Săptămâna nesimţirii

Categoria Actualitate, Opinii, Politica

nesimtirea
A trecut Săptămâna Patimilor, la români săptămânile nu mai ţin 7 zile, ţin numai câte trei, ca orice minune, pentru că sunt atât de multe încât nu mai e timp să stai câte şapte zile pentru o minune.
Becali a înviat, dar tace şi face
Avem veşti minunate pentru români, au început să iasă scriitorii afară din edituri. Gigi Becali a fost eliberat după ce a juruit că nu va mai face politică, nu va mai da declaraţii în presă legate de afacerile altora şi justiţie şi îşi va vedea, aşa cum a spus şi domnul Iohannis, de treaba lui, cu responsabilitate. Să nu uităm că el a fost primul care a vorbit despre corupta Alina Bica şi nu l-a luat nimeni în seamă, ba a fost băgat la răcoare probabil ca să nu vomite tot. Deci de acum poate să cumpere pământuri de la cine vrea el, să le vândă cui vrea el, că doar asta ştie să facă cel mai bine, dar să îşi ţină gura. Eu cam asta am înţeles din condiţiile eliberării lui.
Parlamentarii îşi dau legi reparatorii
Senatul României a respins proiectul de lege privind interzicerea secesionismului în România. Cine spune că de la ruşi vine ploaia? Nu domnii mei, indiferent ce ar veni, de unde ar veni, dacă nu există trădare, nu are sorţi de izbândă, aşa că să nu mai dăm vina pe alţii că ne taie domnitorii, că intimidează ţara cu guverne provizorii, răul stă în noi, e printre noi, ne mănâncă din interior.
Tot senatul României se zbate să facă dreptate până la capăt şi să redea românilor demnitatea şi pierdută pe treptele Casei Poporului pe timpul guvernării Boc. Aşa spune domnul Calimente despre proiectul legii pensiilor suplimentare ale parlamentarilor. Aşa cum şampania este o băutură pe care o bea clasa muncitoare prin reprezentanţii ei, şi salariile şi pensiile românilor cresc prin cele ala reprezentanţilor lor. Curat nesimţire coane Fănică. Asta numesc ei, acţiune reparatorie, intrarea în normalitate, europenizare. Când e vorba de venituri, privilegii, imunităţi pentru ei, parlamentarii vor să se alinieze la normele europene. Când e vorba să muncească, chiulesc româneşte, că la asta se pricepe tot românul.
Uitucul Băsescu
Băsescu şi-a propus să revină în forţă în viaţa politică pe care cândva spunea că o va abandona, dar cine l-a crezut? După ce săptămâna trecută critica justiţia , DNA-ul, CIA, sau mai bine spus trăgea semnale de alarme amintind unor foşti protejaţi şi protejate că el le-a pus pe scaun, săptămâna asta a trecut la poate Cotroceni şi critică actul de coabitare al lui Iohannis cu Ponta. Păi nu înţeleg, nu era el cel care umbla pe la Bruxelles cu actul sub braţ ca să arate mai marilor lumii şi mai proştilor români că el a bătut palma cu Ponta şi vor respecta justiţia, adică unul numeşte la DNA, altul la Procuratura Generală, unul la DIICOT, altul la minister? Nu mai dau citate acum cu declaraţiile privind coabitarea. Dar mister Băsescu după ce a uitat cine a instituit actualul stil de justiţie şi cine l-a pus pe Coldea în falca lui Kovesi, uită şi că tot el a inventat instituţia coabitării. Să fii sănătos nene, multă nesimţire îţi trebuie să te dai lebădă. Stai liniştit, nu purta grija Mutului, bucură-te că a rămas Ponta acolo să îl macine. Dar ştiu că ai tupeu Traiane, să spui că dacă erai tu preşedinte în locul lui Iohannis, Ponta nu apuca nici Crăciunul la Victoria. Eu aş zice că dacă nu erai tu, nu ajungea la Victoria, nu-i aşa că-i aşa ?După ce ne-a vorbit despre cruzimea închisorilor CIA dar din alte ţări, nu din România, mai are să ne vorbească şi despre traficul cu armament  dar altul nu cel românesc, ca să fie treaba oablă.

După ce ne-a vorbit despre cruzmea închisorilor CIA dar din alte ţări, nu din România, mai are să ne vorbească şi despre traficul cu armament la CIA, dar altul nu cel românesc, ca să fie treaba oablă.
Congresul UDMR
UDMR-ul a avut Congres şi l-a reales pe Hunor Kelemen. La eveniment au participat şefii de partide din Parlament care nu ştiu alte cuvinte ungureşti decât „Szeretlek”. De măi Alina, atâta ştii, atâta faci, pardon, spui. Poate să confirme şi Mişu. Păi ca să obţii voturile UDMR la o eventuală moţiune de cenzură trebuie să prestezi ceva mai mult, că pădurile nu se doboară aşa cu un topor blonzi şefi de partide. Întrebaţi-l doamna Gorghiu pe mister Verestoy cam câte drujbe i-au trebuit ca să defrişeze Transilvania şi apoi înmulţiţi cu cât vreţi dumneavoastră dar după sistemul Anastase şi veţi vedea cam cât trebuie să daţi ca să ajungeţi la putoare, pardon, putere. Cu aceeaşi ocazie, domnul Ponta în lipsă de altceva o dă din nou pe glume şi spune că în 2011 ani la precedentul Congres la Oradea i-a rugat pe şefii UDMR să iasă de la guvernare, dar nu au ieşit. În 2013, la Miercurea Ciuc i-a rugat să intre la guvernare dar ei au intrat şi apoi s-au făcut că au ieşit. Ei bine, domnul Ponta vrea să pară inteligent, arătând că învaţă din greşeli şi acum nu i-a mai rugat nimic, fiind convins că oricum vor face cum e mai bine pentru ei. Proastă concluzie domnule Ponta, în felul ăsta daţi dovadă de slăbiciune şi acceptarea a şantajului. Eu în locul dumneavoastră le-aş fi spus că pentru a evita acest joc nu i-as mai fi acceptat niciodată la guvernare şi aş fi umblat puţin şi pe la Constituţie şi legea electorală, să vedem dacă partidele etnice sunt legale şi în primul rând să aflu dacă UDMR este partid sau ONG. Şi ca să dea cu mucii în fasole total, domnul Ponta a regretat că doamna Biro nu a fost admisă de Băse ca ministru al culturii, el declarând că oricând ar fi gata să o numească la Cultură, că cică ar mai fi rămas ceva de defrişat şi nu are încredere în nici un român. Noroc cu Băse, că cine ştie, poate am fi avut ocazia să o ascultăm pe doamna Alina Gorghiu ţinându-şi discursul în maghiară. Iştenem, Istenem!
Să nu îl uităm pe Iohannis
Santo Klauss intenţionează să cheme iarăşi şefii grupurilor parlamentare să îi tragă de urechi pentru ascunderea lui Şova. Ciudat, când au fost ascunşi Vosganian şi Vereştoi, sau când a plecat Marko Atilla, domnul Iohannis nu a avut nici o reacţie, nici măcar pe Facebook ul personal care este populat de România lui. România lui se ridică acum cam la 1500000 de români şi este în staţionare. Pentru ei scrie „Iohannis” toată ziua pe pagina aia de ai crede că altceva nu face toată ziua. De răspuns nu răspunde la comentarii, mai ales la întrebările incomode, că nu îl lasă părinţii. Ascultător copil Iohannis ăsta, nu iese el din vorba ălor mari nici să îl pici cu ceară de parchet. Deci spuneam că va convoca Consiliul de coroană pentru a discuta problema imunităţii imunilor. Să ne amintim ce efect a avut precedenta chemare, cea în care dezbătea bugetul armatei? Nici una, că nu i-au dat voie părinţii de la Bruxelles. Ce efect va avea acum aceasta? Nici una, mai ales că unii din cei chemaţi nu vor veni, având altceva de făcut. Nu a spus el să îşi vadă fiecare de treaba lui cu responsabilitate? A spus. Uite că asta fac, îl lasă să vorbească la pereţi, că asta e treaba lui.
Dacia pune condiţii nesimţite
Cică conducerea Dacia ameninţă că dacă nu i se satisfac condiţiile, pleacă în Maroc, şi pune presiune pe guvern. Când am mai auzit noi asta? Ce cer de fapt cei de la Dacia? Păi cer în primul rând construirea autostrăzii. Până aici OK, e trecută în contract. Dar mai departe şchioapătă. Pentru că domnii de la Dacia, societate privată, cer guvernului să ia măsuri împotriva sindicaliştilor care protestează de ceva timp şi cer salarii europene, aşa cum vor şi parlamentarii pensii europene. De ce să se bage guvernul şi să constrângă sindicatele? Conform cărei legi? Are guvernul dreptul să intervină între sindicate şi patronate în favoarea uneia din părţi? Aşa e în Franţa? Apoi ce mai cer cei de la Dacia? Cer guvernului să determine românii să cumpere Dacia. Să vezi şi să nu crezi. Ce treabă are guvernul cu asta? Şi ce să facă, să dea o lege prin care să declare că Dacia este cea mai bună maşină din lume sau poate singura şi românii nu au voie să cumpere altceva? Să mărească taxele pentru achiziţionarea altor maşini mai bune şi mai ieftine?  Domnilor manageri, înţeleg că nu vă duce capul să faceţi o maşină care să fie dorită şi cumpărată de toată lumea, dar nici atâta minte să nu aveţi să nu vedeţi cât de ridicoli şi absurzi sunteţi? Eu i-aş spune curată nesimţire!
Acum să trecem la nesimţirea 2. Prin februarie 2014, Băsescu lansa zvonul că Dacia se mută în Maroc, dacă nu i se face autostrada promisă. Imediat Ponta a sărit că nu e adevărat, că Băsescu vrea să îi facă rău, că dimpotrivă, Dacia se extinde la Mioveni şi va trece la fabricarea de motoare euro 6.
Spunea domnul Ponta atunci: „Grupul Dacia-Renault e de departe unul dintre liderii importanți, o societate fundamentală pentru economia României și, dacă vreți, și psihologic. E atât de importantă, încât nimeni nu-și poate imagina România fără Dacia”
Dar acum câteva zile, lucrurile se schimbă, domnul Ponta începe să vadă România fără Dacia. După ameninţarea, sau şantajul conducerii Dacia, domnul Ponta se conformează şi începe să tragă în sindicalişti. Întrebat ce crede despre protestele celor 7000 de angajaţi Dacia, care spun că nu îşi primesc salariile din cauza neconstruirii autostrăzii, domnul Ponta are tupeu: ”Hai sa fim seriosi. Eu ştiu că sunt pe profit“. Am observant că de câte ori i se pune o întrebare despre ceva ce nu a făcut sau a făcut prost, domnul Ponta cere să finm serioşi. Dar el când este serios, când spune că Dacia nu pleacă, sau când ne ameninţă că pleacă dacă nu încetează grevele?
”Eu mai ştiu că, dacă o mai ţin în mitinguri, o să se mute producţia in Maroc!”
Deci el vede paiul din ochii sindicaliştilor, dar nu autostrada din ochiul lui. Asta ca să poată spune că nu din cauza incompetenţei guvernului şi a banilor de autostradă mâncaţi de oamenii lui a plecat Dacia, ci din cauza sindicatelor. Mare nesimţire.
Nici nu ştiu a cui nesimţirea este mai mare, a lui sau a celor de la Dacia?
Iată de ce spun eu că săptămâna asta a fost săptămâna nesimţiţilor. Nici nu ştiu cui să dau diploma, lui Băsescu pentru uitare, parlamentarilor pentru legile europene, lui Ponta pentru glumele de la Congresul UDMR, lui Iohannis pentru miopie în cazurile Marko, Vosganian, Verstoy, conducerii Dacia pentru şantajul la adresa guvernului, sau iarăşi lui Ponta pentru atitudinea faţă de sindicalişti? Mă ajută cineva?

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

2 Raspunsuri la Săptămâna nesimţirii

  1. ifrim

    A nu aparea discriminarea tipariti mai multe diplome!

  2. ionescu

    Celor de la Mioveni nu cred ca li se poate imputa ca cer ceva la care trebuia guvernul de mult sa ii rezolve,caci in fond este o investitie importanta care rezolva multe probleme.Ei fac ce stiu,adica masini,iar daca aceasta autostrada le-ar rezolva unele din problemele care ii fac sa piarda bani mi se pare corect sa apeleze la cei care iau decizii de acest gen,adica guvernul.