Câte 10 motive pentru a vota unul din candidaţi

Categoria Actualitate, Divertisment, Electorale, Opinii

Am primit pe mail un material intitulat 10 motive pentru  a-l  vota pe Johannis, scris se pare de doamna Vera Cordonescu, o scriitoare cunoscută. Am căutat sursa pe net pentru a verifica dacă textul îi aparţine, şi  eventual de a-i cere voie  să îl preiau, dar nu am găsit textul nicăieri, sau nu am căutat eu unde trebuia. Dacă cineva ştie unde a apărut textul, rog să îmi spună, ca să pot trece sursa. Cum însă eu l-am găsit bine scris, un pamflet de valoare, cu un umor subţire îi preiau şi îl voi posta pe Cuiul Cătării. Dar ca să nu fiu învinuit de partizanat, ca să fiu echidistant, am făcut şi eu un text cu 10 motive pentru care Ponta ar trebui votat. Postez ambele texte aici, ca să nu se supere nimeni, sau să mă înjure toţi. Cei care vor să se ajungă la război civil cum se întreba sau dorea doamna Olguţa Vasilescu, au acum ocazia să tragă… aici, nu în stradă.

ponta si Johannis sus
10 motive pentru a-l vota pe Klaus Iohannis
1. Pentru că, profesor fiind, a reuşit cu banii de la nuntă, din salariu şi meditaţii să-şi cumpere şase case, dând speranţă profesorilor că, dacă vor da şi ei meditaţii, vor reuşi, aidoma d-lui Iohannis, să-şi cumpere şi ei şase case, ceea ce le va permite să trăiască nu numai din salarii, ci şi din chirii. Evident, asta cu condiţia ca aceştia să nu aibă „ghinion”.
2. Pentru că vorbeşte limba română ca mulţi dintre concetăţenii noştri, unii dintre ei chiar politicieni, confundând, spre exemplu, termenul de „politician” cu cel de „politruc”. Mai mult de atât, se autodefineşte drept „politruc”, termen care, conform dicţionarelor, înseamnă „instructor, îndrumător politic în armata sovietică” sau „reprezentant al partidului comunist într-un domeniu, care veghează la respectarea aplicării întocmai a principiilor și intereselor partidului”. Vorba aceea: „Gura păcătosului adevăr grăieşte!”
3. Pentru că toate afacerile mai mult sau mai puţin curate ale d-ului Iohannis (achiziţionarea unora din cele şase imobile, intermedierea de adopţii ale unor copii români de către cetăţeni străini, retrocedări de terenuri către persoane sau instituţii care nu întruneau condiţiile necesare, deţinerea de funcţii incompatibile cu cea de primar) pălesc în faţa calităţii sale de neamţ care, potrivit percepţiei generale, este serios, corect şi bun gospodar.
4. Pentru că a parcurs în nici doi ani de zile, cu o viteză demnă de un campion olimpic la cursa cu obstacole, distanţa de la simplu membru de partid, în 20 februarie 2013, când s-a înscris în PNL, la funcţia de prim-vicepreşedinte al PNL (ales cu derogare de vechime, la numai 3 zile de la înscrierea în partid !!), preşedinte al PNL şi candidat al PNL pentru funcţia de preşedinte al ţării la alegerile din noiembrie 2014. Devenind ulterior candidat ACL (rezultat prin mariajul dintre PNL şi PDL) la aceeaşi funcţie. Spre deosebire de alţi candidaţi, care au trecut prin funcţii de deputaţi, senatori, miniştrii sau prim-miniştri, d-l Iohannis a făcut saltul de la Primăria oraşului Sibiu la o virtuală Preşedinţie, dovedind că nu America e ţara tuturor posibilităţilor, ci România!
5. Pentru că a fost „mărul discordiei” în scandalul dintre PNL şi PDL, care a dus la ruperea USL, adică ditamai alianţa între stânga şi dreapta, Crin Antonescu încercând, fără succes, să-l impună pe Johannis ca Ministru de interne şi vicepremier în Guvernul Ponta, dovedind că „buturuga mică răstoarnă carul mare”.
6. Pentru că a urmat aproape la indigo ascensiunea lui Băsescu în PD (devenit ulterior PDL), unde a fost adus şi promovat de Petre Roman, iar mai apoi i-a suflat acestuia funcţia de preşedinte al partidului. În cazul de faţă, Iohannis a fost adus în PNL de Crin Antonescu, pe care l-a înlăturat (în mod democratic) de la şefia partidului, devenind preşedintele PNL. Ceea ce ne dovedeşte că proverbul „Fereşte-mă doamne de prieteni, că de duşmani mă feresc eu singur!” se potriveşte nu numai românilor, ci şi nemţilor.
7. Pentru că, deşi în proces de incompatibilitate pentru faptul că deţinea funcţia de primar fiind în acelaşi timp reprezentantul municipiului în diferite adunări generale ale acţionarilor unor societăţi din subordinea primăriei, îşi vede liniştit de candidatura la preşedinţie, după dictonul „Câinii latră, caravana trece!”
8. Pentru că va da posibilitatea celor nostalgici după eminenţii care l-au susţinut pe Băsescu în măsurile de tăiere a pensiilor şi salariilor bugetarilor – Blaga, Videanu, Anastase, Berceanu, Boagiu şi alţi membrii marcanţi din PDL sau ex prim-ministrul Mihai Răzvan Ungureanu – şi care acum sunt aliaţii d-lui Iohannis, să-i vadă din nou în prim planul politicii româneşti. Super Weiss, vopseşte nemţeşte! Şi PDL e vopsit în alb, devenind, peste noapte, mai curat ca lacrima!
9. Pentru că el „tace şi face” şi propune „România lucrului bine făcut”. De tăcut, d-l Iohannis tace când e vorba de dezbateri, dar nu prea tace când e vorba să-l critice pe Ponta, dovedind o mare putere de adaptabilitate la limbajul „elevat” din politica românească.

10. Pentru că e susţinut de Laszlo Tokes, care speră că Iohannis, fiind etnic german, va acorda autonomie ţinutului secuiesc, de Vasile Blaga, şef de campanie al lui Băsescu, în prezent şef de campanie al lui Iohannis, de Mihai Răzvan Ungureanu, fost prim-ministru numit de Băsescu, Roberta Anastase, celebră prin număratul voturilor în Parlament, Videanu, Berceanu, Flutur, Blejnar, Falcă, Boagiu, Macovei, Udrea ş.a. toţi foşti sau actuali acoliţi ai lui Băsescu. Votaţi „Schimbarea”! Adică „Aceeaşi Mărie în altă pălărie!”

10 motive pentru a-l vota pe Ponta Viorel

ponta si Johannis sus 2
1. La fel ca majoritatea şefilor de partide, indiferent cum s-ar numi ele, are origini sănătoase, are dosar de partid şi nu numai,  solid, provine din aceeaşi clasă politică şi aceleaşi structuri ca toţi foştii preşedinţi şi premieri de după 89;
2. Proiectul lui pentru țară răspunde cel mai bine așteptărilor celor care mint la fel, pentru că socotește educația drept prioritate națională, a reuşit să facă copii să înveţe fără manuale, fără profesori, fără şcoli;
3. Este un tip „descurcăreţ”, a obţinut, ca şi majoritatea românilor în ultimii 20 de ani,  diplome de studii prin metode moderne, folosind tehnologia de ultimă oră, nu s-a dat ca proştii cu capul de perete să facăo lucrare de doctorat;
4. Propune un sistem de sănătate occidental,  nu doar ca, ci chiar peste hotare, în Austria, Turcia, America accesibil tuturor categoriilor de cetățeni, inclusiv sau mai ales celor cu dosare penale în derulare;
5. Nu a uitat de unde a plecat, nu şi-a uitat prietenii, colegii de facultate, neamurile când a ajuns prim ministru, a pus pe fiecare pe locul pe care îl voia , naşi, fini, colegi, prin ministere, parlament, oricât de incapabili  ar fi fost . Se comportă uman, ca orice român, cu toată ştiinţa de carte nu se dă mare, vorbeşte pe înţelesul tuturor în orice situaţii,  şi în guvern şi la inundaţii;
6. Respectă tradiţiile şi valorile româneşti, este un om bisericos, a făcut danii bisericilor din fondul de rezervă al guvernului şi nu se laudă ca Becali, se închină în draci la toţi sfinţii de orice”religie” atunci când trebuie să fie ales;
7. Prezintă soluții realiste de reducere a impozitelor și taxelor care ne sufocă ….firmele de famillie sau ale partenerilor strategici ;
8. Nu minte şi nu promite niciodată fără acoperire, el este mereu „acoperit” în tot ceea ce face şi spune;
9. Când e vorba la o adică, nu are mamă, nu are tată, nu iartă nimic, legea e lege, nu iartă pe nimeni, nici pe Năstase, nici pe Hrebenciuc, nici pe Şova;
10. Ştie ce înseamnă să fii corupt, să controlezi justiţia, să trimiţi armata să moară pe pământuri străine, să vinzi subsolul tării, să predai la cheie aurul, gazele şi apele pământului, nu trebuie să îl mai înveţe nimeni. Aplică cu îndemânare vechiul principiu, nici şpagă fără „muncă”, nici loc de muncă  fără şpagă.

Ar mai fi, dar mă opresc la 10, câte are şi Johannis să nu-i plângă simpatizanţii că a fost defavorizat.

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

10 Raspunsuri la Câte 10 motive pentru a vota unul din candidaţi

  1. ifrim

    Dar eroii romani cazuti in luptele cu Germania nazista ce parere ar avea privind acest vot?

  2. Vera Cordonescu

    Da, articolul e scris de mine. Multumesc pentru publicare. Simpatic si materialul 10 motive pentru a-l vota pe Ponta.

  3. Nene Ifrim, de unde stii ca nu au votat in primul tur? Poti pune pariu?

  4. Doamna Cordonescu, dat0mi va rog un link ceva unde a fost publicat articolul dumnevoastra sa il trec la sursa, si va multumesc. Sper ca asta inseamna un accept pentru a posta aici ceea ce cu deosebit har ati scris dumneavoastra.

  5. ifrim

    Revin, scrutinul no 1 doar pt. antrenament, no 2 hotarator!

  6. Pannduru Lunetistu'

    fraților, vă zbateți de pomană ! dacă votul nostru ar conta cât de cât, nu cred că ne-ar lăsa să pătrundem în secțiile de votare… ori, cum zicea marele conducător Iosif Visarionovici..„nu contează cine votează, contează cine numără voturile”! Iar la noi se știe cine numără voturile … vorba lu nea Nicu și a lu Emil … serviciile, bată-le vina !

  7. Cecilia

    Rezultatul votului ar avea cam aceste urmări:

    Eu votez Noi ne nenorocim
    Tu câștigi Voi va îmbogățiți
    El/Ea pierde Ei pleacă in somaj

    In rest,
    Doamne ajuta!

  8. ionescu

    Distinsul domn Iohannis a fost special creat,in pripa,in contrapondere la candidatura lui Ponta.Drumul lui Ponta este de mult trasat si cum nu aparea ceva care sa anime societatea romaneasca si sa traiasca toata lumea din asta(vezi presa) a fost scos din joben.Cum a zis dinsul ghinion,s-ar putea sa nu isi dea seama de ce i se intimpla,sau chiar daca isi da seama e prea tirziu

  9. s

    Nea lunetistu, imi place.
    In alta ordine de idei, ponta mai are un merit: il doare fix in papuci de muritorii de rand. Conform celor invatate in cei 7 ani de pe langa casa parintilor (imi place formularea) trebuie sa-i multumim pentru ca exista; el este om de cuvant. I-a zis lui base ca nu-l deranjeaza cu referendumul? Se tine de cuvant. Ne- a zisca face tot ce vrea norodu (daca nu-l incurca pe el)? Asa face. Le-a promis ungurilor ca ii ajuta? A promis bani bisericilor? Se tine de cuvant.
    Mai are si mici scapari, dar sunt inerente unui om foarte ocupat. Aici se poate aminti: deschiderea spitalelor si scolilor inchise de boc si cseke; drepturile rezervistilor; masuri economice … Si or mai fi dar lasam si pe alta data.