Mihai la o răsucită cu un ”comisar european”

În imagine, regele Mihai primește ”lumină” de la ruși.
Isteria unei maziliri
Am scris isteria? Pardon, am vrut să spun istoria. A se citi după preferință. Presa de scandal politic tratează cu mare zgomot ultima trădare a celui care își spune Regele Mihai al României. Când spun ultima nu mă refer la ea ca și cum nu ar mai urma nici una, pentru că asta nu garantez, ci la ultima în ordine cronologică. Celelalte din istoria lui Mihai se știu, numai cine închide ochii nu le vede. Antepenultima în ordinea succesiunii dar nu la tron, este cea prin care a cerut domeniile pe care spune că le-a moștenit și care i-au fost luate cu forța când de fapt le-a cedat cu semnătură proprie primind și răscumpărare și dotă pentru ele. Nu știu cine își mai amintește dar când a venit în țară s-a juruit că nu vrea averi, nu vrea valută nici ce voiau lucrătoarele de la Apaca în 90 de la Petre Roman, se lăuda că el vrea să fie cetățean, un simplu cetățean al României și atât. După ce s-a văzut cetățean al României s-a auto-decretat Rege de România, deci a terminat cu muritorii de rând, el și ai lui erau deja peste ceilalți. A mai urmat o trădare, penultima, și-a trădat familia de Hohenzollern pentru că oricum nu mai era agreat de aripa germană, pentru că dacă își păstra denumirea respectivă nu se mai putea pretinde De România, dar mai ales, nu mai putea să îl lase pe ”Prințul Duda” cel care l-a ajutat să își recapete averile, moștenitor al tronului ca soț al primei clasate la concursul de succesiune. Despărțirea de rădăcina Hohenzollern s-a făcut pentru a putea evita Legea Salică, care nu îi dădea voie să o pună pe Margareta pe tron. După ce a scăpat de rădăcini, domnul Mihai și-a dat un mic decret ceva cam cum a dat Oprea pentru salariul lui Iohannis, sau cum și-au dat parlamentarii când și-au votat imunitățile și salariile și pensiile și gata, acum spune el că e în legalitate.
Mihai uitucul
Domnul Mihai uită însă două lucruri: primul este acela că persoana domniei sale este rege al României așa cum Alexandru Ioan Cuza este domnitorul Moldovei și al Țării Românești, cu diferența că cel de-al doilea, fiind mai în vârstă, este puțin decedat. Mihai nu este rege pentru că :

– România nu are Monarhie la ora actuală, deci nu există  obiectul muncii;

– Fostul rege Mihai A ABDICAT  în 1947, ceea ce înseamnă pentru orice om, muritor sau semizeu, că acesta  a renunțat la orice pretenții la tron, atât pentru el cât și pentru toți descendenții lui.

Deci cine vorbește despre Regele Mihai vorbește despre niște fotografii de epocă.

Al doilea fapt care trebuie reținut este că dacă prin absurd el ar fi regele românilor, indiferent câți sunt ei, sau al României pe care, sunt convins, și el crede că a luat-o înapoi măcar un pic, ar trebui ca toate decretele regale să fie întărite sau de fapt legalizate de Parlament. Deocamdată legal, constituțional și real, domnul Mihai poate să se joace în curtea castelului de-a ce vrea el și să pretindă ce vrea mușchii lui, pe noi nu ne interesează și nu simțim nevoia să îi vedem rufele murdare, ca să nu spun indispensabilii fluturând pe sârmă sub formă de steag regal. Ne-au ajuns luptele cu cocoși din America. Și totuși, după lupta dintre el și mister Paul finul băsist, domnul Mihai ne mai prezintă o luptă între doi cocoși, Nicolae și Duda. Cu toate decretele sale regale, ceea ce se întâmplă în curtea casei sale nu are nimic de a face cu România, nici juridic nici administrativ nici măcar moral. Să se bată între ei, să își scoată ochii, ciorapii, ce vor ei, dar să le păstreze acolo, pe moșia lor.
Cea mai penibilă declarație regală all times
De data asta a câștigat Duda, că așa e la români, după fiecare revoluție câștigă tot securiștii, dar nu cred că definitiv, chiar dacă din punct de vedere regal, domnul Mihai îl eutanasiază pe Nicolae. Foarte interesant și reprezentativ pentru Mihai, motivul mazilirii lui Nicolae care iată, se spune că a devenit muritor de rând, adică neica nimeni: „Nicolae a avut implicări în sportul de performanță, activități private ce nu concordă cu activitatea de moștenitor, nu avea experiență diplomatică, iar aceste provocări erau prea mari și puteau nu meargă atât de bine în viitor.” Deci Nicolae  nu avea voie să fie sportiv, asta este o rușine în casele regale.  Dar când fiica sa Irina organiza activități ”sportive” între cocoși pe moșia sa din Irrigon nu s-a sesizat înălțimea sa? Dar de ce activitățile sportive sunt interzise în familiile regale? Mi se pare mie sau un membru al familiei Grimaldi de Monaco, Charlene soția prințului Albert al II-lea, a fost campion olimpic? Ok, veți spune că ea nu e de sânge albastru, ea a devenit prințesă prin căsătorie cu Albert al II-lea, deci nu se pune. Da, dar și acesta a fost sportiv de performanță, el a practicat atletism, fotbal, tenis, judo, canotaj, volei, schi, squash, natație, bob și pentatlon modern. A participat ca sportiv monegasc la Jocurile Olimpice de iarnă din 1988, 1992, 1994 și 2002 la bob și la raliul Paris-Dakar în 1985 și 1986.Doamne ce rușine pe biata familie. Am înțeles că nu îi mai bagă nimeni în seamă, sunt izolați, nu îi vizitează nimeni din cauză că au mirosit transpirația sportivilor de rând. Noi am scăpat de rușinea asta grație măsurilor luate de nenea Mihai, dar nu cel viteaz. Oare chiar așa să fie? Din cauza asta a fost mazilit Nicușor? Ce sport o fi practicat, de a fost așa rușinos, Halbere? Pe Valea Prahovei curge zvonul că motivul e altul, dar săracul Mihai ”nu a găsit altă rimă”. Foarte, foarte, foarte interesantă este nu motivarea ci filozofia mazilirii:
1. “În calitate de Șef al Casei și Familiei Regale ale României, Regele Mihai a luat deciziile de mai sus cu gândul la România timpurilor care vor veni după încheierea domniei și vieții fiicei sale, Margareta, Custodele Coroanei. Majestatea Sa a afirmat că Familia Regală și societatea românească din acele vremuri vor avea nevoie de o cârmuire sub semnul modestiei, bine cumpănită, cu principii morale, respect și mereu cu gândul la ceilalți.”
Români, Mișu vă pregătește ceva! Nici Nostradamus nu a fost mai vizionar. După cum se vede, Mihai se gândește nu la moartea sa ci a principesei Margareta și dă ca sigură,domnia acesteia.

De aici rezultă ori că domnul Mihai mai pregătește o lovitură de palat ca pe 23 August 44 și intenționează să ia puterea iar acum își pregătește succesiunea, ori lucrează la Constituția țării și s-a ajuns la varianta finală care prevede instaurarea Monarhiei fără referendum, ori este un prevăzător și știe deja varianta de Constituție care va fi promulgată nu se știe când și astfel știe că în România va fi … Monarhie? Să fim serioși, una e să visezi, să speri, să dorești și alta e să dai decrete anunțând că ai în vedere viitoarea conducere politică a țării și viitorul țării. Fără nici o exagerare, această declarație venită din partea ”Casei Regale” este egală sub toate aspectele cu declarațiile lui Orban care vede Transilvania sub sceptru unguresc. Nu diferă decât naționalitatea pretendentului și mărimea țării, în rest, lipsa de respect față de Constituție și votul românilor este identică. Ambele declarații și … afirmații se înscriu în aceleași articole ale Constituției. Nu se sesizează nimeni? Ce ne facem noi cu țara asta că o vor prea mulți. Iohannis pretinde că și-a luat-o înapoi, pe România, Mihai o vrea și el pentru familia lui, ungurii cer și ei bucata lor, Ștefan o lăsa cândva urmașilor lui și urmașilor urmașilor lui, Rareș Bogdan a inventat și el o țară a sașilor în aceleași granițe locuite de români. dar pe noi, românii nu ne întreabă nimeni ce vrem?
2. Domnul Mihai are o filozofie de viață extrem de interesantă. Pentru el e simplu, cum nu se înscrie cineva de la bun început în direcția lui, cum este… îndepărtat, pentru că iată ce ne spune domnul Ioan Luca Vlad consilier privat al Casei Regale : ”Și de ce să aștepți să fie o problemă când poți să o închei de comun acord înainte. Coroana rămâne puternică cu Linia de Succesiune pe care o avem” Se spune că până și Stalin mai acorda o șansă moșierilor care voiau să adere la comunism, dar Nicolae nu a avut nici o șansă. A declarat Mihai că nu e bun, că nu are nici un viitor și basta. Cică s-ar fi stabilit asta în Consiliul de Coroană, dar parcă nu știm noi cum e cu ședințele astea de partid, haide breeeeeeeee, se știe cine pune ștampila.
Lenjerie regală
Nu știu cum sună altora această afirmație și filozofie criminală, dar eu nu pot crede că vine din partea unei persoane care are deja 90 de ani și nu mai are nici un viitor. Păi conform acestei filozofii, dacă fostul principe Nicolae nu mai prezenta nici un viitor la cei 30 de ani ai săi și a fost ”decapitat” politic din lipsă de perspective și șanse de ”reabilitare”, nu înțeleg de ce Mihai la cei 90 de ani mai este păstrat? De ce nu îl eutanasiază, pentru că nu e așa, conform Casei Regale, ”de ce să aștepți să fie o problemă, (adică să moară) când poți să o închei de comun acord înainte”? Această declarație mi se pare CEA MAI MARE GAFĂ COMISĂ VREODATĂ DE O PERSOANĂ PUBLICĂ ÎN TOATĂ ISTORIA EUROPEI, NU DOAR A ROMÂNIEI, CEA MAI PENIBILĂ DECLARAȚIE A UNEI CASE REGALE. Dacă Nicolae ar fi fost handicapat, paralizat, debil mintal, sau mă rog declarat inapt medical pentru îndeplinirea atribuțiunilor ce i s-ar fi acordat-prin absurd- ca rege, poate o asemenea decizie ar fi fost înțeleasă, dacă instaurarea monarhiei ar fi fost iminentă. Dar să faci asemenea declarații, când nici măcar nu s-a pus problema monarhiei, cu atât mai puțin a persoanei nominalizate la tron, să iei asemenea decizii, să scurtezi practic de cap un pretendent la tron cu sânge regal, de teamă că ar putea ridica pretenții-legitime de altfel – în fața unui prinț infiltrat, mi se pare un alt act de trădare al lui Mihai, de data asta față de propria sa familie, fată și nepot. După Antonescu, militarii de pe frontul de Est, România, familia de Hohenzollern, românii de după 89, iată că a venit și rândul copiilor și nepoților, dați la o parte în favoarea ginerelui. A mai rămas cineva netrădat de Mihai?

Eu cred că mai degrabă se așteaptă ieșirea din scenă a altei persoane și pentru că după decesul bunicului său Nicolae ar fi putut invoca legea Salică, în vigoare încă în România atâta vreme cât legal nu a fost anulată de Parlament, s-a decis ”eutanasierea ” delfinului în avantajul pupilului, acum cât regele este încă în viață și nu are cine să îi conteste deciziile. Ce sport, ce diplomație, ce viitor? Lenjerie ieftină.

Mihai si comunistiiÎn imagine,  regele Mihai între prieteni, la activități mondene

PS:  Apropo de anumite legi actualizate care condamnă legionarii, dacă Antonescu Ioan a fost judecat, condamnat pentru legăturile sale cu Mișcarea Legionară, pe care  realistic vorbind tot el a decapitat-o,    când vedem și judecarea lui Mihai și scoaterea sa din Istorie pentru legăturile sale cu legionarii, dar și comuniștii? Există dovezi încă în arhive sau în România se condamnă persoanele, nu faptele?

Mihai si legionariiÎn imagine, regele  Mihai salutându-și cu drag susținătorii, la Iași

De

Un comentariu la „Eutanasierea unui muritor regal”
 1. După cum scrie şi-n DEX,
  Noi avem Vodă, nu REX!

  CĂPŞUNĂ VODĂ

  E un munte de slănină
  Şi-are-o faţă ca de sodă
  Toţi românii se închină:
  Iată-l pe Căpşună Vodă!

  Îl votară căpşunarii
  Risipiţi în patru zări
  Ne-au cam dat cu flit, hoinarii:
  Votul marii răzbunări!

  Ei au pedepsit o ţară
  Ce-n pustiu i-a alungat
  Pentru pîinea lor amară
  Ne-au dat un handicapat.

  Straşnică mobilizare
  Pe Facebook şi Internet!
  Hai la ţară de vînzare
  Are banner şi-n closet!

  A vîndut copii, turbatul
  Plîng familii după ei
  Na rinichiul, ia ficatul
  Inima? 5.000 de lei!

  N-am crezut că ne va bate
  Dumnezeu aşa de rău:
  Ne-a arătat că se poate
  După Chior – un Mutălău.

  E mutant, n-are charismă
  Zici că-i zombi împăiat
  Berlinul ne-a tras o cizmă
  Fiindcă prea des l-am trădat.

  Reichul IV se-nfiripă
  La Dunăre şi-n Carpaţi
  Şmecherul n-are echipă
  Doar nişte băsişti mascaţi.

  Iese Dosia la bătaie
  Trei piftii-s la guşa ei
  Sar în curul gol, din baie
  Pleşu şi cu alţi lachei.

  Doi beţivi îşi cer răsplata
  Buldogul şi Orban L.
  Numai sapa şi lopata
  Mai vindecă PNL.

  La fasole cu ciolannis
  Stau la coadă interlopi –
  La Putere tot golanii-s
  Aţi votat de-aţi dat în gropi.

  Aţi vrut să scăpaţi de Chiorul
  Dar, de fapt, voi l-aţi salvat
  Vă înjură tot poporul
  Mai bine v-aţi fi-mpuşcat.

  Hai, veniţi acum acasă
  Luaţi-vă ţara-napoi!
  Ah, ce farsă dureroasă
  Şi ce baie de noroi!

  Iar e-n lanţuri ţara asta
  Ticăie bomba cu ceas
  Ne-a lovit, din nou, năpasta
  După un tătar – un sas.

  Plîngi pînă îţi crapă buza
  Tu, nefericit norod:
  Pe tronul lui Vodă Cuza
  Stă Căpşună Voevod!

  Sceptrul lui Mihai Viteazul
  E la neamţul second-hand
  Exilul beleşte prazul
  Ce ruşine! Ce mai brand!

  Biată Ţară Românească
  Eşti la capăt de destin…
  Adolf Hitler să trăiască
  Şi nepotul lui cretin!
  VADIM TUDOR

Comentariile sunt închise.