Început de an

Categoria Actualitate, Opinii, Politica, Social

soricelul Ponta

Se spune că aşa cum începi anul, aşa îl termini. Hai să vedem cum a început anul 2015.
Mai imuni decât însăşi imunitatea
Domnul Horatius Dumbravă, membru CSM cere pedepsirea politicienilor care îndrăznesc să facă afirmaţii neplăcute vizavi de unii magistraţi. Ba mai mult cere ca aceştia să fie demişi dacă au îndrăznit să spună ceva rău despre domniile lor, magistraţii. Pentru domnia sa nu contează că aceştia au fost aleşi prin vot, votul nu mai contează când este vorba de „ imaginea” magistraţilor care este de fapt aşa cum şi-o fac singuri. Inutil să spun aici câte cazuri de magistraţi incompetenţi, corupţi şi înregimentaţi politic avem , o spune statistica proceselor la CEDO pe anul 2014. Găsim acolo 75 de condamnări, din care 24 pentru nerespectarea dreptului la un proces echitabil şi 4 pentru încălcarea dreptului la viaţă. Statul român, adică magistraţii români au câştigat doar 2 procese la CEDO. Iar acum domnul Dumbravă doreşte să fie mai intangibil decât intangibilii, mai imun decât imunii, sau mai bine spus imun la imunizaţi. Constituţia spune că nimeni nu este mai presus de lege, dar nu ştiu cum se face că parlamentarii vor să fie mai presus de oameni şi cer protecţie împotriva legii, şeful SRI vrea să fie mai presus de fosta securitate şi cere urmărirea totală a cetăţenilor în numele unor pericole ipotetice. Dacă undeva în Irak un arab aruncă în aer un automobil, domnul Maior cere verificarea fără justificare a tuturor maşinilor românilor pentru că oricare din ei poate face ce a făcut arabul. Dacă un politician fie el şi Becali spune că şefa DIICOT a făcut afaceri cu terenurile retrocedate, magistraţii sar de cur în sus că le este stricată imaginea că se fac presiuni asupra lor şi cer pedepsirea celui care a îndrăznit să facă o asemenea afirmaţie, dar când DNA o arestează şi o pune sub acuzare pentru faptele denunţate de politician cu doi ani de zile înainte, nu mai strigă nimeni că este murdărită imaginea magistraţilor. Prea mulţi „ nevinovaţi” sensibili şi stresaţi pentru un popor de „terorişti”.
Johannis exerciţii impuse la paralele inegale
Domnul MRU noul consilier al preşedintelui ne anunţă că acesta va face nişte vizite pe la Bruxelles, Berlin şi Washington, dar nu este în stare în afara de vizita la Bruxelles să spună când vor avea loc celelalte, cu cine se va întâlni şi ce va discuta domnul Johannis. Deşi aparent informaţia este săracă, totuşi domnul MRU ne-a spus mai multe decât a dorit să spună. Ceea ce se înţelege fără dubiu din cele spuse de domnul consilier, este faptul că domnul Johannis a fost anunţat că va trebui să meargă cu ploconul la licurici, dar aceştia încă nu au stabilit când îl vor chema şi nici cu cine va fi pus faţă în faţă. A fost doar anunţat să nu îşi facă alte planuri şi să stea în stand-by, cu raniţa în spinare şi plinul făcut la avion. La atât se rezumă activitatea preşedintelui României în relaţiile cu mai marii lumii.
Merkel bătută la fundul gol
Dacă tot vorbim de mai marii lumii, aceştia nu sunt iubiţi chiar aşa cum se laudă şi uneori şi ei iau poziţia ghiocelului şi lasă ochii în pământ ca Ponta prins cu copy-paste. Doamna Merkel a fost efectiv făcută praf în Bundestag de frau Sahra Wagenknecht care o învinuieşte fără menajamente că s-a făcut preş în faţa intereselor americane, că vorbeşte ca şi cum nu ar trăi în această lume, că se face că nu vede abuzurile SUA şi expansiunea acestora în Europa, împingând Germania în război, un război catastrofal pentru a îndeplini obiectivele şi planurile de hegemonie ale marelui partener de peste ocean. Urmăriţi discursul acesteia şi priviţi poziţia şi mimica doamnei Merkel, marele cancelar al Germaniei. Păi dacă Merkel este învinuită că este sluga americanilor, ce să mai spunem, despre Johannis cel care îi pupă mâna lui Merkel? Vizitele acestuia, aşa cum au fost anunţate de MRU, spun totul.
Urmările „revoluţiei” libiene
Un român a fost ucis în Libia, când un petrolier a fost atacat sau bombardat de un avion al armatei Libiene. Aşa ne anunţă televiziunile. Apoi suntem, anunţaţi că Ministerul Afacerilor Externe cere lămuriri Libiei vizavi de acest „incident”. Nu înţeleg cui cer oficialii români socoteală? Dacă ar fi trăit Gadafi, parcă aş mai fi spus că demersul ar fi primit răspuns dar acum, când Libia în urma intervenţiei civilizaţilor lumii a fost aruncată în haos când ţara este împărţită în două, cu două guverne, două capitale şi conflicte fără număr când singura zonă mai sigură în Libia este cea a câmpurilor petroliere americane păzite cu dinţii şi tehnica americană, ce pretenţii mai poate avea cineva de la Libia? Cine a semănat vânt va culege furtună. Îmi amintesc cu cât patos revoluţionar susţineau oficialii români intervenţia americană în Libia şi cum se bucurau de primăvara arabă. Iată urmările acestei politici slugarnice, americanii îşi păzesc bine oamenii, câmpurile petroliere şi interesele, de fapt obiectivul principal al „revoltei spontane” din Libia din 2011, iar românii sunt omorâţi pentru că ei nu sunt la fel de protejaţi şi de fapt asta e rolul lor, de a fi carne de tun. Asta au fost românii mereu în marile bătălii ale lumii. De la Decebal încoace am luptat pentru alţii, chiar şi atunci când am obţinut temporare şi iluzorii victorii. Mihai Viteazu, Iancu de Hunedoara, Ştefan cel Mare au apărat cu sângele românilor expansiunea turcească. Împăraţii creştini le-au trimis felicitări dar cei care au profitat nu au fost românii ci aceeaşi Europă care şi astăzi învinuieşte românii că au în vocabular cuvintele ciubuc şi peşcheş, că sunt corupţi şi sunt învăţaţi să ceară sau să dea mită. Aşa ne trebuie, mereu am luptat şi murit pentru interesele altora.
Johannis amestecă puterile în stat
Klauss Johannis cel care se lăuda că va respecta separarea puterilor în stat şi va veghea la apărarea statului de drept, cere nici mai mult nici mai puţin decât să se dea puterii juridice, prerogative legislative, cu alte cuvinte magistraţii să se amestece în emiterea legilor, să emită legi, probabil ca şi politicienii, în propriul lor interes. Nu ne-au ajuns politicienii care îşi fac propriile lor legi acum vom avea şi magistraţi care îşi vor face propriile lor legi şi ne vom trezi până la urmă şi serviciile de informaţii vor cere şi ele dreptul să emită legi dar şi să judece cauze şi să dea verdicte şi uite aşa fiecare cu puterile lui, cu legile lui, cu ţara lui. Asta e ţara pe care Johannis a luat-o înapoi şi o împarte pe bucăţi celor care l-au ajutat să ajungă preşedinte pentru că trebuie să admitem, chiar dacă nu ne place, că ascensiunea sa se datorează nu numai manevrelor licuricilor şi serviciilor ci şi amestecului juridicului în bătălia politică şi imensei speranţe a românilor că în sfârşit se va schimba ceva. Da, se va schimba, dar nu cum au vrut românii ci cum au vrut cei care i-au păcălit pe români şi de data asta. Până la urmă Johannis se adevereşte a fi cel care a spus, tace şi face. Tace când trebuie să dea explicaţii şi să justifice ceva şi face ce vrea fără să ţină cont de nimeni. Băsescu a început mai lent, trebuie să recunoaştem. Vizavi de stilul domnului preşedinte, acesta spunea că domnia sa mai întâi gândeşte şi apoi vorbeşte. Da, aşa trebuie să facă orice om nu doar preşedintele, dar să facă în aşa fel încât să gândească înainte de a apărea la microfon pentru că atunci când apari în faţa oamenilor, aceştia vor să te vadă vorbind, nu gândind. De cele mai multe ori până acum domnul Johannis a apărut la tv înainte de a gândi, iar când face ceva nu apare. ASTA AU VOTAT ROMÂNII.
Promoţia de aur
În fruntea CSM a fost ales domnul Marius Badea Tudose, fost coleg de facultate cu premierul, ministrul Justiţiei şi procurorul general. Se pare că promoţia, dacă nu chiar clasa domnului Ponta, a fost promoţia de aur a şcolii de drept româneşti. Mai e ceva de spus? Da, că şi acesta, domnulş Tudose, ca şi domnul Dumbravă, doreşte să apere imaginea magistraţilor punând pumnul în gură celor care îndrăznesc să critice faptele, vorbele şi deciziile „sfinţilor” din Magistratură, adică se va impune o nouă inchiziţie, dar a magistraţilor, nu a bisericii. Poate se va supăra şi Biserica şi va cere şi ea propria justiţie, for legislativ, poliţie, poate şi armată şi vom asista la o nouă cruciadă. Nimic nu este exclus în această ţară ajunsă de batjocora lumii dar şi a propriilor conducători.
Şoricelul Ponta
Băsescu spunea despre Ponta că e o pisicuţă. Wooooow, ce mare era Ponta atunci. Cine credea atunci, că o să ajungem să glorificăm acele vremuri? Pe vremea lui Băsescu Ponta era chemat la Cotroceni odată la câteva luni, când se numeau ceva procurori sau funcţii prin armată, când erau scoşi la pensie sau avansaţi generalii prin SRI, sau când trebuia să se plece la câte o poză pe la Bruxelles. Acum Ponta face aport la Cotroceni săptămânal şi de câte ori Johannis spune ceva, Ponta dă din coadă, se ridică pe picioruşele din spate şi aplaudă ca Turcescu spunând bravooooooooooooo!!! Îmi amintesc cât de ironic era domnul Ponta la întâlnirea cu Johannis în campanie când îi amintea cât de umil fusese la el în biroul de premier, până să devină candidat. Acum domnul Johannis vrea să vadă cât de umil poate să devină domnul Ponta de dragul scaunului de premier, care oricum se mai ţine într-un cui. Iar domnul Ponta din pisicuţă a devenit şoricel, un şoricel mic mic mic, cam cât medicamentele lui Arşinel. Unde e mârtanul de altă dată?
C’aşa-i în tenis
Simona Halep a reuşit să câştige primul meci in turneul de la Shenzen dupa ce pierduse primul set cu 6-4. Cei care au văzut meciul, au spus ca în primul set nu i-a mers forehandul pentru că mama sa când i-a facut bagajele i-a pus tigaia în loc de racheta în setul de joc. De, obişnuită cu reclamele astea…. Abia în setul doi Halep a băgat de seamă ce avea în mână. Apropo de Halep, se spune ca Johannis a cooptat-o în echipa sa când a auzit că îşi propune să câştige la Shenzen. El a înţeles Shenghen şi s-a grăbit să o numească ambasador onorific al României la Shenzen, ferm convins că e vorba de spaţiul mult visat. O fi crezut că aşa spun românii ortodocşi la Shenghen.

 

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

Un Raspuns la Început de an

  1. ionel

    Ca de obicei, analiza dlui Neacsu la obiect si de bun simt.
    LA MULTI ANI!