Băsescu, candidaţii şi dezbrăcarea

Categoria Actualitate, Divertisment, Opinii, Stiri Interne

 

dezbracarea candidaţilor

Pamflet la pielea goală

Degringoladă, disperare, confuzie, teamă, regrete, în lumea politică dâmboviţeană. Cucul a cântat şi a ameninţat că va lăsa toţi candidaţii cu pantalonii în vine, îi va dezbrăca public ca să vadă tot boborul ce ascund aceştia în lenjeria politică. Vestea, declaraţia, ameninţarea a făcut înconjurul lumii.

Românii de peste mări şi ţări, cei care au votat câte 3 pe secundă în 2004 prin ambasade pariziene, au făcut deja rezervare la avion, vor să vină toţi în ţară să vadă când va fi dezbrăcat candidatul PMP. Săracii de ei, nu le-a spus nimeni că din partea PMP a fost ales Cristian Diaconescu, ei sunt cu fotogafia paraşutistei sub pernă, ca primarul Apostolescu. Vă daţi seama ce dramă pe ei când vor afla că au plătit biletul degeaba şi în loc să vadă bube de Pleşcoi, admiră vinete de Dâmboviţa. Mare ceartă mare şi în PMP, a intrat dihonia în ei. Cei care au votat candidatura lui Diaconescu sunt acum boscorodiţi de cei care o voiau pe Udrea la Cotro, pe motiv că votul lor le-a stricat imaginea. Cei care l-au votat pe Diaconescu, răspund spunând că oricum nu vedeau nimic, că toată lumea ştie că Băsescu promite dar nu se ţine de cuvânt, aşa le-a promis şi că îşi dă demisia, şi că nu acceptă să rămână preşedinte la masa verde, şi că românii o să trăiască mai bine şi degeaba. În plus, zic ei, Băsescu nu ar fi dezbrăcat-o pe Udrea, sau mă rog, nu în faţa lumii,  pentru că aceasta nu are nimic de ascuns faţă de el, aşa că nu va mai pierde timpul cu ea, concurenţa e mare şi timpul scurt.

Şi în tabăra peneliştilor a intrat dihonia. Cei care l-au votat pe Antonescu au sărit în sus, reproşându-le celor care l-au ales pe Klauss, că au luat ţeapă cu Iohannis şi acum o să aibă ocazia să se convingă că acesta nu are de loc ascuns cine ştie ce salam de Sibiu prin dulap, ci doar oarece miniburger fără muştar. Ceilalţi contraatacă şi spun că dacă Antonescu ar fi fost candidatul lor, s-ar fi făcut şi mai tare de râs, că toată lumea ar fi văzut că este rudă cu papa Ion al VIII-lea Anglicus,  pentru că a refuzat testul scaunului prezidenţial cât a fost preşedinte interimar. Mulţi au fost miraţi de ce Antonescu a refuzat să se aşeze pe scaunul prezidenţial preferând să stea într-o cameră unde se ascundea Ceauşescu de Elena. Acum încep să apare amănuntele şi unii merg chiar mai departe, spun că a fost o înţelegere între Băse şi Anto, Băse i-ar fi spus ce are de gând să facă aşa că Antonescu a ieşit din timp din cursă, ca să nu vadă lumea că nu are „Duos ove bene pendentes”. Trădare să fie, dar să vedem şi noi.

În tabăra PSD e veselie mare, toţi pesediştii au plecat la Satu Mare şi îi mulţumească lui Valer Marian, pentru că datorită lui lumea nu are ce să mai vadă la Ponta, acesta a fost dezbrăcat la pielea goală de mult, toată lumea i-a văzut déjà scheletul deci acuma poate defila fără surprize. Ce înseamnă să fii un om transparent, bravo lui, nu a făcut nimic fără să ştie partidul, sau mai bine spus, nu a făcut nimic fără să i se spună. Băiat cuminte, nu iese din cuvântul tatălui socru. Merită să fie preşedinte, e băiat ascultător, pot garanta şi Barosso, şi Gittenstein, şi Gordon, şi Băsescu. Nu mai poate depune mărturie Voiculescu, se pare că a pierdut anumite drepturi, dar acuma poate să vorbească Ghiţă în locul lui, nu prea mult, până după alegeri doar, că şi-o ia şi el în cap, ca Felix şi scapă greu de el.

Echipa de campanile a lui MRU a făcut o cerere la CCR să îl mai repună pe scaunul de la Victoria măcar o lună, să mai aibă la dispoziţie fondurile de rezervă ale guvernului. Nu se poate prezenta în faţa naţiunii aşa despuiat, îi trebuie fonduri să îşi cumpere măcar ceva pomezi şi unguente să ascundă bubele şi negii din dosar. Domnul Ungureanu şi-a motivate cererea spunând că dintr.-o pensie de secretar UASCR nu îşi poate permite nici cât îşi permite Becali la Universitatea Poarta Albă.

Domnul Predescu a aplicat şi el pentru un post de ministru al justiţiei măcar tot atâta timp cât a avut şi Voiculescu să se apere în faţa noului complet, ca să poată să conteste şi să câştige ireversibil şi definitiv dreptul de a nu se dezbrăca decât în faţa Marii Adunări Naţionale.

Domnul PP DD a anunţat că el va candida la mişto ca de obicei, dar pentru el se va dezbrăca Magda Ciumac care are toate şansele să câştige câteva like-uri pe care va plăti tot 60000 euro, ca orice candidat pe listele PP-DD.

Dar cea mai mare confuzie s-a creat în echipa doamnei Macovei. Directorul de imagine, şeful campaniei şi toţi lipitorii de afişe au sărit în sus mai ceva ca Gâdea şi Badea, unii au făcut şi spagatul între PDL şi PMP, intenţionând să meargă la Bruxelles, să anunţe ştiu ei pe cine, că în România statul de drept este ameninţat şi Băsescu vrea să submineze autoritatea unui eurodeputat în faţa plebei. Alţii au trimis o scrisoare închisă decent dar deschisă recent de SRI , pe adresa preşedinţiei cerând preşedintelui să revină asupra deciziei sau să acorde dispensă de vârstă doamnei Macovei care nu e aşa nu mai e la vârsta la care să îşi pună poalele în cap. Domnul preşedinte a replicat prompt, aşa cum răspunde domnia sa tuturor cererilor cetăţenilor, menţionând că poalele doamnei Macovei s-au ridicat de prea multe ori pentru a mai deranja pe cineva. Lovitura de graţie a venit însă din partea doamnei Macovei, care ar fi retezat-o scurt echipei protestatare spunând că atâta timp cât Băsescu este preşedinte, ea se supune cu plăcere ordinelor acestuia: “ dacă şeful a spus toată lumea, atunci toată lumea, nimeni nu e mai presus de lege!”

Ţara întreagă aşteaptă acuma să vadă dacă va fi iertat cineva sau domnul Băsescu va fi fidel crezului său : “Vă asigur că, între nevoia de consolidare a justiţiei şi reflexul firesc de a-ţi apăra fratele, aleg consolidarea justiţiei.” Dar dacă domnul Băsescu nu se va ţine de cuvânt- aşa cum nu s-a ţinut justiţia în cazul Bunea Stancu, pe care l-a trimis la răcoare dar l-a scos imediat ce acesta a ameninţat că dacă va fi lăpuşnit el, va lăpuşni şi el pe alţii,- înseamnă că de fapt prin ameninţarea sa a încercat un şantaj nereuşit sau a fost la rândul lui şantajat reuşit.

Mai vrea careva la Cotroceni? Hai că e pe dezbrăcate, ca la Poker.

 

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Un Raspuns la Băsescu, candidaţii şi dezbrăcarea

  1. Pingback: Băsescu, candidaţii şi dezbrăcarea | In Cuiul Catarii | radupopescublog