parlamentul

Săptămâna asta au explodat ştirile despre unele legi tembele, unele abia în stare de blastrulă, altele deja eclozate. Ce au ele în comun? Tembelismul,  ca trăsătură de caracter nu ştiu dacă şi a celor care le-au iniţiat, semnat,  emis şi parafat dar în mod cert a lor ca legi sau conţinut. Poate unii o să mă învinuiască că folosesc termeni duri la adresa celor care transpiră pentru binele naţiunii, îşi votează dublarea pensiilor şi acum vor şi dublarea salariilor. Pe cei care se vor simţi cumva deranjaţi de termen îi sfătuiesc să citească definiţia tembelismului, aşa cum este trecută în Dex şi ca să le iau un clic din deget, le dau eu aici definiţia: „TEMBELÍSM, tembelisme, s. n. Nepăsare, indiferență; indolență, delăsare.” Sper că acuma se vor mai linişti cei care aveau de gând să îmi sară la beregată, pentru că dacă ne uităm la legile votate până acuma şi de asemenea la activitatea desfăşurată de marea majoritate a parlamentarilor, miniştrilor şi aleşilor locali,  constatăm cu surprindere că mai mult de 80 % dintre ei au acţionat confirm definiţiei iar cuvântul tembel este unul bland, pentru că unii dintre cei mai sus menţionaţi ar putea fi învinuiţi chiar de trădarea intereselor celor care i-au ales, ceea ce este mult mai grav pentru că au fost aleşi de popor, în cel mai pur sens.
Nu cotest că de-a lungul ultimilor 25 de ani de capitalism feroce prost înţeles prost aplicat şi  prea uşor acceptat, organele “competente” au emis legi, hotărâri de guvern, bule şi edicte care poate nu sunt cunoscute decât de cei care le-au depus – şi nici ăia toţi – şi de cei care s-au lovit de ele şi suferă, dar parcă săptămâna asta s-a adunat crema. Hai să le vedem :
Trei legi tembele
1. PL.XXXX Este în faşă, deocamdată unii o neagă alţii spun că nu au auzit de ea, alţii o dau ca sigură din Septembrie, dar din câte am văzut până acuma, asta este numai un truc, un mod de a testa reacţia populaţiei dar şi de a o familiariza cu ideea,  pentru ca atunci când va cădea ghilotina să li se pară ceva normal. Cine? Legea măririi salariilor parlamentarilor. După legea măririi pensiilor aceloraşi bieţi parlamentari urmează şi mărirea salariilor lor astfel încât până la urmă pensiile nu li se vor dubla ci li se vor tripla. Băiaţi adevăraţi aceşti parlamentari, fac ei cum fac şi când e vorba de legile “de bază”ale ţării, adică cele care le dau lor privilegii şi  cad la un aşa consens că plâng şi pietrele de bucurie. Unii spun că nu e adevărat, că aşa ceva nu se va întâmpla, că e doar un zvon răutăcios al opoziţiei, că ei nu vor vota aşa ceva. Să fie ei chiar aşa de tembeli?

Alţii contează pe prea cinstitul preşedinte care a promis o altă Românie, dar altora, nu românilor, dar cum Doamne iartă-mă să spună domnul Iohannis nu unei astfel de legi când el tocmai a plecat în concediu cu salariul dublat deşi încă nu a făcut anul de când s-a angajat la Cotroceni? Păi mai poate el să spună nu măririi salariilor parlamentarilor fără să îl întrebe câte o vulpe de unde are postavul de manta? Ei ? Hai să fim oameni serioşi, parlamentarii or fi ei tembeli, dar nu proşti. Cineva spunea că este necesară creşterea salariilor aleşilor pentru că în acest fel se va stârpi corupţia, pentru că numai sărăcia bat-o vina îi îndeamnă la furat, la şpagă, la comisioane, contracte, devalizări, tunuri şi afaceri mafiote. Da? Şi dacă le dublăm salariile nu mai fură? Atunci să cuprindă legea şi un articol prin care să se prevadă că pentru cei care după dublarea salariilor mai comit ilegalităţi se dublează şi pedepsele din codul penal pentru faptele respective. Dacă aşa eu semnez.
2. Pl-x nr. 443/2015 Propunere legislativă pentru crearea şi desfăşurarea unui mecanism de donaţii benevole private, care să colecteze fonduri utilizabile exclusive în dotarea logistică a MApN. Nu mai comentez conţinutul legii, am făcut-o deja în două articole anterioare, menţionez doar că autorul acestei iniţiative legislative care se doreşte un iubitor al intereselor armatei dar după conţinutul legii pare să fie mai mult un iubitor de grade militare pe care nu le-a putut obţine prin pregătire de specialitate pentru că asta ar fi însemnat privarea de o seamă de libertăţi şi beneficii pe care le are acuma, inclusiv aceea de a propune proiecte de legi tembele,  trebuie să pună mâna serios pe limba română, aşa cum îi recomandă chiar Consiliul Legislativ în raportul asupra proiectului dar şi pe studiul legilor ţării pentru că proiectul său se bate rău de tot cap în cap cu Codul fiscal dar şi cu Legea 80, adică legile care direcţionează atât domeniul fiscal la care face referire proiectul tembelului deputat cât şi cel militar privind acordarea gradelor în armata română. Interesant însă este că deşi Consiliul Legislativ prin preşedintele său domnul Dr. Dragoş Iliescu face praf acest proiect desfiinţând sub toate aspectele, toate articolele proiectului, îi dă totuşi aviz favorabil. Asta pentru a ne convinge că tembelismul este de fapt o regulă, nu o întâmplare în legiferarea legilor române, pentru că numai cineva căruia nu îi pasă de efectele acestei legi sau de prostiile pe care le conţine, poate să îi dea aviz favorabil, indiferent câte amendamente sau condiţii îi pune. Un om cu scaun la cap ar fi pus un singur aviz pe acest proiect: TEMBEL.
3. Legea nr. 217/2015 . Aici situaţia este mai gravă, nu mai avem de a face cu un proiect legislativ ci cu un ou deja eclozat, tembelismul îşi face efectul. Un alt deputat, nu îi dau numele, e unul din cei care populează Casa Poporului construită de cel pe care vrea să îl omoare a doua oară, ca să nu mai poată nimeni să îi reproşeze că ar datora ceva neamului Ceauşescu, s-a gândit el că OUG 31/2002, cea impusă de evrei pentru a-l scoate pe Antonescu din istorie şi din conştiinţa românilor, este incompletă pentru că nu este suficient de restrictivă, inchizitorie şi neconstituţională,  aşa că s-a gândit să mai pună câţiva pumni în gura celor care ar dori să mai reproşeze ceva actualei clase politice şi celor care îi susţin în scaune. Aşa că a schimbat în primul rând titlul, fostei legi, din “ OUG 31 2002 privind interzicerea organizaţiilor şi simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni contra păcii şi omenirii” în “ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ privind interzicerea organizaţiilor, simbolurilor şi faptelor cu caracter fascist, legionar, rasist sau xenofob şi a promovării cultului persoanelor vinovate de săvârşirea unor infracţiuni de genocid contra umanităţii şi de crime de război”.

Se vede că a fost întrodus în titlul legii cuvântul genocid. Ia să vedem, cine ar putea  fi învinovăţit de genocid în România ? Păi din toată istoria, o singură persoană, cea pe care din nefericire din ce în ce mai mulţi români o invocă alături de Vlad Ţepeş. Cel puţin până în acest moment. Nu ar fi exclus, ca datorită popularităţii şi invocării tot mai dese a numelui lui Vlad Ţepeş, să fie şi acesta declarat criminal de război, că doar a tras în ţeapă atâţia turci.

Ţiganul împărat

Actuala putere începe să se confunde din ce în ce mai mult cu regimul pe care îl înfierează cu atâta mânie, ca ţiganul care când ajunge âmpărat îl omoară întâi pe taică-său, ca să nu se mai ştie dator şi să îi dispară rădăcinile. Tonul l-a dat chiar Iliescu Ion. Acuma urmaşii celui incriminat şi interzis de lege şi ai copilului lui, Ion Iliescu, fac exact ce făcea şi părintele lor spiritual, adică cenzurează tot ce le ameninţă liniştea şi orgoliul, interzic chiar şi pomenirea numelui Ceauşescu postarea “ în public* a fotografiei lui, pentru că a fost condamnat de genocid, faptă cuprinsă în lege, interzic şi în mediu virtual activitatea membrilor partidului “Totul pentru Ţară” desfiinţat de nişte procurori pentru că nu şi-ar fi îndeplinit sarcinile de partid la alegeri, o mascaradă de tot râsul.

Nu intru în amănunte privind prevederile legii, un articol însă mi-a atras atenţia pentru că ar fi de râs dacă nu este de plâns,  faptul că o lege care pretinde că interzice discriminarea şi xenofobia are în conţinutul ei un articol completamente discriminator şi xenofob care bate la cur cum spune românul, cele mai discriminatorii legi. Concret, art 4, punctul e) introdus în lege spune că : “e) prin holocaust pe teritoriul României se înţelege persecuţia sistematică şi anihilarea evreilor şi a rromilor, sprijinită de autorităţile şi instituţiile statului român în teritoriile administrate de acestea în perioada 1940-1944; “
Să îmi fie cu iertare, dar mi se pare o discriminare strigătoare la cer să declari că numai „persecutarea sistematică şi anihilarea evreilor rromilor şi evreilor, sprijinită de autorităţile statului român în teritoriile administrate de acestea în perioada 1940-1944” ar constitui sau ar putea fi definite ca holocaust. De ce nu şi a românilor, de ce nu şi a tătarilor, de ce nu şi a italienilor, bulgarilor, lipovenilor, armenilor, aromânilor din România sau de ce numai din perioada 1940-1944 şi nu şi în perioada cât Transilvania a fost sub imperiul Austro-Ungar, de ce nu şi perioada năvălirii popoarelor migratoare, de ce nu şi în perioada fanariotă? Cine, cu ce drept îşi permite să dea definiţii care nu numai că sunt discriminatorii, dar contravin chiar definiţiilor şi convenţiilor unanim acceptate? Iată care este definiţia holocaustului, aşa cum este dată de Wikipedia: „HOLOCÁUST, holocausturi, s. n. 1. (În Antichitate) Jertfă adusă zeilor, în care animalul sacrificat era ars în întregime. ♦ Fig. Ofrandă, sacrificiu. 2. Spec. Exterminare (prin diferite metode) a unei mari părți a populației evreiești din Europa de către naziști și aliații lor. 3. (În prezent) Ucidere în masă din cauza unor motive politice, religioase sau ca urmare a unor cataclisme provocate de om”
Deci la origine era vorba de ofrande prin incinerare. Apoi după 1944 evreii şi-au revendicat termenul l-au confiscat pentru a defini prigoana la care au fost supuşi pe timpul celui de-al doilea război mondial şi lumea aproape că se obişnuise cu asta dar finalmente au fost recunoscute şi alte prigoniri care au fost admise ca genocid sau holocausturi produse asuprea altor populaţii cum ar fi cea a armenilor aşa că definiţia a suferit transformări iar lumea a acceptat că aspectul se poate aplica în orice caz de ucidere în masă din cauza unor motive politice, religioase, indiferent de cine şi nu neapărat sprijinite de autorităţi. Tot Holocaust a fost şi la Hiroşima şi Nagasaki, comis de către americani împotriva populaţiei civile din aceste oraşe. Atunci cu ce drept aceşti ignoranţi propun, iar alţii ca ei votează şi legiferează o lege tembelă? Asta ca nu cumva să se trezească cineva să ceară şi altor naţionalităţi să dea socoteală pentru uciderea în masă a românilor? Dar ŢARA ASTA A CUI ESTE, A MINORITĂŢILOR SAU A ROMÂNILOR?
Dacă o să o ţinem tot aşa cu definiţiile date după ureche, mâine o să ne trezim că un alt tembel o să modifice legea siguranţei naţionale şi o să spună că “prin trădare în România se înţelege orice act al unui grup format din 3 sau mai multe persoane care îşi desfăşoară activitatea temporar sau permanent, organizat sau neorganizat în scopul criticării activităţii tembelilor din parlamentul României sau afişării în mediu public a acestor critici.” Primul pas a fost făcut, procurorii au decis că cine le discută deciziile loveşte în instituţia justiţiei. Hai băieţi, încă un pas, sunt sigur că se poate.
De ce?
De ce numai România trebuie să admită că are datorii faţă de alte ţări sau populaţii, iar când este vorba de datoriile altora faţă de România, sau români conducătorii ţării se fac că nu ştiu despre ce e vorba? Cine conduce această ţară, românii sau alţii? Ale cui interese le apără cei care o conduc şi îi fac legile? Cum îşi permit senatori din alte ţări să propună legi şi procurori în România? Ţara asta e sat fără câini, stână fără cioban, aviaţie fără avioane?
De ce să îi apere pe evrei şi rromi de prigoana unor dezaxaţi români şi nu şi pe români de urgia altor neamuri, sau a altor dezaxaţi ? De ce să fie pedepsiţi sau blamaţi românii care au comis acte împotriva altor naţii şi nu şi cei de altă naţie sau chiar români care au comis astfel de acte împotriva românilor? Ce,  românii nu au dreptul să fie protejaţi în ţara lor? Numai alţii au dreptul la protecţie?Asta nu este discriminare? Ce ţară e asta? De ce le e frică românilor să vorbească despre ceea ce s-a li întâmplat românilor în Moldova după ce aceasta a fost anexată Rusiei sau în România după ce a luat puterea bolşevismul evreu prin Ana Pauker şi Teohari Georgescu? Ce au căutat alţii prin arhivele armatei până în anul 1965 când holocautul a avut loc până în 1944? Nu cumva au lichidat urmele genocidului asupra românilor şi dosarele celor care au condus România până în 65 ?
Dar de ce nu vorbeşte nimeni acuma despre genocidul împotriva românilor declanşat după 1989, când românii au fost decimaţi prin sărăcire, îmbolnăvire şi codexuri experimentale, distrugerea economiei, distrugerea armatei, distrugerea învăţămâmntului distrugerea sistemului sanitar, cancerizarea la propriu a populaţiei şi la figurat a clasei politice, vânzarea resurselor, otrăvirea apelor, masacrarea pădurilor, a mediului şi multe altele? De ce aceste acţiuni nu sunt cuprinse în lege şi de ce cei care au înfăptuit acest genocid acest holocaust constant nu sunt interzişi, de ce numele şi fotografiile lor sau imaginile lor mai populează ziarele, televiziunile, Parlamentul şi palatele din România, de ce suntem osândiţi să îi vedem zilnic cu sau fără cătuşe la mâini trimiţând bezele din insule cu nume exotic, de ce îi regăsim din patru în patru ani pe aceleaşi liste electorale, neavând altă posibilitate decât şi nu ne prezentăm la vot dar tot degeaba, de ce aceşti indolenţi, delăsători, nepăsători, indiferenţi, mai sunt acceptaţi de acest popor tembel?Cine răspunde pentru dispariţia din România în ultimii 25 de ani a 4,5 milioane de români? Cine va plăti pentru acest holocaust instituţionalizat în care instituţiile statului,  puterile statului au decimat populaţia i-au schimbat regnul de care aparţinea prin lege divină, aducând-o la stadiul de nevertebrată?
Face trimitere legea prin punctul sau articolul 3, la ceea ce defineşte prin grup fascist legionar sau rasist şi spune că este orice grup format din 3 sau mai multe persoane care îşi desfăşoară activitatea temporar sau permanent, organizat sau neorganizat în scopul promovării unor concepţii sau doctrine fasciste precum şi ura pe motive religioase sau rasiale. Bun aşa. Ia să vedem care religie din toate cele existente prin România promovează ura rasială? Biserica Ortodoxă? Nu. Cea catolică? Nu. Atunci cine? Iată ce spune cartea sfântă a poporului ales al lui Israel: “Talmud, Kerithuth 6b p. 78 :Doar evreii sunt fiinţe umane , ne-evreii sunt animale .” “ Talmud, Bammidber Raba c 21 & Jalkut 772: Evreii care varsă sangele necredincioşilor aduc ofrandă lui Dumnezeu.”
Să înţelegem de aici că oricine progagă aceste idei în cadrul unui grup mai mare de 3 persoane în România cade sub incidenţa acestei legi?Amen!

Popor român atâta timp cât accepţi astfel de legi, îţi meriţi aleşii. Mă opresc aici. Stabiliţi dumneavoastră care lege e mai tembelă.

PS La numărul 4 ar putea intra un alt proiect de lege, aflat în dezbatere pe pagina Ministerului Finanţelor şi anume „Legea privind supravegherea macroprudențială a sistemului financiar național” care inventează un consiliu aşa zis consultativ  care  avizează activitatea guvernului, şi de care guvernul TREBUIE să asculte. Uite aşa, ca să nu mai spună cineva că guvernul este controlat politic. Tembelism în stare pură.

http://www.cdep.ro/pls/proiecte/upl_pck.proiect?idp=14978
http://lege5.ro/Gratuit/g4ztmnjxga/legea-nr-217-2015-pentru-modificarea-si-completarea-ordonantei-de-urgenta-a-guvernului-nr-31-2002-privind-interzicerea-organizatiilor-si-simbolurilor-cu-caracter-fascist-rasist-sau-xenofob-si-a-promov
http://www.evz.ro/premiera-partidul-totul-pentru-tara-acuzat-de-procurori-de-fascism-va-si-dizolvat-si-radiat-din-registrul-partidelor-politice.html
http://www.rfi.ro/stiri-politica-57054-occidentul-preseaza-turcia-sa-recunoasca-genocidul-armean
http://www.romaniacarnavalului.com/2011/01/holocaustul-genocidul-evreilor.html
http://www.in-cuiul-catarii.info/2015/01/12/anti-islamism-sisau-anti-semitism-8467

 

De

50 de comentarii la „Săptămâna legilor tembele”
 1. Subscriu, sunt cu totul de acord, ai facut o analiza completa a idioteniilor unor politicieni!

 2. Tembelismul nu ar trebui să aibă grade de comparație.
  Legea 217 dă posibilitatea românilor să vorbească și mai mult despre ceea ce legea interzice, dând astfel de lucru structurilor care pentru a-și justifica salariile au introdus în atribuții și monitorizarea mediului online. Abia aștept prima condamnare in justiție a unor fapte incriminate de această lege și reacția publică care va urma.
  Din păcate legea este incompletă, mare parte din conținutul legii este perfect aplicabil celor care de 25 de ani sunt responsabili de un holocaust sistematic asupra poporului român, inclusiv inițiatorii și cei care au votat această lege. Astfel ar trebui ca legea să condamne pe toți cei care s-au constituit în partide politice care ajunse la putere au distrus țara din 90 încoace cât și pe cei care le-au acordat voturile lor.

 3. Mare curaj ai domnule Marin Neacsu Dar nu uita serviciile secrete din colonia Romanistan (servicii acum supuse perciunatilor ) sunt foarte atente la cei care mai au curaj sa spuna adevarul .Adevarul e deja un risc pentru stapanii coloniei care detin toate parghiile economice si resursele Romanistanului Asa ca …Oricum stima mea pentru curaj….

 4. Si pe timpul lui Ceausescu au fost tolerati astfel de nebuni care faceau bancuri pe seama lui Ceausescu , sa se mai refuleze lumea.. Din momentul in care vor interrice si astfel de opinii, sfarsitul va fi aproape pentru ca oala va fierbe sub capac, nu vor mai iesi aburii afara si cand se va strange suficienta presiune interna, oala va exploda. Nu cred ca vrea cineva sa explodeze oala asa ca vor lasa capacul usor ridicat.

 5. Periculos este ca oamenii se obisnuiesc cu oala la fiert si nu realizeaza ca ciorba va fierbe pana va seca si atunci se va arde si oala, Cat timp are pe unde sa iasa aburul, se evapora si ciorba usor, pe nesimtite. Daca oala este astupata, aburul va crea presiune si va exploda, va arunca capacul dar va ramane continutul, ciorba si oala. Deci .. trageti concluziile.

 6. Când se va pune capacul înseamnă că cineva, cineva de sus, un MASTER CHEF care fara indoiala cunoaste principiul oalei sub presiune, doreste ca oala sa explodeze, aşa că fiţi atenţi la aburi ..

 7. Oala asta in care fierbem toti nu apartine Romanistanului.Si sunt multe substante toxice puse in oala asta care nu permite iesirea presiunii ci doar fierberea mocnita pana la evaporare..

 8. N-am citit articolul dar ma bucur sa va primesc in „inbox”fiindca in ultimele luni ați venit in”spam”.
  Sper sa ramaneti in”inbox”…parca mi-au lipsit „picanteriile”dvs.
  O seara placuta

 9. @Cecilia,
  Nu stiu cine va trimite mailurile si de ce va veneau un spam, dar este mai bine sa pastrati linkul in favorites sau bookmark si sa faceti ca scotianul, adica sa mai dati din candin cand pe acolo.

 10. mail-urile le-am abonat la dvs.deci presupun ca dvs.mi le si trimiteti.
  O sa urmez sfatul dvs(sper sa functioneze).
  Cu scoțianul ati nimerit-o…chiar acolo sant acum pt.cateva zile,in vacanta(pardon concediu).

  O zi buna va doresc

 11. Inseamna ca sunteti abonata prin woerpress, nu le trimit eu personal, se trimit de catre google. Ir legat de scotian, un banc: Se cunoaste traditionala zgarcenie a scotienilor.Pa usa unui scotian care voia s aface economie la curentul electric, scria: NU SUNATI, MAI IES EU DIN CAND IN CAND….

 12. …la început le-am primit prin alții si pe urma le-am abonat via site-ul dvs…si au ajuns in „spam”…revin la”prin alții”daca sant probleme,ei le primesc de la dvs.personal.
  Apropos de scoțieni :când ești invitat la cineva si ceri un pic de zahăr fiindca nu e destul de dulce ceaiul ți se spune”poate nu ati amestecat suficient de bine).

  Dar e bine sa mai ieși din când in când.

 13. Pardon domnule colonel dar din articolul dumneavoastră rezultă clar că „tembelism” este folosit conform DEX ONLINE (ARGOU) – echivalent tâmpenie, idioțenie – așa că nu vă mai ascundeți după deget că nu e frumos nici sănătos!

 14. Și nu mai preluați din Talmud traducerile greșite ale unor text ce aparțin unor rabini de care nu a auzit nimeni!

 15. Personal consider că dacă legea incriminată de dumneavoastră s-ar aplica (măcar în Armata Română) descurajării cultului deșănțat al „sf” Arsenie Boca ar fi justificată. Doriți amănunte privind informarile ce ni se fac în cadrul planului de pregătire sau perelinajele organizate în timpul programului? Cred că nu.

 16. @Solomon,
  Definitii poate da oricine. Eu am specificat conform carei definitii am folosit termenul. Dumneavoastra il interpretati cum vreti. La fel si cu traducerile, nici Biblia nu are o singura varianta,ca sa nu mai vorbesc orbesc despre interpretarile lui Nostradamus.Numai ca legile trebuiesc facute in asa fel incat sa nu le traduca sau interpreteze fiecare cum vrea Zegrean.

 17. Citat din articol: „Popor român atâta timp cât accepţi astfel de legi, îţi meriţi aleşii. Mă opresc aici. Stabiliţi dumneavoastră care lege e mai tembelă.”
  Observația mea era corectă sută la sută!

  Terminați cu trimiterile la Nostradamus și altele care țin de o anume presă! Una e să citești aiureli gen Nostradamus și alta e să traduci Talmudul.
  Observ că inventați expresii noi: „cum vrea Zegrean”. Dar nu credeți că va pretindeți mai „corect” ca „Zegrean”?

 18. @Solomon
  Nostradamus a exista, catrenelui lui la fel, nu e vina mea ca nu credeti in ele. Fiecare crede ce vrea atat vizavi de Nostradamus cat si vizavi de Zegrean.

 19. Frumos, corect, indraznet si la obiect. Ma refer la articol. Aveti perfecta dreptate. Nimeni nu doreste legi care sa condamne holocaustul impotriva poporului roman facut de unii minoritari veniti pe tancurile sovietice dupa 23 august 1944!! Nimeni din parlamentarii romani nu face legi care sa condamne crimele hortyste din Transilvania ocupata de Ungaria in perioada 1940-1944!! Asta daca este sa ne referim numai la perioada respective!
  Dar vedeti, cum spui ceva despre ticalosiile unora se si gaseste imediat un Solomon sa sara ca ars. Mesajul acestuia suna cam asa: voi romanii in tara voastra aveti voie doar sa taceti ca de vorbit vorbim numai noi, astia, alesii!!

 20. @Vasile,
  Solomon nu este roman, chiar daca ar fi fost candva, nu mai este, el vorbeste in numele altora de peste ocean, a primit probabil sarcina sa combata cu manie atlantica tot ce supara pe cei care intampina greutati la cumparare, asa ca trebuie inteles. O viza se obtine cu ssudoare, nu asa pe degeaba. De regula toti cei care combat atat de insistent tot ce se scrie depre natiunea romana si independenta ei, indiferent ce nume de postac ar purta, o fac in numele altora.

 21. @Vasile,
  De fapt pe el nu l-au interesat legile romanilor, el nu are treaba cu ele pe el l-a deranjat trimiterea la Talmud, spune ca traducerea este gresita, dar nu da el traducerea corecta. Pe el legile evreiesti il dor, dupa cum ii spune si numele, nu legile romanilor asa ca nu trebuie criticat, fiecare cioara isi apara puiul, parca asa spune un proverb nu?

 22. @Vasile: Parerea mea:
  Urât, incorect, laș și pe lânga subiect!
  Minoritarii de care pomenești nu faceau mare lucru fără complicitatea neaoșilor dumitale. Crimele hortiste au fost demult condamnate la noi și aiurea, poate trebuia să te informeze pe dumneata personal Parlamentul…
  Eu am simțit nevoia să mai potolesc avântul unora care obișnuiesc să citească din două în două pagini istoria României. Și dacă vrei o părere despre tine: FOLOSEȘTE DIACRITICELE BĂI VASÎLI DACĂ TE PRETINZI ROMÂN ADEVĂRAT!!! Lasă ura împotriva evreilor!!! Ai cunoscut vreunul? Aud? Eu am cunoscut mulți și mă tem că sunt români ca tine!!! Înțelegi ce vreau eu aici?

 23. @Vasile: Scuze, am vrut să scriu „români mai adevărați ca tine”!!

 24. IAR AI CĂZUT ÎN PLASA BRE NEACȘU! EȘTI UN DIVERSIONIST DE DOI BANI! ÎI DAI CU ANTISEMITISMUL MAI NOU!!! Schimb proxy și te salut!!!

 25. @Solomon,
  De data asta tu ai cazutin plasa. Orice proxi ai folosi boala te da de gol. Ti-am mai spus, consulta repede un psihiatru, ai facut o fixatie si asta poarteaun nume.E adevarat, paranoia nu se trateaza dar e bine sa stie cei de langa tina ca o ai, ca sa stie sa se fereasca. Si mai lucrezi si ca civil in armata. Bine ca nu mai avem avioane, ca erai in stare sa furi unul sa vii aici ca sa imi arati tu mie… Daca nu ai bani de medic, spune, facem o colecta…

 26. Bai Sulumon, (De, asa a-iscris asa iti raspund)
  Nu am de gand sa polemizez cu tine. De scris scriu cum vreau, clar!!
  De inteles,constat ca intelegi ce vrei nu ceea ce am scris eu!
  Nu urasc pe nimeni si nici pe evrei sau alte natii!! Urasc ticalosii, mizerabilii si pe cei care se cred deasupra romanilor. In textul scris de mine mai sus nici nu am pomenit cuvantul evreu. Dar, constat ca scopul tau este sa bagi batul prin gard si sa demonstrezi neaparat ca romanii sunt antisemiti. Baiatu’,nu tine! Daca am fi fost antisemiti, asa cum sunt multi altii, pe teritoriul Romaniei nici nu ar fi picior de alte minoritati ori in prezent sunt destul de multe. Atentie, in prezent presedintele Romaniei este sas (neamt)iar evrei am avut destul de multi in conducerea tarii dupa ’89 inclusiv prim-ministru. Asa ca, plimba ursu’ (asta ca sa vorbesc civilizat ). Consider ca tu esti unul dintre cei care urasc pe romani si te crezi superior lor. De accord cu afirmatiile domnului Neacsu in ceea ce te priveste!!

 27. @Solomon
  @Marin Neacsu
  @Vasile

  O poveste adevarata ….
  Un nepot de sclavi, un băiat s-a născut într-un cartier sărac din New
  Orleans, cunoscut ca „Back Town.”

  Tatăl său a abandonat familia atunci când copilul era mic, mama sa a​
  ​devenit o prostituată și băiatul și sora lui au trebuit să trăiască
  cu bunica lor. Inca de timpuriu,​ ​baiatul s-a dovedit a fi dotat
  pentru muzica​ ​si cu alti trei copii a cântat pe străzile din New
  Orleans. Primele sale câștiguri au fost monedele care au fost aruncate
  de trecatori.

  O familie de evrei, Karnofsky, care a emigrat din Lituania în SUA a
  avut milă de băiatul de 7 ani și l-au adus în casa lor. I-au dat
  inițial „muncă” în casă, pentru a alimenta acest copil înfometat.
  Acolo, el a rămas și a dormit în această casă unde, pentru prima dată
  în viața lui el a fost tratat cu bunătate și tandrețe.

  *Când s-a dus la culcare, doamna Karnovsky i-a cântat un cântec de
  leagăn rusesc. Mai târziu, el a învățat să cânte mai multe melodii
  rusești și evreiești. De-a lungul timpului, acest băiat a devenit fiul
  adoptiv al acestei familii. Familia Karnofsky i-a dat bani pentru a
  cumpăra primul său instrument muzical, cum era obiceiul în familiile
  evreiești. Ei admirau​ ​sincer talentul muzical. Mai târziu, când a
  devenit un muzician
  profesionist și compozitor, el a folosit melodiile evreiești în
  compozițiile sale.

  Baietelul negru a crescut și a scris o carte despre aceasta familie
  de​ ​evrei care l-au adoptat în 1907. În memoria acestei familii și
  până la​ ​sfârșitul vieții sale, el a purtat o stea a lui David și a
  spus că, în această familie a învățat „cum să trăiască viața reală și
  determinare.”

  S-ar putea recunoaște numele lui. Acest băiețel a fost numit Louis
  „Satchmo”​ ​Armstrong.

  Louis Armstrong​ ​a vorbit cu mândrie fluent idiș!

 28. @Vladi Mir
  Ai vazut lista lui Shindler?E o alta poveste adevarata care arata ca nu toti oamenii sunt la fel de rai si ca nu natia face omul ci educatia.

 29. @Vladi Mir: Iar trebuie să fiu de acord cu tine… Gândești bine! E mai potrivit comentariul tău.
  @Neacsu: Ai putea să accepți că și Solomon(Soliman, Suleyman, Salamanian, Solomonescu, sau chiar Salam) au dreptate!

 30. @Vladi Mir: Aș dori să cunosc sursa primară a textului(m-a pus pe gânduri prezența diacriticelor). Vă rog să precizați autorul textului original!
  Google nu prea mă ajută.

 31. Le Talmud est le livre de commentaires de la Thora.

  Les textes que tu as cités sont tirés du livre du père Pranaitis,le Talmud démasqué écrit sous la Russie antisémite Tsariste.Il s’agit d’un faux antisémite connu au même titre que les Protocoles de Sion et ça a fait l’objet de plus d’une discussion sur le forum même.
  Ces textes inondent les forums comme mejliss,par exemple.
  Le Talmud étant antérieur au christianisme,les textes mentionnant les chrétiens ou Jésus n’ont pas lieu d’être.
  Autre chose,les juifs ne croyant pas à l’enfer,les morts,tous les morts allant au schéol,le séjour des morts,toute référence à l’enfer est complètement absurde.
  Les textes appelant au meurtre vont à l’encontre du commandement”tu n’assassineras point”.Les rabbins ont fait abolir la peine de mort,devenue inapplicable il y’a plus de 2000 ans.
  Pour en avoir le coeur net,je te conseille de te procurer un exemplaire du Talmud en français et/ ou de vérifier les références sur modia.org.
  Bonne recherche.

 32. Adică, pe românește: Citatele din Talmud sunt false! Afirmațiile respective sunt din „Protocoalele Sionului” o lucrare antisemită din Rusia ce conține o grămadă de afirmații false!

 33. REPET: Citatele din Talmud sunt false! Afirmațiile respective sunt din „Protocoalele Sionului” o lucrare antisemită din Rusia ce conține o grămadă de afirmații false! Ar fi bine să faceți cuvenita rectificare în articol! Dacă nu o faceți, vă aliniați băieților de 18 ani care citesc cu nesaț Carticica Căpitanului!!!

 34. Domnule Hari Bucur Marcu,
  Poate îl ajutați pe autorul articolului să traducă textul postat de mine în limba franceză!

 35. Doamna Diana,
  Textul l-am postat exac asa cum l-am primit.
  S-ar putea sa nu fie adevarat.
  Dar, numai daca ar putea fi adevarat, inseamna foarte mult, cel putin pentru mine.
  In mod sigur pentru un alde’ Vasile, NU!
  In ultimul timp, se fac, dupa parerea mea, multe insinuari la adresa evreilor care au, si ne-au „pangarit” istoria.
  Unii zic ca asa a fost, asa este si asa va fi in vremuri de restriste.
  In timp ce, tot dupa o parerea personala, cam putine si spre deloc, referiri la lucrari cum ar fi „Jurnalul” lui Mihail Sebastian, „Imaginea Evreului in cultura romana” a lui Andrei Oisteanu, sau alte asemenea.
  Apropo,isi mai aduce aminte oare cineva cum il chema pe terapeutul(sic) Marelui Stefan din piesa lui Delavrancea, Apus de soare? Si ce semnificatie a vrut sa dea autorul prin prezenta acestui personaj in capodopera sa, interpretat (printre multi altii) cu magistrala daruire, de marele actor roman Radu Beligan, acelasi care alaturi de Julles Cazaban si Ion Fintesteanu (si el tot roman) au provocat valuri de simpatie si ropote de aplauze pentru evreul Ianche, in, poate, cheia de bolta a dramaturgiei romane, Tache, Ianche si Cadar.
  I-as ramane si in continuare indatorat Domnului Col.Marin Neacsu daca v-ar da adresa mea de mail, pentru a putea intra in corespondenta directa.

 36. Aveti grija ce vorbiti Sunt sute de scriitori deja interzisi prin legea de acum cateva zile.Printre ei Cioran, Eliade, Vulcanescu, Goga etc cu trecut legionar.Desi tribunalul de la Nuremberg a specificat clar ca legionarii nu au fost nazisti in colonia Romanistan unde perciunatii sunt stapani pana si pe serviciile secrete au dat legi care condamna orice exprimare libera care indrazneste sa spuna adevarul.Aveti grija serviciile monitorizeza tot iar dreptatea umbla cu capul spart in colonia sclavilor romanistani .

 37. @BASARU: Mai facut sa rad cu lacrimi! Esti bun.
  1. Cioran, Eliade, Vulcanescu, Goga sunt scriitori nu Scrieci ca stii tu cine.
  2. Ei nu sunt interzisi. Dute la orice librarie si cere o carte de … (daca stii unde sunt librariile in Craiova-nu pe Calea Bucuresti 19)

 38. @Boss,
  Nu stiu daca cei nominalizati sunt deja intezisi, m-ar mira, ca doar o parte din ei sunt agreati de palatul Cotroceni, dar oricum ar fi indiferent cine ar fi interzis, semnalul este grav si trebuie luat in seama. Sa nu uitam ce a spus pastorul Neumuller :
  „First they came for the Communists
  And I did not speak out
  Because I was not a Communist
  Then they came for the Socialists
  And I did not speak out
  Because I was not a Socialist
  Then they came for the trade unionists
  And I did not speak out
  Because I was not a trade unionist
  Then they came for the Jews
  And I did not speak out
  Because I was not a Jew
  Then they came for me
  And there was no one left
  To speak out for me „

 39. Basaru psntru Boss.. Citeste legea si o sa-ti inghete zambetul pe buze….Ia zi unde e libraria(din 08- 08 -2015) care mai vinde carti din acesti autori.Astept.

 40. In Bucuresti cartile au fost deja retrase din librarii .La voi in Craiova nu se aplica legea?Ciudat.Sau se aplica mai lent la olteni.

 41. Dupa doua tentative esuate de a posta raspunsul meu la somatia domnului Vasile, ma las pagubas.
  Cu multumiri pentru deosebita transparenta dovedita.

 42. Si vreti sa va mai cred, cand nici macar nu v-ati oboist (oare) sa-mi scrieti corect numele?!
  Asa ca hai s-o lasam asa cum a cazut, ca vorba marelui dumneavoastra dascal Micu: „nu e bine sa treci cu pantalonii in vine pe langa …”, asa ca la varsta si hemoroizii din dotare e musai sa tin seama.

 43. Domnule colonel,
  Ca am gresit o litera din numele dumneavoastra, recunosc, si imi cer scuze. Este o greseala, dar nu un pacat. Ceea ce insa insinuati si insistati sa credeti sau sa sustineti dumneavoastra, este mult mai mult si eu va asigur ca nu v-am mintit. Daca insa dumneavoastra continuati sa credeti ceea ce afirmati eu nu mai am ce spune. In momentul in care cuvantul meu nu va este de ajuns, orice insistemta este inutila. Cu regretul ca nu ma cunoasteti si ma invinuiti de ceva ce nu imi sta in caracter eu ma opresc din a mai incerca sa va conving ca nu mint.=C2=A0 Va doresc numai bine!

Comentariile sunt închise.