Arde Barak(a)

Categoria Magazin

Hakim-Zamili
Codruta Kovesi este chemată la Băsescu la Cotroceni. După ce se termină întrevederea pleacă. Se întoarce după 10 minute şi întreabă:
-Domnule preşedinte, nu mi-am uitat cumva ochelarii aici? Băsescu spune:
– Nu, nici nu i-ai avut, chiar m-am mirat că ai venit fără ei.
– Ok, -zice Codruta- înseamnă că i-am uitat la SRI. Mi-i aduce Florin diseară!
Codruţa contraatacă
Cât a stat doamna Udrea în banca ei, a stat şi dosarul Bute pe tuşă, cu un singur vinovat, Obreja. Cum a sărit Elena la gâtul iubitului Florel, cum a ieşit şi dosarul din nou pe rol. Justiţia română este neimplicată politic, curată şi independentă, pe cât de independentă este şi doamna Kovesi. Udrea trebuia cercetată de mult în dosarul Bute dar a fost lăsată în pace pentru că nu prezenta nici un pericol şi era numai bună de şantajat. Acuma gluma se îngroaşă aşa că trebuie scoase la suprafaşă toate dosarele care au legătură cu blonda. Poate dosarele sunt pe bune, nu contest temeicia nici unuia, dar momentul “înfloririi” acestora nu poate să nu te ducă cu gândul la ceea ce se întâmplă politic în ţară. Din acest moment Udrea poate să strige că este cercetată politic, iar doamna Kovesi poate spune că dosarul Bute este unul penal, amândouă doamnele au dreptate.Ca aşa-i în justiţia română, aşa cum spunea maestrul Zegrean.
Conflict diplomatic sau adevăruri supărătoare?
Deputatul irakian Hakim Zamili, care conduce comisia de apărare şi securitate a Parlamentului din Bagdad a cerut primului ministru să oprească procesul cumpărării de armament românesc în valoare de 300 milioane de dolari de către ISIS, cu finanţare oferită de o ţară vecină Irakului. Această ţară ar putea fi Arabia Saudită, fidelă şi ea partenerului nostru strategic. După ce luna trecută se spunea că armele folosite în atentatul din Franta proveneau din România iar SRI-ul nu a dat nici o declaraţie, iată o altă surpriză despre care SRI nu ştie nimic, dar vrea să ştie ce culoare au chilotii mei. Şmecheri americanii ăştia… ii pun pe români să dea arme teroriştilor pe care îi şcolesc ei. SRI tace, nu ştie nimic, cum nu a ştiut nici de închisorile CIA din România despre care ştie toată lumea occidentală. Este interesant însă că deşi am fost puşi să ne distrugem toată industria de armament pentru a putea cumpăra la mâna a doua armele şi tehnica partenerului strategic, nu a fost falimentată şi fabrica de Kalaşnickovuri. De ce oare ? Păi ghici ciupercă. Dacă nu mai sunt fabrici de armament “rusesc” în NATO, cu ce arme să mai lupte “teroriştii”, cu arme americane? Nu e frumos, nu dă bine la imagine. Aşa însă, cine vede la tv teroriştii cu kalasnikovuri, fără a vedea şi ţara de fabricaţie sau calibrul, va fi ferm convins că aceştia sunt înarmaţi de duşmanul rus. Bună socoteală! Ştiu ei americanii de ce îşi înarmează elevii cu “arme ruseşti”. Iar România, ca de fiecare dată cade pe locul doi. Indiferent de măsurile şi declaraţiile diplomatice care se vor lua, de scuzele şi negările care vor curge, ca şi în cazul închisorilor CIA, România va fi din nou văzută ca un prea plecat supus al CIA, mâna cu care SUA scoate castane din foc.

Bineînţeles până la urmă se va lăsa cu o dezminţire, eventual cu o demisie, dar hai să fim serioşi. Dacă mister Hakim ar fi spus că a auzit el că România ar fi dat sau ar intenţiona să dea ceva arme nu ştiu cui, poate nu l-aş fi crezut, dar când vine cu cifre şi cu sursa de finanţare, nu mai vorbim de zvonuri, vorbim de surse.
Pax Americana
Administraţia de la Washington are în vedere trimiterea de armament de foc forţelor fidele guvernului Ucrainian în lupta acestuia împotriva cetăţenilor ucrainieni de naţionalitate rusă din Estul Ucrainei. Nu ştiu dacă şi aceste arme vor fi fabricate tot în România sau doar vor tranzita România, dar nu se poate să nu ne lipim noi şi de asta, pentru că suntem experţi în căzut cu fundul în .. par.
Obama încă mai studiază dacă e cazul să trimită – oficial- sau nu armament, probabil aşteaptă să vadă reacţia internaţională la această veste, sau aşteaptă să fie rugat, sau să se ofere România să trimită, prin conducătorii ei supuşi, dar eu cred că în câteva zile vom avea o decizie oficială.
Nimeni însă nu îşi pune întrebarea ce caută SUA să intervină şi să sprijine una din părţi aflate în conflict intern într-o ţară străină. După toate definiţiile şi tratatele internaţionale asta se numeşte amestec în treburile interne ale unei ţări. Păi atunci, dacă americanii au tot dreptul să trimită armament ucrainienilor pentru a lupta cu ucrainienii de naţionalitate rusă din Ucraina, cine va opri Rusia să îşi apere conaţionalii din Ucraina atacaţi de o ţară străină total de Ucraina? Există cumva cetăţeni ucrainieni de naţionalitate americană în Ucraina şi nu ştiu eu? Unii ar spune că de la euromaidan încoace da, există, dar eu nu cred. Oricum ar fi, normal ar fi fost ca SUA şi întreaga lume civilizată să ceară dezarmarea ambelor părţi, să conlucreze la instiuirea unui acord de încetare a focului, eventual să ceară o rezoluţie ONU şi trimiterea unei misiuni ONU în zonă. Aşa ar fi normal, dar nu pentru Obama. Obama instigă la război, sprijină şi internaţionalizează conflictul, înarmează părţile deşi nu are absolut nici un drept să se amestece întrun conflict intern în care un guvern îşi agresează şi bombardează proprii cetăţeni pe motive de naţionalitate.

UPDATE:

Şi ca treburile să fie ok, oficialii ucrainieni mobilizează cetăţenii de naţionalitatea română din Ucraina pentru a-i trimite să lupte cu ruşii. România nu protestează ca în cazul armelor din Irak. În Ucraina preşedintele Poroşenko a dar ordin să se „reglemeteze” călătoriile bărbaţilor cu vârste între 20 şi 60 de ani pentru că aceştia refuză să meargă la un război pe care nu îl dorec. Oficialii români se fac că nu văd şi nu aud, pentru că rzboiul din Ucraina este blagoslovit dorit şi întreţinut de Big Brother.  Mâine partenerul strategic  va cere ca românii din România să meargă să lupte în Ucraina şi nimeni nu va protesta, pentru că românii stau cu capul în nisip.
http://www.ziuaveche.ro/international/geopolitica/sua-vor-sa-trimita-armament-kievului-258830.html/
http://www.ziuaveche.ro/actualitate-interna/investigatii/lumea-justitiei-2/rudel-obreja-si-elena-udrea-facuti-ko-de-procurorii-dna-in-gala-bute-258833.html/
http://www.mediafax.ro/externe/deputat-irakian-grupul-stat-islamic-cumpara-armament-din-romania-ambasadorul-roman-neaga-acuzatiile-13798697
http://www.iraqinews.com/features/zamili-asks-abadi-intervene-stop-isis-purchase-ammunition-romania/

http://www.ziare.com/international/ucraina/razboi-in-ucraina-rezervistii-fug-de-mobilizare-in-romania-ce-masuri-a-luat-guvernul-1346011

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

13 Raspunsuri la Arde Barak(a)

 1. Florin Stancu

  Aveți dreptate, dar o țineți doar într-o mână. Cu cealaltă ce faceți?

 2. Ceparu.

  Stimabile.Pe undeva ati aruncat o perla.Adica cum sa dezarmezi ambele parti.Ai vrea sa dezarmezi statul ucrainian pentru ca o mica parte a populatiei vrea o zona cu statut special.Adica considerand prin absurd ca populatia a cateva judete din Romanica vrea prin forta armelor ceva ,in schimbul incetarii conflictului trebuie sa dezarmam armata romana?Cu tot respectul dar de data asta dai cu mucii in fasole.

 3. neacsum

  @Ceparu
  Daca ai fi avut cunostiinta ce inseamna misiune ONU, acord de incetarea a fos=cului si dezarmarea in astfel de misiuni ai fi stiut ca aceste principii si reguli se aplica numai in zona de conflict, si nu inseamna dezarmarea armatei ucrainiene de pe tot teritoriul Ucrainei ci doar crearea unei zone demilitarizate acolo unde au loc conflicte, sau ma rog ce solutie se va accepta de ambele parti sau ce va decide Consiliul de securitate. Partea proasta este ca fiind o prolema interna, CULMEA CULMILOR, nici ONU nu prea are jurisdictie in a impune o astfel de misiune fara o cerere a Ucrainei sau a populatiei civile. Ucraina, guvernul, nu are nici un interes sa ceara asta, pentru ca el este dirijat de cei care vor conflict, asa ca … trai nineaca, traiasca producatorii de armament. CINE ARE IMPRESIA CA ”AJUTORUL” AMERICAN NU SE VA PLATI SI CA ESTE MOCA, SA TREACA LA PASCUT.

 4. nicu

  Varule, auzii ca ai fost la Bucale. Si mai auzii ca „a-ti facut ra…tul praf”. V-au intampinat baietii cu flori in gara de nord. Fu—le muma in c…r de neciopliti. Au cazut sigur la pace cu Doghy si v-au facut sa va aduceti aminte ca mai circula ceva trenuri prin Romanica. Dogaru se da acum de ceasul mortii ca nu a stiut nimic de faptul ca la „aialalti” S-A APLICAT HG-UL CU GRUPELE DE MUNCA. AM MANCAT 3 LAMAI DE GREATA SI INCA NU MI-A TRECUT. OMUL ASTA NU ARE NIMIC SFANT IN EL. PE CINE MAI CREDE CA PACALESTE.APROPO….AZI BOC A PLECAT LA BUCALE DE PE AEROPORTUL DIN CLUJ CU ….O VALIZA MARE(mai mare ca el) SI GREA alaturi de sotie. dee……trebuie sprijinul muierilor sa le ridice…MORALUL. HAI PA ! NOAPTE BUNA!

 5. Varu, sunt destui prosti care inca mai pun botul la Dogaru, dar numarul lor scade vertiginos. Asteapta putintel sa auzi una neauzita. O povestesc maine pe indelete, acu ma ag la somnica. Dupa ce or citi si cei mai apropiati sustinatori ai marelui sindicalist de renume mondial il vor astepta cu un buchet de pari in brate.

 6. nicu

  Varule vezi ca au aparut pe aici….cica niste bipezi dar ei au ranit la vaci si acum ne dau lectii. Ar trebui sa nu-i mai lasi pe aici pentru ca ne strica firma. baieti ca acestia habar nu au ce am facut noi si se trag pe c…r(ardeleneste), CREZAND CA DACA SE ASCUNDE DUPA ANONIM NU-I PUTEM VEDEA FATA HADA ,TRANSPIRATA SI INROSITA DE CEI CARE L-AU TRIMIS. Apropo….ziceai ca ne spui ceva de la Bucale. Astept!

 7. Emil

  Mon colonel, filtraţi-vă un pic, vă rog io, sursele de unde vă luaţi informaţiile. Aia cu „cetăţeni ucraineeni de origine română mobilizaţi şi trimişi să moară pentru Ucraina” este propagandă neagră fesebistă în stare pură. (Apropo, o mai preluase şi o difuzase unu Bogdan Diaconu, pesedist la ora aia, mare patriot). Suntem militari, puţină rigoare. Cu atât mai mult cu cât aţi absolvit şi istoria. Deja, în logica de internet românească şi nu numai, v-a preluat marele „caricaturist” kaki STOPS şi vă citează, în sprijinul propriilor elucubraţii….

 8. @Emil, informatia este reala, nu numai cetatenii romani sunt luati la oaste ci toti cetatenii ucrainieni, dar ceilalti nu ma intereseaza. Daca surselle citate nu te-au convins, mai vezi una, apoi spune-mi unde am dezinformat http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Extern/Europa/Mobilizare+generala+in+Ucraina+Si+autoritatile+de+la+Kiev+si+reb

 9. Emil

  Eu mă refeream strict la felul CUM este prezentată informația de ăia care au aruncat-o trunchiată pe piață – în așa fel încât să sugereze că românii sunt luați la oaste în mod disproporționat față de ponderea lor în populația generală a Ucrainei. Un fel de epurare etnică cu mâna rușilor, na.

 10. ionescu

  Un conducator mare ocroteste pe cei slabi si loveste in cei puternici.Noi pe cind un astfel de lider?!

 11. Cand hotii nu o sa mai fie la conducere

 12. @Emil, eu nu am afirmat asa ceva, eu am afirmat doar ca romanii din Ucraina sunt chemati la oaste, sunt impiedicati sa plece din tara si in curand vor fi chemati pe acelasi front si romanii din Romania sau Moldova.

Statistici T5