Johannis prins la înghesuială

Categoria Actualitate, Opinii

intre ciocan si nicovala

Johannis – ori  popă ori hoţ

Pagina de Facebook a preşedintelui ales este plină de plângeri şi felicitări, speranţe şi vise. Trimit oamenii acolo tot felul de plângeri sperând că noul preşedinte va fi altfel decât cei de până acuma. Dar toate aceste cereri dovedesc fie o necunoaştere a prerogativeor prezidenţiale fie o crasă ignorare a acestor prerogative şi practic intenţia de a se continua cu acelaşi gen de preşedinte. Pe de o parte petenţii îi cer să fie un preşedinte echidistant, să nu mai fie un preşedinte jucător, să nu se mai amestece, ca celălalt, în toată viaţa politică, economică, socială şi mai ales juridică a ţării, pe de altă parte toţi speră şi îi cer să ia măsuri să stârpească corupţia, de parcă ar fi Vlad Ţepeş, să dea oamenilor pământul înapoi, de parcă ar fi Cuza, să le dea locuri de muncă, de parcă ar fi Ceauşescu şi să le promită că o să trăiască mai bine, de parcă ar fi Băsescu.
Ei bine dragi români, în primul rând trebuie să vă decideţi ce vreţi. Din câte am înţeles eu, vreţi un alt fel de preşedinte, care să fie un factor de echilibru, nu de presiune, vreţi un preşedinte care să respecte legea, nu să o modifice sau să o încalce, vreţi un preşedinte care să fie rupt de partidele politice nu să le dea direcţii de acţiune. Păi atunci cereţi-i ceva ce poate şi are dreptul să facă, sau dacă nu, eventual să se autopropună prim ministru, pentru că cele mai multe cereri ţin de atribuţiunile guvernului iar un amestec al preşedintelui în prerogativele primului ministru ar face ca practic să continuăm ceea ce am avut până acuma.

Johannis, administrator
Iată spre exemplu ce apare acolo:
“Studentii cer ajutorul preşedintelui Iohannis. Ei condamnă frigul din sălile de curs care sunt pline de mucegai şi igrasie şi care îi supune pe aceştia la riscul unor boli grave.”

În materialul postat în link, sunt descrise condiţiile şi situaţia sălilor de curs din Universitatea Bucureşti. Susţin cererile acestora şi mă alătur revendicărilor lor, dar mi s epare că au greşit andrisantul.
Ce să facă Johannis?
Să le pună la dispoziţie casele sale? Nu are cum sunt încă în litigiu, unele din ele sunt pierdute în prima instanţă aşa că nu prea le poate da la alţii.
Să mai facă ceva retrocedări, gen Bruckenthal şi să le dea studenţilor cum le-a dat colegilor din FDGR? Nu mai poate. Şi-a dat demisia din funcţia de primar.
Să pună să se taie pădurile ca să trimită câteva vagoane cu lemne la Universitate? Nu poate s-ar supăra colegii din UDMR care tocmai au ieşit din guvernul Ponta aşteptând guvernarea PNL-UDMR, ca mortul coliva. Se ştie că pădurile sunt feuda lui Vereştoi. S-ar mai supăra şi investitorii austrieci care fac bani frumoşi cu lemnul românesc tot pe filiaera UDMR.
Să dea drumul la gazul rusesc? Nu se poate, se supără domnul Renato Usatîi cumnatul prietenului Schmidt. Păi ce, vreţi să ăi taie Michael sponsorizările şi să plătească retroactiv din propriul buzunar toată campania sau concediul la Palm Beach?

Un jurământ cu probleme
Deci dragi studenţi, dragi români, nu mai cereţi preşedintelui lucruri imposibile. Domnia sa are doar atribuţiuni de reprezentare şi mediere. Puteţi eventual să îi cereţi să se mai întâlnească odată cu John E. McLaughlin, fie ca persoană privată, fie ca preşedinte, e tot aia, sau puteţi să îi cereţi să medieze bătălia pentru ciolan, adică pentru funcţia pe care o lasă vacantă după ce jură cu mâna pe … apropos, pe ce biblie va pune mâna, dacă el este reformat? Ce spune Constituţia despre cazurile în care preşedinţii nu sunt ortodocşi sau nu sunt nici măcat creştini? Jură pe Coran sau pe Talmud? Pe lângă preşedinţia PNL colegii noului partid se mai ceartă şi pentru funcţiile de consilieri şi miniştri şi dacă Santo Klauss mai stă mult prin state îi găseşte la întoarcere cu ochii scoşi.

Aşadar nu îi cereţi să se amestece în problemele primului ministru, mai ales dacă acesta va fi Băsescu. Vă daţi seama că asta ar însemna să facă ce a făcut Băsescu cu Ponta? Sper că nu vreţi un alt pact de coabitare sau colaborare intstituţională? Doamne fereşte! Din câte văd Santo Klaus este cam la înghesuială între a le face pe plac românilor dar astfel ar face ce a făcut Băsescu, sau a fi un preşedinte aşa cum a promis, un respectător nu un călcător de lege şi Constituţie. Grea alegere, orice ar face va pierde.

http://regiuneacentru.ro/2014/12/studentii-cer-ajutorul-presedintelui-iohannis-ei-condamna-frigul-din-salile-de-curs-care-sunt-pline-de-mucegai-si-igrasie-si-care-ii-supune-pe-acestia-la-riscul-unor-boli-grave/

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

11 Raspunsuri la Johannis prins la înghesuială

 1. PETRU

  Sunt multi cetateni romani care nu cunosc atributiile presedintelui , multi l-au votat crezand ca-i pot cere tot ce doresc , altii macar ce a promis desi incalca Constitutia ma refer la luarea intregii puteri ! Sa zicem ca nu are experienta politica si a promis si el acolo dar daca se prind pedelistii , nu-l joaca cum vor ei ? Apropo de juramant , cheama toate confesiunile religioase din Romania si jura sau le in ….. pe toate , ei se descurca cumva , cere ajutorul Comisiei de la Venetia sau Papei !

 2. Aferim Petrica… ce ne fecam insa cu cei care l-au votat ca sa schimbe tot ce nu are cum sa schimbe? Asta in cazul in care ar vrea, dar intrebarea este, face ce vrea el, sau ce vor altii, ca nici nu s-a intors de la instructaj.

 3. s

  Rog corectati: FDGR, nu UDGR. Multumesc.

 4. AROMÂNESEI RADU

  Aceste solicitări, ca şi multe altele, denotă o mentalitate care până mai deunăzi eram convins că este specifică doar spaţiului carpato-danubiano-pontic. Asta până când un post de televiziune a difuzat o ştire prin care îl prezenta pe un cetăţean austriac hotărât să se adreseze preşedintelui ales al României pentru a-l ajuta să-şi recupereze banii ţepuiţi de o româncă; a cunoscut-o într-un bar, a intenţionat să se însoare cu ea, drept pentru care a cheltuit sute de mii de euro (zice el), dar nemernica s-a măritat cu altul…

 5. neacsum

  Domnule Aromanesei, stiti care este ironia? Ironia este c[ daca plangerea austriacului va ajunge la Johannis, va avea succes si ii va fi rezolvata, pentru ca si acesta, presedintele este tot o fiinta Carpato-Danubiano-Pontica si oricat salam sasesc ar fi mancat, se va manifesta asa cum se asteapta cetatenii pentru ca nu vrea sa pairda din popularitate. Vom trai si vom vedea. Este si el un presedinte normal, asa cum spuneam .

 6. D-ul Neacsu,n-am mai citit de mult articolele dvs.pana azi.
  Vad ca aveți multe nedumeriri(cert e ca nu-l simpatizați pe Santo Klaus ,cum il numiti).

  Pe orice Biblie ar jura, ea are același conținut ,numai sa se țină de cuvânt si sa se păstreze ca liant între vointa poporului si instituțiile politice ale statului.

  Sigur ca nu-i este ușor dar cred ca si oamenii greșesc când așteaptă minuni de la el…e Klaus nu Santo.

 7. Da doamna, asta este sunt un adept al lui Descartes si imi pastrez dreptul de a ma indoi , a cugeta , deci a exista. Dar daca dumnevoastra aveti toate lucrurile clare, imi puteti spune si mie ce va face cu natiobalitatea germana, pentru ca in condormitate cu Constitutia, cetatenii straini nu pot indeplini functii in stat. Ce ziceti? Ma lamuriti?

 8. Nationalitatea germana nu are nimic de-a face cu Biblia…iar dubla sa cetatenie,presupusa ,nu-i dădea din start dreptul de a candida…deci s-ar putea sa nu fie decât cetățean roman.

  Daca existati numai fiindca santeti adeptul lui Descartes,e chiar numai problema dvs. Dar parca spunea acest Descartes ca cine e in permanenta suspicios își ingradeste propriul discernământ.

  Oricum ,la rândul meu îmi păstrez dreptul de a ma exprima si cu riscul de a ma repeta spun ca cine așteaptă de la el sa scoată SINGUR tara din starea in care se afla e încă ușor naiv.

  Totodata respect pt.articolul cu MAX…sper sa poată fi ajutat.

 9. ionescu

  Bravo lor,austriecii isi pastreaza lemnul lor,padurile lor au legi draconice,dar ne golesc muntii cu ajutorul alor nostrii,iar la presedentie pentru ceeace trebuie sa faca un presedinte cred ca putem sa ne lipsim caci imaginea Romaniei ne-o reprezinta altii cu cinste in lume si nici nu ii intretinem pentru asta …o fac benevol.

 10. Doamna Cecilia Nimeni nu este Dumnezeu, acesta este unul singuir, indiferent sub ce nume e cunoscut, deci nici Johannis, asta o stiu si eu. Ati spus ca nu poate face nimic sinfur. De acord, v-as ruga insa sa ii spuneti asta in primul rand lui, daca aveti ocazia, fiindca deja se crede Dumnezeu, nu stiu al cui si dupa ce rit. Vom mai vorbi despre asta, fiti singura. Va multumesc pentrugrija ce mi-o purtati, am spus ca sunt adeptul unui principiu, nu robul lui.

Statistici T5