S-a făcut primul pas

Categoria Actualitate, Despre Armata, Opinii, Politica

PREZIDIUMotto: „Amicus Plato, sed magis amica veritas”-Aristotel

 

O analiză transparentă şi obiectivă a unei activităţi de mult aşteptate.

Am promis să revin cu opinii personale pe marginea activităţii din data de 13.02.2015 şi mă ţin de cuvânt. Am amânat această expunere din două motive, în primul rând pentru ca nu voiam să o fac până nu aveam comunicatul oficial al organizatorilor care a venit din păcate foarte târziu, şi în al doilea rând pentru că voiam să nu scriu sub impresia evenimentelor, pentru a nu fi prea subiectiv.
Şi aşa am o oarecare strângere de inimă faţă de unii oameni pentru care port încă respect şi pe care poate nu îi va încânte chiar tot ce spun acum, dar intre dorinţa de a fi plăcut şi aceea de a spune ceea ce gândesc, şi a-mi informa prietenii care speră aşa cum am sperat şi sper şi eu, am ales să rămân prieten Adevarul, nu  cu Plato. Voi încerca să fiu cât mai scurt si mai delicat cu putinţă.
1. Activitatea  s-a desfăşurat sub umbrela FMR(Federaţia Militarilor din Romania), care are meritul implicării şi colaborării şi cu alte structuri, nu numai cele din componenţa sa, ceea ce a făcut ca să se aşeze la aceeaşi masă atâtea organizaţii ale militarilor.  Dar cel care a  dus greul luptei, organizării, contactului cu cei care aveau amendamente, cu invitaţii, întocmirii documentelor, participanţii, a fost domnul general Bălăceanu Virgil.

BALACEANU
3. Şi eu, ca şi alţii, am fost luaţi prin surprindere când în deschiderea lucrărilor domnul general Gropan,  preşedintele FMR a anunţat că scopul întâlnirii îl constituie aniversarea a 5 ani de la înfiinţarea FMR şi elaborarea unui comunicat prin care să ne anunţăm (cei prezenţi, sub umbrela FMR) intenţia de a fi acceptaţi ca parteneri de discuţii de către instituţiile statului. Cred că mulţi din cei prezenţi au fost blocaţi de această declaraţie. Eu am fost tentat să mă ridic şi să plec.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
4. Unii, nu pot spune câţi, din cei prezenţi au venit (aşa mi-au lăsat impresia) ca să se bage în seamă, să prindă şi ei loc în fotografie, să arate că încă mai au uniformă şi eventual să facă noi prozeliţi în nu ştiu care lojă sau să îşi rezolve dosarele la DNA. Pe acest considerent unii au cerut să fie şi ei membri în deja discutata echipă de dialog.

uniforme si interese
5. Activitatea a strălucit prin absenţa celor care ne-au creat motiv de întâlnire, respectiv reprezentanţii guvernului. Deci pe lângă faptul că fac legi de doi bani, cei puşi în fruntea ministerelor responsabile cu apărarea şi securitatea ţării mai sunt şi laşi. Bine de ştiut, mai ales în actualele condiţii, când domnul Lucian Mândruţă cere tinerilor să se înroleze pe frontul de Est. El recomandă românilor să treacă Prutul. Nu râdeţi, în curând se va primi ordin. Deja un număr de 40 de parlamentari flutură steagul unirii cu Moldova, de parcă nu am stat destul cu fundul gol la gard. Timp de 25 de ani am mâncat mititei şi am băut bere cu gândul la Moldova, iar acum s-au trezit Războinicii Luminii să ceară Unirea, când nu mai avem nici coase, nici topoare, că s-au tocit tot tăind la păduri.

guvernul
6. După anunţul mirobolant al domnului Gropan, s-au prezentat principiile care trebuie să stea la baza unei viitoare legi a pensiilor militare, în concepţia celor care au colaborat pentru redactarea materialului, principii expuse de domnul general Bălăceanu, apoi Tudor Marian, un alt truditor la realizarea acestei întâlniri, a prezentat alte aspecte legate de proiectul legii.

tudor
7. Au urmat apoi intervenţii ale reprezentanţilor Senatului, domnul Dobriţoiu şi doamna Cristiana Anghel. Spre surprinderea mea, deşi amândoi animaţi de dorinţa de a ajuta la realizarea acestui proiect, nu au ratat nici unul ocazia de a se împunge reciproc uitând că scopul era altul. Asta mi-a adus aminte că totuşi ne aflam în clădirea Parlamentului. Doamna Anghel a afirmat chiar că dacă până la sfârşitul lui Februarie nu se introduce în parlament legea despre care vorbise domnul Duşa în media, va lua cele două legi, 164 şi 179 aşa cum au fost acceptate în 2001 şi le va reintroduce în parlament ca iniţiativă legislativă.

DOBRITOIU SI ANGHEL

Intervenţia domniei sale a vrut să arate că este determinată să nu mai accepte la infinit bătaia de joc a guvernanţilor pe această temă, spunând că deşi vorbim despre un proiect de lege care fusese dezbătut cu unele sindicate, oficial acest proiect nu există, nu a fost supus dezbaterii, nu şi l-a asumat nici un minister. Şi avea dreptate. Am scris despre asta într-un articol anterior.

ca
8. Ar fi fost momentul ca din acest punct să dăm cuvântul celor doi reprezentanţi ai sindicatelor din poliţie, SNPPC şi SNAPR, domnii Dumitru Coarnă şi Iulian Surugiu care fuseseră la discuţii şi veniseră la întâlnire cu fantomaticul proiect. Le mulţumesc încă odată pe această cale celor doi adevăraţi sindicalişti care apără cu adevărat drepturile celor pe care îi reprezintă. Dar organizatorul activităţii era cu gândul la aniversare, nu la discuţii aşa că a început să dea cuvântul participanţilor sau aniversaţilor mai bine spus.

surugiu
9. A luat cuvântul domnul general Chelaru Mircea, care nu mai are nevoie de nici o prezentare, dar domnul Gropan a binevoit să îl introducă ca pe o „fostă mare personalitate”. Nu ştiu dacă a făcut-o cu intenţie sau din greşeală dar sunt convins că toţi au gândit ca mine: decât un prezent general de brigadă ca domnul Gropan, mai bine o fostă mare personalitate ca domnul general de armată Chelaru. Impardonabilă prezentarea domnului Gropan.

Chelaru
10. Cuvântul domnului Chelaru a fost ca oricând, oriunde, captivant. Domnia sa a propus ca unele aspecte care ţin de legea pensiilor militare, printre care dreptul la pensie militară de serviciu, vârsta de pensionare, baza de calcul, modul de actualizare a pensiilor,respectiv legarea de salariile activilor, procentul şi modalitatea de calculare şi recalculare să fie introduse în Statutul Cadrelor Militare, pentru a nu mai fi schimbate de câte ori vrea cineva să modifice pensiile pentru că nu are bani. Statutul se schimbă mai greu, are nevoie de încuviinţarea CSAT. A mai punctat domnia sa şi necesitatea aducerii în fruntea ministerului a unui ministru care să aibă habar de armată, un fost militar activ, sau de ce nu, revenirea la ministru militar pentru a puncta scoaterea armatei de sub influenţa politică. Sunt personal de acord cu această idee, armata a fost adusă la poziţia de sclav, tocmai pentru că a fost condusă de politicieni, oameni care nu au avut nici o legătură cu armata.

elena si chelaru
11. Vizavi de personalitatea sau persoana domnului Chelaru , mă număr printre aceia care au avut curajul să îi spună în faţă, nu pe la spate, că a făcut o greşeală intrând în jocurile politice, că în felul acesta şi-a pătat imaginea. Poate confirma acest lucru. Am primit o explicaţie, mi-a spus că a dorit să facă ceva pentru armată şi nu a avut altă soluţie decât să caute un partid, iar PPDD a fost singurul care nu i-a cerut bani pentru un loc pe liste. Dar, a mai spus domnia sa, nu s-a mânjit cu nimeni şi eu îl cred. Nu am informaţii că ar fi altfel decât a spus, deci încă are credit în faţa mea.

Eu si Chelaru
12. Cert este că avem nevoie de un lider şi până acum nu văd altul care să îl depăşească în prestanţă, respect faţă de haina militară, curaj de a spune lucrurilor pe nume şi a se lua de piept cu real succes cu orice ministru sau lider politic, elocvenţă, erudiţie. O avea şi unele ieşiri sau idei care pot părea unora trăznite, dar cum spune o vorbă veche, unde e strânsură, e şi pagubă.

stransura si paguba
13. După domnul Chelaru au luat cuvântul alţi domni generali din cei invitaţi de domnul Gropan să se sărbătorească, mai ales că acelaşi domn general Gropan întrebat de unii de ce nu vorbim despre proiectul de lege a spus că nu avem despre ce vorbi, pentru că nu există un proiect de lege. Atunci a luat sala foc şi o perioadă s-a vorbit ca la .. sindicat, toţi cu nimeni şi nimeni despre nimic.

gropan
14. După nişte intervenţii mai critice la adresa acestui punct de vedere, lucrurile s-au calmat, s-a intrat pe discutarea proiectului, pe numite aspecte, au luat cuvântul şi domnii Cornea şi Surugiu care au spus ce au reuşit dânşii să obţină acolo şi că practic nu sunt nici ei mulţumiţi cu art. 28.Vizavi de acel proiect atât de discutat, am întrebat pe cei doi sindicalişti MI dacă documentele pe care le-au primit ca fiind proiectul avizat de ministere au avut ştampile, aprobări, adnotări ale ministerelor, aşa cum ar fi fost normal şi mi s-a răspuns că DOCUMENTELE PRIMITE NU PURTAU NICI O SEMNĂTURĂ, NICI O ŞTAMPILĂ. De aici concluzia că era vorba de o simplă ciornă, şi nicidecum un proiect avizat de cineva, căci dacă ar fi fost avizat, le-ar fi pus la dispoziţie documentul scanat care să conţină dovada că are aprobările şi avizele respectivelor ministere.

nastase
15. S-a propus ca variantă, ideea ca la calculul pensiei să se ia în consideraţie solda brută a ultimei luni de serviciu, dar, pentru a nu îi nedreptăţi pe cei care au trecut în rezervă din poziţia de „ la dispoziţie” datorită restructurărilor ca şi cei ieşiţi sub efectele legii 118/2010, pentru aceştia să se dea posibilitatea calculării după cele mai favorabile 6 luni, din ultimii 5 ani, variantă acceptată ca principiu de o mare parte din participanţi. S-a mai discutat ideea că se poate merge mai departe cu acest proiect, dar să se facă amendamente şi clarificări în special pe articolele 11, 28, 29, 60, 61, 111, 123, 125.

participanti
16. S-a propus apoi aprobarea comunicatului ce urma să se dea publicităţii după această întâlnire şi apoi constituirea unei comisii de dialog care să reprezinte interesele celor prezenţi la discuţiile cu guvernanţii, oficialităţile, şi pe alte proiecte nu numai legea pensiilor. Aici, la propunerile pe această comisie, acelaşi domn Gropan, a început să propună şi să îi întrebe dacă sunt de acord pe cei propuşi, nu adunarea. Să îmi fie cu iertare, şi la şedinţele BOB se organiza parcă mai „democratic” se ridicau să propună, de regulă oameni care primeau bileţele de la secretarul de partid, aici, secretarul de partid propunea şi .. îi întreba dacă sunt de acord doar pe cei propuşi. Din nou au avut loc discuţii şi tocmai când propunerile se opriseră şi conducătorul şedinţei voia să dea o pauză, am întrebat dacă se mai pot face propuneri şi l-am propus pe Hari Bucur Marcu. Propunerea a fost iniţial întâmpinată cu ostilitate de prezidiu, dar am fost sprijinit de domnul Chelaru care a confirmat justeţea propunerii. Apoi un alt coleg l-a propus pe domnul Coarnă de la SNPPC. Din nou s-a încercat carotarea, dar am cerut să se voteze şi a fost acceptat. Apoi, din nu ştiu ce motive, domnul Gropan a mai adăugat nişte nume pe listă, nu comentez, dar în final lista a ajuns la 11.
După aceste discuţii orele fiind înaintate şi ordinea de zi epuizată, s-a trecut la fotografia de grup, semnarea comunicatului de către reprezentanţi şi împrăştierea.

principii
Ştiu că nu toţi cei care vor citi vor fi entuziasmaţi am observat pe alte pagini că deja s-au iscat discuţii pe marginea prezenţei sau implicării unor nume sau federaţii, structuri asociative. Nici eu personal nu am avut şi nu am o părere prea bună despre unele asociaţii, FMR nu face parte din favoritele mele, dar recent am văzut filmul Columna, parcă Columna a fost cu Ciubotăraşu, Gerula, şi Tiberius şi am revăzut momentul cu atacul Gepizilor parcă. Am văzut- bineînţeles, era doar film- cu câtă durere Gerula a acceptat iniţial colaborarea cu romanii, apoi să îşi convingă proprii oameni să lupte alături de aceştia împotriva atacatorilor. Uneori e bine să mai vezi astfel de filme ca să înţelegi că atunci când lupul atacă stâna trebuie să uiţi că unul din câini te-a muşcat sau un măgar a dat cu tine jos din spinare şi să le aperi pielea lor şi pe a ta. La această oră, mai mult ca oricând armata are nevoie de unitate. Nu numai pericolele din afară o cer ci şi cele dinăuntru. Când şefii serviciilor secrete se ocupă de jocuri politice, armata trebuie să stea cu ochii în patru, unită împrejurul celui care are cele mai mari posibilităţi şi şanse să o unească. Această activitate este un pas un pas important care arată că se poate. Dacă FMR a organizat-o sau s-a folosit de ocazie ca să tragă o spuză pe turta ei, e mai puţin important. Cei care vor cu adevărat ceva bun însă, trebuie să profite de ocazie pentru a se întâlni, a comunica, a căuta soluţii, a depune toate eforturile pentru rezolvarea situaţiei. Până la urma apa se va decanta, gunoaiele se vor lăsa la fund, la suprafaţă va rămâne apa limpede. Să lăsăm orgoliile dacă vrem să obţinem ceva. Din acest motiv am insistat să fie invitaţe la discuţii inclusiv structurile care fuseseră la discuţii cu ministerele, chiar dacă unele au jucat murdar, cu cărţi măsluite. Dacă vrem unitate, trebuie să fim deschişi. Cine nu vrea nu intră în joc, dar cei care intră trebuie să găsească o cale comună. Aşa trebuie să gândim, dacă vrem să obţinem ceva, dacă nu, vom face jocul celor care ne batjocoresc de 25 de ani încoace.
Din acest punct de vedere întâlnirea a fost un succes. A arătat că se poate şi că ne putem uni indiferent cât de mici şi neînsemnaţi suntem. Chiar dacă „Puterea” încearcă să ne dezbine, să nu uităm că Unirea face puterea!

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Văd că unii deja s-au apucat să comenteze:” ăăăăăăăăăăăăăăăăăăă, big fâs, nu au făcut nimic, s-au întâlnit şi au discutat despre principii, în timp ce ceilalţi au discutat articole şi au făcut legea.” Oare? Chiar aşa stau lucrurile? Dar dacă ceilalţi, iniţiatorii au fost atât de bine intenţionaţi de ce nu au postat legea pe paginile ministerelor , de ce nu au dat un comunicat oficial privind acordul asupra legii, de ce nu au trimis proiectul la guvern spre aprobare, de ce nu au ieşit în presă să anunţe marele succes? Pentru că nu există nici un proiect de lege aprobat de ministere, pentru că nu se intenţionează introducerea acestuia în discuţie nici măcar în guvern, pentru că deja a trecut aproape luna februarie când domnul Duşa se lăuda că îl trimite Parlamentului, pentru că totul este o cacealma la care domnii Oprea şi Duşa au concursul domnilor Iliescu şi Dogaru cei care îşi trâmbiţează triumful pe bloguri, dar nu aduc nici un document concret, doar „principii”. Cei care s-au întâlnit vineri, măcar au anunţat că deocamdată la prima întâlnire au discutat pe baza principiilor, pentru că NU AU PRIMIT NICI UN PROIECT OFICIAL DE LA NICI UN MINISTER DEŞI AU CERUT. Răspunsul primit, l-aţi văzut. Aşa că cei care caută succesuri sforăitoare să se întoarcă cu faţa la cei care sunt gata să mintă.

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

33 Raspunsuri la S-a făcut primul pas

  1. Victor Bostina

    S-a facut pe dracul primul pas .Plagiatorul [exact ca BOC] nu vrea pensii militare ci ajutoare sociale la militari exact ca acum si gata.Numai abureli si adunari nimic concret nimic semnat .Era simplu sa anuleze prin OUG pevederile legii criminale ale lui Boc-Anastase-Oprea si se rezlvau toate problemele . Pierdere de vreme si abureli de care suntem satui

  2. Alinutza

    Deci despre art.16 (2)referitor la scaderea varstei de pensionare la 55 de ani n-a fost vorba. Atunci poate ca e vorba doar despre reclaculari? M-as mira sa va aprobe recalcularile 🙂 Oricum, succesuri!

  3. Alinuta,
    Toate articolele deficitare, inclusiv articolul 16 vor face obiectulamendarii de catre o echipa de lucru apoi se va merge cu ele la discutii cu ministerul, sau guvernul si in ultima instanta la parlament. Lamurita?

  4. stramb

    Cred ca e clar ca o eventuala armonizare intre atatea organizatii depaseste orice speranta.Sunt atat de multe variante si atat de multi binefacatori incat riscam sa cadem in derizoriu chiar cu actiuni bine intentionate.Cum se poate discuta pe inteles intr-o adunare de peste 50 de persoane una mai ceva decat cealalta?Si totusi cred ca unica solutie este un punt de vedere unitar ,altfel ne vor face legea altii!Eu n-as da vina neaparat pe „puterea”care ne dezbina ci m-as uita in ograda proprie,unde numai nu scoatem stiletele ,ca ochii deja ni-i-am scos.Poate uneste scrisul mai mult decat actiunea haotica.

  5. Domnule Stramb, alta data v-as fi crezut plin de intentii bune. De cand v-ati remorcat la Dogaru am pierdut aceasta speranta. Inteleg de ce vi se pare inutila incercarea de a armoniza si unifica interesele atator asociatii, contravine politicii lui Dogaru si a celor din minister. Au gasit un bun avocat in dumneavoastra.

  6. pedro

    Pe orice proiect de lege discutat trebuie avute in vedere principalele 4 probleme care au generat haosul in pensiile noastre si anume: 1) Eliminarea discriminarilor generate de L.119;OUG.1 si L.263 ( chiar daca deranjeaza pe cei din conducerile gruparilor asociative ale militarilor rezervisti), prin propunerea ca „pensiile
    diminuate in baza OUG 1si revenite la cuantumul din 2010 prin L.241 sa devina pensii militare cu recalculare in conditiile propuse deja pentru cei pensionati in baza L.263”.

    2)Prin recalcularea pensiilor diminuate de OUG 1 inteleg sa se aduca la zi majorarile din 2013;2014 si 2015 pe cuantumul pensiilor revenite prin L.241.

    3)Incadrarea locurilor de munca in conditii deosebite, speciale si alte conditii sa se realizeze in baza criteriilor si metodologiei prevazute de HG -1294/2001 , cu modificarile si completarile ulterioare,inclusiv cele din dec.2010.

    4)Sumele retinute abuziv pe timpul procesului de revizuire in baza Legii nr. 119/2010 si OUG nr. 1/2011, vor fi restituite titularilor dupa
    aprobarea legii in termenul stabilit de lege.

  7. capitan

    si in final ce urmeaza dupa aceasta intrunire si fotografie de grup, unde este aceea legea pensiilor aprobata de ministerul muncii ?.nu intleg de ce nu se poate afla sau nu cumva de abia acum s-au pus pe treaba ,,,, eu raman la ideea ca aceasta va dura pana in 2016 la urmatoarele aleger vor trage de timp si nici macar pana atunci nu elimina zapaceala din actualsa lege sa mai vedem ,,,,pe surse

  8. Vladi Mir

    Domnule Marin Neacsu, pe multi din cei din textul si fotografiile prezentate ii cunosc personal.
    Ma bucur ca pe unii dintre ei i-am cunoscut. Pentru altii, mai putin! Asta pentru ca m-au dezamagit! Cumplit!
    Dintre cei din urma, doi au ocupat, in intervale de timp diferite, primele doua locuri din ierarhia militara.
    Unul, desi militar de cariera, in post de ministru, cel de al doilea, in functia de sef al Statului Major General.
    Mai sunt insa si destui generali care au fost mandria promotiei mele si a celor care au precedat-o si care au urmat-o,
    care au stat pana acum si stau si in continuare, pe craca lor de pensionari ajunsi la varsta senectutii, dedicati exclusiv
    cresterii nepotilor si a rumegarii dulcelor amintiri, cand erau intampinati cu “Marsul la General” si condusi la mese abundente, aducatoare de glicemie si colesterol.
    Acum deziluzia mea este cu atat mai mare cu cat vad ca se continua efortul primilor si tacerea vinovata a celorlalti,doar pentru asigurarea batranetilor. Si aceasta ignorand in mod las jignirea adusa de asa zisa clasa politica, in primul rand armatei, si in al doilea rand slujitorilor ei iesiti la pensie, gratulati, dupa ani grei de serviciu militar, cu sintagma (a se citi injuratura) “PENSIONARI DE LUX CU PENSII NESIMTITE” scuipata intre ochii lor de seful de guvern al amantei oficiale a betivului “comandant suprem”!!!
    Sa speram ca pensiilor militare li se va acorda statutul ce li se cuvine! Ca prin aceasta, pensionarii militari isi vor asigura linistea batranetilor, oblojindu-si betesugurile, reumele si anchilozele batranetilor si ca vor putea sa-si cadorisesca nepotii si, de ce nu, si stranepotii, de Craciun si de Paste. Dar, sa ne intrebam si sa facem ce trebuie ca pe viitor toti care si-au servit, isi servesc si isi vor servi Patria sub Drapel prin teatre sau prin poligoanele Poplaca, Mihai Bravu, Botosesti Paia, Cincu, Babadag, Tortomanu, Coada Izvorului, Redea, Capul Midia …., sa fie respectati pe masura onoarei si devotamentului cu care si-au dedicat, isi dedica si isi vor dedica cei mai frumosi ani ai vietii lor, indeplinirii sacrului juramant inchinat patriei si poporului roman.
    Col.(r) Vladimir Nussem

  9. Domnule Vladi Mir,
    Nici Dumnezeu nu a facut lumea intr-o zi. Pe de alta parte, orice am face sau am incerca sa facem noi, oricat de doritori si inversunati am fi, pana la urma tot politicienii au ultimul cuvant si ati vazut cum se schimba votul si oprica in parlament, dupa interese si simpatii. Sper insa ca tot ce tine de noi sa fie facut.

  10. cip

    Vechea poveste: poze multe, festivism, rezultate ioc.
    Atat de romanesc si „militaresc”.
    Prea multi preocupati sa fie sefi, ca sa mai si faca treaba pentru care sunt platiti din cotizatii.
    Nu mi se pare ca s-a facut vre-un pas, cu tot respectul pentru dumneavoastra si pentru domnul general Chelaru, in subordinea caruia am avut onoarea sa lucrez.

  11. Domnule Cip,
    Daca ati fi fost acolo ce faceati?

  12. colonel (r)

    Am urmarit si eu sedinta( pe net) si exact ca si CIP spun si eu. Multa vorba ,treaba ioc….am crezut ca e ceva serios, stiam ca acel proiect al dlui Dusa e aproape de introducere la Parlament pentru votare. De unde? Si ei recunosteau ca nu e posibil, ca nu sunt bani, ca altii sunt de vina, numai vrajeli si festivism.Dna. Anghel chiar spunea ca nici nu are proiectul si ca daca nu se face nimic in luna februarie , dansa va depune in Parlament vechea lege a pensiilor militare. Nu inteleg de ce se mai vorbeste de subiectul asta daca tot nu este posibil. Numai pentru a-si primi sefii de sindicate banii????? Noi am crezut ca daca sunt implicate nume de ministrii e ceva serios. Numai abureli…..

  13. ifrim

    Dupa 5 ani de umilinte statul a facut pentru mine primul pas,dupa inca 5 posibil sa-l faca p-al 2-lea! Intre timp as putea face si eu unul , daca guru Bivolaru a primit azil in Belgia pe discriminarea orientarii sexuale ,la cerere posibil sa primesc si eu pe discriminarea fostei pensii militare,iar actualmente pensia fiind contributionista mi-o transfer acolo.Intre timp se mai linistesc si rusii, si peste 20 de ani ma intorc si eu mare disident si povestesc pe sticla ce mi,a facut stapanu’ inelelor,piticu porno,joiana woodrea,anastase hoata,drek seitan ca si cum a,s fi contribuit cand n-am contribuit etc.O fi viabil sau bat campii de suparare?

  14. Ifim,
    Pe cine esti tu suparat acuma, pe cei care si+au batut joc de tine, sau pe cei care s+au intalnit sa faca ceva? Daca de la unii cititori pe care nu ii cunosc, nu am pretentii, de la tine am , asa ca te intreb: CE AI FI VRUT SA FACA NISTE OAMENI CARE S-AU VAYUT PRIMA OARA PENTRU CATEVA ORE DECAT SA DISCUTE PRINCIPII SI SA DESEMNEZE UN GRUP DE LUCRU SI ALTUL DE REPREZENTARE, CARE SA LUCREZE SI SA IDENTIFICE MANEDAMENTELE CARE TREBUIESC INTRODUSE, APOI MODALITAEA SI PERSOANELE PENTRU NEGOCIERE SI INTRODUCERE IN LEGE? Asta nu se face batand din palme si indiferent ce au incercat unii sa faca, sau ce intentioneaya , atata vreme cat eu voi fi implicat, nu voi lasa ca din acest proiect sa isi bata altii joc.

  15. Uneori parca imi pare ra ca incerc sa fac atatea, sa spun lucrurilor pe nume, sa imi fac dusmani spunand adevarul, sa deschid ochii celor care umbla cu ochii inchisi, ca ma informez, ma documentez, imi pierd timpul si vederea in fata calculatorului, ca sa vina unul sa spuna ca nu am facut nimic. Parca imi vine sa ma intind in pat si sa ma uit la circul de la tv, sau sa ma inscriu in UNPR, sa ii fac propaganda lui Oprea, sa imi dublez pensia, sa primesc un post de directoraj la un deconcentrat pastorit de guvernanti, sa merg in concediu la greci si sa las pe toti ciufutii sa se dea cap in cap. Ce zici nea Ifrime, nu ar fi mai bine asa?

  16. ifrim

    Scuze daca nu am fost explicit! Pe STATUL roman sunt suparat treaba cu pasii am plagiat si eu din titlul artiolului, e bine ce faceti,va doresc succes ca de acesta depinde si capacitatea frigiderului meu,iar la semnal impart flayere, suflu in vuvuzea, tin sau flutur un stindard sau la ordin regulamentar….lupt!

  17. ifrim

    Nu , nu ar fi mai bine deoarece nu se usuca bine tusul de pe adeziunea UNPRista ca pdlistii vechi metamorfozati in pnlisti noi nouti din comisionul Mycrosoft cumpara cu sacosa de € cash voturile celor cu nevoi lumesti si trebuie sa o luati cu scrisul,studiul,analiza de la cap dar in sens invers iar visul de preamarire ramane VIS!

  18. maxim

    Da domnule Neacsu, asa s-ar vedea de pe partea cealalta a mesei. Si mie mi se pare ca ar fi mai usor sa stati lungit in pat si sa faceti tot ce ati scris . Ati uitat ca mai mult, ati mai fi primit si un grad in plus, caci, nu-i asa?, toti conducatorii care s-au luptat de unul singur si au strigat de unul singur si urlat de unul singur in piata, la adunari pe site-uri unde nu se permit comentariile membrilor, au primit si un grad in plus sa vada lumea cat sunt ei de rai cu ciocoii…ce daca nu stiu ce sunt alea grade, macar sa le primeasca. De membru in CA, sau sef la un deconcentrat , nu mai vorbim. Nu, stimate domn. Nu, daca ati urmat o cariera militara ca noi toti ceilalti, incepand de la varsta de 14 ani, stiti bine, ca nu se da mana cu ciocoiul pe sub masa, nu se abureste camaradul cu care imparti ratia de mancare sau munitie. Nu! Pot spune ferm ca faceti bine ce faceti. Si ca e bine ce s-a inceput pe 13.02.2015, desi usor schiopatat, dar e un inceput intru camaraderie. Cuvant care nu are valoare pentru cei ce nu stiu ce inseamna cariera militara.

  19. capitan

    si acum mai trebuie sa se mai intruneasca pentru a confirma legea deci care lege si care amendamente daca de abia acum au enuntaT PRINCIPIILE DECI MUTE VORBE SI NIMIC SI ACUM CA PONTA E VAI DE CAPUL LUI O SA IASA UM MARE FAAAAAAAAAS

  20. ilie

    daam zis ca n-o sa mai postez,am sa postesc,;in asteptarea veacului ce v-a sa vina;dar vin c-o maxima;AM SERVIT POPORUL ROMAN SI ACUM TRAIESC DUPA VALORILE ARMATEI;ce zici excolegule ifrim?despre domnii chelaru si dobritoiu numai de bine,au avut friile in mana,n-au facut si nici nu vor face ceva ptr.mindra armie romana,;oricum interesul poarta fesul si nu joaca fesul.salutare si s-auzim de bere.

  21. MARGELATU

    Draga MARINE,efortul tau si al altora ca tine e de apreciat ,numai ca cei care inteleg acest efort sunt prea putini in raport cu scepticiisi neancrezatori..E mai usor sa stai acasa,la caldutica, si sa critici sau sa-ti dai cu parere,asa cum face comentatorul se serviciu BOSTINA,care mereu e primul care da tonul discutiilor,sau alti camarazi de buna credinta care ASTEAPTA ca altii sa faca cate ceva si pentru ei.Articolul reflecta ce s-a intamplat,cu mici omisiuni,pe care le pun pe seama modestiei care te caracterizeaza,si aici ma refer la interventiile care au schimbat cursul festivist al intalnirii,la care evitati sa faceti referire.Nu doriti ca cititorii sa fie corect informati,si sa afle ce ati spus si domnia voastra ca reprezentant ROMIL?…Eu cred ca asa e corect ,ca pelanga cei nominalizati si elogiati pentru efortul lor ,sa spuneti ceva si despre ROLUL ASOCIATIEI ROMIL,in pregatirea acestei activitati,si mai ales despre proiectele ASUMATE.La aceasta intalnire,care e UN INCEPUT,chiar daca uunii nu recunosc,pe langa COMISIA DE REPREZENTARE,s-au stabilit si NISTE LEGATURI,prin care cei nevazuti in poze vor actiona in INTERESUL GENERAL,care sper sa fie si al ,,CRITICILOR ,,de meserie de pe aici.Cu respect un participant.

  22. ifrim

    Excolegule Ilie zic ca nu prea stapanesti fenomenul! D-ul g-ral Mircea Chelaru este militar pursange cu dragoste mare de tara(poate prea mare) din acest motiv nu va ajunge ministru adica le e frica de el sa nu devina imprevizibil(nu-ti pot desena chiar tot acum) .Proiectul Sarbu al lui Dobritoiu nu e rau si nu realizez de ce nu s,a plecat de la acesta.Grupul acesta de oameni e bine intentionat chiar daca se lucreaza pe maculatura,adica nimic semnat stampilat deci e de durata si incert! Dar tu si capitanu’ vreti sa citeasca lumea pt. voi si sa va faca rezumat.Burta pe carte fratilor sau faceti ca mine cumparati 5 stupi ,o carte cu instructiuni de inmultire si la treaba!

  23. Margelatule,
    pe ine nu ma intereseaza ce a spus neacsu, Dogaru, FMR, AORR, DNA, CCR, SAU MAI STIU EU CE ASOCIATIE, PE MINE MA INTERESEAZA CE SE VA FACE IN URMA CELOR SPUSE DE UNII SAU DE ALTII. NU DAU DOI BANI PE GARGARA, VREAU SA VAD CINE SE INHAMA LA MUNCA, NU CINE VREA SA FIE IN FATA SAU SA SE LAUDE.
    Daca cei care acum vor aplauze se vor limita la vorbe, vor avea parte de multe vorbe din partea mea. Dar eu voi merge mai departe cu cei care vor vrea sa si faca ceva, chiar daca vom fi doar 2 insi. De vorbe suntemn toti satui.

  24. ilie

    da,e buna treba cu stupii,am avut vreo cincizeci,aduceam in scoala la Ptesti si miere,aveam unde s-o vind,era achizitionata,luam un ban gramada,la colegi sa se inteleaga nu o aduceam pe bani,mult mai cautat era pestele,este adevarat nu pe bani,despre carte mai dao dracului ca si asa nu-mi mai foloseste,despre d-nul Chelaru numai de bine,de fapt nu l-am jignit,a fost doar o constatare,nu pe mine m-au invitat cei de la casa de pensii ci pe dinsul,ca sa-i recalculeze in mod real pensia,a mea a ramas la nivel dec.2010 si sper sa fie cit mai lunga.nu vreau si nici nu mi-am propus sa supar pe cineva,numai constat ca incet incet reusesc astia sa ne dezbine cit mai mult,oare crezi ca este ptr.mine o placere deosebita sa constat ca cei de la interne se zbat mai mult ca noi,nu prea m-am dat si nici nu ma dau indarat,de la nimic,ptr.cistigarea drepturior cuvenite,dar parca am obosit,ne invirtim in jurul cozii,analizam,ne organizam,reorganizam si in zadar,alta comisie,alt colectiv–PANA CIND?

  25. MARGELATU

    Pana cand vom intelege, ca nimic nu vine de la sine, si ca trebuie sa ne strangem in asociatiile existente ,sau sa fondam altele si sa NE FACEM VAZUTI SI AUZITI peste tot si in orice situatie.

  26. SORIN A. P.

    Oameni buni , am studiat ambele optiuni de pensionare si eu sunt convins ca momentan legea lui Boc e mai avantajoasa decat legea cea noua ! La categoria subofiteri si maistri cam asta este situatia : eu dupa legea Boc pensie 1653 lei, dupa noua lege (fara modificari salariale !)1095lei .Salariul(solda ) nu a mai crescut de 10 ani , nici cu rata inflatiei! Astfel un muncitor semicalificat(cat 3-4) iesit la pensie de 10 ani are pensia mai mare sau aproape cat solda mea ! Asa ca nu va mirati de DEPOPULAREA unitatilor militare , oamenii au nevoie de bani ca sa traiasca , sperantele si minciunile nu mai au efect ! Va salut cu respect, sper sa nu apara noua lege acest an ! Respect !

  27. gurita

    Si daca vom avea o lege a pensiilor militare, ce mare rahat de pensii vom avea? Sunt asa de mari soldele in armata Romaniei? Personal am impresia ca se va misca ceva in sensul repunerii in drepturi a militarilor din aceasta tara, atunci cind vom avea si noi un tren de mare viteza pe CFR………macar un 200 Km/h, daca nu se poate 300…
    Traim mai rau ca dupa razboi si econopmia este la sol.

  28. adela

    S-a facut primul pas spre cimitir….mai lasati-ne cu rasini din astea, numai gura e de voi si de site-ul lu peste….

  29. ardelean

    Nu intamplator comandant suprem al ARMATEI este sef al statului. Ca sa poata apara tara incredintata are nevoie de o armata bine instruita si loiala tarii legata prin JURAMANT. La fel de adevarat este ca dupa razboi primii „recompesati”cei mai loiali, au construit canalul dar nu si-au pierdut speranta si au ramas credinciosi tarii, dar sa schimbat comandantul suprem.Oare in UNITATEA NOASTRA chiar nu santem in stare sa cerem noului COMANDANT SUPREM sa se aplece cu putina atentie si la mana dreapta a sa?Este atat de greu sa dea la loc comanda LEGII 164? E anormal ca sindicatul sa nu poata beneficia de spatiile armateipentru a-si desfasura activitatea. D_le DOGARU schimbati regulamentul si faceti structura de utilitate publica. As dorii si eu sa redirectionez 2% spre sindicat si mai micsorati cotizatia si lasati la organizatie un procent mai mare la dispozitie daca nu puteti lasati comanda la cei care pot si vor multumesc.

  30. vasilache

    Totul este o vrajeala. Nu se va face nici o noua lege a pensiilor militare. Singura solutie este sa se modifice statutul cadrelor militare in care sa se prevada un capitol cum se calculeaza pensiile militare.

  31. ifrim

    @ jupan M.N. 17 feb.23.48. Solutia d-stra nu e chiar asa rea: inscris UNPR,osanale Oprea,dublat pensia,cumul deconcentrate,concedii Grecia,pana va ganditi d-stra nu-mi dati mie algoritmul? Ofer comision!Iar daca etica si morala lasa de dorit ,cer si eu iertare lu” Doamne,Doamne si s,a rezolvat ca doar nu are alte atributiuni in fisa postului decat a ierta greselile unui pacatos ca mine.Deci cu umilinta,smerenie,supusenie rog metodologia!

  32. @Ifrim,
    Eu am explicat metofologia, matale cauta omul. Ti-l recomand pe domnul Pricina.

  33. GIM

    In atentia generalului Oprea care se mandreste cu „plagiatul doctoratului” si cu „promisiunea maririi pensiilor militare”

    Daca si printre militari, gasim azi, infractori,

    Cu grade si functii mari, ce le poarta, triumfali,

    Sa mai vorbim de „interes national”, cu tradatori,

    Ce exemplu sa mai dam, cand generalii sunt penali?