Adunarea generală a Asociaţiei ROMIL

Categoria Actualitate, Despre Armata, Stiri Interne

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Sâmbătă, 28.03.2015 la ora 10.30. trecute fix a avut loc la Bucureşti Adunarea Generală a Asociaţiei Militarilor din România, ROMIL. Înfiinţată la Craiova în 2009, cu un rol activ în apărarea drepturilor militarilor activi şi în rezervă şi mai ales în apariţia regulamentului SGV-ilor, Asociaţia a avut o perioadă de mai puţin fastă în ultimul an, aşa cum a recunoscut chiar preşedintele asociaţiei,  Lt. Col (r) Marian Popa, în bilanţul de activitate prezentat, perioadă  datorată însă unor factor obiectivi.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Anul 2015 a debutat însă cu activităţi şi proiecte bine susţinute alături de alte asociaţii ale militarilor,  fapt ce a dus la o popularizare mai intensă în special în mediul virtual. Aceste lucruri, ca şi dezamăgirea în special a rezerviştilor faţă de unele asociaţii “consacrate”,  ai căror preşedinţi urmăresc doar interese personale sau au bătut palma cu cei care aşa cum se exprima cineva “au pus bocancul pe gâtul militarilor”,  recte politicieni de toate culorile, au făcut ca în ultimul timp tot mai mulţi rezervişti să se îndrepte către această asociaţie şi să se declanşeze procedurile pentru înfiinţarea a două filiale, una la Bucureşti şi una la Craiova.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Ordinea de zi a adunării a fost următoarea:
1. Raport de activitate al Consiliului Director pentru perioada februarie 2014 si pana in prezent;
2. Raportul Comisiei de Cenzori privind verificarea activitatii financiare a Asociatiei ROMIL;
3. Proiectul bugetului de venituri si cheltuieli ale Asociatiei ROMIL pentru anul 2015;
4. Descarcarea Consiliului Director de activitatea si gestiunea sa din perioada supusa analizei;
5. Aprobarea proiectului de buget de venituri si cheltuieli ale Asociaţiei ROMIL pentru anul 2015;
6. Discutii;
Din prezentările făcute de preşedintele asociaţiei m-a mirat un lucru: deşi asociaţia nu se laudă cu zeci sau sute de mii de membri ca alte “structuri asociative” conduse de gălăgioşi de profesie, bilanţul contabil este pe plus, iar  obiectivele propuse atât din punct de vedere organizatoric, cât şi funcţional şi financiar au fost respectate, atinse fără baloane de săpun. Asta dovedeşte seriozitatea şi respectul faţă de membrii, ale membrilor Consiliului Director,  pe care îi felicit pe această cale.
După trecerea peste punctele “statice” ale ordinii de zi care a debutat cu o prezentare a tuturor celor prezenţi, o altă dovadă de respect faţă de statutul asociaţiei, au urmat discuţii pe baza celor prezentate cât mai ales a celor ce este de aşteptat din partea conducerii dar şi membrilor.

 

Toţi cei prezenţi au fost de acord că :
– Asociaţia trebuie să se implice mai mult în rezolvarea problemelor membrilor săi, a celor în numele cărora acţionează:
– Trebuie să se realizeze o diversificare a acţiunilor, care să scoată asociaţia din sistemul rigid de abordare specific unor asociaţii similare care acţionează pompieristic şi limitat la unele aspecte care ţin doar de salarizare sau pensii;
– Asociaţia trebuie să îsi lărgească sfera de acţiune să se implice mai activ în problemele nu numai ale militarilor ci ale tuturor lucrătorilor sau pensionarilor din întregul Sistem Naţional de Apărare dar şi probleme educative cultural ale societăţii. În acest sens s-a făcut propunerea ca odată cu lărgirea numeric a asociaţiei şi înfiinţarea de noi filiale în toate zonele ţării în următorii ani, să se actualizeze conform cu noile orientări şi anumite prevederi statutare şi de strategie ale asociaţiei, propunere însuşită şi planificat a se realiza în cel mult 24 de luni;
– Este necesară continuarea şi amplificarea colaborării cu toate asociaţiile militarilor sau lucrătorilor din Sistemul Naţional de Apărare şi Servicii, care urmăresc aceleaşi obiective şi doresc cu adevărat atingerea acestora, fără orgolii şi frustrări carieristice;
– Asociaţia trebuie să păstreze legătura cu Ministerele de care aparţin membrii asociaţiei pentru o colaborare reală şi efectivă în apărarea drepturilor şi intereselor atât ale membrilor sociaţiei cât şi ale ministerelor ca instituţii ale statului, relaţii care să plece de la respectul reciproc şi conştientizarea faptului că fără dialog şi cooperare nu se poate realize nimic dar mai ales că în final urmărim acelaşi scop şi acţionăm sub acelşi jurământ faţă de ţară;
– Asociaţia îşi va respecta statutul şi principiile neimplicându-se în jocuri politice, în polemici neprincipiale şi va fi consecventă apărării demnităţii, onoarei şi drepturilor celor pe care îi reprezintă şi celor cu care va colabora instituţional în totală transparenţă.

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Părerea mea personală, ca membru al asociaţiei şi participant la adunare este că atâta timp cât ROMIL va respecta modul de acţiune şi stilul impus până la această dată de preşedintele fondator Popa Marian alături de Stroilă Marin şi Tepeligă Minel, nu va avea decat de caştigat iar cei care se vor înscrie, indiferent de grad sau funcţii deţinute pe unde au lucrat şi lucrează trebuie să respecte seriozitatea şi blazonul ROMIL.

Felicitări şi şi mulţumiri gazdelor  activităţii, col.(r) Tudor Marian, alături de ceilalţi colegi din Bucureşti, aceiaşi organizatori de excepţie care nu se dau bătuţi niciodată.

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

17 Raspunsuri la Adunarea generală a Asociaţiei ROMIL

  1. ifrim

    Cum se rezolva dilema neimplicarii in jocurile politice si nevoia de voturi la alegerile parlamentare a politicienilor? Acestia v,or lua in consideratie doleantele asociatiei din patriotism sau cum?

  2. NENE IFRIM, CINE CREDE CA VOTANTII VOR PRIMI ALTCEVA IN AFARA DE PROMISIUNI DE LA POLITICIENI IN CAMPANIE SI SUTURI IN PARTEA DORSALA DUPA ALEGERI, ISI MERITA SOARTA, ASA CA CE ROST ARE SA ITI MAI FACI ILUZII CA INTRAND IN JOCUL LOR POTI CASTIGA CEVA? Ceea ce mai putem face este sa nu mai votam partidele care ne-au tot pacalit. respectiv partidele parlamentare. DE CE NU AM FACE UN EXPERI,MENT SA VOTAM NUMAI CANDIDATI SI PARTIDE NECUNOSCUTE? NU AVEM CE PIERDE, DAR AM AVEA SATISFACTIA CA I-AM LASAT PLANGAND PE TOTI HOTII DE PANA ACUMA.

  3. ifrim

    Nu sunt de acord,propun alt experiment,de ex. pe un cunoscut ca d-ul Mircea il pot ruga sa fie parlamentar cum mi-a fost si sef adica exigent,si chiar daca nu poate rezolva nimic pt. SNApOP macar stiu ca le provoaca stres cu interpelarile pe domeniu!Dar sa ezista si varianta optimista,pe cand cu hahalerele necunoscute de auto nem tu do romano!!!!!

  4. Dan

    Bla,bla.bla, iar militarii iesiti la pensie dupa 2011 mor de foame.Cand organizati si voi un miting un protest ceva?Ca venim suntem gata.

  5. Dane, baiatule, nu te supara , tu ori esti prost, ori esti prost. Esti primul omul caruia ii raspund aici asa, ti-as spune-o in particular dar nu am cum.Ti-am mai explicat si eu, si altii pe alte pafini ca cei iesiti la pensie dupa 2011 nu pierd nimic, ti-am cerut sa spui de ce crezi tu asta si degeaba, tu mergi inainte cu aceeasi replica, precum soldatul rus. Cauta art 112 di proiectul de lege si te vei lamuri, dar cred ca tu nu vrei asta, tu vrei doar sa te vezi comentand si compatimindu-te. Mergi la doctor baiatule, e grav.

  6. Dan

    Neacsule zau ca tu esti batut in cap pe langa faptul ca esti si fudul [fara suparare]. Am colegi iesiti la pensie inainte de 2011 cu aceasi vechime ca mine [plus sau minus 1-2 ani ] in aceleasi conditii de munca [maistri marina pe acelasi UL pe aceesi nava ].Ei au pensii aproape duble ca mine si fata de toti cei iesiti dupa 2011 pe legea civila a lui BOC via Roberta [Legea nr. 263 din 16 decembrie 2010 ] Vrei sa-ti desenez ca sa pricepi pana si tu ? Numai zic de desfintare grupei alte conditii. Daca tot nu pricepi nu imi mai raspunde .Zici si tu ca cel mai destept cedeaza si ma scutesti .

  7. Dane, Poti avea cati prieteni iesiti la pensie inainte de 2011 vrei tu, asta nu are nici o lagatura cu noul proiect de lege adica nu vad in ce masura noul proiect dezavantajeaza pe cei iesiti la pensie dupa 2011, despre asta este vorba, asta este durerea si nu vad unde te doare. Nu ma supar ca spui ca sunt fudul, chiar daca nu sunt. Este parerea ta, mai trebuie sa ai si argumente ca sa o sustii.In al doilea rand nu te plange de conditiile de munca, deoarece tie ti se aplica OG 1019, pe cand celor iesiti inainte de 2010 nu. Deci… care e problema. Exista insa o singura posibilitate ca cineva iesit inaintea ta la pensie in aceleasi conditii, sa aiba pensie mai mare, si anume ca persoanele respective sa fie membri si chiar foarte activi ai UNPR, altfel, nu vad cum .. Deci nu legea este de vina ci cel care a aplicat-o.

  8. Vasile

    In urma unei interpelari facuta de doamna senator Cristina Anghel, astazi in senatul Romaniei au raspuns la aceasta interpelare, din partea M.Ap.N. Otilia Sava iar din partea MAI o doamna comisar sef ( nu i-am retinut numele). Amandoua au venit cu un raspuns identic: proiectul legii pensiilor militare este elaborat fiind consultate si asociatiile reprezentative ale militarilor si politistilor in rezerva iar in prezent acest proiect se afla la structurile interesate penstru insusire.

    Doamna. Cristina Anghel le-a cerut celor doua reprezentante ca pana saptamana urmatoare sa precizeze clar data cand acest proiect va fi depus la parlament intrucat de doi ani si jumatate aceasta problema tot este tergiversata iar unii dintre cei afectati de reducerea pensiilor nici nu mai sunt printre noi.

    Raspunsul la interpelari si solicitarea doamnei Anghel le-am auzit la radio Romania Actualitati astazi, 30.03.2015, ora 18.15.

    Trebuie urmarit la radio daca in ziua de luni din saptamana urmatoare se va da un raspuns la solicitarea doamnei Anghel

    Apar inevitabil doua intrebari:

    – ce se va intampla cu proiectul depus de Dogaru??!!;

    – unde este cuvantul ministrului apararii care a declarat in ianuarie 2015 la De Ce News ca proiectul va fi depus in februarie a.c. la parlament ??

  9. fiducius55

    Promisiune amanata sine die, de oameni de „cuvant”si care sunt de”onoare”!

  10. neacsum

    Vasile, Si eu am ascultat raspunsurile dar mi se pare ca raspunsurile au diferit… o sa mai ascult odata, sa vad daca mi s-a parut, pentru ca impresia mea este ca Dusa si Oprea se dau cap in cap.

  11. un membru ROMIL CRAIOVA

    D0mnule POPA,va rugam sa afisati pe pagina ROMIL concluziile de la aceasta adunare generala,si sa ne spuneti ceva si de cele TREI INITIATIVE LEGISLATIVE pe care asociatia si-a propus sa le promoveze la PARLAMEMT.Deasemenea va rog sa comunicati si adresa la care camarazii din tara pot sa se adreseze pentru a se informa si comunica cu filialele si conducerea centrala.Nu e lipsit de interes sa DESCHIDETI DIALOGUL CU CEI INTERESATI pe pagina ROMIL,si mai putin pe alte pagini ale ,,unor simpatizanti,, sau comunicatoti.Fenomenul ROMIL, se va extinde la nivelul tarii si asociatia va trebui sa se modernizeze si sa se adapteze la cerintele membriilor sai, prin MODIFICARI DE STATUT.Acest proiect in care au inceput sa creada tot mai multi camarazi,nu trebuie lasat pe mana unor FRUSTRATI care nu stiu decat sa critice ceea ce altii construiesc, ei ne fiind in stare sa adune langa ei nici macar trei colegi desi se baga mereu in fata crezandu-se buricul pamantului.Prin tansparenta si dialog vom atrage langa noi tot mai multi colegi ,si impreuna vom putea construii o ASOCIATIE CREDIBILA SI RESPECTATA care sa se faca auzita in societate, in care cei interesati sa LUCREZE PENTRU BINELE GENERAL.Dialogul cu factotul politic nu trebuie neglijat ,el purtandu-se de pe pozitii de egalitate si numai in interesul general decatre OAMENI INTEGRII care au dovedit ca nu sunt tentati sa intre in jocuri politice. Un membru ROMIL

  12. neacsum

    Domnule Anonim,
    De ce anonim, daca faci pate din membrii ROMIL, de ce nu lamuresti nelamuririle direct cu cei care au raspunsurile si de ce nu pui problema barbateste, insinuand aici ca cineva din asociatie ar umbla cu strambe, nu sunt in stare sa stranga nici 3 membri langa ei si doar critica fara sa construiasca. Daca ai asemenea informatii despre cineva din interior, discut-o barbateste cu cei din asociatie inclusiv persoana in cauza. Altfel se poate sa fii confundat cu cel pe care il descrii.

  13. Vasile

    Domnule Neacsu

  14. Vasile

    Domnule Neacsu,
    Este posibil ca anumite aspecte spuse de Otilia Sava sa nu le fi auzit intrucat tocmai atunci cand s-a dat legatura la Senat respectiva persoana vorbea dar partea pe care am auzit-o este identica cu cea spusa de reprezentanta MAI. De fapt madam Otilia este de la UNPR iar raspunsul MAI era semnat de Oprea. Putin probabil sa se bata cap in cap.
    Cred ca am vazut cu totii ca Oprea conduce de fapt si MApN iar Dusa este acolo pe post de gluga de coceni. Prin aceasta lege Oprea vrea sa-si traga din nou un folos politic. Doreste ca UNPR sa ajunga la un million de membri. Aceasta afirmatie a facut-o la Focsani(tot la radio am auzit). Si de unde membri? poate , poate vin de voie de nevoie pensionarii militari!
    P.S. Scuze pentru ca a mai aparut odata partea de inceput

  15. neacsum

    Domnule Vasile. Azi voi primi textele scrise trimise de cele doua ministere si ne vom convinge, dar am convingerea ca nu ma insel. Nu spun inca despre ce e vorba pana nu am certitudinea.

  16. Vali Stere

    Piedere de timp .Asociatia p …. Hai la miting nu faceti alte asociatii inutile