ORI NU INTELEG EU … ORI NU INTELEG!

Categoria Magazin

ORI NU INTELEG EU … ORI NU INTELEG!

gard

68e

   De câteva zile toate posturile de știri prezintă, din ora-n ora, situația dramatica de la frontierele unor tari, drama miilor și a zecilor de mii de refugiați. Peste tot ședințe de guvern, celule de criza, trenuri speciale, voluntari cu ghiozdanele pline de sticle cu apa minerala, spatii de cazare și mulți jandarmi cu mănuși de unica folosință.

   Toate bune, asta e lumea acestui secol. Dar ceva, ceva nu se îmbucă, prea pare dirijat, prea seamănă a se desfășura oarecum la comanda cuiva.

   În Siria de împușca unii pe alții de vreo 3 – 4 ani. În Egipt și Libia la fel. De Afganistan sau Irak ce sa mai vorbim … Viața grea, mii de morți, foamete, boli, vai de mamicuta lor! Dar au rezistat, poate au sperat în ceva …

   Deodată însă, în vara asta plină de canicula, se hotărăsc oamenii ăștia, zeci și sute de mii, ca ajunge! S-au decis să-și ia nevasta/nevestele, copiii și, după caz, soacrele și sa plece spre Germania! Așa, brusc și dintr-odata! Dar de ce? De ce toți la un semnal?

   Când au zis ăștia de la TV ca destinațiile principale sunt Germania și Olanda m-am liniștit! Bine ca nu s-au decis pentru Segarcea sau Izvoru – Crișului! Dar, după aceea, a început mintea mea în gândul ei să-și pună întrebări.

   Cu ce bani? Spunea o jurnalista informata ca, în medie, costa cam 2000 de dolari/persoana aceasta aventura … drum, călăuze, etc. La o familie de-a lor, cu 4 – 5 copii, măcar un 8.000 de dolari, dacă nu chiar 10.000 … sa aibă și de buzunar, o apa, un pachet de țigări pe drum, tot trebuie. De unde face rost un necăjit care n-are nici măcar după ce bea apa de banii ăștia? Dar 25.000 de necăjiți deodată!? Cică și-au vândut toată agoniseala … Care agoniseala!? Și-au vândut și mașinile și casele de vacanța? Dacă vindea unul poate găsea un șmecher cu bani și interes sa i-o cumpere dar când vând deodată 15 – 20.000 cine cumpăra!? De unde are ăla smecheru’ atâta amar de dolari!? Și cu atâtea sute și mii de „agoniseli” ce va face? Ca doar nu le-a cumpărat doar așa, din dorința de a ajuta pe unu’ amărât!

   Am încercat o gluma cu un prieten. Și-a vândut cămila. OK! Hai sa vedem care a fost șeptelu’ de cămile la începutul lui 2015!

   Dar cetățenii din statele europene, de tranzit sau ca destinație finala, ce vina au? Analiștii „lu’ pește” zic ca așa e bine, din solidaritate umana, așa e în democrație, „human rights”, credința în Dumnezeu … OK!

   În primul rând m-a pus pe făcut niște calcule o știre … oficialitățile din Germania ar fi estimat ca, pana la sfârșitul anului, în aceasta țara vor ajunge aproape 800.000 de imigranți. Aoleu! Adică cetățeanul neamț trebuie sa cumpere și sa pună la bătaie ZILNIC 800.000 de franzele, 800.000 de sticle de apa, tot atâtea borcane de iaurt și la fel cutii de pateu (numai de pasăre ca de porc …)? Da’ pentru ce? Și pe banii cui?

   Sa zicem ca au greșit aia de la statistica … vor ajunge doar jumătate … și tot e ceva! Vai de fundul lor!

   Spunea un oficial de-al nostru astăzi, la TV, când prezenta un centru de primire pregătit la Giurgiu, ca fiecare refugiat primește, după legea în vigoare în patria noastră, 595 lei/luna. Bun! Dar pentru un roman de rând care este, tot după lege, venitul minim garantat? Intrebai și eu …

   Distracția va fi mai încolo, eu așa cred. Adică mai prin octombrie, noiembrie, după ce începe anul școlar în Europa. Atunci sa vezi câteva zeci de mii de refugiați care vor ocupa piețele marilor orașe din diferite tari cum încep să se agite, sa bata cu petu-n asfalt și sa ceara … „vrem școli în limba araba pentru copiii noștri (câți sunt în Berlin? 40.000! Wow!); vrem acces la spitale și alte farmacii în limba araba, vrem acces la administrația publica locala (primărie, poliție, tribunal) în limba araba, vrem afișaj stradal în zona unde locuim și în limba noastră! Vrem acces la moschei pentru păstrarea credinței și creșterea copiilor după tradiția noastră … măcar o moschee la 1.000 de cetățeni. În cartierele unde stăm noi sa nu se mai comercializeze carne de porc.” Ura! Bravo! Eu unul așa aș face!

   Apropo de „human rights”… Nu am văzut (sau nu am fost eu atent) pe inventatorii acestei expresii și apărătorii universului în domeniu sa zică: „Mai frați europeni, am văzut ca aveți mari probleme cu acest exod masiv, de sute de mii de oameni obligați să-și părăsească … care au drepturi și ei … hai sa va ajutam. Dați-ne și noua 2 – 300.000 de cetățeni amărâți, ii ducem în Minesota, Alabama și Carolina de Nord și le asiguram toate cele necesare …”

   Alte întrebări … Are plecarea asta masivă și săritoare-n ochi vreo legătura cu aia care au planificat, organizat și coordonat „primăvara araba” și după aceea au lăsat-o asa? Sau cu cei care au planificat apariția Statului Islamic și, din când în când, îl mai și finanțează? Dacă te uiți la detașamentele lor de pe youtube zici ca au dotarea unui regiment mecanizat! Pe ce bani? Sau și-au vândut și aia camilele?!

   Are vreo legătura cu faptul ca, în Europa, Germania, Ungaria, chiar și Cehia, au puternice legături economico – financiare „de afaceri” cu Rusia? Sau are o legătura cu aplicația navala (și pe apa!) care tocmai s-a încheiat săptămâna trecută, cu succes, în Marea Chinei, activitate la care au participat în parteneriat și împreuna nave militare din flota rusa și cea chineza?

   Chiar zilele astea recitesc, poate pentru a treia oara, „Marea tabla de șah” a lui Zbigniew Brzezinski (ii scrisei numele litera cu litera ca altfel nu merge). Omul asta știe ce zice! Părerea mea! Spune undeva la început „cine controlează Eurasia stăpânește lumea”. Asta să fie? Ceva intenții ale europenilor de pas … ca la poker?

   Poate cineva a constatat ca politica, pe acest mare continent, nu mai merge cum mergea și s-a gândit sa dea ceva de ros … pentru a avea și noi o preocupare.

   În rest … asta e!

Daca ti-a placut articolul trimite-l mai departe!

Google1DeliciousDiggGoogleStumbleuponRedditTechnoratiYahooBloggerMyspaceRSS

26 Raspunsuri la ORI NU INTELEG EU … ORI NU INTELEG!

 1. Mos Martine, da de ce nu te intrebi tu ce i-a venit lui Ponta acum doua luni sa declare ca vrea sa construiasca o moschee pentru 6000 de suflete arabe? Cu ce ocazie, a visat el Pontadamus ca va veni criza refugiatilor in Europa si Ungaria isi va face zid, sarbii vor scoate armata iar romanii vor organiza centre de primire? Nu cred , ca daca ar fi visat asta trebuie musai sa fi visat si ca va muri de mana vicepremierilor si le-ar fi luat satarul din mana din timp. Deci nu are puteri de clarvazator. ATUNCI RAMANE O SINGURA IESPLICATIE… PLANIFICAREA.

 2. Zob

  Dată fiind această situaţie, care este rezolvarea? Este cât se poate de clar că aceste manevre sunt destinate distrugerii din interior a Europei. Pe de altî parte este adevîrat că rasa eurpeană lâncezeşte şi de aceea devine exterminabilă. Se pare că soluţia este sugerată chiar de autorii acţiunilor antieuropene: insurecţia!

 3. octavian martin

  Marine draga Marine, asa ma gandeam si eu. Ungurii au spus „noi nu primim refugiati, doar tranzit”. Slavacii au fost mai galantoni „primim si le asiguram … dar fara moschei”. Asa ar trebui de fapt, nu mai suporti tara, esti vai de capul tau, vrei sa te faci neamt … fa-te neamt! si cu religie si cu limba si cu port! Noi, ca de obicei, nici nu se hotarasera aia la CE ce si cum si noi faceam centre si adunam stocul de conserve. Asa e cand aia din capu’ trebii n-are coloana vertebrata sau lucreaza doar dupe dictare!

 4. Tavi, Ungurii comaandasera gardul de saarma inainte de sosirea primilor refugiati, deci ei nu au spus ca nu primesc, lor li s-a spus sa nu primeasca, ceea ce bineinteles ca le convine ca ei oricum nu primeau. Si gardul si moscheea au fost comandate cu mult timp inainte de a aparea primele barcute cu imigranti prin Lesbos.

 5. Basaru

  Cea mai teribila arma a musulmanilor e vaginul musulmancelor.Cand ii da drunul la puiat plozi o sa strige si europenii ca francezii care sunt deja minoritari

 6. octavian martin

  Mi-a trimis sora-mea ceva de pe net:
  „Unii dintre ei au zeci de mii de dolari la ei să plătească călăuzele. Românii nu pot trece în Schengen, deşi sunt cetăţeni europeni, dar islamiştii au culoar liber peste frontiere. Curios? De asemenea, nu înţeleg de ce aceşti refugiaţi musulmani nu emigrează în ţări arabe bogate ca Arabia Saudită, Dubai, Kuweit sau Emiratele Arabe Unite în care se pot integra mult mai uşor şi au aceeaşi religie. Nu! Ei doresc doar în Europa ca să le plătească statul ajutoare sociale că stau acasă să facă mulţi copii? E aici şi o supapă etnico-religioasă la criza seculară din Orientul Mijlociu şi deturnarea atenţiei spre Europa. Aşa se poate explica şi finanţările unor ong-uri americane pentru refugiaţii musulmani. În acest context consider că actualul val masiv de imigranţi din Africa de Nord şi Orientul Mijlociu nu e consecinţa unui crize umanitare, ci un exod bine organizat şi finanţat pentru o invazie musulmană a Uniunii Europene, care va duce la schimbarea structurii entice, religioase şi politice a bătrânului continent, chiar mai înainte de anul 2050, când a profeţit transformarea în Califat Islamic a Europei scriitorul francez Houellebecq.” e articolul semnat de Țene.

 7. octavian martin

  Domnule Zob si eu cred ca scopul este distrugerea Europei ca entitate politica si economica. Cine, din afara continentului, ar aplauda daca batranul continent ar fi „o Europa unita” cu o conducere unica si scopuri comune? Pe de alta parte Europa a fost tot timpul, de 2000 de ani, dezbinata si in conflict permanent. Fiecare popor sau guvern are un scop, musai potrivnic fata de al vecinilor, fiecare rege/regina sau print mostenitor are un alt obiectiv, functie de familia din care se trage. In plus, mereu este cineva din afara care baga batul prin gard … cu obstinatie! Sa nu uitam ca cele doua conflicte mondiale au pornit din cauza europenilor si, de fiecare data, aproape si-au distrus continentul. Si asa va fi – veci pururi! Fata de aia mari, care conteaza, SUA, Rusia sau China, batrana doamna este cum era in armata maiorul … capitanii nu-l saluta, coloneii nu-l baga-n seama!

 8. ifrim

  Sau poate este in curs de desfasurare un razboi atipic netrecut in regulamentele de tactica!

 9. isavel

  Hopa și noi în Europa! Dacă facem hardughia aia de ”biserica arăbeasca” este musai să avem și cu ce o umple! Așa ca poate ne rugam la UE să ne dea și noua câteva „jdemii” de amarâți și bani de o franzelă…

 10. Tavi, sa nu imi spui ca militezi pentru USE si cedarea de suveranitate, pentru o Europa cu un super guvern care sa ”vegheze” la propasirea tuturor statelor componente, ca asta este o utopie mai absurda decat comunismul. Eu zic ca putem coexista si colabora ca state civilizate si fara sa ne conduca marii oligarhi sau marile puteri, ONU este suficient pentru a tine politicile expansioniste in frau, dar sa i se dea mijloacele prin care sa o faca, nu sa fie la cheremul unuia sau altuia. Statele Europene pot sa alcatuiasca ce vor ele dar fara sa impuna cuiva ce sa faca pentru a fi bine doar unora, pentru a face din unele tari super puteri iar din altele supe sclavi.

 11. octavian martin

  Marine eu nu militez pentru nicio USE si, mai ales, cedare de ce zisesi! Si eu as vrea sa cohezistam (!) si sa colaboram … (o fac deja tiganii aia de romii in mod serios) cu statele din Ieuropa numa’ ca io-s mai pesimist. Una e ca trebe sa vrea si aia mari … a doua ca nu ne cere parerea nimeni. Si dac-o cere nu tine cont de ea!! Asa ca … asta ie! Apropo, unde era pe timpuri 26 meca … n-ar merge un centru de ala? Ce zici?

 12. Ba de cerut ne iere iuropa , dar nu parerea, ca aia e gratis, ne cere sa privatizam adcatalea sa vindem pe nimic tot ce mai avem al statului, sa primim toti sarantocii si manipulatii lumii la noi, sa le dam padurile si zacamintele, sa stam cuminti in banca noastra si sa platim dobamzile la banii pe care cica ni i-au dat dara de fapt i-au luat. Iar tu nerecunoascator spui ca nu ne-au cerut nimic. Cum poti spune asa ceva? Si o sa nemaia ceara de lumanari… ca mare nevoie e de ea.

 13. Dragă Marine,
  UE ÎI VARSĂ FINALMENTE LA NOI NEȘENGHENIȘTI.RO … D-aia e bun un lăcaș … sau nu mai ești GLOBALIST?!

 14. ionescu

  Cred ca e inceputul unei invazii,fara a spune cuvinte mari,sint forte carea merg pe principiul dezbina si stapineste,iar cineva(ghici?)nu doreste o Europa unita, ca ar ramine izolata in paradisul ei.Nu e elegant deloc sa propovaduesti democratia altora, iar tu sa sa faci abuzuri.Dar ma gindesc iar la o vorba….da-i unui om Puterea si ii vei cunoaste caracterul,eu cred ca atunci cind sint selectati anumite persoane pentru conducerea unei tari ar trebui sa fie un criteriu de baza.Citi credeti ca se gindesc la principiul efemer al posteritatii?!.Serviciile secrete romane trebuie sa aiba grija si raspunderea in fata istoriei de oamenii alesi la momentul respectiv,daca stiu ca un candidat nu are profilul moral al unui presedinte sau alt ales ,ei trebuie sa avertizeze electoratul care alege in mod empatic pe cineva,nu ca ar sti mare lucru despre persoanele respective…cum s-ar zice,vazut,placut,votat.Atunci de ce ne miram?

 15. Solon

  Pare mai mult o invazie demografică aparent pașnică asupra continentului european. Când masa critică a musulmanilor va întrece cota critică, Europa riscă să devină alta. Probabil că unica salvare ar fi revenirea la statele naționale. la cenzul de avere, etc la electorale …Multiculturalitatea și etc etc cam nu conduce spre propășire. Cei care au trăit în ex URSS înțeg mai bine acest TĂVĂLUG când peste noapte ți se schimbă componența etnică a unui oraș. Rezultatele alegerilor sunt calculate din timp. Poate că pe asta se și mizează

 16. geo

  Mai vorbeste cineva de Ucraina de cand cu emigrantii? Pai, de unde banii…de la Ivanuska.

 17. dan

  Crestini, inapoi in catacombe … !!!

 18. neacsum

  Nu nene Geo, nu de la Ivanusca, ci de la cei care finanteaza ISIS.

 19. Ovi

  Majoritatea dintre ei sunt shiiti , deci din cei ce au avut puterea cu sprijinul rusilor si americanilor. Bani au avut, salariul lor era fe ex daca lucrau in cadrul armatei undeva la 1500 de dolari pe luna. Impotriva asupririi acestora a aparut isis si fsa. Sa nu uitam ca Assad a condus Siria cu legea martiala in mana iar acum se vede infrant de statul islamic cu propriile arme.Multi din acesti emigranti probabil au fost in clanul assadist care a tortionat toti sunitii de-a lungul dictaturii.
  Eu zic ca pentru noi cel mai usor e sa stam deoparte si sa ii tinem in afara granitelor tarii. Spre binele nostru.

 20. De acord ,Ovi, vb. de clasa de mijloc, din lumea araba, bine instruita,capabila sa se adapteze in Europa; sa tinem totusi cont ca vorbim de al doilea val, foarte multi sunt deja refugiati in tarile arabe din jur;

 21. alex

  N ar fi rau sa nu lasam media din romania( cu resursele ei subtiri) sa credem ce doreste ea, sa urmarim stiri internaionale si articole, si dupa un timp sa ne dam cu parerea. Si apoi chiar si atunci pareristii, nu sunt persoane informate, sunt persoane influentate. Se presupune ca noi oamenii trebuie sa pogresam, sa fim din ce in ce mai umani…

 22. dani

  Stiti vorba aia,Nu-i treaba magarului de unde beau oile apa.De ce se streseaza romanu` cu emigranti?Cand romanu e pe primu loc in shengen in toate statisticile de emigrari.A mers romanu in italia la cules,a tot cules de toate,a cules prin franta,spania,si tot culege momentan prin anglia si scandinavia. Adica romanu culege,da arabu nu are voie? Despre ce vb?
  1. Arabi nu vor veni in romania(chiar daca ar veni ar fii pt romancele prostituate nu pt munca in nici un caz.
  2.Ei au treaba cu olanda unde sunt de-ai lor plin,germania. alte treburi.Si atunci de ce se streseaza romanu` cu arabi?. Ii ajutam?NU! Vrem sa ii ajutam?NU! Au treaba cu noi?NU! Despre ce vorbim?
  Germania,Olanda,Belgia au o rata de impozit de 51% pe profit. Ar absorbi un al treilea razboi mondial. Nu rahaturi cu emigranti. Germania ne duce noua grija? Si noi de ce le-o ducem? Beti o cafea sa va reveniti.

 23. octavian martin

  Pe mine nu ma ingrijora Germania … Ma gandeam doar la dezvoltarea minoritatilor musulmane in anumite tari din Europa care, in scurta vreme, vor deveni majoritati … cu tot ce implica asta. Si ma mai ingrijora „spontaneitatea” valului de refugiati in sine si a componentei. Majoritatea barbati tineri (25 – 35 de ani), fara babele sau mosii din dotare, femei sunt dar sare in ochi procentajul mic din total, copii la fel. Se spune ca majoritatea dintre ei stau in tabere din Liban, Iordania de 2 – 3 ani. Si acolo au fost la sala? Au halit norma intreaga in fiecare zi? Cand te uiti nu prea seamana a oameni sarmani care au trait ani de zile in corturile din taberele instalate pe nu stiu pe unde si au mancat din ajutoare! Majoritatea au Ifonuri, haine si adidasi de firma si culmea, noi! Haide mai! Tot de la ajutoare? Plus observatiile unor jurnalisti (ba chiar si a lui Dragnea insusi!) … sunt organizati in grupuri, au un coordonator, se misca doar impreuna si vorbesc foarte mult la telefon. Asta nu inteleg eu!

 24. geo

  Nu sunt eu autorul comentariului de mai jos, dar pare interesanta interpretarea unor evenimente.

  Emigrantii din Orient

  Serviciile secrete suedeze au ajuns la o concluzie uimitoare, pe baza informatiilor primite chiar din interiorul serviciului rusesc de spionaj FSB.
  Criza europeana a emigrantilor este creata intentionat, la un moment bine ales, care se va maturiza tocmai la venirea iernii, cu scopul de destabilizare a sistemului european de coeziune. Adica, este de fapt un element al unui razboi neconventional, asimetric, la care nu i se poate da raspuns de acelas tip. Aceasta actiune este finantata din bugetul FSB, fiind prevazuta suma de cca 20-25 miliarde Euro. Actiunea se desfasoara simultan pe patru paliere:
  1- colportarea de zvonuri in zona de extractie a ”emigrantilor”, prin care populatia ajunge sa creada ca in Europa, in speta in Germania si Marea Britanie (tarile tinta ale celor care se indreapta spre Europa) s-au creat institutii speciale de ajutorare a cetatenilor din zonele de conflict, si ca SUNT ASTEPTATI ACOLO, in special pe motiv ca nu ar exista forta de munca suficienta.
  2- finantarea de celule de interventie, care creaza canalele de deplasare si finantarea actiunii. Ele au organizat o retea de intermediari, calauze, carausi si sefi de echipe care indentifica, conving si ofera sprijin financiar personelor care sunt potentiali ”clienti” pentru aceste valuri de invadatori. Acestia achita un avans mic, diferenta este acoperita de ”binefacatori” care le ofera imprumuturi fara dobanda, iar rambursarea urmeaza sa se faca DUPA SOSIREA IN TARA TINTA, din fondurile pe care se spune ca le-ar primi fiecare emigrant in Germania si Marea Britanie de la statele respective. Sa se observe ca cele doua state sunt cele mai puternice forte militare din NATO- EUropa si ca lovitura este foarte bine tintita.

  3- crearea de tulburari in tarile tinta, in doua etape:
  a)- un grup de actiune umanitar in sprijinul emigrantilor, pentru a facilita atingerea obiectivului de patrundere in teritoriul tinta a maselor de manevra deja indoctrinate si care au motivatia financiara (platirea datoriei) de a ajunge acolo;
  b)- grupuri de extrema dreapta si de extrema stanga – ce vor veni ulterior in conflict intre ele – care vor interveni la un anumit semnal, treptat, pana la declansarea unor crize ce trebuie sa duca la revolte masive la iarna (moment in care rusii vor intrerupe furnizare de gaze catre Germania si alte tari) avand drept tinta grupurile de emigranti pe de o parte si stabilitatea guvernamentala pe de alta parte; acest lucru are drept scop principal slabirea coeziunii europene si incetarea ajutoarelor pentru tarile din fosta zona de ocupatie si influenta a Rusiei, cu recuperarea pe cai diplomatice si separat prin mijloace specifice serivciilor de spionaj, a influentei in fostul imperiu rusesc.
  4- intiative diplomatice de suprafata, menite a face din Rusia un pion central in asa zisa lupta anti-terorista, cu scopul de a slabi presiunea pe Rusia la toate nivelele si de a permite Rusiei sa isi consolideze pozitia in flancul din Orientul Mijlociu al dispozitivului NATO;
  In paralel, se desfasoara obisnuita intoxicare prin mass media, e-mail-uri si campanii de postari pe retele de socializare, in paginile diferitelor publicatii electronce, in presa scrisa (prin ziaristi platiti) etc., indicandu-se tinte false, traditionale: USA, Israel, evreimea mondiala, capitalismul ca sistem, NATO ca entitate militara, colonialismul, ideologia fascista sau nazista etc, adica toti factorii istorici care au fost inamici ai Rusiei in general.
  Cu alte cuvinte, valurile de emigranti nu sunt decat un ”tsunami” uman indreptat, in mod cinic, impotriva NATO ca inamic creat de ideologia etatista am lui Putin si impotriva economiei europene, ca raspuns la sanctiunile economice. Iar SUA si Israel vor fi folosite ca tapi ispasitori, pentru a aduce Rusiei un aparent avantaj strategico-politic.
  Analiza de mai sus a fost publicata in documentele diplomatice ale Suediei, in cadrul analizelor lunare de informare. Ele au fost obtinute prin intermediul unor agenti de analiza din China.

 25. Va dau un indiciu!

  @Geo: Daca nu ai sursa informatiilor abtine-te… Este egel cu zero ce comentezi dumneata!

Statistici T5