile de dragul menţinerii în scaun. UDMR-ul cu toată Ungaria, cu toţi gaborii din lume nu vor reuşi niciodată să pună mâna pe un metru de pământ românesc fără trădarea celor care ne conduc şi conduc alături de ei.

Aşa că nu vă mai lăsaţi manipulaţi de aceste ţinte false care sunt fluturate, colorate, expuse gargar şi gregar de televiziunile vândute şi ele intereselor politice sau financiare interne şi externe, vedeţi ce se scunde în spatele lor, căutaţi cauza, nu efectul, dacă vreţi să schimbaţi ceva, dacă nu, participaţi activ la marea bârfă naţională. Imaginea românilor manipulaţi şi puşi pe urma unor ţinte false este identică cu a unei curse de ogari în care aceştia aleargă de nebuni după o coadă de iepure trasă de cei care scot bani din alergarea prostească după o ţintă fabricată, în timp ce iepurele adevărat le taie cale în bătaie de joc.

 

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

10 Raspunsuri la Ţinte false sau marea bârfă naţională

 1. suciu nicu

  Varule ai inceput tot mai mult sa gandesti ca noi(ardelenii) in privinta ungurilor. Te primim cu bratele deschise sa luptam impreuna DAR CU ADEVARAT. In rest, de vreo 2 zile ma distrez asistand la jocurile lui Base cu colegul de echipa Ponta. Mai ,dar astia chiar ne cred prosti. Spuneam odata ca noi NE-AM SCOLIT LA TIMP SI LUCRUL ACESTA NE AJUTA SA VEDEM BINE FARA OCHELARI. DA CE NE FACEM VARULE CA E ATATIA PROSTI CU MULTE DIOPTRII PE OCHI SI CARE VOR PUNE VOTUL IN URNE? Am citit epistola cu atentionari a marelui nostru Dogaru. Mi-a venit sa vars . Noroc ca in bar palinca e la loc de cinste. Cat crede omul asta ca mai poate pacali pe cineva. Un politician de la putere mi-a spus verde in fata:” Dogaru e de mult cu noi….”.Sa ai zile linistite varule ca tara e plina de prosti iar noi nu trebuie sa le ingrosam randurile.

 2. D-apăi vere dragă, eu mi- doară după naştere, bănaţan. Amu musai să simţ oarece durere de ardelean, că doar nu dijaba primul aer tras pe nas o fost transilvan. No, păste toate mi-s român şi aşa ar trebui să sâmţâm toţ că altfel îi vai de cojocul nost.

 3. Pingback: Ţinte false sau marea bârfă naţională | In Cuiul Catarii | radupopescublog

 4. Pannduru Lunetistu'

  Sonetul coabitării
  Chiar dacă ne certăm în gura mare
  Iar seara ne-mpăcăm la una mică,
  Să știi că mie n-o să-mi fie frică,
  De ce se-ntâmplă după… debarcare.

  Chiar ne-am acoperit, la o adică,
  Să nu se prindă lumea de trădare,
  Am scos un termen nou: coabitare,
  Ce numai în politică se-aplică.

  Se joacă azi din nou o carte mare
  Și, ca să fie lumea liniștită
  Iar noi să nu părem doi fanfaroni,

  Îmi pun iar DeNeA-ul în mișcare:
  Mi-asiguri bătrânețe liniștită
  Și-ți curăț PeSeDe-ul de baroni.

 5. Superb sonet Pandurule. Felicitari autorului! Are pana .

 6. Pingback: Ţinte false sau marea bârfă naţională | REINVENTAM ROATA,roata patrata

 7. gurita

  Care televiziune nu este aservita politic??????

 8. gurita

  Care televiziune nu este aservita politic??????
  Care presedinte sau premier din ’98 pina astazi a sustinut interesele poporului roman?????

 9. olteanu

  To(n)ti(i)! nene Jorje

 10. ionescu

  Asa este trebuie sa gasesti intelesul ascuns,din spatele spuselor lor,ale guvernantilor.niciodata nu am crezut ce au gargarisit acestia in mass media am incercat sa patrund mai departe de ceea ce vorbesc ei.Nici un conducator din lume,din ce am citit nu a picat fara ,,ajutorul,,serviciilor sau apropiatilor lor,pentru ca de mult timp un conducator de stat nu mai face ce il taie capul,judeca altii pentru el,el nu este decit o marioneta,as putea da zeci de exemple ,dar ar dura prea mult.Esential este ca Ponta l-a tradat pe Geoana,iar el va avea aceeasi soarta,i se va masura cu masura care a masurat.Basescu nu se poate abtine si spune jumate de adevar,el cu Ponta fac un joc periculos pe spinarea romanilor,stiu amindoi ce fac

Statistici T5