NICI MODA NU MAI ESTE CE ERA

Categoria Magazin

NICI MODA NU MAI ESTE CE ERA!

(+18 ani ca e bășcălie de pamflet!)

moda

Probabil din cauza vârstei nu mai știu cum să mă îmbrac. Ma uit pe fereastră la oamenii de pe stradă … să-mi fac și eu o idee! Noroc că în fata blocului meu or pus ăștia stația lu’ 47 și, pană vine autobuzul, mă pot orienta dupe cum s-or îmbrăcat alții care s-or trezit mai matinal!

Cu fetele m-am convins! Nu am capacitatea, expertiza, înțelegerea și numărul minim de „neutroni” pe centimetrul pătrat (sau cub?) pentru a înțelege … prin urmare m-am lăsat de mult de apreciat. Nu egzista nicio logica și, de fapt, nici nu e treaba mea … din moment ce n-am fost în stare sa fac și eu o fata! Asta e!

Am înțeles ca e superok (!) sa te duci la Mall îmbrăcată în cămașă albă cu mâneca lunga, pantaloni scurți „de blugi” (dar scurti rău nu așa, adică de la „betelie” pana la tiv cel mult 16 cm) și pantofi negri din piele (tot neagră și ea) cu toc cui de cel puțin 8. De asemenea este musai și obligatoriu sa ai pe mana stanga (știți … figura aia în care brațul sta îndoit la 90 de grade timp de 6 ore cât umbli prin oras) o poșetă sau geanta (sau paporniță) mai trendy, de cel puțin 6 – 8 kg capacitatea nominala, tot în mana stânga „smartfeonul” iar în cea dreapta ochelarii de soare. La fel de obligatoriu este ca atunci când intri la H&M și vrei sa te uiți la o bluza … și vrei s-o vezi desfăcută … sa nu renunți nici la telefon nici la ochelari pentru a apuca bluza de umeri … te doare mintea!

Cu familiile serioase și trecute de 35 de ani care vin tat la Mall în week-end (adică la sfârșitul de săptămâna) „ca sa vadă și copchii aia ce fain și frumos este” … m-am convins! Nu mai trebe să mă uit la numărul de la mașina ca sa știu de unde îs! Amândoi în treningurile cele bune, el alb și ea roșu, musai cu dungi! Normal … adidasi albi sau, pentru cei care mai știe ceva, negri!

Ce ma incita și de aia încerc sa înțeleg e moda pe care „o poarta” tinerii domni … poate mai învăț și eu ceva! Da’ nu cred!

Stăm azi și ma uitam pe geamul de la bucătărie … ca trebuia sa aștept să se încălzească o „zama” … pentru masa de prânz. Văd un el și o ea. Costumație clasica „ofis”! Ea costum deux – pieces negru, cămașă albă, pantofi negri. El costum la fel de negru, cămașă bleu, cravata albastru închis, pantofi de piele și … borseta pe umăr. Trecută peste piept de-i stătea reverul adunat … ca cum purtau pe vremuri porhartu’ aia de la armata (sau pădurarii)! Și nici măcar nu era din piele … de borseta ziceam!

Stăteam zilele trecute la farmacia de la parter (conform zicerii „ce are blocu’ la parter?”) sa iau niște buline de supt. Pe un scaun aștepta un „reprezentant zonal” de la nu știu ce firma de distribuție medicamente pregătindu-se s-o aburească pe fata aia sa mai facă niște comenzi. Îmbrăcat decent, nu am ce zice. Costum ieftin de stofa (de ospatari … de unica folosinta … ceva de genul), cămașă cu pătrățele și pantofi din piele ecologica (cum zice un prieten bun … de linoleum). Da, dar ciorapii albi erau tălpici! Frumos aliniați la egzact 1 cm deasupra pantofului! Pai da! Nu i-am zis nimic sa nu se supere. Ca așa am pățit cu un flăcău care vindea cafea la Starbucks și se lauda ca a făcut doua mastere. Când l-am întrebat și eu … ca omu’ … la care dintre ele a învățat cum se spala scrumierele s-o supărat! Dupe aia nici nu mai voia să mă salute … ca de obicei. Asta e, ce face omu’ cu mana lui …

Alta data, tot la cafeneaua de mai sus … La o masa din vecini un director ii lua interviu „de angajare” unei dudui. Am dedus asta din discuțiile dintre cei doi … eu având un defect profesional de a sta cu urechile ciulite si în ascultare în raza mea de actiune! Și, mai ales, privind-o pe donsoara când s-o dus la buda și cum se străduia sa meargă drept pe tocuri … ceea ce nu prea-i reușea. Mie mi-o plăcut însă costumația lu’ dom director. Cămașa bleu cu mâneca lunga, blugi albaștri și sandale. Și 2 smartfeoane pe masa la care vorbea aleatoriu … de săraca fata o trebuit sa bea cafeaua sleita … de rece ce se făcuse!

Am înțeles, vara se poarta sandale ca de aia e așa de cald! Da’ putea și el, directorul … ca fostul președinte al nostru … sa își ia niște șosete, ce dracu!

De fapt la fostul președinte nu aveai la ce sa te aștepți, a trăit alte vremuri, alta educație, alta cultura … de vaporean clasic aș putea zice. Din cauza căruia am auzit ca nu știu câți ospătari de la cantina vaporului și-au cerut demisia și azilu’ politic prin insulele Canare, Azore și alte alea …

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

13 Raspunsuri la NICI MODA NU MAI ESTE CE ERA

  1. ifrim

    Detaliati defectul profesional al urechilor ciulite si in ascultare pe raza de actiune. Daca aveti ochi albastri nu mai e nevoie!

  2. octavian martin

    Domnule ifrim nu am avut niciodata ochii albastri dar daca doar atat ai inteles … da-i pace!

  3. ion savel

    E”pe bune”. am tras un ras de ala sec, cu sughit. Mi-am amintit si eu de un „destept” care ma invata cum se poarta fularul, a la Johannis… Si saracul. era mai tanar ca fularul…

  4. ion savel

    P.S. Asta cu tineretea fularului am scris-o numai dupa ce m-am asigurat ca este o problema de …+18….

  5. ion savel

    Domnule ifrim,
    Numai atat ati inteles ??? Pacat! Am crezut ca la acest site au acces numai oamenii inteligenti…

  6. ifrim

    Asa este siteul doar pt. oameni inteligenti dar ce sa-i faci cateodata mai scapa si cate unul mai nanac,ce sa-i faci ghinion de nesansa! Iar daca sub titlu scrie pamflet de ce si comentariul nu poate fi asisderea?

  7. Hooooooooo, ca nu dau turcii, omul sa dat cu parerea, nu cu piatra. A vrut si el -sunt convins fara rautate- sa sublinieze spirtul de ocservatie al auorului, nu a dat cu parul.
    In ceea ce priveste restrtictiile, sa ma ierte Dumnezeu nu am interzis prostilor sa se exprime, pe pricipiul ca nu e bine sa te pui cu ei, ca au mintea odihnita, dar va asigur ca nu e cazul lui Ifrim. Site-ul este interzis prost crescutilor, atat.

  8. octavian martin

    Ca sa ne-ntelegem, acum de dimineata! Aceste „ganduri” asternute in stil de bascalie sunt despre decenta, despre bun simt si educatie. Degeaba ai doua facultati si tot atatea mastere, degeaba ai avut niste oportunitati frumoase, experienta si relatii si ai ajuns, sa zicem, director. Daca nu stii sa te incalti, sa vorbesti sau sa mananci ai ramas acelasi fiu de padurar de pe valea Ilvei! Din pacate, astfel de „aparitii” sunt foarte multe in jurul nostru. Din ce in ce mai multe! Eu asta am incercat sa transmit. Nu stiu cat am reusit …

  9. Nene Martine, o facusi. Eu aveam pretentia ca aici intra cine vrea si intelege cine poate, iar tu te apuci sa desenezi … neeee, ne stricam firma.

  10. octavian martin

    Marine draga, oi fi facut eu generala la 29 in Valea Rosie dar acum … la ceas de seara … chiar ca nu ma prind! Daca am gresit prin eroare imi cer scuze daca nu te rog sa dai din mana si sa zici „continuati, vedeti-va de treaba” ca cum ziceai cand intrai in corpu’ de garda!

  11. neacsum

    Continuati, si eu am fost ca voi…

  12. ion savel

    Domnule Neacsu
    Firma nu se strica de la o discutie banala… Lasa lumea „sa puna mana sa gadeasca” (cum se zicea pe vremuri intr-un anumit mediu)…
    P.S. Tot cel „mai tanar ca fularul” ma invata ca la sandale mai nou nu se poarta sosete.. De… vremuri noi!!!

  13. neacsum

    Domnule Savel,eu ma reeferam la o alta firma, dar nu mai conteaza oricum. In ceea ce priveste sandalele, eu am auzit ca s-ar purta si la Atena. Ca sa vezi unde a ajuns moda asta…