1 Decembrie 2014 la Craiova – sub semnul Unirii

Categoria Actualitate, Despre Armata, Stiri Interne

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

La Craiova1 Decembrie s-a sărbătorit pe frig. De dimineaţă Pomii, iarba, maşinile drumurile erau de sticlă. Pe o aşa vreme numai nebunii îşi scoteau maşinile pe patinoar sau ar fi ieşit afară. Eu mi-am cerut scuze lui Nerro că nu îl pot lua cu mine şi am plecat în centru să îngheţ măcar doar eu.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Mă gândeam că săracii militari care participă la activităţile din centrul oraşului trebuie să fie bocnă, că la armată aşa e, executanţii vin cu cel puţin o oră înainte de a începe evenimentul.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Spre surprinderea mea, multă lume a venit să sărbătorească Ziua României, foarte multă comparativ cu ultimul eveniment organizat în faţa primăriei dar şi dacă luăm în calcul gerul de afară. Felicitări celor prezenţi. Activităţile, organizate ca de obicei în astfel de ocazii au început cu discursuri, depuneri de coroane. După ele, a urmat un scurt program de  mânuiri de armament, prezentat de un pluton de militari.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Exerciţiul în sine a fost unul să spunem obişnuit dar dacă ţinem cont de condiţiile în care a fost prezentat mă mir că nu a căzut nici o armă sau un deget ceva. Asta înseamnă să fii militar. După exerciţiul menţionat a urmat parada condusă de şeful de stat major al Brigăzii 2 Infanterie.
În fruntea celor care defilau pe jos s-a aflat colonelul Jianu Cătălin, comandantul B20 I cu oameni recent întorşi din Afganistan.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
A urmat defilarea tehnicii militare aparţinând atât armatei cât şi celor de la MI. Tehnica militarilor a fost condusă de col. Dan Ionescu, comandantul B 26 I. Apoi au urmat cei de la Jandarmi, SRI, Pompierii, trupe speciale.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
După încheierea activităţilor militare au urmat cele artistice, cu cântece populare, patriotice.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Am fost plăcut impresionat de prezenţa unui grup de tineri olteni şi moldoveni cu tricolorul pe faţă şi unirea în inimă care  au dansat şi jucat cum s-au priceput şi ei,  dar pe lângă mesajul pe care l-au transmis nu mai conta cum dădeau din picioare.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Idealul unirii nu a secat nici în Craiova. Ar fi şi păcat, s-ar ridica Viteazul  Mihai din Turda şi ne-ar învinui că noi ne-am pierdut capul, nu el.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
La activităţi nu a participat primăriţa Olguţa Vasilescu, neîntoarsă din Bruxelles unde se zbate pentru câştigarea titlului de Capitală Culturală de către Craiova. Dar au lipsit ca şi în ultimele dăţi foştii colegi de guvernare, peneliştii de frunte ai judeţului care una spun şi alta fac. La tv vorbesc despre unire iar la activităţi strălucesc prin absenţă.De parcă cei veniţi acolo cu mic cu mare să înfrunte gerul sunt interesaţi de orgoliile mâncate de corupţie şi sete de înavuţire ale politicienilor. Frumos exemplu daţi stimaţi politicieni, indiferent de culoarea partidului. Ce aţi spune dacă aţi avea familiile  aşa cum procedaţi cu ţara ? Nu spun „aşa să vă ajute Dumnezeu”, că nu e creştinesc!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Dar ce nu fac politicienii, fac militarii. După activităţile din centrul Craiovei, la Cercul Militar s-au întâlnit rezerviştii militari din municipiul Craiova, reprezentanţi ai asociaţiilor de rezervişti fără discriminare. Au fost acolo reprezentanţi ai SCMD, ANCMRR, ROMIL, veterani de război, avându-l ca invitat şi pe comandantul Garnizoanei, col Dr Dorin Blaiu. A fost o întâlnire între foşti camarazi care au ştiut să treacă peste orgoliile care animă spiritele conducătorilor la nivel naţional şi au realizat că numai unirea face puterea. Felicitări şi iniţiatorilor activităţii rezerviştilor, preşedinţii  SCMD Craiova şi ROMIL.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

E timpul ca cineva, o personalitate militară, neangajată politic, netulburată de animozităţi, neinfluenţată de falşi sfătuitori, „profesionişţi în manipulare şi dezinformare”, să ia taurul de coarne şi să formeze o Uniune Naţională a Asociaţiilor Militarilor, rezervişti şi activi, care să se ocupe cu adevărat de problemele, legile şi drepturile militarilor, nu de sarcinile de partid, nu de sprijinirea candidaţilor „independenţi” din serviciile de informaţii sau de aiurea, nu de prostirea militarilor şi nici de pupatul tălpilor unor canachei, lachei şi branconeri care se întreabă cum se leagă şireturile la cizmă. Se aude?

Cam asta a fost Ziua Naţională 2014 la Craiova.

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

6 Raspunsuri la 1 Decembrie 2014 la Craiova – sub semnul Unirii

 1. Nick NICOLAE

  Domnule Neacsu felicitari. Dupa umilele mele cunostinte exista o Federatie a Militarilor din Romania, total independenta din punct de veder politic, dar care este blocata permanent de oamenii lui Oprea si Ontanu din ANCMRR – ANEXA MILITARA a UNPR, precum si de unii militari activi politizati pana in ,maduva oaselor. Din punct de vedere juridic este singura modalitate de coagulare a organizatiilor militarilor avand in vedere ca acestea isi pastreaza intact patrimoniul si personalitatea juridica.As dori sa-i transmit „sincere felicitari????” actualului presedinte care s-a lasat din nou pacalit si a avansat toti fostii politruci ai Consiliului Politic Superior, actuali politruci ai „marelui general sef de roaba” Ontanu. Doamne ocrotestei pe ROMANI si scapa-i de ciuma rosie!

 2. Domnule Nicolae, dupa umilele mele cunostinte acea uniune a fost manjita de domnul Basescu, cel care alaturi de servicii au decis infiintarea acestei structuri, punand in fruntea pe domnul Degeratu, care desi un ofiter demn cat a fost in activitate, a dat-o in bara punandu-se sub inaltul patronaj al lui Basescu.Sa il mai pomenesc si pe domnul Toba? E suficient. Iata de ce nu cred n aceasta structura si in nici una ordonata politic, indiiferent de cine. Ciudat este ca incercand sa afli ceva despre ea, esti trimis pe undeva pe pagina Camerei Deputatilor. Oare de ce?

 3. Nick NICOLAE

  Domnule Neacsu, cu respect va informez ca sunteti intr-o mare eroare preluand unele elucubratii ale dezinformarii.Federatia s-a infiintat din vointa nealterata a 11 structuri asociative, marea majoriate fara nici o tangenta cu factorul politic. Cat despre domnul general Degeratu nu a ocupat si nu ocupa nici o functie in cadrul Federatiei. Aveti dreptate cu incercarea de infiltrare a unor oameni (structuri) care sa controleze, manipuleze si sa compromita aceasta structura in urma indicatiilor si directivelor unui fost ministru, presedinte de onoare al ANCMRR. Daca cititi comunicatele ANCMRR care fac referire la federatie va veti convinge de unde pleaca dizinformarile. Puterea Federatiei sta in faptul ca a fost capabila sa se debaraseze de „binefacatiori” si sa coopteze ca membri afiliati structuri puternice, neaservite nici politic si nici administrativ nimanui. Adevarul ca Federatia este total independenta reiese si din faptul notoriu ca din anul 2010 nici o propunere de avansare facuta de Federatie nu a fost acceptata din motive ce tin exclusiv de vointa unui ministru, nu de prevederile legale. Unul din cei mai reprezentativi parasutisti romani, domnul colonel IANCU GHEORGHE, campion mondial ABSOLUT SI DEFINITIV la aterizare la punct fix, a fost cap de lista la propuneri dar si la refuzuri.
  Si atunci va intreb domnule Neacsu care este suportul afirmatiei dumneavoastra ca „acea uniune a fost manjita de domnul Basescu, cel care alaturi de servicii au decis infiintarea acestei structuri.
  Va admir spiritul combativ si curajul unor afirmatii, dar va rog sa-mi permiteti sa va recomand ca atunci cande faceti o afirmatie sa va documentati si conform codului deontologic (cel real) al ziaristului sa verificati din cel putin trei surse. Eu asa fac si nu am gresit pana acum. Cu stima, Nick Nicolae

 4. Domnule Nick Nicolae,
  O intrebare, este o coincidenta faptul ca va semnati cu Nick, ca si domnul Nick Gropan actualul presedinte al Federatiei sau sunteti una si aceeasi persoana?
  Si acuma sa va raspund.
  1. Cand am vorbit de Basescu si Degeratu am vorbit documentat, primul presedinte al federatiei si apoi presedinte de onoare a fost domnul Degeratu. iata dovada:
  http://militar.infomondo.ro/actualitate/federatia-militarilor-din-romania-prima-conventie-nationala-o-noua-conducere.html#more-4128
  http://www.optimalmedia.ro/stire-aparare/generalul-constantin-degeratu-a-fost-ales-presedintele-federatiei-militarilor-din-romania/2195
  2. FMR este un proiect al asociatiei Semper Fidelius, condusa de domnul Toba, care nu mai are nevoie de nici o prezentare. Serviciile sunt bagata pana in gat in acest proiect: Dovezi:
  https://www.semperfidelis.ro/page.php?20
  Apropo, ma intreb de ce pe pagina Sempre Fidelius nu sunt trecuti cei care conduc asociatia, le e rusine?Normal ar fi sa se afiseze, sa vada lumea cu cine intra in card.
  3.Faptul ca intre domnul Degeratu si domnul Gropan a avut loc o bataie pe putere si ca ultimul este acuma la conducerea federatiei imi spune doar ca si aceasta federatie este romaneasca si ca conducerile se schimba dupa cum bate vantul. Apropo, poate imi dati si mie un link al federatiei, o pagina, unde sa vad si eu cine o conduce, cum s-a format, ca pana acuma am gasit doar o pagina de blog a domnului Gropan, pe care a tras o zugraveala, un fel de tapet, cu federatia si atat. Lucru serios nu?
  4. In ceea ce priveste manjirea cu Basescu, iata ce titra presa prin 2012:http://www.bursa.ro/federatia-militarilor-din-romania-il-sustine-pe-basescu-176729&s=politica&articol=176729.html
  Deci la referendum FMR cerea romanilor sa nu iasa la vot la referendum. Mi se pare mie sau domnul Gropan era membru al FRM atunci?
  5. Am gasit o pagina a FRM si cand am intrat pe ea am gasit un mesaj ”cont suspendat pentru neplata”Stiti ceva despre asta?
  6. In ceea ce priveste intentiile si scopurile federatiei eu deocamdata cred in cele de la infiintare. Faptul ca intre timp s-au schimbat capii, de ochii lumii, pentru ca Degeratu si Toba ridicau semne de intrebare, nu ma convinge cu atat mai mult cu cat asa cum am spus, nu am gasit o pagina oficiala a Federatiei cu numele celor care o conduc. Deocamdata toate sursele existente nu imi dau nici un motiv sa vad in ea altceva decat o incercare a unor grupuri de interes de a manevra masa militarilor.
  http://www.agentia.org/teoria-conspiratiei/se-pune-de-un-puci-sau-de-o-dictatura-militara-4887.html
  7. Iata o alta sursa care ne spune cum de catre cine si de ce a infiintat FMR.Sunt deja prea multe, domnule Nick, mult prea multe pentru a nu fi luate in seama. Sa va dau un citat:”Nici Asociatia Semper Fidelis nu a scapat prea usor de criticile unor oameni din sistem, gurile rele speculand chiar ca ONG-ul ar functiona ca un serviciu secret privat. Si, in ciuda dezmintirilor repetate ale colonelului Toba, ideea de societate civila compusa din militari a ramas totusi destul de greu de inteles, cu atat mai mult cu cat organizatia avea un caracter aparte, nemilitand explicit pentru recuperarea unor drepturi banesti sau altfel de privilegii.

  Apoi, colonelul – impreuna cu alti fosti ofiteri din zona informatiilor/sigurantei nationale – a decis constituirea Federatiei Militarilor din Romania. Primul presedinte ales, in 2010: generalul Constantin Degeratu, fost consilier prezidential al presedintelui Traian Basescu. Acelasi care, un an mai tarziu, cazut deja in dizgratia prezidentiala, aparea in stenogramele ca pion intr-o afacere neautorizata cu tehnica militara americana.
  http://necenzuratmm.ro/dezvaluiri/43993-serviciul-de-telecomunicatii-speciale-spioni-sex-si-tot-tacamul.html
  Acesta este raspunsul meu la invinuirea dumnevoastra ca am vorbit nedocumentat. As dori ca si un eventual raspuns al dumnevoastra domnule Gropan (?), sa fie la fel de documentat.

 5. Pannduru Lunetistu

  Dacă-l găsiți pe acel militar de carieră, propun să-l pregătim pentru funcția de președinte al României și al tuturor românilor.
  Merită și poporul român un președinte ROMÂN? Eu zic că da ! Când se va întâmpla asta? La Paștele cailor !

 6. CONSTANTIN

  Si in Tg Jiu cetatenii orasului au participat la sarbatorirea evenimentului atenti supravegheati de ofiterii de la DIICOT ;http://www.gorjnews.ro/slider/diicot-ul-inventeaza-teroristi-electrician-din-targu-jiu-flancat-de-colonel-diicot-la-ceremonia-de-ziua-nationala.html

Statistici T5