Creţuleasca serveşte ciorbe reîncălzite dar râncede

Categoria Divertisment, Magazin, Stiri Interne

ciorba_cretuleasca2
Multe titluri pentru nimic
În seara de luni, 08.12.2014, am urmărit,recunosc, atras de titlurile care anunţau mari dezvăluiri, emisiunea doamnei Creţulescu Andreea . Iată titlurile care circulau pe burtiera şi pe tetiera ecranului pe timpul emisiunii doamnei Creţulescu:
“Schimbare radicală pe harta puterii în câteva luni”
“De ce nu-i lasă Johannis pe liberali să reia guvernarea ”
“Dezvăluiri: cum putem avea alegeri anticipate anul viitor”
“Ce vedetă a sărutat cadavre ca să scape de probleme”
“Alertă maximă: unde lovesc inundaţiile în scurt timp”
Coace Doamne prunele !
Pe pagina de facebook a emisiunii România la Raport apare pentru emisiunea din data de 08.12. 2014, textul : “În această seară, aflaţi ce schimbare radicală de strategie face Klaus Iohannis, dar şi ce pariu cutremurător pentru România face Traian Băsescu! Asteptăm aici comentariile voastre”.
Am urmărit cum spuneam emisiunea susnumitei bucătărese media, şi aşa am auzit cum se întreba nu doar retoric ci şi complet de neînţeles, “de ce liberalii, dacă vor să vină la putere peste câteva luni acceptă să vină pe bugetul făcut de social democraţi”.De aici se poate trage concluzia că doamnei Creţulescu îi pare rău că liberalii nu trec acuma la putere. Cine spunea că Ghiţă e prieten cu Ponta? Ca să nu rămână totuşi cu dilema suspendată, încerc să îi dau un clue doamnei bucătărese şi o întreb aşa tangenţial : doamna Creţulescu, dumneavoastră culegeţi prunele pentru ţuică, când sunt verzi? Ia întrebaţi-l pe Mîţu Stoian, cum se roagă el să se coacă prunele şi de ce. Aşa trebuiau să îi răspundă cei primiţi în platou, dar ei probabil se gândeau la berea de după emisiune. Trebuie să vă spun că nici ea şi nici cei trei invitaţi ai emisiunii pe care nu îi mai amintesc- pentru că au fost invitaţi şi au stat pe post de piese de inventar, vorbind ca şi ea, nimicuri- nu au lămurit nimic, s-au învârtit în jurul subiectului înşirând cuvinte goale ce din coadă au să sune.
Creţuleasca şi drobul de sare
Bineînţeles că nu am auzit nimic despre promisele dezvăluiri, pariul despre care vorbea bucătăreasa Creţulescu era de fapt al lui Adrian Rădulescu, fost consilier al lui Băsescu. Acesta a pus, tot la o eomisiune tv, pariu că “nu într-un an sau doi, dar într-o bună zi, Băsescu va fi premier”. Plecând de la această declaraţie a unui admirator al lui Băsescu, doamna Creţulescu titrează: “ Ce pariu cutremurător pentru România, face Băsescu” , Aşa ştie doamna Creţulescu să facă jurnalism, sau eu mai ştiu cum se cheamă ce face ea acolo.
Tot pe burtieră doamna Creţulescu ne invită să facem comentarii pe pagina de facebook, dar vrând să comentezi te trezeşti câ nu ai unde, pe pagina respectivă apar câteva comentarii ajunse nu ştiu cum acolo, dar nici o posibilitate de a-ţi posta un comentariu. Aş fi vrut să pun şi eu o întrebare, voiam să întreb în ce calitate clipeşte la emisiunea domniei sale domnul Valeriu Pricină, în ce calitate este invitat şi în ce calitate vorbeşte, ca fost vicepreşedinte autonumit dar niciodată ales al SCMD sau ca reprezentant de seamă al partidului colegului Oprea? Revenind la emisiune, întrebarea este de ce titrează pe pagina respectivă sau bâjbâie ceva despre pariul lui Băsescu, când de fapt altcineva voia să pună pariu şi spusese că evenimentul va avea loc nu peste un an sau doi, ci “cândva” ceea ce putea să însemne şi peste 10 ani. Pe doamna Creţulescu o frâmântă soarta drobului de sare? Să citească povestea prostului, poate se vindecă.
Ciorbe reîncălzite
Una peste alta intenţia sau dorinţa lui Băsescu de a deveni premier a fost pusă pe tapet de mai bine de un an şi totuşi am constatat că nu a murit încă nimeni din cauza acestei perspective, oricât a încercat domnul Ponta să facă din ea tema principal a campaniei electorale pierdute cu success. Cine îi spune şi doamnei Creţulescu că s-a terminat campania electorală? Să o scoată cineva din priză. Constat că doamna Creţulescu obişnuieşte să servească ciorbe reîncălzite pretinzând că sunt trufandale. Poate aşa îi plac ciorbele domnului Ghiţă, cine ştie, că doar el o plăteşte pentru ciorbele astea sleite.
Specialistă în ciorbe reîncălzite, după ce a epuizat subiectul pariului lui Băsescu, şi nu a spus nimic despre strategia lui Johannis, pentru că mai rămăsese timp de vorbit în emisiune şi nu mai avea reclame de băgat dar nici despre ce vorbi, a scos pe farfurie o altă ciorbă veche şi râncedă, problema pensiilor cu care domnul Ponta ameninţă pensionarii de la venirea la putere. Aş fi nedrept să nu admit că faţă de guvernul Boc, guvernul Ponta a adus unele reparaţii dar nu până la capăt şi tot discriminator şi parţial pentru unele categorii de pensionari. Renumita lege a amnistiei fiscale a fost dată de fapt nu pentru toţi pensionarii – pentru că punctul b al legii nu se aplică şi pensiilor militarilor şi nici măcar pentru pensionari, aşa cum se susţine- ci pentru a absolvi de vină pe funcţionarii care au comis ilegalităţi şi abuzuri în calcularea pensiilor. Greşelile voite sau nevoite ale acestora au fost amnistiate juridic, dar pensionarii care voit, din greşeală sau efectiv pentru că au avut date eronate primite de la unităţile unde au lucrat, date pe care le-au înaintat caselor de pensii, nu sunt absolviţi de vină şi nici nu scapă de rambursarea sumelor. Şi atunci mă întreb doamna Creţulescu ce preaslăveşte cu atâta ardoare, o lege care absolvă de vină funcţionarii corupţi dar pedepseşte pe cei care au fost înşelaţi de mai multe guverne? Se pare că da. Atâta ştie, atâta face. Aşa că informez amatorii de ciorbe să fie avizaţi, să nu mai meargă la pomenile doamnei Creţulescu, ciorba e veche şi râncedă.
Viişoara, dragostea mea
Aparent fără legătură cu emisiunea doamnei Creţulescu, dar amintind cel puţin prin locul “infracţiunii” de un alt film, “Toamna Bobocilor“, tot la “Realitatea ştirilor bine făcute” am ascultat după emisiunea de mai sus, ştiri din Viişoara asta că tot vorbim de ciorbe reîncăzite. Cine nu avăzut filmele cu profesorii inginerii şi medicii din comuna Viişoara în care Marin Moraru a făcut un rol magistral, se poate uita zilele aseta la tv, să vadă cum o directoare şi un profesor din comuna Viişoara, amanţi timp de 10 ani, au pus-o de un nou film de tot râsul în care s-au bătut ca la români. România va fi din nou divizată, jumătate va fi de partea directoarei, jumătate de partea profesorului de engleză, o instanţă îi va da dreptate ei, alta lui şi de aici filmul are toate ingredientele pentru a ajunge la Cannes. Biletele se rup la ieşire.

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

4 Raspunsuri la Creţuleasca serveşte ciorbe reîncălzite dar râncede

 1. răspopitu

  Cu voia dvs.am două considerații….1) Articolul dvs.d-le Neacșu se vrea critic la adresa d-nei Crețulescu..De acord,nimic de obiectat în cuprinsul narator al intenției dvs.dar constat că l-ați „brodat”(articolul) și cu un atac frontal fără „sfială”desigur (a câta oară?) la adresa „colegului”dvs.în ale milităriei d-nul Pricină element ce mă „împinge”să cred de fapt acesta e motivul încropirii articolului respectiv sau…poate mă înșel?
  2) Mă surprinde că-i atribuiți d-nei Crețulescu sindromul drobului de sare dar,oare nu cunoașteți/știți că d-na respectivă vine de la un post tv.concurent,și că este o demnă urmașă a Sorinei Matei adică un „cal troian”la postul lui Ghiță?

 2. Rapopitu,
  Eu cand vreau sa fluier, fluier. Pe romaneste cand o sa vreau sa ma iau de domnul Pricina direct, o fac si am facut-o fara sfiala, motive sunt cat cuprinde, acuma s-a intamplat doar sa fie pe directia loviturii principale, si eu am incercat doar sa il evit, sa nu dau peste domnia sa. Dar efectiv nu stiu si voiam sa stiu in ce calitate mai este invitat sa clipeasca la tv. Considerati ca este ceva rau in asta?
  In ceea ce priveste originile sau debutul doamnei Cretulescu, nu conteaza, ca in ultima instanta nici acolo unde a fost nu a rupt inima targului. Cert este ca uite face purici si se scarpina indecent in fata noastra.

 3. Draga prietene (si colegule):
  1 – nu fusai io prea atent da’ nu intalesai cine ce cadavru a pupat! (de pe burtiera de la inceput!). Aia chiar ma interesa si acum sunt atat de nelinistit ca nu stiu ce sa beau – tuica de Ortelec/Salaj sau bere de Ursus … ca vin de Argetoaia nu mai am!
  2 – imi crescu un pic pulsu’ cand vazui ca dl. Raspopitu zace ca tu (adica si io!) esti coleg cu unu’ Pricina! Dar ma linisti cand observai ca puse si ghilimeaua! Bun baiat, asa mai da!
  3 – nu stiam ca te uiti la emisia lu’ Cretuleasca! Nu ai ce face? Io stiam ca tu esti cineva .. la tine acasa! Adica cineva sa duca dupe paine, cineva sa duca gunoiu’ sau cineva sa spele masina! Ar fi activitati mai bune … parerea mea!

 4. Tavi, nici io nu apucai sa văz cine pe cine si unde pupă, ca nu mai apucă Cretuleasca să spuie, că veni baiatu alalalt de fu la Mănăstire si gata o lasa cu vorba nefârşâtă. Da io de acu gata, nu mă mai uit la ea că are şi gura strâmbă şi am auzit eu de la al btrân a lu ăl bătrân că astea cu gura strâmbă nu ie bune auzi, nu e bune ce mai. Daca era si ea buna ca doamna Udrea, poate ma mai uitam, da asa nu ma mai uit. Gata !

Statistici T5