Craiovenii sărbătoriră Ziua Armatei

Categoria Actualitate, Despre Armata, Opinii, Stiri Interne

Motto: Întodeauna soldatul român a fost la înălţimea cerinţelor  comandanţilor şi poporului. Din ce în ce mai rar comandanţii şi conducătorii destinelor  lor se ridică la nivelul soldaţilor pe care îi comandă.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Pe o vreme câinească, aproape ca viaţa militarilor şi a românilor, dar mult mai luminoasă, cu o ploaie măruntă din aia care îţi intră în oase, în Craiova s-a desfăşurat Ceremonialul dedicat Zilei Armatei, ca în fiecare an, la Cimitirul Sineasca, locul unde există mormântul Eroilor. Unii s-ar întreba de ce „ sărbătorim” ceva în cimitire şi nu pot să nu îmi amintesc o întrebare care circula pe vremea când eram copil. Întrebarea era, de ce a fost îngropat Ioan Vodă pe un deal. Răspunsul era simplu, pentru că acolo era cimitirul. De fapt nu ştiu de ce spunem că sărbătorim Ziua Armatei când de fapt atât locul cât şi activităţile sunt specifice comemorării eroilor. Poate cineva ar trebui să decidă dacă sărbătorim sau comemorăm ceva cu ocazia acestei zile.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ca de obicei, la activitate au participat militarii din garnizoană, reprezentanţii oficialităţilor, rezerviştii şi veteranii de război şi.… ploaia. Poate din cauza ploii nu am văzut şi altceva. Oricum au lipsit de la ceremonial şi deci depunerea coroanelor, reprezentanţii partidelor. De ce oare? Probabil că sunt toţi la Bucureşti prin comisiile parlamentare, lucrează febril la imunitatea colegilor cu schelete în dosar. Fiecare cu eroii lor nu?

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Lipsa partidelor de la activitatea de depunere a coroanelor la cimitirul Eroilor, se poate explica nu prin ploaia mocănească, nici prin faptul că ar fi în campanie electorală,  ci  prin „dragostea şi interesul„ pentru problemele armatei şi pragmatismul, pentru că este clar că aceşti morţi, eroii din războaie, nu pot fi puşi pe listele electorale, deci nu pot şi folosiţi, acolo apar numai cei decedaţi de la ultima modificare a listelor electorale. Îmi amintesc că la ultimele alegeri, cele din Decembrie 2012, undeva prin Teleorman a existat o reclamaţie cum că la o secţie de votare, au fost văzuţi şi oameni vii votând. Doamne fereşte!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Altfel, activitatea s-a desfăşurat după tipic, armata din nou a răspuns prezent, militarii au stat din nou sub ploaie ore în şir, s-a defilat şi gata, toată lumea a plecat acasă cu conştiinţa datoriei împlinite. Numai că cei care ne conduc destinele şi implicit pe cele ale aratei nu prea şi-au făcut datoria, rămânând datori ţării şi armatei pe care au adus-o la cai de lemn şi avioane de hârtie.
Nu ştiu ce au declarat sau spiciuit reprezentanţii oficiali la acest eveniment, am ajuns la eveniment, din fericire, exact după ce termenaseră de minţit. Am constatat însă că doamna Olguţa Vasilescu stătea sub aceeaşi umbrelă cu domnul Prioteasa şi m-am întrebat fără să vreau, cine sub a cui umbrelă se află.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Abia spre sfârşitul programului m-am dumirit, când a fost cu depusul coroanelor şi am văzut cu uimire că din partea primăriei Craiova a depus coroana numai doamna Olguţa şi .. buclucaşa umbrelă, nimeni altcineva dacă facem abstracţie de cel care o ţinea. Umbrela. Se pare că datorită atâtor ploi şi primăria a intrat la apă, sau nimeni altcineva nu mai merită să stea lângă doamna primar? După câte schimbări au avut loc prin regii în numai 2 ani, ai spune că asta ar fi explicaţia. Până şi conducerea SRI Dolj a fost reprezentată de doi ofiţeri, descoperiţi, că aşa se stă în faţa mormintelor. Nu le dau poza ca să nu fiu învinuit că i-am deconspirat.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Cam asta fuse. Păcat de toate evenimentele şi activităţile organizate de Comenduirea şi comandantul Garnizoanei cu ocazia unor astfel de evenimente, eu cred că strică orzul pe gâşte dar asta e armata, răspunde prezent oricând, chiar şi când moral nu ar trebui, pentru că de data asta iată, oficialităţile se prezintă subţire de tot. Dar nu vă neliniştiţi,  vine iar cod de inundaţii, înzăpeziri şi atunci veţi vedea toţi politicienii făcând poze cu militarii aflaţi la inundaţii sau la redeschiderea drumurilor şi salvarea… companiilor care au primit bani grei pentru ceea ce vor face tot militarii.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cel mai frumos sărbătoresc „Ziua Armatei”,  regii astfaltului, drumarii şi clienţii contractelor cu primăriie, care normal ar trebui să se ocupe de drumuri, după ce militarii le fac treaba. Atunci să te ţii chefuri dragii de ei, la fiecare pahar vorbesc frumos despre soldaţi.

LA MULŢI ANI ARMATĂ ROMÂNĂ!

 

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

11 Raspunsuri la Craiovenii sărbătoriră Ziua Armatei

  1. Marine draga! In afara de parpalacu’ de Star Trek al lu’ doamna Olguta, eu, catana batarna, mai remarcai ceva: Ce ma, la voi la Craiova aveti in dotare si ofiteri militari cu umbrela!? Da de ce nu sunt kaki? (umbrelele …)
    In rest stai linistit! Si la Cluj zice lumea care o fost ca primarele Boc nu o fost, si-a trimis soferul.

  2. olteanu

    Nu cumva sa faca cin stita!?
    Si la Pitesti, Marine ,
    aceeasi „marie”

  3. marian tudor

    Brava Marine. Ca deobicei analiza la obiect. Buna treaba cu – sarbatoarea sau comemorarea? Noi romanii suferim de ceva , suferim de lipsa ideilor realizabile dar si de prea multa slugarnicie . Se vede si in fotografii.

  4. gerula

    Articolul are o doza de subiectivism si char ,,rautate,,in modul cum sunt prezentate evenimentele.Ca militar,participant la comemorare ma intreb ce cauta un rezervist in grupul activilor care au depus coroana unitatilor din garnizoana,…sa nu fi fost acceptat in cadrul asociatiilor in care nu a fost capabil sa activeze?La activitate au fost prezenti si membrii asociatiilor de veterani si rezervisti pe care domnia voastra se pare ca nu mai aveti timp sa-i vedeti,din cauza unora .In aceste organizatii activeaza multi fara de pacat,care merita sa fie vazuti.Aniversarea a avut loc la CERCUL MILITAR,activitate la care ati participat ca invitat,si despre care corect ar fi sa amintiti.

  5. Stimate Gerula.
    Articolul poate avea si o doza de subiectivism, ca doar e scris de un om, nu de o masina, dar rautate nu nu am nimic personal; cu nimeni dintre cei care au participat acolo. Despre veterani si membrii asociatiilor militare, am pomenit si am mentionat chiar ca sunt printre singurii care mai respecta cu adevarat aceasta armata. Ca nu am postat fotografii cu ei, este cu totul altceva. Daca postam cu unii, si nu si cu ceilalti as fi fost invinuit nu doar de subiectivism ci chiar de partinire. Am preferat sa ilustrez evenimentul cu militarii din garda, cei care au defilat si drapelele, mi s-au parut mai exponentiale.Si pe langa ele da, mi s-a parut interesanta umbrela sub care mai activeaza domnul Prioteasa. Ce sa fac, meteahna de jurnalist, fie el si amator. In ceea ce priveste suedezul de la Cercul Militar, acela a fost intr-un cadru mai restrans, presa nu a fost invitata, deci nu am pomenit de el pentru ca nu a fost un eveniment de presa si pentru ca si personal am considerat ca nu trebuie sa pomenesc ceva ce nu credeam ca face interesul publicului larg. Ce sa fac, nu pot nici eu sa satisfac toate orgoliile, am si eu lipsurile mele, dar cine nu are lipsuri?

  6. gerula

    Din pacate iar esti in eroare,pentru ca la CM chiar au fost invitate TOATE ASOCIATIILE,rezervistilor,spre cinstea organizatorilor.Invitatiile scrise ale unora dintre ele NU AU AJUNS la timp ,motiv pentru care acestia AU LIPSIT fiind onorati de faptul ca nu au fost ignorati ca pana acum.Totusi poate ne spuneti si parerea despre care inca SE MAI CRED IN TREABA si uita unde le este locul.Pentru ca sunteti MEMBRU ACTIV,uneori prea activ,intr-o asociatie,care va promoveaza articolele,frumos era sa nu ii uitati.Acest fapt nu e un orgoliu si nici un moft ci mai degraba un gest de respect pentru camarazii din asociatie.Cat priveste referirile la umbrelele politicienilorchiar nu ma intereseaza,dar cred ca puteau fi ignorate.Asociatia noastra in semn de respect a depus coroana cu umbrelele inchise.Te asteptam cu fotografiile la filiala,pentru albumul organizatiei.La buna vedere.

  7. Uite ca nu am cunoscut acest fapt, iar daca unii nu au onorat invitatia, sper sa nu fiu tot eu invinuit. In ceea ce priveste participarea mea la activitatile asociatiei din care fac parte, fac si eu ce pot, in masura posibilitatilor si nu cred ca e cazul sa discutam aici aceste probleme.Nu am inteles aluzia cu cei care nu mai stiu unde le este locul, cred ca lipseste ceva acolo, mie mi se pare nu doar rautacioasa ci chiar fara sens. Daca ati facut referire la mine si cumva aveti impresia ca m-am bagat prea mult in ciorba pe care o aveti pe foc, va rog sa spuneti voi incerca sa fiu mai discret pe viitor. Daca insa va referiti la ciorba altora, vedeti sa nu cadeti in acelasi pacat. Cat priveste promovarea unor articole ale mele pe blogul asociatiei la care faceti referire, va rog sa specificati daca eu am cerut sa fie postate acolo sau daca am platit pe cineva sa ma „promoveze”. Eu zic sa ne vedem cu adevarat fiecare de adevaratele probleme si sa nu iscam discutii de genul asta, pentru o umbrela.Am pretentia ca pana acuma nu mi-a spus impus nimeni nici ce sa scriu nici cum sa scriu si asa va fi si de acum incolo.

  8. gerula

    Corect,aluzia cu cei care se baga in seama depunand coroane nu cu rezervisti pe care ii desconsidera, ci cu activii ake caror interese le-a ignorat cand era in activitate ,NU SE REFERA LA TINE CI LA personajul din fotografia postata(vezi poza cu activii}

  9. Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa, da acuma stiu la cine te refereai. Probabil a fost invitat s[ stea langa ei, asa era nomal, confor rangului, era un gest de politete, si probabil tot din politete invitat sa depuna coroana din partea Garnzoanei Craiova, garnizoana care cuprinde si activii si rezervistii. Nu iau apararea nimanui, dar chiar nu vad nimic rau in asta, delegatia era a GARNIZOANEI CRAIOVA , nu a militarilor activi sau comandamentului Brigazii. Poate parea un pic fortata prezenta acolo, dar asa cum am spus este posibil sa fi fost invitat si vrem nu vrem toti facem parte din garnizoana Craiova.

  10. Era normal sa stea acolo! Fiind singurul general prezent nu putea sta decat pe „cea mai inalta treapta” …
    Altfel … cateodata fudulia iti da suturi in fund si te face sa pui intrebari aiurea si sa zici „ba, da’ destept mai sunt!”

  11. ionescu

    Sa ne traiasca toata Armata Romana,de la primul soldat pina la ultimul general(?!)si le multumim ca exista si ne ajuta cind avem nevoie.