Sacrificarea sau sacrificiul lui Ghiță?

Categoria Actualitate, Opinii, Politica, Stiri Interne

Ghita sebastian
Gândim la fel, operăm la fel, arestăm la fel
De când cu încercările Koco de a schimba guvernul prin moțiunea de cenzură a pendeliștilor lui Iohannis, pentru a pune de acord palatele si a le controla printr-un singur om, o singură comandă, un singur semnal, o singură voință, lupta ”de clasă” a luat forme mai perverse, s-a adâncit cât Groapa Marianelor. Nu mai miră pe nimeni faptul că sunt chemați la DNA mame, soacre, fini, nași copii. Doar cei vizați mai fac scandal și dau vina pe DNA că li le saltă fustele rubedeniilor și pe dușmanii de clasă că se iau de familiile lor, dar de vină nu sunt procurorii ci ei, cei care au cumpărat case pe numele rubedeniilor, au ”împrumutat„ bani de la ele, le-au amestecat în afacerile lor pentru a nu mai fi nevoiți să treacă șpăgile pe numele propriu. Este lipsit de cea mai elementară normă de bun simț să te plângi că îți este chemată la DNA mama sau soacra, după ce ai căpușat-o cu conturi, terenuri case cât nu a strâns tot neamul ei în secole de existență sau ai împrumutat sau primit de la ea bani cat nu are nici cel mai mare CAR din țară.

De la colegi de școală, la colegi de celulă
La fel de ciudat li se pare unora când încep să le fie săltați amicii, prietenii, colegii de partid, de clasă, de facultate, dar și asta este normal pentru că nimeni nu poate acționa singur, acționează prin prieteni, apropiați, colegi în care are încredere. Și atunci iarăși plâng că sunt persecutați politic. Bineînțeles că ordinul de cercetare este politic, alegerea victimelor, a corupților nu este întâmplătoare, dar faptele sunt cât se poate de reale, deși nu reprezintă nici a zecea parte din cât ar trebui scos la suprafață sau din fapte. Și uite așa relația de prietenie se perpetuează, din colegi de facultate devin colegi de celulă.

Ghiță, cal sau călăreț?
Cercetarea domnului Chiliman, și a domnului Moisescu, cu ramificații către domnul Ghiță, casierul domnului Ponta, îi face pe unii să afirme că se dorește doborârea lui Ghiță pentru a se ajunge la Ponta. Greșit, sau fals sau pur și simplu dezinformare sadea. Ghiță nu este cercetat pentru a se ajunge la Ponta, lui Ghiță i se dă ordin să se elibereze de Ponta. Ghiță este securist. Afacerile lui nu sunt ale lui, sunt ale securității, pardon, SRI. Nu doar Ghiță, ci și alți casieri de la partide mai mici sau mai mari sunt oamenii securității. Chiar marele Maior a recunoscut că SRI are sub control diverse SRL-uri, cluburi, restaurante, hoteluri care sunt afaceri ale instituției. Deci oamenii care le conduc sunt oamenii lor mai mult sau mai puțin mascați. Nu mai este un secret pentru nimeni că Ghiță este securist, indiferent cum se numește serviciul acuma. Nici nu se putea altfel, că doar nu erau atât de neorientate sau imbecile serviciile încât să lase o televiziune, sau diverse firme de IT , contracte de securizare,  programe soft  de securitate cibernetica  la îndemâna unui privat. Internetul telefoania,, media,  programele IT  sunt cheia informațiilor de pretutindeni și a urmăririi oamenilor care prezintă interes de orice natură. Credeți că degeaba fac firmele de telefonie mobilă  atâtea oferte de telefoane gratuite și internet nelimitat cu viteze care bat viteza glonțului? Păi românul ia orice i se dă gratuit sau ieftin, își dă fără să vrea, inconștient, dar și forțat de o firmă care a înghițit tot iar legea concurenței nu mai are ce-i face, și secretele din calculatoare și imagini din propria casă.

Asesoft – o afacere securizată
Ei bine, având aceste puteri și surse de informații crede cineva că Ghiță a ajuns în posesia unei asemenea arme de capul lui, fără să fie controlat ? Asesoft nu  nu este Ghiță. Păi asta ar însemna că serviciile secrete sau capii lor sunt ageamii. Ponta i-a fost servit lui Ghiță și TV România  așa cum Antonescu a fost dat inițial lui Voiculescu și așa cum  și Iohannis are omul lui din securitate care îl sponsorizează, îl sfătuiește, îl controlează, cu atât mai mult cu cât este cu adevărat un ageamiu în politică, un om fără sprijin real în partid. El este slujit de partid pentru că a ajuns mare, nu a ajuns mare pentru că a fost slujit de partid, ca Ponta. Iohannis este cel mai șubred președinte din câți a avut România, în ciuda robusteții sale fizice și euroatlantice. Susținerea Germaniei dă impresia că e intangibil, dar el va fi pana la urmă pierdut tocmai de convingerea că e intangibil și de lipsa de susținere internă Acum i se gudură la picioare toți lingăii toți se mișcă pas cu pas și mor de dragul lucrurilor bine făcute, dar o fac toți cu greață, pentru ei este un fanariot toți așteaptă un Ipsilanti sau un Tudor mai devreme sau mai târziu. Din cauza asta Ponta este încă la guvernare deși a pierdut prezidențialele. Revenind la Ghiță și serviciile lui, să nu uităm propaganda deschisă, pe față a lui Ghiță pentru legea Big Brother, durerea cea mare a securiștilor. Îmi aduc aminte că un amic al domnului președinte, un fost.. girant financiar din Sibiu s-a sinucis. Ciudat, presa, nu a dezvoltat subiectul, nu s-a întrebat de ce, nimeni nu a spus nimic, nu a legat moartea acestuia de nimeni. Dacă Zăvoranca își scrântea neuronul, s-ar fi scris 3 zile despre asta, dar moartea unui sponsor al președintelui a trecut ca rapidul prin Lehliu.

Rolul lui Ghiță
Deci, Ghiță nu este strâns cu ușa ca să îl dea în gât pe Ponta. Ponta s-a dat singur în gât de când și l-a luat ca sponsor, a fost manipulat, controlat, dirijat și băgat în cofă de și prin Ghiță. DNA-ul știe tot ce a făcut Ponta de la SRI –ul lui Ghiță. Să nu uităm că Ghiță i-a atacat pe rând pe Iliescu, Geoană, Marean, Șova și chiar Dragnea, iar Ponta s-a îndepărtat de ei, adică de cei care urmăreau interesele PSD- în cazul lui Dragnea, pe cele personale- dar nu ale SRI. Ei bine, pentru că prin moțiune nu s-a putut dărâma guvernul, pentru că PNL-ul mai mult se dezmembrează decât strânge rândurile, pentru că în noul PNL se bat oamenii lui Băsescu cu oamenii lui Blaga și peneliștii încă liberali, pentru că doamna Gorghiu începe să joace tot mai mult rolul Lenuții tradiționale a președinților, s-a luat la nivel servicii decizia scoaterii din joc a lui Ghiță ca punct de sprijin al lui Ponta, chiar cu riscul ca acesta să fie.. cercetat, judecat, condamnat,eventual la ceva cu suspendare si cu ”averea” confiscată. Stați liniștiți, averea lui personală, ce e al lui ca plată pentru serviciile făcute serviciilor, este bine pus la adăpost, nu se atinge nimeni de ele, Ghiță știe asta, el face tam-tam ca să impresioneze, ca să nu spună lumea că a trădat din plăcere ca Rus, sau obișnuința ca Oprea. Lui Ghiță acum i se oferă o portiță de .. ieșire din joc ”onorabilă” adică vezi doamne a trebuit să trădeze, ca să scape. Asta este acceptat în lumea politică, mai ales că juriștii au legalizat vânzarea, delațiunea, sifonatul, tot spre bucuria politicienilor și acoliților lor, singurii beneficiari ai acestei legi murdare. Dar ce să trădeze Ghiță, pentru el ar fi trădare dacă ar sta lângă Ponta și nu și-ar mai sluji șefii din servicii. Se poate ajunge până acolo încât firma Asesoft  să fie preluată de altcineva, căci oricum aceasta nu îi aparține lui, el este doar interfața, se va schimba o cârtiță cu altă cârtiță,el va rămâne cu averea din afară, ”icebergul” care îi va asigura traiul în Dubai lui și urmașilor lui și urmașilor urmașilor lui acum și în vecii vecilor. Așa că cine țipă ca din gură de șarpe că Ghiță este sacrificat pentru a se ajunge la Ponta nu știe ce vorbește, sau știe și o face la ordin.Nu ar fi exclus ca defectarea lui Ghiță să vină în tandem cu a lui Oprea, ca Ponta s nu se mai poată ridica, pentru că nici Oprea nu e străin de servicii și are schelete în dulap cat tot partidul la un loc. Coincidență sau nu, și Ghiță și Oprea declara sus și tare că își iubesc prietenul și își respectă angajamentele și jurămintele, dar iată că Oprea deja începe să facă un pas înainte și doi înapoi.Numirea lui Unguent la SIE,  va fi bacalaureatul lui Oprea.

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

15 Raspunsuri la Sacrificarea sau sacrificiul lui Ghiță?

 1. Matei Basaru

  Avem propus un nou sef la sie propus de Soros ,scuze am vrut sa zic Iohanis ..
  ..Pe cine? Pe triplul agent strain perciunatul MRU-unguent nepotul lui Ana Pauker , cel care a dat gratis ungurilor fundatia Gojdu[desi apartine bisericii nu statului] si a refuzat [zice Prunariu in cartea lui] tezaurul de la rusi.E numai bun pentru colonia noastra..

 2. E ordin sa se aleaga praful.. iar romanii se bucura ca au voie sa manance mititei si s-a ieftinit berea la halba.

 3. Matei Basaru

  Costica Antonovici
  MIHAI RAZVAN UNGUREANU cea mai proasta alegere pentru sefia SIE din intreaga istorie a serviciului secret presupus romanesc.
  – OMV cotiza la SIE prin soţia premierului desemnat, Mihai Răzvan Ungureanu: peste 7.000 Euro lunar
  Potrivit declaraţiei de avere a premierului desemnat Mihai Răzvan Ungureanu, soţia sa, Daniela Ungureanu, medic la Institutul Fundeni, a realizat anul fiscal anterior un venit de 356.000 lei (aprox. 85.000 euro) pentru serrvicii de consultanţă medicală cu grupul austriac OMV. Aceeaşi valoare a veniturilor mai apare şi în declaraţia din 29 octombrie 2010, tot în urma unui contract de servicii medicale. În declaraţia din 2009 nu apar aceste venituri.
  http://www.mediafax.ro/…/ungureanu-banii-primiti-de-sotie-d…

  Oare ce servicii medicale se pot presta de o persoană contra sumei lunare de 7.083 euro?!?!? Totul are o explicaţie dacă soţul tău e directorul Serviciului Român de Informaţii Externe şi nume vehiculat ca viitor preşedinte şi/sau premier!

  In primul rand, la nivelul de suprafata, din considerente morale dar si politice. Unul dintre principiile pentru care se bat cu pumnul in piept partidele momentului, aceleasi care il aclama azi pe Ungureanu – PD, PNL, UDMR – este legat de sustinerea Legii lustratiei. Mihai Razvan Ungureanu este lustrabil: facea parte din pepiniera partidului comunist si, fara indoiala, chiar daca nu ar fi existat revolutia din decembrie 1989 el s-ar fi aflat tot in structurile puterii. A fost membru suplean al CC al UTC. Se lauda colegilor de clasa dupa o manifestare de la Bucuresti ca nu isi va mai spala mana sa dreapta, pe care a strans-o “Tovarasul Nicolae Ceausescu, Secretarul General al Partidului nostru”. In timpul evenimentelor de la Iasi, din 14 decembrie 1989, monitoriza studentii care aruncau manifeste in incercarea declansarii unei revolte in camine. De altfel, Ungureanu, care, dupa ce a fost instalat la MAE prin concursul lui Andrei Plesu de la Trustul media al Rompetrol se visa viitorul presedinte al Romaniei, era poreclit “mini-Ceausescu” in centrala Ministerului Afacerilor Externe. Aroganta era o alta caracteristica a personajului cu care o sa trebuiasca sa se confrunte spionii Romaniei. La prima sa intalnire cu toti ambasadorii straini din Romania a intarziat o ora, fara sa-si mai ceara scuze la aparitie. Diplomatii occidentali de la Bucuresti au fost sarbatorit momentul cand Ungureanu a fost silit sa demisioneze.

  Apoi, in profunzime, Mihai Razvan Ungureanu, fost membru al conducerii Fundatiei Soros in Romania, bursier al magnatului rus Marc Rich – considerat cel mai mare infractor al spatiului ex si post sovietic – si membru al “board”-ului Colegiului Noua Europa al lui Andrei Plesu, a dovedit in toate activitatile sale in vreo pozitie de stat o aplecare adanca pentru actiuni impotriva intereselor nationale romanesti.

  Nu in ultimul rand, Ungureanu nu este indicat din punct de vedere al protectiei informative a secretelor de stat, pentru simplul motiv ca este santajabil si are anumite slabiciuni nenaturale. Surse apropiate serviciilor secrete romanesti ca si din zona diplomatiei au confirmat relatiile preferentiale ale fostului ministru cu anumite personaje masculine din apropierea sa. Astfel, este cunoscut faptul ca, in perioda in care era ministru de Externe, fostul sau ofiter SPP, Marius Necula, a fost eliberat din functie de Serviciul de Protectie si Paza, fiind transformat apoi in aghiotantul sau personal si, ulterior, in cadru diplomatic. Un alt personaj nedezlipit de Ungureanu este Cornel Feruta, fostul sau sef de cabinet. Feruta a fost propus de fostul ministru pentru a prelua functia de ambasador la Misiunea Permanenta a Romaniei pe langa organizatiile internationale de la Viena, dupa ce Ungureanu a anuntat ca isi reia postul de reprezentant special al Romaniei la Initiativa de Cooperare Sud-Est Europeana (SECI), cu sediul tot la Viena.

  Cu o nuanta grava de coruptie, notam si faptul ca, inainte de a parasi ministerul, Ungureanu a initiat o Hotarare de Guvern prin care (si-)a dublat salariul postului de la SECI. In urma modificarii, detinatorul acestui post urma sa incaseze lunar aproape 8.000 de euro, din care 5.280 reprezinta salariul, iar restul, sporuri si diurne. In acelasi registru se inscrie si propunerea sa de numirea a lui Lucian Leustean (adus tot de el in minister, din pepiniera de la Iasi, numit secretar de stat si transformat apoi in functionar public, secretar general al MAE, pentru a nu putea fi indepartat ulterior din Minister), in pozitia activa de ambasador la Bratislava, la doi pasi de Viena.

  Leustean s-a remarcat in diplomatie prin modul in care a facut Romania de ras in cazul hotiei practicate asupra Fundatiei Gojdu. Pe vremea cand era secretarul de stat la MAE, Lucian Leustean si-a facut un nume in spatiul public romanesc afirmand ca in cazul negocierilor asupra chestiunii Gojdu, Romania se gaseste fata de Ungaria in situatia Liechtensteinului fata de Brazilia in cazul unui meci de fotbal. Lucian Leustean si-a bazat pozitia de renuntare diplomatica pe punctul de vedere al Budapestei conform caruia nu mai este valabila Conventia din 1937 (prin care Ungaria se obliga sa restituie integral bunurile Fundatiei Gojdu de la Sibiu). Pozitia lui Lucian Leustean era contrazisa insa inclusiv de profesionistii din MAE, autori ai studiului oficial intitulat “Fundamentele juridice ale obligatiei statului ungar de restituire a bunurilor Fundatiei Gojdu aflate pe teritoriul Ungariei”.

  Problema majora a lui Ungureanu este legata tocmai de aceasta inclinatie a sa pentru tradarea intereselor nationale ale Romaniei. In ciuda unei prese aservite ideologic filonului anti-national sau cumparate masiv pur si simplu – prin care si-a construit atent o imagine de guruletz al diplomatiei – in realitate, orice diplomat serios din MAE sau cadru al serviciilor secrete romanesti va cadea de acord ca mandatul de ministru de Externe al lui Mihai Razvan Ungureanu a consemnat un lung sir de esecuri prin care au fost mascate caderile Romaniei.

  Ironic, demisia sa a fost fortata la inceputul anului acesta de presa dupa ce aceasta primise informatii despre lapsusurile sale legate de doi cetateni roamni in Irak chiar de la serviciul pe care se presupune ca il va conduce acum: SIE. Relatia lui Ungureanu cu presa care prefera sa-si pastreze independenta a produs interventii de-a dreptul dictatoriale din partea ministrului si a ministerului. Din cauza lui Ungureanu, care a blocat prin interveniitle serviciilor secrete un site-pamflet al adresa sa si a solicitat datele persoanale ale autorilor, Romania a fost condamnata international in ultimele Rapoarte al libertatii presei elaborat de Reporters sans Frontiers, International Federation of Journalists si South East Europe Media Organizations.

  Actiunile sale in contra statului roman ar fi trebuit sa intre in atentia organelor de aparare a tarii in urma unei eventuale aplicari a Legii asumarii responsabilitatii ministeriale sau a Codului Penal.

  Pe scurt, acestea sunt:

  Romanii din jurul granitelor – abandonati

  In ciuda declaratiilor pompoase de la inceputul mandatului privind sprijinirea romanilor de pretutindeni si din jurul granitelor, MAE a tinut contactul doar cu gastile care servesc interese anti-romanesti, prin intermediul unor corupti cu legaturi in SIE. Coordonatorul Civic Media, Victor Roncea, a declarat ca s-a despartit complet de Mihai Razvan Ungureanu, inca de la inceputul mandatului sau, dupa ce acesta i-a propus sa ocupe pozitia de secretar de stat in MAE pentru a conduce Departamentul pentru Relatiile cu Romanii de Pretutindeni. Conditia lui Roncea a fost ca acesta sa reformeze complet Departamentul dupa un audit independent urmat de demiterea cadrelor cu legaturi coruptibile in zona serviciilor secrete si cu afaceri oneroase pe banii contribuabililor si, apoi, angajarea prin concurs a unui alt personal profesionist. Ungureanu a refuzat aceasta intiativa, in prezent Departamentul continuand o politica cel putin defectuasa pentru romanii din jurul granitelor si cei de pretutindeni. Aceasta a constituit dovada ca Ungureanu, in ciuda mastii sale pro-occidentale, era si este subordonat grupului din SIE care a blocat constant o politica nationala pe spatiul rasaritean romanesc, Basarabia si Bucovina, preferand sa sustina – prin inactiune sau chiar operatiuni favorabile – politica Rusiei in zona.

  Cedarea Mostenirii Gojdu Ungariei

  Prin Acordul din octombrie 2005 dintre guvernele Romaniei si Ungariei, conceput de Ungureanu si plasat pe sub mana la semnat in cadrul primei reuniuni guvernamentale Bucuresti-Budapesta, o parte din averea Fundatiei private Gojdu ramase in Ungaria a fost trasferata ilegal statului ungar, in ciuda opozitiei Bisericii Ortodoxe Romane, executoare testamentara, care a cerut respectarea Testamentului lui Emanuil Gojdu. “Acest ministru de Externe nu pare roman”, avea sa afirme profesorul Raul Sorban, detinator al titlului de Drept intre Popoare de la Yad Vashem si aparator al Fundatiei Gojdu.

  Minciuna ministeriala de la Moscova. In cadrul unei vizite intreprinse in 2006 in Federatia Rusa a sustinut ca a transmis Patriarhului Alexei un mesaj din partea Patriarhului Teoctist – afirmatie respinsa imediat de Biserica Ortodoxa Romana. Patriarhia Romana s-a aratat ultragiata de o asemenea intruziune abuziva si mincinoasa in afacerile externe ale Bisericii, intr-un moment in care relatiile dintre cele doua Biserici erau la fel de incordate ca intodeauna, din cauza pretentiilor Bisericii Ruse asupra Basarabiei.

  Austro – Ungureanu

  “Romania ca si un nou land federal (al Austriei)” a titrat cotidianul austriac Die Presse pe 4 martie 2006 un interviu cu ministrul Mihai Razvan Ungureanu, care a declarat “Austria este azi cel mai important investitor strain din Romania. Trebuie sa priviti Romania aproape ca si un nou land federal”. In acelasi registru se inscrie si o intalnire misterioasa avuta cu seful Bundes Nachrichten Dienst (BND), la prima sa vizita in Germania, in calitate de ministru de Externe, informatie pe care a incercat sa o blocheze de la publicare in presa romana.

  Marea Neagra si diplomatia schioapa. In ciuda anunturilor entuziaste privind realizarea cooperarii la Marea Neagra si a milioanelor de euro cheltuite, diplomatia condusa de Ungureanu a incasat esec peste esec in zona. Desi Romania a detinut presedintie OCEMN, nu a reusit sa puna pe agenda organizatiei nici un proiect. Dupa ce Rusia a preluat presedintia, Moscova a concretizat teme care fusesera propuse si refuzate de catre MAE de la Bucuresti: o retea energetica, o autostrada in jurul Marii Negre, si reluarea legaturilor maritime intre porturile Marii Negre, act neglijat de Romania inclusiv pe relatia Constanta-Istanbul.

  Pierderea relatiilor cordiale cu Vaticanul. Romania s-a indreptat catre un conflict diplomatic cu Vaticanul dupa ce intr-un document adresat Guvernului, ministrul Ungureanu recomanda masuri de publicitate pentru a-l pacali pe Suvernul Pontif in privinta afacerii din jurul Catedralei Sf Iosif. Biserica Catolica a protestat oficial la Guvern si Presedintia Romaniei fata de aceasta atitudine.

  Ungureanu si limba romana. In mai 2006, Ungureanu a declarat ca cetatenii de peste Prut vorbesc “o varianta a limbii romane”, un fel de “light Romanian” (“romana usoara”). Critica unor ziaristi fata de aceasta exprimare care intarea teza “limbii moldovenesti” a declansat un razboi murdar la adresa acestora si a libertatii de expresie in Romania.

  Contribuind la intretinerea confuziei dintre romi si romani, in ianuarie anul acesta, cu ocazia “Saptamanii Romaniei in cadrul Comisiei Europene si Consiliului UE”, MAE a aranjat un “concert de gala” desfasurat la Bruxelles. Concertul a fost sustinut, conform afisului si promovarii MAE de: Elvis the Bear (Elvis Ursul), Mariana Bidon, Sile the Philosopher (Sile Filosofu), The Tornado Rose (Trandafir Vijelie) si Leo Cascarache ca “invitati speciali ai lui Damian Draghici si Fratii sai – Filarmonika Rromanes”. Cabinetul lui Ungureanu anunta la acea data: “Printre invitati se numara inalti oficiali comunitari, ambasadori ai reprezentantelor permanente pe langa Uniunea Europeana si ai misiunilor diplomatice de la Bruxelles. Sunt asteptati peste 700 de invitati, printre care si directori de think-tank-uri, ONG-uri de prestigiu, reprezentanti ai mass-media internationale si show-business etc”. Cei 18 membri ai familiei muzicale a lui Draghici – un reprezentant valoros al culturii tiganesti universale – s-au deplasat la Bruxelles pe banii contribuabililor unde au defilat cu drapelul Romaniei alaturi de reprezentantii noilor state ale UE.

  Lista este mult mai lunga si priveste, inclusiv, distrugerea unei institutii de elita a Romaniei cum ar fi trebuit sa fie Ministerul de Externe, alterat prin promovarea incompetentei si a favoritismelor specifice unui sistem institutionalizat de coruptie.

  Nominalizarea sa pentru ocuparea pozitiei de sef al Serviciului de Informatii Externe a alarmat deja membrii onesti ai aparatului de securitate al Romaniei, ai comunitatii de informatii pro-atlantice. Ramane de vazut in ce masura Serviciul Secret Roman va sti sa-si gaseasca anti-corpii si anti-virusii pentru ca Romania sa nu ajunga in scurt timp un cadavru pe masa de disectie a cooperativei anti-romanesti.

  Senatorul PSD Valer Marian i-a cerut ieri oficial premierului, în ședința camerei amintite, printr-o declarație politică, să răspundă cîtorva întrebări extrem de precise și, în egală măsură, tăioase:

  1. De ce nu şi-a trecut în CV-ul său stufos, la limbi străine cunoscute, şi limba ebraică (pe care o cunoaşte mai bine decât limba maghiară, pe care a trecut-o)?

  2. Dacă a fost sau este membru al vreunei organizaţii masonice şi ce grad sau funcţie deţine în aceasta?

  3. Dacă a fost şantajat de SRI, de SIE sau de tutorele său politic de la Palatul Cotroceni cu nişte episoade de o anumită orientare sexuală petrecute la Iaşi (în anii ’90), la Cernăuţi (în 2000, la Hotelul Ceremuş) şi la Viena (după 2000, la sediul Pactului de Stabilitate).

  Legat de această din urmă întrebare, trebuie menționat că șeful Pactului de Stabilitate era, în acea perioadă, Bodo Hombach, despre care senatorul scrie, în declarația sa: ”Singura lui (MRU n.n.) cucerire pe plan extern este Bodo Homobach, înaltul comisar pentru Pactul de Stabilitate în Europa de Sud-Est, pe care l-a fermecat profund (la Viena, probabil pe valsurile Dunării)”.

  Informațiile despre o presupusă relație amoroasă între actualul premier român și Înaltul Comisar European nu sunt noi, ele au mai circulat în culisele politicii și ale presei în ultimii ani, dar e pentru prima dată cînd povestea e oficializată prin prezentarea ei în Senatul României, fiind solicitat și un răspuns din partea primului-ministru, conform procedurilor parlamentare. (B.T.I.)

 4. IonLucaCaragiale

  Nene Neacsu faci o confuzie: Sebastian Ghita este proprietarul firmei Asesoft (si ea cu multe contracte cu serviciile secrete romanesti). RCS&RDS apartine lui Zoltán Teszári. De ce nu limitezi poatarile sa putem citi si noi ca lumea…postarea basaului asta de dinainte (niste chestii vechi de cativa ani si in afara subiectului) a acoperit toate comentariile. Multumesc!

 5. Basaru

  Chestii vechi zici?Triplul agent Mru unguent vrea ajunga iar sef la sie ca sa tradeze din nou colonia(fosta tara candva independenta) si tu slugoiule basist zici ca tradarea de tara sunt ”chestii vechi”Tu va mu..in c.. de ticalosi tradatori fara scrupule

 6. ILC, da, ai dreptate, am facut corecturile de rigioare, nu stiu de ce am fost setat pe RCS..
  In ceea ce priveste postarea de mai sus, eu nu cenzurez decat ceea ce este vulgar, in rest fiecare scie ce vrea, poate fi si citat din Decebal..

 7. IonLucaCaragiale

  D-le Neacsu ce parere ai de ultima postare a basaului copy-paste? Si Asesoftul lui Ghita e bagat pana in gat in contracte cu serviciile secrete romanesti, deci ceea ce ai scris e perfect valabil…

 8. Matei Basaru

  IonLucaCaragiale ce limba catifelata ai.Te dai bine cu domnul Marin Neacsu ca sa obtii ce vrei .Ai scoala veche de pupin.Asa ai invatat la PCR.Fac pariu ca ai fost politruc inainte de 89.Din cauza astora ca voi cu coloana vertebrala facuta din oase de meduza ,fara principii, gata sa pupe orice mana ca sa-si atinga scopul am ajuns colonie de 2 lei.

 9. s

  Sursa:blogul vremuritulburi

  in 1989, pe când avea doar 21 de ani, Mihai Răzvan Ungureanu ocupa deja cea mai înaltă funcție pe care un tânăr de vârsta sa o putea ocupa: MRU era membru supleant al Comitetului Central al Uniunii Tineretului Comunist.

  Deși a recunoscut acest aspect, MRU a afirmat că funcția era „strict formală, care nu presupunea participarea la decizia politică propriu-zisă”. Cu toate acestea, pe când avea doar 17 ani, MRU scria materiale elogioase în Scânteia Tineretului la adresa regimului Ceaușescu, ceea ce ar explica ascensiunea sa fulminantă spre vârful PCR. Totul se întâmpla în 1985, anul în care părintele Gheorghe Calciu era expulzat din țară pentru criticile aduse regimului, iar disidentul Gheorghe Ursu era omorât în bătaie de către forțele de represiune.

  După 1989, Mihai Răzvan Ungureanu a cunoscut o ascensiune fulminantă. Astfel, în 1993, ajunge secretar xecutiv al Asociației Internaționale a Studenților în Istorie, Budapesta – Bruxelles (1990-1993).În 1993 a susținut masteratul în Studii Ebraice la Centrul Oxford pentru Studii Ebraice din cadrul colegiului St. Cross al Universității Oxford.
  Între 1996 și 1998 este membru board-ului științific al Fundației Soroș pentru o Societate Deschisă, Iași – București, membru al European Association for Jewish Studies din Oxford, Marea Britanie, etc.

  În 1998, MRU a fost numit secretar de stat în Ministerul Afacerilor Externe de către ministrul Andrei Pleșu. Ieșeanul a deținut această funcție timp de trei ani.

  În 2004, Mihai Răzvan Ungureanu a fost numit în funcția de Ministru al Afacerilor Externe, în Guvernul Tăriceanu. Imediat, cerea instalarea portretului Anei Pauker în sediul Ministerului.

  La doar un an de la numire, Mihai Răzvan Ungureanu susținea și promova o ordonanță de urgență, prin care România renunța la moștenirea lui Emanoil Gojdu, în favoarea Ungariei. Moștenirea este evaluată la 1 miliard de euro. Din fericire, Biserica Ortodoxă Română s-a opus vehement adoptării acestei ordonanțe și în martie 2008, Senatul României a respins adoptarea acestui acord.

  Menționăm că averea Gojdu fusese naționalizată de regimul comunist din Ungaria încă din 1992.

  În 2006, într-un interviu acordat ziarului austriac „Die Presse”, MRU afirma:

  Trebuie să priviți România aproape ca și un nou land federal. România este tot atât de importantă pentru economia Austriei ca și sângele pentru corp

  MRU și-a dat demisia din Guvernul Tăriceanu în februarie 2007, iar în noiembrie a fost propus de președintele Băsescu pentru conducerea Serviciului de Informații Externe. La aflarea veștii, fostul purtător de cuvânt al SRI, Nicolae Ulieru, a reacționat dur.

  „A fost adus de Pleşu secretar de stat în Ministerul de Externe, a rămas secretar de stat şi în Guvernul Năstase, apoi a fost numit ministru de externe de către liberalul Călin Popescu Tăriceanu, recuzat de acesta pentru că nu i-a dat nişte documente, şi după ce a fost recuzat de premier, preşedintele l-a numit şeful SIE.Eu, când am auzit numirea lui Mihai Răzvan Ungureanu la SIE, am avut o tresărire. Am spus „oare preşedintele chiar nu ştie cine e omul ăsta, sau SRI nu l-a informat?

  Ulieru a mai spus că SRI a fost împiedicat să-l racoleze pe MRU de către un serviciu secret străin.

  „Mihai Răzvan Ungureanu a avut, ca istoric la Iaşi, o poveste, un scandal care l-a scos din anonimat. El a făcut o conferinţă de presă în care a denunţat faptul că un ofiţer de la secţia judeţeană al SRI a încercat să îl racoleze. Şi ca urmare a acestei conferinţe de presă s-a constituit o celulă de criză în careul SRI, care a hotărât să îl demită pe ofiţerul respectiv, iar purtătorul de cuvânt din vremea aia, Nicolae Ulieru, să dea un comunicat care să condamne practicile nelegale ale acelui ofiţer. Relevanţa e următoarea, că acel ofiţer nu a fost un ageamiu. El a încercat recrutarea lui Mihai Răzvan Ungureanu pe nişte motive foarte întemeiate. Iar sacrificarea acelui ofiţer a fost făcut la dorinţa expresă a unui serviciu străin şi stat străin”, a spus Ulieru, cel mai longeviv purtător de cuvânt din istroria SRI.

  În 2012, MRU a fost numit la conducerea Guvernului României, funcție pe care a îndeplinit-o timp de 78 de zile.

  Cât a fost premier, Ungureanu a reușit să semneze acordurile petroliere „pentru explorare-dezvoltare-exploatare încheiate între ANRM şi Chevron, al doilea mare grup petrolier din SUA, pentru perimetrele Vama Veche, Adamclisi şi Costineşti”, după cum informa la vremea respectivă, agenția Mediafax. Mai mult, Ungureanu a clasificat respectivele acorduri, ele rămânând la fel și astăzi.

  Pe 13 martie 2012, deputatul Ion Stan afirma în plenul Parlamentului că MRU a avut un rol cheie în nepedepsisrea celui care l-a ucis pe muzicianul Teo Peter.

  „Soldatul, protagonistul unei relaţii sexuale cu o minoră, fiica unui membru al Consulatului SUA, care a fost determinat să preia fapta asupra sa. Dar, pentru asta, martorul-cheie trebuia „să nu mai fie găsit”. Mihai-Răzvan Ungureanu, de la cârma MAE şi a SIE, a făcut tot ce trebuia ca martorul să nu fie identificat şi prezent la proces, iar urmarea a fost nedovedirea nu atât a acuzaţiilor, cât mai ales a persoanei care s-a aflat la volan în momentul producerii accidentului”.

  Oficial, Teo Peter a fost lovit de o mașină condusă de Christopher Van Goethem, soldat american de la Ambasada SUA din București aflat în stare de ebrietate. Extrădat în SUA, soldatul a fost găsit nevinovat. În documentele wikileaks, Ambasadorul SUA este înregistrat spunând că Van Goethem nu va „executa nicio zi de închisoare în România. Între timp, deputatul Ion Stan a fost condamnat la doi ani de închisoare pentru fapte de corupție. Decizia nu este definitivă.

  În 2014, pe fondul protestelor masive ale Românilor împotriva exploatării gazelor de șist, MRU declara:

  „Roșia Montană înseamnă locuri de muncă, e o prioritate. Nu sunt ecologistul de vârsta nouă care și-a reinventat propria identitate politică.Mă interesează să existe o brumă de responsabilitate.Sunt dispus să merg cu oricine la Roșia Montană și la Roșia Poieni, să vadă cum arată niște răni ale pâmântului. Eu nu sunt adeptul niciunui proiect, sunt adeptul unor rezultate. Proiectele care aduc locuri de munca ma interesează, le sustin.

  Am avut discuții cu miniștrii responsabili și am cerut foarte clar: Spuneți-mi unde s-a blocat, și unde e un aviz negativ, de ce e negativ, și închidem totul.”

  Avântul său în susținerea Roșia Montană Gold Corporation (RMGC) se poate explica prin faptul că unul din inițiatorii proiectului, controversatul Mark Rich, a sponsorizat o parte din studiile în străinătate ale lui MRU. Mark Rich este dat în urmărire internațională.

  De asemenea, MRU a susținut și a reușit privatizarea companiei strategice Cuprumin, companie de stat aflată pe profit la acea dată. Compania a fost vândută la un preț de 200 de milioane de euro. Zăcământul de cupru pe care CupruMin îl putea exploata era evaluat la 4,5 MILIARDE de euro. Compania care a cumpărat Cuprumin, Roman Coppper, se înființase cu un an înainte.

  Tot în calitate de premier, MRU s-a opus legii înființării unui muzeu al Comunismului pentru că „s-ar crea un paralelism instituțional nejustificat” între noua instituție și IICCMER. IICMER era condus la vremea respectivă de Andrei Muraru, ieșean ca și MRU.

  Grupul de Investigații Politice sesiza Parchetul General legătură cu conflictul de interese în care s-a aflat fostul director SIE, Mihai Răzvan Ungureanu, a cărui familie a primit 170.000 de euro în 2009 şi 2010 de la firma austriacă OMV AG. „În decembrie 2007 Mihai Răzvan Ungureanu a fost numit director al SIE, funcţie de demnitate publică asimilată rangului de ministru. Începând cu 2009, firma OMV a devenit principala sursă de venit a familiei Ungureanu, Daniela Ungureanu încasând de la aceasta câte 85.000 de euro pe an (7000 de euro pe lună), de aproape 6 ori mai mult decât încasa Mihai Răzvan Ungureanu de la SIE”, se spunea atunci.

  Președintele Traian Băsescu arăta că „nu este legal ca, în perioada când o persoană este şeful SIE (Serviciul de informaţii externe), soţia sa să fie angajată a unei firme din străinătate!”

  De asemenea, fostul ambasador al României la Moscova, Dumitru Prunariu, îl acuza pe fostul premier că pe vremea când a fost ministru de externe, a trimis un ordin prin care îi cerea să nu se mai intereseze de tezaurul României aflat la ruși.

  „La numirea mea ca ambasador în Federaţia Rusă în 2004, reprezentanţi ai Parlamentului României au insistat pe o misiune permanentă a noastră legată de Federaţia Rusă, şi anume urmărirea problemei TEZAURULUI ROMÂNIEI. Total surprinzător şi de neînţeles pentru mine nici acum, în aprilie 2005 am primit ordin scris de la MAE, trimis de dl Leuştean în numele lui Mihai Răzvan Ungureanu, să nu mai abordez în nici un fel şi sub nici o formă problema Tezaurului”, spunea fostul astronaut. – activenews.ro

  Iata a dupa ce la SRI este pus tot un evreu la SIE vine un al doilea. Razvan Ungureanu nu este altul decat un vandut interselor straine, chiar agent al unur servicii straine dupa cum spun multi, poate chiar MOSAD si totodata omul lui George Soros care este responsabilul cu mai toate maidanele importante din ultimul timp care s-au petrecut in lume, ultimul fiind cel din Ucraina.

  Pentru a intelege mai bine citit articolele:

  Lista cu supusii lui Soros care se afla sau s-au aflat la conducerea Romaniei
  Spargerea contului de e-mail a lui Soros doveste implicarea acestuia in MAIDANUL DIN UCRAINA
  Urmariti va rog si:

  Anti-Romanul Razvan Ungureanu – Romania si Holocaustul

  Iar planul de acaparare al Romaniei de catre evrei, despre care vorbea un fost senator al Romaniei pare sa prinda tot mai mult contur:

  Un fost senator vorbeşte: pentru cine este depopulată România !

 10. S, de regula nu pastrez pe post de comentarii, materiale preluate de pe alte pagini. Inteleg sa vii cu citate, sau anumite pasaje pentru a-ti intari comentariile dar sa posteze un intreg articol mi se pare prea mult. Tinand insa cont de importanta informatiei si subiectului il las . Data viitoare incearca sa vii cu comentariul propriu si eventual link catre sursa.

 11. IonLucaCaragiale

  In tara noastra plina de deruta,
  Kakati precum basaru
  Dau copy-paste pe forumuri,
  In loc sa puta!

 12. Matei Basaru

  Datele si faptele tradatorului de tara [acum colonie supusa perciunatilor din pacate ] MRU sunt doar date si fapte exacte .Adica nu poti improviza literar iar ele sunt aceleasi indiferent din ce unghi le privesti.Iar cateva pasaje despre MRU nu erau suficiente pentru a intelege grozavia tradarii si ticalosia acestui perciunat MRU zis si Unguent [nepotul cominternistei Ana Pauker]Cat il priveste pe anonimul ”IonLucaCaragiale”il las in mirosurile lui .Nu intru in polemica cu orice politruc .

 13. Vladi Mir

  Basarule dragule, de ce nu bas(ar)esti matale prin alte parti, pentru a ne lasa noua, umililor postaci de rand, spatiul necesar pentru a ne mai spune oful, doar in doua, trei cuvinte ?!
  Talent ai, condei ai, perciuni n-ai,spirit de observatie, cacalu, asa ca ma, si te intreb, de ce nu colaborezi de exemplu la „Evenimentu’ noptii” pentru a te aplauda toti insomniacii pentru magistralele sinteze din cam tot ce s-a scris despre MRUuta asta, care pana la urma urmei nu merita decat cel mult un scuipat si ala la mana a doua !!
  Si acum „de-oi vrea cu oaste si razboi ca sa ma certi..”, ai mare grija pe unde pui cratima ca sa nu te faci din nou de ras!

 14. IonLucaCaragiale

  Multumesc Vladi Mir e! De acord cu tine…daca punem toti tot felul de copy-paste kilometrice fara (sau chiar in) legatura cu subiectul angajat de d-l. MN atunci nu are niciun rost sa mai pierdem timpul pe aici si e pacat pt. ca se dezbat lucruri interesante…

 15. Basaru

  Nu pentru cei ca voi care vor doar”doua trei cuvinte”( atat cat pot intelege) scriu eu.Daca nu va place nu cititi.Nu va obliga nimeni

Statistici T5