”Cupa 25 Octombrie” la trageri în Craiova

Categoria Actualitate, Despre Armata, Stiri Interne

OLYMPUS DIGITAL CAMERA  Rezerviștii din Craiova au fost scoși la instrucție

Garnizoana Craiova, a organizat în ziua de 22 Octombrie o activitate dedicată Zilei Armatei, în Poligonul Balta Verde. Activitatea, Cupa 25 Octombrie la trageri, s-a adresat lucrătorilor din presă și rezerviștilor. Nu este prima oară când se organizează astfel de activități cu lucrătorii din media dar e prima oară din câte știu eu, cel puțin la Craiova, când este organizată pentru rezerviști. Felicitări pentru inițiativă, care se pare că a aparținut Comandantului Garnizoanei, domnul colonel Blaiu Dorin. La activitate a participat și locțiitorul acestuia, colonelul Albăstroiu Viorel iar organizarea fără reproș a ședinței de tragere a căzut în sarcina militarilor din Batalionul 20 Infanterie cunoscuți și drept Scorpionii Negri!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Au fost organizate două sectoare de tragere unul pentru presă, celălalt pentru rezerviști. Nu au avut loc incidente, tragerile s-au desfășurat cu respectarea regulamentelor militare în vigoare după tot tipicul, plecând de la organizarea pozițiilor de tragere, până la prezentarea condițiilor de tragere și măsurile de siguranță pe timpul tragerii.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dacă începerea și încetarea tragerii s-au dat cu goarna, conform tradiției, activitatea de premiere a celor ce s-au clasat pe podium s-a făcut în ritmurile Fanfarei Militare Craiova care a susținut și un scurt program de muzică specifică din care nu a lipsit „Treceți batalioane române Carpații.” S-au executat trageri cu pușca, pistolul de 9 mm Parabellum și ”cățeaua”, bătrâna mitralieră de companie de cal 7.62 mm.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Diplomele au fost înmânate de col Dorin Blaiu, comandantul Garnizoanei Craiova și al Bg. 2 Rovine. Au urcat pe podium, pe categorii, următorii:
Categoria Presă, individual:
Locul 1 Liviu Bădălan –Oltenia TV
Locul 2 Mihai Dișa – 3tv
Locul 3 Nicu Deju- GTV

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Categoria Presă redacții:
Locul 1 Cuvântul Libertății
Locul 2 Oltenia tv
Locul 3 3 TV

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Categoria rezerviști :
Locul 1 Col. r. Ion Nicolae
Locul 2 Col. r. Neacșu Marin
Locul 3 Col. r. Dumitra Teodor

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pentru rezerviști, activitatea s-a constituit involuntar în prima ocazie de a mai simți mirosul prafului de pușcă altfel decât cu ocazia despărțirii de o parte din colegi, plecați prea devreme dintre noi.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA Pentru toți însă acest eveniment este singura formă de ”pregătire” sau ”convocare” la care au participat de la trecerea în rezervă. Măcar de s-ar păstra obiceiul, tot ar fi mai mult decât nimic. Înainte de toate însă pentru rezerviști activitatea a dat ocazia depănării unor amintiri cu fapte mai mult sau mai puțin hazlii, petrecute în poligon pe vremea când erau activi. Felicitări încă odată organizatorilor, mulțumiri tuturor celor care au participat și au pregătit acest eveniment, militarilor din B.20 Infanterie și comandantului Comenduirii Garnizoanei, Lt.Col. Ion Olărescu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

2 Raspunsuri la ”Cupa 25 Octombrie” la trageri în Craiova

  1. militaru

    Excelenta experienta/exercitiu,m-ai ales pt.rezervisti.Postati acest clip/filmulet si pe site ,,asociatia ,,general pirlogeanu,,.Va multumesc.Am distribuit aest mail,tuturor colegilor in rezerva si activitate.

  2. STOPS

    FELICITĂRI VERE JURNALIST,
    Să te doteze cu pușcă cu lunetă și … să revii neciuruit de la Tiraspol! Mi-ai amintit de exercițiul demonstrativ de nimicire a desantului parașutat la Balta Verde, de generalul Roșu … și de ceaiul fierbinte cu care ne-au tratat zâmbitoarele surori medicale pe noi „inamicii” -parașutiștii caracaleni …

Statistici T5