Tupeul lui Băsescu şi folclorul

Categoria Actualitate, Opinii, Politica

BASESCU - COSTESTI

Antena 3 se banalizează
De 4 luni Antena 3 nu mai pridideşte să ne vorbească despre Băsescu. Insistenţa cu care abordează de mai bine de 120 de zile acelaşi subiect este deja plictisitoare. Partea proastă este că chiar dacă au dreptate orice text repetat la infinit îşi pierde nu numai interesul dar şi sensul, se banalizează, intră din sfera interesului în sfera stresantului. Întri pe Antena 3 şi vezi titlul „Traian Băsescu… lugu lugu „îţi spui „ a tot despre Traian Băsescu” şi schimbi canalul. Culmea culmilor, doamna Kovesi este invitată la  televiziuni  pentru a vorbi despre… lupta anticorupţie, sau mai clar lupta anti-Băsescu. După ce din 2012 s-a tras în ea cu mitralierele antiaeriene acum este chemată să povestească despre lupta ei cu sistemul ticăloşit al lui Băsescu. Mâine, când Elena Udrea va lovi direct în Băsescu, o vom vedea şi pe ea mare eroină a domnilor Gâdea şi Badea cei doi papagali care acum se laudă că ei de mult spuneau cine e Băsescu dar nu i-a crezut nimeni. Dacă se va continua în ritmul acesta, lumea va ajunge să îi ia apărarea lui Băsescu, aşa cum i-a luat apărarea lui Becali. De la infractor la victimă a sistemului juridic nu este decât o virgulă.

Băsescu ordonă, Cristoiu execută

Dar pentru că atât PSD-ul cât ş PNL-ul vor să scape de Băsescu cu mâna propriilor lui acoliţi, toate televiziunile au început să tragă, dar cu ricoşet. De la un timp, cu cât se strânge laţul în jurul foştilor acoliţi, cu atât se strâng şi celelalte televiziuni în jurul lui Băsescu, crezând că gata, i-a venit sfârşitul şi trebuie să fie şi ei la pomană sau la aruncat o mână de pământ pe copârşeul politic. Părerea mea este că se înghesuie degeaba. Băsescu se poate preda, dar nu moare. Când se va preda Băsescu, vor muri alţii. Ultimele declaraţii şi atacuri la adresa sistemului juridic pe care până acum l-a format, îndrumat şi lăudat par a fi doze de nesimţire sau tupeu de ordinar. Nu este aşa, este doar un calcul şi un avertisment pe care nu l-ar fi transmis dacă nu ar fi avut cu ce să îl susţină. Băsescu nu pleacă la vânătoare fără gloanţe.
Aşa zisul interviu sau discuţia cu Cristoiu, nu s-a făcut chiar aşa la întâmplare. Piticul atomic nu a pus întrebările lui Băsescu aşa că ar fi avut el o nelămurire, ci pentru că a fost pus să le pună. Băsescu nu ar fi putut să atenţioneze pe cele două doamne din justiţie că el le-a pus în funcţie, fără să atragă oprobiul public şi fără să semene a „ nu uitaţi că eu v-am numit domnule chestor.” Oricum toată lumea ştie că acesta este mesajul, că răspunsul lui este un avertisment, dar oficial este totuşi un răspuns la o întrebare, nu un apel personal. Iată deci că mai sunt păpuşari care încă mai joacă după cum cântă Băsescu, pozând în jurnalişti „independenţi”. Să fim serios, Cristoiu a fost este şi va rămâne un oportunist gata să mănânce orice dacă este bine garnisit.

Cui îi e frică de Băsescu?
Acum să revenim la tupeul lui Băsescu. Cine crede că acesta face atâta scandal pe tema injusteţii justiţiei (în paranteză fie spus chiar are dreptate), de dragul ochilor Elenei Udrea, se înşeală. Am mai spus şi o repet, pentru Băsescu, în afară de familie nimic nu a contat niciodată. Oamenii de care s-a folosit au fost protejaţi atunci şi cât a avut nevoie de ei. Stolo ştie de ce. Cine crede că acum încearcă să o apere pe Elena Udrea se înşeală, el de fapt încearcă să se apere pe el. El nu de grija Elenei sare la gâtul lui Kovesi sau a sărit la gâtul CIA, ci de dragul lui. Elena este gata să dea totul pe goarnă, până la urmă va ceda, ea a fost băgată la mititica pentru a nu vorbi prea multe despre ce nu trebuie şi pentru a spune ce trebuie despre cine trebuie. La această oră în această fază a jocului nimeni nu este sigur pe soarta sa, nici chiar cei care sunt călare pe situaţie. Nici doamna Kovesi, cea atât de lăudată de Băsescu cândva nu doarme liniştită, pentru că dacă Băsescu i-a dat măcar odată un ordin sau indicaţie ilegală iar ea l-a executat, sunt convins că Băsescu are dovezi, şi acum, prin intervenţia făcută „în scârbă” Băsescu o avertizează că dacă se va lua de el sau o va forţa pe Elena să îl dea în gât, el, cel care a numit-o are ac de cojocul ei. Este un nou şantaj de tipul celui pentru care are un dosar penal, numai că doamna Kovesi nu îşi permite să spună că se simte şantajată pentru că atunci ar trebui să răspundă pentru ce anume. Doamna Firea a putut spune că era şantajată cu serviciul soţului primar, dar doamna Kovesi cu ce să spună că e şantajată? Cu Coldea? Şi asta ar fi destul de „nepotrivit” pentru ea.

guantanamera ..

Castane fierbinţi căutăm mână care să ne scoată
Cât de departe va merge Băsescu, dacă a ajuns să şantajeze aproape pe faţă pe şefii DNA şi ICCJ ? Părerea mea este că va merge până în pânzele albe câtă vreme este vorba de viaţa sau libertatea lui, chiar până la a se autodenunţa (şi a scăpa astfel nepedepsit) dacă asta va rămâne ultima opţiune, spunând şi chiar probând că s-a folosit de cele două doamne în diferite ocazii pentru procese politice. Că este în stare să facă asta o dovedeşte faptul că acum a declarat că a fost informator al securităţii spunând că nu are cine ce să îi facă. Deci atâta vreme cât ştie că este absolvit de vină, va spune şi ce nu a făcut, numai să îşi lovească adversarii chiar dacă a condus prin ei. Cine spune că acum minte, nu vrea să vadă adevărul. Să fim serioşi, de ce atunci când Băsescu era la putere şi se spunea că manevrează justiţia toată lumea credea, deşi nu exista nici o probă, iar acum când există probe şi o spune chiar el, nu vrea nimeni să creadă, pentru că asta ar însemna să cadă mai întâi exact cei care i-au făcut jocurile şi acum le fac pe ale altora. Cei care acum se folosesc de sistemul creat de Băsescu, sistem cu care vor să îl înfunde pe el de fapt, vor ca mai întâi să cadă Băsescu, apoi vor vedea ei ce fac şi cu cei care l-au slujit. Nu cred că vor reuşi, Băsescu nu moare până nu distruge tot şi are date să îi distrugă pe toţi, din cauza asta toţi încearcă să o facă pe Udrea să vorbească, ca să nu se răzbune Băsescu pe ei. Toţi ştiu că cine dă în Băsescu, cade odată cu el şi nimeni nu vrea să taie craca Băsescu pentru că asta înseamnă să îşi lege o piatră de moară de gât. Eu sunt convins că undeva într-un viitor mai apropiat sau mai îndepărtat şi maurul Kovesi va avea soarta maurului Bica dar deocamdată este încă nevoie de ea pentru a da jos cu Băsescu şi alţii de pe lângă el sau de pe lângă alţii. Să nu uităm că un procuror militar a fost avansat la gradul de general de Băsescu atunci când a muşamalizat accidentul KOCO. Ei bine, Băsescu ştie de ce l-a făcut general şi sunt convins că are şi mijloacele necesare să îl facă să vorbească la nevoie.

Preşedintele concediului bine făcut
Din cauza asta eu cred că Băsescu are şi va mai avea tupeu, aşa cum a avut tupeu să se ascundă la Scroviştea şi va rămâne acolo atâta timp cât va vrea el, pentru că iată, Iohannis ştie să coabiteze, el şi-a obţinut Vila Lac 3, a plecat şi în concediu. La întoarcere va scrie o nouă carte, „Preşedintele concediului bine făcut!” Să mai spună cineva că Iohannis se mişcă încet. Nu au trecut nici 3 luni de muncă şi iată-l în concediu. Da, ăsta da preşedinte, tace şi face .. concedii în Madeira.

Folclor

Revenind la celălalt preşedinte, cel jucător, nu mutul, rămân la părerea că Băsescu nu va intra în puşcărie pentru că are prea mulţi procurori şi judecători la mână şi dacă el este arestat, va trebui să fie arestaţi apoi cam jumătate din cei numiţi de el în justiţie, ca să nu spun toţi. Băsescu nu are numai tupeu, are şi probe. Cine are curaj să îl nominalizeze şi să îi pună un dosar penal în spinare, altul decât dosarul Firea în care nu va fi condamnat, trebuie să îşi facă mai întâi rezervare şi să îşi angajeze zugrav. Nu se miră nimeni că DNA-ul îl arestează preventiv pe Vâlcov dar îl cercetează în stare de libertate pe Băsescu, cel care are date primite de la serviciile secrete şi cu care poate să şantajeze nu numai indirect pe oricine? Bineînţeles, nimeni nu are curaj, pentru că nimeni nu vrea să sară în faţa trenului. A devenit o cutumă ca de câte ori un personaj de calibru este „ interpelat” de un pretin pe un subiect subţire, să spună că „ nu îl interesează „ ce spune cutărică, dar nu spune niciodată dacă e adevărat sau nu ce se spune. E atât de evident încât nici nu mai este sesizat. A intrat totul în folclor, deja nu mai vedem realitatea nu mai sesizăm anormalul ne uităm chiorâş la cei care mai au bun simţ şi ne mirăm că mai există.

Îb final, cu dedicaţie, se ştie pentru cine .. Los Paraguayos…

 

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

2 Raspunsuri la Tupeul lui Băsescu şi folclorul

  1. Vali Steriade

    Ba[secu] e protejat si de perciunati stapanii coloniei .Sau credeti ca Basescu de capul lui cerea praduirea metalelor rare si otravirea cu cianura de RMGC ,gaze criminale de sist pe 70% din teritoriu ,imprumuturi inrobitoare de la FMI la BNR pentru ”a sustine” moneda amerloca ,etc.Toate i s-au transmis iar el a executat in contrapartida ca sa ”uite ”’ amerlocii de traficul cu armament facut de guvernatorul Basescu cu Victor Bot .Daca Basescu ar ciripi ar fi toata lumea in strada iar stapanii coloniei care controleaza tot in colonie prin [ perciunatii, Basescu ,Ilescu .Isarescu ,Naum Ponta , Helvig ,Melescanu ,Sova ,Newlander Roman, etc ]nu vor decat sa praduiasca resursele gratis nu”revolutii” in coloniile lor cumparate de la politicienii romani tradatori de tara[colonie acum] .

  2. ifrim

    A3 piseaza subiectele matrozului la ordinul varanului ,probabil din punguta acestuia se alimenteaza plasticele bancare,iar daca odata cu fostul stapan al inelelor pica binomul si ce Livii mai sunt tara merge inainte,inlocuitorii la cda abia asteapta sa promoveze!

Statistici T5