Ponta şi pomenile electorale – să ne prostiţi bine !

Categoria Despre Armata, Electorale, Stiri Interne

pomana porcului

Hai la castraveţi de Gorj neamule

Ca întotdeauna în apropierea alegerilor partidele încep să vândă castraveţi. Cum legea nu le mai dă voie să împartă pungi cu ulei şi zahăr, biciclete sau telefoane mobile, face fiecare ce poate. Cei care sunt la guvernare pot mai mult, ei au bugetul la dispoziţie şi îl fac Switzer. Dacă după alegeri le revine puterea, mai dau o rectificare bugetară, mai pun nişte taxe, nişte biruri, mai anulează câte o lege promisă înainte de alegeri, aruncând vina în spinarea UE sau FMI, sau a unui funcţionar , se descurcă ei, posibilităţi sunt. Dacă după alegeri la putere vin ceilalţi, e treaba lor, să se descurce, cu atât mai bine, i-au lăsat cu mortul în casă.

Cum se obţin sponsorizările pentru alegeri

Deocamdată însă, acum guvernul joacă rolul poliţistului bun. După ce s-a făcut de râs cu meteoul, domnul Ponta a băgat capul între urechi şi coada între picioare, a cuplat FWD şi a dat pe încet înainte. O ţine langa cu scăderea CSA-ului cu nu ştiu câte locuri de muncă şi combaterea evaziunii fiscale. Cât de prost să fii să crezi că dacă micşorează contribuţia la sănătate a companiilor acestea se vor ruşina, vor declara cinstit profitul, vor pune capăt muncii la negru şi vor angaja alţi lucrători din banii economisiţi prin scăderea CAS. Dacă domnul Ponta crede asta este un credul iar dacă crede că şi noi vom crede, este şi mai prost. Din toată afacerea asta vor câştiga companiile mari, cele care au contribuţii considerabile. Banii astfel „economisiţi” vor fi trimişi către partidul grijuliu sub forma sponsorizărilor în campanie. Dacă mai adăugăm şi faptul că aceşti bani văduvesc fondul de sănătate de care trebuia să beneficieze amărâţii care nu îşi permit internări în clinici private prin Viena, avem în faţă întreaga imagine a marii păcăleli. Se iau bani de la sănătatea cetăţeanului şi se varsă prin firmele de casă în contul partidului. Cine nu varsă, din firmele aparţinând opoziţiei, este repede adus cu picioarele pe pământ şi cu contul subţiat prin controale de la Sanepid, ANAF, protecţia muncii, a consumatorului, a animalelor a fiinţelor non-umane, de la pompieri, controale care vor subţia atât de mult câştigul încât rebelii vor plăti până la urmă dublu.

Amnistie sau prosteală?

O altă formă de păcăleală electorală este noua lege a amnistiei mamelor şi pensionaţilor pe caz de boală. După ce foncţionarii DNA şi ai Procuraturii în lupta lor acerbă împotriva corupţiei au intrat în bătătura pensionarilor care au dat câte un milion-două ciubuc pentru ca un funcţionar sau domn doftor să le cetească şi lor dosarul de pensionare şi să aplice legea, ca şi celor pe care aceiaşi foncţionari şi doftori îi băgaseră în faţă la plată fără a fi cazul, pre lege cu fărădelege călcând, domnul Ponta-Inimă-Bună s-a autosesizat şi a dat ordin să se facă o lege de „amnistere” a celorlalţi care încă nu au apucat să se sinucidă de frica domnilor procurori. Ura, vai ce bine ne face guvernul Ponta vor striga cei nevinovaţi care altfel ar fi fost puşi să plătească nevinovaţi, dar cel mai vârtos strigă cei care au luat ciubucul şi în cazurile plăsmuite şi în cele reale, pentru că odată cu această lege, pe ei nu îi mai trage nimeni la răspundere, sunt scoşi basma curatănu mai caută nimeni prejudiciul infracţiunea a fost amnistiată. Nu la fel se va întâmpla însă cu pensionarii care au încercat să fenteze şi să obţină o pensie fără să sufere de bolile înscrise în certificate. Aceştia vor plăti ca popa şi financiar şi penal şi în locul funcţionarilor care nu vor fi dovediţi. Vor intra la pârnaie sau vor plăti numai proştii de pensionari care fie speriaţi de procurori fie mulţumiţi că nu mai dau banii, vor recunoaşte că au dat ciubuc ca să li se aprobe dosarele. Dreptate până la capăt. Deci pe cine a amnistiat practic guvernul?Pe cei care au obţinut pensiile cinstit? Păi de ce să îi amnistieze dacă erau nevinovaţi ? Ia să vedem ce este amnistia:

„Măsură legislativă care desființează caracterul delictuos al unei infracțiuni, anulând incriminarea și pedeapsa.”

Care infracţiune, care delict, care incriminare dacă cei vinovaţi nu intră sub incidenţa legii iar cei nevinovaţi nu ar fi trebuit să fie pedepsiţi ci cei care au “greşit”? Mie mi se pare că domnul Ponta nu amnistiază, ci prosteşte.

Păi ori eu nu înţeleg ori guvernul se joacă cu noţiunile şi cu mintea oamenilor care nu ştiu să cetească. Deci guvernul menţine în plată nişte funcţionari corupţi sau incompetenţi sau corupţi care din prostie sau lăcomie acceptă sau cer ciubuc pentru a măslui nişţe dosare sau pentru a îşi îndeplini obligaţiile profesionale, apoi alţi funcţionari numiţi procurori la fel de corupţi vin şi constată frauda dar în loc să tragă la răspundere pe cei care au produs paguba şi au încasat mita, sau ciubucul, îi pun să plătească pe cei nevinovaţi dacă nu apucă să se sinucidă, iar guvernul, mărinimos şi în plină campanie electorală anunţă că dă o amnistie prin care îi iartă pe cei complet nevinovaţi pe care slujbaşii lui murdari şi corupţi i-au înşelat de două ori, odată cerându-le ciubuc ca să le aprobe dosarele şi a doua oară ameninţâmndu-i cu puşcăria sau returnarea banilor. Cei care au dat declaraţii sau acte false nu sunt amnistiaţi, deşi practic doar ei şi funcţionarii sunt vinovaţi. ŞI ATUNCI DESPRE A CUI AMNISTIE VORBIM, A UNOR OAMENI NEVINOVAŢI? ACEŞTI OAMENI TREBUIE SĂ MULŢUMEASCĂ UNUI GUVERN PUTRED PÂNĂ ÎN MĂDUVA OASELOR PENTRU CĂ NU ÎI PEDEPSEŞTE DEGEABA? ASTA E DREPTATEA LUI PONTA? Asta numeşte Ponta amnistie? ASTA NU E AMNISTIE ASTA E BĂTAIE DE JOC. Dacă aşa funcţionează dreptatea, logica şi amnistia lui Ponta, atunci e vai de ţărişoara asta.

Legea 241/2013 o altă “amnistie” cu cântec

De aceeaşi bătaie de joc beneficiază şi celelalte categorii pe care legea le va “ AMNISTIA”. Aşa au fost amnistiaţi şi prostiţi şi pensionarii militari prin legea 241/2013 care le-a dat înapoi cuantumul pensiei conform legii 164/2010, dar nu şi retroactiv aşa cum ar fi trebuit de vreme ce guvernul a recunoscut greşeala. Dar Ponta nu a dat înapoi pensionarilor şi legea 164/2010 şi pe deasupra le-a mai şi blocat pensia pe perioade variind de la 5 la 10 ani. Doamne ce uşor de proastit sunt românii. Practic legea 241/2013 a consfinţit greşeala guvernului a funcţionarilor, imposibilitatea calculării din motive neimputabile pensionarilor dar imputabile MApN, DAR NU A LUAT MĂSURI ÎMPOTRIVA CELOR VINOVAŢI DE GREŞELILE DE CALCUL, DÂND VINA PE ŞOARECI ŞI INUNDAŢII. Astfel au scăpat nepedepsiţi naşul Oprea, ministrul care a ordonat şi coordonat acele măgării ale guvernului Boc, şi funcţionarii, coloneii, generalii care i-au pus în aplicare ordinele deşi art. 8, punctul b, alin. 3 din Legea nr. 80/1995 le cerea să nu execute un ordin ilegal. Nici la ora asta nu s-a dat publicităţii Auditul executat la ordinul generalului Dobriţoiu şi nici acuma nu s-au luat măsuri împotriva celor vinovaţi conform acelui audit. Asta este dreptatea lui Ponta. Aşa sunt prostiţi românii cu amnistia spre bucuria funcţionarilor care scapă basma curată pentru că sunt ajunşi acolo tot pe bază de pile şi intervenţii de partid iar partidul are grijă de oamenii lui, nu de cetăţenii neînregimentaţi politic.

Să ne prostiţi bine!

Cu alte cuvinte, domnul Ponta dă legi prin care îşi amnistiază proprii slujbaşi dar pretinde că a făcut-o spre binele cetăţeanului căruia îi ia banii dar îi cere votul ca un milog aruncându-i în ochi praful corupţilor din regimul pe care îl păstoreşte. Să ne prostiţi bine domnule Ponta.

 

 

 

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Un Raspuns la Ponta şi pomenile electorale – să ne prostiţi bine !

  1. Pingback: Ponta şi pomenile electorale – să ne prostiţi bine ! | NOSTRA QUINTA COLUMNA RrOMANA , NOSTRA COSA NOSTRA RrOMANA