În ultimele zile, armata, militarii au fost din nou subiectul unor declaraţii oficiale.

OPREA ANCMRR
Prima a fost prezenţa domnului Oprea, ministrul de interne, fost ministru al apărării şi încă vice-prim-ministru al guvernului Ponta al nu mai ştiu câtelea, la o adunare a ANCMRR, a cărei conducere concurează cu cea a SCMD la graţiile şi probabil şi nurii iubitului conducător. Acolo domnul Oprea a ţinut să amintească din nou că îl preocupă intens soarta pensiilor militare şi că Legea Pensiilor Militare îi răpeşte somnul, lucrând la ea zi şi noapte pentru a face din ea o lege bună, ca cea pe care a aplicat-o cu atâta profesionalism încât a produs zeci de mii de procese astupate cu sârg de judecătorii afiliaţi puterii. Spune domnul Oprea :

”M-am bătut ca pensiile militare să rămână. Este important ca Guvernul României, reprezentanții Administrației Publice locale să ajute. La nivelul Guvernului lucrăm acum, împreună cu ceilalți colegi, pentru noua Lege a pensiilor militare. Am spus foarte clar, în momentul în care toate părțile sunt de acord — membrii asociațiilor, sindicatelor — asupra tuturor amendamentelor, vom veni în Parlamentul României și sunt convins că vom avea sprijinul celor două Camere ale Parlamentului”

 

Da, s-a bătut, cu mâinile pe burtă. „Este important ca guvernul, bla bla bla… „Asta ştiam şi noi, întrebarea este ce se face în acest sens, asta nu spune domnul Oprea. Dar promite că indată ce toată lumea va fi de acord, legea va ajunge în Parlament. Da, îl cred, la fel cum cred că vor avea grijă să nu fie niciodată toate părţile de acord. Dar totuş unde este legea aia avizată de toate ministerele cu care venise domnul Oprea la întâlnire cu sindicatele din MAI? De ce nu spune ce soartă au avut amendamentele cu lege cu tot? Uite aşa, pentru că nu intra în program. În afară de promisiuni şi “asigurări” nu poate da nimic.


A doua veste despre armată a fost cea privind demiterea consilierului preşedintelui Iohannis pe probleme de securitate şi apărare, domnul Scutaru. Foarte scurta şi neexplicată această demitere, numită de alţii demisie. Domnul Iohannis, după un sfat al nu ştiu cui privind comunicarea, nu spune de ce a fost demis primul consilier, aşa cum nu spune nici de ce la ultima şedinţă CSAT nu a dat mâna cu generalul Oprişor, la fel ca predecesorul său care măcar avea o scuză, i se spunea chiorul şi era posibil să nu vadă uneori. Dar aşa cum chioru nu vedea, Mutu nu spune de ce l-a demis pe Scutaru şi, iată,  ca o culme a absurdului,nu spune nici  de ce l-a numit ]n locul lui Scutaru  tocmai pe cel omis la strângerea de mâini. Mai sunt multe lucruri pe care nu le spune domnul Iohannis,  unul dintre ele ar fi de ce acuma, după ce a făcut atâta tam tam privind votul din diaspora, le taie lămâia celor de grija cărora plângea şi se face că nu mai ştie nimic? Probabil de vină este scaunul pe care stă, e virusat sau imunizat la problemele românilor.

SCMD-protest
A treia activitate sau eveniment mediatic îl constituie scrisoarea unor preşedinţi de filiale ale SCMD ;i ANCMRR, care cu sau fără ştirea lui Dogaru sau Iliescu mari  iubitori  de izmene cu patru stele, au trimis un mesaj domnului Iohannis pentru a-l încunoştiinţa cu privire la situaţia pensiilor militare. Iniţiativă lăudabilă,  eu am cerut participanţilor la întâlnirea de la Senat din 14 Februarie să trimită un document similar prin reprezentantul Preşedinţiei, doamna Elena Cobuz, dar probabil domnii generali, obişnuiţi cu poziţia ghiocelului s-au gândit să nu strice somnul de frumuseţe al preşedintelui şi au zis că e mai bine să aştepte să fie întrebaţi de sănătate. Sănatate maximă domnilor generali, îngrămădiţi într-o comisie de reprezentare ca sardelele, aşteptaţi să fiţi chemaţi la Cotroceni. Nu ştiu cine a avut iniţiativa acelei depeşe, dar este mult mai mult decât nimic şi foarte puţin dacă ţinem cont de numărul mic al semnatarilor, ca reprezentativitate. De ce nu a fost semnaat de toate filialele şi de ce nu se hotărăsc odată să schimbe calimera şi să îi lase pe apa Sâmbetei pe cei care conduc barca SCMD si ANCMRR  în apele lui Oprea? Pentru că Oprea este posibil să facă parte din viitorul guvern PNL? Rămâne de văzut, matematic nu se poate forma o nouă majoritate parlamentară fără UNPR dar .. fără Oprea da. Am aşa un feeling că scaunul lui nu mai este chiar atât de solid şi că odată căzut, colegii de partid vor face ce au făcut de când se ştiu, vor asigura “stabilitatea” noului guvern.

Ceea ce am observat însă citind scrisoarea iniţiată de fidelul purtător de sabie al domnului Dogaru, este că în toată scrisoarea  nu se rosteşte numele celui care l-a batjocorit i-a tăiat şi i-a recalculat pensia până i-a căzut mâna, domnul Oprea şi nici a celui care a refuzat să pună în aplicare o decizie judecătorească, domnul Duşa. De ce oare? Le-a fost ruşine semnatarilor să pomenească de „binefăcători” lor, sau pur şi simplu teamă că nu se ştie cum va cădea banul şi nu au vrut să rişte nominalizând sursa beleleor? E mult mai “milităreşte” să dai în unul deja căzut decât în unul care încă mai are gloanţe pe ţeavă. Bravii noştri contestatari prefera să dea vina pe “Ministerul Apărării” “Casa sectorială de pensii a MApN,” ca şi când acestea s-ar conduce singure, nu sunt conduse de oameni care răspund pentru faptele lor, uitând totodată că acest minister reprezintă ceva ce cei care îl conduc vremelnic nu il  reprezintă. Nu Ministerul este devină domnule Popescu, ci ministrul sau curajul dumneavoastră nu merge mai departe de ziduri? Spuneţi lucvrurilor pe nume, arătaţi cu degetul pe cei care se fac vinovaţi, nu zidurile în spatele cărora se ascund, altfel, nu sunteţi mai buni ca ei sau alţii. Din această cauză, armata a ajuns unde a ajuns, nu trebuie să ne uităm prea departe.

 

iohannis la bilantul mapn
A patra activitate este prezenţa domnilor Iohannis şi Ponta la Bilanţul MApN. Iată ce cuvinte înduioşătoare a avut despre armată domnul preşedinte:

“De fiecare dată, privindu-i pe militarii noştri, mai tineri sau mai experimentaţi, am văzut patriotism, onoare şi curaj. Sunt convins că aceleaşi lucruri le-au văzut şi milioane de români. A-ţi pune viaţa în slujba apărării ţării tale este una dintre expresiile cele mai clare şi directe ale patriotismului. Sunt momente care ne unesc şi ne inspiră. Iar dumneavoastră, militarii Armatei Române, ne faceţi, de fiecare dată, să redescoperim mândria şi încrederea în forţa naţiunii noastre şi în noi înşine”
Iată că domnul Iohannis este primul oficial de rang înalt care recunoaşte că se uita pe fereastră, copil fiind, în Sibiu,  la elevii de şcoală militară şi spunea: “UITE MAMĂ, TRECE ARMATA” . Dar nu sunt atât de sigur că de fiecare dată privind în urma lor vedea numai mândrie, onoare, curaj, patriotism. În ultimii ani se putea vedea umilinţă, dezamăgire, tristeţe, salarii şi pensii ciuntite, tehnică expirată sau cumpărată la second hand, grade luate pe pile şi intervenţii, stele de partid, şi multe pupile ale politicienilor introduse în armnată pe uşa din dos dar suite pe scaune de conducere. Asta nu a văzut domnul preşedinte? Dar acuma, le vede? Dacă decide să trimită armata în Ucraina va mai vedea ceva ce a văzut domnul Duşa, multe trupuri neînsufleţite ale cadavrelor celor pe care îi privea altă dată cu mândrie.
Şi ca să arate ce om bun este domnia sa, ca şi domnul Oprea, semn că a devenit un politician “matur”, domnul preşedinte mai spune:

” Este datoria noastră să le asigurăm un statut profesional şi social corespunzător, condiţii bune de muncă şi de viaţă, atât timp cât sunt activi profesional, dar şi pensii decente după trecerea în rezervă. Creşterea calităţii vieţii personalului militar şi civil trebuie să devină o preocupare permanentă a conducerii ministerului şi a Guvernului”

Deci „vom munci şi vom lupta, pacea o vom apăra”. Bla Bla Bla! Nimic nou, asta ştiam şi ne spun toţi miniştrii, prim miniştrii şi preşedinţii de la Burebista încoace. Nici unul, dar nici unul nu a spus că “nu trebuie”. Mare inventator cel care a inventat pe “TREBUIE SĂ” . Habar nu are câţi politicieni a scăpat. De ce nu spune domnul preşedinte când va începe să pună în practică ceea ce “trebuie să facă” Parcă era omul lucrului bine făcut. Până acuma constat că este omul lucrului bine promis şi nu se deosebeşte cu nimic de domnul Oprea, are acelaşi discurs găunos.
Cu aceeaşi ocazie, domnul Ponta s-a ţinut de bancuri proaste. Crezând că se află în celula lui Becali a considerat necesar să spună ceva despre Steaua. Şi pe el l-a plătit Becali să îi facă galerie ca pe cei de la Antene? Săracul domn Ponta este total rupt de realitate, crede că dacă clubul Steaua este al armatei şi armata este toată cu Steaua. Domnule Ponta, şi guvernului pe care îl conduceţi îi spune “al României” dar nu este şi nu a fost niciodată al românilor ci doar al celor ce l-au format. Credeam că ştiţi chestiile astea. Oricum slabă încercare de a vă atrage simpatia militarilor, nu mai încercaţi, puteţi primi caschete în cap.

 

cristiana
În sfârşit al cincilea  eveniment, încă nemediatizat dar petrecut este scrisoarea doamnei senator Cristiana Anghel, trimisă şi transmisă domnilor Oprea şi Duşa, din sala Parlamentului. Domnia sa, fidelă angajamentelor luate în faţa celor care au ales-o, nu se lasă şi nu dă pace celor ce au promis o lege corectă militarilor, şi a făcut o scrisoare căreia cei doi, vrând nevrând, vor trebui să îi dea răspuns ca să nu cadă sub incidenţa legii. Sunt curios ce îi vor răspunde tinând cont de faptul că unul a spus că legea este gata şi are toate avizele, iar celălalt a declarat că se lucrează la ea. Acuma e acuma, care pe care. Ce ziceţi, cine va fi dovedit mincinos, Oprea sau Duşa? Eu zic că amândoi, dar sunt curios cum o vor scălda.

 

Iata scrisoarea :

Intrebare Mircea Dusa si Gabriel Oprea - Pensii militare 09 martie 2015 pg. 1Intrebare Mircea Dusa si Gabriel Oprea - Pensii militare 09 martie 2015 pg. 2

Cam acestea au fost evenimentele cu interes pentru militari. La acestea mai adaug că acea Comisie de lucru a asociaţiilro participante la întâlnirea din 14 Februarie, lucrează. Detalii când se vor cristaliza şi armoniza toate aspectele.
http://www.agerpres.ro/politica/2015/03/06/gabriel-oprea-m-am-batut-ca-pensiile-militare-sa-ramana-15-09-32
http://www.mediafax.ro/politic/iohannis-guvernul-si-ministerul-sa-asigure-conditii-bune-de-munca-si-pensii-decente-militarilor-13960724

http://r-26500.blogspot.ro/2015/03/sa-ne-felicitam-colegii-pt-initiativa.html

De

35 de comentarii la „Despre armată zilele astea”
 1. toată stimă pentru doamna senator dar, după cum îi cunoaștem noi pe bravii noștri conducători, cred că va primi numai un răspuns… oral ! adică exact ce ne oferă nouă guvernanții de la Boc încoace: răspuns oral… odată cu intrarea în UE și NATO, ar fi trebuit ca salariile militarilor și, implicit, pensiile militarilor în rezervă sau în retragere să se alinieze cu UE și NATO ! Soluția jmekerească pe care a găsit-o Băselu cu gașka lui: scoaterea militarilor din sistemul de pensii speciale. (tocika)
  sau, cum ziceam eu acum vreo patru-cinci ani:
  Că pentru noi speranță nu e,
  Știam de când cu NATO.
  de-atâția ani strigăm: Vrem UE!
  Și-acum… am căpătat-o !

 2. In zona Ardealului se foloseste mai frecvent: uite mama, trec catanele!
  Ce ma surprinde pe mine e cum de baselu avea o gramada de parghii si sparlamentul (citat) facea tot ce doreau muschii lui, iar sasul ne tot spune „trebuie sa” si pe toti ii doare fix in papuci. Sa incep sa cred ca s-a molipsit de la pontica?

 3. Nea Marine sunt 5 probleme nu 4 !!Sau te-ai molipsit de la Roberta!!Cat despre noua lege a pensiilor ,majoritatea colegilor nostrii nu sunt informati si avand in vedere ca celor care li s-a marit pensia prin revizuire au fost atenti la ce ni s-a intamplat cu procesele noastre,cu rerecalcularile stau cu dusul rece pe spate si se gandesc:oare cu noi ce se intampla!Un coleg mai hatru le-a spus:nu-i nimic,luati locul nostru in scmd,va instruim cum sa faceti dosarele si vant din pupa!!!Iar din conducerea structurilor ancmrr sunt mai multi cu „dusul rece” va dati seama ca nu prea au vant din pupa sa faca ceva pe aceasta linie doar taraganeaza la infinit sau pastele cailor!!
  Toata presa e plina de comentari privind demisia lui Scutaru(parca ar fi scutul de la Deveselu!!)si de ce Santa Klaus nu a dat mana cu gl.Onisoru!!Pai cum sa dea mana intre ei organizatorii,nu el era secretarul csat!!E ca si cum ar fi venit comandantul UM cu secretarul de partid la adunarea de luni a unitatii si dupa primirea raportului de la seful de stat major sa dea mana cu cel care deja venise „dimpreuna”???

 4. „Prima a fost prezenta domnului Oprea…” Cum il puteti numi „domn” pe acest pacalici, mincinos ca si finul sau ponta, care merita de mult un scuipat (cum a patit basescu) intre ochii aia ce clipesc ca la o …va? Nu el este cel care a spus ca nu va aproba Legea 241/2013 daca se va renunta la art.1(4), cel care ne-a inghetat pensiile pe viata? Iar noi ce facem? De anul trecut s-a promis un miting de protest. SE mai face sau ne facem ca protestam? Caci vad ca doar maraim.

 5. Daca omu negru se incadreaza la un articol micut din C.P.,in fiecare localitate unde exista un disponibilizat belit si parchet il putem ajuta sa-si coloreze planul cu principalele activitati pe urmatorii cinci ani!

 6. Domnule Marin Neacsu, imi permit cu toata dragostea, sa va completez cele mentionate si cu urmatorul eveniment paraAnormal de senzatie.
  De cateva zile se manifesta in media si stafia unuia din fostii sefi ai Statului Major General. Si culmea e ca stafia vorbeste. Vorbeste, vorba Chirieacului, cu subiect si predicat, despre cat de grava este situatia geopolitica in general si, in special, cea de la flancul de sud-est al atlantilor de nord. Apartinatorul stafiei este nimeni altul decat generalul cu stele cate roti la o caruta, pe numele lui de fata(lau) Costica Degeratu, raposat intru Domnul pe intortocheatele meandre ale politichiei romanesti si ale Palatului Prezidential. Raposat fiind, nu i s-a auzit gurita prin targ nici cand era vorba de gravele probleme ale armiei romane care il facuse om, si inca ce om, nici cand cu “case pentru generali” in care era cap de afis, nici cu vizitarea Haissamului la parnaie. Deci, in doua cuvinte, rapoasat sadea!!! Si raposat fiind, cum sa-l consilieze el pe mult-prea-insetatu’ intre doua galgaituri de suc scotian de plosnite, ca vezi Doamne, aramata este asa si pe dincolo …, ca nu poti da cu piciorul in ea, ca intr-un caine maidanez iesit din sant …, ca nu e corect sa urinezi pe constiinta si in buzunarele rezervistilor, ca ….
  In rest ce sa le uram lui si celui pe care l-a “consiliat” cu atata devotament si competenta, decat ca SA LE FIE CONSTIINTA … USOARA !!! Atata, multa, putina, cata le-a mai ramas.

 7. Cand eram pe la SIBIU si veneam sau plecam la VALEA Sapunului de multe ori tineri de origine germana strigau dupa noi ,profitand de intuneric ,APV sau injuraturi in limba lor. Nu de putine ori chiar i-am pus la punct pe romaneste.Ei aveau discoteci separate de ale romanilor sau locuri de intalnire.Nu am auzit nici un coleg sa se imprieteneasca cu vreunul. Si in FAGARAS se intampla la fel. Oare de ce? Poate raspunde Johanis

 8. Asta cu Valea Sapunului baga zazanie. Sasii au fost si sunt oameni onesti si retrasi, isi vad de treaba lor. Dupa mine n-a strigat vreunul vreodata. Daca erai in formatie, cum dreaq i-ai pus la punct?! Si cum ii vedeai daca ei „profitau de intuneric”? Ce cautai tu noaptea la Vallée du Savon? Chiar sunt curios, sa vad daca esti de-al nost’! Eu cred ca nu prea. 😉

 9. Doi mincinosi si Ponta si Oprea. A fost o „electorala” cu completarea pensiilor militare. Ii indoapa pe altii dandu-le 4000 lei in plus. Dar ce, aia au muncit cu 10 maini? de ce sa le dea atata banet lor si celorlalti nu? Acum se pune problema sa dea la justitie pensii speciale inca o tura. Lor nu li s-a umblat niciodata la pensii, au avut mereu pensii speciale, iar acum le mai da. Or sa explodeze de atata avutie.

 10. @Baba Novac,
  Se mai facea instructie si noaptea, dar ai dreptate, era cam greu sa recunosti dupa voce cine striga APV-istii! In ceea ce priveste insa pusul la punct, asta se intampla. De regula asta se rezolva de cativa baieti mai bine facuti sau mai iuti care ramaneau sa isi lege sireturile la bocanci , comandantul de pluton care trecuse prin scoala militara si el si poate participase la astfel de actiuni, nu priveau inapiou, comandau cu cantec mars ca sa nu auda ce se petrecea in stapele plutonului, si sa nu fie invinuit ca a apropabt astfel de corectii. Nici nu iti poti inchipui ce rapizi puteau fi infanteristii, pana la strofa a doua erau deja in formatie si cantau cu voce tare reftenul, ca sa auda cdt de pluton si sa comande pas alergator mars. Numai ca de regula incidentele astea aveau loc nu spre Valea Sapunului ci spre Daia, cand treceam pe la 3 stejari unde mai erau unii inconstienti luati de flama. Nu am auzit insa niciodata injuraturi in germana sau maghiara. Poate nu voiau sa se deconspire, dar corectia era mereu aceeasi, fara discriminare.

 11. Pe tema stadiului noii legi a pensiilor militare a mai fost o interpelare, mai veche, a Claudiei BOGHICEVICI…De data asta, doamna Anghel a ramas in urma…

 12. Ce tot povestiti aici ? In luna ianuarie 2015 am primit o noua Decizie de pensie re-re -revizuita in care mi se comunica ca de la 01.01.2011 am pensia de….lei,exact ca cea calculata de Boc pe vremea respectiva.Ce sa mai cred ? Mi se recomanda sa ma adresez justitiei daca nu-mi convine!Nu m-am mai adresat intrucat la precedenta justitia aspus ca acestea sunt legile !!!CE PARERE AVEȚI ,,STIMATI,,CONDUCATORI AI MApN???RUSINE LA TOT NEAMUL VOSTRU DE ESCROCI!

 13. Pop-Manta daca nu te-ai facut sterward sau grefier si ai vrut sa-ti servesti tara acuma trage si suporta bataia de joc a plagatorului perciunat Naum .Militarii romani au ajuns cu pensii si salarii de rusinea societatii si datorita lacomiei conducatorilor lor, asa zisii generali politruci ,mai numerosi ca ramele dupa ploaie [de grade] .Ce respect sa mai ai de militari daca pensia unei stewardese sau grefiere ajunge prin acel supliment lunar inventat de plagiator de 4000 lei la triplul pensiei unui subofiter sau maistru militar cu ore fara numar muncite in chin si frig sau in teatre de operatiuni de unde multi militari vin multi inapoi doar schiloditi sau in sicriu.La fel si cu politistii care isi risca viata zilnic avand peste 100 de morti si 4567 de raniti grav in ultimii 5 ani.Dar cum sa ia un militar o pensie mai mare ca o grefiera sau stewardesa?Ba in bataie de joc ospatarul super-arhi-extra-feldmaresal S.A. Oprea a taiat exact grupa celor care isi risca viata zilnic [adica grupa alte conditii] care facea diferenta la pensie dintre militarii politruci [sutele de viitori generali de carton cu rare exceptii] si militarii de rand [exceptie jandarmii slugi] , pompierii sau politisti, etc care isi risca viata zilnic pe un salariu de mizerie.

 14. ba,nu stiu ce dracu sa mai zac,doamna asta anghel,pe care chiar o cunosc de pe la caracal,cind si gind se mai baga in sama,auzi vrea raspuns ;scris sau oral;–dupe ce trecui in rez,de ma scolii si lucrai pe la o firma,ceva insp cu P.M.si PSI,ma controla un capitan de pe la I.S.U OLT,de pina la urma gasi inventa el ceva si zisa ca imi da avertisment scris si ca sa-mi demonstr.ca este un domn zisa ca mi-l da oral,acu de si eu ex.of.sup.al mandrii arme romane.i-o zisai de la obrraz,dle.poate vrei sa spui verbal,nu oral(ce mai patii–nu mai conteaza)asa si cu doamna senator–poate solicita un raspuns verbal.nu oral,ca oricum TOT FRECTIE LA PICIORUL DE LEMN SE CHEAMA,VAZUI PCT.DE VED,AL LUI VLAD MIR,sunt de total acord cu mneatale,dar cu ce ne incalzeste,aratami si mie un gen,post-decembrist care si-a slujit cu demnitate,tara,o sa veniti si-o sa-mi voroviti de chelaru,popescu,badalan,costache,militaru,palaghia etc.–VAX,cu totii si-au pus tainu deoparte,si-au rez.odraslele iar pe tugulani i-au lasat in voia sortii.Este cineva in masura sa-mi spuna de ce rez.in special,ps.des.art.a.a.siart.care au activ.la A.P.R.A.sunt conv la C.M.J.-URI,de ex in ultimele zile la olt.primesc doc.de mob.cu date si termene clare,personal va spun ca voi refuza asemenea doc.si imi asum toate riscurile ce vor decurge din acest refuz,CA PANA LA URMA TOT CU-O MOARTE SUNT DATOR,va multumesc si am onoarea sa va salut.

 15. @Ilie,
  Vad ca din toata carnea purcelei ai ales pielea. Buna alegere. Cand ai diabet, toate albinele sunt trantori. Deci nu iti place doamna Anghel pentru ca se mai trezeste din cand in cand sa ii ia la intrebari pe ministrii pe tema promisiunilor privind pensiilor. Daca ar fi ca toti ceilalti si s-ar face ca nu stie probabil tea-i simti mai bine. A dracu pielea pe tine. Sau nu iti place pentru ca sotul ei este tot fost cadru militar, chiar si CI-st, dar militar, nu criminal de razboi, trebuia sa faca cineva si munca aia , nu toti CI-stii au fost jigodii, asa cum nu toti militarii au fost sfinti chiar daca se bat cu caramida in piept. Daca cere respectarea promisiunilor si o lege a pensiilor militare, spui ca o face pentru batbatu-sau. Daca tacea, spuneai ca nu o intereseaza nici soarta pensieie sotului. Pe cei ca tine nici Dumneyeu si nici dracu nu va multumeste, nu stiti decat sa va plangeti si sa asteptati sa faca altii ceva ce nu sunteti in stare sa faceti singuri si dupa aia tot nemultumiti sunteti. IA TRECI TU LA VOLAN SA TE VAD DE CE ESTI IN STARE.

 16. E GREU AL DRACULUI LA VOLAN,NEA MARINE,E MAI USOR SI CHIAR MAI SIGUR LA LEVIERE,E BUNA SI PIELEA,BA CITEODATA,E ADEVARAT MAI RAR IN ULTIMUL TIMP E BUNA SI ALTCEVA,NU MA CREZI,AI SA TE CONVINGI CA TOT FRECTIE O SA FIE,NU PREA MA PLING SI NICI NU FUG DE GREU,DAR CIND VAD SI OBSERV CA SUNT MINTIT,FURAT LA PROPRIU,SIGUR CA INCEP SA STRIG,SA URLU SI SA RABUFNESC,ASA M-A MINTIT SI DOGARU,BA MA PUSA DRACU DE MAI CHELTUI SI RESURSE UMANE SI FINANCIARE,MA MAI DUSEI SI PE LA BUC,SI ERA SO PATESC SI EU CA ALA DE LA CONSTANTA,BA MAI FACUI SI CAMPANIE ELECTORALA,PTR.DE AIA CUUU..DREPTATE PANA LA CAPAT SI CA DRACU PIERDUI SI CHELEA PURCELII!sanatate si sa auzim de bine,sa dea domnul sa ma insel,dar pare ca incepu campania elect.ptr la anu,despre sotul mneai,acu auzii ca a fost sau mai este ciripoi,eu stiui ca fuse militian,oricum nu am o parere asa de buna despre ei,am avut dese cont.cu ei,de cu mitraliera,cu pistolul,cu focosu,cu depozitu etc.da nu prea au avut cu ce sa ma deranjeze,ca imi cam facui treaba.

 17. @Ilie,
  Pao daca e asa cum zici, nu inteleg ce vrei de la unul din putinii oameni care nu te-a mintit si care chiar si de unul singur se zbate sa faca ceva? Daca toti ar spune cum spui tu, al pierde si sprijinul asta si nu s-ar mai baga nimeni sa lupte pentru dreptuirile tale, pentru ca ar spune ” Dar ce de sa ma zbat eu pentru asta, ca vad ca oricum orice as face tot nemultumit este si ma mai procopsesc si cu injuraturi. De ce sa nu stau eu linistit” Asta va fi reactia. Indiferent ce ca reusi sa faca de una singura, macar femeia aia nu a mintit si nu face jocul pe care il fac altii. Macar pentru acest lucru merita daca nu felicitata, macar sa nu fie bestelita.

 18. Daca din 10 persoane 2 sunt carcotase sa se zbata pt. respectul celorlalti 8!

 19. Mai lasati femeia in pace ,face si ea ce poate de una singura.Bine ca se mai aude o voce in Parlament despre legea noastra dar e bine sa le amintim noi in strada de ziua rezervistului cat de multi santem si hotarati sa facem noi dreptate pana la capat,macar cu fluturatul caschetei si tot e ceva ce le va da de gandit!!

 20. Pana la urma Ponta cu ajutorul lui Dogaru si a izmenarului Oprea s-a usurat pe millitari cu bolta .Asta e purul adevar.

 21. Nu merge don Pedro, nu te-ai prins ca cei cu pensiile marite Iliescu, Dogaru etc. au sarcina de la Oprea,Ponta,Dusa de a mima ca fac ceva pt.cei cu 241?Zaharelu, trilu lilu,crocodilu,timpul trece in defavoarea noastra!Solutia propriul lant de anuntare si fara nici o aprobare propriul miting spontan fiind mai onorabil sa mor de gat cu jindarii aparand,u,mi drepturile decat planta cu telecomanda-n mana!

 22. Corect d-le Ifrim,sa iesim in strada, alta solutie nu avem!Scanteia trebuie aprinsa si sa vezi pe urma ca o sa avem sustinere de la majoritatea colegilor!

 23. Socialismul romanesc organizase o economie nationala centralizata, care prezenta multiple avantaje, din care:
  – Asigura populatiei servicii de stricta necesitate la preturi mici, care nu depaseau 5-10% din salariul mediu.
  Aceste servicii de stricta necesitate asigurau un grad inalt de civilizare a populatiei si cuprindeau: telefonia fixa, gazele, electricitatea, apa calda si apa rece, energia termica si serviciile de posta. Dupa privatizarea acestor servicii de catre agentii oculti, ele depasesc JUMATATE DIN SALARIUL MEDIU sau inghit INTEGRAL pensiile, pauperizand populatia romaneasca.
  – Asigura populatiei romanesti asistenta medicala si medicamente gratuite sau foarte ieftine, dupa “privatizare” aceste servicii au ajuns atat de scumpe, incat cine nu are bani MOARE CU ZILE.
  – Economia romaneasca centralizata ajuta cu repeziciune cetatenii loviti de calamitati naturale, din fondurile de Stat… asa se facea ca persoanele lovite de cutremur, inundatii sau alte calamitati erau ajutate sa isi reia viata civilizata imediat. Dupa “privatizare”, cei loviti de calamitati sunt lasati de izbeliste sau la mila sortii sau a unor sponsori bogati avizi dupa “imagine publica”. Cum sponsorii nu se prea ingramadesc, sinistratii ajung sa traiasca mai rau decat animalele din tarile civilizate.
  – Economia socialista centralizata concentra mari sume de bani cu care se faceau investitii de amploare (nu cred ca e necesar sa dau exemple): constructii de locuinte, spitale, gradinite, scoli, metrou, case de cultura, fabrici, sisteme de irigatii, etc. Aceste investitii nationale asigurau locuri de munca pentru toti cetatenii… dupa “privatizare”, fondurile centralizate “au disparut” (vorba vine) astfel ca in 23 de ani de “capitalism”, guvernantii nu au construit nici macar 10% din obiectivele ridicate in ultimii 25 de ani de national-socialism. Si nici nu vor putea mai mult, stati linistiti, pentru ca majoritatea fondurilor dintr-o colonie, asa cum este Romania, pleaca in strainatate…
  Toate acestea trebuiau sa va convinga ca economia centralizata nu era rentabila si nici favorabila vietii Dvs. Agentii oculti v-au sugestionat in mod repetat, ca monopolul de Stat si lipsa concurentei va defavorizeaza financiar (atunci cum va explicati ca in tarile civilizate unele dintre cele mai puternice industrii sunt monopol de Stat?) Asa v-au convins sa acceptati fara revolte privatizarea unor mari obiective:Romtelecom, retelele de distributie a gazelor si electricitatii, industria cimentului, aluminiului si industria siderurgica, industria de automobile, etc. Dupa privatizare, monopolul de Stat a fost inlocuit cu monopolul firmelor private aflate in proprietatea agentilor oculti. Concurenta promisa nu a aparut, astfel ca in loc sa traiti mai bine, sunteti exploatati crancen de catre firmele corporatiste si multinationale.
  La cine apelati daca nu va convine faptul ca firma distribuitoare de gaze va creste pretul cu nesimtire luna de luna?
  Nu puteti apela la NIMENI pentru ca grupurile de firme care au acest monopol si-au impartit tara in zone de exploatare si NU SE CONCUREAZA INTRE ELE. Situatia este identica si la distributia electricitatii, energiei termice, apei calde si apei reci, etc. Ati ajuns sa fiti bantuiti de “cosmarul” facturilor supra-umflate si sa platiti ORICAT cere monopolistul ocult.
  Nivelul Dvs. de trai scade, pe masura de monopolistul ocult obtine profituri tot mai mari si mai rapide.
  Agentii oculti au sustinut ca obiectivele economice mari nu sunt rentabile, deoarece sunt energofage sau au alte hibe…Corul idiotilor utili i-au sustinut iar Dvs. nu ati protestat impotriva inchiderii sau faramitarii unor astfel de obiective strategice. Mii de muncitori au fost aruncati in somaj, fara mila. Obiectivele respective au fost capusate si falimentate de nenorociti din randul “liderilor” romani, apartenenti la grupul ocult…. Ulterior ele au fost privatizate la preturi derizorii, mai mici decat pretul unei vile. Ce au facut agresorii oculti cu ele? Cele care produceau la concurenta cu firmele lor din strainatate au fost inchise ori revandute la preturi mai mari decat cel de privatizare (cum a fost cazul IMGB). Cele rentabile au fost cosmetizate putin si repuse in functiune, cu personal mult mai redus, astfel incat angajatii sa fie exploatati crancen (cum este cazul Combinatului Siderurgic Galati). Concomitent cu luarea marilor obiective economice in proprietate, agresorii oculti au redus drastic numarul de muncitori… De ce? In primul rand, pentru a destrama unitatea muncitoreasca si a preveni lupta sindicala pentru drepturi. In al doilea rand, sa produca cu mult mai putini muncitori prin exploatarea lor sangeroasa (cum a fost cazul la Romtelecom).
  Agresorii oculti din domeniul economic au semanat in randul angajatilor teama de somerizare, nesiguranta locului de munca, lasitatea in fata masurilor de somerizare, etc. Din pacate, majoritatea liderilor sindicali au fost niste nenorociti si si-au abandonat tovarasii de munca, trecand de partea ocultilor. Muncitorii neorganizati n-au putut actiona eficient pentru a-si apara drepturile, s-au lasat intimidati si somerizati rand pe rand. Unii guvernanti tradatori au participat la aceasta actiune criminala impotriva obiectivelor economice romanesti (printre care si actualul presedinte si fostii si multi altii) prin plati compensatorii si pensionare inainte de termen. Asa s-a ajuns la un puternic dezechilibru intre populatia activa si pensionari, la scaderea calitatii vietii fiecarui roman. Mai mult de un sfert din populatia matura a Romaniei este formata din pensionari, fapt ce greveaza cumplit bugetul national. E normal ca nu se pot plati pensii decente, nu au de unde…Multi au ajuns pensionari la varste mature de 40-50 de ani, cand ar mai fi putut lucra inca mai mult de un deceniu.
  Ocultii au instigat populatia inselata sa distruga mari obiective economice de interes national, cum ar fi CAP-urile, IAS-urile, ferme, livezi, vii, sisteme de irigatii, fabrici de produse agro-alimentare, etc. Castigurile pe care vandalii le-au obtinut din distrugerea acestor obiective au fost derizorii, comparativ cu pagubele pe termen lung. De exemplu, o mare parte a Romaniei sufera de seceta, deoarece sistemele de irigatie au fost distruse integral sau descompletate…terenurile defrisate de vii si livezi nu produc nici macar a zecea parte din productia anterioara. Am ajuns sa importam legume, fructe si zarzavaturi deoarece idiotii utili, instigati de agentii oculti, au distrus ferme, fabrici si spatii de conservare sau depozitare, plantatii de arbusti fructiferi, etc. Agentii oculti au instigat lacomia si iresponsabilitatea unor romani, sub slogane privind restituirea proprietatii private…padurile restituite au cazut prada defrisarii nemiloase pentru ca apoi in mod normal sa apara dezechilibre naturale si alunecari de teren. Fondul Silvic a scazut cu peste 20% in cei 23 de ani de “capitalism” si tranzitie. Printre talharii de codru se numara calugarii din schituri si manastiri carora guvernantii iresponsabili si interesati electoral le-au “restituit” imense suprafete de padure…arborii au fost taiati fara mila si exportati la preturi derizorii, ca busteni. Banii obtinuti au fost folositi pentru zidirea de lacasuri religioase luxoase, adevarate hoteluri de 5 stele. Apropo, stiati ca in Romania exista peste 18000 de biserici si doar 4-5000 de scoli si licee? La fiecare 3 zile in Romania se ridica cate o Biserica… vi se pare normal? Intelegeti imaginea de ansamblu? In aceasta perioada salbatica, asa zis de tranzitie, au fost taiati pana si pomi nobili, pentru a fi folositi ca lemn… nuci, ciresi, pruni, meri, mesteacan, etc.
  IN CAT TIMP si cu ce eforturi vom reusi sa REFACEM padurile si livezile distruse de acesti nenorociti instigati sa isi “exercite” abuziv si iresponsabil “dreptul de proprietate”?
  In planul ocult se prevedea distrugerea integrala a sistemului de comert exterior romanesc… Acesta era un sistem complex, care pornea din intreprinderile producatoare, se ridica spre Ministerul Comertului Exterior si se intindea in strainatate, prin reprezentante comerciale si consilieri economici din ambasade. Sistemul functiona perfect si aducea Romaniei imense avantaje materiale, din relatiile comerciale cu 120 de tari straine. Asa cum era normal, acest sistem ERA APARAT, in tara si in strainatate, de catre doua unitati ale DSS (UM 0625 CP si DIE). Dupa distrugerea lui, l a ordin ocult, dar cu mana tradatorilor din randul liderilor nostri, romanii s-au trezit ca nu mai puteau IMPORTA sau EXPORTAmacar o cutie de chibrituri.
  Cine sa adune informatii de interes comercial pentru romani, din intreaga Lume? Cine sa realizeze contractele comerciale potrivite?… Nimeni. Cine sa negocieze si sa incheie contractele comerciale?…Nimeni. Liberul intreprinzator roman nu poate face aceste operatii pe cont propriu. Cine il mai ajuta sa isi exporte produsele?…Nimeni. Asa se explica faptul ca EXPORTURILE romanesti au scazut drastic.
  Unii agenti au raspandit prin propaganda, teoria ca pamantul nu are nici o valoare de circulatie, apoi au cumparat imense suprafete de pamant de la taranii pacaliti, la preturi derizorii. Ulterior, au speculat aceste terenuri castigand averi fabuloase. In concluzie, agentii oculti au inselat masiv si crunt populatia romaneasca cu privire la valoarea reala a ramurilor si obiectivelor economice ramase de la societatea socialista. Acestia s-au imbogatit rapid, prin privatizarea la preturi derizorii a obiectivelor muncite de romani in perioada socialista. Procesul de acaparare a economiei romanesti de catre Oculta nu s-a incheiat insa, fapt pentru care nu s-a terminat nici propaganda cu acest obiect.
  Infiltrarea in serviciile secrete si acapararea lor
  A treia directie de propaganda oculta din timpul agresiunii asupra natiunii si patriei noastre a vizat distrugerea sistemelor informative si informationale. Prin aceasta, se urmarea atingerea mai multor obiective cum ar fi:
  – Distrugerea securitatii economice romane (Directia a Doua si UM 0625 CP din DSS), pentru a usura procesul de jefuire a obiectivelor economice.
  – Lipsirea putinilor lideri politico-economici capabili si devotati de informatii REALE si oportune despre economia romaneasca.
  Propaganda impotriva Securitatii nationale romane a inceput prin marea diversiune televizata “securisti – teroristi” din decembrie 1989. Planul de diversiune a fost elaborat de Serviciul Secret Sovietic si a fost aplicat cu ajutorul agentilor rusi si tradatorilor romani (gruparea Iliescu). Planul a reusit, datorita manipularii populatiei romanesti prin televiziune, astfel ca Securitatea a fost compromisa si desfintata inca din ianuarie 1990. Acest plan contiua sa se aplice si in prezent, de teama ca ofiterii fostei Securitati continua lupta in ilegalitate. E suficient sa urmariti presa pentru a descoperi agentii oculti si idiotii utili angrenati in aceasta propaganda anti-securitate.
  Denigrarea socialismului si acceptarea capitalismului
  A patra directie de propaganda oculta vizeaza denigrarea realizarilor din timpul socialismului si impunerea in creierele romanilor a ideii ca sistemul capitalist le ofera o viata mai buna. E o directie de propaganda jalnica…In favoarea socialismului stau marturie, milioanele de locuinte, fabricile, uzinele, casele de cultura, scolile, spitalele, si multe alte obiective. In favoarea propagandei oculte stau numai mizerii prezentate ca libertati de expresie si libera circulatie care a venit destul de tarziu si cu reglementari stricte doar pentru romani. Ocultii au gasit un cal de bataie impotriva socialismului romanesc in ororile din perioada ocupatiei sovietice si din timpul dictaturii ceausiste… Capeteniile oculte din strainatate au impus, prin agentii lor, condamnarea publica a socialismului romanesc, printr-un raport sustinut chiar de Presedintele tarii.
  De ce au procedat astfel…? Deoarece se tem si acum de spectrul socialismului creator, din perioada 1964-1980 si chiar din timpul dictaturii ceausiste…ei se tem ca aceste amintiri vor exploda in creierele a milioane de romani si vom renaste din cenusa in care ne-au prefacut agentii lor. Daca nu s-ar fi temut de socialismul romanesc (ei ii spun comunism) nu i-ar fi acordat nici o atentie. Ar fi demonstrat in practica faptul ca sistemul capitalist este superior socialismului, in toate domeniile vietii, incepand cu nivelul de trai. In realitate, capitalismul nu este superior socialismului in ce priveste grija pentru viata celor multi care formeaza natiunea. Capitalismul este o oranduire favorabila unei minoritati bogate, formate nu neaparat din cei mai creatori si mai merituosi cetateni. Capitalismul promoveaza tupeul, coruptia, inselaciunea si alte mijloace imorale pentru imbogatirea celor dispusi la compromisuri.
  Inca INAINTE de lovitura de Stat din decembrie 1989, ocultii au hotarat modul de organizare a Statului Roman incat sa nu fie FUNCTIONAL si EFICIENT. De exemplu, au planificat si impus urmatoarele masuri care au si fost aplicate, cu consecinte negative asupra vietii natiunii romane:
  – Desfintarea totala, prin Constitutie si Legi organice, a proprietatii nationale, administrate de Stat. Toate natiunile prospere si civilizate din Vest au sectoare economice de STAT, formate din obiective de interes national, numai la noi s-a decis“privatizarea” pana si a Presedintiei. Natiunile civilizate au in proprietate nationala, administrate prin Stat… paduri, cai de comunicatii, uzine de armament, cai ferate si multe alte obiective economice de interes national. Orice incercare de “privatizare” a acestora trezeste proteste vii, de nivel national in tarile respective. Ocultii ne-au impus noua sa privatizam TOT, cu scopul de a acapara INTEGRAL Romania. Propagandistii lor, platiti sau idiotii utili, urlau si urla cat ii tine gura ca “proprietatea de Stat este ineficienta, ca Statul este un prost administrator, ca etatizarea ar fi o crima, ca numai privatizarea integrala a avutiei nationale ne va asigura o asa zisa prosperitate”. Pai normal ca este ineficienta daca peste 90% din angajatii la Stat sunt niste scursori umane fara nici un pic de demnitate… poate ca de aici ar trebui inceputa purificarea… dar sistemul in sine nu este ineficient deloc. Asa cum am simtit deja pe pielea noastra, privatizarea integrala ingradeste libertatile cetatenesti si produce SCADEREA nivelului de trai. Statul nu mai are venituri din activitati economice cu care sa-si suplimenteze bugetul, fapt pentru care ne-au impus cel mai impovarator sistem de taxe si impozite DIN INTREAGA LUME.
  Crearea unui Parlament Bicameral supradimensionat
  O alta masura de sabotare a eficientei de functionare a Statului Roman consta in consacrarea prin Constitutie a Parlamentului Bicameral si Supradimensionat. Acest Parlament, mai numeros decat cel din America, poarta discutii sterile atunci cand nu trandaveste pur si simplu.Un Parlament Unicameral, de cinci ori mai mic, ar fi fost mai eficient si ar fi produs legi mai bune decat aceasta adunatura de nenorociti ordinari, fripturisti, corupti si inculti… Un Parlament Unicameral n-ar fi permis Ocultei sa faca orice doreste in Romania.
  Sistemul de conducere american, republica prezidentiala, ar fi fost mult mai eficient pentru conducerea Romaniei… El ar fi raspuns si asteptarilor populatiei invatate sa stie exact cine este liderul care raspunde de tot ce misca in tara. Ocultii au impus insa un sistem hibrid, semiprezidential, creand multiple posibilitati de frictiuni intre Presedinte si Prim Ministru.
  Pe langa acestea, aparatele paralele, ale Presedintiei si ale Guvernului, consuma enorm de multi bani, cu functionari absolut inutili. Ocultii au impus acest sistem dualist pentru a se asigura in caz ca unul dintre cei doi jucatori principali, Presedintele sau Primul Ministru, nu le-ar mai satisface cerintele. Intr-un astfel de caz, ei vor ajuta pionul obedient din aceasta relatie, sa il infranga pe celalalt.
  La noi in tara nu se pune problema unei revolte impotriva Ocultei din partea premierului sau a presedintelui… Sunt atat de slab pregatiti politico-economic, incat nici nu realizeaza ca sunt papusi intr-o colonie a Ocultei (sau poate ca realizeaza si se simt bine asa)… Isi joaca rolurile cu seriozitate, dar NU FAC NIMIC pentru a scutura JUGUL OCULT si a ASIGURA PROGRESUL si PROSPERITATEA NATIUNII ROMANE.
  Ocultii au evitat instaurarea in Romania a unui sistem prezidential de teama ca, la un moment dat, s-ar putea sa apara un presedinte care sa inceapa razboiul psihologic si economic de eliberare nationala, respectiv de decolonizare.
  In sistemul politic pe care ei l-au impus, ei pot manevra mai usor. Activitatea politica a fost organizata in asa fel, incat nici un om cult, onest, curajos, demn si hotarat sa nu ajunga nici macar in Parlament. Viata politica romaneasca a fost dirijata in asa fel, incat chiar si firile curate sa fie corupte INAINTE de a ajunge in conducerea politica sau administrativa. Ati observat UN SINGUR POLITICIAN ROMAN tanar care sa nu fi preluat toate moravurile curvelor batrane din politica? Ati vazut un singur politician roman caruia sa i se rupa inima de starea JALNICA in care se zbat majoritatea cetatenilor romani?
  Eu nu am vazut…
  Am vazut in schimb numai “lideri” total desprinsi de popor, preocupati doar de bunastarea proprie, mintind electoratul fara cea mai elementara rusine. In concluzie, ocultii au reusit sa creeze o clasa politica EXACT cum si-au dorit. “Marul stricat va strica si alte mere”… Politicianul corupt si stricat va strica orice tanar idealist care ar vrea sa faca totusi ceva pentru natiunea sa. Aceasta este regula dupa care ocultii isi promoveaza viitorii lideri politico-economici si administrativi.
  Unii dintre acestia sunt agenti oculti cu acte in regula, altii sunt doar corupti sau idioti utili. Oculta lucreaza pe termen lung si prin cele mai putin banuite organizatii… ea cultiva politicienii tineri cu potential de a ajunge lideri prin agentii sai din cultele religioase, asociatii umanitare, masonerie, firme si companii importante, etc. Cred ca stiti cu totii ca multi parlamentari si guvernanti fac parte din Masonerie, din diverse ordine religioase (templieri, cavaleri de Malta, etc), din diverse asociatii aparent cultural-artistice, din firme transnationale, etc. Aveti impresia ca acolo se joaca sah si se bea ceai? In aceste organizatii, liderii politico-administrativi romani sunt modelati sa accepte si sa applice planurile oculte. Din ce am observat pana acum, cu totii s-au dovedit ascultatori, in dauna natiunii romane. Oculta mai obisnuieste sa manipuleze liderii politico-administrativi cu ajutorul unor consilieri straini infiltrati in anturajul lor. De exemplu, fostul premier Tariceanu avea doi consilieri straini… Silberstein si Finkelstein, care erau evident agenti oculti.
  In fine, sub influenta consilierilor oculti, aparatul de Stat a fost atat de umflat, de sus pana jos, incat e mai numeros decat totalul liberilor intreprinzatori din tara. Acest aparat, de la Guvern si pana la Prefecturi, de la Parlament si pana la Consiliile Judetene… NU PRODUCE DECAT VORBE insa cu toate acestea sunt platiti zdravan DIN BANII PUBLICI. E normal sa traim prost, daca numarul persoanelor cuprinse in sfera productiva este atat de mic, comparativ cu cel al rontaitorilor de buget. Pe langa faptul ca aparatul de Stat este umflat PESTE capacitatea de suportare a natiunii romane, mai are o caracteristica – SE UMFLA MEREU, prin INVENTAREA unor noi functii ABSOLUT INUTILE.
  In concluzie, consilierii oculti care au contribuit la elaborarea legilor de organizare si functionare a Statului Roman au impus un aparat de Stat supradimensionat si INEFICIENT, insa mare consumator de bani.

 24. mai firtati,dupe unii o detei cu nuca in perete,da nu ma lovi in moalele capului,chiar daca ma lovea nu pateam nimic,ca il am cam tare,sa nu intelegeti ca sunt si tare de cap si nu sunt nici oracolul din nu stiu ce loc.promit ca n-am sa mai suflu nimic despre doamna senator si nici despre altii,am sa-i las sa lucreze,sa lucreze cit or vrea,dar sigur vor lucra numai ptr.ei,iar noi vom astepta ca mortul colacul in vecii vecilor si in asteptarea veacului ce va sa vina.

 25. VEZI MAI NEA MARINE,CA AVUSAI DREPTATE,IMI ZISASI CEVA DE PIELEA PURCELII SI EU ZISAI CA NU MA MAI DAU IN IN STAMBA,DE STII MATALE DE CINE DA UITE CA MAI FACU SI AZI,ZISA CEVA DE SEVRAJ,DE MA FRATE LA CE TE POTI ASTEPTA DE LA UN SENATOR AL ROMANIEI,OARE S-O FI INVATAT CU MELIC,DE, DE PE VREMEA CIND PE LA CARACAL SE GASEAU CAM GREU TIGARILE.oricum asa cum am zis ;frectie la piciorul de lemn:

 26. Nu pot fi indreptate anomaliile pensiilor militare datorita art. 110 si 111 din PROIECT. Prin L119 au fost aduse avantaje pentru anumite categorii de beneficiari, in general din afara Ministerului Apararii. Prin art 110 se incearca mentinerea avantajelor pentru aceste categorii, in special pentru cei din fostul DSS, care au primit grupe de munca , la greu. Asa s-a ajuns de la un sistem cu cateva pensii “nesimtite” de peste 5000 lei la un sistem cu o multime de pensii “meritate” cu o multime de pensii pete 10.000 lei. Prin art 110 si 111 se incearca conservarea acestor avantaje in detrimentul celor proveniti din MApN si MAI PENTRU CARE NU SE APLICA ACELEASI GRUPE DE MUNCA[vezi desfintarea grupei alte conditii]
  Art. 110 asigura coservarea unor drepturi pentru cei ce si-au rotunjit pensile in mod necinstit. Se vehiculeaza ideia ca prin Legea 241 s-au reparat nedreptatile. E o minciuna. Prin l 119 s-au stability punctaje inferioare pentru unii pensionari. Acesta e efectul necinstit al acestei LEGI. In balanta au aparut punctaje super unflate pentru anumite categorii. Punctajele nu au fost afectate prin “reparatiile” legii 241. Concluzia e ca LEGEA Boc isi mentine efectele cu … putinpraf in ochi. Guvernantii de azi mentin aceasta stare de lucruri pentru ca beneficiarii sunt influienti, sunt aproape de orice guvernare. Cred ca printer marii beneficiari ai LEGII LUI BOC sunt Dogaru, Pricina si alti “REPREZENTANTI” ai pensionarilor militari, care isi apara privilegiile

 27. Stiu ca mi-a lasat un gust amar,sau dezgust,nu stiu care este mai potrivita expresia cind am vazut cum dl iohannis l-a umilit pe dl general Oprisor(orice diferend ar fi fost intre dinsii,dl.presedinte trebuia sa aplice codul bunelor maniere si sa il salute la fel ca pe toti ceilalti,chiar daca avusese cum spunea cineva o intrevedere cu domnia sa mai devreme)nu mi-am crezut ochilor….Dar pe cel care era tuns americaneste…cu un ciuf in virful capului…i-a strins mina….foarte urit,mai ales ca este un general care a stiut sa suporte cu demnitate situatia jenanta in care a fost pus. Toata stima si admiratia mea pentru dl general.Iar gestul dl-lui presedinte spune foarte,foarte multe despre dinsul…..chiar daca vorbeste putin.

 28. @Ionescu,
  Domnul Iohannis nu a apucat sa citeasca codul ala despre care spui, s-a ocupat de cariera, si cand iti urmaresti cariera nu ai timp de nimicuri, cum ar fi codul Bushido, sau copii.

 29. Nu a fost nicio situatie jenanta,au lucrat toata dimineata ambii si impreuna la detaliile sedintei CSAT!

 30. Ahaaaaaa, si a zis ca daca a dat mana cu el cu o saptamana inainte, nu mai era nevoie sa dea si atunci. Pai ce da mana cu un om in fiecare an ?
  Nu ai cand il vede prima oara, iar daca este licurici, nici atunci ca mana licuricilor se pupa, nu se strange…

 31. Economia de forte si mijloace se traduce in felul urmator: Cine este mana larga (spata)nu reuseste sa achizitioneze 6 case din meditatii,sau 6 cai frumosi!Cand medicul il pune pe avar sa intinda palmele acesta o face ca si cum ar strange in caus 2 mingi de tenis!

 32. @ifrim
  va tot luati de cele 5 case ale sasului… Da cele 7 ale lui naum ce au (4 el si 3 daciana, sau invers)?
  E ca aia cu romanul; pontica e mai roman ca sasul, dar sasul are bunicii nascuti, crescuti in Romania, iar pontica nu.

 33. @S,
  Nu ii iau apararea luimPonta, nu sunt fan poate ai observat, dar la el macar se gaseste o epxplicatie, are parinti, are copii, poate mai face , de aia strange, dar Klauss pentru cine a luar casele? Asa ca chestie… nu mai intren de unde bani, ca un parlit de profesor de liceu cinstit abia isi plateste intretinerea, iar banii din meditatii nu i-am vazut declarati la fisc.

Comentariile sunt închise.