România anului 2015

Categoria Actualitate, Opinii, Politica

iohannis si ponta
Uite demisia nu e demisia
Premieră. Pardon premier. Premieră cu un premier. În România un alt premier PSD dar de data asta încă în funcţie, deci la putere, nu trădat şi destituit de la conducerea partidului ca Năstase, ci încă tânăr şi ferice, este cercetat penal.
Declaraţia lui Ponta la aflarea veştii, a fost că el nu crede că în 2015 se dau jos guverne cu ajutorul justiţiei. Victor Ponta ori este naiv, ori prea înfumurat, ori prea prost .. informat, ori toate la un loc.
Declaraţia lui Iohannis, care ar fi trebuit să ia o decizie, a fost că România se află într-o situaţie grea şi o criză politică nu e de dorit. Ce înţelege el prin criză politică? Din declaraţia sa reiese că o criză politică ar fi situaţia în care el ar vrea să ia puterea, să schimbe guvernul dar fără să facă nimic, iar Ponta nu vrea să plece de bună voie. Aşa că pentru a evita acest aspect, în loc să pună mâna pe prerogative şi să declanşeze procedura de suspendare a premierului, aşa cum s-ar întâmpla în orice ţară civilizată şi aşa cum ar face orice preşedinte cu grossen bile, domnul Iohannis îl cheamă la palat şi îi cere să se dea cu burta de pământ, că altfel el nu are nici o şansă să schimbe guvernul şi majoritatea parlamentară. Să fiu sincer nici nu mă aşteptam la altceva din partea domnului preşedinte, el nu e în stare să facă ceva, nici bine nici rău, el doar incearcă să îi facă pe alţii să facă sau să nu facă. Dar nici din partea lui Ponta nu mă aşteptam să îşi dea demisia deşi cândva spusese că dacă numele său va apărea pe un dosar penal îşi va da demisia. Nu ar fi fost el dacă şi-ar fi respectat cuvântul.
Trafic de influenţă?
Pe de altă parte, domnul Iohannis a dovedit că stăpâneşte şi domnia sa tehnica judecării cu două unităţi de măsură. Când era vorbă să ceară demiterea unui apropiat al dânsului, domnul Johannis spunea că demisia este un act unilateral care ţine de voinţa celui în cauză şi domnia sa nu poate cere aşa ceva. Dar acuma l-a chemat pe domnul Ponta şi i-a cerut să îşi prezinte demisia. Păi dacă este un act unilateral, de ce încearcă să influenţeze acest act? Nu cumva ne aflăm în faţa unui act de trafic de influenţă? Mie mi se pare că fapta  întruneşte toate elementele, pentru că dacă Ponta îşi dă demisia ca urmare a cererii şi presiunii domnului Iohannis, acesta şi grupul său, respectiv PNL, vor avea de câştigat şi vor obţine majoritatea parlamentară şi conducerea guvernului, deci iată şi avantajul material. Ne aflăm cumva în faţa primului motiv de suspendare a preşedintelui? Dacă preşedintele ar fi dar curs prerogativelor constituţionale, ar fi fost scutit de orice interpretări şi învinuiri, dar laşitatea sa îi poate aduce o învinuire deloc plăcută.Fără nici o îndoială, Iohannis încearcă să forţeze demisia lui Ponta prin toate mijloacele posibile, presiuni mediatice, juridice, de palat, de imagine, pentru că a realizat că altfel nu are nici o şansă. Până la urmă va reuşi dar pe spinarea cui au loc aceste lupte politice?
Dar întrebarea care se pune, este dacă putea declanşa procedurile de suspendare a premierului. Legea 115/1999 ne spune că preşedintele poate declanşa procedurile de demitere a premierului dacă acesta a comis ca premier acţiuni penale şi este cercetat penal pentru aceste fapte. Este adevărat, Ponta este cercetat penal pentru fapte comise înainte de a fi premier, dar aceste fapte nu fac obiectul suspendarii. Iar pentru a fi cercetat penal pentru faptele comise ca premier, respectiv numirea lui Şova în funcţia de ministru, este nevoie de acordul Camerei Deputaţilor, mai ales că este şi deputat, iar acest acord încă nu există, deci nu poate fi cercetat. Ce spunea domnul Zegrean despre măreţia legii ? Pe româneşte spunea că Parlamentarii îşi votează legi care pot fi interpretate în favoarea lor. Bun, atunci, dacă oficial nu are motiv să îl suspende pe Ponta, iar demisia este un act unilateral, de ce se amestecă domnul Iohannis, ca să vadă românii că el se luptă cu corupţia? Mie mi se pare că se luptă cu Ponta, caci daca ar vrea să lupte cu corupţia, ar începe cu cea din imediata apropiere, cu cea din justiţie, apoi din PNL că îi sunt mai aproape.
Cine schimbă guvernele în România?
Acuma nu ştiu de ce mai apare pe sticlă şi doamna Kovesi să spună că nu este nici o legătură între urmărirea penală a lui Ponta, moţiunea de cenzură şi acţiunile DNA. Practic intervenţia doamnei Kovesi se vrea un răspuns la opinia lui Victoraş, cum că în 2015 nu se schimbă guvernele cu justiţia. Capisci signor dottore?
Dacă mai este cineva în România care să nu vadă cât de putredă este societatea românească de astăzi, se poate duce pe Lună, poate nu vede pădurea din cauza copacilor. De pe Lună sigur se va vedea Marele Zid al corupţiei din România, zid care se închide şi se deschide de fiecare dată în funcţie de semnalele care vin de la Cotroceni.
Bate şaua să priceapă iepele
Cine crede însă că cercetarea lui Ponta este iniţiată pentru Ponta, se înşeală. Dosarul Ponta este un fel de bate şaua să priceapă iapa. Avizaţi de acest dosar nu sunt nici Ponta, nici cei din PSD care pentru început vor face scut în jurul lui apoi o vor lăsa mai moale, pentru că nici unul nu este curat, cei avizaţi de fapt sunt cei din UNPR şi UDMR, căci cu Ponta sau fără Ponta, dacă parlamentarii din cele două partide vor ţine aproape de PSD, toate eforturile lui Iohannis şi ale DNA sunt inutile. Deci şefii şi parlamentarii din UNPR şi UNPR sunt avertizaţi că dacă Ponta poate fi cercetat, pentru ei nu e nici o problemă, nu îi va scăpa nici o imunitate. Ce vor face cele două partide?
Oprea cel care mereu s-a gândit la “stabilitatea ţării” va intra în hora declaraţiei lui Iohannis şi va da dosul să scape ţara de criză, el fiind mereu pentru stabilitate politică. Apoi să nu uităm că dacă preşedintele îl va suspenda până la urmă pe Ponta, Oprea va fi premier interimar şi cine ştie, poate vom avea un guvern de coaliţie condus de Oprea, de ce nu? Nu degeaba îi ridică Dogaru osanale pe pagina SCMD.
UDMR-ul va merge pe aceeaşi linie a intereselor de grup, pentru ei nu a fost niciodată o problemă cine a format guvernul, ei au fost mereu în căruţă pe scaunele din faţă sau mai în spate.
Până unde va merge războiul?
Întrebarea este ce va face Ponta, sau mai bine spus care este preţul pe care îl vor plăti românii în această luptă. El a mers pe ideea că Iohannis este slab şi nici nu ştie nici nu poate lua măsuri radicale. Da, aşa este, dar uite că Iohannis este suficient de parşiv pentru a acţiona prin terţe persoane, fie că se numesc diaspora, fie DNA, fie ONG-uri, fie.. populaţie fie Koco.  Vom asista la bătălii în stradă între oamenii lui Ponta şi ceilalţi? Orice este posibil, toţi actorii sunt suficient de lipsiţi de griji faţă de români ca să facă din lupta pentru putere o bătaie între români.
Ponta va mai încerca o perioadă să tergiverseze, să amâne plecarea, dar ştie că nu va mai apuca alegerile din 2016 ca premier. Şi poate în sfârşit a înţeles că în România anului 2015, justiţia încă face legea, nu Parlamentul şi nici Guvernul, pentru că toate aceste instituţii sunt formate din oameni corupţi care se urmăresc unii pe alţii, uneori merg mână în mână, alteori se mai faultează, îşi mai pierd funcţiile, uneori libertatea dar nu averile şi nici obiceiurile.
Să vedem cine termină primul gloanţele. Oricum, o concluzie este clară, coabitare cu sila nu se face, şi dacă coabitare nu e, niici guvern nu e. Din păcate din nou procurorii fac şi desfac alianţe politice, guverne, majorităţi parlamentare. Dacă ar face-o pe baza propriilor convingeri şi probe, nu ar fi nimic rau, dar din păcate astea se întâmplă la ordin, indiferent al cui.

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

17 Raspunsuri la România anului 2015

  1. calin

    Pana la un punct, putem vorbi de joc politic democratic, stat de drept si suprematia legii. Problema e … momentul ales! Se merge prea departe si scaunele sunt mai importante decat tara. Ma tem ca s-au deschis doar doua drumuri: prostia romanesca si tradarea (al dracului cum seamana cu o lovitura de stat).In primul caz, ramanem, ca deobicei, cu pantalonii in vine si, foarte probabil, daca mai apucam, ne vom sterge cu un somoiog de urzici. Va rade de noi, cu gura pana la urechi tot rasaritul cel vestit, care, cu aprobare, se va infrupta putin, asa ca la un desert…In al doi-lea caz, vad ca apusul interpreteaza ziua de azi ca fiind „interesanta”. Cu zambete pe sub musteata se pare ca aproba pasii, care corespund manevrelor pe sub masa, iar romanii se vor trezi cu casa modificata conform noului proiect din care va avea de castigat domnul Estvest.Sa fie atat de tampiti cei din opozitie sa incerce schimbarea acum, si cum? Fara sa se gandesca ca pot fi acuzati ca fac jocul unei puteri care abia asteapta sa profite de un teren arat, fertilizat, insamantat si irigat, se pare, destul de bine(nu de noi, ca suntem prea prosti si lacomi sa ne mai uitam la ce avem sub talpi). Incep sa-mi fie rusine de natia din care fac parte. Imi cer scuze acestei tari ca am jurat sa-mi dau viata pentru ea…nu va fi nevoie! Ma omoara, cu zile, confratii care au jurat cu mana pe biblie… ca-mi va fi bine.

  2. luminita

    sa ii ia dracu pe toti , se bat hotii intre ei poporul e prostit se alege praful de tot

  3. ionescu

    Ponta a gresit cind a dat idei DNA-ului,adica de a-si da demisia in cazul ca i s-ar deschide un dosar penal,acestia au facut treaba asta ca sa scape de el cu „ajutorul lui”.Prostimea asa crede ca ar fi o lovitura de stat sub „acoperire”Morometii nostri nu sint timpiti…desi asa i-ar vrea cineva….

  4. răspopitu

    KWI trebuie să se decidă…Demisia ori este un act unilateral,ori i se cere celui/celei vizat/te,altfel în capul său este o învălmășeală non nemțească!

  5. Pe de alta parte si Iohannis are dosare penale blocate de imunitate si nu si-a dat demisia nici din functia de primar pe cand era cercetat si primar…Acuma da lectie de morala?

  6. raspopitu

    Teama mi-este ca neamtul KWI (presedintele facebook) va fi o alta crunta dezamagire ptr.acest popor….Prioritatile sale pana acum,au fost (o parere personala) vacantele,locuinta Lac3 (de parca vorba unui clasic ar fi stat sub o foaie de cort),cele doua carti scrise,institutia primei doamne,costumele versace,armani,fudulia plinului de sine,suficienta lucrului bine facut,demolarea guvernului actual,protejarea incapabililor din justitie (CSM,ICCJ) etc.Cam multe ptr.doar 6 luni de mandat !

  7. luminita

    iohanis este un avar , a adunat case ca sa ce? are copii . ce face cu ele? aaaaaaaa are de luat chirii , sa ii fie rusine , acum se lafae in case -vile superbe de la stat si asta se imbogateste pe nedrept , curand va acea si salariul cel mai mare . asta a vrut , de aceea ii apara pe aia care l-au adus la guvernare ,sant la fel. pacat de poporul asta tavalit si mintit de toti , nu vedeti ca lichelele au si iesit pe strada ca serpii pai sa li se dea la cap ca asa ar merita hotii dracului

  8. luminita

    da da nu la guvernare ci la carma tarii .malai mare ce e

  9. luminita

    pai cum sa nu vrea putera prin partidul care l-a adus la putere ,cand au datorii enorme de la alegerea lui din noembrie , cand nu au bani pentru alegerile viitoare ,astea sant motivele pentru care vrea PARTIDUL lui , are de platit alora de l-au sustinut si masluit voturile din diaspora ,,, de aceea vrea sa puna iar mana pe tot , si sa vedeti atunci ce vor face cu legile ,,,,,dar sa speram ca nu se va intampla asa , asa incat actualul guvern sa organizeze alegerile viitoare ,sper in mod cinstit ,,,, astia au iesit ca serpii la drumul mare asa ca atentie sant flamanzi si periculosi …….dar veniti joi 11 iunie in piata victoriei impreuna cu cadrele militare disponilizate vin si pensionarii civili ,au si ei de spus ceva ,sa mergem sa nu li se insceneze provocari ..

  10. Doamna Eufrosina, sunteti mandatata sa vorbiti in numele militarilor disponibilizati?

  11. ifrim

    Exista si varianta ca Eufrosina,Luminita sa posede grade militare active folosind intentionat greseli gramaticale,ortografice,de exprimare cu scopul de a incita,analiza starea de spirit a militarilor de orice categorie,daca ma-nsel scuze cu plecaciune iar de nu sa-i iubesc in gurita!

  12. Orice este posibil..

  13. luminita

    greselile nu sant gramaticale ,sant de tasta mea defecta , nu mai faceti aprecieri asa lipsite de adevar , bine atunci , dle neacu sa stiti ca imi pare rau ca vorbiti asa , s-ar putea sa va spun cine sant cu adevarat . la sfarsitul acestei povesi . la iarna 2016 cu bine

  14. luminita

    si nu am vorbit in numele disponilizatilor , doar am repetat ce a spus dogaru , ca va participa la mitingul pensionarilor civil si atat ,dar vad ca ati rastalmacit , se pare ca vaderanjaza parerea altora , asa ca nu mai comentez comentati voi ca santeti ffff inteligenti si sa stiti ca dl acelafrim se pare ca moare de inteligebt ce e .

  15. ifrim

    Povesi,pensionarilor civil,deranjaza,santeti …a dreak tasta!

  16. luminita

    mai ifrim .ma provoci , nu ma face sa itizic vreo doua , de ma tii minte . ia nu mai face pe desteptul ca habar nu ai cine sant degeaba imi zice dl neacsu eufrosina , ca poate folosesc doar acest nume . ca nu e asa , eu doar folosesc , nu imi apartine . soi acum ca s-a terminat cu motiunra sa vedem ce mai barfiti ca legea pensiilor va fii si va fii asa cum a trimis-o guvernul in parlament ,poate cu vreo doua articole reformulate ,esti multumit , mau desteptuile ,ifrim la revedere si la toamna o vara placuta ,

  17. Matei Basaru

    Findcă trăim într-o Românie a situațiilor incredibile, scot la iveală următoarele anomalii :
    ~ Un bolșevic evreu se dă român și în lovitura de stat a kazacilor din kibutz-ul lui Itzik din Moscova, cheamă Armata Roșie să ne scape de comunism, iar lumea îl idolatrizează…
    ~ Un țap ajunge ditamai măgarul peste o Românie plină de oi, unde vinde țigări contrafăcute, aduse de armata ce a jurat credință unui popor sănătos, iar lumea îl idolatrizează…
    ~ Un tătar barbar vine călare pe o Flotă din care nu a mai rămas nimic, după o afacere Mondial de ilegală, și devine Chior-Împărat peste o Românie plină de orbi, iar lumea îl idolatrizează…
    ~ Un evreu mongoloid fură din bancomatele din Paris și din apartamentul celor ce-l găzduiau acolo și devine „Noul Titulescu”…Ucide un procuror ce ancheta caracatița nepoțelului pro-fund corupt al mătușii Tamara, și ajunge liderul unui partid cu apucături nord-koreene, ce-și ejaculează membrii devotați…Fură vila lui Lucrețiu Pătrășcanu din Poiana Țapului și apoi devine Prim-Ministru…Vinde resursele și viitorul unui întreg popor, bate țăranii unui sat uitat de lume, ce își apărau apa, pentru a nu fi otrăvită, iar lumea îl idolatrizează…
    ~ Un limax ajunge, pas cu pas, să aibă 8 case în spate, penultima find Cotroceniul, cu efortul celor din afară, în ghinionul curat al celor dinăuntru, iar ultima find Snagovul, dăruit într-un Oktoberfest continuu de Cavalerii Necreștinătății americane, slugoiului scutier anti-român (mă refer, oare, la Deveselu ?), iar populația îl idolatrizează…
    Văzând cum stau lucrurile cu susul (sasul) în jos, întreb cu uimire pe toți românii…, cum de a avut succesuri tâmpita care le-a legalizat etnobotanicele, iar ei, cum de sunt în sevraj până acum ?
    …întreb și eu, nu dau cu parul…