România, focar de EBOLA

Categoria Actualitate, Opinii, Politica, Social, Stiri Interne

ebola

De dimineață o știre transmisă așa ca informație de rangul 3-4 mi-a dat frisoane. Suntem anunțați, pe un ton așezat, ușor, foarte ușor îngrijorat, doar așa un pic interogativ, în avanpremiera știrilor importante cu declarațiile lui Băsescu despre Ponta, că 18 români s-au întors din Africa, din țările cu focare EBOLA în care au murit mii de oameni și că am intrat și noi în rândul lumii, avem un salon din spitalul Matei Balș în care pot fi primiți cei infestați cu periculosul virus.

Ni se mai spune că virusul are o perioadă de incubație de 21 de zile și că specialiștii noștri au decis ca măsură profilactică, să le verifice din două în două zile temperatura celor întorși din Africa. Adică ce întorși din acel iad, sunt liberi să se plimbe pe unde vor, să se întâlnească cu cine vor, să circule în mijloacele de transport în comun, să contamineze toate persoanele cu care se întâlnesc în acest interval și dacă cumva după 18 zile, timp în care au dat virusul gratis oricui au vrut și nu au vrut, le crește temperatura, atunci să se izoleze în casă și să dea telefon la 112. Acestea sunt recomandările domnului Streinu Cercel mare specialist pe la Sănătate. Să nu îți vină să îl trimiți 5 ani în Sierra Leone?

Din câte știu eu, când cineva, se întoarce dintr-o zonă endemică, este trecut în carantină, i se fac analize, este izolat până este eliminată prezumția de ”vinovăție”. Am fost și eu plecat în misiune în Angola, cu unitatea, zonă în care malaria, o boală cu mult mai ușoară, un fel de rudă mai săracă a criminalei EBOLA, era la modă  și la întoarcere, tot detașamentul a fost ținut în carantină câteva zile până a fost eliminat riscul de a fi contaminat cineva, deși malaria nu era mortală decât în condiții extraordinare și era tratabilă cu medicamente aflate în aproape orice farmacie.

De data asta însă cu un virus mortal, specialiștii noștri au decis să îi lase pe cei veniți liberi și abia dacă apar semne de boală, când deja este prea târziu și ei deja au intrat în contact cu alții având virusul mai demult, aceștia vor fi izolați.  Oamenii ăștia sunt inconștienți. Dacă apar semnele bolii la măcar unul din cei veniți, cu dotările și posibilitățile sistemului sanitar românesc, suntem terminați, boala se va răspândi necontrolat, nimeni nu va putea niciodată să determine cu cine au luat legătura cei contaminați și nimeni nu va mai fi sigur că este sănătos.

Suntem informați de același medic că nu există semne specifice, că boala începe cu simptome banale, dureri de cap, de gât stare de amețeală, stare de slăbiciune. Adică exact ca orice răceală sau ca malaria. Realizați ce se va întâmpla cu cetățenii care știu că au trecut măcar pe lângă lotul de ”sportivi” întorși din Africa și vor avea unul din acele simptome și ce va fi apoi în familiile celor întorși și ale celor cu care au intrat în contact? Va fi nebunie la nivel național, isterie, panică, ceva ce nici Sfânta Paraschieva nu a văzut iar secția aceea pe care ne lăudăm acum că o avem amenajată just in case, nu va fi bună nici de wc public.

Toate aceste lucruri ar fi putut fi evitate dacă statul, Ministerul Sănătății, ar lua măsuri ca cei care se întorc din state africane cu focar Ebola, ar fi izolați total timp de 21 de zile, dacă ar fi ținuți în carantină, ca și cum ar fi bolnavi, nu doar așa să li se ia temperatura din două în două zile. Dar cine să ia aceste măsuri și unde să îi țină? Cine să ia aceste măsuri, acești incompetenți și corupți care acum au o singură grijă, campania electorală? Dar-ar EBOLA în ei să îi văd izolați pe viață că sunt mai răi decât cancerul.

Dar interesant este că la ora 9 domnul Streinu Cercel ne spune la Realitatea că riscul de contagiere este de 1/1, adică dacă un bolnav se întâlnește cu un sănătos, cel sănătos se contaminează 100%. La ora 10 dimineața însă, același post de televiziune ne anunță că boala nu se dă decât dacă se intră în contact cu secrețiile contaminatului, transpirație, salivă, etc, practic dacă îl atingi sau atingi ceva ce a atins el, că nu se dă prin aer, ci doar așa, ca mita, din mână în mână. Bine că nu se virează în cont virusul ăsta, că ar fi în stare guvernanții noștri să ni-l bage în pensie.

De fapt dacă ne raportăm la simptomele anunțate, suntem deja o țară total contaminată:

Nu e român să nu aibă durere de cap când se gândește nu la ziua de mâine ci la momentul când va ajunge acasă în familie după o zi de lucru sau după ce a colindat în căutarea unui loc de muncă;

Nu e român să nu îl doară în gât de când tot strigă pe la porți închise la Parlament, la guvern, la Cotroceni, la instituțiile statului, la primării, că i se încalcă drepturile, că băncile le iau casele, mână în mână cu mafia imobiliară, că nu mai au spitale, nu mai au medicamente, că sunt hrăniți după un Codex criminal, că li se vinde pământul, li se otrăvesc apele, că sunt conduși de niște hoți cu 4 clase sau cu doctorate luate prin copy-paste sau incendiatori de profesie;

Nu e român pe care să nu îl fi luat amețeala văzând ce reprezentanți au ajuns în Parlament dar mai ales cum au ajuns, ce miniștri formează guvernele și cum îi caută mascații și procurorii periodic, cine ajunge să candideze la președinția țării, cum se bat aceștia pe tronul țării și ce lături ies din gurile lor;

Nu e român să nu aibă ”slăbiciuni” date de virusul politic de Dâmbovița, pentru un partid sau altul și acum sunt gata să bage cuțitul unul în altul din cauza acestei contaminări colective care le-a luat mințile.

Așa că o spun cu toată responsabilitatea, România este deja contaminată. Dacă ne gândim la aceste lucruri trebuie să admitem că totuși EBOLA este o soră mai mică a cancerului în care trăim de atâția ani, este mult mai puțin periculoasă, pentru că pentru ea există totuși și se lucrează la antidot. La boala care a atins România numai Dumnezeu are antidotul.

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

3 Raspunsuri la România, focar de EBOLA

  1. Pannduru Lunetistu'

    dacă mâncăm usturoi și bem cei cu miere, nu se prinde ebola de noi… dar cei care beau numai tărie sunt gata de contaminare… și uite așa ieșim din sistem PE CALE NATURALĂ !!!

  2. nicu

    Varule, vezi ca e unul ,ii zice HUHUREZ(asta sigur e militian) care se intreba (retoric):’ cine e asta Neacsu Marian (nu Marin)?Mai, nu mi-a lasat comentariul pentru ca sigur i-a pierit pofta de mancare. Un tip MAI MARE MANCATOR DE CACAT ROSU CA ASTA NU AM VAZUT. Asta cred ca doarme cu poza lui Ponta sub perna . Nu ma deranjeaza in principiu pentru ca fiecare doarme cu cine vrea(noi dormim cu sotiile si uneori cu…altele dar de gen feminin) dar baiatul asta se vede de la o posta ca e „cu solda’.Cu Ebola in Romania…ai dreptate dar eu m-am imunizat(am facut palinca de 2 saptamani si cand „ma agita” nemernicii cunosc drumul spre bar.Apropo, te-a facut Marian ceea ce o blasfemie la olteni.MARIN e un nume de neconfundatdar si de mandrie(no, ca ti-am ziso) . Pa varule!

  3. neacsum

    Mai vere, si ce treaba am eu cu nervul lui optic? Lasa-l frate sa se dezvolte. O fi si el suferind, s-o fi scarpinat ca Basescu in urechea stanga prin gaura din dreapta si a constatat ca nu e nimic intre ele, cine stie..