Săptămâna premierelor

Categoria Actualitate, Despre Armata, Opinii, Stiri Interne

BALUL BOBOCILOR
Săptămâna aceasta a fost săptămâna premierelor . Nu spun nu, au avut loc şi „repetiruri”, dar regula generală este acea a noutăţilor.
Scapă cine toarnă?
Noul cod penal se spune că favorizează delaţiunea sau pe româneşte turnătoria instituţionalizată. Te saltă DNA-ul? Nu e nici o problemă, dacă ştii ceva despre cineva mai important decât tine sau din alt partid decât cel aflat pe val, îl torni şi eşti judecat în stare de libertate şi apoi capeţi ceva ani cu suspendare să îţi crape obrazul de ruşine. Asta este regula. Aşa că românul trebuie să fie pregătit, când mai aude de o arestare, să nu se grăbească, este posibil ca respectivul să fie doar „iepurele” care să ducă la vânatul suprem. Toarnă fiecare până se ajunge la cel vizat, într-un lanţ al turnătorilor de 22 de karate. Deci regula este torni şi scapi. Numai cu Elena Udrea nu e aşa. Cu Blonda de la Cotroceni lucrurile stau exact invers. Ea este ţinută în arest tocmai pentru că ar putea să toarne şi ar putea turna pe cei care încă nu sunt în vizorul DNA din varii motive. Cum însă ea are gura mare şi nu îi place să fie singură, este gata să toarne, dar nu găseşte pe nimeni să o bage în seamă, pentru că ea toarnă pe cine nu trebuie. Nu e momentul acum să cadă Kovesi, sau Coldeş, aşa că Elena este ţinută la răcoare tocmai pentru că vrea să toarne, nu pentru că nu toarnă. Va veni însă timpul când mărturisirile ei vor avea căutare. Fiecare maur e dator cu o moarte nu ?
Show la DNA
Dacă tot suntem în zona DNA, să amintim altă premieră, faptul că doamna Cornelia Naum, mama premierului Victor Ponta şi soacra domnului Iulian Herţanu , a fost chemată la DNA să dea cu subsemnatul despre afacerile cumnatului primului ministru. Aşa cum spuneam mai sus, nu vă luaţi după aparenţe, nu doamna Naum este ţinta, aşteptaţi. O vorbă românească spune că atunci când vrei să loveşti un câine, chiar dacă este un căţeluş neajutorat, uită-te să vezi cine îl ţine de lanţ s-ar putea să ai surprize. În cazul nostru ca şi în cel de mai sus, lanţul e lung, poate să fi chiar înnădit. Domnul Ponta, cel veşnic pus pe poante a reacţionat ca la Antena 3 ( după ce i-a arestat patronul), a dat un răspuns zeflemitor, încercând să fie ironic, dar nu era râsul lui : „Mama mea audiată la DNA/ show gratuit la Realitatea Tv (că tot nu ai ei bani să plătească taxe)” Deci mama este chemată la DNA iar pe el îl dor datoriile de la Realitatea. Probă de sentimentalism.
Balul bobocilor
Săptămâna asta s-a întrunit CSAT-ul, pentru prima oară sub conducerea preşedintelui Iohannis. Tot pentru prima oară au participat şi domnii Scutaru, Ciucă, Helvig, Vâlcov, Aurescu. Un adevărat bal al bobocilor. Numai că balul ăsta poate trimite ţara în spital. S-au discutat printre altele situaţia din Ucraina, Programului multianual de restabilire a capacităţii de luptă a Armatei României pentru perioada 2013-2016 şi în perspectivă până în anul 2022, proiectul de lege privind planificarea apărării. S-a aprobat propunerea domnuli Ponta, de a se da verde unor militari portughezi care să vină prin România, să pregătească piloţii români să se dea cu F16, că situaţia din Ucraina e grea, după cum spune chiar premierul şi este mare nevoie să ridice cineva sicriele de la pământ, măcar cât să facă loc tancurilor să treacă. Oricum important este că am aflat cu această ocazie că nu aveam o lege privind planificarea de vreme ce abia acuma se discută proiectul, sau avem dar este făcută în bătaie de joc de joc   şi vrem în sfârşit să ne restabilim capacitatea de apărare a ţării. Nu înţeleg de ce nu au discutat înalţii reprezentanţi şi soarta celor care au dus lupte grele până acuma să destabilizeze capacitatea de apărare a ţării. Interesează pe cineva, sau intră la capitolul pierderi planificate?
Ponta şi stabilitatea
Uite cum se leagă subiectele ca mărgelele pe sfoară. După marea şedinţă din care aflăm cu mândrie că toţi capii ţării se puseră de acord că nu e de glumă cu războiul şi că trebuie musai să întrăm în el de dragul parterului strategic, acelaşi pontos domn Ponta ne anunţă senin : „Categoric, trebuie să fim foarte atenţi pentru că situaţia este proastă, e rea, ceea ce se întamplă în Ucraina, ceea ce se întamplă în restul regiunii, dar România este o ţară foarte stabilă” Nu vreau să îi amintesc domnului Ponta că acum o lună două spunea că nu sunt probleme în Ucraina, că România nu este afectată. Vreau numai să întreb cum e chestia asta cu stabilitatea. Din ce punct de vedere este stabilă România? Economic, poate în măsura în care da, este atât de jos încât mai jos nu poate coborâ, dar nici urca. Politic? Da, este, atât de stabilă încât se dau săptămânal teste de… schimbare a majorităţii parlamentare iar PNL-ul a ieşit deja cu noul program de guvernare. La fiecare vot în Parlament pesediştilor le tremură lenjeria de corp. Financiar? Da, ce să spun, dolarul, Euro, francul elveţian plâng undeva în coada clasamentului, Leul este peste tot, plezneşte de sănătate. Unde a văzut Ponta stabilitate, că scaunul i se mişcă de zici că e tsunami. Domnul Ponta, domnul Ponta, mai răsfirat, mai răsfirat că se prind românii că minţiţi.
Religia sau religie?
Săptămâna asta au înflorit popii. Deşi CCR a decis că religia nu este obligatorie în şcoli, s-a pornit o campanie prinvind acest aspect, mai ceva ca în 2012 când cu suspendarea. Ce nu înţeleg eu este de ce se discută, când decizia CCR este clară şi nu poate fi schimbată. Să înţeleg că BOR doreşte să se încalce voia CCR? Aoleo, dar asta este atentat la stabilitate, la independenţa justiţiei, atac asupra insituţiilor statului. Nu se plânge nici un judecător CCR că este stresat, că s-a pornit o campanie de intimidare, că se pune la îndoială însăşi esenţa statului de drept? Foarte ciudat. Până acuma cum îndrăznea cineva să comenteze o decizie a CCR, cum era luat de urechi. Acuma nu se sesizează nimeni? În plus, problema este abordată strâmb. Nu este vorba despre studiul religiilor în şcoli, ceea ce este un lucru bun, copii trebuie să ştie că există mai multe religii, trebuie să ştie care sunt diferenţele majore dintre o religie sau alta, că trebuie să fie toleranţi cu cei de altă religie, că (poate)există un Dumnezeu căruia unii în spun Budha, alţii Allah, alţii Zalmoxe, alţii Zaratustra, şi aşa mai departe. Copii trebuie să ştie şi că religia ca manifestare a avut de-a lungul istoriei şi părţi bune dar a provocat şi dezastre , războaie şi încă o mai poate face. Orele de religie trebuie să deschidă copilului ochii asupra credinţei ca fenomen spiritual, nu să îl îndoctrineze cum de fapt se doreşte de către clerul care practic urmăreşte ca prin aceste ore să îşi formeze viitorii enoriaşi. Numai că la noi, cei care ies pe post şi discută fenomenul, îl abordează în mod voit total aiurea, vorbind despre studiul “unei anumite religii în şcoli”, nu a religiei ca fenomen social.
PP-DD aceeaşi mizerie
Îmi amintesc cu câtă încrâncenare strigau adepţii lui DD împotriva PSD şi PDL acum câţiva ani şi cum a electrizat masele muritorul OTV în încercarea de formare a “omului nou” luptător neînfricat împotriva ciocoilor vechi şi noi. Îmi amintesc de fotografia poporului lângă un Rols-Royce alb, bineînţeles, nu tot poporul, doar reprezentantul său, domnul Dan Diaconescu, dar şi imaginile aceluiaşi popor băgat în pubelă de soţul Magdei Ciumac. Iată că finalmente circul PP-DD ia sfârşit, este şi asta o noutate, protagonistul atâtor încercări de “îmbogăţire” a cetăţeanului român a primit 5 ani de post. Nu mă bucur, nu doresc nimănui aşa ceva, dar şantajul e şantaj. Nu pot să nu îmi amintesc că partidul lui DD a apărut prin furt, DD furând idea domnului Cojocaru Constantin, apoi s-a clădit pe dorinţa de înavuţire. Cei care s-au înscris în partid şi apoi pe listele electorale ale partidului, urmăreau de fapt accederea în posturi cu influenţă şi eventual imunitate, DD, prin hârtiile pe care îi punea să le semneze, ştiind că sunt acolo doar de moment, dorind să le ia banii în caz că pleacă. Nu soarta partidului îl interesa ci banii candidaţilor. Chiar şi cei mai mulţi din simplii membri de partid au itrat în partid amăgiţi de promisiunea celor 20000 de Euro. Banul e ochiul Dracului şi te duce către el. Acuma se vor duce pe apa Sâmbetei şi partidul şi banii.
Să trăiţi, n-am înţeles
Prin Craiova au început să circule fluturaţi trimişi de către CMZ către tinerii incorporabili sau mobilizabili. După ani de zile în care nu s-a mai mişcat nimic nici prin unităţi, nici prin depozite dar nici prin acte, uite că cei din conducerea armatei au decis să vadă cum stau, dar acest proces “este unul planificat, de rutină”,ca şi exerciţiile din Marea Neagră, sau ca venirea piloţilor portughezi, are loc odată la 25 de ani, când vrea partenerul strategic, nu are nici o legătură cu situaţia gravidă din Ucraina. Ca să nu se sperie juveţii şi să plece “la lucru” în afara graniţelor, în finalul bileţelului transmis şi semnat indescifrabil, fără grad şi fără nume de către comandantul CMZ, ca şi când i-ar fi ruşine să spună cine este şi ce grad are, aflăm că:” Prezentarea pe timp de pace la centrul militar ca urmare a respectării prevederilor prezentului ordin, nu poate avea ca efect încorporarea, concentrarea, sau mobilizarea”. Nu mai spuneţi, atunci de ce îi chemaţi, daţi un bruderschaft? O mai mare prostie nu am auzit în viaţa mea. Domnule Comandant Fără nume şi Grad. Vă informez- dacă nu ştiaţi, că ACESTE VERIFICĂRI şi actualizări ale situaţiei rezerviştilor SE FAC – CONFORM LEGII PE CARE AŢI OMIS SĂ O MENŢIONAŢI ÎN ORDINUL DE CHEMARE -TOCMAI PENTRU A ŞTI CETĂŢEANUL UNDE TREBUIE SĂ SE PREZINTE LA ÎNCORPORARE, CONCENTRARE SAU MOBILIZARE deci în sprijinul acestui proces, nu aşa la mişto, cum insinuaţi dumneavoastră, din dorinţa de a nu crea panică sau a masca intenţiile care mai devreme sau mai tarziu tot acolo duc. Să nu îmi spuneţi acuma că vi s-a făcut dor de ochii craiovenilor şi vreţi să vedeţi dacă au tot ce le trebuie. V-aţi transformat cumva în Armata Salvării sau aţi luat locul Maicii Tereza preluând şi cantina săracilor? Cine v-a învăţat să minţiţi aşa de grosier ÎNCÂT SĂ NEGAŢI ÎNSĂŞI LEGEA ÎN BAZA CĂREIA FACEŢI CHEMĂRI? Dar nu mă miră, cum e turcul si pistolul.

http://www.dcnews.ro/mama-lui-ponta-audiata-la-dna-prima-reac-ie-a-premierului-atac-la-realitatea-tv_469376.html
http://www.hotnews.ro/stiri-esential-19537304-prima-sedinta-csat-din-mandatul-lui-klaus-iohannis-coldea-participa-intalnire.htm

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

7 Raspunsuri la Săptămâna premierelor

  1. Matei Basaru

    Ce sentiment patriotic sa aiba romanistanii cand 70% din teritoriul national e concesionat cu tot cu aprobari de mediu date de Rovana[dispuse de perciunatul Naum contra drumuri la Viena si conturi in insule] ] cand era ministru la mediu pentru fracturare si injectarea de toxine impreuna cu apa dulce la 1000 ATM in sol pentru praduirea resurselor naturale si in special gazelor de sist.Si asta pe o redevedenta in bataie de joc de 4% [nici aia platita in totalitate deoarece se dau date false privind extractiile de corporatiile straine] .Si in colonile africane [mai avem pana ajungem la nivelul de colonie noi fiind subcolonie] redeventele sunt peste 15% iar corporatiile straine care vor sa extraga ceva de acolo trebuie sa o faca prin firme in care coloniile africane [statul adica ] sa detina 50% din actiuni.Faptul ca a plecat Chevron[dar a infintat firme care au ramas sa fractureze] nu inseamna nimic decat imagine pentru ca au ramas 22 de companii[in frunte cu NIS de la Gazprom care fractureaza la greu .Asta spune totul de cat de rau am decazut.Ce sa apere[si cu ce] romanii activele corporatiilor care ne otravesc [vezi si cianurarea de la Certej]si ne praduiesc resursele naturale sau vilele bastanilor facute prin fraudarea bugetului de stat ?Oricum visul fiecarui tanar fara conexiuni politice e sa o taie din colonia asta desi si afara [ca romanistan considerat ”rom”] e la fel de greu.

  2. s

    Tot o premiera: un jude Dumbrava de la CSM vrea desfiintarea instantelor militare pe motiv ca n-au incarcare, adica de lucru (luju.ro). Dac n-ar fi fugit ca de tamaie de procesele rezervistilor lasandu-i pe mana instantelor civile aveau de lucru de aproape gandeai ca isi merita leafa. Trecand peste eventuale ceva interese ale judelui datorita naturii proceselor ce ajung la astfel de instante, practic vor muri pe mana/lasitatea proprie si personala. Sa-i pomenim de bine cand va fi sa fie.

  3. Fiecare dupa cat il duce capul.

  4. fiducius55

    Președintele UNPR, Gabriel Oprea, i-a asigurat vineri pe reprezentanții Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere că le va susține drepturile atât în Parlament, cât și la nivelul Guvernului, unde se lucrează la o nouă lege a pensiilor militare.

    addba666-ce6d-4885-a9d1-0fffa80e4ae7
    Foto: (c) Ilie BUMBAC / AGERPRES FOTO

    „Am avut această întâlnire, colegii mei își pun probleme vizavi de pensii. M-am bătut ca pensiile militare să rămână. Este important ca Guvernul României, reprezentanții Administrației Publice locale să ajute. La nivelul Guvernului lucrăm acum, împreună cu ceilalți colegi, pentru noua Lege a pensiilor militare. Am spus foarte clar, în momentul în care toate părțile sunt de acord — membrii asociațiilor, sindicatelor — asupra tuturor amendamentelor, vom veni în Parlamentul României și sunt convins că vom avea sprijinul celor două Camere ale Parlamentului”, a precizat Oprea.

    El a adăugat că întâlnirea de vineri cu reprezentanții Asociației Cadrelor Militare în Rezervă și Retragere „Alexandru Ioan Cuza”, cea mai mare asociație a militarilor proveniți din MApN, este una periodică.

    „Este o noutate, ne întâlnim periodic, de fapt avem și un protocol politic cu această mare asociație. Am avut un dialog cu membrii Asociației la nivel național, sunt aici 47 de filiale la nivel național. Oamenii știu că și când am fost ministru al Apărării m-am bătut, în sensul bun al cuvântului, ca pensiile militare să rămână, am rezolvat și celelalte probleme”, a spus Oprea.

    El a adăugat că este important ca Guvernul României, reprezentanții administrației publice locale să ajute „rezerviștii, militarii în retragere care au făcut războaiele, văduvele de război, soțiile colegilor ai căror soți au căzut la datorie în teatrele de operații sau în misiunile din România, să-i ajute pe copii. Este foarte important sentimentul pe care îl au, de solidaritate și de camaraderie”, a mai spus Oprea.

    Președintele UNPR, Gabriel Oprea, a participat la o reuniune de lucru cu conducerea Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere. La întâlnire au fost, printre alții, primarul Sectorului 2, secretarul general al UNPR, Neculai Onțanu și generalul în rezervă Mihai Iliescu, președintele Asociației.

    AGERPRES /(A-autor: Sorin Peneș, editor: Mihai Simionescu

  5. Matei Basaru

    Citez din izmenarul general de popota Oprea, exact cel care a desfintat pensiile militare, la ordinul tradatorului de tara Basescu ”Am spus foarte clar, în momentul în care toate părțile sunt de acord — membrii asociațiilor, sindicatelor — asupra tuturor amendamentelor, vom veni în Parlamentul României și sunt convins că vom avea sprijinul celor două Camere ale Parlamentului”, a precizat Oprea.” CUM SA SE PUNA DE ACORD toate aociatiile cand unele sunt chiar controlate de Oprea cel care a desssintat pensiile militare ? Oprea e convins ca militarii sunt prosti si inghit orice izmana ?

  6. Matei Basaru

    desssintat =desfintat