Opriţi accesul cârpacilor la conducerea armatei!

Categoria Despre Armata, Opinii, Politica, Stiri Interne

INGROPAREA ARMATEI
Dacă nu l-aş fi cunoscut personal şi aş fi citit doar ce apărea pe paginile presei militare sau comunicatele MApN, şi tot aş fi ajuns la concluzia că acest ministru numit politic şi fără nici o altă legătură cu armata decât faptul că poate a făcut armata cine ştie când, a trecut prin acest minister ca gâsca prin apă. Cât a fost ministru eu nu prea am constatat să facă altceva decât să semneze numirile impuse de viceprim-ministrul Oprea, să aprobe proiecte şi ordine în interesul şi favoarea politicienilor, să se lase călcat în picioare de cel care a condus ministerul şi înaintea lui şi pe timpul mandatului său,  să facă fotografii cu toţi decedaţii şi mutilaţii aduşi în ţară în sicriele zburătoare achiziţionate politic şi să desăvârşească opera de distrugere a armatei aducând-o la 40% stare de operativitate. Asta este concluzia la care am ajuns urmărind activitatea domnului Mircea Duşa. Această concluzie mi-a fost întărită ireversibil de activitatea sa dar mai ales declaraţiile sale publice sau oficiale pe tema proiectului legii pensiilor militare. O să le iau pe rând:
1. Când abia luase portofoliul apărării de la domnul Dobriţoiu, aflat într-o vizită în judeţul Craiova, la colegul domnului Zgonea, Domnul Duşa a avut bunăvoinţa de a se întâlni cu o mică delegaţie a rezerviştilor, în biroul doamnei primar Olguţa Vasilescu. Am făcut parte din acea delegaţie şi direct cum sunt l-am întrebat ce se va alege din proiectul legii pensiilor iniţiat de domnul Dobriţoiu şi dacă va iniţia măcar o ordonanţă de urgenţă pentru a stopa furtul pensiilor rezerviştilor, început de domnul Oprea propus de Boc şi votat prin fraudă de Roberta Anastase. Domnul Duşa a precizat că domnia sa este un ministru stăpân pe picioarele sale, că nu se pretează la cârpeli, deci nu pune petice legilor făcute sau propuse de alţii, că va lucra la un grup de legi militare care va fi introdus în Parlament în sesiunea parlamentară respectivă. Spunea atunci domnul Duşa că “Importantă este realizarea unei Legi corespunzătoare, a unui cadrul legislativ fundamentat juridic şi aplicat corespunzător în ceea ce priveşte pensiile militare, obiectiv care deja a fost iniţiat. În acest sens o comisie a ministerului va lucra împreună cu specialişti din Ministerul Muncii pentru realizarea unui proiect de lege care în momentul în care va fi finalizat va fi supus dezbaterii asociaţiilor pensionarilor militari” Asta se întâmpla acum doi ani, în Ianuarie 2013. Au trecut doi ani, 2 sesiuni parlamentare şi nimic.
2. După numai 3 luni, citind presa, am crezut că l-am apucat pe Dumnezeu de picior. În Aprilie 2013, domnul Duşa declara plin de sine : „Proiectul de lege este finalizat, o să îl înaintez la Ministerul Muncii şi la celelalte ministere care au pensionari din fostul sistem militar astfel încât să se revină la normalitate. După ce va fi dezbătută şi cu rezerviştii, cu structurile militare şi cu sindicatele, voi veni cu legea în Parlament”. Nu m-am mai întrebat de ce îl trimite la Ministerul Muncii, de vreme ce spusese că îl va lucra cu specialiştii din acel minister, mă bucuram nevoie mare. Mă şi vedeam plecat în concediu la Paris, să mă întâlnesc cu Elena Udrea. Da de unde, ţeapă. Eu ştiam că moţilor li se spune ţapinari, nu ţepari.
3. În septembrie 2014, doamna senator Cristiana Anghel, poate cel mai luptător parlamentar pentru drepturile celor pe care îi reperezintă, îl interpela pe domnul Duşa vizavi de proiectul legii pensiilor militare, într-un material intitulat “Dreptate, militarii cer să te vadă”. Domnul Duşa îi răspunde:

raspuns_interpelare

Pentru necunoscători trebuie să fac precizarea că răspunsurile date de miniştri în cadrul interpelărilor parlamentare nu au acelaşi statut ca şi declaraţiile din campaniile electorale sau cele date presei sau alegătorilor, ele se supun prevederilor Legii 115 pe 1999, privind răspunderea ministerială, care la art 8.1(b) spune că:
(1) Constituie infractiuni si se pedepsesc cu inchisoare de la 2 la 12 ani urmatoarele fapte savarsite de membrii Guvernului in exercitiul functiei lor:
b) prezentarea, cu rea-credinta, de date inexacte Parlamentului sau Presedintelui Romaniei cu privire la activitatea Guvernului sau a unui minister, pentru a ascunde savarsirea unor fapte de natura sa aduca atingere intereselor statului.
4. În Noiembrie 2014, la o întâlnire cu rezerviştii din Constanţa, domnul Duşa declara: „Legea este finalizată, este la avizare la organismele competente şi, în scurt timp, vom urma procedurile privind aprobarea legii. Doresc ca acestă lege a pensiilor militare să fie un sistem juridic care să nu lase loc la interpretare. Acest proiect de lege, odată ce va fi adoptat, să fie un sistem juridic stabilit pentru militarii români” Reţineţi fraza: Doresc ca acestă lege a pensiilor militare să fie un sistem juridic care să nu lase loc la interpretare,” apoi citiţi ce spune Art 11(8) al proiectului Duşa: „prevederile Hotărârii Guvernului nr. 1294/2001 cu completările ulterioare(1019) sunt aplicabile, după caz, şi militarilor, poliţistilor şi funcţionarilor publici cu statut special din sistemul administraţiei penitenciare care au trecut în rezervă/retragere, respectiv au încetat raporturile de serviciu, până la data intrării în vigoare a prezentei legi”. Probabil că în mintea domnului Duşa, sintagma “DUPĂ CAZ “ nu dă loc la nici o interpretare. Nu mă miră, pentru că atunci când simţi nevoia să spui “Trupurile neînsufleţite ale cadavrelor celor decedaţi” ca să nominalizezi nişte victime ale unui accident, este clar cât de clară este mintea ta.
5. Pe 08.01.2015 într-un interviu acordat ziarului DC News, domnul Duşa declara: „El (n.r. Proiectul) a fost supus dezbaterii publice, conceput împreună cu militarii, nu doar de MApN, că nu vizează legea numai militarii de la apărare, ci și de la Interne, și cei de la servicii, și toate sistemele militare. Documentul și proiectul de lege este finalizat, sunt obținute și avizele de la ministerele care trebuie să le avizeze. Marți o să se organizeze o ultimă întâlnire cu structurile care sunt interesate de acest proiect de lege, inclusiv cu sindicatele și cu rezerviștii pentru că nu doresc să ajungem încă o dată în situația din 2010 când a fost bulversat sistemul militar de pensii și au fot plimbați militari pe la tot felul de instituții să își caute documene pentru a li se putea stabili pensia.Chiar ieri am discutat cu prim-ministrul. Săptămâna viitoare avem această întâlnire și eu doresc ca până la începerea sesiunii parlamentare, la 1 feruarie, să trimit proiectul de lege în Parlament, pentru a crea odată un sistem juridic stabil referitor la pensiile militare”

Oare cu care militari a fost conceput, când a fost supus dezbaterii publice acest proiect, dacă el nu apare postat pe paginile nici unul minister? Deci în 30 Septembrie 2014, în plină campanile electorală, proiectul nu fusese avizat, nici dat spre studiu, iar imediat după lunga vacanţă parlamentară, în Ianuarie acest proiect apare ca aprobat, cu avize, şi –CLMEA- ŞI SUPUS DEZBATERII PUBLICE. Când şi unde s-a întâmplat asta, în locuinţa personală la masa de Crăciun?
6. După această declaraţie, urmează jocul ielelor. O parte din sindicatele şi asociaţiile din Sistemul Naţional de Apărare printre care ANCMRR şi SCMD, ai căror şefi, membri UNPR sunt dedicaţi trup şi suflet domnului Oprea, adevăratul conducător al destinelor militarilor, sunt chemaţi pe data de 13.01.2015 la ordin la guvern, pentru a li se prezenţa un proiect despre care li se spune şi lor că are toate avizele de la ministere, aşa cum declarase domnul Duşa pe DCNews, ei fiind practic chemaţi pentru a marca momentul consultării publice. Cei care au încercat să propună schimbări la acel moment au fost flituiţi repede, fiind întrebaţi dacă “au mandat” să vorbească. Domnul Dogaru, “marele luptător pentru drepturile pensionarilor”, ia poziţia calului care bea apă şi anunţă pe blogul SCMD : “Astazi, 13.01.2015, intre orele 10.30-12.30, s-au purtat discutiile la Guvern pe tema uniformizarii legislatiei militare privind situatia militarilor activi, in rezerva si in retragere.
Au fost prezenti dl. Viceprim-ministru, 3 ministri, 10 secretari de stat din ministerele de resort, reprezentantii structurilor juridice din ministerele si structurile militare, presedintii sindicatelor din MAI, SCMD, iar din partea ONG-urilor presedintele ANCMRR.
S-a cazut de acord asupra necesitatii uniformizarii legislative cu privire la pensiile militare de stat, pe proiectul din 2012, in comun elaborat, avandu-se in vedere principiul pastrarii drepturilor patrimoniale legal dobandite, dar si eliminarea tuturor discrepantelor si discriminarilor din sistem
Fără să îşi dea seama, domnu Dogaru îl făcea pe domnul Duşa cârpaci, admiţând că proiectul “iniţiat de MApN” este acelaşi la care lucrase doamna Sîrbu la iniţiativa domnului general Dobriţoiu, pe care îl cârpise – culmea- în defavoarea militarilor.
7. După cam o lună de întâlniri şi discuţii palmate, la care spre cinstea lor, sindicatele din poliţie s-au zbătut cu adevărat pentru drepturile militarilor în timp ce reprezentanţii militarilor s-au zbătut pentru cauza guvernanţilor, apare în sfârşit pe paginile SNAP şi SNPPC proiectul de lege asupra căruia iniţiatorul admisese că ar putea fi acceptat, dar cu precizarea că la aprobare va fi trimis totuşi, acelaşi proiect prezentat lor iniţial, la care se vor adăuga amendamente, deoarece are deja avizele aprobate şi nu mai e nevoie să treacă pe la ministere. Cel puţin aşa declara domnul Dogaru : ”Atat noi, cat si sindicatele de la Interne, care cunosc procedura, am insistat ca este vorba nu de un proiect nou de lege, care ar trebui sa preia procedurile de la capat, ci de proiectul care a trecut pe la toate ministerele, care are toate avizele de la comisiile parlamentare, la care se adauga niste amendamente, putand astfel intra in procedura de vot”.
Conform acestei declaraţii, proiectul are deja şi avizul comisiilor parlamentare deşi nu a fost aprobat de guvern. Bănuiesc că domnul Dogaru vorbea în cunoştiinţă de cauză ar fi imposibil să dezinformeze. Această declaraţie a fost dată în data de 03.02.2015. Dar, surpriză, pe data de 11.02.2015, tot domnul Dogaru declară:
“La aceasta ora inca nu avem forma finala, in baza celor convenite in sedinta de lucru de ieri, 10.02.2015, forma care va fi asumata de ministrii parlamentari.
Toate variantele care circula si discutiile adiacente inutile sunt fie rodul unor minti infierbantate, fie al unor interese deocheate.”
Oare ce minte înfierbântată purtată de interese deocheate, declarase cu o săptămână înainte că proiectul este gata, are toate avizele aprobate, semnate şi avizate?
8. Pentru că în România, pe lângă SCMD şi ANCMRR mai fiinţează câteva zeci de asociaţii ale militarilor, acestea s-au gândit să se întâlnească şi ele cu reprezentanţii politici şi ai guvernului pentru a vedea măcar în ce stare se află acest proiect, dacă există sau nu şi ce viitor are. Întâlnirea a fost propusă la Parlament şi au fost invitate şi sindicatele şi asociaţiile care luaseră parte la trocul propus de guvern. Spre cinstea lor, s-au prezentat o parte din sindicatele din politie, SRI, SPP. Jos pălăria, nu şapca! Nu au binevoit să onoreze invitaţia, ANCMRR şi SCMD şi nici unul din reprezentanţii guvernului, sau iniţiatorii proiectului. RUŞINICĂ DOMNULE DUŞA, ARMATA NU ÎNSEAMNĂ GHIOCEI, CHIAR DACĂ ESTE VREMEA LOR, ARMATA ÎNSEAMNĂ VERTICALITATE, ONOARE, DEMNITATE ŞI SIMŢUL RĂSPUNDERII. Mă îndoiesc însă că aţi cunoaşte termenii. Şi totuşi, MApN, prin domnul Maciu, a răspuns la solicitarea FMR, cea care a iniţiat activitatea pe data de 13. 02.2015. Răspunsul a venit în scris, prin adresa Nr. DR-276 28.01.2015 şi menţiona : “ In legatura cu invitatia pe care ati adresat-o secretarului de stat pentru relatia cu Parlamentul informare publica si cresterea calitatii vietii personalului, doamna Otilia Sava, de a participa la dezbaterea publica pe tema ,, Proiectul Legii pensiilor militare de stat”, va comunicam urmatoarele:
Dezbaterea publica a proiectelor de acte normative, in cadrul unei intalniri, va fi organizata si desfasurata potrivit legii, de catre autoritatile publice initiatoare.
Anuntul referitor la acest eveniment va fi adus la cunostinta publicului inainte de supunerea spre avizare a proiectului respectiv.
Va asiguram ca Ministerul Apararii Nationale si celelalte autoritati publice coinitiatoare ale proiectului de lege vor respecta cu strictete reglementarile privind transparenta decizionala in administatia publica”
Văzând acest răspuns nu poţi să nu te întrebi ce au făcut sindicatele poliţiştilor timp de o lună, au jucat poker sau Popa Prostu la întâlnirile avute pe la sediile Guvernului şi SRI? Despre ce au vorbit ei acolo, dacă proiectul nu a fost încă finalizat şi nici măcar nu s-a făcut anunţul privind dezbaterea publică? Şi dacă nu a avut loc nici o dezbatere publică, ce au făcut membrii guvernului pomeniţi de domnul Dogaru în întâlnirea din data de 13.01, au pus legea la dispoziţia prietenilor? Cine au fost cei prezenţi la întâlnire şi care a fost scopul întâlnirii?Să înţelegem oare că acele întâlniri nu au avut loc potrivit  legii? Dacă nu ar fi fost sindicatele din poliţie, se punea de o vânzare de zile mari, uşor, pe burtă, să nu ştie nimeni.
Ce fel de ministru este acela care iese în public, în faţa ţării, a militarilor şi spune că legea a fost finalizată, are toate avizele luate, a fost suăpusă dezbaterii publice, apoi după 20 de zile să afirmi exact contrariul la cererea unei asociaţii de a avea acces la lege? Ce părere are primul ministru despre acest ministru şi viceprim-ministrul cu problemele de Apărare şi Securitate Naţională, ce măsuri va lua preşedintele cu cei care îşi bat joc în halul acesta de armata?
Să recapitulăm:Conform declaraţiilor,
1. În Ianuarie 2013, legea nu exista,. Urma să se treacă la lucru pe o lege nouă, nu se admiteau cârpeli;
2. În Aprilie 2013, Legea era gata, urma să fie trimisă la avizat la ministere, apoi la Parlament;
3. În Septembrie 2014, proiectul se afla în procesul de însuşire de către structurile din sistemul de apărare;
4. În Noiembrie 2014 legea era gata, dată la avizare la structurile “competente”;
5. În 08.01.2015 legea era gata, fusese avizată, urma o ULTIMĂ întâlnire cu structurile interesate, inclusiv sindicatele, urmând ca în 01.02.2015 să fie trimisă Parlamentului;
6. Pe 28.01.2015. legea nu fusese încă definitivată, nu fusese supusă dezbaterii publice.
7. Pe data de 03. 02.2015 legea era finalizată, avizată, nu mai suporta modificări pentru că avea toate avizele şi o retrimitere la minister ear fi întârziat-o;
8. Pe data de 11.02 nu exista o formă finală;
9. Pe aceeaşi dată, însă proiectul apare pe pagina sindicaliştilor din MI;
Din toate aceste declaraţii şi minciuni eu înţeleg un lucru : DOMNII PONTA, DUŞA, OPREA, DOGARU ŞI ILIESCU NE DUC CU PREŞUL ŞI ÎŞI BAT JOC DE MILITARI ATÂT CEI ACTIVI CARE NU ŞTIU NICI MĂCAR CÂT ŞTIU PENSIONARII DESPRE ACEST PROIECT, CÂT ŞI DE PENSIONARI LA AL CĂROR APEL, CEI MENŢIONAŢI MAI SUS NICI MĂCAR NU AU BINEVOIT SĂ ÎŞI TRIMITĂ REPREZENTANŢI.
Pentru toate aceste minciuni, lipsa de respect faţă de militarii activi şi în rezervă, pentru lipsa simţului răspunderii şi tratatrea problemelor militarilor cu indiferenţă, lipsa de dialog, dezinformare în formă continuată vizavi de acest subiect, rog parlamentarii României care mai au o fărâmă de respect faţă de militari, să depună o moţiune de cenzură faţă de ministrul apărării naţionale Mircea Duşa şi viceprim-ministrul Gabriel Oprea, responsabil cu problemele de Apărare şi Securitate Naţională.
Oare domnul preşedinte Klauss Iohannis ce părare are despre această bătaie de joc instituţionalizată, la adresa ARMATEI ROMÂNE? Nu vreau să amintesc contextul în care are loc această mizerie guvernamentală. Cer doar, domnului Iohannis, ca preşedinte al ţării şi şef al CSAT să cheme la dialog pe toţi cei interesaţi, dacă miniştrii nu au făcut-o şi să impună prin mijloacele constituţionale o atitudine de respect faţă de cei care au atribuţiuni şi obligaţii privind apărarea ţării!
P.S. Aud că PNL intenţionează să propună drept ministru al apărării un personaj care nu a făcut nici măcar pregătirea militară care se făcea în liceu pe vremuri. Domnule Preşedinte, vă rog insistent, nu lăsaţi armata pe mâna oricui vrea să îşi pună galoane şi decoraţii pe umăr şi piept, sau oricui crede că dacă a cotizat la partid este bun de ministru. Nu mai aprobaţi ca miniştri, mai ales în posturi care privesc apărarea şi securitatea naţională, nominalizări făcute pentru recompensarea unor favoruri, “cotizaţii” obligaţii personale sau de partid. Armata nu este subiect de troc politic, nu acceptaţi propuneri numai pentru că vin de la partidul de suflet. ARMATA NU MAI VREA SĂ FIE BĂTAIA DE JOC A POLITICIENILOR. VREM MINISTRU ADEVĂRAT, DACĂ ESTE POSIBIL FOST CADRU MILITAR, NEANGAJAT POLITIC, FĂRĂ DOSAR PENAL, FĂRĂ SCHELETE ÎN DULAP.
Opriţi accesul cârpacilor la conducerea armatei!
http://www.in-cuiul-catarii.info/2013/01/31/la-craiova-se-limpezesc-apele-2864
http://www.politicaromaneasca.ro/mircea_dusa_legea_pensiilor_militare_nu_va_lasa_loc_de_interpretare-20457
http://www.senat.ro/PDFIntrebari%5CAnghel%20C%202346%20b.pdf
http://www.senat.ro/PDFIntrebari%5CR%20la%2016%2009%20Anghel%20C%202346%20b.pdf
http://www.dcnews.ro/mircea-duprc-c8prc-99a-despre-pensiile-militare–nou-proiect-de-lege-care-schimba-legea-pensiilor-exclusiv_464215.html
http://www.snapromania.ro/comunicat_726_discutii_privind_proiectul_de_lege_a_pensiilor_militare_de_stat
http://www.snppc.ro/stire.php?id=353&ocid=enhfpS1RL2
http://sindicatulcmd.blogspot.ro/2015/02/informare-cu-privire-la-stadiul.html
http://sindicatulcmd.blogspot.ro/2015/02/proiectul-legii-pensiilor-militare-de.html

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

16 Raspunsuri la Opriţi accesul cârpacilor la conducerea armatei!

 1. Victor Bostina

  E clar, militarii au fost iar trasi in teapa politica a sindicatelor si organizatiilor pupincuriste.Asa ca ca ramane cum am stabilit adica ”ca in tren ”.Unii la pensie raman militari rezervisti fara grupe de munca [cei pensionati inainte de 2011] iar cei activi de acum devin civili cu pensia injumatatita de legea fraudata Anastase .”Sa traiti bine” ca se potriveste si psd-ului care a pastrat toate magariile lui Boc si Basescu si acum se face ca ploua cu ajutorul lui Dogaru si compania.La alegeri in 2016 veti primii noi promisiuni de la plagiator si slugile lui si cam atat.

 2. ifrim

  Una din tacticile politicienilor de a micsora vocalitatea sefilor de asociatii,sindicate etc. este de a acorda beneficii personale,punctuale gen secretar de stat(asimilate) membri inC.A. a soc. cu cap. maj. de stat eventual pt. copii sa nu bata la ochi si atunci e valabila expresia Mircea fa,te ca lucrezi!

 3. marian tudor

  O analiza clara, la obiect si realista. Cred ca este timpul ca multi din cei nehotarati sa analizeze cu responsabilitate toate actiunile celor implicati in acest proces deosebit de sensibil pentru militari. Cred ca este timpul sa nu se mai lase , nimeni, manipulat de artistii in materie, sa nu mai ajunga bataia de joc a unor asazisi ofiteri facuti la apelul de seara al…….Prin hotarare si actiune, prin reprezentare reala si dialog constructiv se poate realiza ceva si pentru militari altfel, ramanem bataia de joc a unor jurnalisti expirati sau istorici mincinosi,

 4. Vladi Mir

  Domnule Marin Neacsu, intreb si eu ca prostu’: Zulufatu’ Dusa este singur prin cladirea aia mare, cu garduri semete, cu tricolorul pe acoperis si cu multe “guri” de aer conditionat pe la ferestre, cocotata-n Dealul Spirii?! Consilierii lui civili dar mai ales cei miltari, oare ce clocesc?! Cum il consiliaza pe acest om politic de calibru greu?! Pentru ce isi iau solda?! Au de mai multe ori pe zi doar onoarea de a saluta, sub povara stelelor de pe epoleti, cu “am onoarea sa va salut!”, fara a-si folosi aceeasi onoare si pentru apararea onoarei si intereselor armatei, ale cadrelor militare active, in rezerva si in retragere, printre care se regasesc, din pacate in numar din ce in ce mai mic, si cei care i-au invatat sa stea in bocanci, le-au pus pusca in mana …., sau cu care au impartit “deliciile” servicului militar denumite eufemistic servituti, precum riscantele zboruri si salturi in conditii grele, alarmele, marsurile epuizante, poligoanele, tancodroamele si mult prea multe altele, indiferent de timpuri, timp si anotimp si de starea in care se afla familia lor!! …..

 5. neacsum

  @Vladi Mir
  Intrebarea asta mi-am pus-o si eu dar m-am linistit repede.
  1. Am avut ocazia sa cunosc, rezervist fiind mai multi generali decat am vazut in filme, activi fiind.Si ceea ce am vazut, inclusiv la activitatea de vineri, mi-a intarit convingerea ca situatia nu poate fi alta.
  2. Atata vreme cat generalii si sefii din posturile de conducere, indiferent de grad sunt promovati in marea majoritate in functie de asemanarea pe care o au cu calul care bea apa, nu vad la ce ne putem astepta. Arata-mi un singur activ care este decis sa spuna” domnule gradul, nu aveti dreptate, eu nu accept asa ceva” si apoi sa plece, si ma fac frate de cruce cu el.
  Nu ma laud, eu am avut curajul sa spun comandantilor cand nu am fost de acord cu o decizie sau am constatat o nedreptate, riscandu-mi functia sau cariera, ca nu voi executa un ordin neregulamentar sau ca nu sunt de acord cu o masura. Am facut asta de mai multe ori in cariera si nu am fost de loc un subordonat comod, dar nu am regretat niciodata. Din pacate, modul in care este a condusa armata astazi cand s-a impamntenit impresia ca seful este stapan pe viata subordonatilor, face ca astfel de ofiteri sa se gaseasca din ce in ce mai rar. Nu incurajez nesupunerea sau insubordonarea doar respectarea art 8, punctl b, alin 3 din Legea 80, care este scris in subsolul acestei pagini inca de la aparitia acestui site.

 6. Vladi Mir

  Multumesc !

 7. GOGU PLOTONERUL

  Bostna Victor,din ce partid faci parte,ca sa stim cum abordam problema?…..Si daca nu e cu suparare, pe unde ,,ai dat cu sapa,,in ARMATA SOCIALISTA, ca esti supatat rau pe soarta.Poti si tu sa iti exprimi odata gandurile,optiunile si sperantele,fara patima si frustrare? Iti urmaresc aparitiile prin diverse locuri si sunt sucarit de mesajul pe care il transmiti in mod constant.Numai atata poti,sau atat ai voie sa spui?

 8. Victor Bostina

  Uite gogule tie ti se pare normal sa existe doua categorii de pensionari militari Unii trecuti in rezerva direct ca civili[dar cu obligatii militara ,ciudat nu?] si cu pensii mai mici dupa 2011 si ceilalti inainte de 2011 si cu pensii mai mari dar blocate si fara plata grupelor [iesiti inainte de 2011 ] .Daca da esti doar o jigodie si nu ai habar de onoarea militara

 9. Victor Bostina

  A si sa nu uit nu am fost niciodata in nici o formatiune de crima organizata,adica partid politic la noi .

 10. Pingback: S-a făcut primul pas | In Cuiul Catarii

 11. @ Gogu si Bostina
  Ori incetati cu jignirile si atacul la persoana, ori va banez.

 12. Victor Bostina

  OK .

 13. ionescu

  In politica romaneasca si din cele citite de prin alte tari(obiceiul nu exista numai la noi) una e sa vrei si alta este,sa si poti face ceva cind vrei cu adevarat……….

 14. luminita

  domnule neacsu , asa este dl ponta cred ca are ceva la cap . nu isi da seama ca tanar fiind isi inchide drumul in politica? sau asa vrea ca sa dea apa la moara alotlalti , deci reduce ce va minor si scoate banii maI RAU DE LA OAmeni acesta trebuie sa fie atentionat cumva , ca ajunge mai rau ca basescu , nesuferit si blamat ,, chiar nu poate nimeni sa il potoleasca , ca pana la urma a manjit pe ici pe colo.i nimic cum trebuie legile sant nenorocite de boc si asa au ramAS , DECE NU II FACETI O SCRISOARE CU TOT CE VA SPUNEM NOI PE ACI SUUCES

 15. luminita

  si ce sa mai zicem tara de nebuni

 16. Pingback: Clanul Cârpacilor sau cum își dă Oprea capete în gură | In Cuiul Catarii

Statistici T5