Săptămâna diplomaţiei

Categoria Despre Armata, Opinii, Politica

hansel si gretel

A mai trecut o săptămână din viaţa românilor. A fost săptămâna diplomaţiei. Pe toate flancurile, din faţă, din spate, am fost bombardaţi cu declaraţii “diplomatice”adică un fel de minciuni frumos ambalate, sau asamblate, ceva între Ikebana şi macramé.

Să o luăm mai de departe.

Dar cămaşa, cât costă cămaşa?
Ambasada Statelor unite ale SUA, adică a ţării ăleia care consideră că nu merităm nici ambasador, ne aduce la cunoştinţă un referat de speriat referitor la respectarea drepturilor omului în România. Care om? Cel care şi-a luat ţara înapoi. Multe sunt neregulile pe care doamna Ambasadă – că nu ştiu dacă avem un domn ambasador la post, le pune pe tapet, practice nu prea avem cu ce ne mândri. Apropo de ambassador, am auzit că până la urmă va veni unul pe nume Hans şi dacă el este HANSEL ghiciţi cine va fi Gretel ? Se pare că viitorul ambasador a fost ales pentru că va putea discuta mai repede cu Gre… pardon Klauss, direct în germană, fără alte urechi prin zonă. Dacă ar fi trebuit să vorbească prin translator din română în engleză, vă daţi seama că trecea mandatul până i se spunea „bine aţi venit domnule ambasador”?
Printre alte nereguli constatate de fratele mai mare, citesc îngrijorarea pe care o manifestă partenerul strategic faţă de citez: “problemele serioase de drepturile omului” printre care “s-au numărat hărţuirea şi relele tratamente aplicate deţinuţilor şi romilor de către poliţie şi jandarmi, inclusiv moartea a cel putin unei persoane, cauzată de politie.” Mi-a venit să leşin de emoţie. Aştept acuma cu şi mai mare emoţie să văd ce va spune partenerul nostru vizavi de ce s-a întâmplat în Wisconsin în Martie 2015, sau în apropiere de Ferguson în Decembrie 2014, sau în Noiembrie 2014 în Cleveland când a fost ucis un copil de 12 ani tot de poliţişti, sau în Aprilie 2015 când un poliţist a tras 8 gloanţe într-un cetăţean după ce îl încătuşase, sau … nici nu mai are rost să spun câte altele, oricum, mai mult de o persoană. Stimaţi parteneri, eu zic să vedeţi ce faceţi cu bârna din ochii domniilor voastre şi apoi să vă îngrijoreze soarta altor ţări. Iar dacă vorbim de închisori, ce spuneţi de cele ale CIA din Thailanda, Polonia, Bulgaria, România, că cică ar circula deja prin lume cam 15000 de fotografii cu modul omenos plin de tandreţe  în care trataţi domniile voastre deţinuţii. Nu că ai noştri ar sta în puf, dar nu primim lecţii de trecere la hrană vegetală de la canibali. Asta aşa ca termen de comparaţie.

Nu mai spun ce spun fraţii de peste ocean în acel raport, că oricum spunem degeaba şi ei şi eu. În primul rând pentru că ceea ce spun ei acolo se întâmplă nu de ieri de azi ci de 25 de ani,  şi ei ştiu, din când în când spun, alteori ne aduc deţinuţi ca să ne înveţe cum să îi tratăm, deci nimic nu este străin de ei, de ce ne-am îngrijora? În al doilea rând pentru că ei spun ei aud, autorităţile nu se sinchisesc, ele vor mai da un teren spre prospectare unei firme americane de minerit sau petrol, vor mai primi nişte armament greu,  expulzat din Germania, un comandament NATO  şi cu asta mai supravieţuiesc un an până la viitorul raport. Asta se întâmplă de 25 de ani că doar nu o să se oprească tocmai acum când treaba merge .. unsă.

Limbă la limbă
Tot la capitolul diplomaţie se încadrează şi informaţia că SUA a primit cu satisfacţie vestea numirii lui Maior ca ambasador al României la Washington. Ar fi fost  chiar culmea să se supere, după câte servicii le-a făcut. Numai tatăl, Liviu ştie câte eforturi a depus ca să îi ajungă băiatul om mare. Oricum mi se pare corectă numirea, pentru că iată, Obama trimite la Bucureşti un ambasador care vorbeşte limba lui Klauss, iar Iohannis trimite la Washington un român care vorbeşte limba lui John Brennan. În felul ăsta, nu va mai fi nevoie de translator pentru interceptarea telefoanelor lui Klauss cu Angela, ambasadorul va asculta live şi va  întocmi el însuşi în timp real informările. Ăsta da parteneriat strategic. Unora li s-ar părea ciudat că după publicarea acestui raport dezastruos pentru România,nu ţipă nici puterea nici opoziţia. De ce oare? Simplu, pentru că şi unii şi alţii se fac vinovaţi de cele conţinute în raport şi nu pot sări la gâtul duşmanului de clasă fără să le fie secţionată jugulara, aşa că fac pe proştii şi unii şi alţii. Proşti sunt însă românii care îi înghit şi pe unii şi pe alţii şi şi pe cei care întocmesc rapoarte când au purceaua moartă în cocină.

Stai, te rog eu…
Tot la capitolul diplomaţie intră şi declaraţia Consiliului de Securitate al Rusiei care a menţionat că în urma aducerii armamentului la graniţele Rusiei, în România, Polonia, Estonia, Lituania, Letonia, aceste ţări vor fi considerate potenţial inamic şi că va mai adăuga 40 de rachete balistice la arsenalul său nuclear. Victoraş s-a grăbit să sară într-un picior şi să facă sâc-sâc lui Putin, spunând că România nu poate fi intimidată. Dar ce, România este Aspassia Cojocaru, sau Înalta Curte? Nu nenee, România nu poate fi intimidată,  dar-  rămâne între noi- poate fi vândută. Asta să ştie domnul Putin. Ceva mai diplomat şi mai calm, ardeleneşte, ministrul apărării Croitoraşul cel Viteaz Duşa arată că armata română îşi propune să mai cumpere 12 sicrie zburătoare, în afară de cele 12 care cică vor veni pe rând, şase în 2016, şi şase în 2017, dar doar dacă va mai fi nevoie şi nu ne trimit cumva ruşii, gratuit, nişte Suhoy cu muniţie cu tot. Se aude că ministrul Duşa a modificat Regulamentul Serviciului Interior. Astfel, la capitolul Somaţii şi identificări , art 144 punctul b) se modifică, în loc de “Stai că trag” se va  soma cu  “stai, te rog eu, că şi aşa nu am ce-ţi face !” iar punctul c) a fost modificat după cum urmează: „Din cauza creşterii preţului la muniţie, nu vă mai aşteptaţi la focuri de avertisment!” La fel vor soma şi piloţii de supersonic, dar de la sol, din faţa radarului, prin staţie, eventualele OZN-uri care vor survola teritoriul care odată aparţinea României şi era apărat de români.

Iată un film pe care sper să îl vadă şi domnul Duşa. Nu râdeţi domnule ministru, nu e de râs.

La capitolul diplomaţie internă lucrurile sunt la fel de savuroase.

Un genunchi legat la ochi
Oprea, generalul ministru de interne, vicepremier, premier interimar îi face în necaz lui Ponta care are un genunchi legat la ochi şi face joc de gleznă cu coalţia, guvernarea, majoritatea parlamentară anunţând că urăşte trădarea dar este narcisist. El nu are nici o problemă de moralitate, îşi respectă angajamentele luate în faţa lui Ponta, dar şi pe cele făcute pe la spatele lui, ca atare va vota pentru ungerea lui Unguent la SIE, că aşa îi cer lui interesele statului la guvernare şi implicit în libertate. Dacă nici asta nu este diplomaţie, atunci chiar ne-am pierdut uzul raţiunii. Ca răspuns, domnul Dragnea, un neica nimeni oficial, dar mâna stângă a lui Ponta, anunţă că dacă naş Oprea va înscrie pentru accesul lui MRU la şunca Kobe, se va rescrie organigrama coaliţiei. Nu ştiu ce va mai putea să scrie Ponta, deocamdată i- a căzut condeiul jos, nu se poate apleca fără să rişte ditamai ţeapa. După ce i-a expulzat pe Marean, Geoană, l-a repudiate pe papa Iliescu, l-a lăsat pradă vulturilor pe Mazăre, aproape l-a decapitat pe Şova, Ponta nu mai are nici un grande pe lângă el, colegul lui Mihai Viteazu este cantitate neglijabilă, el nici la toaletă nu merge singur, iar viitorul  fost  ministru al transporturilor,  domnul Fifor nu intră în ecuaţie, el se întreabă săracu dacă e cazul să se apuce de autostrăzi sau mai bine să decoperteze nişte drumuri romane că şi aşa se pricepe ceva ceva doar la arheologie şi din câte a citit el prin muzee, drumurile romane ţin câte 2000 de ani nu 2000 de ore.
Victoraş, ai grijă de copii.

Justiţia humanum est!
Justiţia nu se dezminte, ea luptă pas cu pas, cu toate mijloacele şi cu toţi duşmanii lui Hansel şi Gretel. Dar mai face câte o pauză şi face şi acte de caritate pentru cei care au fost copii cuminţi şi au aplicat principiul prietenului bine turnat. Au fost eliberaţi din arest domnii Mazăre şi SRS adică doi din foştii colegi de USL ai premierului. Şi unul şi altul s-au remarcat în ultimul timp prin declaraţii anti-PSD, unul a demisionat din funcţia de primar, dând liber afacerilor de familie ale marinarului, celălalt abia aşteaptă să muşte meniscul lui Ponta, că doar îl muşca şi când era mare în PNL. Să vedem cui o să-i sară fulgii, că PNL a sărit din schemă, la modă este PDL-ul.

Diplomaţie şi sentimente
Elena Udrea, această Oana Zăvoranu a politicii, care orice ar face este scoasă pe post pentru că prostimea beleşte ochii la ea şi face rating, dă dovadă de diplomaţie bătând şaua să priceapă calul,care cal a şi pus botul la ovăz. Cum a văzut-o pe pleşcoiancă bot în bot cu Bibicu Valentin  cum sări Traian să o întâlnească. Eu mă întreb pe cine mai interesează ce fac Traian şi Elena, în afară de Traian şi Elena? Ca şi în cazul raportului privind respectarea drepturilor omului în România, pierdere de timp.

Diplomaţie la nivel înalt
Domnul Iohannis a fost este şi probabil va rămâne un diplomat. Pe vremea când era un simplu candidat în turul întâi, când ii tremura foaia cu întrebările şi răspunsurile  lui Rareş Bogdan în mână şi vorbea despre relaţia premier preşedinte spunea că domnia sa nu numai că ar putea să lucreze cu domnul Ponta ca premier, dar chiar ar fi cel mai indicat, pentru că nu e bine ca un partid să deţină şi palatul Cotroceni şi pe cel din Victoriei. Mare diplomat domnul Iohannis, mesajul era clar: votaţi-mă pe mine preşedinte şi îl veţi avea şi pe Ponta la guvern, dar dacă îl votaţi pe el la Cotroceni, veţi avea numai pesedişti şi colo şi colo. Asta da diplomaţie. Acuma diplomatul întoarce foaia şi se plânge pe unde poate, de la DNA până la ambasade că nu se mai poate aşa, că partidul lui trebuie să preia guvernarea şi că numai oamenii lui pot face ceva în ţara asta, iar printre oamenii lui se numără MRUnguent, Blaga, Atanasiu, Predoiu, Broscoiu, şi mulţi alţi boieri de viţă veche. Ce îţi e şi cu diplomaţia asta. Numai nasurile fine o miros.

 

http://www.napocanews.ro/2015/03/un-tanar-negru-ucis-de-un-politist-alb-noi-revolte-rasiale-in-sua.html

http://www.hotnews.ro/stiri-international-18921025-sua-tanar-culoare-fost-ucis-politist-alb-apropiere-ferguson.htm
http://www.hotnews.ro/stiri-international-18680111-video-sua-publicarea-imaginilor-copilul-culoare-ucis-politie-putea-alimenta-revoltele-populatiei-impotriva-fortelor-ordine-dupa-cazul-ferguson.htm
http://www.ziare.com/international/america/americanii-aduc-in-romania-tancuri-si-artilerie-1369754
http://www.ziare.com/victor-ponta/premier/romania-catalogata-drept-tinta-de-rusia-ponta-reactioneaza-1369952

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

2 Raspunsuri la Săptămâna diplomaţiei

  1. ifrim

    Nici siitan n,a contribuit dar consideram ca si cum ar fi contribuit nu- l sariti ca si de el mii drag !

  2. Matei Basaru

    Romanii au fost tradati din nou si inselati cu sfidarea de la nivelul Piramidei format prin care unii si altii francmasoni,keaga si fac jocurile in favoarea lor,creaza conditiile necesare si propice perioadei de guvernare prin motivele serioase de a lua tara lor inapoi,adica a intra le guvernare prin metodele folosite anterior,Basismul,astfel devine o ideologie retorica de servilism,despotism si
    obedient,latura necesara si optima intr-un Stat MafioSecuroMasonic,o colonie sionista condusa
    intocmai cum observati cu toti de Oculta Mondiala din umbra,la ordine si creatie manipulativa.
    Guvernul Papusar,liderul fugit in Turcia,cu gandire de un azil politic,o forma de a scapa de dosarele multiplicate si de agentia de Gestapo-DNA,urmata de SS-DIICOT,restul e o cacialma de
    joasa speta cu reprezentati idioti perfect si spalati pe creier,niste roboti telecomandati,unde-i pui acolo ai gasesti si ce le spui asta vor spune,sunt la ordine,totul in RO e controlat,e verificat si
    spionat,stim