O ordonanţă ilegală şi motivarea ei idioată

Categoria Actualitate, Opinii, Stiri Interne

traseism

O motivaţie halucinantă

Domnul Ponta, după ordonanţa prin care a dat prime de alegeri firmelor private prin tăierea CAS, a mai făcut o pomană pomanagiilor din politica românească, suspendând pentru o lună jumătate o lege care interzicea traseismul politic. Dacă îmi aduc bine aminte, Ponta a câştigat alegerile promiţând scoaterea de la guvermare a UDMR, înlăturarea lui Băsescu şi stoparea traseismului politic. Cum ultimul deziderat nu fusese oficial încălcat, a fost doborât acumm printr-o ordonanţă de urgenţă absolut inutilă. Încercând să ascundă goana după voturi şi teama de trădare, în spatele blocajului instituţional şi pretinzând că moare de grija ţăranilor care nu vor avea căldură la iarnă, domnul Dragnea vine cu o explicaţie terifiantă: “Nu este absolut nimic nedemocratic în interiorul acestei ordonanțe. Faptul că crează cadru legal prin care un ales local poate opta, deci se dă posibilitatea ca nici un cuvânt din această ordonanţă să oblige pe cineva să facă ceva, nu credem că poate să aducă atingere spiritului democratic din această țară sau democraţiei din adminsitraţia locală.”

Nu credeam să apuc să trăiesc ziua în care un membru al guvernului să apară atât de senin în faţa lumii şi să anunţe că o ordonanţă care încalcă chiar şi temporar o lege pentru a da ocazia unor vânzători de vot  şi conştiinţă să sară dintr-o barcă în alta este democratică este un act democratic. Pe cine prosteşte domnul Dragnea? Recitiţi vă rog textul declaraţiei şi veţi vedea că nu are nici cap nici coadă, nici subiect nici predicat, doar abureală. Ce vrea să însemne oare : “deci se dă posibilitatea ca nici un cuvânt din această ordonanţă să oblige pe cineva să facă ceva” ? Aceasta este explicaţia şi justificarea actului democratic. Înţelege cineva ceva ? Prin acest act, prin această declaraţie halucinantă, dată într-un limbaj de lemn care ar concura cu discursurile lui Drăghici, domnul Dragnea face dovada incompetenţei şi nesimţirii unei guvernări preocupate doar de obţinerea de contracte plătite de stat pentru acoliţii politici.

Scopul scuză mijloacele

Este LMC faptul că nu blocarea unor proiecte la nivel local îi îngrijoreză pe guvernanţi ci blocarea acelor proiecte şi contracte care erau destinate clientele PSD, proiecte care sunt puse în pericol de noua coaliţie PDL-PNL care în multe localităţi are majoritatea. Aşa se face că în Bucureşti, primarul Oprescu nu mai convoacă Consiliul Local tocmai pentru că nu mai are majoritatea dorită şi astfel tocmai el este cel care blochează proiectele care au nevoie de avize fie ele negative sau poziţive. Deci domnii din PSD sunt deranjaţi de faptul că nu mai pot face ce vor şi nu mai pot să taie şi să spânzure sau să dea ei contracte cui vor. Ar fi putut să cumpere câţiva consilieri de la un partid sau altul, dar la primul vot dat împotriva indicaţiilor de partid, aceştia ar fi fost excluşi din partidul lor şi astfel ieşeau din joc, ceea ce nu convenea domnilor din PSD pentru că la un alt vot ar fi fost tot în fundul gol. Aşa că au decis ei  să anuleze pentru o perioadă de 45 de zile efectele Articolului 9, alineatul (2), litera h1 din Legea nr. 393/2004 privind Statutul aleşilor locali,  atât cât să le dea voie fripturiştilor să se înregimenteze în PSD sau alte partide de pe orbită, fără să suporte efectele legii şi să rămână în joc.

Fuck the citizens

Bineînţeles că PSD-ul avea discuţii cu diverşi fripturişti care ar fi dat cu bucurie votul pentru câteva zeci de mii de euro, dar mai sunt doi ani de mandat şi nu vor să piardă accesul la borcanul cu miere. Şi atunci domnul Ponta a inventat această măgărie acest act de furt prin care neagă şi încalcă însuşi principiul votului uninominal pentru că declaraţia domnului Dragnea spune clar că voturile consilierilor nu reflectă voinţa alegătorilor ci voinţa de partid. NICI O ALTĂ LEGE NU ESTE ATÂT DE VĂDIT ILEGALĂ ŞI NESIMŢITĂ, NICI CHIAR RENUMITA IMUNITATE PARLAMENTARĂ, SAU ÎNCERCAREA DE AMNISTIERE DIN MARŢEA NEAGRĂ, CÂT ESTE ACEASTĂ ORDONANŢĂ DE GUVERN. Nicicând un partid aflat la putere nu a fost atât de ordinar în urmărirea intereselor proprii, cum este acest PSD sub conducerea lui Ponta, care dacă nu poate obţinea majoritatea prin vot, o modifică prin lege. Dacă Băsescu a furat alegerile, Ponta a modificat legea pentru a fura legal. AMÂNDOI APLICĂ CU SUCCES RENUMITA REPLICĂ A DOAMNEI NULLAND.

Licence to Kill

Mâine guvernul Ponta va da o nouă ordonanţă de urgenţă prin care va face ca asasinatul să fie legal. Urmând aceeaşi logică, domnul Dragnea ne va anunţa că pentru 45 de zile, oamenii vor avea dreptul să decidă cu cine vor să trăiască şi cu cine nu şi vor putea pune laţul de gât celor care le blochează proiectele de viaţă fie ei poliţişti, procurori, judecători, sau simpli cetăţeni. Explicaţia sau motivarea legii va fi aceeaşi: „Faptul că crează cadru legal prin care un cetăţean poate opta, deci se dă posibilitatea ca nici un cuvânt din această ordonanţă să oblige pe cineva să facă ceva, nu credem că poate să aducă atingere spiritului democratic din această țară sau democraţiei.” După cum se vede, această motivare se poate aplica oricărei inepţii.

Eu aş propune o ordonanţa de urgenţă prin care cetăţenii să se decidă în timp de 45 de zile dacă mai acceptă această clasă politică mizerabilă la conducere şi ce să facă cu ea. Ar fi mult mai democratic domnule Dragnea. Ce spuneţi?

http://www.antena3.ro/politica/dragnea-raspunde-ambasadei-sua-in-scandalul-oug-privind-migratia-primarilor-nu-e-nimic-nedemocratic-265016.html

 

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

3 Raspunsuri la O ordonanţă ilegală şi motivarea ei idioată

  1. impartial

    D-le Neacsu, va citesc intotdeauna cu placere si, de obicei, sunt de acord cu opinia Dvs. In cazul de fata imi permit o observatie vis-a-vis de indignarea ambasadei americane cu privire la „traseism”. Aveti aici lista tuturor trecerilor de la un partid la altul in legislativul SUA – http://en.wikipedia.org/wiki/Party_switching_in_the_United_States; sunt cateva sute de nume pe lista si povestile lor sunt edificatoare; unele chiar comice: Gray Tollison (http://en.wikipedia.org/wiki/Gray_Tollison); citez: „Tollison swapped to the Republican party on November 11, 2011, two days after winning his fifth election as a Democrat in the Mississippi Senate.” Pe scurt, baiatul asta cinstit „Made in USA” a trecut de la Democrati la Republicani la DOUA ZILE dupa ce a castigat alegerile ca Democrat; alt exemplu: Linda Collins-Smith (http://en.wikipedia.org/wiki/Linda_Collins-Smith) – aleasa in noiembrie 2010 la Democrati, trece un august 2011 la Republicani; Primarul New-York-ului, Bloomberg: a castigat alegerile in 2005, in 2007 (deci DUPA alegerea sa) a demisionat din partidul Republican si a condus timp de 2 ANI New Yorkul ca independent, adica a facut ceea ce-i indigneaza pe cei ce protesteaza contra PSD: nu a mai tinut cont de doctrina partidului care-si folosise formidabila-i masina politica ca sa-l ridice-n scaun; o intrebare se impune: daca „traseismul e ceva obisnuit in SUA, de ce trebuie sa ne indignam in Romania, atunci cand traseismul e permis DOAR 2 saptamani, in timp ce in SUA, Farul Democratiei, e PERMANENT?

  2. Da, asta dovedeste ca toti politicienii au aceeasi mama, o cheama Politica si este asa cum se spune.

  3. ionescu

    Cred ca nu este moral fata de alegatori,caci noi cind ne ducem la vot avem niste optiuni,iar acesti „domni’ fac ceva pe voturile noastre caci pina la urma ne demonstreaza democratic,ca fac tot ce vor ei.Pe alta parte s-ar putea ca noi sa nu vedem problemele reale,din culisele politicii.Inainte se consultau oamenii mai mult,in mult hulitele sedinte,si au iesit ceva lucruri frumoase,acum se intilnesc sa dea tunuri si prostimea sa plateasca.