Reclame și reclamangii

Categoria Actualitate, Opinii

reclama

 

Din Decembrie 2014 încoace am fost invadați de reclame săsești. Imediat după alegeri, o televiziune ne prezenta ”știrile bine făcute”. Acum două săptămâni o televiziune națională încerca să ne convingă că Berlinul este al treilea punct turistic al Europei așa că dacă vrem să ne petrecem concediul undeva,  Germania este cea mai buna alegere. Oamenii ăștia au glume în program. Ce Acropole, ce Turnul Eiffel, ce Alpi, ce Antalia, mergeți în concediu în ”Bârlogul Lupului„  și o să vă simțiți ca în sânul lui Avram.  Păi când președintele nostru scump își petrece concediul prin Statele Unite ale SUA și prin  Portugalia adică cele două state care au făcut o bună afacere cu România cu ceva F16 de mâna a treia, iar premierul prin Statele Dezbinate Arabe,  noi suntem mai fraieri să mergem în Germania? Ăsta e pupinturism nu turism.
Mai nou, tot la televiziuni ne-a invadat adezivul de la Adeplast, care s-a gândit că imaginea sau replicile sasului vor aduce noi comenzi și așa s-au gândit și ei să bage sloganul cu ”lucrarea bine făcută”. Pe lângă faptul că reclama este prost făcută și replica deja fâsâită, căci iată nu au trecut decât șase luni și lumea s-a cam lămurit cât de bine face Iohannis lucrurile, cei de la Adeplast ne-au făcut și dovada pupinturismului bine făcut.Ce să facă, încearcă să se ”lipească” și ei de omul momentului. Dacă adezivul este așa cum spune reclama, o să se chinuie ceva să își dea jos fațada, și adio comenzi noi.  Nu mi s-a părut cea mai inteligentă alegere.
Nu sunt însă singurii care mizează pe caii pur sânge săsesc. Domnii și doamnele din PNL, partidul de suflet al salamului săsesc s-au gândit să o pună de o moțiune pe centură pentru că se termina sesiunea parlamentară și nu aveau nici un gol marcat împotriva puterii. Neavând nici un subiect cu care să rupă inima târgului s-au gândit și ei să reîncălzească o ciorbă săsească care a făcut furori în campanie, grija față de Diaspora. Inutil să mai menționez faptul că ciorba era sleită nici măcar bucătarul șef nu o mai reîncălzise de când a câștigat alegerile așa că rezultatul a fost un fâss de toată jena.
Trebuie să admitem că deși pus în șa de patroni puternici și urcat pe un cal mare, domnul Iohannis, s-a dovedit până acum un călăreț amator, ca să nu spun ageamiu care cu toate pârghiile la îndemână, susținut de binomul Koco, nu a putut încă să modifice majoritatea parlamentară nici să forțeze debarcarea pontănacului,  nici cu ajutorul unor dosare fabricate în disperare de cauză, pe genunchi, nici prin intimidarea aliaților. Oprea deocamdată joacă rolul fidelității, dar nu uită să menționeze că îl sprijină pe Iohannis și o apreciază pe Codruța dar momentan apreciază mult mai mult portofoliul de la justiție pentru că se simțea coasa. Iohannis dacă se va limita la negocieri cu Oprea nu va face nimic, cu Oprea trebuie să joci dur, să îi arăți de ce ești în stare sau să îi pui pe umeri ceva grade, nu să îl întrebi dacă nu ar dori să schimbe partitura sau să cânte la altă masă, el este băiatul de un milion de  membri, partidul cu cei mai mulți ghiocei kaki.  Sunt convins că până la urmă ” interesul național ” îi va schimba direcția lui Oprea dar întrebarea este de câte ori se vor mai face de râs Iohannis și ai lui, până să cadă guvernul. Poate să încerce tot Cotroceniul să mă convingă că dosarele lui Ponta au apărut ca urmare a luptei împotriva corupției, eu nu cumpăr astfel de explicații de doi bani când cererea de urmărire se naște în aceeași zi cu moțiunea. Păi dacă cele două evenimente sunt gemeni siamezi, trebuie musai să aibă aceiași părinți nu? Și dacă au aceiași părinți au și același scop. Cât de prost să fii să nu vezi asta? Cam cât au fost cei cu reclamele care nu au văzut că pariază pe un cal mort.
Dacă tot vorbim de reclame să vorbim și de reclamangii. Penibile, josnice umilitoare și depravate intervențiile celor două entități politice PSD și PNL de a reclama la scundele sau înaltele porți acțiunile părții adverse, motivând că au vrut doar să informeze ambasadele cu situația de fapt. Dar ce, acestea nu au suficienți ziariști, politicieni, analiști, șefi de servicii secrete care să îi informeze, sau dacă au plecat Maior, Hurezea   și alții la post,  gata s-au terminat cioropitorii? Chireac este încă în viață. În plus,  să fim noi serioși, la cât de penetrați suntem informatic și de dirijați,  cred că toate astea se cunoșteau încă dinainte de a se produce. De aici și reacția calmă și lipsită de panică a ambasadelor. Numai piața financiară jonglează cu rata de schimb, pentru că dacă nu ar face-o ar da un exemplu rău pentru greci, moldoveni, unguri, etc.
Că am ajuns la unguri, UDMR-ul este cu un picior în opoziție, se pregătește pentru guvernarea cu PNL după ce va fi convins și Oprea că interesul național s-a schimbat. Oare ce li s-o fi promis ungurilor, ce portofolii mai vor, că mediul sănătatea, cultura sunt deja terminate. Oare  cum s-o simți Crin, cel care i-a pus piciorul în prag lui Ponta când a vrut să bage UDMR-ul la guvernare în 2012? Bine că nu mai este el în fruntea partidului că am fi asistat la o nouă bâlbă plină de jenă ca la semnarea actului de coabitare și numirea lui Kovesi.
Români, stați în case, nu răspundeți provocărilor diferitelor mișcări de ”revoltă” chiar dacă veți vedea că filmează Papahagi, sau vin cu microfonul Turcescu sau Nașul printre manifestanți, că nu se știe cui îi faceți jocurile,  ca în 89, ca în 90, ca în 91, ca în 2012, ca în 2014 și ca de fiecare dată când ați fost manipulați. Dar nici nu dormiți, somnul națiunii naște vânzători. Nu vă lăsați nici prostiți de propaganda unor partide dar nici adormiți de gălețile și măririle se salariu de 0,1 %. Dacă vi se pare că e momentul să schimbați ceva, măcar odată în istorie să o faceți neîmpinși, nedirijați, nemanipulați sau neprostiți de alții.

PS: Rus a dat iar cu mucoasa nazală în fasole.Face el cum face și iese primul de la guvernare, înainte să se termina mandatul guvernelor în care intră.  Să fie vorba de o strategie cu înțeles ascuns sau doar așa e el? Nu știu dacă are pe cineva plecat la muncă sau studii în străinătate, dar îi recomand să nu vorbească de funie în casa spânzuratului, s-ar putea să calce pe cioburi. Prin Grojdibodu, cândva circula o vorbă: să nu spui niciodată despre o femeie că e curvă, dacă nu te-ai culcat cu ea și nici atunci, că poate o iei de nevastă și te faci singur de râs. Poate la ruși o fi altfel.

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

3 Raspunsuri la Reclame și reclamangii

  1. Basaru

    Traim intr-o mare minciuna.Totul nu e decat o mare manipulare in colonia Romanistan.Nimic din ce vedem si auzim in mas media nu are legatura cu realitatea.In mas media controlata total de perciunati( stapanii coloniei) exista o tara ,un popor,democratie,dezbateri libere,guvern,sparlament,etc In realitate nu exista decat o mana de alogeni masoni sau khazari care au toate parghiile puterii si praduiesc salbatic Romanistanul in favoarea celui care da mai mult in conturile stapanilor perciunati de afara.Realitatea e prea urata si prea neagra ca sa poata fi crezuta de populatie .Populatie lasa si amortita la tv cu emisiuni adresate doar trepanatilor de parca toti romanii sunt limitati intelectual .Game over.

  2. ……
    Atac la premier
    ……
    Chiar a vrut să-i facă felu’
    Nepoţelul Uncheşelu’,
    Cel ce îşi piti tetina,
    Preferând-o pe Alina?
    https://www.facebook.com/photo.php?fbid=899327233442061&set=a.480960975278691.105170.100000943785302&type=1&theater

  3. Matei Basaru

    E inutil.. Politicienii romani slugi ale masoneriei mondiale si ale grupului Bilderberg nu stiu decat de frica Iar poporul asta las nu le inspira frica daca au putut scoate si inalta tradare din codul penal…Uitati-va numai la jaful padurilor si jaful resurselor naturale cu redevente in bataie de joc de 4% cand pana si in Africa 50% din compania care exploateaza orice resursa naturala trebuie sa apartina statelor africane ..Si serviciile secrete acum supuse perciunatilor cum sa fie fidele tarii[acum colonie ] cand nu mai exista infractiunea de inalta tradare ? http://glasul.info/2014/07/25/datele-personale-ale-romanilor-sunt-pe-mana-statului-israel/