Dogaru schimbă partitura

Categoria Actualitate, Despre Armata

“Misiunea SCMD este sa apere, nu numai interesele celor ce au depus juramant de credinta patriei, ci ale natiunii in ansamblu. Misiunea noastra este sa recuperam pentru romani, metru cu metru si piatra cu piatra, Romania! Pentru asta am fost pregatiti si platiti de natiunea romana.In SCMD intra cine doreste. Ramane cine este in stare sa lupte!”-Mircea Dogaru
E tare băiatu, zău aşa. Are o vrajă în el de te dă pe spate dacă nu eşti atent.

dogaru tv
Istorice
Acum şapte –opt săptămâni domnul Dogaru şi colegul său Val Pricină, făceau senzaţie prin paginile moderate, umplute şi colorate de văru Rînciog, anunţându-şi plătitorii de cotizaţii cum vor ferici ei şi prietenii lor Duşa, Ponta şi Oprea ameninţând cu o nouă lege a pensiilor, cu lupta lor neînfricată pentru rezolvarea pensiilor militarilor. Care pe unde putea umpleau spaţiul media virtual cu declaraţii, promisiuni, îmbrăcate în staniol de primă calitate. Nu mai dau citate, îmi e şi scârbă să citez nişte papagali care vorbesc ca să se bage în seamă, nu ca să spună ceva, amintesc doar că au promis că lucrează la un proiect care ar fi avut deja toate avizele ministerelor şi mai trebuia doar “dat spre aprobare” sindicatelor şi asociaţiilor celor interesaţi . Şi a fost dat, unii spun că au făcut amendamente pertinente dar nici unii nici alţii nu au pus la dispoziţie celor interesaţi proiectul, nu s-a, văzut nici o ştampilă, nici un aviz, nici o aprobare şi nici varianta de proiect final pe paginile ministerelor sau ale celor doi reprezentanţi ai rezerviştilor din MApN. Singurii care au încercat să îşi anunţe colegii despre varianta de proiect şi amendamentele propuse au fost sindicatele poliţiştilor, SNPPC, SNAP şi FNSP.
Groapa Marianelor
A trecut valul, ministerele care cică negociaseră cu sindicatele nu au dat nici un comunicat oficial, în afară de laudele domnului Duşa nu s-a pomenit nimic, dar toată lumea aştepta ca după în Februarie odată cu începerea noii sesiuni –eu i-aş spune stagiuni- parlamentare să vedem legea în mapele parlamentarilor, aşa cum promisese Duşa. Aiurea! A trecut o lună de la termenul propus, sau promis, între timp nişte asociaţii şi sindicate ale militarilor, nu multe cam 25, neinvitate la “nunta din Cana Galileii”, s-au întâlnit în încercarea de a da de urma proiectului fantomă, dar proiectul parcă intrase în Groapa Marianelor. Au fost trimise scrisori către Ministerul Apărării Naţionale, aşa zisul iniţiator al proiectului, aţi văzut ce răspuns s-a primit. După întâlnirea asociaţiilor din data de 13.02.2015, s-a stabilit un grup de lucru care să ia la examinat articolele care necesitau amendare şi să cadă pe o formulă comună cu care să meargă la împărăţie atunci când proiectul va scoate capul afară. A mai fost trimis un document către acelaşi minister –eu aş fi trimis către toate- în încercarea de a da de urma proiectului şi de a anunţa că mai sunt şi alte asociaţii care vor să fie bagate în seamă pe marginea proiectului. Să vedem ce răspuns va veni.
Urgenţele conducerii SCMD
Ce face între timp domnul Dogaru, cel care se lăuda că a rezolvat toate problemelerezerviştilor, că de la 1 Februarie vor plânge de fericire şi vor sărbători Crăciunul de 1 Martie? Să aruncăm o privire pe blogul SCMD. Iată titlurile pe care ni le propune spre lecturare domnul Rînciog, făcătorul de legi pe blogul SCMD:

1. In atentia admiratorilor dlui Nicolae Tobosaru
2. Klaus Iohannis – De la Chisinau la Berlin (insemnari pe Facebook)
3. Anunt al Filialei SCMD Resita
4. Comunicat al Biroului Operativ al Filialei SCMD Slobozia
5. Batalionul 22 Infanterie “ROMANAŢI” – 20 de ani de la infiintare
6. „Unde-i unul…” – Col(r) Radu AROMÂNESEI
7. Comitetul Director al CAR Coeziunea Sociala va analiza, in scurt timp, oportunitatea participarii CAR, in parteneriat cu primariile interesate din toate judetele tarii, la Fondul Tematic pentru Participarea Societatii Civile (Componenta Social)
8. Primarul UDMR din Carei INTERZICE statuia lui Mihai Eminescu în oraş
9. BUGETUL PERSONAL AL SCRIITORULUI ȘI FOAMEA PE CARE VOR ALEȘII SĂ I-O TIMBREZE – Corneliu LEU
10. Banchet in Bulgaria de Sf Constantin si Elena
11. Rafuiala din PSD continua: Ivan contesta o decizie „ilegala si nedemocrata” a conducerii
12. Oferta pentru membrii SCMD
13. LUCRĂTURA DE LA MIEZUL NOPȚII ȘI CELELALTE ILEGALITĂȚI VIZÂND MAGHIARIZAREA DENUMIRII MUNICIPIULUI CLUJ-NAPOCA
14. Dupa 73 de ani de activitate, Vocea Rusiei în limba română şi-a încetat activitatea
15. Chișinău în criză – Mircea Popescu, SUA
16. Oferta angajare (colaborare) cu contract de mandate
Punctele 1, 2, 7, 9, 10, 11, 14, îi interesează acuma pe rezervişti tot atât de mult cât şi ovăzul pe un crocodil flămând.

Frământările şefului SCMD
Dacă ne uităm pe “editorialele” domnului Dogaru vedem ce îl doare cel mai tare:
“marți, 24 februarie 2015
Protest adresat Avocatului poporului
PROTEST
Adresat Avocatului Poporului, dl. Victor Ciorbea”
Pentru cei care au uitat cine e MD, acesta a semnat protestul cu aproape toate calităţile sale din care cel puţin una, închipuită: “Col.(r) dr. Mircea DOGARU,Istoric militar, presedinte al SCMD si reprezentant al CNSC”

Colonel este, dar nu mai spun cum, istoric a fost căci nu am mai auzit nimic despre o lucrare a sa cam de multişor, a murit Vlad Ţepeş, a murit şi istoria, preşedinte al SCMD nu mai este, i-a expirat mandatul şi nu a fost reales, iar reprezentant al CNSC nu este CiNe Stie Ce, mai mult o înşiruire de nume de ONG-uri şi persoane care au făcut greşeala să spună da la telefon. Deci conform acestui protest, pe domnul Dogaru nu îl mai interesează problema pensiilor militare, el acuma se luptă cu acelaşi succes pentru “drepturile revoluţionarilor “ pe paginile SCMD, că pe aşa zisa pagină a CNSC nu avea loc. Dar ştiţi, aşa la caterincă merge şi aici.
Cu opt zile înainte de protestul adresat domnului Ciorbea, domnul Dogaru era tare supărat că cei de la B1Tv, televiziunea la care trăgea cu mitraliera în Ponta, ANI, CCR şi tot ce mai întâlnea în faţă prin vara lui 2012 când se punea problema debarcării marinarului. Cum a câştigat Ponta alegerile din Noiembrie, cum a schimbat şi el barca. Mă mir că nu l-am văzut în ea la inundaţii lângă Doina. Deci supărat pe B1, domnul Dogaru le cere drept la replică adică să îl invite şi pe el câteva ore pe acolo pe la ei să arate el cine este şi ce multe lucruri ştie. Gravă boala asta a nebăgării în seamă.
“luni, 16 februarie 2015
DREPTUL LA REPLICA
Scrisoare deschisa patronilor si conducerii postului B1TV”
De ce trebuie să ştie toţi sindicaliştii militari, frustrările şi neîmplinirile de orgoliu ale domnului Dogaru nu ştiu, poate ne lămureşte scribul său, cel pare îi pune supărările în pagină, domnul Rînciog.
Abia pe data de 11 Februarie, domnul Dogaru ne spunea despre proiectul Legii pensiilor militare, că de fapt acesta nu ar exista, că nu este nimic definitivat şi că trebuie să stăm calmi tovarăşi, şi trage o rafală din mers cu scurte opriri în cei care nu îi cântă în strună. Nu uită însă să anunţe ca pe vremurile bune, ce măreţe sunt realizările sale. Ultima frază din textul de pe 11. 02 parcă e ruptă din jurnalele de actualităţi sau şedinţele BOB de altă dată: “ Pentru prima data, mergem in deplin acord, sindicatele si structurile activilor din intregul sistem (Armata, Interne, Servicii) si vom merge pana la capat, in interesul tuturor, pentru prezent si viitor, pentru transformarea sistemului national de aparare, ordine publica si siguranta nationala, intr-un sistem coerent real, din perspectiva obligatiilor asumate in cadrul NATO.”

Înlocuiţi sintagmele : “sindicatele si structurile activilor din intregul sistem”, “interesul tuturor,” “sistemului national de aparare” şi “obligatiilor asumate in cadrul NATO” cu “ muncitori şi ţărani de la oraşe şi sate”, “interesul întregului popor” “societăţii socialiste” şi “ recomandărilor partenerilor din Tratatul de la Varşovia” şi veţi avea un text ca pe vremea repausatului.
“ Pentru prima data, mergem in deplin acord, “ muncitori şi ţărani de la oraşe şi sate”si vom merge pana la capat, in “interesul întregului popor”, pentru prezent si viitor, pentru transformarea, societăţii socialiste intr-un sistem coerent real, din perspectiva recomandărilor partenerilor din Tratatul de la Varşovia”.
Cam asta îl preocupă pe domnul Dogaru şi bănuiesc că şi pe colegul Pricină, care iese mereu în media şi se recomandă vicepreşedinte SCMD când el de fapt vorbeşte în numele UNPR şi apără interesele conducerii de partid şi de stat, nu ale sindicaliştilor. Dar asta nu mai este de mult o noutate.
Urmează proteste înfocate
Altfel, despre Proiectul Legii sus amintite, numai de bine, s-a pierdut se pare şi proiectul cu amendamente cu tot,. s-a uitat de el, un “băzărel” spunea că cineva de pe la Cotro a întrebat de el şi s-au primit ridicări din umeri. Triunghiul Bermudelor şi alta nu. Care aveţi o pereche de bermude fraţilor?
Mai aşteptaţi un pic, să se definitiveze situaţia lui Ponta şi o să îl vedeţi pe Dogaru cum organizează proteste furibunde, pe la poarta Cotrocenilor, împotriva lui Ponta,  cu ultimii 50 de sindicalişti rămaşi, adică şefii de filiale care i-au pupat în măreţul posterior. Vă amintiţi, acum doi ani protesta împotriva lui Băsescu la palatul Victoria. Chestie de tactică şi strategie, fineţuri emanate din tărtăcuţă de militar sadea. Care pune pariu? SCMD este pe perfuzii iar Dogaru vrea sex on the beach la B1 tv.

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

18 Raspunsuri la Dogaru schimbă partitura

 1. Stelian P.

  Salutari Neacsule !
  Mai platesti cotizatie la SCMD ?

 2. Marine draga, cine sa voteze legea pensiilor militare!? Astora le pipaie DNA tartita, pesedistii au zilele numarate la guvernare si tu vrei lege!
  Vad ca Dogaru are ca prioritate numele Lt.col. Nicu Tobosaru … Pai nu stie ca acela e doctor in istorie ADEVARAT nu ca si el!? Ar trebui sa-si vada de lungul nasului.

 3. Cei ce lupta devin eroi. Cei inapti serviciu militar scriu istoria (militara)!

  https://www.youtube.com/watch?v=RLnWGmMYbOQ

 4. Victor, nu te supara, ti-am scos mesajul. Nu admit pe pagina mea atacuri si expresii de genul asta. Nici mie nu imi place specimentul, dar imi controlez termenii.

 5. Victor

  Ok dar e greu sa ma abtin si sa scriu civilizat cand vad ca un specimen ca Dogaru isi bate joc de toti militarii

 6. ilie

  ptr victor–eu l-am cunoscut prin dec.80,sau ian 81,cind la clubul unitatii,o echipa,o brigada,o comisie a ziarului scinteia tineretului,condusa de unul stefan cionof,desi zicea ziarist,facea parte si acest domn MD,un lt.maj.netuns,in unif de infanterist,butucanos cu capul mare,ne-a prezentat el zicea citeva aspecte din ist.pop.roman,pe care vezi domne noi astia de la trupa nu le-am fi stiut,oricum nu au fost lucruri nestiute,ptr.unii dintre noi,dureros a fost ca la masa de prinz in loc de friptura de porc cu piure,am primit o binemeritata tocanita de cartofi cu slanina,deci in prodigioasa lui activitate el si-a batut joc de asa zisi lui colegi de demult nu de acuma,de fapt el este coleg de cariera militara doar cu VAL PRICINA,

 7. gurita

  Nu ne trebuie proiect. Sa repuna in functiune L 164 si sa abroge toate porcariile lui Boc.

 8. ionescu

  Daca militarii au fost multumiti cu vechea lege,sa se revina la forma ei de dinainte de a umbla Boc la ea,bineinteles cu compensatiile de rigoare pentru cei care au suferit pagube in urma deciziilor lui.Si ar trebui sa le plateasca din buzunarul personal,caci acum vede citi bani invirteau cu plasele colegii lui.Oare chiar sa nu fi stiut nimic?!Si in cine au gasit sa loveasca in Armata Romana….astia nu au nimic sfint in ei.

 9. MARGELATU

  Senatoarea Crstiana Anghel s-a oferit ca sa repuna pe masa SENATULUI,pentru adoptare cele doua legi abrogate de gasca lui BASE-BOC.Ce stiti despre asta dl Neacsu?

 10. Matei Basaru

  Gata proiectul a murit iar militarii [Nato doar cu numele] vor primii in continoare pensii civile [cei pensionati dupa dupa 2011]Daca vroiati pensii militare trebuia sa va faceti grefieri sau stewardese ca pentru ei sa votat [in sparlament in 2015 ]indemnizatii lunare de 4000 de lei pe langa pensie..”Sa traiti bine ”ca e actual si la plagiatorul Naum

 11. Margelatu,
  STIU EXACT CE STII SI TU. SI MAI STIU CA ATUNCI CAND A SPUS ASA CEVA DOAMNA, A CAM FOST LUATA PESTE PICIOR. SI MAI STIU CA SINGURA NU POATE FACE NICI MACAR O INITITATIVA LEGISLATIVA. Mai stiu ca nu a mai contactat-o nimeni si mai stiu ca este patita odata cu L241. Doamna a venit cu o idee. Dumneavoastra ce ati facut pe linia asta?

 12. dinu

  Scriu aici ptr că SCMD nu are nici un site de comentarii. Cred că ar fi plin de înjurături. Vreau să spun acum despre „marea” juristă a SCMD Caloianu. Fraţilor, este sub orice critică profesională. Cum să spui că orice demers făcut înainte de apariţia legii este PRECOCE. Caloianule te-ai făcut de râs. Asta spui , aşa înveţi tu rezerviştii? Asta e munca ta de jurist la SCMD? Este de tot ra..tul. Iei o grămadă de bani din cotizaţiile rezerviştilor şi nu ştii că juridic orice demers făcut mai devreme se numeşte „prematur”. Să îţi fie ruşine! Pune mîna pe carte şi lasă împăunările că eşti sub nivelul unui student la drept. Lasă ifosele de mare juristă că nu ai fost în stare să mergi în instanţă şi să aperi reverviştii. S-au plătit bani grei la avocaţi pentru asta. Şi acum bine vă face avocata Bârlă? Nu voi aţi ales-o la îndemnurile masoneriei?. Nu voi aţi acoperit-o de onorarii de sute de mii de euro pentru ca acum să vă plângeţi? F bine vă face că vă dă în judecată pentru daune morale.Să vă ceară despăgubiri cât mai mari ca să vă oblige să lasaţi SCMD şi să staţi acasă. Mai rău faceţi

 13. csj

  Inteleg ca a fost prost sau rau intentionat Dogaru dar asociatiile de la MAI,SRI,SIE,Penitenciare dece au acceptat asemenea pacaleala?Intrebarea mea cred ca este de bun simt.Poate cineva sa raspunda?

 14. @CSJ,
  In afara de Coarna si Surugiu, celelalte sindicate din ministerele mentionate au cam cantat in struna, ca si Dogaru,vicepremierului pe probleme de securitate.

 15. mon

  Are dreptate Dinu. Caloianu e sub orice critică d p v juridic. Acum mai face o gafă şi spun că sunt jurist. „Învaţă” pe cei care au pe rol litigii legate de pensii să renunţe la ele, că vine noua lege. Total greşit. Cei care se judecă îşi stabilesc drepturile de pensie potrivit legii respective, adică legea veche şi cu aplicarea căreia au ieşit la pensie. Dacă renunţă acum nu mai pot cere drepturile băneşti în perioada 2010 înainte. Adică , ai avut pensie în baza legii 119 şi a Ord. 1/2001. În anul 2010 ţi-a recalculat-o şi ai ieşit cu un cuantum mai mic. Acum în 2012 s-a revenit şi ai pensia cu suma bună.Da.. Dar diferenţele dintre 2010 şi 2012 pe care nu le-ai încasat le poţi cere timp de 3 ani. dacă nu le ceri le pierzi. Unii au început de acum şi au pe rol acţiuni. De astea vorbeşte Caloianu. Nu trebuie să renunţaţi la ele. Caloianu dă şi un model de cerere de unde se vede că habar nu are de munca din sala de judecată. Cum să admită apelul că eu renunţ?.Caloianu revizuieşte totul că înveţi oamenii greşit. Sau mai bine stai acasă că eşti total depăşită

 16. dorina

  Ahaaa Dogaru se dă că este din Tg Mureş şi că e romano-catolic. A uitat că s-a nascut în Gorj şi este mason.

 17. gore

  Dogaru iar minte. La miting au fost 100-200 persoane și alea au stat o oră și au plecat. Minte că au venit autobuze din provincie. Minte că poliția s-a ocupat. Minte cum respiră. Înțeleg că scopul scmd era să apere pe rezerviști. Acum văd că apără salariul mediu alte probleme. Dogarule ești la finalul șefiei și te agăți de orice Ahaaa

 18. @Gore,
  Nu stiu la care miting te referi, dar daca te referi la cel din 24 Ianuarie 2016, cel care minte esti tu.
  1. nu au fost doar 200 de rezervisti, nici 15000 cati a spus Dogaru. Au fost in jurul a 3000.
  2. Chiar au venit autobuze din teritoriu, de la Craiova de exemplu a fost un autobuz cum 40 de oameni .
  3. Politia chiar s-a ocupat de ei, au fost asteptati si apoi insotiti la intrarea in Bucuresti, au venit cu escorta si asa a fost si cu celelalte.
  Nu inteleg, daca nu ai fost de ce vorbesti, iar daca ai fost de ce minti. Oricat nu ti-ar place de cineva , iti faci un deserviciu tie mintind.

Statistici T5