Un scenariu de coşmar dar nu imposibil

Categoria Actualitate, Opinii

 

Un principiu NKDV spune : “Daţi-ne omul. Dosarul îl facem noi”-Soljeniţin-Arhipelagul Gulag

base si ioha

Căpitanul nu părăseşte corabia decât după ce îi dă foc

Cine ar fi spus acum nu mai mult de 30 de zile că Elena Udrea va avea vre-o şansă să ajungă măcar pe un loc pe podium în primul tur de scrutin, ar fi fost considerat nu nebun ci pur si simplu total aerian. Oricine, mai puţin Băsescu. Până şi Elena Udrea o spunea aşa în vârful limbii, nu numai pentru că e sâsâită ci pentru că nici ea nu credea în şansele ei. Oricum ea spunea şi făcea ce îi spunea Băsescu şi aşa va face în continuare, pentru că din punct de vedere politic ea este creaţia lui şi, aşa cum a spus singură, nici ea nu ştie de ce crede el că ar merita să fie preşedinte. Ce crede el este însă oricum lipsit de importanţă, important este ce face. Iar ce face, se vede.

NUTZYKAHARA

De un an şi mai bine, Băsescu lucrează la curăţarea drumului pentru candidatura ei. Când a spus prima oară că România trebuie să aibă un preşedinte femeie, chiar fără a o nominaliza, toată lumea a râs. El a hăhăit în stilul propriu, gândind ”lasă că vedeţi voi” dar nimeni nu l-a luat în serios, pentru că toată lumea considera că Băsescu este terminat politic, că i se termină mandatul şi că după Cotroceni urmează Rahova sau Poarta Albă. Cel puţin aşa ne asigura Ponta, cel care se vrea şi se crede noul Băsescu. Numai că este greu pentru orice om cu judecată să creadă că un om care are dulapurile garnisite cu dosare şi schelete ale tuturor amicilor şi duşmanilor inclusiv Ponta, poate să dispară aşa brusc, când vor adversarii. Eu am spus de mult că Băsescu nu şi-a spus ultimul cuvânt şi nu va cădea, iar atunci când va fi să cadă, nu o va face fără să tragă după el sau să împingă pe alţii care să-i amortizeze căderea.

Candidatul şi dosarul

Am spus de un an şi ceva că aceste alegeri vor fi marcate de dosare şi zăbrele, că vor depăşi în evenimente şi lovituri, în „surprize” şi sacrificii tot ce a fost până acum. Nici nu a început bine campania oficială şi avem deja victime „colaterale”, fiecare parte încercând să demonstreze cât de corupt este celălalt, nu cât de cinstit este el, pentru că aşa ceva nu poate dovedi nici unul. Dintre toţi, perdanţi siguri sunt cei care nu au intrare la Justiţie, adică PNL-iştii şi celelalte partide mai mici şi fără veri, cumnaţi, naşi, fini sau colegi de şcoală procurori. Aşa se face că celeritatea a devenit cuvântul de ordine, iar viteza cu care se soluţionează sau se pun pe rol dosare pitite sau amânate de ani de zile, poate crea ideea că justiţia a intrat pe un făgaş normal. Probabil că unii se şi laudă cu asta, dar adevărul este că singurul motiv care a făcut ca bolovanul justiţiei să se rostogolească aşa de vertiginos este nevoia de a înlătura toate piedicile în calea celor care ţin coarnele justiţiei în frâu, Ponta şi Băsescu. Pe orice post de televiziune te-ai uita, nu vezi decât dosare de candidaţi corupţi sau înconjuraţi de oameni corupţi, toate prezintă numai bube şi puroi supurând dar ale celor din partida adversă, nicăieri nu vezi un om”sănătos”, peste tot corupţie şi înşelăciune. Concluzia pe care o tragi privind această campanie este că nici un candidat nu este cinstit, nici unul nu merită să fie ales preşedinte, nici un partid nu are un om măcar curat pe care să îl propună ca preşedinte,toţi candidaţii, oriunde ar candida sunt mânjiţi. Prefabricate sau nu, toţi au dosare.

Pârtieeeeeeeeeeee!!!

Pe partea stângă este clar, Tăriceanu este pus să culeagă stângacii din dreapta, Vadim îşi joacă în continuare rolul de victimă deşi nici el nu ştie dacă îl mai susţine cineva când propriul partid e bulversat, iar DD continuă serialul. Pe dreapta, se lucrează intens la curăţirea liniei pentru doamna Udrea. Diaconescu a ieşit ca Pavel Chinezu cu un şut în dinţi, Macovei joacă rolul dizidentei ca să spargă cât mai mult dreapta, Meleşcanu merge pe cartea vinovatului fără vină deşi ştie şi el ca şi Vadim că nu are nici o şansă, dar a primit şi el ordin să se facă că candidează. Doamna Macovei a intrat în joc tot în sprijinul Elenei, ca să nu se întrebe misoginii ce caută o femeie la Cotroceni, să preia ea loviturile acestora şi să îi lase Elenei timp să se ocupe de „problemele mai serioase”. Ea joacă rolul lui Zorro, acel Zorro justiţiar care până la urmă dispare călare pe calul lui fermecat, fără nici o pretenţie. Apropo de Zorro am citit recent un banc cu un individ adus în faţa judecătorului pentru că a violat o călugăriţă. Acesta a adus în apărarea sa faptul că el de fapt este gay aşa că nu a comis violul premeditat. Bine, îi spune judecătorul, dacă eşti gay de ce ai violat-o pe măicuţă?- Păi de la spate mi s-a părut că e Zorro, a răspuns împricinatul. Încheiat anecdota. Ceilalţi fac joc de glezne, este clar că s-au pus pe listă pentru imagine şi ca să poată povesti nepoţilor că au candidat la Cotroceni, sau ca să ia şi ei bani de la buget pentru campanie, căci cheltuielile vor fi minime, umflate însă pe hârtie, ca banii daţi pe licenţele Microsoft şi uite aşa „iepurii” se vor face şi ei cu un ban cinstit primit de la buget.

Atenţie, cad capete!

Când am spus că Băsescu e diabolic, am ştiut ce spun. Repet, chiar dacă o să se creadă că asta înseamnă că îl laud sau apreciez, este însă o pură constatare, despre Băsescu se poate spune orice, dar absolut orice, nimic nu este exclus, mai puţin faptul că ar fi prost şi nu ar şti să manipuleze şi să şantajeze. Ce se întâmplă acum cu Fenechiu, Romeo Stavarache, Horea Uioreanu,Aristotel Căncescu, grupul Microsoft, grupul Loteria, Iohannis, nu sunt nici coincidenţe nici dovezi că justiţia, DNA-ul lucrează, ci dovada faptului că se curăţă culoarul pentru candidata din Pleşcoi. Am mai spus înainte de a se anunţa candidaţii şi a începe scandalul Iohannis, că acesta nu va apuca să intre în competiţie iar dacă va intra va intra pe targă respirând prin aparate. Deja e în genunchi, au fost loviţi şi vor fi loviţi toţi sponsorii, iar el va fi doborât de incompatibilitate şi dosare. Cine crede că CCR îi va da verdict favorabil lui Iohannis, visează. Nici Ponta, deci nici judecătorii PSD şi nici cei numiţi de Băsescu nu îl vor lăsa preşedinte dacă se va ajunge la ei. Băsescu a manipulat de mult ieşirea lui Antonescu din joc atât la partid cât şi la prezidenţiale, Iohannis a fost încurajat să candideze primind „în secret” asigurări că dreapta îl va susţine, din cauza asta nu a candidat din prima madam Udrea, ca să îi dea impresia lui Iohannis că Băsescu îl susţine pe el în dauna lui Antonescu sau Cristian Diaconescu şi uite aşa alianţa PDL-PNL l-a nominalizat pe Iohannis cel agreat de „toată dreapta” adică exact ce îi trebuia lui Băsescu, pentru a da cu el de pământ, iar la asta lucrează şi Ponta, aşa că Iohannis este deja mâncat. În plus, PDL, cu sau fără Buldog, joacă în continuarea cartea lui Băsescu, singura carte câştigătoare pentru ei. Din cauza asta Boc şi ceilalţi simpatizanţi nu au ieşit din partid şi nu s-au înscris în PMP deşi sunt băsişti pe faţă, ca să poată să sară la gâtul conducerii noii alianţe sau noului partid după ce Iohannis se va face de râs şi să schimbe orientarea către Băsescu.Nu este exclus ca odată cu căderea lui Iohannis în PNL să cadă şi Blaga din PDL, pentru că a pariat pe un cal mort, şi să treacă Boc la volan. Cam asta se urmăreşte.

Urma bate turma

Interesant jucată cartea cu cei doi membri PMP introduşi în dosarul Microsof, pentru a „da exemplu” . Imediat partidul lui Udrea i-a „repudiat” a dat verde investigării lor cu două scopuri: 1. Să creeze imaginea că ei, membrii PMP sunt curaţi şi nu acceptă corupţi sau măcar suspectaţi de corupţie în partid, şi 2, să dea „exemplu” şi să îi facă pe cei din celelalte partide să le urmeze exemplul, să dea verde la cercetarea celorlalţi. Dacă vă uitaţi de ce sunt învinuiţi cei de la PMP veţi constata că sunt nimicuri, un amărât de abuz care nici măcar nu e dovedit şi s-ar putea să nici nu fie, iar ei vor fi achitaţi sau vor primi ceva cu suspendare în timp ce ceilalţi implicaţi sunt învinuiţi şi vor fi condamnaţi pentru fals, însuşire de foloase necuvenite, fraudă, şi altele în formă agravantă, de te doare capul numai citind acuzaţiile. Bine jucat, din nou Băsescu s-a dovedit maestru.

Aşa se face că până la urmă în turul 2 vor ajunge Udrea, şi Ponta. Să vă ţineţi bine, între turul 1 şi turul 2 va exploda bomba şi în ceea ce îl priveşte pe Ponta, va păţi şi el ce va păţi Iohannis, astfel încât Udrea va avea nu culoarul ci uşa deschisă la Cotroceni iar Băsescu va veni să alimenteze maşina de la guvern. Nu mă înjuraţi dacă va fi aşa. Nu eu am aranjat toate astea, eu doar le-am văzut. Dacă se va întâmpla aşa de vină sunt cei care acum bagă capul în nisip, şi strigă că Băsescu e terminat.

 

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

17 Raspunsuri la Un scenariu de coşmar dar nu imposibil

 1. pedro

  Fereasca sfantul sa ai gura aurita nea Marine,dar nu cred ca poporul asta e atat de imbecil sa voteze o „zdreanta”!!Ptiu drace!!

 2. Imi placu faza aia cu Baselu la Poarta-Alba. Crezui ca te apucasi de sefeuri! N-are cum! Ce, tu crezi ca-n patria noastra exista un procuror sau un judecator care sa se atinga de el!? Nu, n-are cum!

 3. Punem pariu? Eu spun ca Elena va ajunge in turul 2. De aici incolo va fi de groaza, dar daca luam in calcul ce invinuiri i se pot aduce ei si ce invinuiri lui Ponta, ea este copil de ţâţă cu ţâţă cu tot. Rezervati-vă bilet de acuma pentru perioada dintre turul unu si turul doi…

 4. Nene Martin, slava Domnului, inca nu m-am sclerozat…dar sunt destui care au schimbat fraţii Grimm cu Ponta.

 5. Uitai Marine … de, varsta … ca doar stii si tu cum e! Parerea mea e ca noi, generatia ta si a mea (ca doar suntem acelasi contingent!) nu va „scapa” de Baselu decat atunci cand va pleca la locu’ ala cu verdeata! Asa ca rabdare si tutun!

 6. nicu

  Varule, deja te-a…..DEPASIT CURTEA CONSTITUTIONALA. VERDICTUL A FOST……MAI ASTEPTATI PENTRU CA NU AM PRIMIT VERDE. Sasul inca isi joaca cartea. Nu e nimic clar inca iar saracii romanii sunt in stare sa bage furca in burta vecinului dupa „indoctrinarea ‘ facuta in fiecare seara de GADEA. Am ajuns o tara de tot rasul cu un popor …vai de mama lui.

 7. IVere, incep sa ma intreb daca am ajuns sau am fost asa mereu si nu ne-am dat seama. Iohannis nu va ajunge in turul doi. Nici Ponta nu il va lasa si nici Base. Nu te poti lupta cu toata justitia mai ales cand mai si ai bube .

 8. Tavi, stii bancul cu Base Putin si Merkel? Cica astora trei ali se arata Dumnezeu si li se da voie la o intrebare . Putin intreaba cand va redeveni Rusia in granitele URSS. dOAMNE Doamne se uita in catastif si ii spune: NU IN MANDATUL TAU. Intreaba si Merkel cand va ajunge Germania sa fie temuta su puternica cum a fost in anii 40. Se uita Domnul in catastif si ii spune si ei, Nu in mandatul tau. Base intreaba si el cand va ajunge Romania la economia dinainte de 89. Se uita Doamne in catastif, il rasfoiseste de cateva ori si spune: NU IN MANDATUL MEU. Cam asa si cu noi.. nu cred ca vom prinde vremurile cand sa ne vedem scapati de Base.

 9. STOPS

  MULȚAM FAINOȘAG ! Portetul tău vere, ca HIDALGO OF PRESS.RO , participă la THE 8th INTERNATIONAL CARTOON CONTEST URZICENI
  THE 19th NATIONAL FESTIVAL OF HUMOR
  “REVELIONUL CARICATURISTILOR” …
  Iar desenul cu figura TZUKA HARA va fi expus în BIROUL COTROCENI … Probabilitate 99.999999999999999999999999999999999999999999999% !

 10. Bafta si succesuri in activitate Stops! Daca aveam fotografia inainte o puneam numai pe aia pe pagina, se imuca cu articolul. Nu e prima oara cand gandim la fel.

 11. ifrim

  Si eu care traiam cu impresia ca cel care organizeaza alegerile si numara voturile adica Oprea , o face pana iese la numaratoare Ponta, dar daca se adevereste scenariul pesimist prezentat de d-tra atunci vreau nuvreau,place nu place v,a trebui sa recunosc ca este FOARTE DESTEPT!

 12. As putea pune prinsoare pe o bere ca totul se va intampla la milimetru pana in turul doi. Dupa turul 1 orice este posibil, nu stiu cine va ramane in picioare stiu insa ca se va lucra fara menajamente, va iesi sange.

 13. Pingback: Un scenariu de coşmar dar nu imposibil | In Cuiul Catarii | radupopescublog

 14. Aromânesei Radu

  Chiar e un scenariu de coşmar! Sicer, până să vă fi citit articolul, priveam oarecum detaşat acest adevărat război electoral, starea mea sufletească fiind caracterizată în special de curiozitate. Asta până acum, când luând în calcul posibilitatea soluţiei „Brânduşa”(am înţeles că aşa o alintă EL), simt că mi se întunecă mintea…

 15. ion

  interesant scenariu. cu mentiunea ca bomba antiponta dintre turul1-2 nu va avea nici un efect. toti cu capul pe umeri politici stiu ca volumul nucleului dur al psd asigura candidatului psd turul 2 indiferent cum se cheama: geoana prostanacul lu iliescu, ponta pe bomba lu basescu sau maimuta cheetah lu tarzan.
  turul 1 va fi rezultatul sondajului de opinie: cat au invatat din democratie romanii care stau acasa VS. romanii care voteaza orice candidat psd pana ni se maresc pensiile si ni se dau inapoi concediile la sovata de pe vremea comunistilor sau moarte eventual ulei pt tigaile care prajesc fara ulei. Indiferent de soarta tarii.
  turul 2 sau acuratetea numararii paralele a voturilor cu mentiunea ca melescanu a promis 2% celui care da mai mult la serviciul sau. si a dd-ului care de data asta va juca baseasca doar ca sa dovedeasca ca poate dansa orice muzica si astfel sa primeasca premiul balamaua de aur in dauna udmr-ului. udmr alta lebada pe moarte.
  RIP
  ceausescu a domnit din 65 pana in 89 aprox 20 de ani.
  pcr nu a supravietuit lui 89 nici partidele tranzitiei nu vor trece numarul lu brucan.
  pntcd, pnl cu toate aripile sale… . se schimba generatiile.

 16. dan

  Si daca nu va fi cum bati campii te vei retrage in padure ??!!!
  Ce va mai place sa manipulati !!

 17. Cine manipuleaza? Danute Danute, habar nu ai ce e aia manipulare. Pai baiatule, manipulare este cand cineva iti spune fa asta ca e bine, nu mai verifica, e garantat. Stii tu, dormi linistit, FNI vegheaza. Cand cineva iti spune azi grija, este posibil sa se intanple asta, sau asta, nu e manipulare, este doar o incercare de a ti se deschide ochii. Tu insa esti gata manipulat, si daca as vrea nu te-ar mai putea manipula nimeni. Dormi in pace!

Statistici T5