Cum fâlfâie interesul pentru armată

Categoria Despre Armata, Opinii

Cum e turcul, şi pistolul…

steagul ministerului apararii
Doamna Voicu Elena Angela postează mirată şi indignată pe pagina domniei sale de facebook această fotografie cu drapelul ţării de pe clădirea Ministerului Apărării Naţionale. Domnia sa se miră că aşa ceva este posibil, dar eu nu înţeleg de ce se miră. Conform Cartei Albe a Apărării, armata funcţionează la 40% din capacitate, aşa că de ce ar face drapelul excepţie? Care este problema? Fâlfâie?Fâlfâie şi în două culori aşa cum şi tehnica poate circula pe două roţi, şi motoarele pot merge în două bujii şi elicopterele pot cădea din doi în doi.

Nu e vina conducătorilor armatei, Doamne fereşte, adevărul e că de când nu mai avem aviaţie, domnii Duşa, Oprea, Zisu, Ponta,Dănilă, nu se mai uită spre cer, nu mai au la ce, aşa că nu au cum să vadă drapelul ţării de pe cea mai reprezentativă instituţie a României, cea care se află pe locul 1 în preferinţele românilor şi reprezintă simbolul independenteţi şi neatârnării. Cui îi mai pasă de simboluri, apărare, independenţă? Ei ridică ochii spre cer numai când sunt în apropierea sediului DNA, rugându-se la bărbosu să nu fie chemaţi acolo. Sunt sigur că steagul de pe DNA este impecabil, nu îşi permite nimeni să îşi bată joc de el şi nici de bugetul respectivei instituţii. Dar bugetul armatei poate să fie oricât de mic, nu va face nimeni scandal, nu va ieşi nimeni pe post să spună că asta înseamnă sabotarea capacităţii de apărare a ţării. Nu are cine.

 

Nici comandanţii civili nici cei militari nu au boaşele doamnei Kovesi, pentru că ei nu au cu ce ameninţa, ei sunt ameninţaţi, aşa că puii mei, ce contează un amărât de drapel pe clădirea Ministerului Apărării? Este tratat aşa cum este tratată şi armata şi apărarea ţării şi nimănui nu îi pasă.
Domnul Ponta se gâneşte la armata numai când îi interceptează DNA-ul telefoanele la guvern, domnul Duşa când mai sunt de făcut nişte poze cu eroi sau sicrie care se întorc din teatrele de operaţii, domnul Oprea numai când trebuie să mai avanseze nişte colegi de partid sau coaliţie, sau să dea nişte funcţii unor apropiaţi, iar domnul Zisu numai când trebuie să mai vândă nişte terenuri sau să mai facă ceva contracte, iar în fine, domnul Dănilă, când îi spune unchiul. Cam la atât se rezumă activitatea domnilor responsabili în armată.
Aşa că nu înţeleg de ce se miră doamna Voicu, drapelul ne arată clar că domnilor de la conducerea armatei şi a guvernului, li se fâlfâie în două culori de starea armatei.

PS :Am fost informat de  un amic din Bucureşti  că fotografia este veche, că acuma drapelul este schimbat, are toate culorile. Bine că măcar drapelul au reuşit să îl schimbe, dacă atitudinea faţă de armată nu o pot schimba. Din tot articolul doar drapelul nu mai este de actualitate, în rest toate cele spuse stau în picioare.

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

2 Raspunsuri la Cum fâlfâie interesul pentru armată

  1. Vladi Mir

    Domnule draga, cu mare surprindere si cu multa parere de rau tre’ sa constat ca, din motive care momentan imi scapa, spiritul de analiza si sinteza al Domniei Voastre, este putin in suferinta.
    Este evident ca mesajul ocupantilor cladirii de la baza ciuntitului nostru drapel national, este clar: „DACA PANA ACUM NI S-A FALFAIT, ACUM NI SE RUPE !!!”, marcand astfel saltul calitativ promis de absolventul Univesitatii Nea’ Fanica Gheorghiu (fara Dej), dupa multele acumulari cantitave facute in interesul partidului de guvernamant si nu numai.
    Salt care a determinat ca armata tarii ajunsa in sapa de lemn sa doteze in consecinta fortele terestre cu lopata mica cu coada de infanterie, fortele aeriene cu doua, trei avioane fara pilot si restul cu piloti fara avioane si marina militara cu servicul salvamar.

  2. Vladi… mire vladi mire, ori esti vladi ori esti mire …
    Nu uita astayi este Duminica si mai iau si eu pauza, asa ca orice.. mana de ajutor este bine venita. Dar eu nu cred ca li s-a rupt, eventual li s-a tocit.Nu m-ar mira sa primim un raspuns de la domnul Dusa ca… e din cauza vantului si a conditiilor atmo-sferice deosebit de grele care nu au permis specialistilor sa inlocuiasca steagul… exact ca in cazul accidentului din Apuseni… Eu propun sa angajeze cativa moţi sa ii puna pe acoperişul ministerului şi aşa o sa aiba şi ei moţ… la bască şi nu o sa ii mai critice nimeni .

Statistici T5