oprea cap in gura

Răspunsul
Pe data de 30. 03.2015 în plenul Senatului s-au prezentat două doamne reprezentând ministerele de interne și apărare pentru a răspunde întrebării puse de doamna senator Cristiana Irina Anghel ( și nu Cristina cum a spus domnul Theodor Atanasiu care nu a reușit în 3 ani de mandat să cunoască numele colegilor de senat, nici cu lista în mână ) vizavi de mult trâmbițata, promisa, ascunsa, fluturata, revendicata, copiata, amendata, dar neintrodusa lege a pensiilor militare cu care domnii Oprea și Dușa se bat în piept din 2012.
Toată suflarea rezervistă care a fost înștiințată de eveniment a stat cu ochii în televizor lăsându-și nevestele fără telenovele pe întinsul a 5 minute cât cele două doamne au spălat pe mâinile ministerelor. Așa cum era de așteptat cele două doamne au dat un răspuns care practic nu spune nimic abureli, generalități, nimic concret:
Otilia Sava :
1. Răspunsurile au fost evazive, doamna Otilia Sava începând prin a spune că ”argumentele prezentate în cuprinsul intervenției parlamentare sunt cunoscute de instituția militară și constituie pe lângă alte particularități ale profesiei militare, justificări pentru instituirea unui nou sistem de stabilire a pensiilor militare de stat.” Până aici totul clar, doamna Sava, ne-a luat o piatră de pe inimă, noi credeam că Dușa habar nu are de această lege, pentru că nu vorbise niciodată despre ea, nu promisese niciodată că o va iniția, nu lucrase la așa ceva. Mulțumim doamnă Sava. Dar halatul,, doamnă secretar de stat, cât costă halatul?
2. Doamna Otilia Sava ne spune apoi că instituțiile din domeniul apărării ordinii publice securității naționale, respectiv MAI, MApN, Justiție, SRI, SPP, STS, SIE, au elaborat proiectul de lege privind pensiile militare de stat. Mulțumim doamna Sava, nici asta nu știam, noi știam că cei care s-au întâlnit pe la sediul guvernului apoi prin curțile SRI în Ianuarie, apoi Februarie, s-au întâlnit la o partidă de Popa – Prostul , ei vorbeau ca popa iar noi așteptam ca prostii. Care Lege doamnă, că tot vorbiți despre ea, dar oficial nu a văzut-o nimeni;
3. Ni se spune apoi că proiectul se află într-un proces de însușire de către șefii instituțiilor care l-au inițiat. Uite așa aflăm ceva interesant, și anume că nu instituțiile respective, își însușesc proiectul, ceea ce ar fi justificat întârzierea introducerii proiectului în Parlament, pentru că asta ar fi însemnat că șefii de structuri, departamente și birouri trebuiau să își spună părerea, ci MINIȘTRII SUNT CEI CARE TREBUIE SĂ ÎȘI ÎNSUȘEASCĂ PROIECTUL ȘI PRACTIC EI SUNT CEI CARE ȚIN PROIECTUL ÎN SERTARE ȘI ORI PRICEP MAI GREU ȘI AU NEVOIE DE CÂȚIVA ANI SĂ BUCHISEASCĂ PROIECTUL, ORI PUR ȘI SIMPLU ÎI DOARE ÎN CASCHETĂ DE PROIECT. Bine de știut, mulțumim pentru informație!
4. Dar de aici intrăm în ceață. Păi noi știam că instituțiile care l-au inițiat își dăduseră avizul, proiectul avea toate avizele, așa cum declarase domnul Dușa la DC News trebuia doar să își pună și sindicatele și asociațiile de casă semnătura. Aici doamna Otilia trebuia să spună CINE A MINȚIT, domnul Dușa sau domnia sa? Doamna Anghel, poate o întrebați săptămâna viitoare;
5. Mai aflăm de la doamna Sava că ” LA DEFINITIVAREA proiectului au fost consultate STRUCTURILE ASOCIATIVE REPREZENTATIVE care își desfășoară activitatea în sfera de competență a instituțiilor menționate. În forma actuală, reglementările cuprinse în proiectul de lege, răspund problemelor ridicate de dumneavoastră în cuprinsul intervenției parlamentare.” Din nou doamna Otilia Sava ne lasă pe spate. Păi dacă proiectul este definitivat și au fost consultate ”toate” structurile asociative reprezentative, de ce nu este introdusă legea în parlament? Și încă o întrebare pe care poate o ridică doamna Anghel peste o săptămână: dacă au fost consultate toate asociațiile reprezentative, DE CE NU A FOST PREZENT NICI UN MEMBRU AL MApN LA ÎNTÂLNIREA CARE A AVUT LOC LA SENAT pe data de 13. 02.2015 unde au participat aproape 30 de structuri asociative din sfera de competență a ministerelor menționate? EU AȘ ÎNDRĂNI SĂ SPUN CĂ LA ACEST PUNCT NU MAI VORBIM DE ABUREALĂ, CI DIRECT DE DEZINFORMARE ȘI MINCIUNĂ. Oare se pedepsește cumva un răspuns mincinos dat în parlament la o întrebare a unui senator?
Irina Alexe:
A urmat la răspuns din partea MAI, doamna chestor Irina Alexe. Până să aflăm răspunsul domniei sale să menționăm pentru cititori că doamna Alexe, conform propriului CV este născută în 1977, iar la 20 de ani era și ofițer de poliție și licențiată în drept, un adevărat Făt Frumos al poliției române, ceea ce înseamnă că a început cursurile Academiei de poliție și ale facultății de drept la 16 ani. În 2009, deci după 22 de ani de activitate domnia sa este chestor. Eu nu știu cum obțin Feții Frumoși din Poliția română gradele, dar dacă a primit și ”Ordinul de bărbăție și Credință în grad de Cavaler”, Coana Zoițica, cea căreia i se cerea să fie bărbat, poate fi invidioasă. Să vedem însă ce ne spune doamna Secretar Adjunct al MAI.
În linii mari respectă linia de partid a domnului Oprea și ne spune și domnia sa că:
1. Instituțiile bla bla bla au elaborat proiectul de lege privind pensiile militare, care în prezent „PARCURGE ETAPA ÎNSUȘIRII DE CĂTRE ȘEFII INSTITUȚIILOR INIȚIATOARE”. Deci confirmă faptul că domnii Dușa, Oprea și Helvig sunt cei care țin proiectul la sertar până se vor lămuri ce e cu legea pensiilor. Or fi mai grei de cap dacă le trebuie atâta timp să-și însușească o lege.
2. Mai spune doamna chestor că ”în procesul de elaborare a proiectului de lege au fost consultate structurile asociative reprezentative în domeniu. După parcurgerea procesului de consultare publică prevăzută de Legea 52 /2003 privind transparența decizională în administrația publică republicată, respectiv a procedurii de avizare interinstituțională și avizare de către guvern, proiectul va fi depus la parlament spre dezbatere și aprobare”.

Dar, pe data de 6 Martie 2015, domnul Oprea declara în fața membrilor ANCMRR cu care ATENȚIE declară cu proprie gură că ARE UN ACORD POLITIC, faptul că ”La nivelul guvernului lucrăm acum împreună cu ceilalți colegi pentru noua lege a pensiilor militare dar am spus foarte clar, în momentul în care toate părțile sunt de acord, membrii asociațiilor, sindicatelor când cad foarte clar asupra tuturor amendamentelor, vom veni în parlamentul României.”Păi aici intrăm pe arătură. Domnul Oprea își dă un puternic cap în gură, afirmând prin doamna Alexe că asociațiile au fost consultate, iar apoi că după consultarea publică, (care de fapt a avut loc, așa cum susțin atât doamna Sava cât și doamna Alexeâ în intervențiile lor) și alte procese care și ele au avut loc conform declarațiilor domnului Dușa, legea va fi trimisă în Parlament. Domnule Oprea, va mai dați multe capete în gură? Ăsta e al doilea. Al treilea vi-l dați prin faptul că una spune doamna Alexe în fața Senatului și alta dumneavoastră în fața ANCMRR unde spuneţi că  așteptați ca toți membrii asociațiilor și sindicatelor să fie de acord.
3. Să nu trec peste subiect, vizavi de declarația domnului Oprea privind acordul politic cu ANCMRR, legea și statutul respectivei organizații susțin faptul că : ”Asociaţia nu este angajată politic şi nu desfăşoară activităţi în favoarea sau defavoarea vreunui partid sau organizaţie politică. Poate însă solicita sprijinul acestora în iniţierea, susţinerea sau promovarea unor legi şi acte normative ce vizează protecţia socială a cadrelor militare în rezervă şi în retragere.” Întrând pe site-ul ANCMRR am aflat că ANCMRR se angaja prin respectivul acord politic, să acorde ”SPRIJIN direct pentru afirmarea legitimităţii, reprezentativităţii, utilităţii şi notorietăţii publice a structurilor organizatorice ale ACS (PSD+UNPR)”

Deci, doamna Anghel, poate la viitoarea interpelare îl întrebați pe domnul Oprea de când își permite să facă acorduri politice cu organizații profesionale sau ONG-uri care prin lege și statut nu au acest drept. Nu cumva a încălcat domnia sa legea? Al patrulea cap în gură.

Combinata Oprea-Duşa
Acuma cumulând cele două-trei răspunsuri, constatăm că :
1. Ambele ministere cunoșteau problema ridicată de doamna Anghel  și totuși nu avem nici un răspuns concret la întrebare care cerea lămuriri vizavi de momentul în care guvernanții își vor respecta promisiunile;
2. Proiectul este în curs de însușire de către șefii instituțiilor interesate, întocmit împreună cu casele de pensii sectoriale, asociațiile și sindicatele reprezentative, dar de fapt ”după parcurgerea etapei de consultare publică” și după ce toți membrii asociațiilor vor fi de acord, va fi trimis în parlament. În acest sens, ca membru al SCMD și ROMIL aștept ca domnul Oprea să îmi ceară avizul, căci dacă va trimite proiectul în Parlament fără acordul meu îl voi da în judecată.
3. Doamna Anghel a fost păcălită, pentru că a pus întrebări celor doi miniștri și a primit răspuns doar de la unul singur, respectiv domnul Oprea. Spun asta, pentru că doamna Sava deși a venit în numele MApN, a răspuns în numele UNPR al cărui membru marcant este. Dacă ar fi răspuns în numele domnului Dușa, ar fi spus ca dânsul,adică așa cum a declarat în interviul dat ziarului DC News pe 08.01.2015 „El (n.r. Proiectul) a fost supus dezbaterii publice, conceput împreună cu militarii, nu doar de MApN, că nu vizează legea numai militarii de la apărare, ci și de la Interne, și cei de la servicii, și toate sistemele militare. Documentul și proiectul de lege este finalizat, sunt obținute și avizele de la ministerele care trebuie să le avizeze. Marți o să se organizeze o ultimă întâlnire cu structurile care sunt interesate de acest proiect de lege, inclusiv cu sindicatele și cu rezerviștii pentru că nu doresc să ajungem încă o dată în situația din 2010 când a fost bulversat sistemul militar de pensii și au fot plimbați militari pe la tot felul de instituții să își caute documente pentru a li se putea stabili pensia. Chiar ieri am discutat cu prim-ministrul. Săptămâna viitoare avem această întâlnire și eu doresc ca până la începerea sesiunii parlamentare, la 1 februarie, să trimit proiectul de lege în Parlament, pentru a crea odată un sistem juridic stabil referitor la pensiile militare”

Dar doamna Sava a dat răspunsul domnului Oprea, nu al domnului Dușa, ceea ce duce la concluzia ori că unul din ei minte, ori că doamna Sava a reprezentat și reprezintă de fapt punctele de vedere și interesele domnului Oprea și ale UNPR, nu ale MApN.

Cum explică doamna Sava și MApN afirmația domnului Dușa pe DC News? Doamna Anghel, puteți cere doamnei Sava lămuriri și vizavi de aceste aspecte?
4. Doamna Anghel a mai fost păcălită odată, când a crezut că la interpelarea din 2014 a primit răspuns la întrebarea sa pusă pe același subiect. De fapt răspunsul nu îi era adresat domniei sale, era un răspuns stas, dat de MApN prin doamna Otilia Sava tuturor celor care pun orice fel de întrebare pe tema pensiilor militare, indiferent de întrebare sau de data la care se pune întrebarea. Am prezentat pe Cuiul Cătării atât răspunsul trimis doamnei Anghel in Septembrie 2014,

raspuns interpelare

cât și cel dat de același minister președintelui ROMIL în Martie 2015 și dacă le comparați veți vedea că sunt date așa cum se fac lucrările de doctorat.

Raspunsul MApN

Bătuta pe loc şi cârtiţele

Înainte de a încheia să încercăm să lămurim și ce este cu proiectul cu care se lăuda domnul Dogaru că a fost înaintat de dânsul doamnei Mincă și domnului Pelican iar aceștia l-au depus în Parlament. Da un astfel de proiect a fost depus, dar acesta nu a fost lucrat sau inițiat nici de domnul Dogaru, care nu are dreptul să inițieze procese legislative dar nici nu a fost întocmit de doamna Mincă sau domnul Pelican și astfel nici aceștia nu aveau dreptul să inițieze un proiect care nu le aparține și se pot frige preluând un proiect la care nu au lucrat și pe care îl pot revendica alții. Încurcată treabă.
Dacă s-ar uita cineva pe acel proiect ar constata că este același proiect care a fost pus în circulație prin Februarie și la care se făceau că lucrează domnii Oprea și Dușa , ”îmbunătățit” de domnul Dogaru după propria dorință. Deci domnul Dogaru a plagiat proiectul Oprea/Dușa care la rândul său a plagiat proiectul Dobrițoiu /Sîrbu și l-a prezentat drept proiectul Mincă/Pelican.
De ce tot acest joc cu iz penal? Pentru că doamna Cristiana Anghel ceruse socoteală domnilor Oprea și Dușa vizavi de proiect și amenințase că dacă aceștia nu scot proiectul pe piață, va introduce domnia sa vechile legi 164 și 179 ca proiecte, cu atât mai mult cu cât acestea deja își făcuseră efectul. Cum, așa cum am mai spus doamna Anghel este un senator atipic care se ține de promisiune, trebuia să se facă ceva pentru a o împiedica să se țină de cuvânt și atunci un cap uneperist a decis să iasă pe piață un alt proiect, care să împiedice sau să facă inutilă inițiativa doamnei Anghel pentru că era clar că proiectul Oprea Dușa nu trebuia să iasă. De ce nu trebuia să iasă proiectul Oprea Dușa? Pentru că ar fi trebuit să iasă cu toate avizele de la ministere și sindicate, ceea ce ar fi scurtat traiectul legislativ iar asta nu este în interesul politicienilor, practic nimeni nu dorește acest proiect, este doar fluturat așa propagandistic.
Așa s-a decis introducerea proiectului Dogaru/Mincă/Pelican pe ușa din dos, practic a fost lăsat la poarta Parlamentului ca un copil abandonat, ca să astupe gura lumii și pe de altă parte să ridice cota domnului Dogaru, aflat în criză mare de popularitate.

Ce s-a urmărit

Prin introducerea acestui proiect :
1. Dogaru trecea în mare luptător, care iată face el legea cum vrea el, dar de fapt joacă după cum dictează Oprea;
2. Oprea și Dușa nu mai sunt presați să scoată legea, pentru că deja a fost propusă una;
3. Doamna Anghel se va mulțimi și nu va mai face scandal pe subiectul legii pensiilor și nici nu va mai iniția alta, ca să nu cadă în penibil;
4. Pensionarii militari se vor liniști pentru că iată au o lege în Parlament,
5. Cei care vor observa anumite lucruri incorecte în lege vor fi liniștiți spunându-li-se că se mai pot face amendamente
6. Oprea și Dușa nu pot fi trași la răspundere pentru o lege care oficial nu le aparține și nici presați să o voteze.

 

Ce a uitat să spună Dogaru
Ceea ce nu le-a spus domnul Dogaru și nici ”inițiatorii” proiectului este faptul că acest proiect deși introdus mai repede are șanse să vadă lumina zilei cel mai devreme în câțiva ani, pentru că:
1. Nu este introdus în procesul legislativ, a fost doar înregistrat și atât;
2. Nu a fost introdus la camera care trebuie să îl ia în discuție;
3. Nu are nici un aviz, nu are nici o bază de calcul privind impactul financiar, nu e văzut de ministerele de resort, pe la care trebuie să treacă obligatoriu;
4. Nu este susținut de nici un partid, are doar câțiva parlamentari care au acceptat acest joc parșiv;
5. Dacă proiectul Oprea/Dușa este în lucru de doi ani și încă nu este gata deși este inițiat de ministere, cât timp va trebui să treacă pentru ca acest proiect să ajungă la faza în care se găsește proiectul Oprea/Dușa acum ?
Deci practic acest proiect este cea mai mare țeapă care le-a fost dată pensionarilor iar cel care le-a tras-o este marele luptător pentru drepturile rezerviștilor, mister Dogaru.
Iată de ce atât proiectul lui Dogaru cât și răspunsurile date de Oprea și Dușa sunt jocuri de gleznă ale aceluiași păpușar Oprea, slujit de aceleași păpuși. Clanul cârpacilor.

http://www.mai.gov.ro/secretari/cv/CV_Irina_Alexe.pdf
http://m.b1.ro/stiri/eveniment/ministrul-de-interne-gabriel-oprea-lucram-pentru-noua-lege-a-pensiei-militarilor-video-105012.html

Asociaţia Naţională a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere „Alexandru Ioan Cuza”

Duşa cârpeşte din nou

Opriţi accesul cârpacilor la conducerea armatei!

http://www.senat.ro/Live.aspx

De

15 comentarii la „Clanul Cârpacilor sau cum își dă Oprea capete în gură”
 1. Marine,
  din pacate ai mare dreptate. Adevarul este ca marea majoritate a politrucilor ne duc cu vorba pentru ca NU VOR sa faca nimic cu privire la pensiile militare. Ii doare drept undeva de militari si cu atat mai mult de militarii pensionari. Sunt aproape sigur ca vor iesi cu ceva pe piata de ochii lumii(dar in nici un caz favorabil rezervistilor) in preajma alegerilor de anul viitor, poate-poate mai prostesc pe cineva. Cu asemenea clasa politica nu mai e nevoie de nici un agresor.

 2. Reprezentantele celor doua ministere au fost PENIBILE. Penibili devin si cei care le-au ascultat sau poate s-au prefacut ca asculta in senat caci accepta sa fie aburiti. Si unde-i abureala…

 3. http://www.emaramures.ro/stiri/81011/PENSII-MILITARE-MIRCEA-DUSA-Proiectul-de-lege-privind-pensiile-militare-a-fost-finalizat-Urmeaza-dezbaterea-publica-

  PENSII MILITARE – MIRCEA DUSA – PROIECTUL DE LEGE PRIVIND PENSIILE MILITARE A FOST FINALIZAT. Urmeaza dezbaterea publica
  15:44:55, 11 aprilie 2013 | autor: Agerpres

  Ministrul Apararii, Mircea Dusa, a declarat azi, 11 aprilie, inaintea reuniunii Comitetului Executiv National al PSD, ca proiectul de lege privind pensiile militare a fost finalizat, urmand a fi trimis azi sau maine la Ministerul Muncii, MAI si celelalte ministere care au pensionari din fostul sistem militar. Dusa a sustinut ca prin noul proiect de lege „nimeni” nu va pierde la pensie.

  „Rezolvarea problemelor pensiilor in sistemul militar se poate face doar printr-o noua lege. Proiectul de lege este finalizat, o sa il inaintez la Ministerul Muncii si la celelalte ministere care au pensionari din fostul sistem militar, astfel incat sa se revina la normalitate. Prin legea privind pensionarea unica s-a bulversat acest sistem, au fost create discriminari, la unii au scazut, la altii au crescut. Cand am venit la minister am gasit mii de dosare inca neprocesate si le-am adus la zi, le-am finalizat, am gasit 28.000 de contestatii si se rezolvau patru contestatii pe zi, acum se rezolva in jur de 100 pe zi, dar indiferent cate artificii am crea legat de pensiile militarilor, problema nu se rezolva decat printr-o lege care sa priveasca exact pensiile celor care provin din sistemul de aparare. Atunci cand s-a trecut de la legea privind pensiile militare la aceasta lege, cheltuielile MApN au crescut cu peste 500 de milioane. O revenire la normalitate este urgenta si nu se poate face decat printr-o noua lege. Cred ca azi sau maine voi si trimite proiectul de lege spre Ministerul Muncii, la MAI, la servicii, dupa care il voi supune dezbaterii publice”, a spus Dusa.

  El a precizat ca proiectul va fi pus apoi in dezbatere publica si va urma procedurile parlamentare pentru a fi adoptat.

  „Dupa ce va fi dezbatuta si cu rezervistii, si cu structurile militare si cu sindicatele, voi veni cu legea in Parlament, pentru ca legea care a existat privind pensiile militare este o lege care a functionat zece ani, nu a creat discriminari si a fost elaborata pe principiile tarilor membre NATO. Legea nu va crea discriminari si va aprecia la justa valoare munca unui militar. Eu sunt de parere ca trebuie trecuta prin Parlament si vreau sa treaca prin dezbatere publica. Se vor calcula pensiile militare pe principiile normale care sunt in statele membre NATO. Proiectul de lege va crea principii serioase de pensionare”, a afirmat Dusa.

 4. Etapa insusirii proiectului de sefii institutiilor initiatoare, astia au inteles ca trebuie sa-l memoreze deci e de durata!

 5. Aceste cucoane fac ce li se spune. Daca n-ar fi asa ar dispare de pe locurile pe care le ocupa. Membrii guvernului sunt aidoma sefului lor: mint mai des si mai usor decat respiram noi, totul garnisit cu incempetenta si afaceri in interes propriu si, daca ramane ceva, si interes de partid.
  Incep sa cred ca a astepta ceva bun de la ei este o dovada de lipsa de realism. Ei nu pot, nu vor si am impresia ca interesele pe care le reprezinta n-au nici o tangenta cu tara asta.

 6. Durerea esta alta,sunt colegi care nu mai pot astepta iluzoria lege a pensiilor militare.Din pacate va dau o veste trista,colegul nostru din Piatra Neamt,colonel(r) Ioan Miierlici,fost cdt.al R.38 Mc.si care si-a inceput cariera de tanchist la Centrul de Blindate Roman ,a trecut la cele vesnice.D-zeu sa-l odihneasca in pace!

 7. De fapt e un razboi acum intre poporul roman[acum doar populatie amortita de mas media controlata de stapanii coloniei perciunatii] si politicienii romani corupti in titalitate [supusi si ei perciunatilor ] ,politicieni ticalosi, genocidari care isi bat joc cum vor de poporul asta si care doar pentru a se imbogatii fara scrupule si fara just temei vand si tradeaza orice interes national. Cu astia nu se poate negocia ci doar lupta prin proteste cat mai vizibile .

 8. Fiecare sluga isi merita stapanul pe care il are. Iar noi ne meritam soarta. Ne-am inchis in case, ne uitam la televizor, ne plimbam nepotii (cine are), citim ziarele pe net, comentam si asteptam ca altii sa ne rezolve treburile. Iar hotii, mincinosii si banditii de guvernanti isi vad linistiti de treburi intrucat nimeni nu protesteaza in strada. Aproape ca-mi doresc sa vina nenea Putin ca sa se trezeasca si clasa politica, sa ceara armatei sa-i apere. Si ce-o sa-i aparam, mama-mama! Pana atunci, ce se mai aude de mitingul rezervistilor, stie cineva?

 9. Propunere legislativă privind pensiile militare de stat

  Număr de înregistrare Senat: B123/2015
  Link pentru acces rapid la documentul legislativ: http://www.senat.ro/legis/lista.aspx?cod=18893
  Adresa: –
  Prima cameră: Senat
  Tip inițiativă: Propunere legislativă
  Inițiatori: Ehegartner Petru – senator Independent; Nicoară Marius-Petre – senator PNL; Pelican Dumitru – senator PC; Blăjuţ Viorel-Ionel – deputat PP-DD; Ciuhodaru Tudor – deputat PP-DD; Dalca Ştefan-Petru – deputat PP-DD; Deaconu Mihai – deputat PP-DD; Marian Ion Cristinel – deputat PP-DD; Mincă Liliana – deputat PP-DD
  Număr de articole: 125
  Avizul Consiliului Legislativ: x
  Procedura de urgență: Nu
  Stadiu: înregistrat la Senat pt. dezbatere
  Caracterul legii: –
  Opiniile persoanelor interesate asupra propunerilor legislative aflate în consultare publică: Opinii trimise (3)

  Derularea procedurii legislative:
  Data Acțiunea
  24-03-2015 Înregistrat la Senat pentru dezbatere cu nr.b123 (adresa nr.313/18/03/2015)
  31-03-2015 trimis pentru aviz la Consiliul Economic şi Social
  31-03-2015 trimis pentru aviz la Consiliul legislativ (termen: 30.04.2015)
  31-03-2015 trimis pentru punct de vedere la Guvern

  – adresa de înaintare a iniţiativei legislative pentru dezbatere
  – adresa de desesizare a Camerei care nu are competenţă de primă Cameră sesizată
  – forma iniţiatorului
  – expunerea de motive la iniţiativa legislativă
  – adresa pentru aviz la Consiliul legislativ, Guvern, Consiliul economic şi social,…

 10. Lasa ca parlamentarii sunt mai uniti si or sa-si ia pensii speciale, sunt destepti, nu intreaba pe toata lumea si se vor „descurca”, in timp ce militarii intreaba tot satul si nu au nici lideri luptatori. Si grefierii vor lua si pilotii iau (7000 ron!!!!!), numai militarii vor ramane cu degetul in gura………

 11. Si armata si politia ar trebui sa-si faca si ei treaba de atatia bani cu cat sunt recompensati. Ce rost are sa isi puna viata in pericol, sa-si subrezeasa sanatatea, cand batranetea e de tot rahatul. Nu merita, atatia bani, atata munca……

 12. Adica grefierii si stewardesele sunt mai uniti in fata guvernului ticalosit pentru a-si apara drepturile decat armata si MAI ? Atat de rau am decazut?Aloooo…asociatiile care va dati ”militare” si va adunati ca sa aveti de unde venii ,ce faceti? Ii pupati pe G.oprea si Dogaru acolo unde nu se bronzeaza niciodata ? Treziti-va ca am ajuns de rasul stewardeselor.Ajunge cu gargara ca murim cu zile.

Comentariile sunt închise.